Talpra magyar!

Fórumok

(hosszúra nyúlt előzmény: Magyar Péter zászlóbontás)

Februárban Magyar Péter egyedül ment be a Partizán stúdiójába interjút adni!

Március 15-én 50 ezres tömeg ment ki meghallgatni őt az Andrássy útra!

Április 6-án Szombaton a Kossuth téren mintegy 250-400 ezres tömeg jelent meg Orbán döglött lovának temetésére!
Bicska kerestetik!

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 04. 07., v – 08:36

Ez a 250-400k ember hogy jött ki? Nem kötekszem, csak érdekel. Én azért erősen kétlem, hogy Budapest lakosságának 25%-a kiment volna.

Még a 444 is annyit ír, hogy "Több mint százezer".

Itt van pár nagytotál:

https://assets.4cdn.hu/kraken/81vVmYCkfOYaciLms-xl.jpeg

https://assets.4cdn.hu/kraken/81vVnQgZDqgIciPos-xl.jpeg

 

Összekattintgattam MapCheckingen és sehogy sem jön ki.

5 fő / nm-nél is 181k, viszont a képeken látszik, hogy azért a széle elég szellős.

https://www.mapchecking.com/#ceNoNzS0KAmEQxvE3qLsmQTQL3sALDM6AIIJtMQh-i…

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Ez a 250-400k ember hogy jött ki?

Rendőrség közleménye.

Itt van pár nagytotál:

Amiről a környező utcák hiányoznak.

5 fő / nm-nél is 181k, viszont a képeken látszik, hogy azért a széle elég szellős.

Amiért nem kell félni az Orbánbak: itt nem voltak járókeretes harcinyugdíjasok, sem fogatlan alkesz arcok, fradiultrák sem, nem köpködött senki ahogy egy Fidesz rendezvényen alapszokás. A mocskos fidesz volt a legdurvább szlogen. Kultur ember nem mászik bele egy idegen ember seggébe, és a színpadtól távolabb is voltak emberek.

Aki tüntizni megy, nem 2 utcával odébb fog ácsorogni, továbbá ha "kultur" emberekkel számolunk, akkor még kevesebb jön ki.

Volt aki kiment a tüncire, de a Kossuth térről le is lépett látva a tömeget. Lementünk a Falk Miksa utcán kerestünk egy kávézót. Belőlünk kinézték a pincérek, hogy ki fogjuk fizetni a számlát. Azt mondták, ha birkamenet van, akkor ki sem nyitnak. :D

Ami felvételt látsz az egy pillanatfelvétel, ami azt jelenti hogy az adott pillanatban az adott helyen mit lehet látni. De honnan tudod hogy amit látsz az nem akkor készült e amikor még nem érkezett meg mindenki, vagy amikor már elmentek sokan?

Szóval nem tüncizni mentél, hanem kávézni.

Ha te elmész egy rendezvényre, és be mész egy retyóba, akkor te a rendezvényre mentél vagy sem? Aki beül egy kávézóba az már nem is volt a rendezvényen ott?

Természetesen hazudott a Petike, meg az itteni felszopóik is:

Nem tudja megerősíteni a rendőrség Magyar Péter meséjét a több százezres tömegről

[...]

Megkerestük hát a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, mi igaz ebből.

Ezt a választ kaptuk:

„Tisztelt Szerkesztő Úr!

Az egyes gyűlések résztvevőinek számát illetően a Budapesti Rendőr-főkapitányság soha sem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük.

Tisztelettel,

BRFK Kommunikációs Osztály”

Vagyis: nem, a rendőrség nem tudta megerősíteni Magyar Péter meséjét a több százezres tömegről.

trey @ gépház

Bejelentett tüntetésről van szó, ahol a rendörségnek szerepe van a közrend fenntartásában. Nyilvánvalóan előzetes becslést igényel a feladat a tüntetésen résztvenni szándékozók számát illetően, hisz ahhoz kell allokálni a rendőri erőforrásokat. De mivel előre semmit nem lehet biztosan tudni, menet közben is információval kell rendelkezniük a tömeg létszámáról nagyjából.  Senki nem hiszi el még a @treynek sem, h a rendőrség nem folyamatosan monitorozta a résztvevők létszámát és hozott döntéséket annak alakulása szerint. pl küld-e még további rendőri erőket, vagy épp kivonja azokat a területről.  A rendörség által becsült létszámról pedig akár folyamatosan is tájékoztatták a rendezvény szervezőjét - ha ez éppen nem kötelességük, akkor csak úgy barátilag. (Bár megjegyzem, h azt sem tartom kizártnak,h ilyen módon a rendörségen keresztül direkt eltúlzott számokkal dezinformálták MP-t, előkészítve a késöbbi lejáratását - egy rogáni terv részeként)
Azt meg h Mandiner újságíróját nem avatták be ezekbe a számokba - aminek ezer és egy oka lehetett - csak logikai hibával lehet úgy értékelni, h ez bizonyíték lenne arra, h MP hazudott volna. 
Mindenki látta: kurva sokan voltak. Tele volt a tér és még a környező utcák is!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A rendörség által becsült létszámról pedig akár folyamatosan is tájékoztatták a rendezvény szervezőjét - ha ez éppen nem kötelességük, akkor csak úgy barátilag.

További feltételezés, hogy ha így lett volna, Magyar Péter ezt már elmondta volna. Természetesen nem azért, hogy lehazugozza az ellenoldalt, hanem azért, hogy tájékoztassa az embereket az igazságról.

 

Azt meg h Mandiner újságíróját nem avaták be ezekbe a számokba - aminek ezer és egy oka lehetett - csak logikai hibával lehet úgy értékelni, h ez bizonyíték lenne arra, h MP hazudott volna.

Azt hittem, arra elég bizonyíték, hogy a NER-ből való.

 

Mindenki látta: kurva sokan voltak.

Valaki meg azt látta, hogy sok kurva volt. Ez kb. olyan egzakt értékelés, mint a tiéd. De legalább egyikből sem derül ki, mennyi az annyi.

:)

Blabla bla bla bla bla ...

Még az elvtársaid is röhögnek a számaidon/számaitokon.

Kajak szarom le, hogy mennyi értelmi fogyatékos volt kint, csak egy kicsit több komolyságot várok. Ha a rendőrség nem adott ki közleményt (ahogy azt hazudoztátok), akkor ne állítsatok olyat, hogy adott.

trey @ gépház

Blabla bla bla bla bla ...

Még az elvtársaid is röhögnek a számaidon/számaitokon.

Na ez itt a baj. Nem kell elfogadnod azt, amit MP mondott, vagy akárki mondott, de amikor épp arról van szó, hogy egy állítást (miszerint ilyen becslést a rendőrség mindig végez) alátámasztanak, azt nem így kell fogadni. Engem pl (a szám maga nem igazán érdekel, mert nem számít ilyen mennyiségben) nagyon zavar, hogy a rendőrség tudatosan hazudik. Téged nem? 

Nem értem miről beszélsz. Hol hazudott? Petike hazudott az eddig fellelt infók szerint. Hol a rendőrségi jelentés, amire hivatkozott?

a szám maga nem igazán érdekel, mert nem számít ilyen mennyiségben

Ha nem számít, akkor minek beszéltek róla? Eleve ezzel nyitott a topiknyitó:

250-400 ezres tömeg jelent meg

Erre jött, hogy 250 ezer, mert a rendőrség azt mondta. A rendőrség meg azt mondta, hogy ők ilyet nem mondtak.

Akkor most hogy is van ez?

trey @ gépház

trey @ gépház

Ne alázd meg magad.

Engedd el ezeket a gagyi köröket. Azzal alázom meg magam, hogy egy politikus hazugságait számonkérem? Mi nem tetszik, willy? Tényellenőrző (Soros-brigád) haverjaid ilyenkor hol vannak?

A Telex is firtatja, hogy miért állította ezeket Magyar.

Sehol nincs szó arról, hogy a rendőrség hazudik, még felvetés szintjén se. Arról van szó inkább mindenhol, hogy Magyar hazudik.

Forrás nélküli képedre:

Rendőrség vs. Belügyminisztérium

:D :D :D Hol annak a forrása?

trey @ gépház

Engedd el ezeket a gagyi köröket. Azzal alázom meg magam, hogy egy politikus hazugságait számonkérem?

Nem azzal alázod meg magad, hogy arra az üzenetre amiben a rendőrség nyilvánvaló hazugságát (nem becsülnek tömeget) kérem számon egy olyan üzenettel válaszolsz amiben erre nem is reagálsz. 

 Sehol nincs szó arról, hogy a rendőrség hazudik, még felvetés szintjén se

A rendőrség azt állítja, hogy nem végeznek ilyen becsléseket _ezért_ is lehetetlen, hogy ők bármi ilyet is mondtak volna. Holott számodra is világos, hogy a rendőrség feladata ellátásához ilyen információra van szüksége, és szoktak is ilyet becsülni. 

Forrás nélküli képedre:

az ott kérlek megjelölte a forrást mint MTI, sztem számtalan ilyet fogsz találni

"Rendőrség vs. Belügyminisztérium"

Mit szívsz és adsz e belőle? Akkor azt mondod, hogy Pintér maga hazudott arról, hogy ezt a rendőrség jelentette?

Szerintem érthetően rámutattam a hazugságokra és csúsztatási kísérletekre, amik arról a kellemetlen tényről igyekeznek elterelni a fókuszt, hogy nem hogy 300-400 ezren nem voltak, ahogy Nagyzoló Petike az kammantotta, de se a hazai, se a külföldi sajtó sem becsült még csak 250 ezret, de talán 100 ezret se.

Az pedig, hogy a rendőrség azt állítja 2024-ben, hogy nem bocsátkozik becslésekbe, nem negálja az, hogy 2012-ben a Belügyminisztérium mit közölt.

Remélem érted.

trey @ gépház

Jaja, willy! Amikor a minisztériumból nyilatkoznak a tanárok nevében, akkor az NEM A TANÁROK!!!!, de ha a minisztériumból nyilatkoznak a rendőrök nevében AZ A RENDŐRÖK!!!!!!!!

Szerintem aki itt megalázza magát, az éppen te vagy.

Most, hogy ezeket tisztáztuk, beszélhetünk az új nemzeti hősödről, a 400 ezres tömeget vizionáló Péterről, aki már a Telexnek sem válaszol arra a kérdésre, hogy ezt honnan vette :D

hogy a rendőrség miért kell hogy hazudjon

Ez az az állítás, amit bizonyítanod kéne, de még mindig csak egy állítás ... willy ...

trey @ gépház

Én nem vagyok ideges, neked ment mélyre a találat ...

Ha a rendőrség beszél a BM száján keresztül _szerinted_, akkor tessék ugyanezt mondani majd legközelebb a tanárok, eü. dolgozók esetén is ... Deal?

Nekem tök mindegy, mert se a rendőrökét, se a tanárokért, se az eü dolgozókért nem aggódok egy percig se :D

trey @ gépház

Én nem vagyok ideges, neked ment mélyre a találat ...

Milyen találat? Itt röhögök rajtad csezdmeg, hogy te azon felhúzod magam, hogy meg merem kérdezni tőled nem gáz e, hogy valaki arra készteti a rendőrséget, hogy olyat állítson ami nem igaz? 

Én nem beszéltem a BM-ről a nyilatkozatot a rendőrség adta ki, miszerint nem csinálnak ilyet, de közben tudható (és még számodra is érthető) hogy teszik és miért teszik (a feladat elvégzéséhez szükséges biztosítás ellátása) 

Persze, hogy nem beszélsz, miután szembesítettelek a logikai bukfenceddel. A röhögés itt sem marad el. :)

Én nem beszéltem a BM-ről a nyilatkozatot a rendőrség adta ki, miszerint nem csinálnak ilyet, de közben tudható (és még számodra is érthető) hogy teszik és miért teszik (a feladat elvégzéséhez szükséges biztosítás ellátása) 

Csak éppen a forrást felejtetted el az állításod alátámasztására :D

trey @ gépház

Én úgy látom, az egyik írásban a "Belügyminisztérium" szerepel közlő félként, a másikban meg azzal foglalkoznak, hogy valaki a "rendőrségről" állítja, hogy az volt a közlő fél.

A "soha nem bocsátkozott becslésekbe" kijelentés nem azt jelenti, hogy a rendőrség szakmai célból nem mérte fel az emberek számát, hanem azt, hogy nem tették nyilvánossá a becslést. Az állításod alátámasztására olyan írásokat kéne találnia a hálózatotoknak, amelyekben a rendőrség saját hatáskörben "bocsátkozott becslésekbe", azaz tette nyilvánossá az általa végzett becsléseket.

:)

Szervezz egy rendezvényt, rögtön tudni fogod, hogy van ilyen. 
Addig elég néha MTI híreket olvasni. Szerintem pár perc alatt találsz párat ami igazolja ezt.

Persze elég lenne a józan észt is használni ugye... annak is elégnek kellene lenni, hogy igenis kell a feladatukhoz.

A "soha nem bocsátkozott becslésekbe" kijelentés nem azt jelenti, hogy a rendőrség szakmai célból nem mérte fel az emberek számát, hanem azt, hogy nem tették nyilvánossá a becslést.

Magyar nyilvánosságra hozhatta a rendőrség becslését? Gondolom nem írt alá titoktartási kötelezettséget, és még csak most készíti Tóni az ide vonatkozó alkotmánymódosítási inditványt. :D

Egy Magyar Péter-~szerelmes bedobja a kamu számokat, a falka meg csaholva érkezik alányalni, és közben egyáltalán nem a valóban fontos dolgokról megy a diskurzus. A pszichiátereknek egy-egy év nyelvtani és matematikai továbbképzésre van szüksége ahhoz, hogy hozzávetőlegesen ki tudják fejezni, ezek az emberek mennyire egyszerűek.

:)

A 250 ezres számot és azt, hogy a rendőrség állította, maga Petike dobta be:

https://www.facebook.com/peter.magyar.102/posts/pfbid02U2AyBTeaQGAXrbp5…

A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer (), a valóságban 3-400 ezer ember.

Elkezdték ész nélkül átvenni fórumhuszárok, tényként kezelve. Én a forrásra lettem volna kíváncsi. Sehol sem találtam a forrást, a rendőrség álltja, ők ilyet nem mondtak.

Nagyon sok jót nem vetít előre az, hogy Petike már most hazudik :)

trey @ gépház

[...]

Magyar Péter az általa szervezett Nemzeti Menet helyszínén az RTL-nek úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség több százezresre becsülte a tüntetés résztvevőit. Ezt az információt egy későbbi Facebook-posztban is megerősítette a Diákhitel Központ volt vezetője.

A rendőrség szerint 250 ezer, a kormánypropaganda szerint 24 ezer, a valóságban 3-400 ezer ember

– fogalmazott a bejegyzésben Magyar Péter.

Az RTL Híradó ezzel kapcsolatban megkereste a rendőrséget, ők azonban cáfolták Magyar Péter állítását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sohasem bocsátkozott becslésekbe, most sem tesszük, és a szervezők irányába sem történt ilyen közlés

reagáltak az RTL megkeresésére.

[...]

🤷‍♂️

Tehát, nem hogy nem adtak ki ilyen számot, még a szervezőkkel sem közöltek ilyen infót.

trey @ gépház

[...]

A Budapesti Rendőr-főkapitányság viszont a Telex megkeresésére azt írta, hogy sosem bocsátkoznak tömegbecslésekbe, így Magyar a létszámról nem kaphatott tőlük információt. Az erről szóló cikkünkre Magyar a Facebookon kommentelt, és állítja, hogy a rendőrségtől származik az általa közölt létszám.

[...]

A rendőrség válaszai után az ellentmondás feloldása miatt vasárnap kerestük Magyar Pétert telefonon, sms-ben és emailben is, hogy honnan származik a 250 ezres rendőrségi információja, illetve milyen mérésekre, számításokra alapozza a 300-400 ezres saját becslését, de akkor nem kaptunk választ tőle.

[...]

Péter, tessék szépen válaszolni a Telex megkeresésére ... :D

trey @ gépház

A Budapesti Rendőr-főkapitányság viszont a Telex megkeresésére azt írta, hogy sosem bocsátkoznak tömegbecslésekbe..

Kivéve amikor állami rendezvényről van szó:

https://hirado.hu/2012/10/23/rendorsegi-becsles-negyszazezren-a-budapesti-kossu/

Akkor most ki hazudott ?

Tőlem hazudhatott mindegyik, leszarom. Még mindig arra a levezetésre (logikai hibára) vagyok kíváncsi, hogy egy 2012-es belügyminisztériumi közlés hogyan cáfolja azt, hogy a jelenlegi rendőrség sosem végzett ilyen becslést.

Szerinted 2012 óta ugyanazok ülnek a rendőrségnél?

Sokkal nagyobb probléma inkább, hogy Petike meséjét sem jobb, sem baloldalon, sem itthon, sem külföldön nem ették meg.

trey @ gépház

Belinkeltem egy videot, amint éppen a rendőrségi vezetőkkel egyezkednek.

Az a hasznos idiótáknak nem üti meg a minimumot, hogy a tömegrendezvényeken a létszámmal arányosan kell kiállni a rendőrségnek, és mentőknek is, ezért meg kell becsülni a tömeg méretét. Az hogy a BM nem adta ki hivatalos formában a résztvevők számát, még nem jelenti azt, hogy nem szóltak a szervezőnek, hogy mennyien vannak már és még mennyien jöhetnek még. A hasznos idióta nem gondolkodik, csak propagandát harsog.

Nem szerveztem még tüntetést, ezért csak találgatok, illetve valahol olvastam,

1. (találgatok) Ha tüntetést szervezel, azt be kell jelentetni előtte, hol, mikor, milyen útvonalon. S kb. várhatóan mennyien lesznek. Ez utóbbi a rendőri biztosítás nagysága miatt kell. Szóval

2. (ezt olvastam valahol,  de azóta nem találom). MP-ék a bejelentéskor, ezt a 250ezres létszámot jelölték meg. És így lett ebből MP-nél " a rendőrség szerint". :D :D

3. Valószínűleg (legalábbis úgy kellene szerintem) a rendőrség a bejelentett létszámra készül és "dinamikusan" (de szeretem ezt a szót) figyeli, hogy hogy alakul a tüntetők száma, hogy ha ne adj isten többen lennének, növelhesse (a lehetőségeihez képest) a biztosítás létszámát. Valószínűleg ezen adatot nem teszi publikussá (hisz ez neki fontos, miért közölje mással), már csak a mostani (meg minden az elmúlt 20 év tüntetése utáni) számháború miatt se.

még mennyien jöhetnek még

De olyat biztos nem csinál, hogy 100 ezerre mondtátok, most 98 ezer van, még 2 ezer jöhet, a többit küldjétek haza. :D, :D

>>MP-ék a bejelentéskor, ezt a 250ezres létszámot jelölték meg.

ez a legvalószínűbb scenario: Hősünkek a legmagasabb várható látogatószámra kellett hasalni valamit, emlékezett hogy a patásnál mennyire saccolják a dzsemborikat a függetlensajtósok, aztán úgy goldolta, hogy "na ha a zsellé megcsinálja, akkor éjnis megcsinálom!"

 a bejelentett létszámra készül és "dinamikusan" (de szeretem ezt a szót) figyeli, hogy hogy alakul a tüntetők száma, hogy ha ne adj isten többen lennének, növelhesse (a lehetőségeihez képest) a biztosítás létszámát.

Tehát becslést végez.

De olyat biztos nem csinál, hogy 100 ezerre mondtátok, most 98 ezer van, még 2 ezer jöhet, a többit küldjétek haza. :D, :D

De olyat csinál biztosan csinál, hogy ha bejelentesz 250e-t és ha megjelenik 400e, akkor feloszlatja a rendezvényt mert az már nem biztonságos. Tehát megint megbecsüli a résztvevők számát.

A hasznos idióták száma a HUP-on felülreprezentált. A hasznos idióták soha nem fognak elfogadni semmiféle változást. Ők azok, akik habzó szájjal beállnak a tutiba, szidják a változást akarókat. Aztán ha a változás megtörténik, akkor tagadva múltjukat beállnak oda is. "Mindenki változhat!" Szokták mondani Orbánról a liberálisból bábozódott, majd illeberálisként visszatérő nagyvezérről. Orbán ezt túl gyakran teszi meg, célzok itt pl. a legutóbbi nagy vétózásról is, ami kávézásba fordult be. De ide vehetnénk a svéd NATO csatlakozási fiaskót is.

A hasznos idióták azok akik azzal hencegnek, hogy nem avatták fel őket kisdobosnak ideológiai okokból, holott csak SNI-sként nem tudtak megjegyezni 3 mondatot az eskű szövegéből. Aztán a gengszterváltás idején, otthonról reszkették végig a március 15.-éket, és titkon Bécsbe jártak hűtőládáért. Az MDF-alatt már rendszergengszterváltókká avanzsáltak, az MSZP alatt sem szólaltak meg a rendszerkritikusan soha. Az volt a "politika mentes a HUP" időszak. Majd a Fidesz korszakban hirtelen megtetszett nekik a liberalizmus aztán meg illiberális jobboldaliság -jelentsen az bármit is-, de főként azt, hogy nem fizetünk 300Ft-ot az orvosnál, legyen „egykúcsosadó” mert a világbajnok ÁFÁ-t és pl. a banki kp. felvételi adót nem képes értelmezni. A magas hozamú államkötvényeket is piadesztára emelték, most 2024-re olyan szinten kiürült a kassza, mint pl. Kubában. :D :D 

Hívószó a "gyurcsány" és a "soros" a hasznos idiótáknak. Ha meghalják a bármelyiket pavlovi reflexként elkezdenek "dollárbalodal"-ozni. De azt még mindig nem tudjuk, hogy hány pedofil kapott elnöki kegyelmet az elmúlt 12 évben? Meg azt sem, hogy mit tett Varga Judit a családon belüli erőszak ellen?

Rendezvényen:

Ne legyen magyar-magyarnak farkasa

Kb szeressük egymást mindannyian, fogjuk meg egymás kezét

Majd a végen:

Ne hagyjatok magatok után szemetet, mutassuk meg, hogy mi különbek vagyunk!

 

Innen is gratulálok! ;)

Magyar Péter politikájáról ma sem derült ki sok minden [...]

[...]

de a beszédekben és az esemény felépítésében is kiütköztek azok az ellentmondások és átgondolatlanságok, amelyek eddigi politikai megnyilvánulásait is jellemezték, mondta a Telexnek Lovász Dorottya, a Polémia Intézet elnöke és a 21 Kutatóközpont elemzője.

Szerinte a tüntetésnek inkább majális jellege volt: végig popzene szólt, megjelentek a nemzeti szimbólumok, de nem jött létre az a politikai közösség, ami Magyar Péter szavazóbázisát jelenthetné. Ezt mutatja, hogy a rogánozás és az orbánozás váltotta ki a leghevesebb érzelmi reakciót a tüntetőktől.

[...]

Ami közös a szereplőkben, hogy mind az elithez tartoznak, miközben a tüntetésen többször is elitellenes jelszavak hangzottak el, Magyar Péter maga is a hatalmi elit leváltásáról beszélt több alkalommal. Ehhez képest

egyetlen olyan felszólaló sem volt a színpadon, aki a megélhetési, gazdasági nehézségekről beszélt volna, vagy legalább arról, hogyan érinti a Fidesz korrupciója az átlagembereket.

A tüntetés összképe alapján az lehet a benyomásunk, hogy Magyarországon a korrupció jelenti a legnagyobb problémát, nem pedig a megélhetés. Lovász Dorottya szerint a gazdasági üzenetek feltűnő hiánya a kapkodást és Magyar Péter politikájának átgondolatlanságát mutatja.

[...]

Valószínűleg mindenki azt várta, hogy a tüntetésen megtörténik a nagy bejelentés: Magyar Péter végre elárulja, melyik párttal indul a június 9-i EP-választáson. Hogy ez elmaradt, azért probléma az ő szempontjából, mert miközben az Orbán-rendszer leváltását ígéri, még mindig hiányzik az a platform vagy politikai szerveződés, ahová az emberek becsatornázhatják politikai véleményüket

[...]

Feltűnő volt az is Lovász Dorottya szerint, hogy Magyar Péter nagyrészt ugyanazokat az üzeneteit és ígéreteit sorolta fel, amiket már korábban a március 15-i tüntetésen elmondott. Beszélt többek között az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, a korrupcióval szembeni küzdelemről és a közoktatás megreformálásáról. Ezek önmagukban sem új üzenetek, az ellenzéki pártok nagyon hasonló dolgokat fogalmaztak meg az elmúlt 14 évben.

[...]

Így maradt a korábban elmondott politikai üzenetek sulykolása, csakhogy ez idővel kevés lesz.

[...]

🍿

trey @ gépház

Peti gyerek ezen a héten is bejelentett egy (újabb semmitmondó?) tüntit és alapított egy fake/kamu egyesületet. Tagságit el ne felejtsétek kiváltani! :D

MZP utánérzésem van, azt is hogy felemelte a nép ... mekkora elánnal indult ("leváltotta" a baloldalt - érdekes, én ugyanazokat a köcsögöket látom), ígért fűt-fát, majd a végén orbitális földbe állás lett a vége.

trey @ gépház

Óbán--> Tóni!

Merre menjünk? Nem ebben az utcában kell! Ki az a hülye, aki... Ja, én.

Amit a többiek mondtak azt mondom énis! Le vele!

Azt fogom csinálni, amit a másik csak jobban! Higgyetek nekem, hisz olyan apparátus van mögöttem, hogy simán eladom az országot bárkinek!!!!!

400.000-en vótunk, de a fideszmnédia szerint csak 24.000-en, miközben 35-45.000-ről írt, csak el kellett volna olvasnom a cikket, de mindegyis, mert TÓNI VÓT!!!! A külföldi média szerint csak tízezres volt a tömeg, de négyszázezren vótunk, meg TÓNI lehazudta a külföldi médiának is! Oda is becsatornázta magát Tóni, még Gyurka Báttyához is!

Aznap járatja le magát véglegesen, amikor megláthatjuk azt a prominens 20 főt körülötte, akiket vezetőnek, szakértőnek szán. A komplett ellenzék nem tudott 5 értelmes embert összeszedni. Egyetemi közgáz tanárok, a szakmájuknak ellentmondva mondják az ATV-n az ellenzéki propagandát.

Már a sokadik mérföldkő lesz ami nem fogja lejáratni..

focistafeleség->áruló->nőverő->senki nem fog kimenni->Gyuribácsi és Gyurcsány->…-> VH párti
 

próbálkozik a Tóni de semmi sem jön be…

Ti meg megkeseredett boomerek vagytok, akik a termálból két iszapkezelés között jól megszakértitek a helyzetet... aztán meg sülyed a fidesz támogatottsága a picsába…

A baloldal bárki mögé beáll, vajon mert semmi tartása a hazátlan országárulóknak?

Csak egy bizonyító erejű akármit mutass, hogy a baloldal beállt valahová!? Másrészt miféle megfontolásból országárulóknak le a nemzet nagyobbik részét? Miért lenne országáruló, ha valaki nem az óbánt támogatja!? Az csak egy urbánuslegenda, hogy "aki magyar addig eszik, míg a koporsóba teszik"! Nem minden magyar kövér mint az óbán, és nem az az igazi magyar aki kövér mint az óbán!

