Blackpanther OS Közösség regisztráció

Gondoltam egyet és telepítettem virtuálisan egy Blackpanther nevezetű distrot kipróbálásra. A rendszer gyakorlatilag használhatatlan volt addig, amíg nem telepítettem a KDE Plasma helyére egy I3WM-et. Amúgy a rendszer telepítése is elég horribilis lassúságú volt.
No mindegy, kíváncsi voltam, hogy csak nálam van ez a probléma, ezért regisztráltam a fórumra Windows-on keresztül. Ennek az információnak lényegtelennek kellene lenni, gondoltam én. Erre kapok egy üzenetet, hogy a fiókomat felfüggesztették mert, idézem:

"Fiókod a következő ok miatt felfüggesztettük. Ezért nem tudsz bejelentkezni, amíg a hozzáférést vissza nem állítjuk.

Kérjük küldje el számlázási adatait az ugyfelkapcsolat@blackpanther.hu címre, hogy a fiókszolgáltatásunkat igénybe vegye. Mivel az ingyenes fiókregisztráció és használat a blackPanther OS felhasználók kiváltsága, az Ön tartozása: 129 EUR A számla kifizetéséig zárolva marad a fiókja.

Ez a korlátozás automatikusan megszűnik: No date specified

Ha úgy gondolja, hogy ez az üzenet hibásan lett elküldve, vagy ha bármilyen kérdésed van a bejelentéssel kapcsolatban, kérjük írj a felhasználói csoportba a Facebook-on!"

Üdvözlettel:

blackPanther Europe/Magyarország
www.blackpantheros.eu - www.blackpanther.hu
Facebook: https://www.facebook.com/blackPantherOS.Eu"

Szívesen támogatnám a magyar linuxos közösséget, azzal hogy besegítek egy-két helyen a fejlesztésbe. Szeretném jobban megismerni az általam kedvelt kernelt és a rá készült disztrókat. De így inkább szerzek máshonnan tapasztalatot.

Marad a Linux From Scratch :)

Hozzászólások

uh baszki, így ez azért elég kemény .... (bár nem hinném, hogy a Windowsról történt regnek köze van ehhez, de ez akkor is pofátlanság netovábbja.. )
Mondjuk egy URL jól jönne, hogy konkrétan hol regisztráltál? :)

" Itt egy jelölőnégyzet! Tudomásul veszed, hogy az oldal tartalma szerzői jogok alatt áll, annak ingyenes felhasználása kizárólag a blackPanther OS felhasználók joga. Ennek megszegése automatikusan fiók használati díjat von maga után.
A díja: 40.000Ft/év (ennek megfelelő Euro/USD/GBP)."

Figyelmetlen voltál (vagy nem),de ettől függetlenül ez kemény :((
Már csak ezért is, mert ez így nem egyértelmű, szerintem ez sima lehúzás.

Hát attól tőlem egy petákot se kapnak.
Meg az ÁSZF nem tudom megkérdeztem egy könyvelő ismerősömet és nem így kell kinéznie.
Ahol jelen pillanatban dolgozok cégnél elég sok oldalas ÁSZF-ünk van. :D

Szóval én meg azért nyomhatnám fel őket mert nincs szabályos "ÁSZF" a weboldalon, ha már haszonszerzést folytatnak.

Ne legyél már skót! Most nem ér meg évi 40 ezret, hogy az elitbe tartozhass, írhass a Facebook-csoportjukba, meg használhass egy olyan disztrót, amihez nem csak a támogatás fizetős, de állítólag a virtualizációt meg a magyaron kívüli nyelveket sem támogatja normálisan, de legalább nemzeti? Simán tuti üzlet, már a felhasználóval való törődésük és kommunikációs stílusuk lazán megér ennyit. Nagyobb felhasználói táborral rendelkező, valóban opensource és ingyenes nagy disztrókat csak a csóró lúzerek használnak, akiknek nincs pénzük se Windowsra, se BP-re, se Macre.

Szerk.: elnézést, kiderült, hogy nem tudok olvasni. A topiknyitóban leírt üzenet világos. Nincs választásod, igénye vetted a szolgáltatásukat, számlát állítottak ki, gondolom ÁFA-tartalommal, lekönyvelve, és ez alapján tartozol. Kicsit olyan ransomware jellege van a dolognak Denial of Service attack felhanggal, most már nem menekülsz, föl löszöl négyelve, ha nemfizecc. Pont.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

"elnézést, kiderült, hogy nem tudok olvasni"
ahogy mások sem! semmiféle számla nem került kiállításra. túl sok a túlzás, a csúsztatás. röhej, hogy megint olyan pofázik erről, aki csak itt értesült félinformációkból :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

szerintem tenyleg ki kene csengetni ezt a 40 ropit. Na nem ugy ertem, hogy megeri ez a szolgaltatas, hanem hatha akkor telik nekik egy rendes vps-re (ami, mint megtudtuk, nem blekkpanteren fut, mert az nem ismeri a virtualizaciot, hiszen az az ordog muve), mert tenyleg tetu lassu az oldaluk...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

a tetülassúságnak kettő darab oka van?
1. folyamatos monitorozás ubuntujúzerek részéről (fingunk nincs, mi az elemzések tárgya)
2. valahogy védekezni is kell a wordpresstördelő buzik ellen is...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ú baszki... Gratulálok akkor. És ők akarnak a nagy szabadszoftver terjesztésben harcolni. Meg letörni a Microsoft egyeduralmát idehaza. Meg még lobbyzni pártoknál.
Így ? Ezt így? Hogy ? ÁSZF legszebb gyöngyszeme, hogy ha már regisztrát user is vagy, NE lépjél be másból csak bP-ből!! Köszi bazmeg, azt aki céges gépen van az
mi a f.szt csinál? :) Költői kérdés...

Aha good-luck ilyen "ÁSZF"-el :/ Beszarás.

Azt eddig is tudtam, hogy a BlackPanther egy vicc, de nem gondoltam, hogy ekkorát üt :D

És nem ez a legdurvább...

https://tardis.hu/le/nocomment.jpg

Csak linkeltem egyet a hivatalos BP FB oldalról.

Névvel, email címmel van kinn az illető, képpel FB direkt linkkel!

A satírozásokat már én raktam bele a printscreen-elt képbe.

Ez bazmeg. Ez bazmeg egy szánalom... A hivatalos oldalon gyaláznak embereket, akik "nem olvasták" a saját sz.r ÁSZFjüket? Amit regisztrációs oldalon nem is tüntetnek fel, de még ha el sem olvasták volna, akkor sem lehetne ennyire személyes adatokat a saját hivatalos FB oldalukon megjeleníteni, vagy sehol sem. Vagy majd azt is beleírják az ÁSZFbe, hogy "amennyiben nem olvastad el, úgy automatikus 'hekker' leszel és el leszel mondva minden sz.rnak a hivatalos bP FB oldalunkon?!" Lassan már súrolja ez a személyiségi jogok megsértése kategóriát szerintem ... De a rágalmazás az tuti megvalósul..

