Patrióták Európáért - Orbánék Bécsből - új EU frakciót indít a legerősebb magyar, osztrák és cseh párt

Fórumok

Manifesztumot bocsátanak ki. M1 élőben.

Ígéretek:

  • megváltoztatjuk az európai politikát
  • hamarosan az EU legnagyobb jobboldali frakciója leszünk

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 10:30

🍿

Nehogy a brüsszeli elit nagyot nézzen a végén 🍿

Hogy összeáll a brüsszeli bal, meg a Néppárt és a többi léhűtő, hogy megőrizzék a hatalmat a népakarattal szemben? :D

trey @ gépház

Elkezdődött.

Patrióták előre !!!

For Whites Only meeting room!

Mindenképpen szükség lesz egy új, közepes bili méretű árnyék-Brüsszel felépítésére, amit a nagy elfoglaló bármikor, amikor szüksége úgy hozza, el tudjon majd foglalni! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Na de csak nem azt akarod mondani ezzel, h Brüsszel orbáni elfoglalása tulajdonképpen perfektuálódott? Mégiscsak meglepő és mulatságos lenne ezt állítani! És h a szóban forgó nímandot igyekezzek idézni: a vezetőtől nem a szándék-, hanem a eredmény-felelősség az, ami elvárt. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hanem mire? Ha jól halottam, az állva 69-ező bal és néppárti bohockodásnak lesz többsége az EU parlamentben. Vagy a patriots lesz többségben? Egyáltalán lesz frakciójuk, vagy mennyire kell ezt komolyan venni? Csak szalagcímeket olvastam az egész EU parlamenti választásokkal kapcsolatban, hogy áll most a dolog? Megvan az orbáni halmazban futó erők többsége, vagy előretörése? 

Definiálnád nekünk azt, hogy mit értesz a náci alatt? Szemmel láthatólag fogalmad sincs mit takar, csak agyatlanul dobálódzol vele, üres szitokszóként használva. Lehet, hogy ezzel is megleplek de náci és fasiszta sem szinonimák.

Lehet sok minden mondani Orbánékra, de a nacizással csak a történelemismereti hiányosságaidra derül fény.  

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Egyrészt próbát sem tennék, hogy a fajtádnak megpróbáljam elmagyarázni saját téveszméi hibáit. Másrészt, mióta ti az ukránokat nácizzátok, a kedves vezetőtök Vlagyimir Vlagyimirovics nyomán, azóta a náci szó eredeti jelentését nincs jogod számonkérni! Mert ti vagytok azok, akik torzítottátok eredeti jelentését!

Az ( szerintem rossz, velem nem egyetértő, esetleg ügyesebb) emberek lenácizása sokkal régebbi szokás, mint mióta V.V. nácizza ukrajnát.

Az meg, hogy ukrajna naci-e vagy sem, nos -szerintem- teljes ukrajnára nem lehet azt mondani. De, hogy ki volt és mit csinált Bandera arról pl.szemérmesen hallgat a Wikipédia. Egy enyhe megjegyzésből lehet következtetni arra, hogy a lengyelektől meg a zsidóktól kellene ezt megkérdezni. De a kérdés most "nem aktuális". Persze ha kérdeznénk - s valaki őszintén merne válaszolni- akkor a válasz az lenne, hogy náci, akinek csapata népirtás szinten gyilkolta a lengyeleket és a zsidókat. Nagyobb mennyiségben mint az azóta népirtásnak minősített Sreblenicában, a szerbek.

Az viszont biztos, hogy 2010 -ben a magát, ukrajnát, mint nemzetet gőzerővel építő rendszer, példaképként tekintet rá, és ukrajna hőse (posztumusz) kitüntetést adományozott neki.

Az vitathatatlan, hogy ukrán nacionalista volt, és az önálló ukrajna létrehozásáért harcolt, de ezt a nem ukránok -finoman szólva- kárára tette.

Ezek alapján lehet gondolkozni.

Mivel a nácizmus alapja a német sovinizmus, ezért nácikat csak német területen érdemes keresni.