Szerkesztve: 2024. 04. 07., v – 10:12

Április 6-án Szombaton a Kossuth téren mintegy 250-400 ezres tömeg jelent meg

Szerintem számoljátok újra! Nem 2,5-4 millió lett a vége? :D :D :D

Kedvencem az a fogyatékos volt, amelyik az RTL kamerájába büszkén részletezte, hogy hogyan bérelt 9 személyes kisbuszt azért, hogy felbuszoztassa a rajongótábort :D

trey @ gépház

Sokáig nem lehet a lufit fújni, lassan színt kell vallani, hogy mitől több mint a mások. Az viszont aggasztó lehet az összefosás baloldalnak, hogy nem a Fidesztől, hanem a romellenzéktől zsákolja be a támogatást. Nehogy kiderüljön, hogy tényleg Orbán trójaija, mert akkor nagy lesz a baj :D

trey @ gépház

Igen ez valós veszély! Nincs annyi ideje az embernek h havonta tüntizni járjon, h megerősítse jelenlétével a tömgben MP -t. Ráadásul anyák napján ....és mint valaki éppen meg is jegyezte a stábból, h erről még ők sem tudtak semmit, akkor hallották amikor a tömegnek is mondta. 

Extrém nyomás alatt van MP, napok óta 3-4 órát alszik, nyilatkozta - ilyen körülmények között nem fog tudni értelmes - valódi alternatívát jelentő -  programmal előállni. Ennek elvárása eleve túlzó a hátralévő időben. Sztem arra kell fókuszálnia, h minnél több fideszest ábrándítson ki a Corleone kormányból és emelett az eleve ellenzéki szavazóknak se okozzon csalódást. Még több felvételre lenne szükség! Az egy valid cél, h Fideszt meg kell buktatni. Hogy majd utána mit csinálunk az egy következő kérdés. Most csak annyi kell h ezek bukjanak. Ez az a hívó mondat ami mögé hajéandóak beállni az emberek. Ha nagyon részletekbe menne, hogy ő mit h képzele el az csak vitákat szülne. 

Persze a fenti godolatmenet csak abban az esetben érvényes, h a júniusi választást célként jelöli meg. Nem gondolom, h ennek valódi értelme van! Kb tök mindegy h milyen idióták vannak beszavazva ez Európai Parlamentbe, ami ugye egy vitaklub pusztán, semmi több - az eu-s dolgok más forumokon dőlnek el.  Ad abszurdum még azt sem zárnám ki, hogy érdemes lenne mindenkinek a Fidszere szavaznia, h 100%-ban nyerjen, mert akkor neki kellene feltöltenie káderekkel a teljes létszámot, és már eleve káderhiánnyal küzd.  

Az önkormáynzati választások viszont fontosak lennének. 
Most h lehetne itt stratégiával előállni sorozatos napi 3-4 óra alvással? Sehogy, ez lehetetlen! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha ilyen keveset alszik, akkor ki fog merülni és onnantól faszságokat fog beszélni. Volt már ilyen.

Többi érved, logikád, vágyad nekem butaság. Volt már ilyen, amikor a komministák átvették a gyárakat, az urak meg menntek nyugatra.

Ha elítéli a vakcinaterrort és nem akar nyugati kontrollt az ország fölé (valami prüsszeli ügyészséget), akkor rá fogok szavazni. Sajnos nem hiszem, hogy megugorná ezt a szintet.

Ha ezek mellett még antifeminista is lenne, akkor köröket verne az MH-ra és tiszta szívvel tudnék rászavazni.

Látom a hasznos idióta felesleges vegzálásnak tekinti az ügyészi eljárásokat, amiket aztán minden esetben a területileg illetékes bíróságokon folytatják le. A rendőrség is tagja és együttműködik europolal, interpollal, ami nem jelentei azt, hogy idegen kontrol alatt tartanák az országot. És az europol és interpol irodáiban is magyar rendőrök dolgoznak. Most éppen kínai rendőröket hoznak ide (nyilván létszámhiány van), de ez nem zavarja a hasznos idiótákat?

Nem értem ezt az európai ügyészségel szembeni ellenérzést. Magyar ügyészség hozzáférve külföldi információkhoz gyorsabban és egyszerűbben tudna eljárni, amit most jogsegély intézményén belül kénytelen megtenni. Ha én is hasznos idióta lennék engem is irritálna, hogy a magyar ügyész összedolgozik az európai kollégáival. Az átlagember életét nem érinti, a gazdasági elit csúcsbűnözőinek van ellenérzésük.

A brüsszeli ügyésség az egy durva a beavatkozási lehetőséget adna mások kezébe. Elég lenne csak választások közben kamu vádakkal vizsgálódnia. Ha valami, akkor ez pont nem szolgálja a jogállamiságot és a szuverenitást. Sajnos az ostobák ezt nem látják, mert ami nyugatról jön az maga a manna.

A brüsszeli ügyésség az egy durva a beavatkozási lehetőséget adna mások kezébe

kiknek a kezébe? Azt már tudjuk, hogy Orbánék gerinctelen tolvaj banda és hogy beavatkoznak az "elvileg független" ügyészség munkájába. Tudsz valamit erről vagy csak a propagandát hallgattad meg? Némi info neked. 

"az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozással, a vádhatósági eljárások lefolytatásával és az elkövetők bíróság elé állításával megbízott független uniós szerv. E bűncselekmények közé tartoznak az alábbiak:

  • csalás
  • korrupció
  • pénzmosás
  • határokon átnyúló héacsalás"

>>OLAF teljesen másra született

pontosan az általad felvetett dolgokra született, és teljesen transzparens hogy mely olaf ügyekben történik nyomozás elrendelés és vádemelés

a magyar ügyészség az olaffal a legmagasabb szinten kötött munkamegállapodás alapján, rendszeresen egyeztetve, kimagasló vádaránnyal, mindkét fél szerint kiválóan működik együtt

Saját hozzászólásban cáfolod magad:

pontosan az általad felvetett dolgokra született,

Arra született, hogy feltárja az ügyeket.

 mely olaf ügyekben történik nyomozás elrendelés és vádemelés

Ugye ugye. saját magad cáfolod.

Tudom nehéz emlékezni, de  muszáj egy példát is idehoznom, csak a legismertebbet:

Tiborcz (NER státusz: saját lábon álló vej)  nagyszerű lámpás projektjeire ahol végigdzsemborizott az országon ugyanazzal a használhatatlan szarral sokszorosan túlárazva és lopva. 
Majd amikor az OLAF feltárta, Viktor úgy döntött, lof*szt, majd mi kifizetjük, és coki.

Magyar adófizetők rögtön nyertek mert kétszer is fizethettek :)  De jó is ez a magyar népnek. Emellet kiállítja a bizonyítványt az állításodról. 
 

Ha ezek mellett még antifeminista is lenne, akkor köröket verne az MH-ra és tiszta szívvel tudnék rászavazni.
 

Nem hinném, hogy ideológiai tartalommal kéne feltölteni a modernkori politikát.

Az MH meg már lejáratta magát számtalan esetben. Az a hasznos idióták gyüjtőhelye.

Nem tudom milyen esetekre gondolsz, hogy lejáratta magát. Egyelőre az van, hogy mióta az egészséghez való jogunkat olyan durván tiporták, azóta az lett az első számú létkérdés, hogy ezt rendezzük, és egyedük az MH van a helyes állásponton (persze még ők is túlságosan megengedőek). Ha az állam megtartja a jogot, hogy a nemzetközi gyógyszermaffia kiszolgálója legyen az erőszakmonopóliumát használva, addig az egészséges élet a vakszerencse kezében van. Mindennek alapja a testi egészség, ezért ez a legfontosabb létkérdés jelenleg. Egyedül az MH vette fel ezt a keresztet, és aki ebben a létkérdésben a rossz oldalra áll, azt nem lehet komolyan venni és nem tudom támogatni.

Az antifeminizmus valójában szintén kulcskérdés, de inkább csak viccből említem meg mindig: nyilvánvaló, hogy egyetlen párt sem merné a zászlójára tűzni. De azt meg tudni kell, hogy feminista társadalom nem tud stabilan létezni, mindenképpen oda vezet, hogy idegenek meghódítják. Ebből kifolyólag a pártok között a különbség maximum annyi, hogy mennyi ideig fog tartani a vergődésünk, de a sorsunk valójában meg van pecsételve.

Szerkesztve: 2024. 04. 07., v – 12:21

De ha Magyar Péternek köszönhetően a két, rendkívül kártékony momentumos kishölgy kiesik az EP-ből és Karácsony elveszíti Budapestet, akkor jár a taps Rogán Antalnak.”

Ez egy idézet egy számomra nem szimpatikus Fészelőtől. Azért nem linkelem mert az írásának többi részével nem értek egyet.

De ez jól hangzik.

Én is ettől tartok, hogy csak tovább erodálja az ellenzéket (ami nem feltétlenül lenne baj, ha a helyükre nem szélsőségesebbek akarnának benyomulni). Nem hiszem, hogy a Peti gerincveleje körül hírtelen elkezdett mész lerakódni, vagy ha mégis, akkor meg egy hasznos bolond.

Ebből a táblából egy dolog nem tetszik, az az Ázsiából származóknak az utóbbi évek látványos növekménye. S mint látszik ezek nem kínaiak. Azok elég stabilan tartják a létszámukat.

Van egy gyanúm az arab nyelvterületre. Lehet, mégse sikerült megoldani, hogy az agysebészek távol maradjanak.

Kár, hogy erre nem készült bontás országokra.

Gyurcsány Ferenc 11 pontban reagált a MagyarPeti-jelenségre:

  1. Fidesz
  2. Fidesz
  3. Fidesz
  4. Fidesz
  5. Fidesz
  6. Fidesz
  7. Fidesz
  8. Fidesz
  9. Fidesz
  10. Fidesz
  11. Fidesz

trey @ gépház

>jobb nő

Nem jó ez se. Nézd meg jobban, fürgyézik a figyelemben, a sikerben. Piros ruhácskában illegeti magát a sajtónak. Amint leáldozik Péternek - és le fog, az tuti - lépni fog. A rendes asszony otthon van és takarít főz, vagy gyereket szül a konyhában. Nem pedig parádézik a köz előtt. Ezt még a feministák is tudják, csak lázadoznak ellene.

Szerk.: hihetetlen gagyi, hogy nincs egy rezgéscsökkentő a kamerán. A gyerekeim játékgépén is van.

"Nem megy a nyomtató" priceless, mi IT-sok már csak tudjuk, hogy a nyomtató az informatika achilles ína. Innen látszik, hogy őszintén igazat beszél a mi Péterünk.

Szerk.2: Nagy Ervin megjelent :-) Eddig nem tudtam ki ő, de mivel már párszor volt itt emlegetve felismertem a _nevét_. Az arcát azt nem, mert ő egy olyan színművész, akit a politikai aktivitásáról lehet megismerni :-P

Szerk.3: 11.09: "egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok..." persze arról beszélt, hogy a csapat egy része külföldi, de véletlenül remekül megfogalmazta a lényeget! Ők csak félig magyarok, de sokkal inkább ejrópéerek, a szívük már odaát van.

Eperjes Károly? Hallottam már a nevet. Fogalmam sincs az életművéről. Hogy jön ide?

Szerk.4: nézem a tömegképeket, csupa nyugger van itt is. Volt néhány token-jócsaj, de őket simán párezer forintos órabéren oda lehet állítani a kerítés mellé, jobb mint bébiszitterkedni. Nem fogom elhinni, hogy maguk kedvére mentek ki.

Nem, hanem megrendelték őket egy hostess irodától. Tudod, mint a pin-up lányokat a Forma-1-en, ők sem maguktól akarnak az aszfalton olvadozni, hanem ez egy munka. Fizetnek érte, és jobban mint az átlagos bébiszitter/takarítás satöbbi, ami papír nélkül elérhető tisztességes munka van. Ismertem ilyen lányokat az előző életemben, akik dolgoztak ilyet is.

Akik a kerítés mellett áltak a videón, azokat meg is fizethették. Ennyit mondtam.

A videón egy rakás boomert látni a tokenlányokon kívül. De amúgy el tudom hinni (az ellentmondás a korábbi hozzászólásomhoz képest abból adódik, hogy ittas vagyok és trollkodok), hogy kimenetek a fiatalok, én is ismerek ilyen tökkelütötteket akik képesek rajongani az ilyesmiért. Sőt, én is csináltam hülyeségeket fiatalon, nem tagadom. Ráadásul a bölcsesség megszerzése évtizedekbe telik, de van akinek soha nem sikerül.

Nagy Ervinnel kapcsolatban - egyre inkább kezdem úgy érezni, h felülvizsgálatra szorul az antipátiám! MP azt mondta róla, h egy nemzeti érzelmű ember, akiről a rogáni propaganda terjeszt mindfélét. Tény h ott volt az amerikai nagykövetnél valami zsidó ünnepen. De egyáltalán nem tűnik sunyi valakinek, éppen ellnekezőleg, nagyon karakánul, nyiltan beleállt ebbe a dologba MP oldalán! Olyan elánnal meg hittel csinálja - h ez tiszteletet ébreszt bennem! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

ott volt az amerikai nagykövetnél valami zsidó ünnepen

...

egyáltalán nem tűnik sunyi valakinek

...

tiszteletet ébreszt bennem!

Lehetséges, hogy feltörték BehringerZoltan felhasználói fiókját. Vagy a nagy antiszemita annyira kétségbe van esve, hogy már kvázi a zsidókkal kollaborál?

:)

Olyan vicces, hogy a tortenelem mindig onmagat ismetli.

- a csavo ugy viselkedik, mint MZP, ugyanazt adja elo, mint MZP
- 3 honapja meg fideszszopkodo volt, aki poztiv hangnemben beszelt rola, ma mar a megtestesult messias, mint simicska
- valoszinuleg ugyanaz is lesz a sorsa, mint a fenti kettonek

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem azzal semmi baj nem lenne, ha a lelkiismeretére nehezedő súly miatt kitálalna a rendőrségnek, bíróságnak. Még az is valamiképpen normális lenne, ha "a rendőrség nem tesz semmit" dologra hivatkozva publikálná a bizonyítékokkal alátámasztott sztorijait. De eddig csak a kamut és a szép, hangzatos szavakat nyomta. Ez így nem az őszinte szembenézést követő helyes és tisztes cselekedet, hanem egy átbaszás szagú lófasz a csalódott-hiszékenyek arcába.

:)

Nem szarunk abba a talba, amibol eszunk. Mifelenk ezt igy tanitottak.
Ha buncselekmenyt gyanit, akkor mehetett volna elso korben a hazai hatosagokhoz, de ugye van EU kompatibilis, orbanfuggetlen hatosag is. Egyikhez sem fordult. Felvette az asszonnyal a beszelgetest es egy mar lezart nyomozati szakaszban levo dologba kavarta bele, aminek termeszetesen semmilyen erdemi eredmenye nem lesz.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Amugy ha a Pottondyval / Kunhalmival / Szabóval adta volna elő ugyanezt és a pasijanak narancssarga poloja lett volna, a mesét pedig partizánban adja elő, akkor most mi lenne a velemenyed?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Ami tény: Magyar Péter barátja vitte be Magyart és oldalán Vargát a Fideszbe. Varga aktatologató miskolci jogász lenne Magyar haverja nélkül.

Amit tudunk: Varga ordibált, csapkodott, pofozkodott otthon. Ezt Ő maga elismerte.

Amit hallottunk: Egyszer Magyar részegen ment haza egy buliból, bevágta a gatyáját a sarokba, és lehullottak a könyvek. Sőt még a hátához ért a nadrágszíj. Ez óriási félelmet keltett Vargában... Ezért pofozta fel Magyart?

Ja, mert te eljátszottál a gondolattal, hogy a ballib kottáját (eü, oktatás, eu ügyészség bla. bla. bla) felmondó Petivel kezdenél valamit? Nekem, ha leveszem az embert (hogy nárcisztikus pszichopata, hazug stb.), "a program" (már ami eddig kiderült belőle) se tetszik. Hogyan lenne ebből számomra karika?

trey @ gépház

Uhum, "a genyó a Sparban vásárolt"

Hint, nem sok ilyen cég van a piacon aki ezt ki tudja rittyenteni és szívesen hangosít minden probléma nélkül Vityának is, csak fizessen (Vityáék nem szeretnek fizetni csak többszörös felszólításra határidő után, megsértődve JFYI, de attól még megrendelők ők is.)

Egyeseknél a csalódás nem egy rövid epizód, hanem életforma. Kb. olyanok ezek az emberek, mint a bántalmazó kapcsolatban élő nők: megörülnek, amikor a "párjuk" kicsit kedvesebb, aztán csalódnak, amikor szembesülnek a jól ismert valósággal. A másik probléma meg az, hogy nagy pofával demokráciáért kiáltanak, és a nekik nem tetszőket lenézően kiokosítják arról, hogy mit jelent a demokrácia szó, de azt már nem fogják fel, hogy ők maguk és a cselekedeteik (ill. azok hiánya) hogyan viszonyul a démoszon keresztül a demokráciához.

:)

Össze kéne szedni, hogy milyen konkrétumokkal áll majd elő Peti a következő tüntin ... Erre a kommentre válaszolva írjátok! :D

trey @ gépház

Félteni kezdte táborát Magyar Pétertől a Fidesz

  • Megóvni a fideszes törzsszavazókat Magyar Pétertől, aki a „baloldal embere, baloldali dollárokból él, és Soros pénzeli” - ez most a Fidesz fő célja.
  • Magyar a Spinoza-házban liberálisnak vallotta magát - a fideszes elemzők világában már van, aki szerint ezzel „megtalálták Magyar Márki-Zay-momentumát”.
  • A kormánypárti bázisban érzékelhető elbizonytalanodás, de ennek a mértéke még felbecsülhetetlen.
  • Nem megszokott a helyzet, és az ellenfél sem az – a Fidesz így is kitartani látszik a megszokott eszközök mellett.

Link

Hol van amúgy ilyenkor Lendvai vagy Kunhalmi,, aki azt mondja Poloska Peti ne vigye utcára az embereket! :)

Megyjezem a Peti kevésbé a fidesz és Orbán ellen hergel, mint Tóni és a NER ellen, persze közben odabasz a DK-nak és összeveszik a médiával is.

Ez az egész kicsit röhejes. Az a kétmillió ember, aki most beleszeretett ebbe a legénybe, kire fog szavazni a most közelgő választásokon? 

Ja értem, otthonmarad. Hát, ha csak úgy nem.

Na várj, akkor Trey hogy lehet Fideszes ügynök, ha nem volt tagja a pártnak?

Leszarom a trey nevű arcot, nem foglalkoztam vele soha, és most teszem! Azt sem tudom, hogy ki az akiről hadoválsz, életemben nem volt hozzá közöm, és nem is lesz! Egy troll állt belém 3-al fentebb, erre reagáltam! Nem tudom ki az akire célozgatsz!

De itt más a lényeg! Orbán a háttérben bekiabálja h "hamis vád"! Ezzel le is leplezte az egész színjátékot - a baromja! Mivel mint késöbb kiderül a főügyésztől, h vizsgálják a dolgot. De Orbán már tudja, h hamis vádról van szó, amit nyilván MP tett az ügyészségen való meghallgatásakor.  Kiváncsi vagyok, h a sajtó észreveszi-e ezt?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mondjuk azt nem tudom miért gondoltam, h MP azt mondta el bent az ügyészeknek is, mint amit a sajtónak az ügyészség elött! Mert ha az azt mondta, azzal megvádolta volna Rogánt. Nyilván bent csak arra szoritkoztak, h a felvételt átadják - de az abból levonható következtetéseket nem mondhatta ki: azaz arról beszélhattett, h a felvétel szerint Rogán kihúzatta magát a vizsgálati anyagból, de azt nem állíthatta h Rogán kihúzatta magát a vizsgálati anyagból. Érdekes szakma ez a jogászkodás! Ennek ellenére érkezett az ügyben feljelentés az ügyészségre hamis vád miatt MP bentjártát követően - erről többet nem tudni. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A tanúnak nem bizonyítania kell, hanem elmondani azt, amit valóságként tapasztalt. Térdre rogyott gyengébbek kedvéért másképp kifejezve: a tanúnak a beszámolója során nem kell szelektálnia bizonyítható és nem bizonyítható részekre. Akkor sem, ha jogi végzettsége van. Persze ha sáros, akkor könnyen megeshet, hogy elhallgat vagy átkölt ezt-azt. De azt kétlem, hogy a hozzáköltésben túl messzire menne. Azt meghagyja a rendezvényein résztvevő agyhalottaknak.

:)

Nagy lett a hallgatás Petike ügyben ... csak nem baj van?

Donáth Anna, a Momentum elnöke, európai parlamenti képviselője úgy látja, ha „Magyar Péter Európa kérdésében közelebb áll a Fideszhez, mint a Momentumhoz, akkor nem pusztán a magyar ellenzéket opponálja, de a teljes Európa-projektet”.

„Magyar Péter tegnap azt nyilatkozta, hogy a Fidesz Európa-politikája közelebb áll hozzá, mint az ellenzéké. Mondata egybecseng korábbi, »sok minden jó irányba megy ebben az országban« típusú kijelentéseivel – kezdte keddi Facebook-posztját Donáth Anna.

[...]

Link: https://index.hu/kulfold/ep/2024/valasztas/2024/04/09/donath-anna-magya…

Mi lesz így a HUP Magyar Peti fanklubbal?

trey @ gépház

Hétfőn kirúgták a szombati rendezvényen felszolaló református lelkészt attól az állami tulajdonban lévő technológiai cégtől ahol próbaidejét töltötte. Három kamasz gyereke van. 

EZ A FIDESZ! Csak hergeljétek még a népet, lesz itt forradalom! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Magyar Péter arról számolt be, [...] Zoltán egyetlen »bűne« az volt

Kérlek ... :D Kampányüzemmódban levő Petike arról számolt be? :D

Megdöbbenéssel értesültem tegnap este, hogy szombati megmozdulásunk egyik felszólalóját, Tarr Zoltánt a közreműködése miatt* hétfőn azonnali hatállyal elbocsátották munkahelyéről. Minthogy Zoltán próbaidős alkalmazott volt** egy állami technológiai cégnél, jogi aggályt aligha emelhetünk***, de súlyos erkölcsi elveket sért és Alaptörvény-ellenes, ha valakit véleményéért és annak felvállalásáért utcára tesznek****

[...]

kell-e ennél ékesebb bizonyíték egyház és állam kóros és elfogadhatatlan összejátszására, mint hogy Zoltánt már a békés gyűlésünket követő első munkanapon elzavarták*****

[...]

Lehet ******, hogy egy újabb Balog Zoltán-féle közbenjárás megvalósulásáról van szó?

 

(* citation needed)

(** próbaidő alatt indoklás nélkül el lehet küldeni bárkit)

(*** valóban, Jogászpetike, lásd **)

(**** bizonyítás needed)

(***** de Zoltán egyébként jól dolgozott-e? vétett-e etikai kódexet stb?) 

(****** Most akkor állítunk, kérdezünk vagy sugalmazunk, Petike?)

trey @ gépház

Egyébként csodálom az oknyomozói vénával megáldott 444/Telex faszomtudjamiket, hogy objektív újságírás szempontjait figyelembe véve nem keresték meg a Tarr egykori munkaadóját, hogy megkérdezzék, hogy miért nem kértek belőle a próbaidő leteltével.

trey @ gépház

Gondolom a sikertől megrészegült és másnaposan ment be dolgozni

Elég, ha csak nem a munkájával foglalkozott. Tüntiszervezés, beszédírás, agitáció ...

Amúgy nem az a szabály, hogy próbaidő alatt nem kell indokolni a kirúgást?

Próbaidő alatt mindkét fél indoklás nélkül, azonnali hatállyal kezdeményezheti a munkaviszony megszüntetését.

trey @ gépház

Régen volt egy kollegám aki rendszeresen jött balos propagandát traktálni. Egyáltalán nem értettem, hogy itt mindenki balos, azért nem szólnak vissza neki? De talán inkább csak egy idő után feladták, hogy olyan vitatkozni vele, mint itt jakuval. Én meg új voltam és nem tudtam még mi a pálya. Ha mondjuk valaki ezt már próbaidő alatt idegesítő szinten csinálja és még hozzá nem zseniális a tudása sem, akkor nem csodálkozom ha emiatt elküldik inkább. Ugye a főnöknek feladata az is, hogy a jó légkört fenntartsa, hogy nyugodtan tudjanak dolgozni az emberek. Akár még olyan szcenárió is lehetséges, hogy a főnök is ugyanazon az oldalon áll politikailag, de mégis érzi, hogy a csapatnak a kárára van a sok politizálás.

Olvastam egy vele készült interjút (pár napja volt a válaszonline-on), nem olyannak tűnt az illető, mint aki a munkahelyén politikát nyomna. Az tényleg tud idegesítő lenni, főleg, ha túlzásba viszik, oldaltól függetlenül.

Nyilván sose tudjuk meg pontosan, miért küldték el, tehát bármit bele lehet magyarázni, de nekem úgy tűnik, hogy ha pont most, akkor az időbeni egybeesés legalábbis gyanús.

Szerk: Érdekes komment: Telex: Menczer Tamás reagált a Magyar tüntetésén felszólaló lelkész kirúgására

Menczer Tamás (a Fidesz kommunikációs igazgatója) kommentje: Íme a válasz: Miért kellene a kormánynak egy olyan emberben megbíznia, aki meg akarja buktatni?!

Első olvasatra jól hangzik. De: vagy közvetve elismerte, hogy a felszólalása miatt rúgták ki, vagy anélkül mondott valamit, ami szerinte jól hangzik, hogy erről megbizonyosodott volna, egyik eset sem hangzik jól. Ugyanis nem kormánytisztségből rúgták ki, hanem egy technológiai cégtől (azaz nem politikai terület), és attól, hogy történetesen a kormány tulajdonában van a cég, ez még nem adna indokot politikai okból kirúgásra. Ezzel lassan eljutunk oda, hogy a kormány tulajdonában lévő cégeknél nem dolgozhat ellenzéki meggyőződésű ember (vagy ha mégis, kussoljon). Ez semmiképpen nem helyes.

Ha pedig a második eset van, vagyis csak a vakvilágba kommentelt, persze az ő dolga, de egy kommunikációs igazgatótól elég visszás.

Fidesz kommunikációs igazgatója nem kormányszóvivő. Véleménye lehet max. a témában.

Az az álnaivitás mindenesetre érdekes, amit tolsz ... el nem tudom képzelni, hogy van a világon olyan kormány, amelyik megtűrné a munkavállalói sorában azt, amelyik deklaráltan a kormány megbuktatására szervezkedik.

trey @ gépház

Véleménye lehet, én erről a véleményről írtam meg a saját véleményemet. Nincs ezzel semmi gond. Az egyetlen kérdés, ami nyitva maradt, hogy tényleg amiatt rúgták-e ki a dolgozót.

Azzal továbbra sem értek egyet, és tényszerűen sem igaz, hogy minden állami tulajdonban lévő cég dolgozója a kormány munkavállalója.

Persze van: amennyiben te kivánsz lenni a_HUP_Menczer_Tamása cseppet sem megtisztelő cím birtokosa, akkor van! 

Mégis ki a tököm várja el, h kormány olyanban bízzon meg, aki meg akarja buktatni? Fentebb nagy okosan előadtad, mint alapvetést, h a Fidesz meg a kormány nem ugyan az; akkor addig miért nem jutsz el, h az állam meg kormány nem ugyan az? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

mint alapvetést, h a Fidesz meg a kormány nem ugyan az

Vitatod?

az állam meg kormány nem ugyan az

Elnézést, ha újat mondok, de az államot a kormány vezeti a kormány hivatali ideje alatt ... Hadd szabja már meg, hogy szerinte nem megbízható elemekkel eleget tud-e tenni ennek a feladatnak ...

trey @ gépház

Ez minden felsőfokú intézményben  kötelező anyag volt, de még középfokon is talán amikor te jártál.  A kormány egy végrehajtó szerv. A közigazgatást irányítja.