Felháborító ... Mondom ezt úgy, hogy egy időben kezdtem volna szimpatizálni a bP-vel... Szerencsére véget ért ez az "érzés"...

Köszönöm, a javaslatom az, hogy most távolítsd el a valótlan linket, vagy tedd közzé az előzményeket is, mert így ebben a formában és az adott URL-en is, rágalmazás tényállását kimeríti és nekem Kecskemétre járni, költséges lesz neked.

Először is a részletek tisztázása végett:
- az illető fel lett szólítva elektronikus úton, hogy fejezze be a weboldalba bejutására tett kísérleteket.
- az illető le lett tiltva a fiókkal együtt.
- az illető fel lett szólítva a facebook csoportban az után is, hogy nem fejezte be a sorozatos behatolási kísérletet
- majd az illető ezt követően hazug és rágalmazó postot tett közzé "védekezésül".

Ezt követően felvettük a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel Szerbiában, az ügy folyamatban van, bár próbálnak meggyőzni róla, hogy egy szerencsétlen nyugdíjas,

Ettől függetlenül a cselekménye közérdek, hogy tisztbán legyen vele mindenki, hogy hajalmos az illető a lopásra, illetve az illegális cselekményekre a felszólítás ellenére is.

Na most a tevékenységéről és a felszólításokról is másolattal rendelkezünk, viszont amit te itt csináltál az tovább mutat ezen, illetve az is akié a domain. Így egyértelmű, hogy helyesbítést közzétegyen vagy mehetünk tovább.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

btw, mivel nem tudom eldönteni mennyire elszánt vagy ebben a témában, ezért a fenti linket eltávolítottam.

Az előzményeket Te magad írtad le, azt el is fogadom.

Nekem nincs időm bíróságra járni és sajnos el tudom képzelni, hogy Te ezt simán megléped, akármi is lenne a vége.

Ennyi.

sj, abszolúte nem a beijedésről szól ez a történet. Egyszerűen tartom olyan elvakultnak, hogy bizony rámereszt egy pert. Nekem pedig mint fentebb írtam, se kedvem, se időm nincs bíróságra járni egy "bagatel" ügy miatt, aminek bármi lehet a kimenetele.

A franc se akar ilyen dolgokban részt venni... Nyernék vele valamit ha mégiscsak elcitálnak valahova ? Semmit. Rengeteg időt és bosszúságot veszítenék / nyernék vele. Semmi mást. Ez biztos kell valakinek, nekem erre nincs szükségem. Még ha ~~~~5% esély is lenne erre az egészre. Ha nekem adnak igazat, akkor hah verhetném a mellemet, hogy na baszki nekem adtak igazat. Remek. Egy fórum poszt miatt.

A véleményemet továbbra is fenntartom amiket leírtam, csak a kérésnek eleget téve leszedtem a képet. btw, hivatalos FB oldalukon bárki megkeresheti az adott bejegyzést. Ennyi. Én sem tettem mást.

/me csak leul ide es figyel (popcorn bekeszit)

Hűűűű azta! Még ilyet!
Megint felvágtuk az ereinket:D))

Tanulj meg olvasni:
- Először is HOL VAN KÖZÖSSÉGI REGISZTRÁCIÓ?!?
- FELHASZNÁLÓI VAN.
Te felhasználó vagy? Nem. Telibe szartad a felhasználási feltételeket? igen. És még hőbörögsz?!

Sem a Windozhuszárok sem az Ubuntu/Mint recskapajtások sem érdekelnek.
Egyikőtök se tett soha semmit, csak a pofátok van, A HUP-on veritek a nyálatokat évek óta a Linuxról de Windoz nélkül egy napot se bírtok ki:D) LOL Az való nektek, azt csináltok vele amit akartok. Ezt is lesz@rom, semmi nem változik mint ahogy 15 éve sem változott semmi.

És látod Krix, előtted és utánad sem változik semmi, itt sem jártam hónapok óta, és pont olyan jó minden ahogy volt, de pontosan tudtam hogy a temérdek Windows-os kérés honnan jönne máshonnan, MINT aZ UNIX portálról :DLOOL

Csőpá

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Szánalmas vagy, köszönöm a hozzászólásod, teljesen elástad magad a HUP-os közösség előtt.
Előttem már akkor amikor a putvádra regisztráltam.

Én csak azt szerettem volna megtudni, hogy én MINT FELHASZNÁLÓ hogy tudom használhatóvá tenni a rendszert. Most mit csináljak?

Te még új vagy itt?! Én már réges rég lesz@rom, hogy a HUP-on ki osztja az észt, osszátok egymásnak. Már a HUP első indításánál itt voltam és akkor is utáltak, és?! Az én életemben semmi sem fog változni, sem tőled, sem mástól, se a HUP-tól se semmitől. És a kamud sem érdekel, végignéztük a látogatásod archívumát, te egyszerűen hazudsz :D) Újra elmondom : NEM VAGY FELHASZNÁLÓ! PONT

Ráadásul hozzá kell még tennem, hogy szerepzavarba is vagy! Az én oldalam, az én projektem, az én szerverem, az én munkám hát majd én megmondom, hogy te, ő,, ki, miről mikor mennyiért olvassa, HA olvassa.

Nem mentem hozzád kérni semmit, nem kértem, hogy regisztrálj, nem kértem hogy használd, sőt! Megkérlek, hogy soha ne használd! TUdod miért? Mert pont ugyan olyan lenne akkor is ha te erre vernéd, mint ahogy most a Windozra vered és hazudsz. De ezt is lesz@rom:D) Tudod miért? Mert még azt is lesz@rom :D) Fúúú mekkora köcsög vagyok, de még azt is lesz@rom.

Nekem nem KELLESZ ÉRTSD MÁR MEG! EGYIK FELHASZNÁLÓ SE! A RENDSZER NEKTEK KELL, az oldal nektek kell, a tartalom nektek kell, a kiszolgálás meg a segítség nektek kell. És még te hőbörögsz miután tőlem akartál mindnet?!

Most majd jössz azzal, hogy neked nem kell, de HA MEG NEM KELL AKKOR MI A KÉRDÉS?! :D) LOL

Elmész Ubuntuzni meg Mintezni aztán elhiszed hogy csak és csakis TE vagy a fontos, mert nekem bizony nem.:D) Se te se más, miért kéne bárki? Azért, hogy én fizessek te meg habzsidőzsi, mert a Windozba megszoktad hogy lophatsz mindent, a Linux meg ingyen JÁR. HEHE.

Apropó:blackpanther közösségi oldal ott próbálkozz ingyenélni :D) Na megyek, újra felvágom az ereimet mert eggyel kevesebb szívja a vérem.

Peace :D) by KAMI :D

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Köszönöm ismételten.
A legtöbb linux disztró használhatóbb mint a tied valaha is lesz, én csak rendesen szerettem volna segíteni egy magyar rendszer fejlődésében, mert érdekemben állt volna hogy fejlődjek.
De tudod mit továbbiakban nem érdekel mit írsz, csak ignorálom, mert úgy látom hogy nem érted a lényeget.

