Foci EB 2024

Fórumok

Elérkeztünk az egyenes kieséses szakaszba, innentől kezd kb. érdekes lenni a helyzet.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 09:40

Svájc  :    Olaszország

     2      :         0

a 48. percben.

trey @ gépház

A mi csoportunk végeredménye:

1. Németország

2. Svájc

3. Magyarország

4. Skócia

 

A világranglistán elfoglalt helyezések:

16. Németország

19. Svájc

27. Magyarország

39. Skócia

 

Természetesen a világranglista nem garancia semmire, de azért elég sokat jelent. Németország most ráadásul nagyon hátul van a valós jelenlegi tudásához képest, de jogos a helyezése, mivel az utóbbi időszakban nagyon gyengén szerepeltek, pl. mi is elvertük őket a Nemzetek Ligájában (amit azért nem minden csapat vesz teljesen komolyan), két meccsen négy pontot szereztünk ellenük. Mi pont az ilyen eredmények miatt vagyunk viszonylag jó helyen, aminél azért gyengébbek vagyunk, Rossi ide vagy oda (mondjuk Svájc ellen szarul állította fel a csapatot, fogtam is a fejem, amikor megláttam az összeállítást). A focit ölni mindig könnyebb, mint játszani. A Barcelona sem tudott mindig BL-t nyerni, amikor éveken át ők voltak a legjobbak, a City sem tudott túljutni a Madridon idén, mert a Real elképesztően nagyot küzdött, hiába gurigázott szépen Guardiola csapata.

Németország  :  Dánia

      2             :    0

Kicsit azért ez más fényt vet a mi szereplésünkre is.

trey @ gépház

Anglia.   :  Szlovákia

89 perc ... érik a zakó az angoloknak ...

trey @ gépház

Melyik meccset néztétek? Nem rajongok az angolokért, de azért nyugodtabb lennék, ha Bellingham játszana a magyar válogatottban Szoboszlai helyett. A szlovákok mindent kiadtak magukból, az angoloknak meg semmi nem ment be a 95. percig, pedig sok helyzetük volt, szóval mákjuk a szlovákoknak volt nagyon hosszú ideig, majdnem kitartott a szerencséjük a meccs végéig.

Spanyolország    :      Georgia

                0            :       1

Vicces lenne, ha továbbjutnának.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 22:55

Spanyol úthenger beindult…

Portugália - Szlovénia

11-es párbajokkal Portugália jutott tovább.

Micsoda meccs volt! Ronaldo mélypontja, volt dráma, sírás! Érdemes volt majdnem éjfélig fennmaradni!

Az EB legjobb meccse volt!

trey @ gépház

Rossz nézni, ahogy kevered (vagy szándékosan kavarod) a dolgokat: "kudarcot vallottunk ezen az Európa-bajnokságon" vs "kudarc, hogy kijutottunk az EB-re".

Ahogy a selejtezőn szerepeltünk, az nem kudarc volt, hanem szép eredmény, viszont most már nem erről beszél senki, hanem az Eb-n lejátszott három meccsünkről. Persze visszanézhetünk a selejtezőkre, azokon a meccseken többször voltunk szerencsések, de mindent meg is tettek a srácok azért, hogy így legyen, minden játékos megszakadt a pályán. Ez utóbbi hiányzott pl. a svájciak elleni meccsen itt az Eb-n, az ottani játékunk (?), teljesítményünk miatt szégyellte magát Rossi.

 

Hogy lehetne az kudarc, hogy kijutottunk az EB-re?

Hülyeségre hülyeség:

- hogyan lehetne az kudarc, hogy odataláltak a játékosok a mérkőzések helyszínére?

- hogyan lehetne az kudarc, hogy a játékosok önállóan fel tudták venni a szerelésüket?

- hogyan lehetne az kudarc, hogy a csapatkapitányunk mindhárom meccs előtt képes volt zászlót cserélni az aktuális ellenfél csapatkapitányával?

 

Nem az eredmény csalódás, hanem a mutatott játék, a csapat és főleg néhány, meghatározónak számító játékos teljesítménye.

Nem véletlenül mondta Rossi, hogy szégyellte magát a csapat teljesítménye miatt. Azt ő ott kudarcként élte meg, majd utána háborog, hogy miért beszélnek többen is kudarcról. A kudarc kifejezés egyes emberek részéről nem az elért helyezésünknek szól (ami lehetett volna rosszabb is, ha az utolsó pillanatokban Csoboth nem talál be Skócia ellen), hanem annak, ahogy pl. lézengtünk Svájc ellen a pályán az első félidőben. Rossi és a stábja nyilván úgy gondolta, profi játékosaik vannak, szép eredményeket értek már el együtt, jól felkészítették őket, jó taktikát dolgoztak ki számukra, így azt várta, hogy jön majd megint egy szép eredmény, elérünk egy döntetlent a jobb erőkből álló Svájc ellen. Ez a várakozása nem jött be, mi ez, ha nem kudarc? Az meg egyenesen elképesztő (ezt az Origo nevű propagandalaptól loptam), ahogy elpanaszolta, mennyire meglepte őt és a csapatot a Svájc által választott taktika. Szerintem meg az az elképesztő, hogy erre sem a csapat, sem ő nem tudott időben reagálni egy fikarcnyit sem.

Meglepő még számomra az, hogy olyan játékosok is szerepeltek a kezdőben, akik éppen Rossi elvei szerint nem is lehettek volna ott, mert alig játszottak a saját klubcsapataikban.

Amúgy a mostani szereplésünkben is van valami jó: láthattuk, hogy még több melót kell beletenni a dologba, mert bizony azok a csapatok mentek többségében tovább a csoportkörből, akik rengeteget melóztak a pályán. Ausztria gyönyörűen futballozott a csoportmeccseken, de jött egy nagyon harcos, nagyon melós (és kicsit szerencsés) török csapat, és az osztrákok  máris mehettek haza. Számukra ez nem kudarc, legfeljebb csalódás.

El se olvasom a faszságaidat. Olvasd el, hogy kik azok, akik irreális elvárást fogalmaztak meg a válogatottal szemben.

Csoportban Skóciát megvertük, németekkel kb. párban voltunk. Csak a svájci meccs volt olyan, ami kritizálható.

Hajszálon múlt a továbbjutás az egyenes kieséses szakaszba.

Hogy a faszba lenne ez csalódás? Csak a savanyú faszoknak max.

trey @ gépház