Az állam pedig egy olyan entitás ami megteljesíti a teljes lakosságot és egyébként egy jogi személy.  (az ellenzék is, meg a sok másik akit te nem értesz beleértendő a lakosságba)

De leegyszerűsítem neked arra a nyelvre, ahogy érteni fogod:

Ha egy céggel hasonlítod össze akkor az állam a tulajdonos, a kormányfő pedig az ügyvezető szerepét tölti be. Ebből adódóan a rá bízott javakkal gondosan bánva kell eljárnia. 

A kérdésben az urat egy olyan állásból rakták ki _közvetlenül_ a szerepvállalása után ami  állami tulajdonban van,  de ezt nem jelenti azt, hogy ehhez a kormánynak bármi köze kellene, hogy legyen. 

A politika diszkrimináció pedig a munka törvénykönyvével ellentétes. Itt ez azért nem játszik, mivel próbaidő alatt volt az úr így nem kötelező a felmondás indoklása. Itt ez a szerencsétlen balf*sz csak segít abban, hogy a diszkrimináció bizonyítható legyen :)

tl;dr:

Ezért is cserélik le a minisztériumokban az embereket kormányváltás idején, legyen az jobb vagy baloldali, aki éppen nyert :D

Ez meg az élet iskolája, amit te nem jártál ki ^

Alig várom már, hogy a sok fórumduma helyett arról számolsz be, hogy beadtátok a keresetet az ügyben! Szólj, ha megvan!

trey @ gépház

Ezért is cserélik le a minisztériumokban az embereket kormányváltás idején, legyen az jobb vagy baloldali, aki éppen nyert :D

Te valamit nem értesz, a miniszter az egy titulus, a minisztérium egy intézmény. Mindkettő a kormány érdekkörébe tartozik annak része. 

 
Az állam által tulajdonlott vállalkozás _nem tartozik_ a kormány és nem része annak. Mivel hatalma megvan a lehetősége is, hogy diszkriminációt folytasson, ettől az marad törvényellenes. 

Az állam által tulajdonlott vállalkozás _nem tartozik_ a kormány és nem része annak.

Persze, persze! :D :D :D

As a Budapest based state-owned company, Neumann Nonprofit Ltd. works for raising the digitalisation level of Hungary so that each Hungarian citizen and enterprise can profit from increased digital competences. To this end, we support and implement key projects in this field initiated by the Hungarian Government.

[...]

A Társaság tulajdonosi jogainak gyakorlója: A Társaság tulajdonosa a Magyar Állam. A tulajdonosi (alapítói) jogokat az egyes állami tulajdonban álló gazdasági társaságok felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek összességét gyakorló személyek kijelöléséről szóló 1/2022. (V.26.) GFM rendelet 1. melléklet I. pont 9. alpontja alapján a Nemzetgazdasági Minisztérium – székhelye: 1011 Budapest, Vám utca 5-7. ; adószám: 15848398-2-41 ; PIR azonosító: 848392 ; honlap: https://kormany.hu/nemzetgazdasagi-miniszteriumgyakorolja.

[...]

Nemzetgazdasági Minisztérium -> Nagy Márton -> Orbán-kormány

HTH

(iratkozz vissza a középiskolába!)

trey @ gépház

LOL

Közelítsük meg máshonnan:

Tarr egykori munkahelye kormányzat által megálmodott és felügyelt projekteket futtat. A főnök a nemzetgazdasági miniszter (annak a főnöke Orbán, mint miniszterelnök).

Szerinted, egy az Orbán-kormány megbuktatására szervezkedő egyén jól helyt tudna állni ebben a szervezeti felépítésben? :D

Kb. mintha a vezérigazgatónk ellen szervezkednék ... biztos hosszú és prosperáló karrierem lenne! Főleg próbaidő alatt ...

Azt sem tartom kizárnak, hogy kémnek jelentkezett ... Lássuk be, elég fura, hogy ezzel beállítottsággal éppen most jelentkezett egy minisztériumi tulajdonban levő céghez.

trey @ gépház

Szerinted, egy az Orbán-kormány megbuktatására szervezkedő egyén jól helyt tudna állni ebben a szervezeti felépítésben? :D

1, nem gondolnám, hogy attól, hogy felszólal egy tüntetésen a kormány megbuktatásán dolgozna, főleg probléma, hogy a megnyilatkozásai alapja szikla szilárd, de ezt hagyjuk
2, ha feltételezzük, hogy mégis azon ügyködik, de ettől még tökéletesen el tudja látni a feladatát és teljesít a munkahelyén a pozíciójában aminek semmi köze sincs a politikához, akkor teljesen rendben van.

Nem, nem olyan mintha a vezérigazgatód ellen szervezkednél, hanem egyszerűen rühellenéd a tulajdonost. Ettől még a munkád lehet értékes, és ha nem hozod ezt a munkahelyedre akkor ehhez a vezérnek sincs semmi de semmi köze. (még a tulaj is kezelheti ezt a helyén, főleg ha van átfedés ugye..)

De itt el is galoppoztunk a terelésedre, mivel a _politikai és világnézeti diszkrimináció_ tiltott.

1, nem gondolnám, hogy attól, hogy felszólal egy tüntetésen a kormány megbuktatásán dolgozna, főleg probléma, hogy a megnyilatkozásai alapja szikla szilárd, de ezt hagyjuk

ROTFL, Magyar ezt tűzte a zászlajára, ő Magyar tüntetésén szólalt fel és átengedte neki ingyen az egyesületét

2, ha feltételezzük, hogy mégis azon ügyködik, de ettől még tökéletesen el tudja látni a feladatát és teljesít a munkahelyén a pozíciójában

Hogy tudná tökéletesen ellátni a magyar kormány által kijelölt feladatokat? Ez érdekütközés.

Nem, nem olyan mintha a vezérigazgatód ellen szervezkednél, hanem egyszerűen rühellenéd a tulajdonost

Lófaszt.

Ettől még a munkád lehet értékes, és ha nem hozod ezt a munkahelyedre akkor ehhez a vezérnek sincs semmi de semmi köze

:D

De itt el is galoppoztunk a terelésedre, mivel a _politikai és világnézeti diszkrimináció_ tiltott.

Remélem a pert már el is indítottátok! 🍿

trey @ gépház

Felveszik, nem csinál semmit, tudva, hogy emiatt kibasszák, mint macskát szarni, elmegy a gyökerek tüncijére, kibasszák és lám! mehet a hiszti, hogy az állam kirúg mindenkit, aki.

Mit ismertek be egyébként? Mármint ezt haluzod megint, vagy tényleg beismertek valamit? Mondjuk az a Judit, akit most ütni kell, és politikai témában nem szólalt meg 2 hónapja?

Most már a történet alapjaiban nem érdekel, de miután pár tucat hozzászólás történt, feltennék egy kérdést. Tudja egyáltalán valaki, hogy e cégnél -amit elég lassan sikerült beazonosítani*- mi volt a delikvens feladata?

Igazgató, mérnök, kémelhárító, szóvivő, aktatologató, esetleg takarító? Mert politikai aktivizmus tekintetében eléggé nem mindegy.

*sokáig állami tulajdonú cégként volt jelölve (csak, hogy a fél ország dolgozói érezzék veszélyben magukat, hogy egy hangosabb (politikai értelembe vett) fingás miatt kirúgják őket.)

Telex: Tarr Zoltán a kirúgásáról: Az államnak dolgozni nem jelenti, hogy az ember ne lehetne más véleményen, mint az aktuális kormány

"Tarr Zoltán digitalizációs technológiai témákkal foglalkozott a cégnél, az volt a dolga, hogy közvetlen uniós forrásokat kutasson fel és szakmai háttéranyagokat készítsen. Azt mondta, a munkájának nem volt bizalmi eleme, kollégáival együtt készített olyan szakmai anyagokat, amiket felhasználtak Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szövegeihez is."

Tarr Zoltán Baloghot ekézi! Megjegyzem teljesen jogosan. Balogh érdeke volt Tarrt kirúgni. Ha az egyházak kihátrálnak a KDNP mögül, pl. mert Baloghot sikerül kibaszniuk, akkor a KDNP egy támogatottság nélüli mikroorganizmus lesz.

Egy gondolata volt amit nagyon igaznak találtam: A magyar társadalom beteg. És ennek a betgeségnek a kialakulásában az egyháznak felelőssége van.

Magam is ezt gondolom, de minden bizonnyal nem úgy ahogy ez az illető! Szerintem nem Balogh püspökről van szó, hanem arról, h a keresztény egyház műanyag, instant oldódó szakralitással házal, aminek hamissága taszítja az embereket.  Nem képesek érvényesen felvetni az Igazságot, és azért nem képesek erre, mert eleve maguk sem értik. Ezért teljesen debil, tévelygő dolgokat állítanak be, mint ami keresztenyi lenne. Tipikusan ilyen a karitatív megmozdulások (lásd a másik nyomorult Iványi féle szektát)! Neeeem! Baszki, az egyháznak nem feladata a bantu négereket alsóneművel ellátni!  Az egyház feldata az Igazságot képviselni és megjeleníteni! És ennek a feladatának nem felel meg!

Szó sem lehet róla, hogy az egyházat és az államot szétválasszák! Ezt ugye abból az álnok gondolatból akarják megtenni, h ne keveredjen a politika meg a hitélet és ne tudja az állam befolyásolni az egyházat. Micsoda szánalmas hozzáállás ez, amit Tarr is szorgalmaz? Az egyháznak kellene befolyásolnia az államot! És nem kicsit, hanem a lehető legnagyobb mértékben! Hát érvényesen fel sem merülhet a szétválasztás. Mint írtam az egyháznak kell képviselnie és megjelenítenie az Igazságot, és az államon keresztül érvényesítenie kell azt! Nyomorult orbán vagy majd az Európai Ügyészség fogja itt megmondani mi az Igazság?  Miről beszélünk? 

Tehát MP végetelenül szimpatikus fickó, max mellette vagyok abban h takarítsuk ki innen az Orbán-rezsimet - de ezen túl én valójában nem tudok hozzá kapcsolódni. Mondjuk máshoz sem, mivel eleve jobboldaliság nincs jelen a politikai palettán. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

>>ne keveredjen a politika meg a hitélet

ez mindig csak addig jelenik meg égető igényként, amikor nem a mazsihisz szól bele pártpolitikai ügyekbe, nem a mazsihisz oktat ki, nem a maszihisz szólítgat fel, vagy nem a bideni oligarcha rezsim helytartója tart széderestet janicsároknak

aktuálisan Slomó féle arca grimaszol most a zsidóságnak az orbáni hatalom tükrében..., pszichéjük meg a filmiparban, -művészetben liheg áhítatot a templom helyett mozikba járó hívekbe...bár mára már az is kiment a divatból. A lepusztulás állandó.. Ja ne felejtsük el a proto-cionista Hit-gyülekezete szektát sem, ami már beülteti embereit a médiába mindenfelé véleményformálónak (lásd Ultrahang, ATV,Hetek stb)...ami nem lenne baj, ha ezek  az Igazságot képviselnék! De ezek kivétel nékül antitradícionista erők, nem az igazságot, hanem a hamisságot; nem a bevatást, hanem az ellen-beavatást képviselik! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

 mellette vagyok abban h takarítsuk ki innen az Orbán-rezsimet - de ezen túl én valójában nem tudok hozzá kapcsolódni. Mondjuk máshoz sem, mivel eleve jobboldaliság nincs jelen a politikai palettán. 

Nagy terv! Általában eddig juttok ... olyan balfaszság, mint a MKKP-ra szavazni. Amikor meg kellene valaki az ország élére, akkor ... "Majd benyomjuk a robotpilótát!"

Vagy mi lenne a terv? :D

trey @ gépház

Aligha olyan országban akarunk élni, ahol nem vállnak be hirtelen a munkahelyükön azon emberek akik rendszert kritizálnak - ez valami kezelendő @oregoni disztópia lehet, vagy az orbáni fentrőljött telefonos valóság! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 09., k – 15:43

[...]

Magyar ugyan – érthető okokból – Orbánnal és Gyurcsánnyal akart kiállni, ez pillanatnyilag politikailag nem igazán indokolt. Június 9-én európai parlamenti és önkormányzati választásokat fognak tartani, ezeken pedig hivatalosan nem Orbán és Gyurcsány lesznek a főszereplők. Magyar viszont a jövőbeli pártjával az EP-választáson akar indulni,

[...]

Deutsch felajánlására Magyar egyelőre egy kommenttel reagált, amiből arra lehet következtetni, hogy nem akar vele vitázni: „A drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi.” Ennél a reakciónál a következő hetekben valószínűleg többre lesz szükség, ha ugyanis összejön egy listavezetői vita, akkor nehezen lesz magyarázható, ha arra a Fidesz elmegy, de a teljes elitváltásra készülő Magyar kihagyja.

[...]

Petike ... aki másnak vermet ás ...

trey @ gépház

a Blikk az ügyben közölte, hogy egy szerkesztőségen belüli félreértésből fakadóan azelőtt publikálták az anyagot, mielőtt arra megérkezett volna az interjúalanyok jóváhagyása. Az ő kérésükre a videóban több helyen is történt korrigálás. Az ominózus mondat úgy hangzott eredetileg, hogy: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.” Az nem derült ki, hogy Magyarék miért pont ezt a mondatot vágatták ki a videóból.

🍿

trey @ gépház

A nője vajon egyben a "handlere" is, vagy csak úgy belefolyt a propagandába? Nem túl jól képzett, hogy ezt a hibát elkövette, ezért arra tippelnék, hogy amatőr. Mindig tudni kell a másik oldal fejével is gondolkodni, és első az optika. Sosem szabad úgy beszélni, mintha csak a sajátjainkhoz szólnánk! Innen üzenem a kishölgynek!

Latorcai János Arató Gergelynek:

Szégyellje magát és kérjen a köztársasági elnök úrtól bocsánatot, amiért olyat állít, amit nem tud bizonyítani

Sulyok Tamás apjának szélsőjobboldali múltjára utalva azzal zárta a felszólalását, hogy

olyan köztársasági elnököt sikerült választani, aki letette az esküt, de már hazugságba került a saját nyilasbarát, antiszemita rokonai kapcsán.

Sulyok pedig hazudott, mert több forrás is bizonyítja, hogy apja nemzetiszocialista pártvezető volt. Bukni fog ez a köztársasági elnök is!

Új neve bukkant fel:

Pszicho Peti :D

trey @ gépház

Te fújod kívülről az összeset.

Orbán lop

Tiporja az LGHDTV++ jogokat, de Orbán lop.

Támogatja a pedofilokat, de Orbán lop.

Bukik a kormány, de Orbán lop.

Az igazságügyi miniszter verette magát a gyámoltalan férjével, emiatt most Jucit kell ütni, de Orbán lop.

MP elhozza nekünk a kánaánt, de Orbán lop.

Támogatni kell az orosz háborút az utolsó ukránig, de Orbán lop.

A migráns jó, de Orbán lop.

Nem emeli a pedagógusok bérét, de Orbán lop.

támogatni kell a terroristákat a közel keleten, de Orbán lop.

Nem szabad üzletelnie hazánknak (mármint az én hazámnak, neked nem tudom hol van az) a ruszkikkal, csak kirgizisztánon keresztül, mint a többi európai országna, de Orbán lop.

Nem szabad ruszki olajmolekulát venni, mert azzal a háborút támogatjuk, amit eleve támogatnunk kell, de Orbán lop.

Tilos normális életet élni, a munkahelyeken eröltetni kell a diverzitást, pl a te munkádra föl lehetne venni egy képzetlen afrikai muszlim harcost, aki helyett te kevesebbért megcsinálhatod majd a korábbi melódat. Ó, bárcsak ez egyszer megvalósulna! Willy-t lefokozzák, fejére raknak egy LGHDTV+ harcost vagy a retket, de csak a diverzitás miatt, willyt meg ugyanúgy dolgoztatni, negyedbérért, csak hogy tovább támogathassa a haladó nyugat által kínált előnyöket, de Orbán lop.

A szervezett bűnözés keretében EU-ba hajóztatott retkek jók! Pörgetik a gazdaságot mindenhol, de Orbán lop.

El kell viseljük, hogy migárnsretkek mindenhol azt csináljanak, amit akarnak, hiszen a liberalizmus azt tanítja, hogy neked, balfasznak tűrnöd kell, de Orbán lop.

Az ukrán gabona jó, mert a GMO nem is veszélyes, és ha sokkal olcsóbban termel az ukrán, akkor a saját mezőgazdaságra nincs is szükség, de Orbán lop.

Persze, ha leállítottad a mezőgazdaságod, majd szépen visszaáll az ára az ukrán termékeknek magasra. Hiszen ők még nem tudják, hogy emelni kell, és a most nyújtott támogatásért cserében évmilliókig hálásak lesznek nekünk ezért, de Orbán lop.

Orbán lop

Mondom, nem propaganda, igazság, van mögötte bizonyíték, pláne nem külföldről jön ez az infó.

Tiporja az LGHDTV++ jogokat, de Orbán lop.

Tiporja a "CLGGFTADFGSG" jogokat ez is tény, nem propaganda. A másikat már megbeszéltük. Nem külföldről jön.

Támogatja a pedofilokat, de Orbán lop.

Ez is tény, a köztársasági elnök bukott bele. A másodikat már megbeszétük

Bukik a kormány, de Orbán lop.

Majd áss elő légyszi olyat, amikor én ilyet írtam, vagy külföldről akár ilyen jönne. Ez a DK mantrája, aki az Orbán zsebében van. 

 

Miért lettél oly ideges, hogy kapkodva írsz butaságokat? 

Dehogynem ... Meg volt nevezve több előadó a linkelt cikkben (szerintem el se olvastad, nyilván érhető, hogy fogalmatlan vagy), aminek listájából te kimazsoláztál néhányat, azt a látszatot keltve, hogy minden említett azért szólalt fel kizárólag, mert fizetik őket.

trey @ gépház

Segítek:

Egy ekkora politikai rendezvénynél illett volna megkérdezni tőlünk, hozzájárulunk-e ahhoz, hogy a mi dalunkat is lejátsszák – jelentette ki a Bikini együttes vezetője és az Artisjus elnöke, Németh Alajos.

Már számtalan furcsa helyszínen és környezetben használták fel a tudtunkon kívül a Nélküledet”mondta az Ismerős Arcok frontembere, Nyerges Attila. „Eleinte még próbáltunk fellépni a hasonló esetek ellen, de egy idő után rájöttünk, semmi értelme.

A Kormorán együttes alapítója, Koltay Gergely a téma kapcsán azt üzente a lapnak, hogy „zenekaruk nem Magyaroknak, hanem magyaroknak ad hangversenyeket”, de nem örült Demjén Ferenc sem, (ezt segítek értelmezni, mert neked ez mélyvíz ... Koltay Gergely ugyanúgy NEM ÖRÜLT, mint Demjén Ferenc ...)

Tehát a lista:

  • Demjén
  • Varga
  • Németh
  • Nyerges
  • Koltay

Ebből te kimazsoláztál kettőt.

trey @ gépház

Amire reagáltam abban ez a három név van:

Demjén, Varga határozottan elhatárolódik  Demjén "politikai cirkusznak hívja" és elmondja, hogy nem adott volna engedélyt rá ha teheti, és ő nem tudott egyébként sem róla. Varga ezt mondta: "Nem szeretném, hogy az én arcomat odahelyezzék egy olyan politikai formáció mellé, ami mellett nincs helyem”.

Nyerges Attila semmilyen negatívumot nem fogalmazott meg. Idézem: "Már számtalan furcsa helyszínen és környezetben használták fel a tudtunkon kívül a Nélküledet”  é semmivel ez ellen nem tehet semmit, nem is rugózik rajta _semmilyen esetben sem_ (tehát nem specifikusan ebben) majd végkonklúziója ez: "remélem, abban a környezetben is átszűrődik majd a dal valódi mondanivalója" ez nem egy elhatárolódás vagy tiltakozás ebben ugye egyetérthetünk, sőt, még támogatásnak is felfogható.

"Demjén Rózsi és Varga Miklós sem örült, hogy a zenéiket lejátszották Magyar Péter tüntetésén" <- ez a cikk címe

referencia: https://telex.hu/belfold/2024/04/09/varga-miklos-demjen-ferenc-tuntetes… (most ez a link van benne a hozzászólásodban a cikk nem változott)

A te hozzászólásod amire reagáltam: https://hup.hu/comment/3046779#comment-3046779 ( 2024. 04. 10., sze – 09:35 )

erre én 1 mondatot reagáltam:

"Muszáj nem örülniük, hisz Viktor bácsi pakol pénzt a zsebükbe :)"  https://hup.hu/comment/3046847#comment-3046847

Majd elkezdtél rugózni a válaszomon, hogy akkor a Dead Kennedys is az, ami teljes logikai bukfenc ugye. Mert ugye két eleme alapján csak akkor mondható ki valami a halmazról, ha két elemű. Ezt ki is emeltem és elmondtam neked a két előadót akikről _tudjuk_ hogy szinte kizárólag kormányzati megrendelésből élnek, és a cikk címében kiemelve szerepelnek. Az is elmondható, hogy a cikkben nincs más egyértelműen elhatárolódó személy. Te erre azzal vádoltál meg, hogy én kimazsoláztam őket. Állításod _nem igaz_. Nem mazsoláztam, én olvastam a cikkeket (veled ellentétben).  Ahogy itt alátámasztottam.

Majd ugyanebben a topicban  linkeltél egy másik cikket, pontosan ugyanabban a témában (20 perccel a fenti bejegyzésed előtt):

Itt is ez a két tiltakozó előadó van megemlítve Demjén, Varga.

referencia: https://index.hu/kultur/2024/04/10/tuntetes-demonstracio-magyar-peter-a… (ez a link van a hozzászólásodban, a cikk nem változott) 

a te hozzászólásod (ugyanabban a témában) https://hup.hu/comment/3046769#comment-3046769 ( 2024. 04. 10., sze – 09:16 )

Majd miután beszóltam, hogy azt se olvasod el amit saját magad írsz _kétszer_. _Most_ előástál egy 3. cikket amiben megjelenik egy harmadik nevet, ami talán értelmezhető beszólásnak "Magyaroknak vs. magyaroknak" és elhatárolódásnak.

Szóval az igazság az, hogy:

- én nem mazsoláztam
- a cikkek által említett tiltakozók (Demjén, Varga) Orbán zsebében vannak  (nem is kárhoztatom ezért őket, csak két öreg zenész aki meg akar élni)
- te pedig nem mondtál igazat azzal, hogy direkt kimazsoláztam ezeket a neveket

(jöhet a vigyorgófej, ez van amikor nem tudsz mit szólni)

Ó, dehogynem! Le is vezettem! Arról meg nem tehetek, hogy én naprakészebb vagyok az aktuálpolitikai bulvárban mit te.

Szép maszatolás egyébként. Szép hosszú!

Csak hogy értesd mi az, amikor valaki nem bánja/támogatja, hogy belerángatták: Rost Andrea

Majd szólj, ha sikerült az összehasonlítás :D

trey @ gépház

Te nyilvánvalóan nem fogod fel, h mi történik! Neves művészeket húz le a Fidesz a saját mocsarába, akik ki vannak szolgáltatva neki egzisztenciálisan. Képes vagy úgy tenni mintha a konfliktus Magyar és ezen zenészek között állna fenn, és nem a a zenészek és a Fidesz között! Még Koltay aki viszonylag túrhetően próbálta elvenni a dolog élét némi szellemeskedéssel, de egyszerűen borzadály h ilyen nyilatkozatok megtételét várja el a hatalom a zenészektől! Mocskos Fidesz! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

:D

Hallod, csak van aki nem akarja adni a nevét PszichoPeti-hez, amit én megértek. Egy elszabadult hajóágyú, MZP#2. :D

Most éppen az újságírók a szemetek, mert nem róla kérdeztek a Kormányinfón:

„Nem volt itt kérem százezres tüntetés, nincs itt erkölcsi, jogi, politikai és gazdasági válság… És ami igazán érdekes, hogy nem volt egy ember sem a teremben, aki a mesedélután első órája után azt mondta volna, hogy mi ehhez az elhallgatáshoz nem asszisztálunk, mi újságírók vagyunk és az országot és a magyar embereket valóban érdeklő ügyekben akarjuk kérdezni Gulyás Gergelyt és a kormányt”.

Szegény nárcisztikus! Nem vele foglalkoztak, brühü :D

trey @ gépház

PszichoPeti feltűnt már a Momentumnak is:

Donáth Anna: Magyar Péter színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el

A Momentum elnöke és EP-listavezetője videóüzenetet küldött Magyar Péternek, akivel szerinte közösek a céljaik, de aggódik az agresszív hangvétel miatt, ami szerinte eddig főleg a Fidesz és a DK híveit jellemezte.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője videóban üzent Magyar Péternek. Szerinte aggasztó, hogy Magyar Péter színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el, újságírókat propagandistáznak, és Magyar követői nehezen viselik, ha bárki kritizálja vagy vicc tárgyává teszi őt.

[...]

Ez is a HUP-on is tetten érhető, első alkalom, hogy Donáthtal valamiben egyetértünk :D

Willy, te Magyar-követő vagy? Vallj színt! :D

trey @ gépház

Egyetértek Donáth Annával 1 dologban. Nincs olyan ember aki nem kritizálható. 

Willy, te Magyar-követő vagy? Vallj színt! :D

Ehhez ugye semmi közöd nincs.
Elárulom azonban, hogy egy eléggé labilis fószernak gondolom akinek a pénztárcámat biztos nem adnám oda. Azt sem mondom, hogy szívesen szavaznék rá, ettől, ha úgy gondolom, hogy Magyarország érdeke épp ez, akkor rá fogok szavazni mint a szél. Ugyanaz lenne ha Kecskekötő Józsefnek hívnák, mivel veled ellentétben nem hiszek a személyi kultuszban. 

Az a baj hogy látszólag te csak A-ban és B-ben tudsz gondolkodni. Magyarországnak meg általában sem A sem B nem jó, hanem inkább se A se B a jó megoldás ahogy ez igaz jelen esetben is. Nem szabad még 50%-hoz közeli eredményt sem adni egyetlen pártnak(pártszövetségnek a Fidesz kedvéért)  sem.
Ha az elmúlt 14 évben valami teljesítményt kellett volna nyújtania Orbánnak az ország sokkal jobban állna. Ehelyett odadobtad neki (a többi rá szavazóval egyetemben) az országot koncnak, hogy felépítse a hátországát meg a propagandáját a habokra. 

Persze 

Elvben nagy demokraták vagytok. A gyakorlatban meg nem. A demokráciát gyakorlatban nem cselekvő hordátok érdemi semmittevése a magyar demokrácia ellen hat. A nyugatiak eszméit akarjátok szolgálni a magyar demokrácia helyett. Mivel a nyugati világ nagyobb és erősebb Magyarországnál, ezért egy magyar passzívan is szolgálhatja azt, míg Magyarország szolgálatához sokkal inkább szükséges az aktivitás. Amíg a neten és a kocsmában való ugatásban merül ki a cselekvésetek, addig a külföldet szolgáljátok. Nem csak a nyugatiakat, hanem valamennyi idegent, hiszen a külföld szolgálatával a magyar kohéziót akadályozzátok.

:)

A kisujjeltartós willy, aki gyáva szint vallani.