Ez elég rossz hozzállás, mert attól hogy lefejlesztesz valamit és felteszed az internetre az fellelőséggel is jár. Szóval soha a büdös életbe nem fogja használni a kutya se a rendszered. Aki használja annak egészségére, hisz szabad világban élünk, mindenki azt használ amit akar.

De én segítséget szerettem volna kérni AZ ELSŐ TELEPÍTÉSEM UTÁN, hogy mi a fenéért nem tudom működésre bírni a rendszerem??

Szóval inkább csinálok magamnak egy rendszert. Hisz már 8 éve linuxot használok és érdekel a fejlesztés, de az én hibám hogy van egy dolog amit nem tudtam megoldani és a közösséghez fordultam volna segítségért.

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
BTW

TE NEM ÉRTED DE ÚJRA LEÍROM! Nem tudom mi ilyen rohadtul bonyolult ezt felfogni:

AZ NEM EGY KÖZÖSSÉGI OLDAL!!!! Érted már?!

A KÖZÖSSÉGI OLDALT MEGTALÁLOD A GOOGLE-ban, ott akkor kapsz segítséget ha csinálsz egy közösséget mert én nem akarok ilyet, tőlem meg a honlapon akkor ha fizetsz. Akkor kapsz információt ha fizetsz.
Esetleg ha szépen megkérsz! NA persze ez nem jött össze... És akkor regisztrálhatsz ha MÁR felhasználó vagy és kiérdemelted. Engem csak egy dolog érdekel, hogy mennyit utalsz, a többihez semmi közöm.
Ingyen segítség a felhasználói csoportban kérhető a felhasználóktól, ha jó napom van én is segítek. de a honlapon nincs játszótér.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Én eddig 3 itthoni gépre tettem fel a blackPanther-t gond nélkül. Mindegyiken hiba nélkül megy. Nem használok 8 éve linuxot, csak úgy 1 éve.
Ha valamivel gondom akadt a fb csoportban megkaptam hozzá a segítséget.
Én elégedett vagyok vele. Továbbra is használni fogom.

----
FreeBSD, Solaris, Debian, blackPanther

Érdekes. Egyrészt:

Lényeges különbségek vannak a különböző agyon marketingelt és hype-olt rendszerek, disztribúciók és a blackPanther OS között. Mi nem üldözzük, nem hittérítjük, nem erőltetjük, nem csapjuk be a felhasználókat, nem ígérünk hamis közösséget, nem ígérünk és nem teszünk azért semit, hogy bárki is blackPather OS-t használjon. A felhasználóink mindegyike saját maga hozta meg ezt a döntést, így megbecsüli, tiszteli mindazt amit ezzel a rendszerrel kapott. Vagyis a "ki Mint vet, úgy arat..." elv érvényesül, és ez így van rendjén.

Másrészt:

A tartalom eléréséhez be kell jelentkezned a fiókodba blackPanther OS alól! A fiókhasználat kizárólag blackPanther OS alól ingyenes. A részletekért olvasd el a “Regisztráció az oldalra – ÁSZF” tájékoztatónkat.

minden cikknél. Köszi. Pedig csak "érdekelt volna (nem) mi az a multiprotokollos üzenetküldés" a Facebook linketek alapján. Szóval vagy felszenvedem segítség nélkül a rendszereteket, vagy kifizetek 40.000 Ft-ot arra, hogy kiderüljön, érdekel-e a BP. Nem érzem, hogy magamtól döntöttem a telepítés mellett, mint ahogy azt sem, hogy nem erőltetitek.

Apropó. Ha telepítés közben olyan hibába futok, ami megakadályozza a telepítést, csak 40.000 Ft-ért kaphatok segítséget? Hát köszi...

A stílusod is magáért beszél. Ha ennyire "lesz@rod", nyűgnek tartod a usereket, mi a francért publikálod a rendszeredet? Szögelgetnéd a 4 fal között, senkit se zavarna és téged sem zavarna senki.

A rendszer telepítése nem szenvedés, pont annyira bonyolult, mint bármelyik másik linux disztró telepítése (nekem is sikerült).
(Bármelyik linux esetében belefuthatsz hardver kompatibilitási problémába.)
Ha telepítés nem sikerül, az fb csoportban felteheted a kérdést, amire jó eséllyel választ is fogsz kapni. És még fizetned sem kell érte.
Ha nincs telepített bP-d, akkor azokra a programokra sincs szükséged, mivel azok a rendszerhez lettek optimalizálva. Más disztrón jó eséllyel nem, vagy hibásan működnének.
Kaptál valaha segítséget debian, redhat, suse, ubuntu fejlesztőtől, mert elakadtál a telepítéssel és nem tudtad megoldani? Arra vannak a felhasználói fórumok.
BP esetében ez a fb csoport.

----
FreeBSD, Solaris, Debian, blackPanther

> Kaptál valaha segítséget debian, redhat, suse, ubuntu fejlesztőtől, mert elakadtál a telepítéssel és nem tudtad megoldani?

Igen. Amikor pedig mégsem, akkor normális hangnemben felvilágosítottak, hogy merre érdemes keresgélnem, nem pedig kirakták a személyes adataim a netre. Nem neveztek tolvajnak, nem aláztak meg, stb. Sőt, arra is volt példa, hogy megköszönték, hogy találtam egy olyan bugot, amit ők nem.

Szépen összemosod a dolgokat.
A fentebb linkelt személy adatai nem azért kerültek ki, mert kérdezett. Ő jogosulatlanul akart az oldalon lévő adatokhoz, információhoz hozzáférni.
Az elérhetőség egy egyszerű feltételhez van kötve. Telepített rendszer(bP) alól használd a regisztrációd.
Gondolod, hogy pl. a redhat nem teszi meg a szükséges lépéseket, ha az oldaláról jogosulatlanul(vagyis fizetés nélkül) akarsz letölteni pl. telepítőkészletet?
Amennyiben normális hangnemben kér valaki segítséget, akkor a válasz is olyan. Ha nincs pontos hibaleírás esetleg mellékelt log vagy képernyőkép, akkor elég nehéz segíteni, de ezt gondolom te is tudod.
Ha bugot találsz és jelented, valószínűleg itt is megköszönik.

----
FreeBSD, Solaris, Debian, blackPanther

> jogosulatlanul(vagyis fizetés nélkül)
És kötelező azért RHEL alól nézni a fórumot? Kétlem.
> akkor elég nehéz segíteni, de ezt gondolom te is tudod.
Ilyenkor kulturáltan szokás megkérni, hogy mit küldjön még be információként.
> valószínűleg
Ellenben professzionális helyen biztos.

Azért van, amit nem kéne mosdatni.

> pl. a redhat nem teszi meg a szükséges lépéseket, ha az oldaláról jogosulatlanul(vagyis fizetés nélkül) akarsz letölteni pl. telepítőkészletet?

