Hogyan változott a fizetésed minden juttatást beleszámítva az egy évvel ezelőttihez képest?

Címkék

Választások

Hozzászólások

nekünk - eddig - mindig volt infláció feletti emelés 3éves a cég...

Most új béren kívüli juttatások is lettek EÜ vonalon.

For Whites Only meeting room!

Bár "többet keresek" - ahogy láthatóan a többség - de úgy érzem, ez reálértékben kevesebbet ér, mint tavaly ilyenkor :(

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Azt nem mondom, hogy kiemelkedően jól, de azért az IT szakma legtöbb területe még mindig az átlag felett van - legalábbis a befektetett mindennapi erőfeszítés vs. fizetés viszonylatban mindenképp.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Hát, szerintem most annyira üres a kassza, hogy nem lesz erre pénz, a nép pénzét meg elvitte az infláció, szóval most leült az építőipar, mert nincs megrendelésük. Normális országban ugye ilyenkor lépne a piacra megrendelőként az állam, lásd anticiklikus gazdaságpolitika, de nálunk ez prociklikus, amikor konjunktúra van, akkor tolja az állam is a megrendelést, felverve az árakat és növelve a várólistát, amikor meg jön a recesszió, akkor az állam is kilép a piacról, hagyva megrendelés nélkül döglődni az építőipart, aztán meg csodálkozás van, ha a melósok lelépnek külföldre...

Áprilisban van az idei esedékes emelés, még nem tudom. 

Multi, eddig 23 év alatt egyszer nem volt emelés, talán 2008 körül.

Nem vagyok közalkalmazott, de annak érzem magam...

Reálértékben kevesebbet, úgyhogy a kevesebbet választottam.

Létezik, aki reálban többet kap, mint tavaly? Ehhez egyáltalán tudni kellene, hogy az a speciális kosár, amit ő vásárol mennyivel drágult.

Én az egyszarvúban jobban hiszek, mint abban, hogy létezik, akinek reálon 15% alatti csökkenés volt. Medián 30%-ra teszem a bércsökkenést. 

Amikor a vásárolói kosarad drágul 50 százalékot, ott hiába kapsz 20% emelést, akkor is buktál.

2023-as év hivatalos inflációja ~17,6 százalék lett (pár érdekes trükkel együtt), szóval, ha 2023 elején kaptál fizetésemelést és most kapsz újra fizetésemelést és az nem éri el a ~17,6 százalékot, akkor reálértéken csökken a fizetésed. Az idei 10 százalék alatt infláció majd 2024 elején lesz érdekes.

Szerkesztve: 2024. 03. 19., k – 18:17

Majd csak áprilisban/májusban fogom pontosan tudni, de csak pár százalék emelés lesz, annyit már most látunk, szóval reálértékben kevesebbet.

A normális fizetésem nagyon kicsi mértékben emelkedett, azonos munkakör, és munkahely, de csak olyan kicsi mértékben, hogy igazából reálértékben csökkent, nem tudja az áremeléseket és az inflációt megfelelően kompenzálni.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Reálértéken vagy számszerűen?
Nettó vagy bruttó?

munkakört nem, csak óraszámot váltottam. 8 helyett már csak 4 órában vagyok november óta. nominálisan ugyanannyi jön 1-jén így is

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Én ezért lettem szabadúszó, mert így én döntöm el és árazom be, hogy az adott projekt mennyit ér és mennyi időmet veszi el. Sokkal jobb a work-life balance így, hogy nem az időmet akarják megfizetni és egyben elleőrizni, hanem az elvégzett munkát veszik át és alapvetően nem érdekli az ügyfeleket, hogy nekem az mennyi időmbe került.

Az a baj, hogy munkavállalóként nem nagyon tudod értelmesen megtenni, mert nagyon sok egyéb jogszabályban 36 órát el kell érnie a munkaviszonynak. Lehet persze egyezkedni, hogy 40 órára jelentenek le, de belül mindenki tudja, hogy 20 órát dolgzol, csak na, furcsa dolog... :D

Semmi akadálya nincs, csak n+1 helyen 36 órát el nem érő munkaviszony durván nagy hátrány (nyugdíjszámítás, egyes szociális juttatások, hitelelbírálás, satöbbi). A munkáltatónak mindegy, a munkavállalónak nem mindegy, a magyarországi jogi környezet nagyon nem támogatja a napi 8 óránál kevesebb munkaidőt.

Mar az a plusz hogy nem kell havi 160-at lepengetnem nekik. (garantalt berminimum jaruleka).

Most egyelore tartjak a politikusok a markukat. Igazabol el se tudom kepzelni, hogyan nezne ki egy gazdasagi ellenallas a modern korban, olyan, amilyen az 1860-as evekben volt.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Amivel nőtt azt megette az infláció meg a nagyobb lakbér. Tehát nettó kevesebbet keresek mint mondjuk 3 évvel ezelőtt.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Aki azt választotta h. többet keres az tavaly óta kapott egy ~+30%-os emelést?