Nézd trey, nem tartozol abba a körbe akiktől bármilyen kritikát elfogadok, szóval kár azt gondolnod ez nekem számít valamit, hogy triggerelni akarsz. Ettől még, a második rész (szint vallani) teljes csőd nálad, leírtam egyértelműen, hogy nem szimpatizálok Magyar Péterrel. Ne tettesd, hogy nem értetted. 

 

Összevissza kamuzol :D Most, hogy sorra jönnek a Habok Petiről a negatív kritikák, már farolsz ki mögüle?

(már a második mondatodban cáfolod az első mondatod, igazi teljesítmény) Az, hogy mögötte álltam/állok Magyar Péternek az a te víziód. Te nem tudsz elszakadni a személyi kultusztól. Én azt látom, hogy Magyar Péter megszólít egy tömeget, aki annyira el van keseredve, hogy Brian mögé  is odaállna. Nekem ebben az a szimpatikus, hogy megmozgatja a politikai palettát és mozgásra és hibára kényszeríti a Fideszt, és ha kitart valamennyire akkor van esélye, hogy egyszer bezárjuk a NER-t és végre egy élhető országot építsünk úgy hogy nem hagyjuk hogy gyüttment politikusok (Orbán Viktor) hatalomépítésre használja az adófizetők pénzét. 

Most, hogy sorra jönnek a Habok Petiről a negatív kritikák, már farolsz ki mögüle?

Ez fogalmam sincs, hogy igaz-e willyre vagy Petire. De ha te igaznak gondolod akkor a ChatGPT segit neked objektiven ertekelni a helyzetet:

Az, hogy valaki képes új információk alapján megváltoztatni a véleményét ("kifarolni"), gyakran jelzi a nyitottságot és a kritikus gondolkodás képességét, amely fontos tulajdonságok a tájékozott és érett döntéshozatalban.

Trey megjegyzése, hogy "farolsz ki mögüle" lehet, hogy negatív konnotációval lett kifejezve a vitában, ahol talán hűtlenséget vagy állandóság hiányát próbálta kritizálni. Azonban ha valaki valóban azért változtatja meg a véleményét, mert új tények és információk váltak ismertté, ez dicséretes lehet, és nem jelenti feltétlenül a gyengeséget vagy hűtlenséget. Ez inkább azt mutathatja, hogy az illető gondolkodik, értékeli az információkat, és hajlandó felülvizsgálni korábbi álláspontját az új bizonyítékok fényében.

A politikai és közéleti diskurzusban gyakran értékelik az állhatatosságot és az elkötelezettséget, de legalább ennyire fontos az is, hogy valaki képes legyen újraértékelni a nézeteit, ha az új információk vagy körülmények ezt indokolttá teszik. Az ilyen típusú rugalmasság és adaptációs képesség kulcsfontosságú lehet a változó világban való hatékony navigáláshoz.

Tehat a gondolkodas ereny. Neked is gyakorolnod kellene :)

A ChatGPT egy teljesen altalanos valaszt adott es en is igy gondolom, valoszinuleg mint barmilyen gondolkodo ember. Tehat az uj informaciokat figyelembe veve erdemes velemenyt alkotni es valtoztatni. Ha nem igy lenne, akkor a foldet meg mindig laposnak gondolnad es a tudomanyok sem leteznenek, ahogy ChatGPT sem.

A ChatGPT objektivebb valaszt tud adni, mint egy buta, demens oregember (trey), akinek propagandaval toltottek meg a fejet es arra is ra tudtak venni, hogy szemelyi kultusz miatt meg a pedofiliat is vedelmebe vegye.

az önálló gondolkodás erényét ironikus módon pont chargpt kimenettel demonstrálni akaró száltól teljesen függetlenül csak jelezni szerettem volna, hogy igen rossz ütemben váltottál "atónipénzeli"-ről a "aszemélyikultuszmiatt"-ra (az Új Kritizálhahtatlan Messiás felbukkanása okán), de közben látom, hogy eredetileg willy hozta a stratégiai bakit

En felhivtam a figyelmet az onallo gondolkodas erenyere. Tehat, hogy az egyaltalan nem negativ. Csak krumpliosztogato korokben nem lehet valtoztatni a publikum fele kozvetitett velemenyen. Ebben ChatGPT is egyet tudott erteni a sajat forrasai alapjan, pedig allitolag ehhez nem ert :) De teljesen jogos amit irsz, attol meg, hogy ChatGPT vagy barmilyen forras hasznalata, mar nem onallo gondolat es fenn all a veszelye a megtevesztesnek :)

Mindossze adott commentjere reagaltam, barmilyen hihetetlen is :)

Raadasul, mint irtam az sem biztos, hogy barki kihatralt barhonnan es az sem, hogy olyan sok hiteles negativ dolog gyult volna ossze Petirol egyelore. Mindossze ha tortenne kihatralas vagy akar ellenkezoje uj infok alapjan, akkor az nem negativ dolog, hanem pozitiv.

és Magyar követői nehezen viselik, ha bárki kritizálja vagy vicc tárgyává teszi őt.

🤷‍♂️ 😂

Viszont ami Téged illet...

Nagy különbség, hogy én nem pozicionálom magam Messiásként, Magyarország megmentőjeként és nem aspirálok az ország vezetésére. Remélem érted a fontos különbséget ;)

trey @ gépház

Holt nyugodt vagyok, rátok csak akkor szánok időt, ha éppen ráérek :)
 

Én vagyok túlpörögve? Hát ki a faszom hozta ide ezt a témát? Te.

Ki nyitotta az előző Magyar Peti témát? Te?

Ki akarta tortával megmerényelni Orbánt? Te.

Kit pörög rajta folyamat? Te.

Tudod mit csinálok én? Adom alád a lovat (etetlek), mert fogékony vagy rá :D

trey @ gépház

Trey, nem azzal van baj, hogy Magyar Pétert kritizálod, hanem azzal, ahogy. Magadat alázod porba azzal amit itt csinálsz. Most úgy se érted, majd ha egyszer már nem számít érteni fogod. 
Teljesen korrekt, hogy nem tetszik Magyar Péter, a Fidesz propaganda felszopás és idézés az teljes gáz. A használt eszközök és a gyakoriság meg a legnagyobb gáz. Többed beszélsz róla mint akármelyik pártolója. Észrevetted?

Egy orvos biztos semmit nem diagnosztizálna látatlanban.

Szerinted pl. a világ elhagyatott helyein élők mindig minden tünetükkel elmennek a több száz kilométerre lévő doktorhoz, vagy gyakran inkább a telefonos segítséget választják?

 

Egy nárcisztikus személyiségzavar dignózisa 3 hét bentlakásos  közvetlen megfigyelés után állítható fel!

Addig voltál benn?

 

Ezért is komolytalan, amikor Varga azzal haknizik, hogy Magyar nárcisztikus!

Feltételezem, kettőtök közül csak Varga Judit tudhatja, hogy a volt férjéről megalapozottan megállapította-e orvos a nárcisztikus személyiségzavart.

:)

Várj! Most ott tartunk, hogy Gulyás kijelentette ma, hogy Magyar nem zsarolta őt hangfelvételekkel. Varga meg azzal vádolja Magyart, hogy őt és Gulyást is zsarolta! 
Börlexbe fordult ezredszer is Lady Asztalis Ditta hazudozási ámokfutása. A kérdés adott még mindig: Lady Asztalos Ditta hazudik, vagy Gulyás!? Vagy mindketten?

Majd ha itt kifésüljük az igazságot, akkor Lady Asztalos Fitta szavahihetősége is helyrebillen Magyar nárcisztikus vonásaival kapcsolatban!

Egyéb iránt Kormorán koncertekre rendszeresen jártam, és elmondhatom h pl Koltay nagyon is ellentmondásos figura. Az szerepelt a honlapjukon, h az együttes tagjai esküt tettek, h együtt fognak zenélni, és ha nem, akkor megszünik a Kormorán. Késöbb Koltay mint az együttes vezetője kirugta ez együttes tagjainak felét az érintettek és a rajongók legnagyobb megdöbbenésére. Belőlük alakult meg Az Örökség zenekar, ami két CD-t adott ki, de már azóta megszünt. A Kormoránba pedig új tagok érkeztek, de kevésbé aktív a zenekar, mert Koltay Petőfi rádiónál [és talán tv-nél?] kapott a Fidesz kormány alatt vezető [intendás?] feladatot. Így aztán rengeteg pénz felett diszponál, és hatalomhoz is jutott.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

...folytatom: Koltay személyiségéhez még, igazából úgy történt a dolog, h nem kirugta a fél zenekarát, nem volt olyan h összehívta volna őket és közölte volna velük, h akkor "pá"; hanem egyszer csak így szakmán belül arról értesültek a tagok, h Koltay új zenészeket keres az együttesbe.  Ilyen pletyka szinten ez eljutott hozzájuk. És akkor meg akarták kérdezni de nem volt hajlandó szóbaállni velük, bármi magyarázatot adni, h miért döntött így? És a koncertre akkor már nem hívta a régi tagokat. Érted? Ez milyen gerinctelenség már? Másfelöl meg egy hihetetlnül tehetséges ember, akik költeményeket ír dalszövegnek. Én a mai napig nem tudom ezt a dolgot megérteni magamban - de mint erkölcsi mérce nem létezik számomra Koltay.  

Miért? - Az örökség szíve szól

Szóval ilyen embert tud rávenni a Fidesz, h MP-t leszólja! De hát ez persze úgy van, h ha a közösségen belül a gerintelenség az általános és az elvárt, akkor eleve gerinctelenek csatlakoznak hozzá, és ha van gerinces mutatóba az meg átalakul. Ez a Fidesz, megmérgezi aki, ami hozzáér. Belül nem tudsz gerinces maradni. Nincs két Fidesz! Mindenki mérgezett lett már! MP viszont éppen ebből lép ki - és mivel mindent kockára tett, ő abszolút hiteles. És őszinténszólva MP kiválló intellektus, tájékozott, felkészült, tapasztalt a politikában, diplomáciában. Hallgasd meg! Magyar Péter a Megbeszéljükben | Nem vagyok Messiás, legfeljebb egy jókor jött szikra lehetek

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Bammeg meg! Fogadjunk Te vagy MP. Ilyen tisztára sikálni az ánuszt csak maguknak tudják az emlősök.

ő abszolút hiteles

Szerintem meg gerinctelen takony, aki a kisebbségi komplexusa miatt most arra gyúr, hogy kijusson Brüsszelbe és felvághasson vele a volt asszonya előtt. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Tőlem hívhatják akárminek is. Én csak azt írtam le, hogy milyen emberkép bontakozik bennem az eddigi közszerepléseiből. Tipikusan az az ember MP aki ha kap egy nyaklevest akkor összehugyozza magát és kér engedélyt létezni. Na most amikor egy ilyen politikus lesz... Totál gáz az ember.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Tipikusan az az ember MP aki ha kap egy nyaklevest akkor összehugyozza magát és kér engedélyt létezni.

Ez is projekcionak tunik. Foleg azert mert kapja a nyakleveseket folyamatosan, aztan megsem hugyozta ossze a nadragjat.

Mi a projekció? A szó önmagában kivetítést jelent. A pszichoanalitikus fogalom arra a lelki működésre utal, amikor az egyén saját el-, vagy fel nem ismert (jellemzően ) érzéseit, vágyait másoknak tulajdonítja, illetve azokat másokban látja.

Csak nehogy kiderüljön, hogy ez áldott jó ember valójában a színes forradalmakba illeszkedően Zseléhez hasonlóan a CIA embere, és akkor kapunk észbe mikor a homokszeksz és Ukrajna határainak védelmében mehetünk a frontvonalra megdögleni.

Egyáltalán nem értem, hogy tradícionalista háttérrel hogy lehet egy ilyen ejropéer féregért ennyire rajongani. Neked is agyadra ment az Orbángyűlölet? A balosok végülis belehülyültek, úgy látszik rád is hasonlóan hat.

Perzse ez a MHM narratívája. szegény Toroczkai már kínjába kénytelen valami bélyeget rásütni MP-re, mert az állítólagosan radikális MHM-re MP 16 kört vert rá radikalizmusból egyedül 2 hónap alatt. Míg toroczkaiék belesimultak a parlamenti kérdez-felelek játékba, addig MP borította az asztalt. Érdemes feltenni a kérdést, h vajon milyen lufi pukkadt itt ki valójában? 

Az orbán-rendszer lételméleti értelemben már megbukott, csak még a nyakunkon ül. Ennek véget kell vetni, és ennek levezénylésére MP kétségtelenül alkalmas. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nyilvánvalóvá váltak és lelepleződőttek az orbán-rendszer hazugságai. Így ez egy bukott rendszer. 

pl. azzal jöttek már, h 100x lemérték a korrupció nem árt nekik, mert azt az emberek elfogadták

Oké, jelentktezzen aki ezt elfogadta! 

Bármelyik rendszer ami elárulja azon bizalmat, aminek jóvoltából létezik, lételméletileg megbukottnak tekintendő, mert a saját létfeltételét tagadja meg. Mivel a Fidesz esetében ez az árulás folytatólagosan megtörténik és ez nyilvánvaló és leleplezett, ezért ez a rendszer ilyen értelemben bukottnak minősül. Ennek belátása egy intelligens embernek - úgy gondolom - nem okozhat problémát. DE! Egyfelöl nem minden ember intelligens ember; illetve - bár a rendszer továbbműködése érvénytelen, azt talán túlzás lenne kijelenteni, h ez cseppet sem zavarja a rendszer működtetőit, de az összeomlás jeleit gátlástalanul a végsőkig próbálják titkolni, elhazudni.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

>100x lemérték a korrupció nem árt nekik, mert azt az emberek elfogadták

>Oké, jelentktezzen aki ezt elfogadta! 

Mondtam már párszor, hogy szerintem egy világkormány-ellenes kormánynak szükségszerű eleme a korrupció, mivel a nemzetközi pénzmaffia támogatása híján saját belső forrásokra van szüksége. Én a magam részéről a korrupción vagyok legkevésbé felháborodva és ha csak ennyi lenne a baj a Fidesszel, azt el tudnám fogadni.

Jeleneleg a legnagyobb probléma az, hogy a nemzetközi orvosmaffiával viszont együttműködik a Fidesz. Továbbra sem értem, hogy miért nem erről beszélnek az emberek. Mintha senki nem beszélne már róla, hogy orvoskísérletre használták majd az egész nemzetet. Plusz hogy a világméretű hazugságot visszhangozták és lezárták az országot. Aki ezt a témát nem feszegeti, az nem érvényes kihívója a Fidesznek.

A covid témában szerintem nem lehetett mást tenni, mert:

  • vilagmeretu kommunikációs hadjárat indult
  • senki nem tudta mi történik, covidhír-addikció alakult ki
  • csak az jött a hírekből, hogy hullanak az emberek
  • a szakértők sem tudták mivel állunk szemben
  • persze a “népi” szakértők felelősség nélkül mindenre is tudtak a választ 
  • A lényeg: egyik kormány sem kockáztathatott, a lezárásból senki nem maradhatott ki!
  • nem kellett mindenáron oltást adatni, és Magyarországon lehetett kínait és oroszt is kérni, vagy választottad a kísérleti nyúl szerepet ( persze tudom voltak előírások is ).

A korrupció pedig létezik és létezni fog, nem Fidesz-specifikus, hanem hatalom-specifikus. De azért simán ki végezhetnének pár korrupt politikust….

>vilagmeretu kommunikációs hadjárat indult

Igen, és 5 évs kor felett, pláne egy politikusnak aki ebből él fel kell ismernie a propaganda módszereit, és kapcsolni, hogy kamu.

>senki nem tudta mi történik, covidhír-addikció alakult ki

Például azért mert hírzárlat volt, amit a kormány rendelt el.

>csak az jött a hírekből, hogy hullanak az emberek

Nem, azt csak sugallták. A hírekből az jött, hogy kb annyi ember halt meg mint egy átlagos infulenzában, ha objektíven nézted a számokat. Nagyon rövid ideig ment csak magasabbra, de akkor már több mint fél év volt tájékozódni, és lehetett tudni, hogy lélegeztetőgépre tenni az embereket veszélyesebb mint maga a megbetegedés. Akár itt is visszaolvashatod, hogy többen is tudták ezt.

>a szakértők sem tudták mivel állunk szemben

A szakértők a fél év elteltével (tehát kb ősztől) már tudták, a "szakértők" meg kamuztak. Különösen vicces azt hinni, hogy a politikusok bedőltek a kamunak miközben ők hozták azokat a törvényeket, amik lehetetlenné tették az igazság terjedését a mainstreamben.

>persze a “népi” szakértők felelősség nélkül mindenre is tudtak a választ

Ebből a felelősség nélkülre reagálok: akik azt mondták, hogy a cucc veszélytelen ("biztonságos és hatásos", vagy mi volt a szlogen), azok aláíratták mindenkivel, hogy saját felelősségükre mennek bele a kísérletbe. Miközben erőteljes egzisztenciális nyomás alatt voltak. Ennyit arról, hogy ki okoskodott felelősség nélkül.

>A lényeg: egyik kormány sem kockáztathatott, a lezárásból senki nem maradhatott ki!

Csakhogy ez objektíve nem igaz, például az afgánok kimaradtak belőle, aztán mégsem halt meg az összes afgán. De a svédek se zártak le, ha jól emlékszem és ott sem történt semmi rendkívüli. Konkrétan ki lehetett maradni belőle, csak ahhoz tököt és gerincet kellett volna növeszteni ugyebár.

>nem kellett mindenáron oltást adatni

A kényszerítés nem volt teljes körű és "csak" egzisztenciális volt. Ami egy családapa esetén, akinek az a feladata, hogy a családját eltartsa, véleményem tekinthető kényszerítésnek.

>De azért simán ki végezhetnének pár korrupt politikust….

Az orvoskísérletre kényszerítés a saját kultúránkban is volt hogy halálbüntetést ért. Szerintem súlyosabb mint a sima korrupció általi lopás. Ettől még nem zárkóznék el attól sem, de ahhoz visszamenőleges hatállyal kellene módosítani a törvényeket, ami kissé aggályos. Talán Kínában jár csak halálbüntetés korrupcióért, ha jól tudom. A kísérletre kényszerítés miatti halálbüntetésre viszont ismereteim szerint volt precendens Európában.

Én azt gondolom, hogy a kormány abba az irányba ment ami kevésbé volt kockázatos rövid távon. Amit leírtál, abban van igazság, de akkor ott szerintem normális döntések születtek. Az emberek (választók) reakciója teljesen eltérő volt, erre középutat találni nem egyszerű feladat.

Mondtam már párszor, hogy szerintem egy világkormány-ellenes kormánynak szükségszerű eleme a korrupció, mivel a nemzetközi pénzmaffia támogatása híján saját belső forrásokra van szüksége.

Az, hogy te mit fantáziálsz bele, és milyen konteót erősítesz vele az egy dolog, a másik dolog, pedig az, hogy az emberek nem erre adták a felhatalmazást. Én egyszer nem hallottam, hogy a Viktor nyilvánosan azt mondta volna, hogy "szavazzatok rám, én ellopom a pénzeteket, hogy abból XYZ dolgot csináljak". 
Igaz ezt tette, de az emberek nem erre jogosították fel. A pénz kiáramlása már komoly problémákat vet fel.

Jeleneleg a legnagyobb probléma az, hogy a nemzetközi orvosmaffiával viszont együttműködik a Fidesz.

Na várj, egyszer okosan kijátssza az egyiket, másik alkalommal okosan együttműködik a másikkal? Nem lehet, hogy az igazság az, hogy csak ott lop ahol tud, na nem a pénz, hanem a _saját_ hatalma miatt?

 

 

Nem sikerült megint megértened amit írok. 

pénz -> hatalom 

a demagóg terelésedre (nem nem erre megy el a jó része, de ugye az a mantra, hogy Lőrinc a persely amiből kivenni is lehet majd a "magyaroknak". Ja. ):

https://www.economx.hu/magyar-gazdasag/jacht-meszaros-lorinc-magyar-ban…

Amiről beszélsz az is korrupció. Elképzelésed szerint miért működne együtt a nemzetközi orvosmaffiával a Fidesz kormány - jelentsen ez bármit is - ha nem azért, mert valahol haszna származik belőle? 

>  korrupción vagyok legkevésbé felháborodva és ha csak ennyi lenne a baj a Fidesszel, azt el tudnám fogadni.

Hát gratulálok! Ezzel ki is állítottad magadról a bizonyítványt! :-/

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nah újabb Fidesz-bűvkörbe került, kivénhedt zenész jelentkezett [szintén]: Zalatnay Sarolta felháborítónak tartja Magyar Péter döntését

Jaj a lelkemet az zavarja, h anyáknapján lesz politikai rendezvény.....
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Van egy végtelen asztalos kávézónk és leültetjük a végtelen sok DK szavazót úgy, hogy az egyes asztalhoz az DK első számú szavazója ül, a ketteshez a második és így tovább. A pincér éppen leültetett mindenkit és elkezdte felvenni a rendeléseket, mikor betoppan Magyar Péter végtelen sok szavazója. Hogyan ültesse le őket úgy, hogy minden vendég kapjon ülőhelyet, és ne maradjon üresen egyetlen asztal sem?

Engem mondjuk akkor sem érdekelt, hogy hányan voltak. Nem a Kossuth-téri létszámmal döntünk el dolgokat. Az urnáknál mennyien lesznek, az a kérdés.

PS: Facebook lájkok száma sem mérvadó, erről a ki is ... mi a faszom a neve ... elfelejtettem Péter ... ja, megvan Jakab "én parizert eszek" Péter tudna mesélni ...

PS2: ezekkel a péterekkel csak a baj van ... Medgyessy, Jakab, Márki-Zay, Magyar ....

trey @ gépház

Ha valaki leszámolta volna egyenként és odaadja neked a pecsétes papírt hogy 243145 a szám akkor is azt mondanád "nono" szóval mindegy. De kérdem én, mit számít hogy ez 100e vagy 400e? Számháború van? Ezt a dolgot nem így lehet elveszíteni/megnyerni. 100e emberre se mondható az hogy "jelentéktelen" 

Politikus (legalábbis ha felnő az akar lenni) tehát hazudik. Ez a default innen indulunk ki. 

Azt is tudjuk, hogy nem állít lehetetlent, mert annyi ember elfér. Innentől kezdve az ő problémája, ha nem így van. 

A nagyobb gond az az, hogy a rendőrséget is befolyásolni akarta valaki, hogy letagadja, mindig csinálnak tömegbecslést ilyen rendezvényen.

Nem én küzdök, én a sajtóharcot és a hazugságaitokat challenge-elem ... Ha nem hoztátok volna a HUP-ra, nem véleményeztem volna.

A küzdést tőletek láttam az elmúlt napokban:

  • Peti mondta
  • Rendőrség mondta
  • Petinek rendőr mondta
  • Peti jelentette, rendőrnek
  • 2012-be' mondta ... hivatalba ... Jenő ... úrhoz
  • 2012-be' Belminiszter mondta
  • Pintér mondta

Én küzdök? :D Ránézésre látszott az ordas kamu, nekem nyilvánvaló volt elsőre is :D

trey @ gépház

Én nem küzdök a 2/3-al csak elviselem és elszenvedem, miközben látom, hogy tönkreteszik az országot. Én a magam feladatát a szavazófülkében megteszem amikor tudom. 

Itt te küzdesz azzal, hogy bizonyítsd hogy a 3. bohóc tüntetésén hányan voltak. Ha nem lettek volna akkor senkit nem érdekelne, most hogy látható, hogy vannak elkeseredett emberek akiknek még Magyar Péter is elég jó, akkor rögtön megijedsz jaj mi lesz a 2/3-al.... és küzdesz mint malac a jégen. Én ennyit látok.

Ez egy fórum, aminek a nyitójára reagálunk. Így működik egy fórum. Ha a nyitója nem tartalmazott volna ordas baromságokat, tán senki sem válaszolt volna rá. De ne hari, de

Április 6-án Szombaton a Kossuth téren mintegy 250-400 ezres tömeg jelent meg Orbán döglött lovának temetésére!

ballib oldalon széles körben terjesztett balfaszságra se én, se a ballib média, se a külföldi newsmedia nem tudott komoly arccal nézni :D

Azt minek köszönhetem egyébként, hogy egy tucat ember vonta itt kétségbe, mégis nekem erőlködsz? Rossz híreket hoztam tán? :D

trey @ gépház

Az egyikről kiderült, hogy a szerencsejáték bizniszben alkotott, "Félkarú rablókkal bizniszelt Magyar Péter pártjának alapítója".

A kamupárt egyik alapítója az a Deák Boldizsár, aki mindenféle gyanúsan kétes ügyletekbe belefogó üzletember hírében áll Egerben és környékén. A régióból származó információink szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypárokra. 

trey @ gépház

Bizalmas iratok leplezik le, hogy Orbánék titokban finanszírozták az egyik legnagyobb európai tévécsatorna megvásárlását

a magyar kormányzati köröknek nagyon is komoly szerepük volt a felvásárlásban. A Direkt36 az Expressoval és a Le Monde francia lappal közös nyomozása kiderítette, hogy a mintegy 150 millió eurós ügylet jelentős részét magyar állami és kormányközeli szereplők finanszírozták.

[...]

2022. február 10-én délelőtt több mint egy tucatnyi ember gyűlt össze az SZTA, vagyis a Széchenyi Alapok nevű alapkezelő cég székhelyén, a cég Blaha Lujza térhez közeli irodájában.

Néhány nappal korábban ez a cég még közvetlenül a Pénzügyminisztérium alá tartozott, de 2022 februárjában a kormány döntése értelmében átkerült az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kálmán Óbudai Egyetemért Alapítvány tulajdonába.

Milyen szépen tapsolsz egyébként az elvtársad propagandáihoz. Lehet, hogy néha magadnak is fel kellene mondanod a saját mantrád, amiket nekem írogatsz :D Tükör előtt :D

hint: "elveszette közpénz jellegét" <- félcédulás ballib propaganda panel

trey @ gépház

a történet egy másik nézetében pedig, ugye nem először látjuk, és a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem először tapasztalják, hogy magyar újságíróknál titkosszolgálati eszközökkel beszerzett infomorzsák landolnak (nyilván nem tőlük)

és akkor megy a nagy bociszemes álcsodálkozás meg ájvékolás-pegazusozás, amikor információs hivatal teszi a dolgát (külföldi titkosszolgálati tevékenységek felderítése)

Oké, tehát akkor a tett számít, menjünk így tovább.

Tudod az adományládikás "probléma" nem nekem került pénzbe (meg a többi adófizetőnek). Emellett a társadalmi kár is elenyésző. Persze lehet rajta moralizálni, ahogy a magas pulpitusról ez esetben a Fidesz meg is tette, de úgy hogy ők napi annyit lopnak tőlünk amit ezek szürke forrásból betettek az picit aláássa ezt az erkölcsi magaslatot.

Tudod az adományládikás "probléma" nem nekem került pénzbe

Most még. De, ha ne adj isten, eredményes lesz a pénzügyi befektetésük, akkor bizony törleszteni kell. S persze teljesen ismeretlen kamattal. Sokkal nagyobb meglepi lesz, mint a devizahitel. Aztán a mostani "hitelkárosultak" -hoz hasonlóan csak forgatjátok szemeteket, hogy mennyire kibasztak veletek. A különbség az hogy akkor többnyire, (mert a megmentő akciók mindenkinek a pénzébe került) csak a hülyék/felelőtlenek buktak. Ha sikeres az adományládikás "probléma", mindenki perkálni fog. Persze le lehet majd lépni, s biztos vagyok a mostani "nem nekem került pénzbe"-zők majd le is lépnek.