Kérek egy példát arra, hogy a RedHat nyilvánosság előtt rágalmaz valakit jogosulatlan letöltésért. Mutasd meg, és elismerem, hogy igazad van.

ahanyszor ez a blekkpanteres vektor (vagy ahogy o hax0r irassal szokta: v3ct0r) megszolal a hupon, mindig bebizonyitja, hogy milyen pitianer seggfej.

Biztos csak en nem erzem at, mekkora egbekialto tolvajlas az, ha valaki nem blekkpanter alol hasznal(na) a forumotokat. De mit tegyen az, aki pl. nem tudja beloni a wifit, whatever a blekkpanteren, es ezert pl. telefonrol lepne be? Vagy mivel ez a szar csak pc-n el meg, amit az ember nem feltetlen visz a hona alatt a munkahelyere (de meg notebook-ot sem), akkor nem hasznalhatja az oldalt? Mondom en, erosebb vps kene a blekkpanter site aLOLa. Vagy egy kevesbe kreten vezer.

Gondolod, hogy pl. a redhat nem teszi meg a szükséges lépéseket, ha az oldaláról jogosulatlanul(vagyis fizetés nélkül) akarsz letölteni pl. telepítőkészletet?

te erted, hogy mit beszelsz? Ketlem. A redhat ugyanis ingyen adja a telepitot, FYI.

Amennyiben normális hangnemben kér valaki segítséget, akkor a válasz is olyan.

amit (kon)vektor haverod itt levagott, erosen ketlem.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Nem tudom, sosem próbáltam telepíteni (mondjuk ez a blogbejegyzés után nem is szeretném), én csak kíváncsi voltam milyen újdonságokat emelnek át mostanában. Ez olyan nagy dolog, hogy mindenki elől rejtegetni kell, csak azok láthatják akik már amúgy is használják a rendszert? Érdekes módon Ubunturól pl. folyamatosan olvasható a fejlesztés alatt álló kiadás újdonságait bemutató cikkek. Vagy említhetném bármelyik másik disztrót...
Olyan Facebook csoporthoz meg nem szeretnék csatlakozni, ahol jogellenes tevékenységek folynak. :)

Nekem nincs, és nem is szeretnék fb hozzáférést. Akkor mi lesz? Viszont a kis netbookomon van egy Red Hat alapú disztró.
Kihez forduljak?
Annak idején még a Mandrake 6.0 Venus kiadásnál problémám volt a telepítéssel. A CD-n lévő címre küldtem egy kérdést windows alól, és kaptam választ a fejlesztőktől emailben.

Vector.. amikről beszélgettünk anno, azokat nem véletlenül beszélgettük. Próbáltam egy kicsit konstruktív lenni + egy kicsit más szemléletet bevinni a témába.. Nem sikerült. Ahogy látom, változott valami, csak rosszabb lett. Ezt a fenti bP -s FB post mutatja hogy rosszabb lett...

Ezen én bszottul felbasztam magamat, hogy a hivatalos FB siteotokon, számodra ismeretlen embereket "gyalázol szarrá" azért mert nem az ÁSZF szerint cselekedtek.
Ez számodra rendben van. Ezt én el is fogadom, többek között ezért is váltak el útjaink.

Ez egy rossz irány.. ez a fajta hozzáállás / kommunikáció, nagyon rossz.. Nem a "közösséggel" szemben, akiket Te annyira megvetsz.. A leendő felhasználóiddal szemben.... Pl a fenti userünk lehetséges, hogy félreértelmezett valamit, és megpróbált beregelni többször is... Csak mivel 3x ugyan azt kapta vissza, hogy fizessél (és az emailben nincs ÁSZF link) ezért feladta. De ők már számodra egy hekker, egy sz.rszemétsz.ralak. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Ha nem látod be magadtól hogy ez bizony GOND, akkor több "tanácsot" nem is akarok adni.

Személyeskedni pedig nem fogok, eddig sem tettem, ebben a posztban sem, csupán kifejeztem erről az egész történetről a véleményemet.

Üdv
-krix-

Tévedsz most is! Mi kerestünk egy rahedli pénzt, megkaptuk a támogatást is, és ez így lesz ezután is. Az ingyenélőket, csalókat, hazugokat ezután sem fogjuk szeretni. Egyébként neked van fiókod, felesleges újra kísérletezni, pláne Windoz alól :) Tudod, NSA.... te mondtad.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

"Ez egy rossz irány.. ez a fajta hozzáállás / kommunikáció, nagyon rossz.. Nem a "közösséggel" szemben, akiket Te annyira megvetsz.. A leendő felhasználóiddal szemben.... Pl a fenti userünk lehetséges, hogy félreértelmezett valamit, és megpróbált beregelni többször is... Csak mivel 3x ugyan azt kapta vissza, hogy fizessél (és az emailben nincs ÁSZF link) ezért feladta. De ők már számodra egy hekker, egy sz.rszemétsz.ralak. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Ha nem látod be magadtól hogy ez bizony GOND, akkor több "tanácsot" nem is akarok adni."

+1

Kellene némi szemléletváltás, ügyfélközpontúság, PR terület tanulmányozása. Függetlenül attól hogy valaki fizetős vagy nem fizetős ügyfél. Letolvajozni meg fenyegetni az ügyfelet?

A stílusa egyébként Basil Fawlty-ra emlékeztet engem, megyek is újranézni :)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

"Sem a Windozhuszárok sem az Ubuntu/Mint recskapajtások sem érdekelnek."

Gondoltál már arra, hogy ne az oprendszere alapján ítélj meg egy embert, abból az okból kiindulva, hogy oprendszert gyakrabban váltanak a népek mint személyiséget?

Például melóban Windows, hazafele Android, otthon Ubuntu, nagyszülőknél Mint, és így tovább.

Vagy szerinted én kevesebbet érek, mert egy mocsok Qubes-OS felhasználó vagyok, aki nem átall egyszerre, egymás melletti ablakokban futtatni Fedorát, Ubuntut, és Windowst?

egy igazi magyar disztro...
(popcorn, sub - bthomyka van még erre?)
--
blogom

Te meg egy jó magyar ingyenélő vagy. Aki akar, követel, elvár ingyen, csak úgy, mert .... miért is?! Majd, ha te a fizetésedet amit a munkád után kapsz szétdobod, lehet osztani az észt. De amíg én fizetem a számlákat addig lehet gondolkodni, hogy mennyi baromságot hordatok össze.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Szánalmas. Persze ha a fejlesztők idejét kitölti a potenciális felhasználók Facebookon való mocskolása, akkor nem meglepő, hogy se normális kommunikációra, se egy normális disztró összerakására nem marad erőforrás.

A potenciális felhasználó az az aki használja a rendszert. Az idiótákat meghagyjuk az Ubutunak, Mint-nek meg a HUP-nak :D) Nekünk nem kellenek mert a mi időnk is véges és el kívánjuk dönteni, hogy kire fordítjuk.