Pedig szép számmal akadnak neonácik az orosz hivatásos haderő tagjai és az ukrán hadseregbe integrált szélsőséges csoportok (Azov, Right sector stb stb)-n túl is. Jellemző, hogy a wagner afrikai része is Africa Corps-ra nevezte át magát a Deutsches Afrikakorps követőiként.

Az "American History X" c. film által szépen bemutatott jelenség nem létező probléma mind a mai napig pl az USA-ban szerinted?

A neonáci és náci között van valami hangyafasznyi eltérés ugye?

Fejtsd ki :).

--

Azért, hogy nehogy fordítással ismét meggyűljön a bajod némi kiinduló alap:

A neonácizmus (vagy magyarosan újnácizmus) a Harmadik Birodalomban megvalósult nemzetiszocializmus (nácizmus) újjáélesztésére, vagy egy nagyon hasonló ideológia életre hívására törekvő politikai mozgalmak ideológiai gyűjtőneve a második világháború után. Nem azonos az újfasizmussal (ahogy a nácizmus sem a fasizmussal), bár sok hasonlóságot mutatnak.

Az egyes neonáci mozgalmak konkrét céljai eltérőek lehetnek, ám ideológiájuk gyakori elemei közé tartoznak az Adolf Hitler iránti elkötelezettség, a Harmadik Birodalom jelképeinek használata, valamint a nemzetiszocialista ideológia iránti maximális elkötelezettség, irányelveinek és előírásainak és világnézetének a lehetőségekhez képest maximális követése, betartása.

Néhány csoport illetve tag nyíltan vállalja a náci, neonáci vagy a nemzetiszocialista jelzőt, ám mások kerülik ezeket tartva a társadalmi megbélyegzéstől, vagy a jogi következményektől. Több európai ország jogi eszközökkel lép fel azok ellen, akik nemzetiszocialista, rasszista vagy antiszemita nézeteket terjesztenek, így ezekben az országokban egyetlen párt sem azonosul nyíltan a náci eszmékkel.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Neon%C3%A1cizmus

Persze, persze. De pl. a pont a fenti postban magyarázza a kollégád, hogy az oroszoknál is vannak nácik. AMikor te beleálltál "nem tudod mi a náci fogalma" akkor leírtam, hogy de igen is tudo, De mivel ti vagytok akik az ukrán nacionalistákat lenácitzzátok, ezért tisztába kell tenni, hogy a nácik a nacionalistákat jelentik, vagy a kultikus német nácikat mint pl. FPÖ.

Aztán megjegyeztem, hogy a fasiszták is nacionalisták, de valamiért mégis nem náciknak nevezték magukat...

lenácitzzátok

Ismét megbuktál nyelvtanból.

az ukrán nacionalistákat lenácitzzátok

https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfsangel

  1. Saját maguk választottak náci szimbolikát
  2. Nyugati önkéntesek számolnak be a gyakorlati megnyilvánulásaikról (pl amerikai fekete srác akinek ilyen elemek megjelenésekor a szobájába kellett zárkóznia előlük), ex azovos fiatal srác a dolgokról amikben részt vett és azóta megbánt.. stb.stb.

Biztosan elmagyarázod majd annak az okait is, hogy miért volt tiltott az azov számára amerikai fegyverek szállítása.

Orbán komoly kockázatot vállal ezzel, de jók az esélyei. Ha esetleg véget érne az ukrajnai háború, hirtelen több olyan szövetségese is születne, aki most csak Magyarország semlegessége miatt nem tud vele egy frakcióban ülni. És a háborúk régi tulajdonsága, hogy egyszer véget érnek.

Ha esetleg véget érne az ukrajnai háború
 

Ez most két módon lehetséges:

  • Oroszország elhasal
  • Az EU elhasal

Második opcióra Orbánnak nincs hatása, és egy szemétdombot örökölne meg. Megjegyzem Mafyarorszáf is azzá válna, nem biztos hogy Orbán túlélne egy nagy fazdasági KO-t.