Te ennyire gyökér vagy, hogy támpgatod a külföldi beleszólást a választásokba?

Mondjuk nem is gyökér az ilyen, csak szimplán hazaáruló. Románban olcsóbb a telek, nem nézed meg magadnak? A romentumos csávó po t Bukarestbe költözik, segíts neki a helyszínen. Nehogy elbassza azt is. 

Te ennyire gyökér vagy, hogy támpgatod a külföldi beleszólást a választásokba?

Ha lenne ilyen, lehet támogatnám. De nincs. Ez egy buta hazugság. Akiről biztosan tudjuk, hogy beavatkozik külföldön az maga Orbán. 

Azt gondolod, hogy az üres fecsegésed meghat? Nem. Azt gondolsz amit akarsz. Ha költözni akarsz az sem zavar. A NER tönkreteszi az országot. Ez van. 

A baloldali lopás nem lopás! 

A küldi kampánypénz jó!

A migráns nem bánt, főleg, ha eddig bűnöző volt!

A sexuális mentális betegek a követendő példa, ovikba velük!

A gyermek rossz, adjuk a buziknak!

A 3 hónapja NER-es most szűzanya tisztaságával rendelkezik, mert ugyanazt a faszságot mondja, mint amit hallani akarunk! 

Először bizonyítani kellene, hogy ennek bármi köze van az ellenzékhez. Majd ha már nem csak vád, akkor ugyanúgy el lesz ítélve. Eddig csak gyanú van és két _céggel_ kapcsolatban. 

 

A többi zagyvaságot amit erre rászőttél azt nem is akarom tudni mi hozta ki belőled, de állj le vele, mert árt, legalábbis az alapján ahogy írsz. 

Szerkesztve: 2024. 04. 12., p – 09:43

Magyar Péter: A Gyurcsány Ferenc által is támogatott Karácsony Gergelyre biztosan nem szavaznék

Na, most kezd majd zavar lenni a HUP ballib szekciójában azt hiszem!

Egyre jobban tetszik nekem ez a Peti gyerek! :D

Főleg azután, hogy a politikája eddig Fidesz ígéretek + <ígérgetés a ballibnek> (szavazatmaximálás). Ha megválasztják és ebből kidobja a ballib bait-et, még jó is lehet.

Főleg, hogy ha tevékenysége által kevesebb TeamDobrev, Momemtum-titán kerül ki az EU parlamentbe :D

  1. Kritizálta például a Sargentini-jelentést, azt pedig „politikai bunkósbotnak” nevezte, hogy a EU jogállamisági aggályok miatt uniós forrásokat tart vissza.
  2. az EU kettős mércét alkalmaz a közép-európai országokkal szembe
  3. elmondhatom, hogy egy kicsit közelebb állok a Fidesz álláspontjához, mint az ellenzékéhez
  4. Egy erős tagállamokra épülő uniót szeretne
  5. ne legyen az, hogy a nagyobbak elnyomják a kicsiket, azokat, akik húsz éve csatlakoztak az EU-hoz
  6. de Paks II.-t például nem tartja túl nagy keleti kitettségnek
  7. Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, miközben segíteni kell a menekülteket
  8. vagy kisebbségi jogaik visszaszerzését segíti
  9. Az ország NATO-tagsága „biztonságunk szempontjából kiemelt fontossággal bír"
  10. nem kívánnak a jelenlegi ellenzékkel együttműködni, mivel „nekik volt már 14 évük, hogy alternatívát kínáljanak”
  11. aggódik a kárpátaljai magyarságért

^ Fidesz politika

Ígérgetés a ballibnek:

  1. önálló oktatási és egészségügyi minisztérium
  2. Az ország NATO-tagsága „biztonságunk szempontjából kiemelt fontossággal bír"
  3. korrupció és a propaganda a fő ellenségeik
  4. együtt, jókedvűen, egymást meghallgatva, egymásban bízva, tégláról téglára építünk egy új hazát, egy modern európai országot, ahol jó élni, jó gyereket nevelni”
  5. A jogállamisági vitákat viszont a mihamarabb lezárnák, és hazahoznák a „Fidesz korrupciós ügye miatt visszatartott uniós forrásokat” is
  6. Eltér az álláspontja a kormányétól az Európai Ügyészséggel kapcsolatban is: míg a Fidesz kizárja a csatlakozást, addig Magyar ezt is a korrupció ellen hirdetett zéró tolerancia egyik fontos elemének tartja
  7. A tanárok terheit csökkentené és szabad tankönyvválasztást biztosítana.
  8. „visszaveszik” az iskolákat
  9. Problémának tartja a pedagógusok alacsony fizetését
  10. a környezetvédelem: szót emelt annak teljes leépítése ellen, szerinte elfogadhatatlan, hogy még megfelelő tájékoztatást sem kapnak a lakók a Magyarországra települő akkumulátorgyárakról
  11. A legszegényebbekre is koncentrálnának, szorosan együttműködve azokkal a civilekkel és szakemberekkel, akik „naponta vért izzadnak a nyomor szélén”
  12. A sajtószabadsággal és a médiával kapcsolatban Magyar Péter többször is elmondta, hogy megszüntetnék a közpénzen folytatott propagandát, és biztosítanák a közmédia függetlenségét

Ígérgetés középre:

  1. az Európai Néppártba ülne be, ahonnan a Fideszt kizárták
  2. Az ország NATO-tagsága „biztonságunk szempontjából kiemelt fontossággal bír"
  3. Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét sem utasítja el, szerinte a politikus ügyesen lavíroz a felek között
  4. Ki kell ugyanakkor azt is mondani, hogy ebben a háborúban Oroszország az agresszor. Jogos Ukrajna területvédő harca, de nem nézhetjük el nekik a magyar kisebbségek jogainak korlátozását sem
  5. Az egészségügyről március 15-ei bejelentése előtt mindössze annyit mondott Magyar, hogy fontosnak tartja, ideértve a gyógyíthatatlan ALS betegségben szenvedő Karsai Dániel ügyét is
  6. az „orvosbárók” leváltásának sürgősségéről beszélt
  7. Szociálpolitikai és gazdasági szempontból „az új politikai erő” úgy segítené a családokat és a fiatalokat, hogy „grandiózus” bérlakásprogramot indít
  8. „összes kétharmaddal bebetonozott köztisztviselőt” leváltanák

Ígéretekbőól nincs hiány :D :D :D :D :D

Hogy is nevezik azt, amelyik ígér fűt-fát minden irányba?

trey @ gépház

Majd ne felejtsd el, hogy egy elmerokkant kezelése majd a te adódból történik, és ha éppen nincs honnan lóvét szerezni, akkor ha majd elviszi a kávéfőződet, akkor is maradj liberális! A probléma az, hogy csak az elején játssza el a saját vagyonát, utána jöhet a tiéd!

Sokkal nehezebben. Nekem ez az egész nyerőgép-betiltás kicsit felemás érzéseket kelt, mert az ismeretségi körömben van olyan, aki függő volt, és úgy néz ki, hogy lejött róla, és van olyan ismerősöm is, aki a nyerőgépiparban dolgozott (alkalmazottként), és ezzel el is vesztette a munkáját (végül talált másikat és kihúzta nyugdíjig, csak okozott némi nehézséget neki a dolog). De összességében talán jobban jártunk a betiltással. Már csak a kaszinókat kéne betiltani :)

Péter nem messiás, hanem prédikátor.

Adatvédelmi incidens történt Magyar Péteréknél, kikerülhetett a képviselőjelöltek e-mail-címe

[...]

A jelentkezés április 10-én zárult le, de nem volt zökkenőmentes, hiszen néhány pályázó e-mail-címe láthatóvá vált a többi jelentkező számára is. Magyar a Telexnek megerősítette, hogy valóban történt egy adatvédelmi incidens egy „technikai hiba folytán”, de már értesítették az érintetteket, és elnézést is kértek tőlük.

[...]

Jól indul ... Melyikötök e-mail címe szivárgott ki?!

trey @ gépház

Kétségtelenül volt és van Ukrajnában amerikai szolgálati tevékenység, de az ukrán nép nem valami ármány miatt választotta 2013-14-ben a nyugati orientációt, hanem azért, mert szabadságban és jólétben akartak élni. Hasonlóan, mint a magyarok korábban. Oroszország ezt saját geostratégiai érdekei miatt nem engedte és ezért 2014-ben bevonult Ukrajnába, ezzel felrúgva a nemzetközi szerződésben általuk vállalt garanciát. Ha engedjük, hogy ne az ukrán, vagy finn, vagy svéd nép döntsön szabadon a saját világpolitikai orientációjukról, hanem a nagyhatalmak tehetik ezt meg, akkor Magyarország is így fog járni.

Ungár ezen mit nem ért? Ő ill. az LMP kb. a súlyának megfelelően viselkedik, belátva, hogy a Fidesz–KDNP van kormányon, és kétharmados többségben. Ha pl. Joe Biden szomszédja királyságban akar élni, kurvára nem érdekel senkit: költözzön el egy királyságba, vagy fogadja el, hogy nem abban él. Ám ha az USA-ból akar királyságot csinálni, nos, azt nem fogják megengedni neki a jelenlegi rendszer haszonélvezői. Ilyen egyszerű ez. Mindenki szabadon álmodozhat, de a cselekedeteknek következményei vannak.

 

Hasonlóan, mint a magyarok korábban. ... Ha engedjük, hogy ne az ukrán, vagy finn, vagy svéd nép döntsön szabadon a saját világpolitikai orientációjukról, hanem a nagyhatalmak tehetik ezt meg, akkor Magyarország is így fog járni.

Egy aranyos kiskutya és egy csillogó szemű gyermek kellett volna még a bejegyzésbe.

 

Ha engedjük, hogy ne az ukrán, vagy finn, vagy svéd nép döntsön szabadon a saját világpolitikai orientációjukról, hanem a nagyhatalmak tehetik ezt meg, akkor Magyarország is így fog járni.

Ungár pontosan tudja, hogy a kicsiknek a saját erejükön felül nem lehet más beleszólásuk (a beleszólás nem egyenlő a beszéddel), mint amit a nagyok akarnak. Vajon miért hazudja egy kis országban élő embereknek, hogy van beleszólásuk a nagyok dolgaiba?

Ha már a "finn vagy svéd nép szabad döntése" szóba került: Magyarországon volt népszavazás a NATO-csatlakozásról, Finnországban és Svédországban tudtommal nem.

 

Az USA fegyveripari komplexuma egy hatalmas teher az amerikai demokrácián és a világon. De Ukrajna esetében egyszerűen morálisan nem ugyanaz fegyvert adni a védekezőknek, mint támogatni a támadókat. Ráadásul minden ellentétes állítással szemben az érdemi felfegyverzés, az európai rakétatelepítések, ezek mind a 2014-es orosz invázió után és nem előtte történtek.

Szerintem pl. egy embernek, aki mellett 10 kg TNT-vel megegyező robbanóerejű szerkezet robban fel, annak mindegy, hogy házibarkács vagy gyári volt az eszköz. Pedig a házibarkács robbanószerkezetben több a morál!

Egyébként mi ez a kitétel, hogy "Ukrajna esetében egyszerűen morálisan nem ugyanaz fegyvert adni"? Más országoknak kevesebb joga van az önvédelemhez? Ukrajna "morálisan" mitől különleges?

 

Téves az az állítás, hogy Oroszország a háborút az Ukrajnában élő orosz kisebbség sanyarú helyzete miatt indította. Ukrajna vezetése folytatott kisebbségellenes politikát, és ez ellen nekünk magyaroknak küzdeni kell, hiszen honfitársainkat érinti, de a háborúnak egyszerűen ez nem volt a kiváltó oka. De a Moszkva által szajkózott tömeggyilkosságok és hasonló cselekmények nem történek meg, erről linket is teszek be a kommentek közé.

Nem volt bőven sok, ami valóban megtörtént? Attól tartok, a vitarendezés nem egy nagyon fejlett és nagyon progresszív amcsi vagy EU-s bíróság hatáskörébe tartozik...

 

erről linket is teszek be a kommentek közé.

Az egy morálisan jó link, amelyik a problémák garmadáját egymaga semlegesíti? :o

 

Ahol viszont megtörténtek szörnyűségek az az orosz megszállás alatt lévő területek, ahol például elkobozzák az ukránok tulajdonát.

Mit koboztak el? És ez az elkobzás milyen – morális :) – arányban áll azzal, hogy az ukrán vezetés a fennhatósága alatt élő emberek jövőjét kobozta el?

A tények szerint Ungár is belátja, hogy pl. nem kezdeményezhet egy olyan találkozót egy külföldi vezetővel, amilyet Orbán Viktor miniszterelnökként igen. Az LMP is belátja, hogy pl. a képviselői egymaguk nem szavazhatnak meg kétharmados többséget igénylő törvényeket. Az LMP tagjai belátják pl., hogy nem hozhatnak olyan határozatokat, amelyeket a kormány igen. Stb.

A példák megértése után Ungárnak már csak azt kellene felfogni, hogy Oroszország szomszédságában a volt Ukrán Szovjet Szocialista Köztársaság nem szövetkezhet következmények nélkül Oroszország természetes ellenségével (gyk. az USA-val).

 

 

a Talpra Magyarok Közösségének alapítója úgy vélekedett, „a segítségekért cserébe egyébként az ukrán földek jelentős része már különböző nyugat-európai konszerneknél és oligarcháknál van, és egyébként amerikai befolyás alatt”.

„A valóság ezzel szemben az, hogy Ukrajna termőföldjeinek mindössze 10,4 százaléka van külföldi kézben. A törvényi szabályozásuk nem is nagyon engedi a külföldieket földhöz jutni. A fenti földvásárlásos történetet csak az orosz propaganda terjeszti” – rögzítette Tompos Márton.

A mai multiknak a tulajdon teher, a haszonélvezet a lényeges. Tompos meg tudja mondani, hogy egy oligarchabirodalomban egy adott földterületnek ki a haszonélvezője? Amúgy beszélhetne azokról a témakörökről is, amelyekben az ehhez hasonló cégek érdekeltek.

:)

Szerkesztve: 2024. 04. 15., h – 13:15

Magyar Petinek véget értek a mézeshetek, egyre többen esnek neki, szakértőktől kezdve a jobboldalon át a baloldalig. Pedig még alig mondott valami szakmait ez a Peti ... Peti, egy idő után kevés lesz ám a politikai bulvár, jön a mély víz ... össze kéne szedned magad :D

Helyre tette Magyar Péter Ukrajnával kapcsolatos tévedéseit az Oroszország-szakértő

trey @ gépház

Sztem szakértő túlbecsüli saját magát, mint szakértő - eleve szakértelem az értelem lehatárolása, ezt jó tisztázni előljáróban! Az emberek szakértő nélkül is értik a folyamatokat, amenniyben azok nagy volumenű, hosszan elhúzódó cselekmények. Ilyen szituációkban a szakértői pontosítások elsősorban manipulációs szándékkal történnek. Nyilvánvaló h Oroszország azért kezdett háborúba mert veszélyeztetve érezte magát. Minden nagyhatalom így tett volna a helyében. Magyar jól látta a dolgott és most hiba volt tőle az újabb megnyilatkozás a témában. Legalábbis számomra a második megnyilatkozása az amivel nem értek egyet. 
Abban meg igaza van @treynek h bármi állásfoglalás vagy ennek vagy annak nem fog tetszeni, viszont állást kell foglalni különben nincs létjogosultsága a pártjának. Ha nem mondja meg h ő milyen, akkor nincs szükség rá. Ha megmondja, akkor meg lesz olyan is akinek nem fog tetszeni.  De ez normális folyamat és mindenki tudta előre, h így lesz. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én nem a szakértőről beszéltem, hanem a Megváltódról™.

Meg arról, hogy addig nem nehéz Janinak lenni, amíg ígérgetni kell felelőtlenül, meg ostorozni, hanem Janinak kell lenni a mindennapokban is, amikor a problémákat meg kell oldani, amikor önálló gondolatokat kell idehaza és külföldön is megfogalmazni ... Aminek bizony lesznek kritikusai. Talán még a Megváltó III™ is eljöhet, aki rákontráz a Petire.

trey @ gépház

Mi az h addig nem nehéz Janinak lenni?

Eszednél vagy? A regnáló hatalomnak ment neki egymaga, és olyat rugott beléjük, h még mindig vinnyognak miatta! Ez nem nehéz? Te mikor csináltál ilyen nem-nehezet utoljára? Kapjál már a fejedhez! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Eszednél vagy? A regnáló hatalomnak ment neki egymaga, és olyat rugott beléjük, h még mindig vinnyognak miatta! Ez nem nehéz?

A fentebb említett szakértő rendszeresen kritizálja a kormányt, pedig NER-esnek mondott egyetemeken tanított, tanít (NKE, Pázmány, tavaly igazolt a Corvinushoz; Rácz András nevéhez a fent linkelt vélemény mellett ilyenek is fűződnek). Persze az is lehet, hogy Rácz András szerepe a NER homogén működésével kapcsolatos kételyébresztés. Csak aztán nehogy kiderüljön, hogy Magyar Péter is valami hasonló bábu. De ami a térdelők számára még rosszabb lenne, ha kiderülne: a NER az amerikai demokratákhoz és republikánusokhoz hasonló "közösség", vagyis az egyik legnyugatibb dolog, ami csak létezhet. :)

:)

Na igen, de az is igaz, hogy nem elég csak úgy tenni te vagy a Jani, hanem Janinak lenni. De eddig Viktortól annyit láttunk, hogy itthon játssza a Janit, és ha valami sz*r van akkor a hibás _soha_ nem az ő döntése hanem valami más, prüsszel, baloldal, a meleg szél...

Legutóbb tegnap röhögtem szarrá magam, hogy összehívta a védelmi tanácsot, mert Irán rakétákat lőtt Izraelre. Mintha bármelyik félnek ellenfélnek tűnnénk :)  Jani Hatalom2024.  Oké, mondjuk, csak értékelték, mit jelent ez most nekünk. Akkor nem az lenne a feladat, hogy összehívja? Mintha olyat tenne amire aztán most mindenkinek figyelnie kellene :)

De talán a legjobb amikor külföldi Janiskodását vizsgáljuk, mikor Putyin mellett üldögélt, vagy mikor pofonverték online. A "Jani"-t, és akkor lehajol minden fillérért a "Jani" amit el lehet lopni később. 

Ez nem whataboutism. Megjegyeztem, olyat kérsz számon ami nem létezik, és olyantól aki még nem bizonyított. (Még egyszer, ne értsd félre amit írok 0 bizalmam van Magyar Péter felé, és egyetértek azzal, hogy túl magas ló ez neki, ettől még mind igaz amit írtam és kár valamit számon kérni ami nem bizonyítható és jelenleg sincs példa, hogy "így kéne") 

Nyaralni voltam Mészáros jachtján majdnem lemaradtam erről a Magyar Péter zászló bontásáról.

De nagyon csodálkozom Zolikám, hogy ennek a zsidó gyereknek hogy tudod így nyalni a seggét ??

Együtt fogtok majd hanukázni a naplementében ?

For Whites Only meeting room!

melyik része ?

a.) hajókázni voltam ?

b.) Magyar Péter zsidó gyerek

c.) Beringer Zoli antiszemita - mármint az eddigi megnyilvánulásai szerint

d.) seggét nyalja - ezt átvitt értelemben gondoltam, mert tényleg undorító lenne brrr...

e.) Zoli annyira megkedveli MP-t, hogy kedvéért még hanukázni is fog vele ?

 

hiányoztam ? ;-)

For Whites Only meeting room!

Ha elolvastad volna a teljes írást, akkor tisztában lennél vele, hogy Magyar Péter reagált a kritikákra és egyértelműsítette az általa mondottakat.
Nem kertelt, nem terelt, nem bújt el, hanem tőmondatokban közölte az álláspontját.

Ebből az aspektusból nézve tehát a megnyilvánulásodnak nem igazán van létjogosultsága.

Simicska és Magyar Péter, géniuszok, nem vitás:

Januárban még NER lovag, áprilisban Messiás!

Szerkesztve: 2024. 04. 16., k – 01:06

Várom a magyarázatot: miért nem májusban lesz elfogadva a jövő évi költségvetés, miért tolták a szokással ellentétben őszre? Közelegnek a választások, h lehet az, h a jónép nem tejben vajban van fürösztve? Hogy lehet az, h az egész évre tervezett költségvetési hiányt az első 3 hónapban "feléltük"?  Miért lenne elfogadható magyarázat Varga pénzügyminisztertől, h az első negyedvéves hiány a tervezhető 13. havi nyugdíjakkal; az állampapírok után fizetendő kamatokkal van indokolva? Ezek nem szerepelnek a költségveteésben? És ha nem, miért nem? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Érdemi válasz továbbra sem megy neked - sajnálatosan! Kár h nincs önálló gondolatod! Pedig te tényleg mindent tudni szoktál! Csak akkor erre az egyre válaszolhatnál, hogy lehet a költségvetési hiányt a 13 nyugdíjjal magyarázni, amikor az egy olyan dolog ami előre tervezett jutattás? Erre esetleg a saját szavaiddal valami megvilágosítást, kérlek! Ugyanis a pénzügyminiszter ezzel magyarázta a hiányt! Meg az állampapírok után fizetendő kamatokkal, ami szintén előre tervezhető kiadás! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én tudom az érdemi választ: direkt hagyták ki a költségvetésből, hogy maradjon kokainra meg kurvákra. Valahol érthető. Most meg hogy már elfüstölték a pénzt ez a kamu tűnt a legjobb ötletnek. Az ellenzék sivalkodhat rajta, úgy sem érdekel senkit, a NER-esek pedig szavak nélkül is értik, hogy ez az amiről kussolni kell.

Az a bajod, hogy túlságosan kicsinyes vagy, leakadsz egy kis aprópénzen, és nem látod tőle a lényeget.

Ugyanis a pénzügyminiszter ezzel magyarázta a hiányt!

Meg azzal, hogy elhatárolták az első negyedévben a reptérre szánt lóvét ... Jajjj! Ez kimaradt, Zoltán :D

Kb. Ez olyan oltári faszság, mint hogy tavaly a Q1-ünk rettentő szar volt és te arra alapozva rikácsolnál. De, ha a teljes pénzügyi évünket nézzük, minden idők második legjobb eredményét értük el.

Hogy lehet ez, Zoltán? Iskolapadot javaslom :D

trey @ gépház

> Meg azzal

De miért nem csak azzal? Továbbra sem értem,h tervezett kiadások miként okolhatók a költségvetés hiányáért? 

Én nem tudok róla, h tavaly választások lettek volna, de azt tudom, h idén juniusban lesznek. És azt is tudom, h választások elött mindig osztogatás szokott lenni, akkorra készülnek a beruházások, új közpark, autópálya stb. Most meg csak infláció van, benzináremelés stb. El sem tudom képzelni, h mi jöhet a választások után, ha már elöttie ez van! Jó nagy lehet a kaki! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Éjjel ül a kormány a klotyón és  hajnalra előszarják, h mi legyen az aznapi közlönyben! Vészhelyzeti, rendeleti kormányzás - azt csinálnak amit akarnak. De azért persze igényt tartanának arra is, h a körülményekkel magyarázhassák a bizonyítványukat!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Meg azzal, hogy elhatárolták az első negyedévben a reptérre szánt lóvét ...

A lónak a faszát kisfiam! A reptér vásárlás nem költségvetés hiány növelő tétel! A költségvetés negatív egyenlegét a reptér nem növeli, mert eszközként jelentkezik! A vásárlást finnanszírozni kell, de a reptér megvétele nem negatív költségvetési tényező! Kb. 4 éve 6% fölött van a hiány, és 2023-óta recesszióba fordult a gazdaság! Utoljára 2006-ban csinált hasonlót a Gyurcsány kormány! Akkor 4% feletti hiányért ütötték őket! Most +6%! Bevételi oldalon hiányzik rengeteg pénz!

Kb. Ez olyan oltári faszság, mint hogy tavaly a Q1-ünk rettentő szar volt és te arra alapozva rikácsolnál. De, ha a teljes pénzügyi évünket nézzük, minden idők második legjobb eredményét értük el.

Ne hablatyolj már faszságokat! Ez a kormány, sőt minden magyar kormány, a Q1 után minden esetben csak rontott az év végére!

Hogy a tökömbe lehet alapvető pénzügyi ismeretek nélkül létezni a XXI. században!? Aki nem ismeri a állami központi költségvetés számításának szabályait, az miért formál véleményt a gazdaság valós állapotáról ezzel a tudatlansággal? 

A lónak a faszát kisfiam! A reptér vásárlás nem költségvetés hiány növelő tétel! 

Ne őt üsd, neki ezt nem kell tudnia. Nézd meg amit Varga mit mondott mivel ő kevergette a pénzforgalmi hiány kifejezést :) https://youtu.be/xfjiK5khfwo?si=Or5KRC0BjWHJP7CD

Sőt, inkább az a baj, hogy erre tök más forrást finanszírozást (értékesítések) céloztak meg tehát inkább pozitív irányba kellett volna a hiányszámot módosítania a jelenlegi státusz. 

Miért érzel ingerenciát faszságokat írni, ha nem ismered a költségvetés számításának módszertanát!? A reptér megvásárlása nem tétel a költségvetésben, mert ez az egyezményes számítás szabálya!
 

A költségvetés azért van, hogy a kormány transzparensé tegye gazdálkodását a választók számára. Az adatoknak akkor értelmezhetők, ha mindig ugyan azon szabályok szerint számítják.

A költségvetés azért van, hogy a kormány transzparensé tegye gazdálkodását a választók számára.

A költségvetés az költségvetés. Akkor is lenne, ha a választók nem ismerhetnék meg a tartalmát.

 

Az adatoknak akkor értelmezhetők, ha mindig ugyan azon szabályok szerint számítják.

A kormányzati költségvetésben egy dolog ugyanaz mindig: a kormánypárt(ok) igyekeznek minél jobbnak bemutatni.

:)

A költségvetés az költségvetés. Akkor is lenne, ha a választók nem ismerhetnék meg a tartalmát.

Most ez történik, leírják a publikus részt, aztán Orbán (törvénytfingok tacskóhorty) Viktor kockás füzete  pedig a valós. Ugye.

De azért lenne ugye a törvény, hogy betartsák, csak szrnak rá nagyívben, mert "bolond" ettől még rájuk szavaz. Mert idézem "nincs náluk jobb" és "kormányozni azt tudnak" csak mikor a szros levegőt hozza a szél, és parfümnek gondoljátok az kicsit problémás :)

Kevesebb dropg, kevesebb tévképzet. Orbán csinál mindent egyedül, kockásfüzetből irányítja az országot, akinek Putyin mondja meg az igazi tutit, annak meg Hszi, a kínai diktátor, akit meg a koreai rakettás ember irányít. Tudjuk. Ha vége a tévképzeteidnek, akkor szólj, oké?

Szerkesztve: 2024. 04. 16., k – 08:30

A mai "Ki retteg jobban Petitöl?" versenyt a DK vagy a Fidesz nyeri?

Szerkesztve: 2024. 04. 16., k – 08:30

...

Schiffer András szerint a differenciálatlan Orbán-gyűlölet oda vezetett, hogy aki tegnap még momentumos vagy Márki-Zay-szavazó volt, „az ma már egy tök ismeretlen jelöltnek csápol”. Úgy véli: az ellenzéki pártok 2019-től fogva feladták az identitásukat egy O1G-s kakofóniába, így nem kell csodálkozni a most kialakult jelenségen.