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Jut eszembe! Nincs VMWare támogatás már a blackPanther-ben legalább 2 éve és nem is lesz. Hamarosan kiveszem a VirtualBox-ot is, és kimondottan nem támogatjuk már az Ubuntu-s VirtualBox-ot sem. Nekünk nem kellenek a ráérő játékosok, akik Virtuális PC-n pótolják az elvesztegetett gyermek éveket :D)
Mindenki játsszon azzal amivel egyidős.:D

Szóval a jövőben felesleges próbálni!

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Már "alpha"-ban szépen megy a 17-es, de még messze az alagút vége és olyan problémákat kell még megoldanom amelyek eddig nem voltak. A tököm tele van a keresztváltoztatásokkal, mikor X library igényel egy új Y-t és A-V-ig összeomlik tőle minden. Kicsit elkurvultam most mert sok volt a jövés-menés, tárgyalások, találkozók, de behozzuk a lemaradást mint mindig :D) Tudod, soha ne mondd, hogy soha, mosolyogj és öleld meg az asszonyt. Itt ér véget a történet :D))

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

És szerinted felelőtlenül feltelepítek egy olyan rendszert a gépemre amit nem is tudom hogy stabil e???

A céges gépemen Arch Linuxot használok I3 Window Manager-el, de biztos bennem a hiba hogy nem rakok fel úgy egy ismeretlen OS-t hogy nem tudom hogy egyáltalán használható e?

Remélem nem is fogjátok támogatni a virtualizációt, hisz akkor a normális ember nem fogja kirpóbálni a rendszert.

Értem a problémád. De nagyon szépen megkérlek, könyörgöm, hogy értsd meg az enyémet.
Az a te problémád és nem az enyém, nem miénk. TE sem foglalkozol a mi problémáinkkal ha jól tudom.

Megnézed, eldöntöd és mindenki megy a maga útján.

Ha pislantasz kicsit körbe - nem kell hozzá regisztráció sehova -, akkor láthatod hogy tízesével szállítjuk a gépeket, laptopokat ennek biztos van oka, mert senkit nem kérünk arra, hogy "legyen mindenki blackPanther user", de ezeket mi csináljuk, mi állítjuk össze, mi telepítjük és mi karbantartjuk, persze nem ingyen. Abból még nem lehetett megélni és rendszert finanszírozni.

Tudok válaszolni is kérdésekre, tudok válaszolni és segíteni bárkinek, aki tud kérni, és vannak mára jó sokan akik tud(n|t)ak...

Szerinted mit használok? Wi... neeem! Na, na, na? Hát blackPanther OS v17 betat-t * blackpanther.hu

Baszki te még olcsón kaptad volna

"Windows változatok - 300.000Ft/év | Ubuntu és forkjai - 200.000Ft/év (vagy bármilyen más disztribúció) | MacOSX - 100.000Ft/év Minden egyéb egységesen: 250.000Ft/év"

"FIGYELEM AKCIÓ!!! Windows változatok - 500.000Ft/év | Ubuntu és forkjai - 199.000Ft/év (vagy bármilyen más disztribúció) | MacOSX - 100.000Ft/év Minden egyéb egységesen: 249.000Ft/év Amennyiben eltévedtél és Windows felhasználókat keresel, egy csomót találsz (vagyis jobbára azt) a HUP oldalain, ne tévesszen meg a név csak álca :D)"

már most ez van, kurvára beteg ez az egész story, sajnálom szegény vector-t, valami biztosan nincsen rendben odabent. na mind1, szerencsére nekem nincs rá szükségem hogy ezt a valszeg hulladék oprendszert használjam. :)

Vector egy poliverzum szintu autista, ne foglalkozzatok vele, mar tobbszor jelezte hogy ostoba szeretne maradni.

trey!

valld be, hogy a tudtunkon kivul egy online ITreality reszeseive tettel minket :DDD

Én nem röhögtem ;( , mivel ez a Hisztimentes Linux Felhasználók (HLME) fácse csoport, amit pont azért csináltam, mert ment a balhé állandóan az lme fácse csoportban és kurvára untam. -alapvetően a BP-vel kapcsolatos témákban.-
Így aztán tűzzel-vassal írtok ott minden személyeskedést egy figyelmeztetés utáni kitiltással.
Na ezek után ma reggel elindult az élet...

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Tudja-e a blackpanther.hu hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a regisztráló személy böngészője milyen operációs rendszer alatt fut? Nem, nem tudja. Ennyike.

> Ha úgy gondolja, hogy ez az üzenet hibásan lett elküldve, vagy ha bármilyen kérdésed van a bejelentéssel kapcsolatban
"– Tegez és magáz – susogta Dubovánszky –, akár az ura. Vége mindennek."

bump, már vagy 40 perce nem volt poszt, pedig nagyon ígéretes a thread

Mintapéldája, hogy kell közösséget építeni... szánalmas.

Vektor! Szívemből beszélsz! Csatlakozni szeretnék a közösséghez!
Kártyával lehet fizetni?

Úgy érzem megtaláltam a helyem...

Nem rossz ez. De ha nincs az élén egy karizmatikus vizionárius, aki nem fél kimondani az igazságot az internet bűzlő bugyraiban, akkor ezen a zsúfolt hazai piacon esélye sem lesz ebben a szegmensben, rövid időn belül menthetetlenül elkezdenek többen is érdeklődni iránta, s akkor nem biztos, hogy elegendő védelem lesz az, hogy lehetetlen letölteni.

_______Peter
I am a stone. I do not move.

Hát igen, idővel valahogy muszáj lesz az érdeklődőket is szűrni és csak a komolyan vehetőkkel foglalkozni. Egy 06 90 kezdetű telefonszámot javaslok a kapcsolatfelvételi lehetőségeknél, valamint egy ethereum okosszerződést, amelynél a megfelelő összeg utalása után adja csak ki az (egyszer használatos) support email címet.

Kedves Vector!

Két dolog jutott eszembe végigolvasva a kommenteket

- Ha ez a mentalitás dívott volna, k. de semmi nem lenne a BP-ből, mert a többi fejlesztő nélkül (triviálisan linux kernel, grafikus felületek stb...) te sem okoskodnál most.
- A HUP-on vannak emberek "windows huszárok" akik kicsit régebb óta linuxoznak mint te, és a tudásuk néhány nagyságrenddel nagyobb a tiednél, az enyémnél, sőt a kettőnkénél együttvéve.
Tisztelet a kulcsszó!

A hozzászólásaid teljesen méltatlanok ahhoz a szellemiséghez amely a linuxot és a szabad szoftvereket körül lengi és felnevelte. Sajnálatos, de tényleg.