Oroszország elhasalás közben még rácsapna a piros gombra - neki már mind1 veszen oda mindenki címmel. Ezt NEM tudja megakadályozni senki sztem.

Ez nem lenne a jó úgy gondolom.

EU nem fog elhasalni, csak annyit fog mondani, hogy kuss mi így szállunk le a bicikliről és Ukrajna nem prioritás és kész.

For Whites Only meeting room!

Szerintem az is elképzelhető, hogy novemberben ha a Trumpot megválasztják, akkor az ukrajnai háború hipp-hopp végetér. És közben senkisem hasal el.

Ennek most elég jó oddsai vannak.

De hamarosan meglátjuk, nem kell kapkodni a jóslással, különösen nem a jövőt illetően.

Nem ttudjuk még, hogy mit tud. Most még semmit sem tud, és az sem biztos, hogy elnök lesz belőle.

Mindenesetre, ha amerika elnöke, akárki is legyen az, felemeli a telefont és beleszól azzal, hogy hello Vladimir, azt hiszem itt az ideje, hogy vége legyen ennek az izének... háborúnak, mi lemondunk Ukrajna NATO tagságáról, elfogadjuk a mostani frontvonalat határnak és nyomatékkal arra kérjük az ukránokat, hogy ne lőjenek, te meg azonnali tűzszünetet rendelsz el a teljes frontvonalon és elkezdjük kidolgozni együtt, hogyan lehet egy semleges, fegyvermentes Ukrajnát csinálni együtt, közös pénzből, akkor nagy valószinűséggel viszonylag gyorsan befejeződne a konfliktus.

Mondjuk úgy a hívástól számított 24 órán belül. További 24 órán belül rendeződne a Zorbán viszonya egy kupac európai párttal, ahol most eltér a megítélés Ukrajna ügyében.

Az egész csak fantázia kérdése. Oszt megláttyuk mi lesz.

az adminisztráció marad.

Nulandot és bagázsát már kidobták, Kína került a (távlati) fókuszba és ami még sokkal fontosabb: a Hormuzi-szoros környéke:

Az nagyon mókás egy helyzet, hogy a Hormuzi-szorosnál az összes nagyhatalom együtt próbál fellépni az átmenőforgalmat támadókkal szemben :). Annak a problémának az elhárítása és az arab-izraeli konfliktus is prioritást élvez az orosz-ukrán proxyháború előtt.

Nuland asszony valóban lecsúszott a lefolyón, de a szelleme azért még takarít. A fenti "kedves Vladimir, azt hiszem itt az ideje" kezdetű telefonhívást egyébként Biden is bármikor megejthetné pedig ha valaki, akkor biztosan Biden az, aki nem egy Superman. Két oka mindenképpen van annak, hogy ezt Biden nem teszi meg. Az egyik az az amerikai hadiipar, amelyik rengeteg pénzt keres az ukrajnai háborún. Ne felejtsük el, ez az amerikai hadiipar a XX. sz. során három alkalommal is döntést hozott a világ sorsáról, először, amikor befejezte az I. világháborút, másodszor, amikor gazdasági nagyhatalommá tette az USA-t a II. világháború után és harmadszor, amikor a világ egyedüli urává tette a Szovjetunió gazdasági megroggyantásával. A másik oka pedig szerintem az, hogy az USA számára egyáltalán nem kedvezőtlen egy olcsó orosz energiaforrásaitól és nyersanyag hátterétől megfosztott, drága amerikai gázimporttól fügővé tett, ezért romló versenyképességű Európa. 

Az én fotelemből nézve erősen kérdéses, hogy ez a két ok mitől változna meg ha nem Bidennek, hanem Trumpnak vagy akármi másnak hívnák az új amerikai elnököt, de hát ebből a fotelből sem látszik minden pontosan (szerencsére).

Szerkesztve: 2024. 06. 30., v – 22:11

Ehhez még azért dolgozni kell egy kicsit. 23 képviselő kell (ez megvan) hét tagállamból (ez viszont nincs).