A jelenség egyébként nem teljesen ismeretlen a régióban, hiszen ha megnézzük Zelenszkij csodálatos felbukkanását, 

a lengyelországi kísérleteket vagy éppen azt, hogy Szlovéniában rendre egy olyan pop-up párt nyeri a választást, amelyik pár hónappal a választás előtt ismeretlen, akkor bőven láthatunk erre példát” – mondta Schiffer, majd hozzátette, Bulgáriában pedig öt év alatt a hatodik választásra készülnek, Boyko Borisov politikai tehetségének köszönhető csak, hogy a progresszívek nem tudták átvenni a hatalmat.

Cserébe ötödik éve kormányozhatatlan Bulgária. Ott is egy celebet, egy tévésztárt találtak meg indulónak” – jegyezte meg, majd így folytatta:

Nagyon nem csodálkoznék, hogyha Magyar Péter mostani tündöklését előbb-utóbb Nagy Ervin miniszterelnöksége követné” 

– szögezte le az ügyvéd.

Schiffer Andrással morálisan az a gond, hogy amióta nem politikus, azóta igazat beszél, neked meg az nem tetszik :-) Hogy politikusként igazat beszélt-e, arra már nem emlékszem. Sose bíztam benne, most se bízok, de feltűnő jelenség a magyar közéletben, hogy folyton igaz dolgokat mond valamilyen okból. Lehet, hogy most ez a ráosztott szerep?

>  Lehet, hogy most ez a ráosztott szerep?

Ott ül a tvben állandó vendégként a szabadkőművesek közt, és egyszer nem kérdezi meg: De hát Mari, hogy van az h te itt osztod az észt mindenkinek, közben a szabadkűmővesek vezetője vagy és ezt mindenki elött titkolod? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Köszi, ezen nagyon jót szórakoztam! Nem tudom ki az a vigyori mitugrász, de ahogy elmondta, hogy "jószerivel szabadon gondolkodhatunk", az 10 pontos volt! Erre egyik: "Jószerivel." Másik: "Ámen!"

Tényleg hangosan röhögtem rajta, nem csak úgy mondom. Látod, a Fidesznek még a bohócai is jobbak!

Szerk.: még van egy L.Simon snitt is, mintha sejtené a sorsát: jól emlékszem, hogy ezután bakizott valamit és kivágták?

A bohóc Gerő András történész, Habsburg-intézet (igen ilyen is van) igazgatója - már meghalt azóta. Itt már eléggé beteg lehetett, majdnem elszólta magát :-) L.Simon-t pedig a Fidesz úgy tette ki a Nemzeti Múzeum igazgatói székéből, h MHM-os Dúró Dórát elküldték a Nemzeti Múzeumba egy fotókiállításra, aki meglátott egy képet amin homoszexualitás volt népszerűsítve. És akkor felháborodott h ezt gyerekek is nézhetik. És akkor L.Simonnak ki kellett zárnia a kiállításról a 18 év alattiakat, de ezt nem tartatta be, így aztán másnap kirúgták. Lett is ebből az egyébként érdektelen fasságból nemzetközi cikkezés - hát mégis a vakolókat érte támadás. Helyére pedig azt Demeter Szilárdot tették, aki Petőfi Múzeum igazgatója volt, amely pozicióba egyébként szintén hasonló körülmények között került. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A differenciálatlan Orbán-gyűlölet oda vezetett, hogy aki tegnap még momentumos vagy Márki-Zay-szavazó volt, „az ma már egy tök ismeretlen jelöltnek csápol”. Úgy véli: az ellenzéki pártok 2019-től fogva feladták az identitásukat egy O1G-s kakofóniába, így nem kell csodálkozni a most kialakult jelenségen.

Betalált ugye?

Kezdetben szórakoztató, ahogy jelenséget részletezi, aztán gyorsan unalmasba hajlik, ahogy magyarázni próbálja...úgy h a konkluzióig már nem jutottam el, ahhoz túl hosszú, az időm meg értékesebb ennél. 
Minden elemében hamis világban az ilyen okoskodások, viták is szükségszerűen hamisak. Hamisak a tények, a szavak, a folyamatok. És ezeknél összemérhetetlenül igazabb az, amit személyes empátiának nevezünk. De hát ez nem újdonság, hiába próbál úgy tenni a cikkiró, az Igaság, Va alóság nem tényeken, hanem azokon felül az  irracionalitásban gyökerezik. Bármi racionalizálás csak másodlagos lehet. De hát ezt kb mindenki tudja...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Igen kicsit hosszú de ez durva:

Az Ipsos 2023 végén készített átfogó kutatásából az derült ki, hogy a magyarok 69%-a szerint romokban van az ország, a társadalom összeomlott. A megkérdezettek 63%-a úgy nyilatkozott, hogy Magyarország hanyatlik, 73%-uk kiábrándult a hagyományos pártokból, mert azok „nem foglalkoznak az olyan emberekkel”, mint ő maga. 78% értett egyet azzal az állítással, miszerint az „országa gazdasága a gazdagok és a hatalommal rendelkezők érdekeit szolgálja”, 71% szerint pedig arra van szükség, hogy „egy erős vezető visszavegye az országot a gazdagoktól és hatalmasoktól.” Magyarul: lázadóra vágynak. Egy (akár önjelölt) szuperhősre, akit követhetnek az elit ellen vívott harcban.

 

Itt a cikk a kutatásról (ami még a kegyelmi botrány előtt készült): https://24.hu/belfold/2024/02/26/populizmus-felmeres-ipsos-magyarorszag-nemzetkozi-kozvelemeny-kutatas/

 

Amúgy nem mindenki tudja. ;-) (szerintem a valóság tényeken alapszik, csak a valóság "érzékelése" irracionális)

Vigyázz amit látsz az is szubjektív. Fura lenne ha a rengeteg ránk öntött úniós pénz ne látszana. Mivel az építőipar ki lett "tömve" ha az épületek és az épített környezet érdekel akkor sok szép új dolgot láthatsz.

Én nemrég voltam a székesfehérvári belgyógy traumatológián. Nem láttam azt a nagy fejlődést és nem láttam szép dolgokat sem. Építik az új épületet a kórház területén de meglassultak amikor újra kellett az egészet alapozni. A doktor fel tudott volna venni a fertőző osztályra de azt mondta, hogy jobb ha hazamegyek... (ja és utána diagnosztikára magánba kellett mennem, hogy időben legyen eredmény is...)

BTW most jutottak oda, hogy a Vasvári Pál Gimnáziumot (Székesfehérvár egyik top gimnáziuma) felújítják. Nézd meg hogy néz ki. (a sárga épület ahol hullik a vakolat a bejárat körül)

Gyerekeim iskoláiban folyamatosak a tanárhiányok. Tudok olyan tanárról is aki már az ALDIban dolgozik. A gyerek még mindig tanár úrnak szólítja az Aldi-ban is. Az állami tankönyvek mellett folyamatosan vásárolni kell a tanárok által normálisnak tartott tankönyveket is...

 

Ha sporteseményekre jársz jól jársz Székesfehértváron: https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3st%C3%B3i_Stadion vagy https://www.proalbaregia.hu/alba-arena-multifunkcionalis-sport-es-rendezvenycsarnok

Ugyanitt pl nem oldották meg az Auchan körforgalom problémáját mialatt a két stadion megépült. Ez majdnem napi probléma és már halálos baleset is történt miatta: https://propeller.hu/itthon/3450703-magyar-honvedseg-halottjanak-nyilvanitjak-elhunyt-katonat

Bár ott is történik már előrelépés: https://www.szekesfehervar.hu/dontott-a-kormany-megkezdodhet-az-auchan-korforgalom-bovitese

Nálunk is egy kátyútenger az utca.

 

Ja tömegközlekedés is a rengeteg pénz ellenére nem lett gyorsabb mint 40 éve felénk. Győri vasútállomás sem szépült mostanában. (a fürdő szépült, de az se teljesen sikersztori: https://termalonline.hu/termal-hirek/gyori-elmenyfurdo-olyan-nap-meg-nem-volt-hogy-minden-egyszerre-mukodjon)

 

Ugyanabban az országban élünk? (BP, Velencei tó, és Székesfehérvár környékét ismerem. Ha Győrt is ide veszem ezek az ország leggazdagabb régiói...)

Jah ezért nő a gépkocsik átlagéletkora. Ezért katasztrofális energetikailag a lakásállomány. Ezért kell sebtében az elmaradt fejlesztéseket megcsinálni a villamos elosztóhálózaton. Jah mondtam már, hogy a faluban ahol lakom nagy valószínűséggel el fog apadni a vízellátást biztosító kút... (Nálunk is épült új sportcsarnok) A posta is bezárt, a takarék (MBH) fiók is megszűnt. Világ vége falu - 6km a velencei tó... (BP/SZF ~agglomeráció)

Az összkép az, hogy minden rohad amihez az államnak bármi köze van... Egészségügy, oktatás, közművek...

Én hoztam saját példákat arra miért érezhetném én (és a másik 69%) pl, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Neked vannak példáid jó irányba? 

Jah: https://stat.dbhir.com/telepules/P%C3%A1zm%C3%A1nd

2007 óta ~20%-al nőtt a lakosság. (Beköltözők miatt)

Ezek a bezárások és problémák egy ~2400 fős településen történtek, történnek. Kármentések persze vannak. Postaszolgáltatások egy részét csinálja az egyik bolt. A leszerelt ATM-et a polgármester visszatelepítette az MBH-val. Posta/bankfiók engem kevesbé érint de kérdezd meg a helyi nyugdíjasokat mennyiben látják ezeket épülésnek/szépülésnek...

Meséljek a közeli velencei tóról is? Esetleg az országgyűlési képviselőnkről aki 2008 és 2014 között Bicske polgármestere volt? Mi is történt ott akkoriban? (Szerencséjére nem a helyi hivatal volt a fenntartó) Csak jelzem Felcsút sincs tőlünk messze ;-)

Innen: https://hup.hu/comment/3048916#comment-3048916

magyarok 69%-a szerint romokban van az ország

 

A saját mikrokörnyezetemből hoztam példákat miért válaszolhatta 69% ezt. Mindenhol (más országokban is) elég sokan nyiltkoztak így a felmérésben (a nemzetközi helyzet fokozódik) de Magyarországon kiugróan sokan...

Jah, hát ez olyan, mint amikor a Gallup felméri, hogy az ukránok 62%-a harcolna Ukrajnáért, az ukrán szociológus szerint meg talán megtenné 8%.

Ha akarnád, legalább ugyanannyi példát tudnál hozni arra, hogy miért ne mást válaszoljanak az emberek, mint amit a 69% válaszolt.

:)

Es az allamnak mi koze van a lakasokhoz meg az autokhoz? Az maganszemelyeke, magancegeke stb.

a postanal eddig mindig az volt a siras, hogy mennyibe kerul. Most, hogy koltsegeket csokkentenek akkor meg az a siras, hogy miert zar be? (Azt amugy ketlem, hogy posta nelkul maradnal, vagy mobilposta vagy postapartner tuti van/lesz)

Az állam közvetetten beavatkozik az autó/lakás ügyekbe.Az adók, illetékek és a támogatások befolyásolják a magánszemélyek és vállalkozások viselkedését.

 

Például a rezsicsökkentés az házak energetikai korszerűsítését, energiafelhasznállásának optimalizálását jelentősen visszavetette. Energetikai korszerüsítések egyszerűen nem voltak megtérülők, energia felhasználáls optimalizálásába beleölt idő sem térült meg. (persze elhivatottak, meg IoT fanok csinálták de nem a nagy tömeg) 2022 hatása: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240111/kilenceves-melypontra-szakadt-a-magyar-lakossagi-gazfogyasztas-de-ugrott-a-ceges-felhasznalas-es-a-gazkitermeles-662145 (én teszem hozzá, hogy ebben benne lehet a melegebb időjárás is)

 

Autókhoz köze pl van a tömegközlekedés sorvasztásán és autópályák építésén keresztül. Egyre többen csak autóval tudják megoldani a napi ügyiket, vagy az autó nagyságrendekkel  jobb mint az alternatívák. Egyre több ember kényszerül autóba... (most éppen a tömegközlekedést olcsósítják - ettől lehet csökken az autóállomány vagy az autóval megtett kilométerek) Az üzemanyag árstoppot nem is említem...

 

Ne tegyünk úgy mintha ezekhez semmi közük nem lenne. (én örülnék ha kevesebb közük lenne ezekhez, de a kormány aktívan beavatkozik mindkét területbe)

 

Posta dolog:

Posta/bankfiók engem kevesbé érint de kérdezd meg a helyi nyugdíjasokat mennyiben látják ezeket épülésnek/szépülésnek...

A mobilpostát jobban szokták szeretni, mert az közelebb áll meg hozzájuk, vagy házhoz megy, a postapartner meg ugyanaz, bemegy a coopba, közbe elintézi a postát is egy helyen, nem látom, hogy miért lenne olyan rossz dolog (és postát ott zárnak be, ahol alig volt forgalom, az egy szem alkalmazott bérét sem termelte ki, és az önkormányzat nem akar beszállni a költségekbe)

Sajnálom, nincs olyan kutatás amit érvényesnek gondolnék. Ezek a "kutatások" nem a valóság leírására, hanem a valóság előírására, alakítására szolgálnak. Szinte bizonyos, h sem a megállapított un. tények, sem az azokból levont következtetések - mégha valamiféle eljárásrendnek meg is felelnek -  nem érvényesek,
Hatalom logikája nem passziv elszenvedője az emberek valóságának, hanem aktív alakítója. Nem megérteni kívánja, h az emberek mit akarnak, hanem a saját elképzeléseit alkalmazni rajtuk. Ennek egy nem is annyira körmönfont esete, amikor olyan dolgot tár elő amiről elhiteti h a valóságot írja le, miközben az valójában egy olyan narratíva megjelenítését szolgálja, amihez az embereknek majd idomulniuk kell. 

Nincs MP-jelenség sem. Ez is csak egy ilyen manipulációs fogás. Bárki aki MP-jelenségről hadovál az vagy hülyeséget beszél, vagy szándékkal manipulál. Csak Magyar Péter van. Jelenség nélkül. 

Tulképp roppant furcsa dolgok vannak: egy jogász, aki véletlenül rátalál az interneten a kegyelmet kapó ítélet elleni fellebezésére; azztán megint egy jogász aki leleplezi az ügyészséget! 
Szóval van mindenféle jelenség [és nem tény] és van valami , ami az ezekből logikailag nehezen összeállítható következtetésnél biztosabb, a saját érzetem, amiről persze az egész világ el akarja velem hitetni, h na éppen az az ami nem megbízható! Persze valójában az sem megbizható teljesen, de az elöbbinél megbízhatóbb. A színvak szempontjából, mindenki más a szinvak! Elfogadom amit mások állítanak csak mert a másk többen vannak vagy érvényesítem a saját elképzelésem másokon? Ez a hatalom logikája. És ki más rendelne meg egy ilyen "kutatást", ha nem a hatalom reprezentánsa?

Másod-,harmadlagos dolog h MP magyarázható-e?  Tulképp elég erősen az az érzete van az embernek, h ilyen szándékolt kisiklatás, h nem a "dologgal" hanem a dolog küröli [miért] kérdésekkel kellene foglalkozni. Hogy a "dolog"; Magyar Péter mint válasz csak akkor kap érvényt, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő kérdést! A kérdés az fontosabb mint a válasz! Mert oké, h itt van MP kormánytváltani, na de kérdem mégis milyen törvényszerűségek hozták őt elő? És ki merné vitatni, h ez a kérdés mégiscsak fontosabb mint az Orbán-rendszer leváltása?

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A differenciálatlan Orbán-gyűlölet oda vezetett, hogy aki tegnap még momentumos vagy Márki-Zay-szavazó volt, „az ma már egy tök ismeretlen jelöltnek csápol”. Úgy véli: az ellenzéki pártok 2019-től fogva feladták az identitásukat egy O1G-s kakofóniába, így nem kell csodálkozni a most kialakult jelenségen.
 

Betalált, ugye?

Schiffer András szerint a differenciálatlan Orbán-gyűlölet oda vezetett, hogy aki tegnap még momentumos vagy Márki-Zay-szavazó volt, „az ma már egy tök ismeretlen jelöltnek csápol”.

Ez többet mond el ezekről a rajongókról, mint a fél- és teljesen bolond "vezetőikről". Azok csak érvényesülni akarnak. Ezek a csápolók viszont ... :D

Nagyon nem csodálkoznék, hogyha Magyar Péter mostani tündöklését előbb-utóbb Nagy Ervin miniszterelnöksége követné

Belügyminiszternek meg az ütős-boxos NoÁr-t kéne megtenni :D

trey @ gépház

Nagyon nem csodálkoznék, hogyha Magyar Péter mostani tündöklését előbb-utóbb Nagy Ervin miniszterelnöksége követné

--

Kiszivárgott információk vannak arról is, hogy ki vezetheti a Tisza Párt fővárosi listáját. Erre állítólag Nagy Ervin színművészt kérték fel, akiben korábban főpolgármester-jelöltként is gondolkodtak Magyar Péterék

8D

Hja marhára releváns infó. Szükségszerüségből kellett szereznie egy már bejegyzett pártot, különben nem tudott volna jelölteket állítani a juniusi választásra, mert új pártot nem tudott volna bejegyeztetni a hátralévő idő alatt, és nyilvánvaólan nem állnak rendelkezésére titkosszolgálati erőforrásak, h lekáderezzhesse az ominúzos párt vezetőit. De egyébként tök lényegtelen, h a kik a párt vezetői, MP emberei lettek többségben a pártban, az történik amit ő akar. Hiba ilyen lényegtelen infókon csámcsogni. Meg gusztustalan is. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A leírás alapján DatAdat. Erre a cégre gondolsz? https://24.hu/belfold/2024/02/07/sms-botrany-2022-valasztasok-ellenzek-datadat-naih/

Ördögöt csinált belőlük a propaganda, de a NAIH felmentette őket... (Sőt a cikk alapján sajtópereket is nyertek)

 A Datadat és tulajdonosai az elmúlt években már pert nyertek az sms-kampány rágalma ügyében az Origo, az Index és még legalább 18 további propagandatermék ellen” – zárul a közlemény.

Magyar Nemzetre hivatkoznak, azok meg a talpramagyarok.hu Adatkezelési tájékoztatójára, amiben szerepel (megnéztem) az estratos.eu, aminek a tulaja a Estratos Digital GmbH:

Személyes adatok
tárolására és elérésére
az Ügyfelek számára
telepített testreszabott
konfiguráció részeként.
Az Estratos.eu és a
lundadonate.org
weboldalak
, és a Lunda
szolgáltatása mögött álló
teljes digitális
infrastruktúra rendszeres
független auditáláson
esik át számos szabvány
szerint, beleértve az ISO
27001, ISO 27017, ISO

Erről állítják, hogy:

Az Estratos Digital GmbH egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám.

Kérdés: mire utalhat ez?

trey @ gépház

Kedves Trollok, Voyeurök és Narancskárosultak! 3 napon belül a csoportot zárttá minősítjük, így mostantól már csak »aki bújt, aki nem« alapon lehet csatlakozni hozzánk. Onnan viszont szigorú profilellenőrzés után tudtok belépni, és szélsebesen ki is lehet kerülni. Már csak 3 napig szivárogtathatjátok a posztokat, kommenteket a senki által nem olvasott propaganda felületekre, aztán úgy kivágunk benneteket, hogy öröm lesz nézni! Vihetitek ezt is az Origóra! Köszönjük a megértést!

Olyan, mintha egy meg nem nevezett 🙄, "magyar" Linux disztró közleményeit olvasnám 😂

trey @ gépház

Mire, mire? Opciói:

  • Nem vesz ilyen szolgáltatást. - nem járható mert pártot épít ma már kell
  • Csinál egy ilyen szolgáltatást - nem járható mert nincs rá idő és tudás
  • Jobbról vesz - nem tud ilyen szolgáltatást venni fidesz (már) nem segít neki valamiért :)
  • Ha külföldről vesz akkor - külföldi ügynök.
  • Ha a mai ellenzékhez köthető - akkor balos + guruló dollár. Új MZP, stb...

 

Ezekből az opciókból jó hazafiként az utolsót választotta. Ráadásul ezekkel már mind próbálták karaktergyilkolni sikertelenül. Szóval...

(facebookomon csak magafonos hirdetés jön szembe. Ez van olyan durva mint egy kapmány... https://rtl.hu/belfold/2024/04/11/megafon-facebook-magyar-peter-tuntetes)

facebookomon csak magafonos hirdetés jön szembe

Egy ismerősöm nem értette, hogy a Face meg az Insta miért dobál neki segges-csöcsös tartalmakat, meg műfasz reklámokat. Aztán rájött, hogy "valamiért" beprofilozta. Mondtam neki, hogy a pornót innentől kezdve pornómódban nézze. Pár hónap múlva szólt, hogy bejött a tanácsom ... 🤷‍♂️

trey @ gépház

6 lépésben mindenkivel

Érdekes, hogy ez csak most merül fel ... Olyankor nem, amikor a ballib média erőlködésében ilyeneket ír, hogy

NER-közeli

meg

Orbánhoz köthető

Jah, magyarországon 6 lépésben mindenki fideszes, NER-közeli, meg Orbánhoz köthető. Te is.

trey @ gépház

Már semmi. Az újmúlt elkészült. A datadat-s kapcsolatot már törölték. Vagyis ott sem lesz az amit ott volt, de már nem volt. Szerintem a slimfit messiás NER-s sem volt, csak azért tette Rogán a fizetési listára, hogy később le kelljen tagadnia. 
szerk: Rogán, Orbán javaslatára tette a listára, akinek Putyin mondta, hogy kell egy slimfit fedett ügynök akinek jó a Putyin használt öltönye, mert Hszi Csi Ping nem akarta felvenni Putyin öltonyeit, mert hasban szorította.

Tekerjünk akkor a dolgon: tehát ha azzal a feltételezéssel élünk, h Bajnai olyan küldetéssel bír, h hatást gyakoroljon a választásokra és az Orbánt megbuktassa, és ezen feltételezés nem mond ellent az eddigi tapasztalatainknak, ráadásul Bajnai állítólagosan szabadkőműves - nos ha mind ez igaz, akkor azzal feltételezéssel is élnünk kell, h van vagy lesz olyan szereplője a választásnak, aki mögött valójában Bajnai áll! Ez a szereplő lehet új vagy régi figura a politikai palettán. Kérdés ki lehet az? Vagy kiderül a kampány során, vagy ha nem akkor MP is benne marad a feltételezettek körében - ráadásul mint új szereplő kiemelt helyen. Én MP-t továbbra is hiteles, őszinte figurának tartom, akiben bízni lehet. Ráadásul amit véghez vitt már eddig is, az valami elképesztő. Komplett pártok állami támogatással nem tudnak ilyen eredményeket felmutatni, ő meg szinte egymaga csinálja. Már az a kérdés, h honnan vanennyi ideje, energiája? Ilyen rendezvényekhez, országos kampánykörúthoz rengeteg pénz kellhet. Ezt nem fizetheti saját zsebből. AZt mondja felajánlásokból. Háát.. Tény h a discord oldalukon rengeteg felajánlás van mindenféle emberektől. Szállás - szeméylvédelem - informatikai - stb a legkülönbözőbb témákban. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 18., cs – 17:16

Felmondott Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu felelős szerkesztője, és a lap több vezető újságírója is távozik

[...]

„a távozások összefüggésben vannak a Magyar Péter-ügy kapcsán felmerülő szervezeti problémákkal”.

Távozik Nagy Iván Zsolt, a Hvg.hu felelős szerkesztője és Dezső András újságíró is

Emlékezetes, hogy Magyar lepropagandistázta Dezső Andrást, amiért a portál munkatársa megszerezte azt a rendőrségi jelentést, ami Magyar és felesége, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter veszekedéséről szólt. A lap erről csak azután tett közzé cikket, hogy megjelent Magyar Dezsőt támadó bejegyzése.

Lazán kapcsolódó ^

trey @ gépház

Az idegen befolyás jó!

A retardizmus jó!

A buzulás jó, sőt mindenki legyen az!

A tanulatlan, kultúrálatlan bennünket gyűlölő migrán jó!

A fehér ember rossz

Ha a magyarok jól járnak, az rossz :(

Inkább külföldi NER, mint magyar!

Nem vagy te román esetleg?

Negați că sunteți român?

Az idegen befolyás jó!

Én egy idegen befolyást látok az oroszt, ezt Viktorral kell megbeszélned, mert miközben országunk az Európai Unió országa, jogokkal és kötelezettségekkel, valamint gazdaságilag is az EU országaihoz kötődünk napi szinten árulja el a szövetségeseit az oroszoknak. 
Tudtad, hogy Magyarországon hivatalosan van kínai rendőrség ídéntől? Tudod mi a szuverenitás definíciója? Érted, hogy csak és kizárólag Viktor az aki megsérti azt lépten-nyomon? 

A retardizmus jó!

Szerintem nem jó, miben látod ezt megnyilvánulni?

A buzulás jó, sőt mindenki legyen az!

Tőlem olyan perverziód és preferenciád lehet amit csak akarsz, az már kicsit zavar, hogy mindenkire kötelezővé kívánod tenni.

 

A tanulatlan, kultúrálatlan bennünket gyűlölő migrán jó!

A magyar nyelvhasználattal erős problémáid vannak. A migráció egy jelenség, az Orbán-kormány semmit nem tett annak érdekében, hogy megakadályozza. Mindig előjön a totalitárius hozzáállásával, hogy Magyarország nem enged be bevándorlókat (ő "migráns"-nak hivja  őket ez a propaganda hívószó) nem engedi, hogy "elvegyék a magyarok munkáját" majd olyan gazdasági környezetet teremt, hogy a betelepülő gyárak hozhassanak vendégmunkásokat számolatlanul. A letelepedési kötvénnyel (aminek a bevételét lenyúlta) is támogatta a bevándorlást.

A fehér ember rossz

Szerintem nem az ember színe határozza meg azt, hogy jó vagy se, ha szerinted rossz az a te bajod. 

 

Ha a magyarok jól járnak, az rossz :(

Bocs kik járnak jól? Mivel járnak jól? Én azt látom az adófizetőket a kormány meglopja és kihasználja, az ellopott adóforintokat hatalomépítésre használja. Ha erre gondoltál, miért jó ez a magyaroknak?

Inkább külföldi NER, mint magyar!

Segíts már, mi az a "külföldi NER"? Ezek az ellenségképek a te fejedben élnek, Viktor rakta oda őket. 

Nem vagy te román esetleg?

Nem tudok róla, hogy az lennék, nem ez van a hivatalos irataimban, nem ott születtem és nem annak vallom magam. Miért kérded? Te az vagy?

 

Negați că sunteți român?

Nem beszélem ezt a nyelvet, itt a HUP-on magyarul szoktunk beszélgetni, angolul, esetleg németül (eléggé pongyola), latinul (nagyon rég volt, ne kínozz vele) tudunk értekezni. Bocs, ha ez a te anyanyelved, nem kívántalak megbántani azzal, hogy nem beszélem kicsit se...

(ha ideges vagy, és ventilálni szeretnél akkor egy küzdősportot javaslok, testedzés hasznos, ilyen méretű gyűlölködés elveszejt, ha nem vezeted le)

A külföldről támogatott szélsőbalos kampány mitől jobb? Az orosz befolyás abban nyilvánul meg, hogy az egyáltalán nem baráti ukrajnának nem nyaljuk a seggét folyamatosan és nem szállítunk fegyver?

Vagy hogy nem öntjük kontrollálatlanul a pénzt a korrupt ukrán gazdaságba, ahol azért nincs korrupció, mert törvény kimondta?