-42-

jaja, többsége még mindig huptag meg windowshuszár. esetleg a teljes történetet kielemezhetnéd azokról, akik valamilyen oknál fogva el lettek hajtva a pantheres fb csoportokból (megjegyzem, mifelénk ez rendelkezésre áll).
mielőtt alaptalan faszságokat írogatsz a birkacsordával együtt sipákolva...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Tudom ez nem a reklám helye. A témaindítónak: ha esetleg érdekelne más magyar vonatkozású disztró, nézd meg a Frugalware-t.

tavolrol sem. A blekkpanter egy marginalis linux disztro, merheto user bazis nelkul. Dacara a megannyi ontomjenezesnek, lenezo lesajnalasnak, whatever. Ha jobban megnezed a kommenteket, zomuk nem a termekkel foglalkozik, hanem sokkal inkabb a vektor nevu mentalisan serult illeto szemelyevel...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

én úgy látom, hogy a témán pörögtek a legtöbben. bár az ubuntu 1500 usd-s szarján senki nem háborgott a mai napig sem, az állítólag ezen témában beküldött szavazás meg még nem jelent meg itt a hupon...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Abban hogy az Ununtu / bármiegyébmás nem tolja az arcodba a számlát.

Redhat estén van subscr. meg Novell esetén is, meg Orcale estén is..

De nem úgy, hogy "hát ha te nem redhat/novell/oracle" alól jöttél akkor b.szál egyedül.

Főleg nem a weboldalon. Regisztráljál, bármi alól.

Utána ha teszik kipróbálhatod ~30 napig azt hajrá. Ha tetszik "előfizetsz".

Ubuntunál ilyen nincs, letöltöd az LTS-t azt ennyi. Összerakod magad, nem kapsz hozzá semmi supportot, max communutity, meg esetleg egy két dev suppoortot.

Ha előfizetsz kapsz hozzá rendes supportot. Akkor kérnek tőled gdb debug outputot, stb. és megoldják ...

Ennyi a különbség. :) Ennyiben más.

"Ha előfizetsz kapsz hozzá rendes supportot."
miután egy ideig (saját elhatározásodból persze) tagja voltál a csapatnak, nem értem, miért nem írtad le, hogy a blackPanthernek is van fizetős verziója, melyhez ugyanúgy jár sokminden, mint a bubuntuhoz vázoltak...

értem én hogy visz magával a horda, csak nem árt tényszerűnek maradni. főleg úgy, hogy volt rálátásod erre-arra.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

jaja, tiszta diliház, hogy egyesek ilyen módon/áron adják a szolgáltatásaikat, de tényleg!
eközben persze a blackPanther csapat a saját felhasználóinak ingyen ad minden inputot, s csak a kívülállóknak okoz gondot ezek megszerzése...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Igen. És? Shuttleworth mindig is akart pénzt az Ubuntuból.
De nézzük egy kicsit más szemszögből. Az Ubuntu tud mutatni ilyet. Te mit tudsz mutatni a középső ujjadon kívül?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Unod már a blackPanther körüli hülyeségeket? Unod már a gerillamarketingjüket? Unod már az egészet? Akkor ez a te csoportod! Szeretettel várunk mindenkit aki nem szimpatizál a blackPanther OS körüli közösséggel és a rendszerrel!
https://www.facebook.com/groups/123505891698575/

Hát, ez erősen vicces vélemény egy olyan „közösség” képviselőjétől, amely „közösség” tevékenységét nagyjából le is fedi a két, fentebb említett ellenség-kiiktatási módszert kifejlesztő csürhe akcióit. Az már erősen politikatörténet, hogy a parasztbajszos táplálgatta, nevelgette fel a kefebajszost, letiltva az általa vezetett mozgalmat, annak legfőbb nemzetközi szervezetét fogadott fia támadásáról. Milyen érdekes, hogy pont ez a két vonal jutott eszedbe, nem? Freud pedig a háttérben somolyog.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

én meg már azt hittem, csak én vagyok képes túlzásokba esni...
asszem alakítok egy fb csoportot "eltúlzott túlzások" (vagy ilyesmi) címmel. :D :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

kétséges hogy nekem volnának lelki problémáim, elvégre sem ezt, sem a másik topikot nem én hoztam létre hisztizni, meg a hup népét pörgetni.

itt baszakodtok egy témán két topikban napok óta, de ha -szokás szerint- érvekkel jönne bármelyikünk
(úgymint pl a knowledge base fizetős szinte mindenhol, míg a pantherjúzerek pont ezekhez férhetnek hozzá ingyenesen, ellentétben az egyéb látogatóktól), akkor meg mindenki jön embert/eszközt/terméket köpködni (ki finoman, ki durván). tisztára linuxbuzik fb csoportja, ahonnan az érvekkel érkező és kérdező blackPanthereseket baszkodták ki a miniszajhák, mert szellemileg képtelenek voltak másképpen reagálni.

nem gondolom, hogy a blackPanther részéről bárki is elvárná a hup agymenőitől, hogy megértsék, mi miért úgy működik a panther háza táján, ahogyan.

^ez itt mind-mind privát vélemény, mielőtt még bárki azt gondolná, hogy a blackPantheré vagy vectoré.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Igen, igazad van, itt valóban a BP az áldozat, aki meg ezt kétségbe vonja, az pörög, meg lelki problémai vannak. Persze ez is csak egy privát vélemény. Ahogy az is, hogy ahol a BP képviselteti magát, ott csak a cirkusz és a fetrengés megy, közben meg nem látom, hogy mi olyan pluszt nyújtana egy nagy nemzetközi disztróhoz képest, ami miatt megéri támogatni ezt a hozzáállást, meg hogy fizessen érte az ember. Mondom ezt úgy, hogy még semmilyen OS-hez vagy más szoftverhez nem vettem igénybe hivatalos supportot magánemberként, ami volt probléma, annak utánaolvastam vagy kisebb részt nyílt közösségi fórumon segítettek, de végül mindig lett megoldás. Ettől függetlenül amit már a sokadik BP-es topikban látok évek óta, arra sarkall, hogy nem csak használni nem fogok soha BP-t, de még kipróbálni sem (még egyszer sem tettem fel), és másokat is le fogok róla beszélni. Számomra a BP elrettentő példa minden tekintetben, a Linux szégyene, a puszta létezése sértő a linuxos közösségre nézve. Itt most nem arról van szó, hogy a támogatás pénzért van hozzá, hanem amilyen körítéssel meg van oldva az egész, meg amit a BP-esek nyilatkoznak mindig.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Legyen, hintába még úgyse hagytak. Mindig mindenre van egy első alkalom.