Gondolod, hogy nem történt csatlakozási igényfelmérés a bejelentés előtt? Reggel a TV2-ben már arról beszéltek, hogy kik lennének akik azonnal csatlakoznának. Bolgár, olasz stb.

Hogy valóban megteszik-e vagy csak a szájuk járt? Háát, a politika már csak ilyen ... senkiben sem bízhatsz igazán.

trey @ gépház

itt az a lényeg, hogy legyen saját frakció - relative elég sok független képviselő van. És a meglévő frakciók NE tudják zsarolni a tag pártokat, hogy ha kilépsz, akkor nem tudsz hová lépni és maradsz független.

5-6 kis és közepes méretű frakcióra lenne szükség, hogy ne csak 1 NAGY vezető - mindent eldöntő - Európai Néppárt legyen. Volt már egypárt rendszer, az nem jött be...

For Whites Only meeting room!

Meloni arca ... 😒

Szerintem nem véletlen, hogy Orbán nem esett kétségbe, ez a formáció nem a semmiből jött létre hirtelen, ebben biztos vagyok. Hosszas egyeztetések lehetnek a háttérben...

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 07. 01., h – 20:41

[...]

Szerinte ilyen gondolkodású emberek kezdtek el gyülekezni a legújabb pártszövetségéhez.

Gyorsabban leszünk nagy képviselőcsalád, mint bárki dolgozná. Komoly meglepetéseket fogunk okozni.

– mondta Orbán, bár részleteket nem mondott arról, kik csatlakoznának még hozzájuk. Annyit tett hozzá, hogy nyolcadikán lesz alakulóülés.

Van egy kis monarchia-hangulata ennek a pártcsaládnak, de nem lesz regionális párt, mondja Orbán, majd közölte, hogy hamarosan az olaszok is csatlakoznak.

Tudom, kik jönnek még.

– mondta el Orbán.

[...]

Link: https://24.hu/belfold/2024/07/01/orban-hamarosan-az-olaszok-is-csatlako…

trey @ gépház

2022. FEBRUÁR 4. 9:38
Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő beszélt arról is: a rezsicsökkentést fenn tudják tartani, mert megvan a gazdasági alapja, ami a hosszú távú orosz gázszállítás.

Innen: https://kormany.hu/hirek/magyarorszag-jegtoro-lehet-oroszorszag-es-a-ny…

Vajon ez mennyivel lesz pontosabb joslat, mint a 2 evvel ezelotti? 

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken,

Még bekövetkezhet, egyszer a stand up művész is megunja a háborút (vagy Ukrajna népe a stand up művészt). Utána rendezésre lesz szükség, abban meg akár közvetítőkre.

A kormányfő beszélt arról is: a rezsicsökkentést fenn tudják tartani,

Fenn is tartották. Kibaszva belőle az igazságtalan részt.

További kérdéseid?

trey @ gépház

>Még bekövetkezhet, egyszer a stand up művész is megunja a háborút (vagy Ukrajna népe a stand up művészt). Utána rendezésre lesz szükség, abban meg akár közvetítőkre.
De hat a nagy bekeparti standup muvesz most eppen elfoglalta gonoszprusszelt az uj EU frakcio alapitasaval. Vagy meg folyamatban van az elfoglalas? 

>Fenn is tartották. Kibaszva belőle az igazságtalan részt.
Allitolag a politikai ellenfelek megszuntettek volna, pedig ok csak annyit mondtak, hogy igazsagosabba kellene tenni. Eszerint a logika szerint a reszicsokkentest nem tartottak fent. 

Még bekövetkezhet, egyszer a stand up művész is megunja a háborút (vagy Ukrajna népe a stand up művészt). Utána rendezésre lesz szükség, abban meg akár közvetítőkre.

Ahogy hallom Orbán éppen Kijevben landolt.

Eszerint a logika szerint a reszicsokkentest nem tartottak fent. 

Egen, a már megbukott ellenzéki összefosás logika nem volt sosem sorjamentes ...

trey @ gépház