Vagy nem támogatjuk a HÁMÁSZ-t pénzzel, csak mert Orsinéni kitalálta?

Vagy mert nem állunk át a Ruszki gázról másra, nemúgy mint Ausztria, aki szintén nem állt át?

Vagy mert nem adta el az OTP a ruszki leányait, nem úgy mint a Raiffeisen, aki még bővített is rajta?

Vagy nem vettünk 1 milliárd dollárért uránt a ruszkiktól, mint az USA?

Reggel aljas módon hátulról rám támadt ez egyik libám, némi nevelés után el is neveztem Magyar Péternek. Egyébként semmi extra, genderileg gúnár és semmiféle BLMBTQ+-I ideológiát nem vall magáénak.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Balog Zoltán bizalmas körben elmondta: menteni próbált egy lelkészt, akit bilincsben akartak elvinni a rendőrök

Balog:

Amikor lelkipásztor társammal megkaptam a jelzést azokról, akiket jól ismertem a politikából, a közéletből (?), hogy ezt az embert a rendőrök fogják elvinni, mert a pályázati elszámolás nem úgy sikerült, s volt egy álmatlan éjszakám, másnap reggel bementem a püspöki hivatalba, és mondtam a helyettesemnek, hogy baj van, most mit csináljak? Végig azon gondolkoztam, hogy most kit kellene felhívni, hogy kéne elrendezni úgy, hogy ne legyen törvénytelen; de azért van valami mozgástér, hogy visszafizessék, másképp csináljuk, adunk hozzá, csak hogy megmentsük azt az embert – mondom, hogy most mit csináljunk? S azt mondta, hogy először imádkozzunk! Na, ez a különbség! Hogy valaki közéletileg és politikailag közelít meg valamit, még ha a cél helyes is, vagy pedig lelkileg közelít meg. Ez kerül mérlegre.

Závecz: Magyar Péter a bizonytalanoktól, a Kutyapárttól és a Momentumtól gyűjti szavazóit

Hát, itt nincs semmi látnivaló, csak az ellenzéki összefogsás szerveződik új csoportokba ...

Vicces látni, ahogy a nyomentum és drogkutyák groupijai kifalsulva az új Messiás nyomába szegődtek.

Kár, hogy a Petigyerek programjának jó része Fidesz program, Karácsonyt meg (ma éppen) nem támogatja ....

Érdekes lesz a következő pár hónap 😭 🍿

trey @ gépház

Nem hiszek ennek a felmérésnek sem. DE:

> Itt nincs semmi látnivaló, mondta a kormánypárti gyöngyöző homlokkal.

Felmérés szerint: Fidesz 33 %, DK 26 %, Tisza 14 %, MHM 9 %, Momentum 5%, Kutyapárt 5 %

2019-ben: Fidesz 53 %, DK 16 %, Momentum 10 %, MSZP 7 %, Jobbik 6 %

 

Ja, tényleg semmi látnivaló XD

A megafonos társaságot sorra ugatják le az emberek, totálisan kontraproduktív amit csinálnak, egy árva petákot is felesleges nekik adni. Most csak annyi h megszégyenítik őket, de nincs messze h meg is verjék! Jobban tennék, ha elhúznák a belüket - amíg mehetnek - ebből az országból!

Bohár Dániellát lealázták mint a sz@rt

Trombitás Kristóf össze-vissza beszélt, amikor cinikus...

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Speciel erre válaszolnia kellett volna, sztem érvényes volt a kérdés - ráadásul ez az illető, hááát amennyire rémlik, a normálisabb fajtából való. Persze lehet szombat esténként nőnek öltözik. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Örömmel vennék egy linket ahol kielégítő magyarázattal szolgál! Valami olyasmit lebegtetnek, h talán épp Tarr Zoltán féle átvett egyesülettel együt került át a másnevű DatAdat doksi - de hát ez elég gyengusz magyarázat.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Megkérdezték Petidtől, hogy kitől kapták az adatvédelmi tájékoztatót, amit csak úgy "átemeltek". Nem válaszolt. Terelt. Pedig ez nehéz kérdés!

Megkérdezte a riporter még 3-szor. Olyan idegbe tette magát ... ezzel az idegrendszerrel akar leülni majd tárgyalni az EU-ban? Kb. ugyanazzal a politikával, mint Orbán?

Nagy siker lesz, garantálom :D

trey @ gépház

> Olyan idegbe tette magát 

Igen, engem ez zavar a legjobban a történtben. Eddig minden [extrém] vádaskodást különösebb indulat nélkül fogadott és tárgyszerúen kommentelt az elmúlt két hónap alatt. De itt láthatóan kijött a sodrából, És ez az  impulzitás ami kétséget ébreszt - h itt a kérdező esetleg ráérezett valami titkolt dologra! Látod nekem nem okoz gondot megfogalmazni előzetesen olyan kritériumot, aminek bekövetkeztével feladom a korábbi álláspontomat - azaz ha kiderül h Bajnai áll a háttérben, akkor elengedem MP-t. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mert ki állhatna még? Miért nem állt még ki tisztába tenni ezt a kérdést:

"Sziasztok! Felmertül a kérdés, hogy kitől kaptuk az adatvédelmi nyilatkozatot ... A nyilatkozatot a Részfaszú Bagótól kaptuk, nem Bajnaiéktól. Kérdezzétek meg a Rézfaszú Bagót!"

Mi lenne ezen a nehéz?

trey @ gépház

Hát csak az h egyből rászállna a NAVTól kezdve mindenki a cégekre, személyek cégeire, személyekre akik támogatják őt és még örülhet az ilető ha végén csak simán kirugják itt Abszurdisztánban by Fidesz!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem vagyok egy nagy MP rajongó, de megértettem, hogy a DatAdat bt. egy könyvelő iroda Budapest XVIII. kerületében, és elképzelem, hogy nem Bajnai könyvelget főállásban. A másik gondolat, hogy ha vesz egy szolgáltatást valaki akár Bajnai cégétől, attól még nem a Bajnai embere. A hajdúsági libatenyésztők sem voltak azok.

>  ha vesz egy szolgáltatást valaki akár Bajnai cégétől, attól még nem a Bajnai embere.

Csak nem "valaki" az alany, hanem MP. És nagyon nem érteni, h ha igaz lenne amit mondasz, akkor azt miért nem nyiltan csinálta - illetve lehet érteni, de abba belebukik. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

ha igaz lenne amit mondasz, akkor azt miért nem nyiltan csinálta

Mert egy honlap kötelezeő, de annál inkább felesleges adatkezelési nyilatkozatát minenki alaposan átolvassa, minden weblapszerkesztő akurátusan megírja, és nem lopja valahonnan? Pedig felmegy egy pl. a webmesterek fórumára és letölt egy templétet aztán copy-paste... Kötve hiszem, hogy MP országot jár, pártot szervez, és még ő foglalkozna a weboldal dizájnolásával is a nap 25. órájában. Nyilván jött valaki, hogy megcsinálja oldalt... Az meg összevágta aztán lehet hogy még poénból bele is írta a DatAdat nevet...

Nekem alapvetően nem szimpatikus MP, ugyan annyira öntelt fasz, mint Habony vagy bármelyik abból a retkes fidesz alomból. De azért azt nehezen hiszem el, hogy Bajnai embere lenne. Ha az lenne, akkor nekem sokkal szimpatikusabb is lenne, mert Bajna volt az elmúlt 34 év egyetlen értelmes minsizterelnöke. Nem a népszerűséget hajszolta, hanem kormányzott, ami a többiről nem nagyon mondható el.

ezért öl bele sok millió forintot MP lejáratásába

Nem tudom nézted-e ennek a ripacsnak a megnyilatkozásait, nagyon nem kell lejáratni. Egy idegbeteg a fószer. Gondolom a gyopár szavazók érdekében, proaktívan rádolgoznak. A politika sajnos ilyen, a szavazati jog nincs intelligenciához kötve.

trey @ gépház

Nehezen értelmezhető ez itt, de biztos büszke vagy magadra, hogy ilyen jól ismered a Google, Facebook algoritmusait. :)

Karácsony mást lejárató hirdetéseivel még nem találkoztam. Ha te sokat látsz, az azt jelenti, hogy téged meg erre profilozott az algo?

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: ha ő csinálja, az is zavar.

Nehezen értelmezhető ez itt, de biztos büszke vagy magadra, hogy ilyen jól ismered a Google, Facebook algoritmusait. :)

Olvasott emberbek párja nincs, pláne nem, ha valaki 25 éven keresztül minden egyes tetves nap ilyen híreket olvas és tesz ki a weboldalára. Böngészőkben a pornó mód miért jött létre, arról dereng valami?

Karácsony mást lejárató hirdetéseivel még nem találkoztam.

Karácsony közpénzből való kampányolására utaltam, amit több - nem ballib - newsmedia is megénekelt.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak: ha ő csinálja, az is zavar.

Kíváncsi leszek mikor zavar majd annyira, hogy spontán, belsőből fakadó komment formájában is kijöjjön belőled az ostorozása emiatt. :D

trey @ gépház

Facebookozni az ember jellemzően nem "pornómódban" szokott (de ha utánaolvasol, láthatod, hogy az sem feltétlenül védene meg a profilozástól). A YT-on az egyik gyerekem (account nélkül) kb. ilyen Bogyó és Babóca kaliberű cuccokat néz, mégis mindegyik Gyurcsánnyal, Karácsonnyal, meg Magyarral indul. A gyerekeim jobban képben vannak a kormánypropagandából, mint én, ezt hallják az iskolában is.

Karácsony közpénzből való kampányolására utaltam, amit több - nem ballib - newsmedia is megénekelt.

Két nézete van ennek: jogi (tilos? nem tudom), etikai. Én alapból azt mondanám, hogy közpénzből senki se kampányoljon, de értem a logikát amögött is, amikor pld. pártok kapnak közpénzt, hiszen elvben ez teremtené meg a lehetőségét annak, hogy egy ilyen kreáció befolyásmentesen is nyilvánossághoz juthasson. (meg persze a közmédia, de hát ugye...)

Kíváncsi leszek mikor zavar majd annyira, hogy spontán, belsőből fakadó komment formájában is kijöjjön belőled az ostorozása emiatt. :D

Ezt magadra is alkalmazd, egyébként pedig egy szálra reagáltam, nem én hoztam fel a témát.

De tessék: Karácsony ne kampányoljon közpénzből. Menjen be az MTV-be, és mutassa be ott ingyen az eredményeit, aztán aki szerint az jó, amit csinál, majd rá szavaz.

És szerinted ez rendben van, illetve szükség van erre a szánalmas vergődésre, amit minden fronton nyomnak.

Pontosan mi a haszna szerinted ezeknek a magyar adófizetők számára? Miért és mi lesz jobb számukra attól, hogy ezekre költi az állam a pénzüket, ahelyett, hogy arra költené, ami a dolga lenne?

A Facebookon meglehetősen széles spektrumban vannak jelen emberek, a saját benyomásom az, hogy semennyiben nem reprezentálják más arányban a társadalmat ezek a platformok (a FB legalábbis), mint a valóság. Ha neked ilyen érzésed van, az szerintem annak tudható be, hogy az értelmesebbje nem okádja magából ott sem a szart, azaz az ő aktivitásukkal nem találkozol.

Jól értem akkor, hogy szerinted a magyar állam az értelmi fogyatékosok szintjén lévő kommunikációjával az erre fogékonyakat célozza, abból a megfontolásból, hogy őket ne tudja a "külföld" befolyásolni (azaz a magyar államnak még hangosabbnak, még idiótábbnak kell lennie, hogy ezzel az idegesítő zajjal elnyomjon minden mást)?

Kicsit olyan érzésem van, mint ha a diliházban próbálná valaki minél hangosabban bebizonyítani magáról, hogy ő az amerikai elnök, és mindenki szavazzon továbbra is rá.

Mi van a társadalom csendes részével, akit más szinten kellene megfogni? Őket nem veszélyezteti a külföldi befolyás? Őket nem célozzák hasonló dezinformációval a dezinformáció ellen kampánnyal?

nincs semmilyen szükség erre a szánalmas vergődésre, amit minden fronton nyomnak legkésőbb 2011 óta: pont ezt mondom, hogy ennek az ellentételezéséről van szó - politikai akcióra politikai reakció

a tömegekhez eljutó információ/dezinformáció hatalom, hogy milyen "haszonnal" kecsegtet, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb erőforrásokkal rendelkező külső entitás befolyása tompul, arra nyithatunk egy végtelen demokráciafilozófiai mellékszálat, de inkább ne

 

és nem, nincs rendben, hanem borzasztó szomorú és gyalázat

a tömegekhez eljutó információ/dezinformáció hatalom, hogy milyen "haszonnal" kecsegtet, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb erőforrásokkal rendelkező külső entitás befolyása tompul,

Szerinted ezen megafonos produktumok milyen mértékben és kikben tompítják a külső entitás befolyását? Miért tartod jobbnak ezt a belső befolyásolást?

Állami pénzen fenntartott hazugsággyár, a legbutább kommunikációval. Teljesen komoly arccal ki tudod azt mondani, hogy erre van szükség egy feltételezett külföldi beavatkozással szemben?

Ki a célközönség? Látsz bármilyen egyéb célt azon túl, hogy a szavazóbázist megtartsák?

hazugsággyár

O, rly? Mi az igazság?

Látsz bármilyen egyéb célt azon túl, hogy a szavazóbázist megtartsák?

Meglepetés következik: egy pártnak a legfőbb célja a szavazóbázis kiépítése, növekedésének elősegítése és fenntartása

trey @ gépház

O, rly? Mi az igazság?

Mivel kapcsolatban? De a kérdés szempontjából mindegy is. Azt kellene cáfolnod, hogy a kormánymédia tudatosan hazudik, dezinformál, a te adódból.

Meglepetés következik: egy pártnak a legfőbb célja a szavazóbázis kiépítése, növekedésének elősegítése és fenntartása

Ez tényleg meglepetés, ugyanis a Fidesz alapszabályában ilyet nem látok leírva, ellenben ami ott van, azt pont nem szolgálja a tevékenysége. Plusz pont ugye, hogy miért is kellene a Fidesz szavazóbázisának kiépítését az adófizetőknek milliárdokkal támogatniuk?

Mivel kapcsolatban?

Úgy általában. Mert úgy nyilatkozol, mint aki minden igazság birtokában van.

De a kérdés szempontjából mindegy is. Azt kellene cáfolnod, hogy a kormánymédia tudatosan hazudik, dezinformál, a te adódból.

Én ilyet meg sem próbálok, hiszen nincs a világon olyan kormány, amelyik ne tenné ezt.

Ez tényleg meglepetés, ugyanis a Fidesz alapszabályában ilyet nem látok leírva,

LOL, ez nem Fidesz specifikus, ez kb. a pártok/parlamentalizmus működésének lényege. Adok neked iskolai anyagot:

http://szociologiaszak.uni-miskolc.hu/segedanyagok/06Partok_es_partrend…

A politikai pártok fő célja: a hatalom megszerzése

Ebből sakkozd ki, hogy hogyan függ össze a "a szavazóbázis kiépítése, növekedésének elősegítése és fenntartása" témával. Sok sikert! :)

trey @ gépház

Úgy általában. Mert úgy nyilatkozol, mint aki minden igazság birtokában van.

Dehogy vagyok. Vsz. jóval nagyobb rálátással bírok a kormánypropaganda működésére, mint te, de ennyi.

Én ilyet meg sem próbálok, hiszen nincs a világon olyan kormány, amelyik ne tenné ezt.

Én kiemelkedőnek érzem az itthoni helyzetet nyugat-európai viszonylatban, de tudom, kényelmes ezzel elintézni.

Jó esetben a hatalom megszerzése nem a cél, hanem eszköz kéne legyen a cél megvalósítására. A Fidesz céljait pedig elolvashatod az alapszabályukban.

Én kiemelkedőnek érzem az itthoni helyzetet nyugat-európai viszonylatban, de tudom, kényelmes ezzel elintézni.

Persze, hiszen a nyugati propaganda ezt sulykolja itthon beléd komoly pénzekből. Kérdezd Musk-ot a nyugati világban mennyi a közpénzből (közpénzből előbb készpénz nyilván) finanszírozott propaganda :D

trey @ gépház

Egy, sorozatban 4. kétharmaddal kormányzó pártnak elég a "Folytatjuk" programnak ... minél kisebb egy párt, annál jobban kell igyekeznie, hogy összegereblyézzen minél nagyobb tábort. Ha a színes maradékot kell összeszedni, akkor nagyobb hálóval kell halászni.

Nem értem, hogy az ilyen evidenciákat minek kell mindig magyaráznom.

trey @ gépház

Talán azért, mert erősen az az érzése az embernek, h a Fidesznek egyáltalán nincs semmiféle programja, és ha van is valamiféle elképzelése a jövőről, akkor az valami olyan sötét dolog, h a legkevésbé sem akarja a választók tudomására hozni! És még azon dolgok is, amik a nyilvános térben szándékoznak valamiféle képpen reprezentálni és identifikálni a Fidesz politikáját szuperpozócióban lebegnek akár a konzultáció és miniszterlenöki nagyeskű ellenére is, és elmozdulásukat legkevésbé sem követendő elvek, értékek, következetesség, kiszámíthatóság - hanem az orbáni szemmel pillanatnyilag jónak tűnő ötletek indukálják. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Talán azért, mert erősen az az érzése az embernek, h a Fidesznek egyáltalán nincs semmiféle programja

Igen, népszerű tévhit ez a ballib oldalon, okosítják is ezzel egymást folyamatosan.

Annyira "nincsen" semmilyen program a Fidesznek és a kormánynak, hogy Brüsszel évtized óta támad, 7-es cikkelyez, erőlködik, büntet, visszatart a nem létező program miatt :D

Nagyon is van programja. Olyannyira van, hogy központi téma a brüsszeli baloldal köreiben. Állítólag a magyarellenességgel nagyon nagyot lehet manapság menni Brüsszelben karrierileg :D

Azért akarták elhallgattatni Orbánékat Brüsszelben, mert semmi, de semmi mondanivalójuk, elképzelésük (tehát programjuk) nincs :D

trey @ gépház

Kiismertük már ezt az ad-hoc kormányzást az elmúlt években. Amit pozitívumként lehet értékelni, h amikor beüt a baj, akkor legalább úgy tesznek mintha orvosolni próbálnák. Ezzel az elsődleges probléma, h semmi stratégia nincs a baj megelőzősére, hagynak mindent lerohadni, és csak akkor imitálják az orvoslást amikor nem tagadható tovább a lerohadás.Ez a Fidesz programja!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

MP a leghitelesebb ember a politikai palettán. A többi már elbukott, leszerepelt. Ő az egyetlen akiben bizni lehet, de ha kiderül h Bajnai áll mögötte tényleg, akkor őt is elengedem. A Fidesznek se programja, se hitele; Mi Hazánknak van programja, de nincs hitele; MP nek nincs programja, de van hitele. Ez az ábra. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Mennyivel rövidebb lenne minden topik, ha folyamatos vágyvezérelt "de az úgy van/lesz" hozzászólás helyett, csak névvel ellátott fogadások lehetnének. (egy sör értékben). Aminek "eredményét" az esemény bekövetkezte után minden hozzászóló acc.hez hozzá lehetne rendelni. S az egyenleget az acc. név mögött a bejelentkezettek láthatnák. S néha, a szervezett HUP sörözésekkor, leiható lenne.

Sajnos a Messiás-vakság ezt nem engedi láttatni. Az "értelmiség" nem kér ebből a bohócból:

A DK egyáltalán nem kér Magyar Péter fideszes együttműködéséből

Látszik, hogy neki nincs baja a Fidesszel, csak Orbán helyett magát képzeli topvezetőnek. Nárcisztikus személyiségzavara van :D

trey @ gépház

A legrosszabb szerintem az, hogy a Fidesz tényleg hallgat az emberekre, és az emberek tényleg ezt akarják. Az oltásügy mutatja, hogy az emberek tényleg jogfosztott rabszolgák akarnak lenni. És ezt az igényt a Fidesz kiszolgálja. Durva, de úgy tűnik ez az igazság.

A Tisza Párt alelnöke szerint aki a kisebb pártokra szavaz, valójában a Fideszt támogatja.

A Tisza Párt alelnöke kifejtette, nem az a céljuk, hogy a DK-t legyőzzék, hanem, hogy „idővel új kormánya legyen Magyarországnak és a NER-t lebontsuk”.

„Én nem akarok ellenzéki pártokkal harcolni és nincsenek ilyen céljaim” – hangoztatta Magyar Péter.

Magyar egyébként ugyanebben a műsorban azt is bizonygatta, hogy az 5 százalékot el nem érő pártokra leadott szavazatok az EP-választáson el fognak veszni, ezért aki a kisebb pártokra szavaz, valójában a Fideszt támogatja.

Magyar úgy vélekedett, szinte mindegyik ellenzéki párt ebbe a kategóriába tartozik „talán DK-t leszámítva”.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

a Nagykövetség kiadta, hogy most kell ami ragad az tapad alapon mindennel megdobni a patást, minden janicsár azonnal szedje össze amije van

szegény hadházynak is annyi temérdek fideszmutyi van a tarsolyában, hogy egy hétrpóbás országrabló (janicsárul tisztakezű demorata) suchmanosat sikerült kiizzadni hirtelen

Volt úgy, hogy bokáig jártunk a festékben a lepusztult ház konyhájának műkövén, ami úgy csúszott, mint az olajozott jég ... A paintball veszélyes üzem, megfelelő védőfelszereléssel illik játszani.

Erdőben meg ágak, bogak, gödrök vannak. Aki ilyentől fél, az maradjon otthon a gép előtt és CS-ozzon!

trey @ gépház

Korai öröm - azért kínos, mert MPnek megint igaza van. Nem azért néz ez így ki mert airsoft pályának használják, hanem azért használják airsoft páyának mert így néz ki. Itt egy működő üzemnek/bányának kellene lennie, és nem airsoft pályának! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 24., sze – 00:54

Pécsen jó sokan voltak ma, rengeteg kérdést kapott, próbált mindenre válaszolni.  2 órát beszélt. Nem is értem h bírja energiával - naponta több helyszin! Én nem emlékszem ilyen menetekre a város utcáin más politikusokkal kapcsolatban. Hogy így kisérték volna a spontán szervezedő tömegek.  Persze különböző felvonulások mindig is voltak, de azok ilyen szervezett és nem spontán dolgok voltak. Mondjuk elképzelem Don Vétót, ahogy így elindul az utcán, TEKesek nem győznék elhárítani az elhárítani valót :-D 

Úgy tűnik MP bejön a pécsi csajoknak :D

Odaérnek a Széchenyi térre: MP: - Húhaaa, vannak egy páran....a hangosítás nem biztos h elég lesz ehhez :D

https://www.youtube.com/watch?v=g39biS8kry4

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Igen, ilyenek a Messiások meg a követőik.

Mansonnak (személyiségjegyekben van hasolóság) is volt fiatal lány követőtábora. Egy börtönben rohadt meg, a homlokára tetovált horogkereszttel :D

Csak attól, hogy valakinek követői vannak, nem lesz ám automatikusan megfelelő ember a megfelelő pozícióra ...

Gondolj bele, Kulcsár Edinának milliós követőtábora van ... :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 04. 24., sze – 08:21

Engem az érdekelne nagyon, hogy Sulyok Tamás hazugságaival, mennyire hiteles államfő!? Gyanítom, soha sem lesz népszerű ember a Nemzeti Szocialista najd kommunista besúgó őseivel.

Nem zárhatod ki. Néha utazom a váci vasúttal és mennek ott roma anyukák, gyermekek, látogatják a papát a sitten.

Az anyuka szabad, a gyermek szabad, az apa jogos büntetését üli.

Nyugodtan el lehet beszélgetni velük, útbaigazítani a cigányasszonyokat, hogy merre találják a férjüket, esetleg fiacskájukat, a papát, ha már látogatóba mennek.

Szerkesztve: 2024. 04. 24., sze – 12:39

A Fidesz fő gondolkodója is megfogalmazta tiszta, világos, érthető véleményét. :D

Lajos:

Olyan mint amikor Koplárovics Béla rúgott egy gólt a MU-nak. Magyar Péter a Momentumnak rúgott gólt...

Pátinek:

  • „Gyurcsány Ferenc már akkor ez ellen a rendszer ellen küzdött, amikor Te még milliókat kerestél belőle, és élvezted a NER minden előnyét! Nem kérdezem, hogy hol voltál, amikor szétverték a Magyar Köztársaságot, hiszen tudjuk, hogy hol voltál: azokkal, akik ezt tették a hazánkkal.”
  • „Gyurcsány Ferenc nem szemkilövető! Eddig ilyet soha, egyetlen ellenzéki szereplő sem állított róla, csak a Fidesz. Rogán Antal közpénzmilliárdokat költött arra, hogy ezt elhitesse az országgal, sokkal többet, mint amit eddig a te lejáratásodra költött. Te most megcsinálod Rogánnak ingyen? Szerinted ő csak rólad hazudik, mindenki másról igazat mond?”
  • „Mi nem azért vagyunk az ellenzéki oldalon, mert nem kellettünk többé Mészáros Lőrinc bankjába. Hanem azért, mert hiszünk abban, hogy lehetünk még egy szabad, élhető, európai Magyarország, és ezért képesek lennénk bármire! Ezért van az, hogy mi nem akarjuk lejáratni egymást Rogán Antal hazugságaival, és leváltani sem egymást akarjuk, hanem Orbán Viktort.”

Link: https://index.hu/belfold/2024/04/24/molnar-csaba-gyurcsany-ferenc-magya…

🍿

trey @ gépház

> Gyurcsány Ferenc nem szemkilövető! 

E mögött az a logika, h mivel propaganda mindenki által érzékelhetően hazudik MP-ról, igy ezt meglovagolva most úgy lehet tenni, mintha a szemkilövetés is csak hazugság lenne amit a propaganda talált ki. NEM. Gyurcsány szemkilövető! És ebből levonható következtetés, h ezek (DK) továbbra is csak hazudoznak - ez a lényegük - most épp a fönökük gyalázatos múltjáról. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Lenne egy kérdésem:

Van egy ember, aki meg akarja dönteni a Fidesz hatalmát. Tisztességes, soha nem volt a NER része, nem liberalbolsevik, családapa, gyerekek, nem veri nem nyomja el a feleségét, nem slimfit agresszív feminim majom, hanem egy férfias férfi, 188cm, 90 kg. Tud beszélni mások előtt, tud szerepelni ha kell. Nos ez az ember tüntetést akar szervezni a Fidesz ellen az országért. Kérdésem:

  • kihez kell fordulni 30-50 milliós INGYEN támogatásért
  • kitől kell INGYEN média megjelenést kérni
  • milyen eséllyel indul egy ilyen ember MP-rel összehasonlítva?

El kell végezni azt a munkát, amit a Fidesz elvégzett 2002 és 2010 között, vagy a Jobbik 2010 előtt pénz nélkül, vagy a Mi Hazánk 2022 előtt szintén pénz nélkül, vagy a DK alakulása óta, vagy amit most kezdett el az LMP.

MP is látszólag ilyet csinál, de amíg a fentieknek a munka folyamatosan növekvő tábort hozott, addig MP árulása és képmutatása folyamatosan csökkenő tábort fog eredményezni. Már csak a hívők hiszek el MP-ről, hogy az akinek mondja magát. Nem veszélyes a Fideszre és ne csodálkozzon azon, hogy ha lő, akkor visszalőnek.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Így is kell: az egyik kretén úgy tesz mintha a politikai pártok reprezentánsai mérlegelendő bokszolók lennének, a másik kretén meg többes harmadik személyben beszél a magyarokról, gyalázva őket. Gratulálok ehhez a szellemi nívóhoz! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 25., cs – 10:44

Hadházy Ákos beleszállt Magyar Péterbe a Diákhitel Központ „megkérdőjelezhető” ügyei miatt

Pánik a baloldalon (álfüggetlenek included)! 🍿

El kell mondanom azt is, hogy nálam okosabb emberek, köztük barátaim is azt javasolták, ne írjam meg a látottakat, mert a Diákhitel Központ korábbi vezetőjének hívei meg fognak köpködni. Viszont ha nem írnék erről, akkor magamat kellene leköpnöm.

😲 🍿

Azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat.

😆 🍿

trey @ gépház

álfüggetlenek

Érdekes lenne tudni, hogy ebben a térdelő, tunya, "független" "kormánykritikus" hordában az átlagoshoz képest milyen a diplomások aránya.

Megjegyzem, a "haladók" még egy szórólapot sem dobtak be a postaládámba a közelgő választásokkal kapcsolatban. Itt említeném meg, hogy ha személyesen jönnek, a kerítés felett át tudják nyújtani a zsák krumplit.

:)

De miért venne levegőt, vagy úgy általában miért létezik ilyen ember?

Szerintem ezekre a kérdésekre nincs értelmes válasz.

BTW, egy másik társasháznál pont ugyanilyen keypades, szürke dobozos cucc van, és az beszélgetésre is alkalmas. A különbség az, hogy ott van helye a lakásjegyzéknek (hányas szám melyik lakás), illetve a dobozon értelemszerűen ott van a mikrofon és a hangszóró rácsa.

Azért te kretén, mert társasházaknál kaputelefon van rendszeresítve! Én a magam részéről nem vagyok kiváncsi a faszságaidra az általam nyitott topikban, kérlek máshol szennyezd a környezetet! Thx! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ne legyél már ennyire korlátolt.

Ez nem kaputelefon, hanem egy kódzár: https://webshop.biztonsagosotthon.hu/Kaputelefonok/Kodzarak/103546

Ez a kaputelefonos verziója:

https://kontaktor.hu/evkt_800_kozpont_nevtabla_falon_kiv1_oszl_h_354166

Nem tudom érted-e már, hogy ki a kretén?

Egyre növekszik a létszám! Csak egy kretén gondolhatja h bármi relevanciája van annak (pláne ebben a topikban) h az ugyan úgy kinéző számzárat valaki olyan kaputelfonnak gondolja ami az esetek 99.9% -ban van felszerelve.  Téma részemről lezárva. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ma is tüntikéznek az “amerikai felforgatók” a BM-nél. Nincs itt semmi látnivaló, a rendes hazafiak homokba dugják a fejüket!

Totális tévútnak tartom MP érvelésében ezt a bicskei gyermekbántalmazós szálat. Eleve arra hajlok, h KEndre valószínőleg tényleg ártatlan volt és ezért is kapott kegyelmet. Ez egész kegyelmi botrány csupán egy médiahekk, aminek kihatása lett a nagypolitikára. Az un. áldozatok menniyben áldozatok, ha ennyi pénzért korlátlan számú faszt hajlandóak lennének leápolni most is, hogy aztán Rolexre, meg narkóra költsék? Ráadásul most fognak csak vérszemet kapni a gondozott gyerekek, simán felajánlkoznak vagy bekamuznak mindent pár milláért! Akit meg megvádolnak az életben nem fog tudni kijönni belőle. Remek kilátások! Pár éve volt egy eset, h edzőt megvádolt egy kislány. Évekig tartott az eljárás, ami végül tisztázta h az illető edző teljesen ártatlan - mondjúk úgy ez "szerencsésen" alakult: csak az élete ment tönkre, a börtönt megúszta. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Eleve arra hajlok, h KEndre valószínőleg tényleg ártatlan volt és ezért is kapott kegyelmet.
 

Azért kapott kegyelmet mert Balog és Kónya felesége rávette Novákot. A köztársasági elnök nem fellebbviteli jogi fórum, ő kegyelmet akkor oszthat ki, ha a társadalmi elvárásokat a jogi eszközökkel nem lehet kielégíteni.

De az sztem a Te belátásod szerint is társadalmi elvárás, h ártatlan embert ne ítéljenek el! Csak ez a pedofil mantra olyan indulatokat korbácsolt, h képtelenség lett volna belátásra bírni a társadalmat. Ez volt az amit nem láttak előre, és ezért mondhatta azt, h hibázott. Nem az volt a vétke h pedofilt leplezőnek kegyelmet adott (nyilvánvaló h ilyet senki nem tesz még a püspök kérésére sem). Tulképp sztem nem hibázott Novák! Legalábbis ha én lettem volna a helyében, és úgy látom h KEndre valóban ártatlan, én akkor is kegyelmet adtam volna neki, ha előre tudom, h ebbe belebukok v akár a kormány is belebukik. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem én vagyok a bíró, nem látom a bizonyítékokat. Gondolom ilyen hátszéllel, mint neki van (Balog, Novák, Orbán tesó), ha ártatlan biztosan megmentik. Meg is mentették, így is. Persze kehet hogy az, de a böriben ki az aki nem? Tele vannak a börik ártatlan emberekkel.

A bíróság lefolytatott egy eljárást, aminek a végén bűnösnek találták - nyomozásra, bizonyítékokra és a hatályos törvényekre alapozva.

Ha nem fogadjuk el hogy ez pártatlan és / vagy helyes döntés volt és a KE egyszemélyben felülírhatja ezt, mindenféle nyilvánosságra hozott információ nélkül, az nagyon súlyos problémákhoz vezet és ténylegesen a középkorba repít vissza minket.

A probléma nem azzal van, hogy Kónya kegyelmet kapott, hanem azzal, hogy a NER rendszerében informális úton a rendszer emberei elnöki kegyelmet intézhetnek. A NER a kegyelmi intézményt akár kiskapuként használhatják. További probléma, hogy nem is tudhat a közvélemény arról, hogy ki mikor miféle okból kapott kegyelmet? Például Kónya Endrével egy időben még hányan mentesültek bűncselekményük jogkövetkezményei alól? Hányan kaptak eljárási kegyelmet?

Eleve arra hajlok, h KEndre valószínőleg tényleg ártatlan volt és ezért is kapott kegyelmet. Ez egész kegyelmi botrány csupán egy médiahekk, aminek kihatása lett a nagypolitikára.

Húha! Kicca mindjárt itt terem, erkölcsi leckét fog adni és talán fel is jelent majd valahol!

trey @ gépház

Jajj, de cuki. Azt hiszed en jelentgetek :)

asch, gyuri23, behringerzoltannak meg par egyebnek sem tartanek semmilyen lecket ilyen teren. Ok az alusapkas tabor. Vagy ott van Dhat nevu halmozottan hatranyos blackpantheres szittyamagyar, neki sem. Ok azert mondnanak butasagot, mert valszeg megnyomoritotta oket az elet es nem kell komolyan venni egyaltalan ilyen teren.

Amugy meg 1-4% a pedofilok aranya a tarsadalomban, igy beletorodok a devianciadba, mert szerencsere nem vagy olyan pozicioban(pap, tanar, orvos, stb), hogy gyereket ronts meg. Csak ha lehet akkor ne nepszerusitsd a gyerekek megrontasat meg akkor se, ha a kedvenc partod tamogatja az ilyen jellegu dolgaid.

A hozzád hasonló, végtelenül primitív embereknek szól az új politikai termék, az eltúlzott gyermekvédelem, az intézetis kölkökért "aggódó" politikusok, meg a reményvesztett szavazóik. Sajnos erre szar politikai termékre felültek bal- és jobboldalon is, túltolva a kerékpárt, a hozzád hasonló fogákonyaknak.

Magyar Péter, aki terrorban tartotta a feleségét és (felesége szerint) a két gyerekét is, most de szép, hogy azon aggódik, hogy az intézetben mi van a kölkökkel! Első körben otthon kellett volna védeni a kölkeit azzal, hogy rendes apa, nem szíjjal veri a feleségét :D

Hátradőlve röhögök a Magyar Péter rendezvényeken részt vevő "gyerekekért aggódó" bohócokra, akiknek eddig eszében nem volt semmilyen gyerekekért aggódni.

Te is akkor lennél őszinte, ha bevallanád, hogy hogy téged sem érdekel, hogy mi van az intézetis kölkökkel, csak politikai termékként használod ki a témát és haszonszerzésből foglalkozol ezzel ilyen elánnal.

Akkor talán nem tartanálak egy hazug vamzernek :D

trey @ gépház

Megint a kormanypropaganda allaspontjat, velemenyet hozod a commetedben. :D Innen tudhatod te is, hogy a demencia egyre nagyobb teret nyer az agyad helyen.

ha bevallanád, hogy hogy téged sem érdekel, hogy mi van az intézetis kölkökkel

Attol, hogy magadbol indulsz ki es te es a kozvetlen kornyezeted, kedvenc partod a pedofiliat tamogatjatok (raadasul te gyerekek megrontasarol fantazialsz pluszban), meg a tobbi emberrol nem kell ezt feltetelezned.

csak politikai termékként használod ki a témát és haszonszerzésből foglalkozol

Tudom, hogy projekcio alapjan erre a kovetkeztetesre tudsz csak jutni. De csak azert, mert te ra vagy szorulva arra, hogy a kormany minden intezkedesevel egyet kell ertened, fogadd el, hogy mas viszont megall a sajat laban es nem kell megfelelnie semmilyen politikai partnak.

 

Ez kb minden elmond a temarol: https://imgur.com/a/avtGaTg - Szoval jol be vagy zsongva Magyar Petertol :) Engem feltolt teljesen a vergodesed az ilyen topicokban. Csak igy tovabb!! :D

🍿

tl; dr

Nem, sajnos a Fidesz is kénytelen részt venni ebben a cringe "ölelgessük az intézetis kölköket" bohózatban, amit a börtönbiznisz kimerülése után előrántottak (közös vonás, hogy kemény kártérítést kaptak szegények!) ballib oldalon, mint kampánytéma, mert ez egy olyan téma, amivel az 1ügyű szavazókat jól lehet mozgatni.

Csak igy tovabb!! :D

Kérned sem kell, dobok nektek valamit, hamarosan megvan a szórakozás! 🤭

trey @ gépház

Az igen. Nem gondoltam, hogy melyebbre tudod asni magad. De csak sikerult. :)

Miert emelted ki a karteritest? Igy a gyerekek megrontasa neked mar rendben van? A kormany es te altalad a pedofilia tamogatasa hirtelen ettol rendben lesz?

De azert segitek: nem lesz ettol rendben az, hogy pedofiliat tamogatod, nem lesz rendben az sem, hogy konya endre felek kapnak kegyelmet.

Ja, bocs, a "szegény"-t idézőjelbe kellett volna tenni.

Miért emeltem ki? Mert mindenkinek joga van tudni, hogy mire megy a közpénzből 100+ millió.

Ugye? Meg, hogy azért az ügy minden aspektusa ismert legyen.

Egyébként nagyon mélyre süllyedtem ... te tényleg azt hiszed, hogy én nem tájékozódok? Este bemondta az RTL híradó ... azt hiszed, ha nem beszélünk itt róla, akkor nincs is? 😭

A pedofílía iránti vonzalmadat vizsgáltasd ki egy orvossal, hogy csak a szó iránt érzel erős vágyat, hogy mindenhova leírd, vagy egyéb problem is van ...

😄

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 04. 26., p – 18:48

Érdeklődés meredeken csökken, a Telex szerint "több százan", a Vadhajtások szerint "néhány százan" (igazság valahol a kettő között lehet) kíváncsiak a Pátire.

trey @ gépház

Amúgy (kérdésedre reflektálva), elmondanád, hogy Orbánt ki buktatta meg? Én úgy emlékszem Medgyessy Péternek hívták a kihívóját.  Ez eddig lehetne döntetlen...

Ellenben Orbán soha nem nyert Medgyessy ellen, szóval akkor mégis Medgyessy oldalán van a pozitív mérleg?

Nézd, nem tudom Orbán mi volt, mert azt az iratanyagot nem lehet megismerni (még). De ugye nem erről esett szó. Ugyanis, ha a "Kék démonok" játszanak a "Fehér Angyalok" ellen akkor sem az számít, hogy melyik csapatot hogy hívják, hanem hogy egymás ellen milyen eredményt tudtak elérni.

BTW, Azért mister "útelágazódás"-tól kikapni elég nagy zakó IMHO. Ahogy a  Trump is kifejtette, hogy ő Bindentől biztos nem kaphat ki, ugye. Aztán mégis :) 

Látom aggódik a megszívatott fidesznyik boomer már rendesen. MP kínozta a feleségét Varga miniszterurat, aki a Magyar család hátán kapaszkodott magasra, ahonnan nyilvánvaló alkalmatlansága okán csúfosat bukott. Viktor túl van a csúcson, most már a fiatalok körében cikinek számít, nyugdíjasodó boomerek körétől az aggokig népszerű, össztársadalmi szinten bukovári a köpcös.

Milyen szépen látszik, hogy ez az egész nem a gyermekvédelemről szól, hanem egy valószínűleg füstös hátsó szobákban, ilyen-olyan tanácsadók által kifundált politikai terméről van szó. Ugyanis, az kizárt, hogy ugyanazok pénteken még "ezres számban" aggódtak a gyerekekért Magyar Páti tüntetésén, majd másnapra alig lézengve bohóckodnak a "szervezetek". Biztos, vannak olyan honfitársak, akik pénteken még nagyon aggódnak az intézetis kölkökért, szombatra meg elmúlik náluk :D

trey @ gépház

Jaj már jössz itt az eltartott ujjal, hogy a "XYZ báncsa a kedvenceimet" egy "politikai termékkel". Csezd meg, mi megy 14+ éve? Mindenki Gyurcsány seggéből jött ki vagy ez egy politikai termék? Ezt vagy képtelen felfogni. hogy a $politikus azt hazudik épp neked amit akar. Majdnem teljesen mindegy ki az. Akkor alhatsz nyugodtan, ha ott hagyod verekedni másokkal, és lehetőleg minél többel. Így van esélye, hogy eredmény is legyen. 

Akkor alhatsz nyugodtan, ha ott hagyod verekedni másokkal, és lehetőleg minél többel. Így van esélye, hogy eredmény is legyen. 
 

Légyszives mutass minimum 5 példát ahol a 2-nel több pártból álló szivárvány/jelzolampa stb koalíció ( olyan, ahol valódi eltérések vannak a partok között: nem cdu/csu jellegű) csúcsra vezeti a népet….

Lagger Petinek befújt a szél az ablakon egy papírt, ami egyébként ismert volt eddig is:

[...]

A hvg.hu azt írja, a Magyar Péter által hivatkozott, a sorszáma miatt  „kétezresnek” nevezett, nem nyilvános – vagyis a Magyar Közlönyben meg nem jelent – kormányhatározatban foglalt állami ingatlanértékesítések terve nem új. A 2024-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat-csomagban a nemzeti vagyonról szóló törvény tervezett módosítása Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek osztja ki feladatul, hogy rendeletben kijelölje, melyek azok az ingatlanok, amelyeket a közeljövőben el kell adni.

[...]

Link: https://24.hu/belfold/2024/04/28/magyar-peter-nem-nyilvanos-kormanyhata…

trey @ gépház

Volt egy tervezet, ami ismert volt [bár öszintén szólva nekem sem ugrott be elsőre], most meg van egy titkos döntés. A két dolog nem ugyan az. De ez teljesen mellékes, nem az a probléma, h új v régi, hanem h közvagyont játszák át a haveroknak titokban.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 28., v – 20:12

Megyünk lopni, megyünk lopni. Mert senki nem szól ránk, igaz?

Miniszterelnök Úr,

Befújt a szél az ablakon egy nem nyilvános kormányhatározatot (2201/2023), ami arról szól, hogy miként kótyavetyélik el, játsszák át haveri, családi körbe a nemzeti vagyon még megmaradt darabjait.

48 értékes ingatlant sorol fel a határozat, amelyet eladásra hirdetnek. Köztük állami cégek, a büntetés-végrehajtás, a tankerületek, nemzeti parkok, rendőrkapitányságok, a mentőszolgálat értékes Balaton-parti üdülőjét, oktatási és rekreációs központjait.

Miért adják el ezeket az ingatlanokat, köztük olyat, amely a legnagyobb még be nem épített balatoni partszakasszal és kikötővel rendelkezik? Miért akarják ezt eltitkolni a magyar emberek elől? Miért fontosabb, hogy a haverok mindenhova lakóparkokat építhessenek, mint, hogy az alulfizetett állami alkalmazottak megfizethező áron egy hétre elvigyék a családjukat pihenni, vagy továbbképzésen vegyenek részt? Ez a családbarát, vidékbarát kormány? Mire költik a befolyó vételárat? A veje és a haverjai részt vesznek a rövid határidővel meghirdetett liciteken?

Hány nem nyilvános és titkosított kormányhatározatot hoztak tavaly? Miért titkosak ezek? Mi a tartalmuk?

Miniszterelnök Úr,

Vége. Lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és minden ilyen mutyit ki fogunk vizsgálni és az elkótyavetyélt nemzeti vagyont vissza fogjuk szerezni!

forrás: MP Fb

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2024. 04. 29., h – 12:32

Bencsik András: Magyar Péter egy ócska szar, Budapest pedig az idióták széles rétegét termelte ki

[...]

Bencsik a műsorban később többször is ironikusan beszélt az ellenzékről, először azt mondta, hogy szerinte a Gyurcsány Ferenc vezette DK egyre nagyobb bajban van, mert az új generációs politikai ellenzék megpróbálja őt kiszorítani. „A kommunista nosztalgia, amit Gyurcsányék meglovagoltak, kezd kimenni a divatból” – mondta, majd hozzátette, hogy az „új agresszívek szorítják ki őket”.

Ennek eklatáns példája a Kutyapárt, aminek egy civilizált országban egy szavazatot sem lenne szabad, hogy kapjon, de hát Budapest kitermelte egy széles rétegét az idiótáknak, akiknek ez baromira tetszik, így szükségképpen találkozott Baranyi Krisztina és a Kutyapárt” – mondta a Demokrata főszerkesztője. Erre a gondolatmenetre csatlakozott rá Gajdics Ottó is, aki szerint Medgyessy Pétertől indult az a folyamat, aminek eredménye most az, hogy devalválódott a politizálás.

[...]

🍿

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 04. 29., h – 13:39

A "felturbózott" gyermekvédelem megint nem várt eredményt produkált:

Hétfő délelőtt az iskolában az egyik hatodikos kislány szívtájékon szúrta lány osztálytársát a Győrhöz közeli Bőnyben. A súlyosan sérült gyereket mentőhelikopter szállította a győri kórházba.

Lehet megint alkotmányt módosítanak -érdemi munka helyett-, és leviszik a büntethetőségi korhatárt 0 évre!? Ez annyira "pintéres" megoldás lenne...

Esetleg meg kéne védeni a szívenszúrt gyerekeket?

Az elkövető lányt kissé furának írják le, aki mostanában vérfarkasokat utánozott az ugrálásaival, furcsa üzeneteket írt Messengeren, majd visszavonta azokat.

Prevenció nem működik a tankerületben!?

Délelőtt a tankerületből pszichológusok jöttek az iskolához, információink szerint egy tanárnő rosszul lett, így mentő is érkezett.

Idáig mért nem? 

Pintér Sanyi mint oktatási intézményekért és közrendért felelős miniszter benyújtotta már lemondását?

Minden hülyéért személyesen Orbán a felelős?

Nem orbán, hanem Pintér!

Szerinted egyébként hogy lehet ezeket az eseteket elkerülni?

A gyermekvédelem megreformálásával! Az mégsem járja, hogy reggel beviszi a szülő az iskolába a gyereket, aztán tepsin kapja vissza!

Ez nem Fidesz specifikus probléma.

Persze hogy nem, de a 75 éves Pintér Sanyi nem képes gyermek- és ifjuságvédelmi reformokat eszközölni.

Nálunk az iskolában már 5 éve betöltetlen az iskolapszichológusi pozició. Azért mert túl kevés a fizu. Az ilyen eseteket pont a szakembereknek kéne megelőzni. De nincsennek!

Szakembereket emlegetett. Gondolom, le kellett volna fogyni!

[...]

A Bors beszámolója szerint a késelő kislányt Katának hívják és azért támadt Mirellára, mert hónapok óta csúfolták őt.

Katát rengetegen piszkálták és csúfolták, leginkább a származása miatt és a testsúlya végett. Gyakori volt a veszekedés korábban és bosszút akart állni, Mirellán kezdte

[...]

Egyiknek egy gasztroenterológus/dietetikus/testnevelő szakember, + egy dühkezelés/pszichológiai kellett volna,  a másiknak meg egy "mit illik" meg egy-két kibaszott nagy pofon kölökkorában, hogy "nem csufújjuk a dagattat" ... meg egy talpraesett pedagógus, amelyik nem sikoltozva rohan ki a gyerekeket letaposva az osztályból az életét féltve. Szóval még egy tökös pedagógus is jól jött volna.

trey @ gépház

Mit kellett volna tenni? 

A szakember(ek)nek felfedezni a bántalmazást (csúfolodást), kezelni a helyzetet. Az elkövetőt csesztették akár hosszú idő óta is, ő meg megvédte a magát a maga módján. Az más kérdés, hogy arányos volt e tette vagy sem, de ezt egy 12 éves gyerek még nem tudja eldönteni. A csúfolódó gyerek majdnem végzetes pofonba szeladt bele. A gond az, hogy elviszik Ausztriába, anélkül, hogy elmondanák neki, hogy ne tegye, akkor megint meg fogja tenni.

Magyarán, a tanárok hibáztak, pedig most emeltük az egekbe a bérüket.

Amúgy te teljesen hülye vagy? Hova emeltétek? Te is emelted?

Gyámügy, hol volt amikor a alkesz apuka minden esete úgy verte az anyut, mint cukrász a tejszínhabot? Isokola pszichológus hol volt? Rendszerszintű probléma van, ami Varga Judit igazságügyi miniszter szerint nem létezett!

Pintér Sanyid már demens vénember, alkalmatlan a gyermekvédelmi minisztérium vezetésére. Ja hogy gyermekvédelem az nincs, elvitte magával "családok megmentője" Novák asszonyság főművét a pokolba.

Nem is csodálom, hogy semmit sem mernek tenni, miután a ballib falka nekik esett, meg mindenkinek, aki a kölkökhöz egy ujjal is hozzányúl. Ide jutottunk a fene nagy liberális neveléssel :D

A mi időnkben a tanár olyat baszott volna le neki időben (mert ez ugye nem most kezdődött, csak a kifutása lett ez), hogy egy hétig aprófát szart volna és a probléma meg is lett volna oldva :D

trey @ gépház

Árpi mellé fogott a Fidesszel, most ráeszmélt h mellé fogott A Mi Hazánkkal is - de hiába ugat, MP halad! Hiába akarja kétségbeesését kínosan erölködő szellemeskedéssel álcázni, bőven átjön a frusztrációja: érzi: már megint vesztett.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem Félünk! 

Szetem igen kevesek képesek bedölni már a lejárátásnak. Én immunis vagyok rá, másoknál meg egyenes kontraproduktív. Hogy ezen az erősen kérdéjeles jegyzőköny általi családi veszekedés kiteregetésén röhögsz, az téged minősít. A hatalom az utolsókat vergődi - ennyi a tanulság! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ennek a "jegyzőkönyvnek" a hitelességét a rányomtatott dátum adná!? Még egy bélyegzőt sem nyomtak rá? :D :D :D

Csak szólok, hogy már 20 éve is a jegyzőkönyveket "felhőbe írták", ezért érdekes nekem ez a papír alapú dolog. A rendőrség meg nem az állami címerrel nyomtatja fejléces iratait. Főleg nem a belső jelentéseit. :D Azzal a határozatok, ítéletek okiratok szoktak nyomtatódni. Javítsatok ki ha nem így van! Kicsit úgy tűnik, mintha a Karmelitában nyomtatták volna állami címeres sablonra ezt a "bizonyítéknak" szánt jegyzőkönyvet! De arra jó, hogy a "hasznos idióták" röhögjenek és örvendjenek Tóni húzásának.

Nem mindegy?  Ha tök valódi papír meg pöcsét lenne akkor sem érdemelne figyelmet! Nem tudnak már semmit előrántani a kalapból MP ellen, mint ezt a lerágott és kiköpönt varga-csont-judit hisztériát! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ha tök valódi papír meg pöcsét lenne akkor sem érdemelne figyelmet!

De a papír még formalig sem hasonlít a rendőrségi rendszerből kijövő dokumentumokra!

Tárgy, meg ügyintéző a jegyzőkönyv fejléce alatt? [Sírvaröhögök!]

házkutatási jegyzőkönyvbe kell írni a jelentést, hogy ne legyen Kérdőjeles?

ezt még te sem érted!

atóni végtelen tanút tud gyártani, de egy papírt nem?

Még a karakterkészletek sem egyeznek... :D

Nyilván tóniék nem tudták meghekkelni a rendőrségi rendszert, és nem is rakták be a rendszerbe 2024-es dátummal ezt a jegyzőkönyvet. Mert ha, bármelyik rendőr megnyitja ezt a "jegyzőkönyvet" akkor bukik a svindli.

Ezért megírták Wordben, és azt mondták, de hát ez nem is rendőrségi irat, mert kormányőrök, meg TEK meg kutyafaxa és miegymás írta... Dehát a fejlécbe nem TEK-et írtak, hanem "Készenléti Rendőrséget" meg "Ügyintézőt", "Tárgyat" és "Telefonszámot". Elkurták a hamisítványt, és a mandiner meg ki is rakta a képeket róla. 

Javaslom, hogy a gazdáid által adott anyag kritikátlan felhasználása helyett ismerkedj meg valamelyik ~méltán népszerű internetes keresővel. Persze nem muszáj, mert egyrészt nem muszáj, másrészt mert egy nagy rakás igazi hamis szaron kívül tőled nemigen vár senki semmit (szerintem). Ennek ellenére figyelmedbe ajánlom a "rendőrség dokumentum" keresőkifejezést, hátha térdelés közben jut egy kis időd a hétköznapi valóságra.

:)

persze hogy nem félünk, de azért az emberi butaságtól egy kicsit azért igen

mire beírtam volna a jakuparódiát, hogy a Kérdőjeles Jegyzőkönyvet atóni diktálta orbán fasiszta pribékjeinek, akik a gyerekekkel is "lefeküdtek", jött az igazi, és menetrendszerűen előadta gakorlatilag ugyanezt

én mondjuk immunis vagyok rá

mire beírtam volna a jakuparódiát, hogy a Kérdőjeles Jegyzőkönyvet atóni diktálta orbán fasiszta pribékjeinek

Annak mi az oka, hogy nem a rendőrségi templéttel nyomtatták ki a rendszerből mindentelsöprőbizonyítóerejűdokumentumot?

Szerkesztve: 2024. 04. 29., h – 21:53

A politikus szerint Magyar Péter szájából az a kijelentés is elhangzott egy szokolyai táborban, hogy „megállnak a fejlődésben a gyerekeim, ha ránéznek Dobrev Klárára”, és ez egy „olyan szint, ameddig a Fidesz sem szokott lemenni”.

Plot twist: egyre jobban tetszik ez a Páti. Az elszabadult hajóágyú #2 😆

Komolyan mondom, még lehet szavazok is rája! Ha folytatja a műsort! 😭

A pártját át kéne neveznie: Lehet Röhejesebb a Politika pártra!

trey @ gépház