A BP-ről eszembe jut még egy másik magyar emberke, aki úgy emlékszek a Minthez csinál remastereket. A nevére nem emlékszek, meg nem is lényeges. Ő abszolút ingyenesen és hobbi alapon tevékenykedik, de a hozzáállása hasonló. Rosszul köríti, reklámozza az egészet, ha kap olyan visszajelzést, javaslatot, kulturált kritikát, ami nem dicséri meg ajnározza feltétel nélkül, egyből besértődik, és azonnal önti az emberre a fröcsögést, hogy miért kell leszarozni (mikor egyébként semmi negatívat vagy sértőt nem írt neki senki), meg ragozni hogy ki mit mutatott fel, kivágja a hisztit, hogy akkor abbahagyja az egészet és a kardjába dől. Közben meg sem fontolja, amit neki írnak, pedig ingyen profitálhatna belőle egy nagyon kicsi időbeli ráfordítással, vagy ha már nem is hasznosítja, de megköszönné, hogy az emberek vették a fáradtságot, hogy visszajelzést írjanak. Rendben, legyen, biztos vannak emberek, akik alapból ilyenek, nem jó emberkezelők, nem tűrik a kritikát és a konflikusnak a legkisebb fokát sem, de akkor meg nem értem, hogy miért ők akarnak közösséget szervezni, meg másokért tenni akármit is. Nyilván nem feküdhet ez a műfaj sem mindenkinek, ahogy operaénekes sem lesz mindenkiből. A gond abból van, ha valaki ennek ellenére erőlteti, és túl komolyan veszi az egészet.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

a gondolatmenet alapjaiban hibás. barczát nem érdekli, ki szerint mit kéne mikor és hogyan. ha össze töritek magatokat, akkor sem.
a probléma az, hogy évek óta Ti ezt itt a hupon képtelenek vagytok elfogadni.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

„egy másik magyar emberke, aki úgy emlékszek a Minthez csinál remastereket.”
Lathronos az itcafén is csinál, de ő nem sértődős, a hibák javításában is segítőkész.

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Tudod, nem az a baj, hogy azzal kérkedtek, a knowledge base típusú dolgokat a regisztráltaknak ti ingyen, mások meg pénzért adják, hanem az, hogy egy egyszerű, amatőr kérdést ti úgy értékeltek, vagyis az istenetek úgy értékel, hogy azért fizessen az a fogalmatlan kezdő, mert fogalmatlan, mivel semmilyen tájékoztatás nincs az oldalon azzal kapcsolatban, hogy rohadtul ne ott kérdezzen. Az meg végtelen szánalmas, hogy ha ezt teszi, akkor a kérdés feltevéséért pénzt követeltek. Érted? Nem azért, mert válaszoltatok, tehát egyrészt dolgoztatok, másrészt értékes, saját magatok által keletkeztetett tudást osztottatok meg mással. Rosszabbak vagytok, mint a mindenki által utált legdörzsöltebb ügyvédek, akik csak pénzért hallgatják meg, amit kérdezni akarsz, mert ők legalább előtte szólnak, hogy már az is pénzbe fog kerülni, ha meghallgatja a kérdést. Mert ti ostobán ezt is csak utólag közlitek. Ennek alapján viszont buktátok is a témát.
Mikor ki köpködte a „terméket”? De ha már: mi a saját, kizárólagos fejlesztés a bP-ben? Pl. az eléggé részleges magyar szerű parancsok a konzolban?

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

tudod, nem az a baj, hogy hibás a felogásotok. hanem az, hogy szétkiabáljátok a hülyeségeiteket, mint az egyetlen járható megoldás/terv/működő variáció...
a fogalmatlan kezdő tanuljon meg olvasni (asszem hatodszor írom).

"mi a saját, kizárólagos fejlesztés a bP-ben?"
a kiragadott példádhoz képest egy vödörnyi. vedd a fáradtságot megtapasztalni, én ugyan nem rajzolok neked sem, ahogyan baglyasnak se tettem, meg másnak sem.
(ahogy a magyaros parancsok megjelentek, az is gyalázás áldozata lett, ahogy az első live panther is.)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Bocs, de még W-on is van ingyenes support community.

https://answers.microsoft.com/hu-hu/windows

Mielőtt Windozhuszársággal vádolnál,
ezt pont Linux alól írom.
Utóljára W XP-nél láttam, hogy a

windowsupdate.microsoft.com

figyelmeztetett, hogy csak Explorerrel működik a frissítés.
De ott se fenyegettek X euro befizetésével.
Miért kell gyalázni az Ubuntut, Mint-et?
Sokat tettek a Linux népszerűsítésért, komoly fórumaik vannak.
Amit még W alól is el lehet érni.
Én lassúnak találtam, mégse állok neki fikázni, van még pár tucat disztro.
Persze nyugodtan kérjél pénzt a munkádért, csak valamivel udvariasabb stílusban.

nem jól látod a szitut cimbora... aki blackPanther alól lesegeti az érintett tartalmat, annak indzsé' van. szerintünk mindenféle más oprendszer alól leskelődő meg húzzon el, vagy fizessen.
véleményem szerint kbarcza már elég nagy ahhoz, hogy önállóan eldöntse, mikor mit kinek ad ingyen, vagy pénzért, mikor kivel hajlandó akár egy szót is váltani, s kivel nem.
ezen szuverén jogát nem kéne elkommunizálni se tőle, se mástól.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

reménykedni mindig lehet. ám hozzád képest jóval több inputtal rendelkezem (amikre te is könnyedén szert tehetnél ha akarnál) a témakörben, nem pedig vaktában baszogatok másokat.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

kedves husudosu, tisztelt nagyérdemű!

ahogy én tudom/gondolom:
1. a letöltött iso eleddig durván 5%-ban(?) mutatkozott "használhatatlannak", melyek közül a többség esetében hw probléma volt, míg a maradék olvasni volt képtelen.
2. a plasma -miután alapértelmezett felület- tokkal vonóval működőképesen került a rendszerbe, így ha nálad nem ment, másnál sem ment volna az elmúlt pár évben.
3. nem a fórumra regisztráltál (mert olyan nincs), hanem a tudásbázisba (windows alól). egy vödör feltételt kellett volna elolvasnod, mielőtt elfogadod. ehelyett olvasás nélkül elfogadtad.
4. kaptad az azonnali választ, amit bevéstél ide blogba. ezzel párhuzamosan írtál pár sort, sértődötten, mint aki kikéri a két kiló combhúst a hentesnél, aztán meg van szeppenve, mikor az ajtó felé haladva elé áll a hentes, hogy hát haló, fizetni kéne a húsért...
5. ennek mentén a saját tudatlanságodat számonkérve máson, kérted a regisztrációd törlését, illetve közölted hogy nem fizetsz.

nem kötelező a belső cuccokhoz regisztrálni, azok ingyenesek a blackPanther felhasználóinak. amikor vaktában lövöldözted a pipát hogy elfogadod a feltételeket.

szeretném citálni hiénát, akivel soha nem voltunk puszipajtások! ő ugyanis veled ellentétben képes pro és kontra vázolni egy-egy szitut, ráadásul eddig nem csúsztatott, nem hallgatott el inputot.
akár szándékosan, akár hanyagságból, de csak a saját érdekeid mentén pörkölted ide ezt a blogbejegyzést. hab a tortán, hogy amint megjelent a blackPanther felirat, szokás szerint elindult a birkaeffektus is.
köszönjük!

