Az oktatásról

Hozzászólások

Várom már, hogy Trey atyánk mit mond majd erre

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerinted mit lehet tenni azokkal, akik a 16. életévüket betöltve se abszolválták a nyolc általánost? Ha a tankötelezettség nem 16, hanem 18 év, akkor addigra meglesz? Érdemes tágabb intervallumot is nézni. Szóval nem olyan egyszerű a kérdés (pontosabban annak a megoldása), mint ahogy sokan gondolják.

Sok (fotel)szakértő világmegváltó véleményét hallottam/olvastam már, akik azt gondolják, a bölcsek köve náluk van. A klasszikus, hogy vissza kell állítani 18 évre a tankötelezettséget és minden megoldódik.

A te véleményedet nem ismerem, mert a kérdésemre nem válaszoltál.

Veled ellentétben nem tartom magam szakértőnek sem a fotelban, sem azon kívül.

Az azért még nekem is megvan, h nem a bölcsek kövére vam szükség, hanem egy alapjaiban kipróbált, működő stratégiára. Ja bocs, ahhoz meg motiváció.

 

Jelenleg az oktatás ideológi és politika vezérelt, az eredeti celja másodlagos (vagy még az sem).

Veled ellentétben nem tartom magam

 

Hát te meg honnan tudod ... én mire gondolok?

 

Hát, így bármi párbeszédet nehéz lesz produkálni :(

Jelenleg az oktatás ideológi és politika vezérelt, az eredeti celja másodlagos (vagy még az sem).

Egyébként máskor (értsd: nem "jelenleg") nem ideológia és politika vezérelt? Minden döntésnek van oka, és az, hogy az oktatásban ki (pl. a különböző kormányok) mit tart fontosnak, annak az alapja ideológia. És az oktatáspolitikát a politika vezérli.

Aha.

Hat nem. Nem szabadna, h az ideologia es a (altalanos es nem specifikusan okatatasugyi) politika elsodleges vezerelvkent megjelenjen az oktatasban.

 

> Hát, így bármi párbeszédet nehéz lesz produkálni :(

Tuljadonkeppen vmit felreertettel. Nincs szandekom veled feltetlenul beszelgetni.

Bontottam még egy sört, az időjárás vállalható, állok rendelkezésedre.

Hungarofóbia.

A kátránymedence (mint oly sok terület a föld nevü bolygón dns szempontjából, egy igazi katyvasz) mióta homogén?

A katyvaszt jól írtam? A telefon nem jelzi a hejesírási hibáimat.

Ki kellett mennem egy vidéki iskolába műszaki felmérés miatt, írd és mond, a tanerőn kívűl csak cigány származású személyek voltak (tanulók) az intézményben. Jah,  a műszaki alkalmazottak körében nem történt felmérés származásuk előéletében. Az első gondolatom az volt, hogy ennek az országnak vége (mint árja magyarok, pontosítás miatt). No, teltek, múltak az órák, napok, hónapok, oszt csak összeraktam magamban:

Basszus, itt rengeteg jővőbeni szociológus, orvos, mérnök, stb., tanul.

 

Amennyiben nem erre törekszik a többségi társadalom, akkor a fene megette az egészet.

Szerintem.

Cigányozni lehet, csak tök felesleges. Amennyiben tanult nebulók "repülnek ki" az iskola padból, a mélyen alul művelt politikusok szart sem fognak érni a számukra fontos megmérettetéskor.

Ha a városokban kétszer kisebb az iskola elhagyás, akkor nem az oktatás a fő okozó. Ez nem jelenti azt, hogy nincs gond az oktatással, de nem ott kell keresni a főbűnöst.