[POL] A migrációról...

Hozzászólások

Írtam egy hosszút a témakörben, de inkább töröltem. A kulcsszó, amit a nem kicsit manipulatív médiamunkás nem talált meg, az a kényszervállalkozó.

Csaba

eleterzes.

 

Havonta egyszer ellatogatok, "top" menupont, aztan "links from: past month"

 

Garantalt a hatas, amolyan reality check. Nem tudsz mellenyulni, barmit valasztasz.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Lehet. De az a hangulat.

 

Amit en linkeltem, azok meg tenyek, megtortent esetek (kiszinezve), plusz ugye a hangulat.:)

 

Azaz ilyeneket tudok meg, hogy 16$/hr az kb. az atlag, ehhez jon egy 3-6000$-os alberlet. Rengetegen kozosen laknak (tobb család), mert nincs hogy kigazdalkodni.

Nagyon lesujto a kep. Nezem a jovot, es nem latom, hogyan kellene a gyerekeimnek terveznem. (ugye mi is erre megyunk)

 

Ebbol a forumbol tudom, hogy az alacsonyabb jovedelemuekkel tipikusan nem kotnek munkaszerzodest, es a "szobeli megallapodas" meg mindig letezo intezmeny amerikaban.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

megtortent esetek

Azért ezt pont a redditről, ami a karmafarming trágyadombja, hát elég erős kijelenteni. Kinyomtatni egy lapot a falra hogy "nincs szabaccság dógozzá" meg magamnak snapchat üzeneteket írni én is tudok. Nem véletlenül van /r/thatHappened sub is...

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Lázár ezt mondta:

"Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem" 

A magam részéről minden szavával egyet tudok érteni. Mindenki jön valahonnan, ki jobb, ki rosszabb csomaggal áll a startvonalhoz, de aztán mindenki maga dönti el, hogy sír vagy küzd. Aki küzd, az nagyon kevés kivétellel előrébb jut, és az azt éli meg, hogy jól él. Aki sír, annak lehet bármennyi kifli az asztalon, az mindig szegénynek tartja magát. Erről szól ez a vélemény, nem arról, hogy Skodával vagy Mazerattival jár e az illető kirándulni.

Csaba

Így van, tehát, ha apád egy 6 elemis, alkoholista segédmunkás, REF-es, KMK-s, anyád egy bárcás kurva volt, de te mondjuk eljutottál oda, hogy saját erőből, 0-ról iskoláztattad magad, megálltál a saját lábadon külső segítség nélkül, akkor te már valaki vagy.

Amelyik meg marad ott, ahonnan jött, mert semmit sem tett érte, hogy előbbre jusson, az annyit is ér. Igaza van Lázárnak.

trey @ gépház

Ez oké, csak éppen a kormányzati propaganda is erre vezeti rá az embereket. Covid, magánnyugdíj pénztárak: csak két példa amikor kormány narratívája szembe ment az egyéni felelősséggel a gondoskodó (szocialista) állam propagandája érdekében. Ársapkákról nem is beszélve. Ha a kormányzati propaganda is tagadja az egyéni felelősséget, mit csodálkozol, hogy az emberek se hisznek benne?

Mnyp simán csődbe mehet, amire lett volna esély lásd korfa. COVID? mi van vele? Szerintem pont azt csinálták amit kell csinálnia egy kormánynak. Más kérdés, hogy az utólagos értékelés és a helyzet értékelés között konfliktus van. De mi lett volna, ha semmit sem veszenek, picit több a halott, eközben a környező országok meg vettek volna gépeket? Szóval, amikor értékeljük utólag a döntést, akkor előbb vázoljuk fel, hogy t pontban milyen lehetőségek voltak és te mit döntöttél volna. Elmondom az emberek 99%-a beszarva otthon nézte a netflixet, baszott dönteni bármiben is.

Az állami nyugdíjra nincs hatással korfa? De mnyp legalább a tiéd (örökölhető), az állami egy lopás. És ki lehetne tárgyalni a COVIDot is, de ezek csak példák, a lényeg ez:

A személyes felelősségben hiszel vagy az állami gondoskodásban? Az államnak kellene gondoskodnia az egészségedről, anyagi helyzetedről, jövődről, vagy saját magadnak? A kormány retorikája egyértelműen a ’mi gondolkodunk helyetted’ vonalat követi, a kollektivista bullshitet tolja. Akkor ne csodálkozz, hogy az emberek egy nagy része is így van vele.

Pontosan. A kirovó-felosztó rendszer -eredetileg- azt a pénzt tudta kiosztani / osztotta ki nyugdíjként, amit járulék címszóval erre beszedett. Aztán ahogy változott a járulékfizetők - ellátásban részesülők aránya, illetve az infláció, meg az állami költségvetés állapota, úgy egy tollvonással (az új alaptörvény bevezetésével) a járuléknak nevezett összeget adó módjára kezdte beszedni az állam, és így ment/megy a nagy közös kalapba, mindenféle pántlikázás nélkül - és ebből a nagy kalapból fizet valamekkora ellátást az állam. Amennyi jut rá, az egyéb költségei mellett. (Adó és járulék közötti lényeges különbség, hogy az előbbit arra költi a kormányzat, amire akarja (amit jóváhagy költségvetés címén a parlament), az utóbbi viszont célhoz kötött, "pántlikázott" állami bevétel, amit arra a célra kell felhasználni, és aminek a befizetéséért cserében meghatározott szolgáltatás jár annak, aki/aki után befizetik.)

 

Itt a hangsúly a "kevésbé"-n van. Mert  -ha zárt a rendszer, s a jelenlegi szabályozásban az- akkor bizony a hozam is csökkenni fog, ha az ország létszáma( a termelők és a vevők létszáma) csökken. Természetesen kevésbé mint a másik rendszerben. Többek között ezért is fontos lenne minél több olyan hazai cég amelyik országokon átnyúló (gazdaságos) tevékenységet folytat.

Szélsőséges példánál maradva az átlagod befektetések értéke is csökken, ha nincs, aki termeljen, ez esetben ugyanis profit sincs, és a cégértékek sem fognak nőni hasonló okok miatt. És pont ennyire függ a MNYP hozama is a gazdaságtól.

És ha így vesszük, nyugodtan el lehet felejteni minden pénzügyi befektetést.