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ha ismereteiden a hepeningről csak és kizárólag innen szipkáztad, hát istenem...
gondolom zsvájcba is hasraütésre battyogtál ki, még tévedésből sem jártad körbe az egész költözősdit legalább háromszor, lehetséges buktatókat keresve...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

az a baj hogy ez a helyzet annyira kiralyul magyarosch (ahogy fent is fogalmazott mar valaki), hogy tokeletesen leirja mi a baj az ilyen szuper h3kk3r3kk3l es a hozzaallassukkal mint ti.

de probalkozzunk egy analogiaval, hatha igy jobban atmegy: a svajci bevandorlasi hivatalt fel lehet hivni svajcon kivulrol is, es DOBBENET, segitenek - meg mastercard sem kell hozza!

Sosem tartottam magam linux gurunak. Saját meghatározásom szerint ingyenes óperenciás rendszer használó vagyok. Ami jellemzően kelleni szokott azzal gyakorlatilag majdnem mindenhol boldogulok. Most éppen W10-et használok, mert a developer programban elérhető. De kezdetben, amikor majdnem Vector-hoz hasonló szoftverrasszista lettem, akkor voltak ötleteim, gondolataim pár órás szórakozásokra, és amikor össze akartam dobni egy P4-et 8 oprendszerrel, és közös /home könyvtárral, akkor eljutottam a BP-hez, mint sok az egyből.
Akkor még volt linuxfórum, és volt ott BP szekció.
A telepítő nem volt faszányos, paraméterezni kellet volna a grafikát a kezdésnél. Hülye voltam hozzá. Kérdeztem. Vector személyesen válaszolt, a megoldás működött.
A rendszer tetszett, és alkalmas volt a fenti feladatra.Én meg maradtam az UHU mellett, mert ott tudtam létrehozni offline repository-t (Szerk.: Mert ugye netem nem volt). Azaz ha a kezdőnek behányt a rendszer, akkor újratelepítésnél ne netről szedjen, hanem a saját tárolóból.
Pár apró felejthető beszélgetésem volt Vector-ral, de tényleg semmitmondóak. És akkor még jó fej volt.
Egy ideje látom ezt a szarkavarást ami a BP környékén folyik, és évek óta az lett a fentiekkel ellentétes álláspontom, hogy Vector egy saját magának való oprendszert fejleszt, a felhasználók zavarják, de mivel értékesíti mint terméket nem kikerülhetőek.
Na viszont azt nem értem, ha nem boldogulok a feladattal, hogy egy disztribúció külső megjelenését a világ felé prezentáljam, akkor mi a bánatért nem fogadok fel a rohadt sok pénzemből egy marketingszakembert.
Illetve mi a túrós lófasz történt az utóbbi 7-11 évben, amitől Vector egyre antiszociálisabb?

Ps.: Vagy lehet nem is? Anno sok-sok éve gondolkodtunk egy hobby szintű debreceni linux nap szervezésében, és mint akkor trendi opció felmerült a BP is. Simán üzleti szemponttokkal állt a dologhoz mintha profi rendezvény lennénk. Az ő terepjárója x litert fogyaszt 100km-en, ezt nekünk fizetni kell, ráadásul nem is olcsó, kellene védett parkoló, ezt nekünk fizetni kell. Szállás sem ártana, dettó... Próbáltam megkeresni a beszélgetést, (amúgy tényleg ilyen láma módon lett megkérdezve a dolog) nem lett meg, viszont amúgy a Vector-hoz hasonlóan szorftverrasszista Verona007 ötletgazda miatt bukott meg a sztori emlékeim szerint.

- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

"akkor mi a bánatért nem fogadok fel a rohadt sok pénzemből egy marketingszakembert."
évente hatszor megy nyaralni egzotikus vidékekre, kétszer vásárol yachtot az adrián, legalább egyszer egy hónapos világkörüli útra megy. ha elszórná azt a kib sok lóvét amit a blackPanther eddig termelt, nem maradna ilyenekre.

"Illetve mi a túrós lófasz történt az utóbbi 7-11 évben"
jó hosszú időt fogsz tölteni a hup archivuma előtt, mire kisakkozod.

"amitől Vector egyre antiszociálisabb?"
veled? mert velem pl nem. mondjuk ez nem jelenti azt, hogy ma-holnap ne rúghatnánk össze a port, de kevés erre az esély, hiszen az elmúlt években volt olyan dolog, amiben különbözött a véleményünk. hun van itt anicocialitás?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Reméltem, hogy észreveszed azt, hogy nem támadok.
Sikerült is, valamennyire, de végül mégis miért fogod fel támadásnak?
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Ok, régebben több helyen is írtam, hogy nagy a pofátok és emiatt nincs akkora felhasználói bázis mint lehetne. Na az konkrétan beszólás volt. És a mai napig tatom ezt a véleményt.
De amiket most írtam, azt csak szimplán nem értem. És valahogy a te válaszod sem segít megfejteni.

Szerk.: Olyan könnyű lenne visszatrollkodni arra amit írsz, de nem akarok. Tényleg a miért érdekel. De ebben te nem vagy kompetens, csak Vector.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Miért kell ezt más platformra vinni? Nekem jó itt is. Szerinted a Facebook egy megfelelő szakmai célplatform ezen problémák megbeszélésére?
Másrészt, tartok annyira a gyermeteg jellemetektől, hogy ha kaptok egy facebook profilt akkor ekézni fogtok.
Na nem mintha nem tudnátok megtalálni kb 2 perc alatt a régi Vectoros levelezés alapján.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

tisztázni kívánom, hogy a közöttetek lévő feszkó kurvára nem tartozik a külvilágra, meg a hupra. rám meg főleg, szóval hadd ne szóljak bele. fb profil ügyében magad döntesz, hogy csoportba jelentkezel, vagy barczához privátba. emlékeim szerint levelezést nem én szoktam közzé tenni, hanem egy szegedi faszfej. ha eszembe jut a neve, megírom, nehogy összekeverjél vele.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Félre ne érts. Semmilyen feszkó nincs közöttünk. Nekünk volt kérdésünk, neki volt kinyílvánítása. Megértettük, a helyén kezeltük.
De ha te nem vagy kompetens akkor miért is hordod az önkéntes BP-s festésű szopóálarcot kb 3 jelenleg is aktív topicban?
Szerk.: És miért is lenne alkalmasabb célplatform erre a témára a Facebook, mint ez a fórum? Ezen így agyaltam egy darabig, de nem értem.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

"És miért is lenne alkalmasabb célplatform erre a témára a Facebook, mint ez a fórum?"
ha feltesszük magunkban az alapkérdést, hogy kbarczát mostanság hol egyszerűbb megtalálni... :)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Azt mondták, hogy csiszolni kellene a vitakultúrámon, mert nem olyan kiforrott mint amiről pl Vector esetében beszélhetünk, és az is meg lett határozva, hogy erősödő sorrendben haladjak... Most itt tartok. (Nem mondom meg melyik szint, de már rég nem kezdő, és még messze nem haladó)
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol