Orosz–ukrán háború #6

Hozzászólások

Na ez egy érdekes téma:

- a ruszkik azt akarják, hogy Európa megfagyjon télen

- az USA azt akarja, hogy Európa megfagyjon télen

- az Unió vezetése is azt akarja, hogy megfagyjunk télen

 

Szerintem tök jó hír, hogy minden nagyhatalom kívánsága teljesülni fog. Ritka az ilyen nagyfokú egyetértés a világban.

Szerencsére a NER bátran ellenáll.

  1. Nekem kívülről úgy tűnik,  hogy ahol tudnak ott próbálkoznak: lásd kivételek az olaj import alól stb. << már ezért is kárhoztatják őket, bár nem értem miért (a hollandoknak senki sem rója fel, hogy kereskedelmi mérlegük az oroszokkal kilőtt az égbe a szankciók óta..)
  2. Nem arról van szó, hogy az oroszokat meg kéne dícsérni azért amit csinálnak, hanem arról, hogy úgy legyenek szankcionálva, hogy az
  • a) ígéreteknek megfelelően az oroszokat vegye rá a háború *gyors* befejezésére
  • b) Európának és az itt levő cégeknek/lakosságnak a lehető legkevesebb kárt okozzon: de minimum kevesebbet mint az oroszoknak..

Ha pedig a szankció mint eszköz nem működik az ígéreteknek megfelelően akkor valami mást kell kitalálni.

A probléma az, hogy amint azt külpolitikában járatos diplomata is már az első csomag bevezetésekor elmagyarázta: a szankció az az eszköz amit akkor használnak, ha

  • a) a diplomácia csődöt mondott vagy szándékosan nincs is figyelembe véve mint lehetséges eszköz
  • b) azoknak akik bevezetik nincs rá akaratuk/képességük/ötletük, hogy a helyzetet rendezzék. Ilyenkor ki lehet alakítani egy hosszan elhúzódó álló-háborút. (illusztráció: tetszőleges ország és ellene már hosszú évek óta érvényben levő szankciók)

Nem kötekedni akartam. Tényleg direkt írtam ide és szerintem te pontosan tudod miért. A probléma az, hogy az a tévedés az Orbán kormány esetében a máz és a belbecs van összekeverve minden szinten. Azaz nem azért "nemzeti a kormány" mert az országnak az a legjobb, hanem azért mert a benne tevékenykedő megélhetési politikusok ezt a rést találták meg. Nem azért volt "rezsicsökkentés" mert ez valóban jó volt bármilyen szempontból az adott formában, hanem ez szolgálta legjobban a politikai érdekeket. Természetesen ez _néha_ egybeesik épp az ország érdekeivel, kinek szájíze szerint mennyi alkalommal.

Visszaérve Kirill pátriárkára, nem azért kardoskodtak érte mert valójában értékítéleti szinten számítana nekik valamit a vallási vezető szabadsága, hanem azért mert szívességi viszonyt alakít a kérővel (vagy legalábbis elhitték, hogy tudják ki kéri). Emellett jó volt zajnak. Az állandó "brüsszelezés" sem meggyőződési kérdés, de kell valami amire rá lehet fogni a problémákat.

Na és akkor a lényeg, nem csak Orbán a tetű, meg a kormányoldal, hanem a politikusok 99.9% az már vagy az lesz. Vagy kevésbé vagy jobban, gyomortól, sikerességi foktól függően. Ezt pedig nem azért írom, mert minden "is" szar. Hanem a példa rámutat, hogy amit te "próbálkoznak" elven írsz le valójában csak politikai játszma. Amiben az a legnagyobb baj, hogy a betett tét nem a politikustól hanem a pórnéptől származik (erkölcsi, vagyoni). 

Fel kellene fogni, a politikus egy olyan állatfajta, akinek te addig vagy fontos, míg a céljait segíted. Utána le se szar téged.

Na és itt jöttünk meg, miért utálom Orbánékat, mivel ők azt a politikai vonalat hozták vissza, hogy "aki nincs velünk az ellenünk van".  Arra fókuszálnak, hogy egy stabil és jól irányítható szavazóbázissal az abban lévő természetes félelmeket és ellenérzéseket felerősítve nagyobb támogatást szakítsanak ki.

A mostani "szankciós infláció" (tudod ami a szankciók előtt 6 hónappal kezdődött Magyarországon) típusú hozzáállással nem haladunk előre, mivel az országot olyan irányba hangolja, ami nem az európai összetartást szorgalmazza. Ehhez tartozik hozzá, hogy a maximumot szeretnék kihozni maguk számára mind ebből mind a háború okozta károkból ezért a komppolitikával engedik az orosz érdekeket (minél nagyobb feszültségek legyenek Európában) szolgáló propagandát terjedni. Sokan itt persze, "lóf*szt, nem kell nekünk nagyobb összetartás" (meglepően a konzervatív oldalról), minél jobban távolodjunk az EU-tól, stb. De végig sem gondolják, hogy mi ennek a rendszernek a részei vagyunk, elég csak Angliát példáját megnézni, aki a szélén van Európának egy sziget és más gazdasági szövetség irányítója, jóval nagyobb gazdasági és "globális" erővel, mégis mennyire függ Európától. 

Na ezért mosolyogtam és írtam "Kirill pátriárkát". Nagyon szomorúnak tartom, hogy nem egyértelmű  azoknak sem akik gondolkodnak, hogy miért történnek ezek. 

Hosszú, felelősség nélküli semmit-megmondás.

miért utálom Orbánékat, mivel ők azt a politikai vonalat hozták vissza, hogy "aki nincs velünk az ellenünk van".

Apró probléma, hogy ha ennyire fontos, hogy Orbánék ezt csinálják, akkor szükséges elmondani, hogy a "haladók" ezerszeresen csinálják, megfejelve azzal, hogy mindenek feletti jó és mindenek alatti rossz küzdelmének próbálják beállítani. Konklúzió: Orbánék ebben ezredannyira rosszak, mint a "haladók". (Plusz talán nem elhanyagolható adalék, hogy a választások jelentős részét meg tudták nyerni.)

Az pedig egy más kérdés, hogy miért kell utálnod bármelyik csoportosulást. Talán az oxigénhiány teszi veled, ezt is.

:)

Apró probléma, hogy ha ennyire fontos, hogy Orbánék ezt csinálják, akkor szükséges elmondani, hogy a "haladók" ezerszeresen csinálják

Ez is jó emlékeztető arra, hogy az orosz propaganda része, hogy azt terjessze "ma már semmi se jó" semmibe ne bízzatok.  Még jó, hogy politikusokról volt a fenti írásban szó, te meg ideömlesztetted ezt a baromságot. 

Nem gyanus nektek hogy pont egy nappal az USA midtermek elott talalnak valakit, aki bevallja az ilyesmit?

Negy eve egy masik midterm elott egy hettel Barack Obama es Hillary Clinton es George Soros hazanal pedig olyanokat talaltak, akik pont keszultek ellenuk merenyletet elkovetni. Valahogy 2018 Novembere ota a CNN meg a Guardian se talalt egy olyat se, aki ebbol a harombol az egyiket keszult megmerenyelni:
https://abcnews.go.com/US/suspicious-package-found-clintons-home-north-…

sub

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyébként elrontottad a címet. Helyesen Orosz - USA háború #6, de mindegy, így is értjük.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Épp most olvastam, hogy valami republikánus azzal kampányolt, hogy egy további centet sem Ukrajnának, sőt, behajtani rajtuk mindent!

Elgondolkoztam, hogy ez most bug, vagy feature?

Mármint a Providentnél is más ember osztja a hitelt és megint más hajtja be, de azért ugyanannak a vállalatnak dolgoznak.

:)

Az is tény, hogy a ruandai népirtás úgy ért véget, hogy Ugandából betört a tuszi hadsereg a független szuverén Ruandába és eltakarítottak mindenkit, aki hatalmon volt.

Bizonyos esetekben kimondottan jól jön, ha egy szomszédos hatalom egy másik országban takarít. Ez ugye a ritka kivétel, az esetek zömében persze illik tisztelni a szuverenitást.

Orosz szemszögből nézve ők takarítani mentek Donbasszba.

Hát én a szuverént is egészen máshogy értelmezem, azaz az értelmező szótár szerint:

szuverén = "Minden külső kényszertől, befolyástól mentes; önhatalmú, független".

Ez talán még 1 évszázada érvényes volt néhány országra, de a mai globalizált világban ez a kifejezés már nem érvényes.

de a mai globalizált világban ez a kifejezés már nem érvényes.

Fontosnak érzem én is aláhúzni, hogy a mai világban egyszerűen nem létezik olyan, hogy lokalizált konfliktus. Nincs olyan, mint a Gyűrűk Ura elején a kedélyesen söröző hobbitok bemondják, hogy amig a határukon túl történik bármi, azt ők leszarják. Szóval amikor a fideszesek meg az álértelmiségiek azzal jönnek, hogy hagyni kéne Ukrajnát és Oroszországot lemeccselni a kettejük háborúját, nagyon súlyosan tévednek, hiszen az is pont ugyanúgy határokon túlnyúló hatásokkal birna, csak azokat jelenleg nem éljük meg - hálistennek, teszem hozzá.

Ebből az következik hogy a háború hatásai akkor is globálisak ha a nyugat segit Ukrajnának (és természetesen saját magának), meg akkor is ha nem segit. Ha a nektek tetsző, nem segit esete állna fent, szerintem sokkal durvább hatásokkal kellene számolnunk, és ezerszer szarabb lenne személy szerint itt mindenkinek ebben az országban is, de máshol is.

A probléma gyökere és megoldása pedig ugyanaz: nem kellett volna Ukrajnát megtámadni, fel kell függeszteni a háborút, békét kell kötni. De az hogy Ukrajna védekezik és elfogadja a védekezésre átadott fegyvereket, valahogy a ti oldalatokon egyfajta elitélendő dolognak számit. Megnézném mit szólnál ha Zemplén megyét már elfoglalták és szétbombázták volna. Na ugye. Tehát a háborút nem úgy kell befejezni hogy abbahagyjuk a védekezést, hanem úgy, hogy abbahagyjuk a támadást, sőt, visszavonulunk a saját országunkba.

Ott hibázik a narratíva, hogy a történelem kezdetét az oroszországi inváziótól számolod, s nem nézet tágabb aspektusból ezt az egészet. Jóval a háború előtt nyomást gyakorolt az USA többek között Magyarországra, hogy az olcsó orosz földgáz helyett vásároljuk a drága amerikai palagázt. Az USA mindenképp piacot akart az LNG-nek, de érdemes látni azt is, hogy elérkezettnek látta az időt arra, hogy Oroszországot uniformizálja, nyugati liberális demokráciáá alakítsa. Aztán jön Kína, a többieket legyűri félkézzel, csinál egy világkormányt, a szabadságért lázadó szabadcsapatoknak pedig semmi esélye, amikor mindenkinek megvan a kapcsolati hálója, szokásai, minden róla.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem legközelebb hozd magaddal, vagy azt osztogasd, amivel valóban rendelkezel. No nem kétlem, hogy az átlaghoz képest tetemes készleted van mindenféle idegen pénzekből. Gondolom, ezek többnyire otthon is maradnak, mert az elvtársaidtól megtanultad, hogy a vállon veregetéssel több marad a rejtekben, mintha odaadnád, amit mondasz. Én viszont adok neked egy kutyakekszet, hogy ne fájjon annyira a szíved. Ha térdelve fogyasztod, talán jobb lesz a lelkednek. Jó étvágyat kívánok!

:)

A Krím elfoglalása szerintem geopolitikai érdek. Pont annyira volt indokolt, mint az USA-nak Irak megtámadása. Az USA-nak ott volt érdeke. Meg Szíriában. Továbbá Afganisztánban, Vietnámban. Persze, azok „jó” támadások, az rendben van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A probléma gyökere és megoldása pedig ugyanaz: nem kellett volna Ukrajnát megtámadni, fel kell függeszteni a háborút, békét kell kötni.

Ha a múltban keressük a megoldást, akkor pl. Ukrajnát létre sem kellett volna hozni, és így nem lenne ez a háború.

Megnézném mit szólnál ha Zemplén megyét már elfoglalták és szétbombázták volna.

Elhiszem, hogy megnéznéd. A fajtád már csak ilyen.

a háborút nem úgy kell befejezni hogy abbahagyjuk a védekezést, hanem úgy, hogy abbahagyjuk a támadást

Te mint megtámadott fél hogyan tudod meghozni a döntést, hogy a téged támadó abbahagyja a támadást? És ezt a döntést könnyebb-e a gyakorlatba ültetned, mint azt, hogy feltételekkel megadd magad?

sőt, visszavonulunk a saját országunkba.

Ukrajna nem az ukránoké, hanem az oroszországi és volt oroszországi népek egy részének (beleértve az ukránokat) közös területe. Leszámítva pár területet, ami más népeket illet. Majd száz év múlva lehet beszélni arról, hogy van-e annak létjogosultsága, hogy "ukrán nép", "ukrán állam", "Ukrajna". Addig az a papíron ország csak egy bullshit, ahogy a többi, a semmiből, méltatlanul, művileg létrehozott európai "ország" is.

:)

"Megnézném mit szólnál ha Zemplén megyét már elfoglalták és szétbombázták volna. Na ugye."

Ha az ukránok területük 2/3-át elveszítenék, akkor azt tudnánk nekik mondani: Na ugye, hogy kibabráltak velünk és veletek a nagyhatalmak.

Abban viszont tudnánk tanácsot adni, hogy a területi veszteségeiket hogyan lehet elfogadni.

 

Ha megszünne az ukránok támogatása és oroszoknak szabad kezet adnának, arról meg a lengyelek tudnának nekik mesélni.

És mi van, ha Zelenszkijt jobban utáljuk, mint Putyint?

Fegyvert kellene szállítani az oroszoknak? Komplett agyhalott, aki ezt gondolja.

 

Az egyedüli normális megoldás a focimeccs nézés. Nézed a bulit egy sör mellett és fogadásokat kötsz, hogy melyik marha mennyit megy előre a héten.

Az én fogalmaim szerint viszont az a valótlanság sok esetben, amellyel te hozakodsz elő. Mondjuk önbizalmad van hozzá. Bizonyos szint alatt a kellő magabiztosság elegendő a kommunikációs győzelemhez, de a HUP-on ennél kicsit több kell.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nézd, engem nem érdekel, hogy mennyi ember ért egyet vagy nem egyet azzal amit mondok, vagy máshogy megfogalmazva gondolja azt helyesnek. Nem is értem a kommunikációs győzelemről összehordott hülyeséget. Én ide két dolog miatt járok, szórakozni és újabban ellensúlyozni az alusisakos baromságot. 

Ahhoz egy szint kell azért, hogy egy szuverén ország szuverenitásáról mondott véleményre az általános ismérvek alapján kontextusban közölt tényeket azzal cáfoljuk hogy "de nem ugy van". Legyen akkor itt neked valami hogy jobban értsd:

Ukrajna nem kevésbé szuverén mint Magyarország, Csehország, Szlovákia vagy esetleg * ország. 

Az a fajta szuverenitás (vagyis a 100%-os) szerintem a történelem során maximum az egymástól elszigetelten élő törzsi közösségek idejében működött. Már az ókori birodalmak császárai és a középkori királyok is stratégiáztak (ezt ma geopolitikának nevezik).

Nyugodtan elszigetelheted magad a világtól ha erre vágysz, vár Észak-Korea.

Kijelentettük hogy Ukrajna olyan mint a többi ország. Az ottani magyarok helyzete miatt érzem sokszor azt a "jobboldaliakon" hogy innentől kezdve ők lenézik Ukrajnát, és szinte kivánják, hogy az oroszok elintézzék őket. Ez képmutatás.

Ha az USA helyett az oroszok, Kina és India lenne világrendőr, az jobban tetszene? Tetszik vagy nem, a világnak mindig is voltak és lesznek hatalmi központjai, pólusai, világrendőrei. A büdös életben nem fogunk ettől megszabadulni.

Ez nem zavarhat téged annyira, hogy azt kivánod, bárcsak bedarálnák az Ukránokat.

Értem én hogy csipi a szemedet hogy az USA ebbe is belekontárkodik - mert azt  teszi és jórészt a saját érdekei mentén - de összességében ezzel jobban járunk, mint a másik hárommal, vagy a "nem teszünk semmit"-tel, vagy az egyéb agyrémekkel amiket puffogtatnak.

Ha az USA helyett az oroszok, Kina és India lenne világrendőr, az jobban tetszene? Tetszik vagy nem, a világnak mindig is voltak és lesznek hatalmi központjai, pólusai, világrendőrei. A büdös életben nem fogunk ettől megszabadulni.

Megint a szart kenegeted. De betudom annak, hogy játszik veled egy szar álom. Bárki uralja a világot, a többinek éreztetni kell vele, hogy az uralom megtartása nincs ingyen. Pl. ezért nem kellene a fajtádnak parancsra térdelni (önszorgalomból meg pláne nem).

Értem én hogy csipi a szemedet hogy az USA ebbe is belekontárkodik - mert azt  teszi és jórészt a saját érdekei mentén - de összességében ezzel jobban járunk, mint a másik hárommal, vagy a "nem teszünk semmit"-tel, vagy az egyéb agyrémekkel amiket puffogtatnak.

Csak ámulok-bámulok, mennyi hivatkozást és magyarázatot szúrtál be ebbe a bekezdésbe. Valósággal leesik az állam!

:)

Arról beszélek, hogy az rendben van, ha több hatalmi központ van, mert akkor egyik sem kanászodhat el teljesen, egyik sem tehet meg bármit következmények nélkül, mindenképpen szükség van alkalmazkodásra. Ezzel szemben, ha egyetlen hatalmi központ van, s erre egyedül az USA törekszik, akkor semminek sem lesz ellensúlya. A Biblia szerint egyébként ez meg fog valósulni, azt már csak remélem, hogy nem az életemben. Viszont sajnálatos módon egyre gyorsulnak az események, társadalmi, gazdasági, geopolitikai változások.

Ez nem zavarhat téged annyira, hogy azt kivánod, bárcsak bedarálnák az Ukránokat.

Azt hagyd meg nekem, engem mi mennyire zavar. Az ukránok éppen úgy nem homogének, mint mi, magyarok. Ott is vannak nyugatos hazaárulók, meg vannak olyan mérsékeltek, akik felfogják geopolitikai szerepüket. Meg vannak nacionalisták, és még sokfélék.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ah, azt sem tudják épp mi fájjon. Most is azon vitázunk mi a szuverén, ami egy definiált fogalom, de van egy csapat aki "újragondolja". Egyik pillanatban _nemzeti összetartozásról_ másik pillanatban önállóságról beszélnek.  Összetévesztik, hogy egy rohadt világegyetemben, sőt ugyanazon a bolygón, hovatovább ugyanazokat az erőforrásokat használva (levegő, víz, ásványi anyagok) létező országok "nem önállóak".

Engedd el. 

Most is azon vitázunk mi a szuverén, ami egy definiált fogalom

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-e…

szuverén [ë v. e] melléknév és főnév (régies írva: souverain is)

I. melléknév -ül -ebb [e]

1. (régies) Uralkodói, fejedelmi, királyi. Szuverén hatalom.

2. (sajtónyelvi) Minden külső kényszertől, befolyástól mentes; önhatalmú, független. Szuverén állam, ország. || a. (sajtónyelvi, választékos) Olyan, amit nem korlátozhat, nem csökkenthet senki, semmi; korlátlan. Vkinek szuverén joga: csorbíthatatlan, korlátlan, kizárólagos joga; szuverén hatalmánál fogva. A lektori megjegyzések figyelembe vétele vagy mellőzése a szerző szuverén joga.

3. (ritka, régies) Felsőbbséges, fölényes.  Azt nem tudhattam, hogy Haynau az irodalmi vétségek iránt oly souverain megvetést tanúsítand. (Vajda János)

II. főnév -t, -ek, -je [ë, e] (régies) Független, korlátlan úr, fejedelem; olyan uralkodó, aki az államhatalmat egymaga gyakorolja. || a. (átvitt értelemben, ritka) Olyan személy, akinek bizonyos hatáskörben korlátlan rendelkezési joga van.

(2) Minden külső kényszertől, befolyástól mentes; önhatalmú, független.

Ha az USA nem tartja fent, már rég csődbement volna. Ha a kifejezéshez ill. annak pontos sajtónyelvi jelentéséhez akarsz ragaszkodni. Vond le a következtetést :).

Ezt írtad:

Most is azon vitázunk mi a szuverén

Ő helyesen erre a szóra, a melléknévi, jelző alakra keresett. Erre te megkerested a főnévi alakot helytelenül, annak ellenére, hogy te sem azt használtad, nem arról szólt a vitátok. Mindezen felül úgy gondolod, jobban tudod nála, ő mit akart. Különös.

Mindamellett a főnévi alakkal sincs különösebb baj.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ad

  1. tőled idéztem, azt "akartam" amit csináltam. De örülök, hogy ismét eljutunk a gondolat olvasó képességedig: impresszív. Kérlek továbbra is szorítkozz saját véleményed ill. gondolataid kifejtésére: ez így nagyon gagyi.
  2. Ahogy lolcsemege jelezte, az általad használt alakot idéztem pontosan.
  3. Lényeg: Tartalmi eltérést nem látok:

[..] (Állami, uralkodói) teljes önállóság, függetlenség.[..]

avagy

 Minden külső kényszertőlbefolyástól mentesönhatalmú, független.

Látod én még a falu bolondjaival is szóba állok, az OCD-m berúgja az ajtót amikor látom hogy valamit iszonyúan "máshogy" szeretne látni mint a mainstream, és erőlködve magyarázgatja. Ilyenkor megpróbálom kimagyaráztati velük amit gondolnak, de jobb esetben félrebeszéls lesz belőle, falu bolondjánál meg agressziv személyeskedés.

friss fejlemény:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_22_6699

Az unokáinkés leszármazottaik is az ukrán államcsőd lyukas hordójába öntött hitelt fogják fizetni (ha a covid hitel meg a budapest-belgrád nem lenne elég).

Erről és ilyesmikoről kéne általános szavazást tartani.. pl az EP választással egybekötve.

De az eddigiek legalább EU állampolgárokat érintettek. Ez az új próbálkozás teljesen más tészta: finanszírozza az a háborút aki profitál belőle. Főleg, hogy bejelentkeztek EU részről, az újjáépítés finanszírozásba, amit az amerikaiak megköszöntek azzal, hogy majd azt ők intézik: hát akkor pláne fizessék ők a cehet.

Ettől függetlenül a most is folyó segítséget: élelem, gyógyszerek, villany, gáz(igen orosz molekula, de rajtunk keresztül) helyesnek tartom. De egy olyan korrupt szervezetre mint ukrajna pénzt locsolni kb annyit ér mint afganisztánban: a pénz lenyúlására és a korrupció tovább hízlalására alkalmas egyedül: a lakosságnak attól nem lesz jobb. Még amit oda szállítasz azt is konkrétan az emberek kezébe kell adni, mert külöben úgy kioptimalizálják az elosztást, hogy csak az nem kap belőle akinek a szállítmány szólt.

Szerencsére ez nem úgy van az EU-ban mint nálunk...

- Nem a facebookon van bejelentve

- Nem mézesmázos fele összeg van beleírva az adatokba majd 3-4x annyi kifizetve

Jelenleg is volt megszavazva 9 milliárd erre az évre, amiből 4-et se kaptak meg. 

Szerencsére az EU-ban több ellentétes érdekű tolvaj van telepítve a vezetésbe, így könnyebben akadályozzák egymást a lopásban. 

Az EU-ban pusztán egy dologban van egyetértés. A lakosságtól kell lopni, ha akarják, ha nem. Az engem nem vigasztal, ha az ellopoptt pénz egy része Ukrajnába kerül, a kamatok meg a hitelező bankoknak. Semmivel sem jobb, ha nem a politikusok lopják el. Attól az még el van lopva.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Elmondom neked mit szeretne(nem tudom persze, csak az itteni üzeneteiből deriváltam):

Azt szeretné, hogy azt csinálhasson amit akar, akkor amikor akarja. De csak ő, mert ha más is azt csinálhatja amit a másik akar és az neki nem jó akkor az természetesen hülyeség.

Ezt úgy látja megvalósíthatónak, ha minél kisebb közösség dönt és valamiért az "ország méretű" a közösség a kedvence, mert alatta kretének vannak meg felette is. Ne keverd ezt össze azzal, hogy beragadt nála a lemez, miszerint az amerikaik csinálnak mindent is. (akkor épp nem ha valami jó) 

Feltettél egy eldöntendő kérdést. Arra lehet olyan választ adni, amelyben a klasszikus ok-okozati sorrend felcserélésre kerül. Erre írtam A tanú című filmből az idézetet, illetve linkeltem azt, ahol szintén sajátos módon megfordult az események természetes sorrendje. Ezt követően írtad, hogy nem releváns a linkem. Én meg azt, hogy de, az.

De szerintem engedjük el, ha nem érted vagy nem akarod érteni, mert egy mondatra adott válaszon rágódni napokig nem túl gazdaságos.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért kell, hogy már előforduljon? Ugyanaz az eset, mint arra hivatkozni, hogy felesleges a kerítés, hiszen alig vannak migránsok Magyarországon. Igen, részint épp a kerítés miatt.

Szerintem feltettél egy kérdést, arra van két lehetséges válasz, ennek egyikére írtam egy releváns reakciót, te meg azt mondtad, nem releváns. Most meg rágjuk a gittet.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miért kell, hogy már előforduljon? Ugyanaz az eset, mint arra hivatkozni, hogy felesleges a kerítés

Úgy érzem másik dimenzióba kerültél.  Hogy jön ide ez? Azt akarod magyarázni, hogy egy légvár azért kell, mert légvár nélkül nem lehet a légvárra hivatkozni? A felvetett kérés az volt, nem visszás e, ha szerződő partner tájékoztatását egy átlátható működésű közpénzek felett döntési szerepben grémium a döntés meghozatalát követően nyilvánosan teszi. Erre azt mondtam, ilyen esetben egyenesen üdvözítő. Erre te beidéztél egy teljesen irreleváns példát,  ahol szatirikusan eljátsszák hogy tárgyalás zajlik de valójában már az ítélet is megvan. Erre kérdeztem, hogy mondjál már arra példát, amikor a (szabályos) döntést megelőzően mondták el a döntést (ahogy mostanában a facebookon Viktor szokta, először van "megmentünk mindenkit" aztán mindenki vár 1-3 hetet és már van róla közlöny is, holott ilyen parlament nevezetű bohócságot már közbe sem iktatnak "jóvanazúgy"). 

Amennyiben az egyik szerződő fél egy átláthatóságra törekedő közpénz felett rendelkező szervezet, akkor ez sok esetben a helyes út.

Mivan?

Az a kérdés, hogy van két szerződő fél: A és B. Tárgyalnak a szerződés feltételeiről több körben. A fogja és egy ponton ahelyett, hogy a következő kör eredményeit (jelen esetben épp saját elvárásait B-től) a sajtóba szivárogtatja ki még az előtt, hogy A-nak ezt elküldené. Ennyi a kérdés. Ha jól értem szerinted ez helyes.

Államiság nélkül nemigen van ország (kivéve, ha a nagyhatalmak érdeke kívánja a létét). Az ukrán államiság* egy agytumorral született, béna csecsemő. Mondhatnánk: innen szép nyerni. Másik kérdés, hogy az ukrán államiság szépséges győzelme** nem csak az oroszoknak nem áll érdekében, de pl. a lengyeleknek és a románoknak sem, kivéve, ha nekik komoly befolyásuk van az ukrán államra.

* :D
** nem egy "ukrán államiságnak" mondott rendszer létezése, hanem egy valódi ukrán államiság

:)

Akkor majd most figyelj idén meg jövőre, ugyanis éppen születőben van Ukrajnában egy olyan társadalom, ahol az emberek között összetartás és sorsközösségen alapuló szimpátia van. Éppen a  mi államiságunk az, amit szerintem a szentlélek, meg egy tonna jogszabály és szokás tart egyben, meg némi történelem, tekintve hogy pl te is rendszerint becsmérelni és köpködni jársz ide. Ez sok embernek a hétköznapi szokása. Az hogy megadjuk a tiszteletet a többi embernek és nem önző faszkalapként viselkedjünk, lenne az alapja az államiságnak.

De ha már igy szóba hoztad, jó lenne ha alá is támasztanád tényekkel amit gondolsz (xy évben ez és ez történt, emiatt az volt a következmény hogy, és akkor jöttek az akárkik és azt csinálták ... hasonló jelleggel. Tényeket. Engem ugyanis komolyan érdekel az a fajta agymenés, amit egyesek itt előadnak - "nem kár Ukrajnáért, mert ők úgysem állam, hanem egy nyugati hazugság" - elaborate pls).

Akkor majd most figyelj idén meg jövőre, ugyanis éppen születőben van Ukrajnában egy olyan társadalom, ahol az emberek között összetartás és sorsközösségen alapuló szimpátia van.

Kíváncsian várom, hogy milyen lesz, amikor a keletet megtagadva ráébrednek a nyugatra.

Éppen a  mi államiságunk az, amit szerintem a szentlélek, meg egy tonna jogszabály és szokás tart egyben, meg némi történelem, tekintve hogy pl te is rendszerint becsmérelni és köpködni jársz ide.

Ezer+ év után az ország elbírja a véleménykülönbségeket. Még azt is, hogy számodra ez csak fikázásra érdemes dolog.

Ez sok embernek a hétköznapi szokása.

Kifejlesztetted az önkritika képességét? Meglepne, de nyitott vagyok a lehetőségre.

Az hogy megadjuk a tiszteletet a többi embernek és nem önző faszkalapként viselkedjünk, lenne az alapja az államiságnak.

Mi van?

xy évben ez és ez történt, emiatt az volt a következmény hogy, és akkor jöttek az akárkik és azt csinálták ... hasonló jelleggel. Tényeket.

Kevered a "tény", a "becslés" és a "magyarázat" fogalmát. Mások is csinálják. Igaz, ők ezt az elegyet ~történelemnek hívják, és egyben kezelik, nem pedig úgy, mint egy menstruáló elsőéves lány, aki energiaitalon tengődve egy hétig Telexet olvasott, és utána nagy felbuzdulásában tényeket kér számon.

Tényeket.

Tényeket közöltem, és tényeken alapuló következtetéseket. Legalább a Wikipédia :) bejegyzéseit olvasd el Ukrajnáról...

Engem ugyanis komolyan érdekel

A stand-up estedre készülsz?

:)

Én arra kértelek hogy irj évszámokat, eseményeket, összefüggéseket, következményeket, politikusok és helyszinek neveit. Vagyis, fejtsd ki légyszi és támaszd alá a véleményedet, ismereteidet, tudásodat arról hogy mi és miért történik Ukrajnában, szerinted melyik része rossz, melyik része lenne máshogy jó, és miért.

Ha ez egy szövegértő-szövegalkotó dolgozat lenne, akkor nulla pontot kapnál rá. A kötekedésedet simán leszarom, ne erőlködj.

Én arra kértelek hogy irj évszámokat, eseményeket, összefüggéseket, következményeket, politikusok és helyszinek neveit. Vagyis, fejtsd ki légyszi és támaszd alá a véleményedet, ismereteidet, tudásodat arról hogy mi és miért történik Ukrajnában, szerinted melyik része rossz, melyik része lenne máshogy jó, és miért.

Mi alapján várod el, hogy a kérésed akár csak elméleti szinten is teljesüljön?

Azért kérdezem, mert:

  1. a hozzászólásaidban nem látom az érdemes hivatkozásokat, sem pedig a levont következtetéseid indoklását,
  2. és mert nem világos számomra, hogy a történelem és a hírek kapcsán miért nekem kellene tanítanom téged, miközben szabad vagy* és szabadon rendelkezésedre áll az internet.**

 

Ha ez egy szövegértő-szövegalkotó dolgozat lenne, akkor nulla pontot kapnál rá.

Figyelemre méltó felvetés. Talán elbukott tanár vagy? Megmagyarázná, honnan ered a világhoz*** való pofátlanságod.

 

* csak viccelek
** remélem, locsemege nem írja be megint, hogy "de hát az orosz tartalmak egy része cenzúrázva van!"
*** túlzok, de csak azért, mert illik hozzád

:)

 ahol az emberek között összetartás és sorsközösségen alapuló szimpátia

Sajnos nem ezt hallom; pont, hogy 

  1. a külső támadás kapcsán most van születőben az általános ukrán nemzeti identitás (ez önmagában amúgy +: legyen nekik, fontos az)
  2. ezzel együtt ennek korábban is meglevő extrém ágai amiket eddig sem igazán tartottak kordában teljesen elszabadultak; sőt legalizálva, bátorítva vannak (ez viszont minden a területükön élő nemzeti kisebbségnek eddig is gyötrelmes élettapasztalat volt, most meg fokozódóan méginkább az.)

Szerintem ne kérd számon rajtuk, hogy a tényeket a számukra kellemesnek tűnő narratívának megfelelő formára hajlítgatva értelmezik. Mondjuk azt nem igazán értem, hogy miért kellemes narratíva számukra, hogy egyes népek más népek kárán kaptak (nem önmaguk szereztek, hanem kaptak) országot. Ez a gondolat a birodalmakat szolgálja ki, noha a Gyuszk-félék pont azt kérik számon másokon, hogy a béke érdekében azt javasolják az ukránoknak, hogy egyezzenek ki a hozzájuk sok tekintetben nagyon közel álló birodalommal. Telexkárosultak.

:)

A homályos mellébeszélés és utalgatás helyett sirva könyörgök neked, hogy konkrétan oktass akár engem személyesen is. Kérem.

Ne legyél bolond-féle, ahogy te fogalmazol, hanem, ha már úgy érzed tudsz valamit, oszd meg velünk. Ha nem osztod meg, még kiderülhet hogy üresség van a fejedben némi emberek iránti utálattal füszerezve.

Szükségtelen sírva könyörögnöd, még ha esetleg gyakorlott is vagy benne. Csak egy kis értelemre van szükséged (valahonnan biztosan összekaparod), és a Telex mellé a Wikipédia bőven elég, hogy megértsd, amit mondtam.

Megosztottam. Szerintem tekints a dologra úgy, mintha egy relatíve jól dokumentált szoftvert ajánlottam volna az általad felvetett feladat megoldására.

:)

Szerkesztve: 2022. 11. 09., sze – 21:10

Közben az oroszok: https://www.youtube.com/watch?v=ssx_N7KdGqY

(elég durva, hogy nem röhögték el magukat közben, pl. annál a résznél, hogy milyen fontos nekik a katonáik és a civilek élete :D)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tényleg pihenek, de pesszimista vagyok.
4:14: https://youtu.be/zfeHACNRs20?t=254

Viszont ma már tudok ismét realista lenni.

Nem lesz baj. Tovább megyünk. Tudom.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

  1. Ez így enyhén kattintásvadász: a cikk címe jelenleg: "Blast kills two in Poland near Ukraine border, Russia denies its weapons involved"
  2. Szerencsére a nordstream robbantáshoz képest ezúttal ha a robbanást rakéta/irányított bomba okozta: fel se merül, hogy ne lenne közös NATO adat: ha jól értem az awacs gépek pár100km-re ellátnak: így indítási helyet és pályát is kézben tartanak: ebből az is kiderül, ha pl esetleg valami védelmi rendszer segített a pályamódosításban: nagyon örülnék ha nem most indulna ww3
  3. Most tesztelték, nem tudom mekkora a hatótávolsága https://tvpworld.com/63923100/polish-army-tests-antimissile-and-antiair… ill. hatékonysága.
  1. Még nem megerősített információ sem az, hogy orosz, sem az, hogy konkrétan rakéta találat.
  2. Tény és szomorú, hogy meghalt két ember: csak még nem tudjuk pontosan mitől, miért és hogyan.

Nato should demand a clear explanation from Russia, he said, and, if a missile had gone astray, take steps to make sure it wouldn’t happen again.

There was potential for mistakes on Tuesday, with Ukrainians trying to shoot down a massive barrage of Russian missiles targeting their electricity grids.

https://www.bbc.com/news/live/world-asia-63593855

Annyi a finomkodó és óvatosságra felhívó pl amerikai nyilatkozat, hogy érdemes odafigyelni a fejleményekre. 

Pl:

Mark Cancian, from think tank CSIS, believes it may be from an S-300 system. This type of missile is typically used for surface-to-air attacks, and has been used by both Russia and Ukraine throughout the war.

Teljesen mindegy. Oroszország kifejezhetné sajnálatát az áldozatokkal kapcsolatban, akkor is, ha nem ők követték el - már ha érdekelt a további eszkaláció elkerülésében.

Persze kissé felszínes lenne annak tükrében, hogy párszáz kilométerrel arrébb ők gyilkolják a polgári lakosságot.

A Nyugat mindenképp ki akarja provokálni a III. világháborút. Ha az oroszok meg akarják támadni Lengyelországot, mennyire életszerű, hogy egy határ menti úton haladó szekeret, autót, akármit lőnek ki? A délszláv háborúban is ért határmenti magyar házat találat, de amíg lehetett, igyekeztek titokban tartani, mert nyilván nem az történt hogy Szerbia vagy Horvátország rátámadt Magyarországra, hanem elszúrták az irányzékot. Akkor is lehetett volna indulatokat gerjeszteni, de helyesen nem tették. Ezzel szemben, most még semmit sem tudunk biztosan, de a nyugati sajtó rárepült, mint gyöngytyúk a takonyra, jönnek mindenféle harcos, indulatos megnyilatkozások, hogy a NATO-t megtámadták az oroszok. Mi lesz a következő? Fegyverbe?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azok akik számítanak (pl Stoltenberg, lengyelek stb.) nyugalomra intettek; remélhetőleg mi is megtudjuk majd, hogy mi történt :).

Egy ilyen kiélezett pillanatban érdekesek a tudósítások: van ahol már most kihírdették, hogy az oroszok megtámadták a NATO-t és irány Moszkva bombázása, meg van a másik véglet ahol leírják, hogy az ukránok robbantottak, mivel kezdenek az emberek európa szerte elégedetlenkeni a háború rájuk gyakorolt hatásaival.

Jelen ponton ezek mind alaptalan vádak; a mádiamunkásokon meg látszik, hogy igyekeznek meglovagolni a hullámokat. Ahol kicsit is adnak magukra, ott odafigyelnek a pontos helyzetértékelésre: miszerint jelenleg nagyon kevesen tudnak bármit is a helyzetről; ők pedig nem fogják azt velünk megosztani.

Teljesen mindegy. Oroszország kifejezhetné sajnálatát az áldozatokkal kapcsolatban, akkor is, ha nem ők követték el

kommunikációs szempontból ez öngyilkosság lenne.

Persze kissé felszínes lenne

pontosan; a háborút próbálják magyarazni, vadítani belföldön; és a lengyelek sem finomkodnak a nyilatkozatokkal irányukban (teljesen érthető módon): nincs olyan viszony a két ország között, hogy akár hangyafingnyi gesztust gyakoroljanak az oroszok..

Teljesen mindegy

??? szerintem krvara nem mindegy. :⁠-⁠). Meglátjuk holnap tuti lesz valami előzetes nyilatkozat.

Missile that landed in Poland was fired by Ukraine - report

The Associated Press news agency is quoting three US officials as saying a preliminary assessment suggests the missile that hit Poland was fired by Ukrainian forces at an incoming Russian missile.

The officials, who are not authorised to discuss the matter publicly, spoke to AP on the condition of anonymity.

Earlier on Tuesday President Biden said it was "unlikely" the missile that hit Poland was fired from Russia.

The missile landed in the village of Przedwodow near the border with Ukraine, killing two people.

https://www.bbc.com/news/live/world-asia-63593855

Who benefits? Kinek áll érdekében?

Elég nyilvánvaló, hogy az oroszoknak nem. Ha el is találták a lengyeleket, az csak baleset lehetett. Nem hinném, hogy megtámadnák a NATO-t, de ha mégis akkor nem így fogják elkezdeni az biztos.

Sajnos még az is lehetséges, hogy valami szarkavaró hárombetűs banda csinálta. De a legvalószínűbb, hogy csak eltévedt.

nem így fogják elkezdeni az biztos

Igen, nem túl életszerű, hogy a NATO megtámadása egy kb. határ közeli földúton haladó szekér vagy pótkocsis traktor lebombázásával kezdődik. Ennél látványosabb lenne, de az oroszoknak szerintem ez nem érdeke.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ha jól látom, a helyzet az, hogy Ukrajna megtámadta a NATO-t, tehát a NATO-nak lehet, hogy be kell szállnia a háborúba Oroszország oldalán.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Nincs jele annak, hogy ez szándékos támadás lett volna Lengyelország ellen. A legvalószínűbb, hogy egy orosz gyártmányú Sz-300-as [eredendően légelhárító, bár a háborúban orosz részről földi célpontok ellen is bevetett] rakéta volt. Jelenleg semmilyen bizonyítékunk sincs arról, hogy a rakétát az orosz oldal lőtte volna ki" - írta a Twitterén.

"Sok jel utal arra", írta, hogy az ukrán légvédelem rakétájáról van szó, amely "szerencsétlenül lengyel területre zuhant".

Przewodówban, az ukrán határtól mindössze hat kilométernyire kedd este csapódott rakéta, melynek következtében két ember életét vesztette. A történtekre Lengyelország és a NATo is a helyzet komolyságához méltó visszafogottsággal reagált, nyugati részről senki se vádolta Oroszországot az incidensért.

Innen: https://444.hu/2022/11/16/duda-elnok-szerint-nincs-jele-annak-hogy-szan…

Az USA lenne a sorban az első, akit le kellene szerelni. Az egyetlen állam, amelyik nukleáris fegyvert vetett be élőerő, mi több, civil lakosság ellen. Sok felé folytatott és folytat háborút a világon pénzügyi, gazdasági, politikai, hatalmi érdekei szerint.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tegnap óta tudjuk, hogy ukrán kormányzati emberek szerint Biden is az orosz propagandát hangosítja fel, mivel megkérdőjelezte, hogy az oroszok támadták meg lengyelországot.

Hála égnek, hogy ukrán érdekeket szolgáló propaganda nincs :).

Az mondjuk kicsit félelmetes, hogy a barát-ellenség detektoruk politikai téren sem működik..

Az már rég nem működik. Magyarország egy rakás humanitárius segítséget nyújt nekik, aztán teli talppal szállnak gyakorta belénk, mert nem vagyunk hajlandóak bevonódni a háborújukba és tövig sz.pni az USA érdekeit akár a saját életünk és környezetünk épsége árán is, ahogy teszik ezt ők. Kíváncsi vagyok, mikor esik le sok ukránnak, hogy egy idegen érdekeket kiszolgáló hazaáruló kormányuk van, s elkerülhették volna a háborút, a sok sebesültet, halottat, az országuk, otthonaik, infrastruktúrájuk elpusztítását.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem hiszem hogy elkerülhették volna, már 10+ éve is nagyon nyomta minden ukrán akit csak ismertem hogy mennyire gyűlölik az oroszokat, szerintem soha sem lesznek képesek normálisan és értelmesen tárgyalni velük bármiről is.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Dobniuk kellett volna a NATO és EU tagság csatlakozási szándékokat, kicsit nagyobb távolságot kellett volna tartani az USA-tól. Nem kell a nagy medve karmai közé rohanni, csak politikai és gazdasági szempontból diszkrét távolságot kellett volna tartani mindkét oldaltól, s olyan üzletekbe kellett volna belemenni, amely Ukrajnának előnyös.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amennyiben leall Ukrajna ellen a katonai agresszio jelentosen csokken az eselye annak, hogy Ukrajnan kivul is artatlan civilek kozvetve vagy kozvetlen essenek aldozatul az orosz katonai agresszionak.

Dehogyis. Miért lenne pl kevesebb a kiosztott, eladott fegyver? És ezek meg fogják találni a nagyon is létező vevőköröket: a szervezetbűnözésnek azért volt relatíve nehéz dolga, mert legálisan is  nehéz volt fegyverhez jutni: nem nagyon forog/forgott fegyver közkézen. Ez biztosan meg fog változni, az összes háborús térségben igaz ez.

A fegyver csempészet meg ettől a hatástól függetlenül mint virágzó üzletág, egészen más mértékű fenyegetést jelent.

Arra próbáltam rávilágítani, hogy hiába áll le a háború, attól még a biztonsági helyzet nem fog javulni: sőt. Amíg aktív harc van addig a fronton fegyverekből /lőszerből folyamatos hibány van. Ha a harc megáll -> raktároznak -> onnan sokkal nagyobb készleteket lehet értékesíteni.

Így igen: "Ukrajnan kivul is artatlan civilek" szempontjából még rosszabb lesz a biztonsági helyzet, ha épp befagy/leáll a konfliktus. A háború során traumatizált tömegekről meg ne is beszéljünk: arról, hogy egy normális békés társadalomba mennyire nem/nehezen beilleszthetők azok akiket a harctéren a legtöbbre értékelnek/tek.

Mekkor az esélye annak, hogy egy eltévedt rakéta pont mezőgazdasági munkásokat talál el? Szerintem ez csak úgy történhet meg, ha a célkövetője aktiválva volt, és mondjuk a hőkövető pont ráállt a járművükre. Hogyan működik ez a rakéta, magát vezeti célra, vagy vezérelni kell távolról? Megtörténhet ez véletlenül, vagy emberi hiba/szándék kell hozzá?

Nem jól látod, szinte biztos vagyok benne, hogy nincs konkrét információd arról ki lőtte ki a rakétát. 

Elég kezdő dolog lenne az Ukránok részéről ez, hisz tudják hogy AWACS-ek szinte biztos, hogy ezt kiszúrják, így csak visszafelé sülhet el, ha ők akarnak így provokálni. 

Az oroszoknak sem áll ilyen módon közvetlen érdekükben. Biztos vagyok benne, hogy nem így kezdenének egy kiszélesített konfliktust.

Ami viszont a képzelgéseddel ellentétben _tény_: 

- az oroszok bombázták Ukrajnát 

- az orosz politika szajkózza, hogy ez provokáció 

 

Ami a legvalószínűbb a jelenlegi ismeretek szerint:

Bármelyik fél részéről akaratlan csapás (eltévedt rakéta)

A hozzászólásom cinizmus volt, s arra utalt, hogy a NATO is prekoncepciók alapján működik. A NATO a Szovjetunió és Oroszország ellen jött létre, nem olyan nemes eszmékért, ahogyan az meg van fogalmazva. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha Ukrajna szándékosan támadta volna meg Lengyelországot, a NATO akkor sem szállna be a háborúba Oroszország mellett Ukrajna ellenében, pedig ez lenne a dolga. Viszont ez már nem fér bele a prekoncepcióba.

Amit írsz, annál előrébb vagyunk. Több forrás úgy nyilatkozott, ukrán légvédelmi rakéta csapódott lengyel területre. De ami a legfontosabb: mindenképpen véletlen volt, nem szándékos provokáció.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én nem a NATO véleményét hangoztatom, hanem a sajátomat. Nem vagyok NATO szóvivő, nem értem, miért várod tőlem ezt. A véleményem pedig nem alaptalan. A sajtóból tájékozódom. Persze, azt bátran mondhatod, hogy a magyar - tehát nyugati - sajtó igénytelen, hiteltelen, ilyen vélelmezéseim nekem is gyakran vannak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2022. 11. 16., sze – 14:47

Oké, tehát, hogy a lengyeleket ért rakéta találatot a helyére tegyük:

1. Nem az oroszok lőtték ki.

2. Az ukránok szerint:

Ukraine's Foreign Minister Dmytro Kuleba said earlier that any claim that Ukraine was responsible for Polish deaths was a Russian "conspiracy theory" and that anyone amplifying the message was spreading "Russian propaganda".

3. Stoltenberg:

"Let me be clear, this is not Ukraine's fault," said the secretary general. "Russia bears ultimate responsibility as it continues its illegal war against Ukraine."

**

Így végső soron a lényegi információ nem hangzik el: az ukránok által kilőtt légvédelmi rakéta becsapódása okozta a 2 lengyel halálát, de ennek felelősségét az ukránok helyett az oroszokra hárítják. Azt hiszem így pontos a megfogalmazás. Mondjuk szerintem az lenne a korrekt ha ez így egyben lenne kommunikálva, van akinek ez nem egyértlemű.

https://www.bbc.com/news/world-europe-63640344

**

Érdekes; ezek szerint elválasztható a tett, annak következménye és a felelősség. Veszélyes gondolat. Ezzel az erővel *minden* ami a háború ideje alatt ukrajnában történik "az oroszok" hibája.

" az ukránok által kilőtt légvédelmi rakéta becsapódása okozta a 2 lengyel halálát"

Ez kicsit olyan, mintha az ukránok csak úgy ok nélkül lövöldözgetnének a levegőbe légvédelmi rakétákat, valahogy hiányzik a sztori eleje...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez kicsit olyan

Nem. Ez a konkrét megtörtént események leírása. Aztán lehet rá rétegezni, hogy miért. Jogosan-e (persze, hogy) stb.

Ha két ember egymással szemben állva fegyvert fog egymásra, majd az egyik meghúzza a ravaszt akkor a másik attól hal meg, hogy a szemben álló lelőtte. Aztán lehet ragozni, hogy miért volt fegyver náluk, miért fordították egymás felé, miért biztosították ki és miért húzták meg a ravaszt. Más és más kérdések.

A lengyel helyzetre:

  • Ki és honnan índította a becsapódott rakéták(at) ( ha jól értettem 2t is)
  • Miért? (milyen céllal, milyen motivációval, milyen környezetben)

stb..

  • Ki a felelős [...] ez egy újabb, a fentiek után, a tények megállapítása után külön felthető kérdéskör.

Érdekes mert amikor meg mindig mondják hogy "dehát az oroszok támadtak először egy szuverén stb országra" és esetleg azt válaszolja valaki, hogy valahogy hiányzik a sztori eleje, az meg terelés?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Így meg betagozódhatunk a világkormányba, ahol nem lesz készpénz, nem lesz magántulajdon, nem lesz magánélet, nem lesz család, hagyományok, nemzetállamok, saját magad által megélt vallás, azaz nem lesz szabadság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sajnos ez igaz, például Soros György és Bill Gates is naponta követelik, hogy vegyék már el tőlük a vagyonukat... (Nem szeretnék senkit leszólni, de ez már g~ olvtárs szintű hülyeség (van is rá külön topik Huge Reinstall vagy ilyesmi címmel.)

csak óvatosan, ez is lehet mindig rosszabb: timmermans-weber vonal most csak ugat ill. háttérből zsarol, azokhoz kepest Von der Leyen kifejezetten egyuttmukodesre torekvo a sajat keretei kozott.

A szovjet mintára alakítás pedig még nem lefutott meccs, többen nem vágynak rá pl franciák közül se.

Itt az amerikai befolyás a gond. Előbb elveszik a szuverén államok önrendelkezését, azt egy felettes entitás alá szervezik, majd ez a felettes entitás, az EU adminisztráció szolgai módon kiszolgálja az USA-központú globális elit érdekeit a saját népei ellenében. Ez megmutatkozik a szankciós politikán. Az EU-s polgárok érdekeivel szemben szolgálják ki az USA érdekeit, legyen bármilyen drága is a fűtés az európaiaknak, miközben itt van közelben az olcsó orosz gáz.

Ennek az irányzatnak egyik legszélsőségesebb megtestesítője Annalena Baerbock, német külügyminiszter. A G7 megbeszélésről eltávolíttatott egy 482 éves feszületet. Mi lehet annak a nőnek a lelkében, ha ilyen súlyos lelkiismeret-furdalást okoz a feszület jelenléte benne, hogy nem bírja elviselni a terhet? Mennyi hazugság, aljas tett a választói ellenében, tudva, hogy a döntéseivel, a küzdelmeivel milliók életét teszi tönkre? Jegyzem meg, lehetett volna ezt a megbeszélést egy patinás épület helyett valami új üvegépület tárgyalójában is tartani, ott nincsenek efféle veszélyes tárgyak, mint egy sokat látott, régi feszület.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az EU vezetést említetted. A jelenlegi német kormányzat ill. kancellár önmagában is érdekes: nem véletlen, hogy anno Merkelt mikor távozott volna még visszahozták egy ciklusra. A sötétzöldeken nincs semmi meglepő, hozzák a formájukat. Nézd meg hol van a német külügyminiszter belföldi támogatottsága: valahol 15% környékén.

Az, hogy a saját országuk ill. a térség érdekei elé helyezik az USA érdekeit csak tisztázza a szerepeket szerintem. EB/EP-ben többektől látszik ugyanez.

Érdekesek ezen a szinten a Scholz vs Baerbock nézet eltérések is: előbbi átengedte a kínai kikötő részesedés vásárlást, míg utóbbi azt mantrázza, hogy az "új kína politika" az kell legyen ami szerint németország az USA érdekeinek rendeli alá magát. Ennél nehéz egyértleműbben kifejezni, hogy a nő kit/mit és kit/mit nem képvisel. 

Optimális ugye az lenne, ha egyik szuperhatalom felé se lenne direkt függőségben (német)ország. De ha már van függőség akkor célszerű azt kb azonos mértékben köztük elosztani, és nem bábuvá válni azok egymás elleni háborújában..

nem érdeklik a választói

Az összes politikust addig érdeklik a választói amíg a szavazatukra pályázik. Amikor erről beszélt az azért volt érdekes, mert az ukránok felfegyverzése és a német választói akarat volt egymással szembeállítva: erre mondta, hogy leszarja a választókat. Addigra már sikerült 40%ról ~20% környékére tornáznia a a támogatottságát ahhoz képest még mindig van valamennyi; de még messze a következő választás..

Itt az amerikai befolyás a gond. Előbb elveszik a szuverén államok önrendelkezését, azt egy felettes entitás alá szervezik, majd ez a felettes entitás, az EU adminisztráció szolgai módon kiszolgálja az USA-központú globális elit érdekeit a saját népei ellenében

Azt már tisztáztuk, hogy Ukrajna szuverén ország. De legalábbis annyira szuverén mint Magyarország. Meséld már el hogy vette el tőlünk USA az önrendelkezés jogát?  

Épp úgy, ahogyan egy vadállatot is kelepcébe tudsz csalni. Apró falatkák, bemegy a ketrecre, aztán az ajtók záródnak. Tudod, át lehet majd személyivel lépni az országhatárt. Nem teljesen lényegtelen? Tényleg az a hatalmas előny, hogy nem kell megcsinálni egy másik okmányt? Mindezt cserébe azért, hogy felszabadítjuk piacainkat, tönkretéve magyar vállalkozásokat, beengedünk az országba idegeneket, lemondunk a szabadságunkról. Pont akkora üzlet volt, mint a ketrecben ülő tigrisnek a 10 dkg ingyen hús.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mind a kettő arról szól, hogy kontextusba kellene helyezni dolgokat, amitől szeretnek eltekinteni adott esetekben, mert ha nem tennék akkor olyan szélsőséges véleményeket kellene megfogalmazni, mint hogy például az erőszak minden formája tiltott. Elkezdtem egy hosszú kommentet irni az egyéni érzékenységek kezeléséről ami nagyon is jelenlegi probléma, és hogy hogyan adnak el a polgáraiknak a nyugati állami berendezkedések egy spektákulum szintjén lévő gondolatrendszert ami köszönőviszonyban sincs a saját társadalmukkal sem, de aztán elolvastam a nevet: harlequin. A mutatványos szórakoztató, a bohóc aki azzal szórakoztat, hogy szerepet játszik. Pantomimjátéka tökéletesen abszurd formában tárja elénk hogy mi az, ami nincs. Mit is tehetnénk? Nevetünk rajta, mert ha komolyan vennénk azzal elismernénk az ördög lovagjának győzelmét.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

a sztori eleje...

Te arra a kérdésre keresed a választ, hogy miért lőtték ki az ukránok a légvédelmi rakétákat.

Ezt a kérdést csak az után lehet feltenni, hogy megállapították, hogy az ukránok lőttek ki és konkrétan légvédelmi rakétákat (meglepő módon feltehetően légvédelmi és nem támadó célzattal: az oroszok használtak s300-at támadó célra): valószínűleg egy közeli hőerőművet támadó orosz rakétá(k)ra indították ezeket az ukránok (de ez utóbbi csak találgatás).

A kérdések ill. válaszok sorrendjét nem tudod felcserélni.

"Te arra a kérdésre keresed a választ, hogy miért lőtték ki az ukránok a légvédelmi rakétákat."

Annyira nem keresem... nincs olyan sok dolog, ami miatt ki lehet lőni egy légvédelmi rakétát....

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Érdekes fejlemény, hogy a külügyminiszter azonnali reakciója óta a lengyel ill. amerikai állásponttal szemben Z. azt magyarázza, hogy nem az övék a rakéta .. Ez azért nagyon érdekes mert pontosan ismert az indítás helye, ideje a rakéta pályája. Ennek fényében két fő lehetséges irány

  • valóban nem ők voltak, de a lengyel-amerikai fél el akarja kerülni az oroszokkal való direkt konfliktust és az ukránokra keni ezt
  • valóban az ukránoké, ez esetben viszont érthetetlen, hogy egy elnézést kérés helyett miért áll ebbe(is) bele Z : kommunikációs szempontból ez a lengyelek felé nagy hiba (a támogatottsága lengyel részről meg úgysem ezen a 2 emberen fog múlni..)

(oké lehetne harmadik, hogy ukrán területről a nato bevonásának céljával, de ez semennyire sem logikus: pontosan tudják, hogy a nato infra meddig lát hisz napi szinten kapnak cél információkat... )

Hálásak vagyunk, hogy nem minket hibáztatnak, mert orosz rakéták ellen harcolunk a saját területünkön

Valaki a stábból megsúghatta neki, hogy mi a helyzet: ők a felelősek(legalább részben) érte, de senki sem hibáztatja őket..

Ettől függetlenül a stílusa, reakciói olyan szinten bicskanyitogatóak (neki és a kormánya többi tagjának), hogy részemről a szimpátiát már elégették, marad az empátia: az meg nem a poltikusokon múlik se nem nekik szól ..

Szerkesztve: 2022. 11. 17., cs – 12:09

egy neve elhallgatását kérő kijevi diplomata azonban még nála is keményebben fogalmazott. 

Ez már egyszerűen kezd nevetségessé válni. Az ukránok lerombolják a beléjük vetett bizalmunkat. Senki nem vádolja Ukrajnát, mégis nyíltan hazudnak. Ez sokkal nagyobb kárt okoz, mint a rakéta

– nyilatkozta a Financial Timesnak a diplomata. 

trey @ gépház

Erre találtam egy cikket. A valóságtartalmát nem ellenőriztem, nem vagyok katonai szakértő:

https://www.szilajcsiko.hu/single-post/financial-times-egy-nato-orszag-…

A gyanúsnak ítélt dolgok a cikk szerint:
- Azaz az ilyen légelhárító rakéta ha elveszti a célpontot önmegsemmisítést kellene végrehajtania.
- A rakéta nem csak légelhárításra használható. Földi célpontok ellen párban használható. Ide is 2 rakéta ment.
- Nem használható követésre, tehát keletre és délre kellett volna kilőni, amerről az orosz támadás jött

Ha a fenti állítások igazak, attól még lehet talán ennyire béna a kezelő személyzet, hogy azt sem tudják mit nyomkodnak és merre lőnek.

Igen, de a mostani támadásról beszél a cikk. Aminek a valóságtartalmát nem tudom ellenőrizni, hogy nem-e lőttek északról, sőt esetleg nyugatról is az oroszok. A nyugatról indított orosz támadás minden esetre megmagyarázná az adott cikk kérdését, hogy miért lőttek nyugatra az ukránok.

Ez az állami TV odaát? Valódi? A felirat helyes? Nem értek oroszul, még csak most kezdtem el tanulni :-)

Ha ez valóban lement így az állami 1-es csatornán, akkor Oroszországban sokkal nagyobb a szabadság, mint gondoltam. Ehhez hasonló szintű kritika lemenne Nyugat-európában? Vagy leállítanák az adást a közepén?

Miért szerinted nem azt mantrázta folyamatosan, hogy orosz rakéta volt ami betalált és teljes légtérzárat Ukrajna fölé és harci repülőket adjanak át nekik válaszul? Azt meg érted, hogy ez -is- 3. vh? Nem véletlenül intett nyugalomra minden releváns értelmes fél az előzetes vizsgálati eredményekig: mivel ha orosz rakéta akkor nagyon is kérdés az 5. cikkely.

Az idézett mondat faszság. Ha Zelenszkij mond valamit, az nem történik meg automatikusan, az meg főleg nem, amire ebből Nógrádi rájött.

" Nem véletlenül intett nyugalomra minden releváns értelmes fél az előzetes vizsgálati eredményekig"

Pontosan. Ezért (is) faszság, amit Nógrádi írt.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha Zelenszkij mond valamit, az nem történik meg automatikusan

Csak ha ellentmondasz neki / kétségbe vonod az allitasat attól automatikusan putyin pincsi stb. leszel.. sőt orosz troll, orosz propaganda terjesztő.. igy jart Biden, Stoltenberg, a lengyel elnok ill. miniszterelnök is.

Mondjuk lehet, hogy előrébb vinne a részletekre odafigyelő értelmező hozzáállás mint a mostani; kritikus gondolatokat totálisan kizáró vele vagy ellene(1bites) gondolkodásmód. Médiamunkások és olvasóközönség részéről egyaránt.

Egyesek szerint Magyarország szabad ország, s nem áll amerikai megszállás alatt. Pedig de.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Itt nincs állandó amerikai katonai jelenlét a 2.vh lezarasa ota. Az Németország ill. Japán.

De amúgy a világszerte jelenlevő amerikai katonai bázisok általában nincsenek benne a köztudatban (oké a képen levő Afganisztáni bázisokat már le lehet takarni :) ).

Érdekes dolog: összevetni ezen bázisok "vendéglátó" országai és az orosz-ukrán háborúban valamely fél mellett állást foglalók listáját :).

https://www.aljazeera.com/wp-content/uploads/2021/09/INTERACTIVE-US-mil…

Ukrajnában nem lesz korrupció, mint ahogy már most sincs

Na ezt is tanítani fogják történelemből. Ez idáig minden háborús helyzet fokozta a korrupciót a világon. Itt viszont valami csoda történt. Érdemes lesz tanulmányozni ..

Szerkesztve: 2022. 11. 18., p – 12:40

ez az ukron-orosz izé megy még ? azt hittem, haza mentek már..

ja ez még csak az első évad ? hányadik serial ?

megrendelték már a rendezőtől a következő évadot ? jó a nézettség ?

és lesznek benne új szereplők ?

vagy szankciók hatására becsődölt és az egész orosz államadósságot felvásárolta soros..

For Whites Only meeting room!

végén még meg fogjuk kapni az EU-s pénzeket - mert az EU annyira fel akarja venni azt a hitelt, hogy oda tudja adni ukrajnának..

kinek az érdeke ? ennyire rá vannak izgulva erre a nem EU-s országra ?

vagy parancsba kapták ?

For Whites Only meeting room!

A népek eladósítása folyik, s attól tartok, ha az EU-s pénzekért cserébe megszavazzuk az ukránoknak adandó hitelt, EU tagként magunkat is eladósítjuk. Ráadásul a folyósítás előtt még kitalálhatják, hogy megszavazták ugyan, de itt olyan mértékben sérül a demokrácia, hogy az csak egy elvi lehetőség a pénzekhez jutáshoz, teljesítsünk újabb feltételeket - térden állva, munkavédelmi sisakban szopjuk le Bident -, s akkor a töredékét talán át is utalják.

A korrekt hozzáállás az volna, hogy hagynánk a fenébe azokat a pénzeket, viszont kitartanánk a vétó mellett.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A népek eladósítása folyik

Speciálisan Európáé. Eddig is volt pár rázós és kérdéses hitel felvétel, de legalább szegről-végről kötődött az állampolgárokhoz, akiknek a vállára rakták. De ezt, hogy az ukrán állam működésének finanszírozását EU adófizetők finanszírozzák ez röhej. Nem egyszeri valamekkora összegű támogatásról, hanem folyamatos, a végtelenbe és tovább (lyukas hordó tipikus esete) helyzetről van szó: és ezt az egészet hitelből. Na menjenek a bús francba. Még akkor is kérdésesnek tartanám, ha meglevő eszközöket fordítanának ezért eladósítani az EU országait, teljesen abnormális.

Az ezredes álmában kiad egy parancsot:
- Mindenki egyen egy narancsot!

De a nők inkább banánt kérnek.
A fáradt hősök már henyélnek.

A magas külföldi vendég történelemkönyvet olvas és halálra röhögi magát.

A szolgák lopnak és lopakodnak.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 11. 19., szo – 03:23

rm

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Itt a wanted meg a vadász!

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2022. 11. 19., szo – 05:35

Van egy szál cigid?
https://youtu.be/3qxEOXz1ppU

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Aludjatok, majd én tolom.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Na most érzem, h lelépek:
https://youtu.be/XU4wrlQ_IGQ

Ha nem lépek le, akkor 2+ hónap múlva jövök.0

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Volt japán miniszterelnök: miért kritizálja mindenki Putyint, Zelenszkijt viszont senki?

Mori Josiró volt japán miniszterelnök élesen kritizálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, és kijelentette, nem igazságos kizárólag Vlagyimir Putyin orosz elnököt hibáztatni az orosz-ukrán háborúért.

“Nem egészen értem, miért csak Putyin elnököt kritizálják, és Zelenszkij elnök felelősségét miért nem látják. Zelenszkij regeteg ukrán ember szenvedéséről tehet”

jelentette ki a 85 éves Mori pénteken, egy politikai találkozón. Nekiment a japán hírügynökségeknek is, kijelentve, hogy az ukrajnai háborúról szóló egyoldalú tudósításaik azt a benyomást keltik, hogy “csak Európából és az Egyesült Államokból származó tudósításokra hagyatkoznak”.

Mori szerint Putyin atomfegyvert vethet be, ha ha jelenlegi helyzet fokozódik, mert “ő sem veszítheti el teljesen az arcát”.

Mori azt is mondta, hogy annakidején bíztatta Putyint, hogy csatlakozzon a NATO-hoz, Putyin hajlott az ötletre, de azt mondta, az USA nem engedi csatlakozni Oroszországot.

Mori szerint a jelenlegi helyzetet Japán részéről egyedül Abe Shinzo volt miniszterelnök enyhíthette volna – őt azonban júniusban egy merénylet sorn agyonlőtték.

trey @ gépház

Ugye, milyen egyszerű ez a világ? Putyin rossz, Zelenszkij jó. Zelenszkij olyan jó, hogy egyetlen kritikával sem illethető. A Lengyelországot ért rakétatalálat akkor is Putyin hibája, ha az ukrán rakéta. Ha orosz lenne, akkor mégjobban. Szerintem az is Putyin hibája, ha nem elég édes a reggeli teám.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

nem meglepő, ukránok is az orosz hadseregben - pontosabban a nagy szovjet hadseregben kezdték a katonai pályafutásukat.

Attól még, hogy pár éve NÁTO kiképzést is kaptak az ukránok NEM lett más a fajtájuk..

ukrán, orosz egyre megy - csak az ukránok ott tartanak, hogy különbnek képzelik magukat az oroszoknál - mivel ők nyugatabbra vannak és jobban süt rájuk a nap.

Ez olyan mint a a cigányoknál a muzsikus cigány és oláh cigány..

muzsikus cigányok lenézik a többi cigányt..

For Whites Only meeting room!

muzsikus cigányok lenézik a többi cigányt..

hierarchia van. fejlesztési folyamat résztvevői között is; de ha egy kivitelezőt megkérdezel a burkolók közül vannak akikre a presztízs beruházás leginkább szem előtt levő szakaszait bízza, másra meg egy fürdőszoba v. konyha lerakása sem bízható rá jószívvel.

A cigányok között azok akiknek hivatásuk/szakmájuk van természtesen kiemelkednek az alkalmi munkások közül, az alkalmi munkások pedig az ingyenélők(khm akarom mondani életművészek) közül..

De régen is ha napszámosokért mentek megvolt, hogy ki milyen munkát végez (és mennyi idő alatt) így a tarifa és a megbízások száma (megbízhatóság) is felállított hasonló hierarchiát az emberek között.

A nagy csend nem túl meglepő:

[..]Key evidence is likely to come from the type of sensitive intelligence that EU members have traditionally been reluctant to share. Allegations last year that intelligence agencies in Denmark had allowed the U.S. to spy on senior Swedish and German lawmakers deepened mistrust.[..]

https://www.politico.eu/article/sweden-denmark-germany-nord-stream-inve…

**

[..]On 1 November 2022, Danish Geodata Agency granted Nord Stream AG a permit for surveying the pipeline rupture location in the Danish exclusive economic zone.

However, until recently access to the relevant damage sites for a hydrographic survey was not possible due to the exclusion zone established by the Danish Maritime Authority.

On 11 November 2022, the radius of the exclusion zone for maritime navigation has been decreased from 5 nautical miles to 500 meters around the pipeline damage zone. At the same time, the Danish Maritime Authority has granted Nord Stream AG an exemption that allows, under certain conditions, including weather, to approach the damage area at a distance sufficient to carry out part of relevant works.

Immediately after receiving permission to enter the restricted area, the vessel chartered by Nord Stream AG moved into the area of damage and began to survey the pipeline rupture points. The duration of the survey will depend on access restrictions to the damaged area related to weather conditions. 

Update 02/11/2022

As of 2 November 2022, Nord Stream AG has completed initial data gathering at the location of the pipeline damage on Line 1 in the Swedish exclusive economic zone.

According to preliminary results of the damage site inspection, technogenic craters with a depth of 3 to 5 meters were found on the seabed at a distance of about 248 m from each other. The section of the pipe between the craters is destroyed, the radius of pipe fragments dispersion is at least 250 m. Experts continue to analyse the survey data.[..]

https://www.nord-stream.com/press-info/press-releases/incident-on-the-n…

**

A kár mértékéről:

[..]Days later, Alexei Miller, Gazprom’s chairman, in comments made to Russia’s Channel One television station, floated the idea that it would possibly be faster to rebuild the pipeline than to repair it.[..]

Értsd 10 évben mérhető időtartam, ennek megfelelő költség vonzattal.

https://www.nytimes.com/2022/10/25/world/europe/nord-stream-pipeline-ex…

Szerkesztve: 2022. 11. 21., h – 18:05

Mivel felmerült már errefelé, hogy az oroszok az ukrán kormányváltást szerették volna kikényszeríteni  a különleges hadműveletükkel (többek között)

... na ezt most Peszkov cáfolta :D https://tass.ru/politika/16384599

illetve Óceánia mindig is Eurázsiával folytatott háborút.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerintem ez volt az egyik cél, de nem a legfontosabb. Inkább csak eszköz ahhoz, hogy jóval kevesebb áldozatot követeljen ez a háború. Az oroszok itt szerintem stratégiai hibát vétettek. Zelenszkijt el kellett volna távolítani élve vagy halva, de nem tették. Fogalmam sincs, hogy ennyire előkészítetlen volt a háború, és ezért, vagy ennyire ostobán nem foglalták ezt a célok közé.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem tudom mi a célja a háborúnak, de nemrég amikor Zelenszkij Herszonban volt, kb. 2 km-re az oroszoktól, akkor állítólag az orosz katonáknak tiltó parancs volt a kilövésre.

Azaz Zelenszkij kilövése tiltott dolog.

A tiltó parancs viszont elég biztosnak tűnik, hiszen tényleg simán elintézhették volna, akár a közvetlen környezetével együtt.

Bár ahogy Putyinnak vannak dublőrei, lehet Z-nek is vannak. Ez is lehet magyarázat miért volt tiltás.

> Azaz Zelenszkij kilövése tiltott dolog.

Ha ez tényleg így van, az alátámasztaná azt a legrosszabb forgatókönyvet, hogy mindkét fél a WEF bábja (Zelenskij és Putyin is), és a háborúval cél az ukrán nép tönkretétele (emlékezzünk rá, hogy Ukrajnában volt eddig a legnagyobb fehér többség, alig volt színes kisebbség az országban), illetve Európa gazdasági elgyengítése a Great Resetre való felkészülés lépéseként. Mindkét cél fényesen teljesülni látszik. Mi hülyék pedig egyik vagy másik oldalnak "szurkolunk" és nem vesszük észre, hogy mindannyiunkat az orrunknál fogva vezetnek.

egyik vagy másik oldalnak "szurkolunk"

ez tényleg hülyeség lenne.

https://www.youtube.com/watch?v=7F9R5gT9DAU

I am not altogether on anybody’s side, because nobody is altogether on my side, if you understand me: nobody cares for the woods as I care for them, not even Elves nowadays.

― J.R.R. Tolkien, The Two Towers

Ehhez közvetve kapcsolódik:

A legtöbb ember értetlenül áll a globális energiaválság előtt, amikor az olaj, a gáz és a szén ára egyszerre szárnyal, sőt, olyan nagy iparágak üzemei kényszerülnek bezárására, mint a vegyipar, az alumínium- vagy az acélipar. A Biden-kormányzat és az EU ragaszkodik ahhoz, hogy mindez Putyin és Oroszország ukrajnai katonai akciója miatt van. Ez nem így van. Az energiaválság a nyugati gazdasági és politikai körök régóta tervezett stratégiája az ipari gazdaságok leépítésére egy disztópikus zöld menetrend nevében. Ennek gyökerei jóval a 2022 februárban kezdődött orosz katonai akció előtti időszakra nyúlnak vissza.

...

F. William Engdahl, amerikai stratégiai kockázati tanácsadó itt megjelent írásának fordítása.

http://williamengdahl.com/gr15November2022.php

https://www.klimarealista.hu/hogyan-teremtette-meg-larry-fink-blackrock…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Egyszerű statisztika, hogy ne kelljen keresgélni: https://www.minusrus.com/en

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Approximate assessment of the Armed Forces of Ukraine

Persze, az orosz veszteségekről az ukrán hadsereg tudósítása fog hiteles híreket adni. Az ukránokról meg az oroszok? A beazonosított veszteség listák amik korábban linkelve lettek sokkal hitelesebbek: persze nem tartalmaznak minden veszteséget. De ez és az ehhez hasonló "Egyszerű statisztika"-k csak propaganda számok, a valósághoz semmi közük: az ellenség veszteségeit felnagyítják, a saját veszteségeiket letagadják: innentől meg semmi értelmük. Valamelyik katona mondott konkrét számot, hogy milyen általában a torzítás aránya (nem emlékszem pontosan)..

Egy példa: Ha jól emlékszem a háború első hónapjaiban az ukránok közreadták, hogy hány orosz tankert lőttek ki: a szám nagyobb volt mint az orosz légierő összes tankere együttvéve :D. (Különösen mókás volt annak fényében, hogy összesen volt nekik 23db ha minden igaz :) )

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_active_Russian_military_aircraft

**

Orosz irányból meg a 2014 óta tudjuk, hogy előbb csak "zöld emberkék" tevékenykedtek Donyeckben, majd szabadságukat töltő hivatásosok, de a hivatásos katonák közül senki sem halt meg az ottani harcokban, bár egyes családtagok lehegesztett koporsóban kapták vissza a hivatalosan kiképzésen levő családtagot aki kiképzés közben "baleset"-ben hunyt el. Persze :).

Nyüszítenek az ukránok, románok OV Nagy-Magyarország sál miatt :-D

For Whites Only meeting room!

Nem, csak olyan kisebbségi külpolitikát kell csinálni, ami tényleg a külhoni magyarokat támogatja.

Ez helyett a Nagy-Magyarország lobogtatása minimum fölösleges pótcselekvés, de inkább káros. Csak belpolitikai haszna van, a fidesz szavazóinak hülyébb fele most örült egy kicsit. Hurrá.

Szerintem nem érte meg. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

[..]olyan kisebbségi külpolitikát kell csinálni, ami tényleg a külhoni magyarokat támogatja.

Ez helyett a Nagy-Magyarország lobogtatása

Komolyan azt akarod állítani, hogy egy focis sálon szereplő Nagy-Magyarországból áll a határon túli magyarokhoz kapcsolódó külpolitika? :O

Felvett egy olyan sálat mint bármelyik drukker itthon. Ebből lett vihar a biliben.

"Komolyan azt akarod állítani, hogy egy focis sálon szereplő Nagy-Magyarországból áll a határon túli magyarokhoz kapcsolódó külpolitika? :O"

- olvasd át, hogy került ez át a szomszéd országok sajtójába

- gondolkozz el azon, hogy Viktor tényleg olyan hülye-e, hogy nem számolt a következményekkel (szerintem egyébként ennyire nem hülye).

"Felvett egy olyan sálat mint bármelyik drukker itthon."

Pedig azt hittem, abban azért egyetérthetünk, hogy Viktor nem "bármelyik drukker". Pl. kicsit nagyobb a hatása. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

olvasd át, hogy került ez át a szomszéd országok sajtójába

Mint mondtam vihar a biliben; szokásos módon sokszorosan tupírozva..

Ha ebbe tudtak kizárólag beleakadni akkor öröm és és boldogság. Szerencsére nincs fontosabb dolguk, mint hogy a szomszéd ország miniszterelnökén látható sál mintázatát vizsgálják :).

Oké, megpróbállak rávezetni lassan és türelmesen.

Kezdjük az elején: annak a mondatnak, hogy olyan területeken, ahol magyarok élnek (nem, nem pont Ausztráliára gondolok, de ezt egy kicsit nyitva hagyom, szerintem magadtól is rájössz, melyik országokra, de ha mégsem, nézd meg a linkelt wiki-cikket), a magyar - országalkotó nemzet viszonyban az ilyen húzásoknak negatív eredménye van, van olyan része, ami nem érthető, vagy olyan, amivel nem értesz egyet?

Ha igen, melyik és miért?

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ugye direkt értetlenkedsz?

Két állításom van:
- Ezek a húzások nem tesznek jót a magyar - államalkotó nemzet viszonynak a Magyarországgal szomszédos országokban
- A romló viszony nem jó az ott élő magyaroknak.

Ha bármelyikkel nem értesz egyet, próbáld már meg megfogalmazni, miért.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az sem tesz jót a magyaroknak, hogy te és a fajtád faszságokat irkáltok magyar- és egyéb nyelvű fórumokra. A helyzetetekben az a jó, hogy te és a fajtádat alkotó egyének akár most felhagyhattok ezzel a káros szokásotokkal. Bizony, te magad szabadon dönthetsz arról, hogy folytatod-e a faszságok írását, további kárt okozva a magyaroknak.

:)

Itt a lehetőség tisztába tenni az ukrán magyarelleneséget: egy ellenzéki politkus elmagyarázhatja, hogy *nincsenek* revízionista törekvések Kárpátalja ilyen módú visszaszerzésére, a meglevő nemzetközi jogi helyzet keretein belül szeretné a magyar külpolitika a határon túl élő magyarok alapvető jogait és helyzetét megnyugató módon rendezni: ezért is indult rengeteg kezdeményezés ezen a téren és hangzik el minden fórumon folyamatosan.

Na itt egy zseni aki felelőssége teljes tudatában szítja a magyarellenességet, ahelyett, hogy tisztázná a helyzetet még rájátszik:

https://www.youtube.com/watch?v=n4s3tH8n8Z4

Elfogult és érzelmileg bevonódott, de valós pontokat is tartalmazó reakció:

https://www.youtube.com/watch?v=MgcWQrXjSpY

Segíts már, szemelvényben szedd össze légy szíves miben hazudott Karácsony, vagy kellett volna neki ez alkalommal? A farhátos meg mondja a hülyeségeket.

Érdekes kérdés feltevés: mintha állítottam volna konkrétan azt, hogy hazudott. Fuss neki még egyszer és abból indulj ki amit írtam.

itt egy zseni aki felelőssége teljes tudatában szítja a magyarellenességet, ahelyett, hogy tisztázná a helyzetet még rájátszik

Azt állítottam, hogy a helyzet világos tisztázása helyett tovább tápolta az orosz propagandát amivel fűtik a környező népek körében amúgy is élő félelmet egy esetleges revízió kapcsán. Egyenesen feltették neki a kérdést, hogy jogosak-e az ukrán félelmek, hogy a magyarok most akarják Putyin segítségével visszaszerezni Kárpátalját. Erre ő nekiáll maszatolni meg magyarázni, hogy a kormány mi mindennel nem segíti Ukrajnát. Holott erre annyit kellett volna mondani, hogy: nem, nincs szó revízióról, pláne nincs Putyin segítségéről lévén EU és NATO tagok vagyunk. És még mindig magyarázhatta volna a saját bizonyítványát, hogy bezzeg Ő Budapest főpolgármestereként mennyivel túltesz a kormányzati segítségen {x-y-z-zs} konkrétumokban.

Visszakérdéezek: szerinted Karácsony elvtárs segítette/javította a Kárpátaljai magyarok helyzetét az interjúban megfogalmazottakkal?

**

Segíts már

szóval segíts már azzal, hogy abból kérdezel ami oda van írva.. (gondolat olvasás még mindig nem megy...)

Azt állítottam, hogy a helyzet világos tisztázása helyett tovább tápolta az orosz propagandát amivel fűtik a környező népek körében amúgy is élő félelmet egy esetleges revízió kapcsán.

Konkrétan kijelentette, hogy a magyarok többsége támogatja Ukrajnát. Az is igaz, hogy vannak olyan emberek (itt a fórumon is nem egy) aki simán kaszára kapára kelne és visszafoglalná, azt ami szerinte az övé. De, ezt szerencsére nem fejtette ki, csak jelezte, nem bagatellizálja el a kérdést de a magyarok többsége nem hajlana ilyesmire. 

 

Szerintem _Karácsony viselkedése_  se nem rontotta se nem javította a kárpátaljai magyarok helyzetét. Ami rontja a kárpátaljai magyarok helyzetét az a magyar kormány hozzáállása. 

Ezért kérdeztem, hogy el kellett volna e torzítania a dolgot elhallgatni és letagadni?

Azt állítottam, hogy a helyzet világos tisztázása helyett tovább tápolta az orosz propagandát amivel fűtik a környező népek körében amúgy is élő félelmet egy esetleges revízió kapcsán.

versus

vannak olyan emberek

Persze olyan emberek is vannak akik minden ukránt kivégeznének mert nácinak tartják őket (főleg oroszországban). A kérdés az, hogy felelős vezetőként arról kérdézték, hogy kell-e az ukránoknak ettől tartaniuk. Normális ember ilyen pozícióban(Budapest főpolgármestere bakker) és jelen helyzetben(háború és a szokványosnál is kiélezettebb helyzet) tiszta vizet önt a pohárba és azt mondja, hogy nem kell( vagy ha esetleg komolyan reális veszélynek gondolod, hogy magyarországról bárki is megindul fegyverrel visszavenni Kárpátalját akkor azt mondd, ez esetben 104 ).  Karigeri ehelyett maszatol: táptalajt ad az orosz propagandának.

nem számolt a következményekkel

Ha valamibe bele akarnak akadni akkor találnak rá okot. Ha van relevanciája ha nincs. Lásd Úzvölgyi temető.

Téged sem érdekelne, ha nem lehetne kicsit Viktátorozni ennek kapcsán :).

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Zseniális ötlet még jobban fokozni az ellentéteket a mostani Európában.

mi van b+

lábujj hegyen kéne járni ?

még egy ilyen sunnyogó , szolgalelkű embert ritkán "látni"

látom biológia csoda vagy - gerincnélküli képződmény..

húzd már ki a fejed a wc-ből...

For Whites Only meeting room!

"mi van b+"

Melyik szavat nem értetted? Már ha kérdezni szerettél volna.

"lábujj hegyen kéne járni ?"

Dehogyis. Csak a diplomáciát ésszel kell csinálni. Mit nyert ezzel a húzással Viktor? 

Szerinted az ilyen húzások után jobb lesz a külhoni magyaroknak, vagy inkább élesednek az ellentétek a nemzetek között, és rosszabb?

Ha az első, akkor nagyon kiváncsi vagyok, hogy miért. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Történelem atlaszoktól mekkora hátast dobnának.. :)

..románok meg pont most szavazták le a román állam keretein belüli autonómia törekvést:

https://rmdsz.ro/upload/dokumetumok/A_romaniai_Szekelyfold_autonomia_st…

Ezek után nem tudom mit várnak? Normális keretek között kell biztosítani a kisebbségek képviselethez való jogát. Anno ez nem volt elsőre komolyan véve itthon sem, részben ebből lett némi segítséggel az ország darabolása. Azt értem, hogy a románoknak ez nagyon érzékeny téma, hisz ők is tudják, hogy ami történt az abban a formában semmiképp sem védhető, a hivatkozott etnikai határokat nem vették figyelembe, pláne nem volt elsődeleges vezérelv.

Az ilyen túlérzékenység csak a saját belső félelmeik kivetülése.. ..tudod mint amikor a tolvaj retteg, hogy kiderül mit csinált: a teljesen semleges kérdésre is agresszíven reagál.

A Le Monde írása nyomán közli a focus.ua, hogy a nyugati partnerek figyelmeztették Kijevet, hogy kevesebbet lövöldözzenek, mert elfogyott a muníció, írja a focus.ua.

A francia lap írása szerint túlságosan anyagigényes az ukrajnai háború. Az ukrán tüzérek túlbuzgók, naponta mintegy húszezer lövedéket, rakétát lőnek ki az orosz állásokra. Az USA és a nyugati országok már nem győzik lőszerrel, a készleteik kritikus szintre csökkentek. Már a vésztartalékaikat kénytelenek előszedni veszélyeztetve ezáltal a saját védelmi képességeiket.

Ezért figyelmeztették Kijevet, hogy az ukrán sereg fogja vissza magát, és napi hétezernél ne lőjön ki több ágyúgolyót, rakétát.

https://karpathir.com/2022/11/23/tul-sok-loszert-pazarolnak-figyelmezte…

Szerkesztve: 2022. 11. 24., cs – 14:21

A lengyelek kezdik kiismerni az ukránokat (helyesebben az ukránokat vezető nem ukrán nemzetiségű egyéneket):

Lengyel EP-képviselő: a kijevi hazudozás undort és csalódottságot keltett a lengyelekben

Az, hogy Kijev minden áron megpróbálta magáról lerázni a felelősséget, még az amerikaiak bizonyítéka ellenére is, minden bizonnyal undort és csalódottságot keltett a lengyelekben – fogalmaz Czarnecki, aki szerint egész egyszerűen csak be kellett volna ismernie az ukrán félnek a hibát.
 

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 11. 25., p – 13:49

.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 11. 25., p – 13:50

.

For Whites Only meeting room!

Köszönjük és még több támogatást nekik:

Viktor Baloga ukrán képviselő:

A magyarok apró korcsok.

Magyarország összes emlékét ki kell törölni Kárpátaljáról.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2022. 11. 26., szo – 22:12

Küldeném Gyurexnek meg mindenkinek aki szereti https://www.youtube.com/watch?v=ZJR6Y0wQXu4

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

For Whites Only meeting room!

A legutóbbi Csatt alapján arra következtetek, hogy a "haladó" ellenzéki pártok nem kívánják megnyerni a következő választást, és a velük szimpatizáló elit sem szeretné, hogy megtörténjen. A 444-es kommentek alapján úgy látom, a szavazópolgárok lelkesen támogatják őket ebben. Fura. :)

:)

Nem mintha ennek lenne köze ahhoz amihez hozzászóltál.

Miért, Magyarország nem az EU tagja, nem a NATO tagja, nincs háború Ukrajnában, és nincsenek hozzászólások a linkelt 444 cikknél? :o

Bár tudjuk

Ti mindent tudtok. Kivéve Magyarországon választást nyerni.

mindenért is az ellenzék a hibás...

Azért hibásak a "haladó" ellenzéki pártok/képviselők, amiért hibásak. Meg azért, mert nem kínálnak valamirevaló alternatívát a Fidesz–KDNP-vel szemben.

:)

Miért, Magyarország nem az EU tagja, nem a NATO tagja, nincs háború Ukrajnában, és nincsenek hozzászólások a linkelt 444 cikknél? :o

Sőt, az emberek levegőt vesznek, az internetet meg IP hajtja..

Ti mindent tudtok. Kivéve Magyarországon választást nyerni.

Én még soha nem próbáltam nyerni választást, így ezt nem tudjuk, de legyen neked, csak a kérdés, mi köze ennek a témához megint -> ugyanaz a terelés mint az eredeti hozzászólásban, két karakterre elmondod amit szeretnél. Ez sajna marad terelés.

Meg azért, mert nem kínálnak valamirevaló alternatívát a Fidesz–KDNP-vel szemben.

Na ja, csak épp NATO csatlakozás volt a téma ugye. 

Jah, a fajtád jellemző vonása, hogy a nektek nem tetsző kontextusok esetén tereléssel vádoljátok a másikat. Hiszen a világban csak azok az összefüggések léteznek, amit ti megengedtek tárgyalni. A linkelt videóban is hasonló történt, szóval ügyes vagy, hogy megteremtetted a kapcsolatot. Jár neked a kutyakeksz. Jó étvágyat!

:)

Nem a NATO csatlakozás (reménytelen a jelenlegi helyzetben), a NATO - Ukrán tárgyalás.

Ami azért is érdekes, mert a NATO egy védelmi szervezet, aminek deklaráltan az a célja, hogy egy tagot ért támadást minden tag a saját maga elleni támadásnak tekintse. Eddig szó sem volt nem NATO tagok kollektív katonai segítségéről.

szerda délután a főtitkár kijelentette: a külügyminiszterek kinyilvánították, hogy fontosnak tartják Ukrajna további katonai támogatását, és a légvédelem megerősítésére helyezik a hangsúlyt. Hozzáfűzte, hogy a szövetségesek áramfejlesztőkkel és üzemanyaggal is segíteni kívánják Ukrajnát.

Amikor a NATO konferencián egyeznek meg arról, hogy mivel támogatják, ezt a NATO főtitkár közli a nyilvánossággal, nehéz azt mondani, hogy nem a szervezet támogatja hivatalosan.

nehéz azt mondani, hogy nem a szervezet támogatja hivatalosan.

Pontosan: ezt a határvonalat -is- kezdik egyre inkább átlépni; az oroszok meg időnként mordulnak egyet, hogy nem kéne..

Nem is értem, hogy képesek egyesek még most is tagadni, hogy proxy háború zajlik..

Eddig szó sem volt nem NATO tagok kollektív katonai segítségéről.

Dehogynem; rendszeresen emlegetik a különféle szélsőségesek (egyesek pl itthon is) azt, hogy NATO szinten kellene beavatkozni. A lengyel felvetés miszerint a németek által beígért patriot rendszert telepítsék nyugat Ukrajnába ugyanerről szól (NATO légvédelmi infrastruktúrát háborús területre telepíteni): folyamatosak a próbálkozások arra, hogy a jelenlegi élen táncolás helyett (az egyes NATO tagok saját nemzetállami hatáskörükben) szövetségi szinten is vonódjon be a konfliktusba.

Stoltenberg többesszámban megfogalmazott nyilatkozatai sem segítik a képet: -szerintem- neki szerepéből adódóan azt kellene hangsúlyoznia, hogy a NATO szövetség mint védelmi szervezet tagjait védi pont; nincs szerepe a szomszédban folyó háborúban, csak figyelemmel kíséri. (Persze ez sérül a NATO hírszerzési infrastruktúrából származó taktikai információk valósidejű továbbadásával stb)

a NATO - Ukrán tárgyalás

Ezen meg ha akarnának elég gyorsan előrébb léphetnének, de láthatóan nem nagyon akarnak mozdulni a témában.. ..ami amúgy a szövetség további tagjainak is kényelmes így, mert nem kell nekik kibúvókat keresniük..

Álszent hazugság a klímavédelem. Az is csak abban a kontextusban fontos, ha új iparágak, üzletek izmosodhatnak meg erre való hivatkozással. Az üzlet, a pénz bármi áron első, emberéletek árán is. Vélhetően az angolok felrobbantották amerikai megbízásra a csöveket, mert kellett az európai piac az amerikai LNG-nek. Ebbe belerondított az olcsó orosz gáz, amit félretettek az útból.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Álszent hazugság a klímavédelem. Az is csak abban a kontextusban fontos, ha új iparágak, üzletek izmosodhatnak meg erre való hivatkozással

Meg fogod élni, hogy belásd tévedtél.  Igen, a piaci szereplők és a politikai lobbi itt is működik, de ez a klímahelyzetet nem teszi semmissé. A katalizátorok ellenére is lassan történik minden. 

Aha, persze. Mert mennyivel környezetbarátabb tengeren hajóval LNG-t hozni az USA-ból, mint Oroszországból csövön átnyomni a gázt? Persze, ha vitorláshajókkal hozzák az LNG-t, vagy lejtőn jönnek, meg visszafelé is lejtőn mennek a hajók, akkor nem szóltam.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hmm, hogy mindig van magyarázat arra épp miért annyi a gáz ára. Amikor emelkedik (holott ugye a győzelem 2021 őszén ki lett hirdetve, hogy van megállapodás, ezért a rezsicsökkentés biztosított, sőt egész június végéig így volt "úgy csökkentik a rezsit hogy spórolnak. A hülyék"<- ugye emlékszünk még erre?) akkor nálunk is emelkedik (hogy is mondták az átkosban "begyűrűzik" -> Orbánnak lassan minden elemét sikerül visszacsempészni a komcsi időknek) de amikor csökken nálunk nem csökken. Valami zseni aki ezt irányítja :)

Nem tudom, tudod-e, de a gáz árát jellemzően nem a hozzá fűzött magyarázat határozza meg. Viszont abban egyetértünk, hogy a fajtád minden szaros gumicsontra élvezettel ráharap, ahelyett, hogy érdemi dolgokkal foglalkozna. Szerintem ez nem jó, de tény, hogy Orbán ügyesen manipulál titeket.

:)

Nem bírom Orbán pofáját, de ez az ügy nem zavar.

Nagy volt a gond és dupla áron előre feltöltötte a tározókat drága gázzal. Most drága gázt fogyasztunk.

 

Ugyanakkor nem mernék fogadni arra, hogy leviszik a gáz árát jövőre. Orbán folyamatosan visszaél a vészhelyzetekkel és ideiglenes törvényeket "elfelejt" visszavonni.

ja és a világpiac meg engedelmeskedett..

Meg a norvégok, azért adják 4x áron lengyeleknek a gázt..

-- ennél ez bonyolultabb, kedves egy bites barátom.

A világpiacon megnőtt a kereslet, ami felhajtotta az árakat és az amerikai és szaúdi gáz kitermelők is úgy voltak vele, hogy nem emeljük a kitermelést lesz ez még drágább is - be is jött szépen mentek fel az árak.

A Gázprom szivattyút kezdet javítani - csökkentve a gáznyomást/szállított mennyiséget - ez is felfelé vitte..

EU embargós nyilatkozatai se az olcsó gáznak kedveztek - majd "valaki" felrobbantotta NS 1 és 2 vezetéket.

- "Thanks USA"

A világon 450-460 LNG tanker van, ebből Európánk kb. 50-60 szállít LNG-t.

Kína LNG vásárlása már az eddig éves 2,5x -nél tart - vagyis mindent megvesz..

For Whites Only meeting room!

Segítek. Az orosz út ciklikusan:

konszolidáció -> fegyverkezés és expanzió -> összeomlás 

Most az expanziónál tartanak, ezután jön majd az összeomlás. A világ meg kínosan ügyel arra, hogy lehetőleg megint ne forduljon át belső anarchiába az összeomlás, csak úgy mint a 90-es években is elkerülték azt.

Viszont Kína sokat tanul most a ruszkik lebőgéséből. Elsősorban azt, hogy a erősnek hitt orosz hadsereg csak egy mítosz, szervezetlen, és a modern kori háborúkra teljesen alkalmatlan. Légiereje gyakorlatikag csődött mondott (a légierő jeletőssege már elenyésző), reguláris hadereje messze nem a világ II. legjobbja. Gyakorlatilag nukleáris csapásmérőkben van paritásban az USA-val, ami ugye így teljesen alkalmatlan eszköz háborúzásra.

Ez nem "az orosz út", hanem az általános.

Ti találtátok ki magatoknak ezt a mítoszt, és ti is hittetek benne. Az már más kérdés, hogy mit fog csinálni az orosz, ha igazán sarokba szorítják.

Ühüm, minden bizonnyal csődöt mondott a légierő. Majd szólj, ha az ukránok és szövetségeseik bevezették Ukrajna felett a légtérzárat.

A nukleáris fegyverek nem veszélytelenek.

:)

Tény, hogy a Charlie Hebdo szerkesztősége komplett idióta volt és folyamatosan trollkodott, de halálos ítéletet ezért egészséges demokráciákban nem osztanak.

A keresztényeket is folyamatosan alázták, mégsem irtottuk ki őket. Ahogy nézegettem, egy kicsit sem tolták finomabban a Biblia alázását, mint Mohamedét.

Én nem arról beszélek, hogy adott helyzetben én hogyan viselkednék, vagy mondjuk te, hanem arról, hogy van a valóság, meg van a liberális valóságtagadás, s ez utóbbi aztán meglepődik, hogy a fizika törvényei erősebbek a jognál és az ideológiánál.

Ha úgy tetszik, nem áldozathibáztatás, amikor kiscsaj felöltözik kurvaként, megerőszakolják, majd valaki megjegyzi, hogy hát kislány, ezért a szép balesetért azért te is megdolgoztál. Pont nem érdekli a muszlim népvándorlót, hogy mi itt a törvény. Abban a pillanatban az a törvény, hogy ő az erősebb, ő a saját értékrendje szerint mit gondol a nőkről, továbbá különösképp mit gondol egy provokatívan alulöltözött nőről, aki az ő értékrendje szerint kimeríti a kurva fogalmát.

Értem, hogy egy ideális világban a csajszi azt nem vesz fel, amit akar, de a világ valóságos, és a valóságot figyelembevevő nők hogy, s hogy nem, nem szoktak nemi erőszak áldozatává válni. Nyilván statisztikailag, mert van olyan, hogy mindent jól csinált a nő, aztán mégis baj lett. Csak nem mindegy, milyen valószínűséggel.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Lehet csak engem zavar, hogy fizetem a nem kevés TB-t, és december 20-tól január 2.-ig nem tudok elmenni egy vérvizsgálatot megcsináltatni, mert a laborok központilag zárva tartanak a főrendőr utasítása alapján.

Kettesszámú király közben, azon töri a fejét, hogy miként lehetne jobban szívatni a melóst központi intézkedéssel, pl. vasárnapi boltzár, vagy valami sz@r vallási ünnepnap, amiről még azt sem tudjuk, hogy mi is valójában. Így lehet megint áthelyezett szombati munkanapokat szervezni...

Az áthelyezett szombatok lényege, hogy ne munkana, ünnep, munkanap, hétvége, hétvége legyen, hanem egyben legyen négy nap. Ezzel mi a problémád? A vallási ünnepeknek utána tudsz nézni, ha valóban érdekel, a műveletlenséged önmagában nem túl nagy dicsőség.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az áthelyezett szombatok lényege, hogy ne munkana, ünnep, munkanap, hétvége, hétvége legyen, hanem egyben legyen négy nap.

Ezzel hatalmas újdonságot mondtál.

A vallási ünnepeknek utána tudsz nézni, ha valóban érdekel, a műveletlenséged önmagában nem túl nagy dicsőség.

És ki a faszt érdeklik a vallási ünnepek!? Engem aztán nem, én a tudományban hiszek nem a mesékben!

Hát, a mai tudomány és a népmesék kéz a kézben járnak.

Ez már a járvány alatt kiderült, hogy 2 hét otthon maradással legyőzzük a vírust.

Nem sokat tévedsz, ha a "tudósainkat" komplett hülyére veszed. Persze nem minden tudós egyben brit tudós is, van néhány okos is a megélhetési tudósok között.

 a tudományban hiszek nem a mesékben!

nem akarlak megsérteni - de nagyon sekélyes - egy bites gondolataid vannak..

Albert Einstein pl. vallásos volt és más számtalan matematikus, fizikus szintén vallásos volt..

Nagyon degradált gondolkozásra vall, hogy azt hiszed a vallás = mesék..

For Whites Only meeting room!

A katolikus egyház feljegyezte, hogy ki mikor volt pápa. Itt található a teljes lista. A lista első eleme Szent Péter 33-tól 67-ig, Jézus apostola. Eléggé életszerűvé teszi, ha az ember belegondol, hogy semmi egyébről nincs szó, mintsem lejegyezték, meddig volt pápa valaki, s ki a következő. Úgy, ahogy a lista vége felé már sokkal természetesebbnek érezzük II. János Pál, XVI. Benedek és Ferenc pápákat. Továbbá, ha belegondolunk, hogy naponta többször leírjuk az aktuális évszámot, jelenleg azt, hogy 2023, akkor érdemes elmerengeni azon, mit is írunk le. Mert az nem úgy volt, hogy néhány füves cigi meg feles után valaki bekiáltott, hogy figyeljetek már, 1 van! 1, mint év. Ez ugye nem nulla bázisú, mint a C-ben a tömbindexek, hanem egy bázisú.

Zárójeles megjegyzés: fogalmam sincs, mire volt a nagy felhajtás 1999. december 31-én éjfélkor 2000. január 1-ére virradóan, mert az ezredforduló és a XXI. század kezdete egy évvel később, 2000. december 31-éről 2001. január 1-ére virradóan volt, ami viszont egy átlagos szürke szilveszter, újév volt. Elég kínos szerintem.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nagy volt a gond és dupla áron előre feltöltötte a tározókat drága gázzal. Most drága gázt fogyasztunk.

Te komolyan azt gondolod hogy a tárolókban lévő gázt használjuk csak? Oké legyen, nálatok hogy szokott lenni,  nem akkor veszel amikor olcsó? Most miért nem "töltjük" olcsó gázzal vissza a tározókat? Vagy töltjük? :)

Ne érts félre, természetesen van hatása a betárolt gáz árának, de ettől még nem magyarázat az árak alakulására. (téli fogyasztás átlag 3.5 - 4.5 milliárd m3) 

Átlagosan 5.5-7 milliárd m3 tárolással kezdjük a telet (október), és kb 1.5-2 milliárd m3 fejezzük be (árprilis).

2021 szeptember: Szíjártó bejelenti megkötötte a hosszútávú szerződést de a régi szerződés alapján a gáztározókban már van 5.2 milliárd m3, de ez a legkisebb feltöltés az utóbbi években, sok esetben 6-7 milliárd m3 szoktunk betárazni. Most 5.2 milliárd volt a csúcs.

2022 április: A gáztározókban a szokottnál is kevesebb gáz van (1.1 milliárd m3 -> elpacsáltuk az olcsó gázt? :) )

2022 május - november a gáztározók feltöltése lineárisan nő ( a csodásan megkötött szerződés alapján, ami megvédte a rezsit, még június végén _is_) , novemberben eléri a 5.44 milliárd m3 amikor elkezd csökkenni. (4.77 milliárd m3 december 15-én) ez minimálisan kevesebb, mint a szokásos felvétel.

Kérdés miért nem töltjük tovább a tározókat ha van kapacitás?  

"Russia has already caused huge losses to all countries of the world by deliberately destabilising the energy market," he said in his nightly address.

https://www.bbc.com/news/world-europe-63848257

Valaki segítsen már, mert nem értem. Nem az EU szankcionálta az orosz energiát és magyarázta, hogy nem kér belőle? Nem arról volt szó, hogy az oroszok csak úgy minden előzmény nélkül elzártak csapokat amiből hiány lett; Európa mondta, hogy nem vesz többet a térség legnagyobb forrásából. Akkor most ki destabilizálta a piacot?

Vagy már megint csak arról van szó, hogy Z hülyeségeket beszél..

https://www.youtube.com/watch?v=c_9NxQozZjE

Márton elfelejtette megkérdezni, Stoltenberg úrnak mi a véleménye arról, hogy Oroszországnak szabad-e katonai védelmi szövetségre lépni Kubával ill. Mexikóval. Szóval kicsit egyoldalú volt a kérdésfeltevés. Viszont Márton elvitathatatlan érdeme, hogy a jó ízlés határain túlmenően próbálta Magyarország illetékeseire ráhúzatni a vizes lepedőt. Egyszer megkérdezni teljesen rendben van, de így nyomulni ízléstelen. Arról nem is beszélve, hogy időt baszott el vele, vagyis a lehetőséget értelmes kérdések feltevésére. Bár ez nem is volt célja, szóval mindegy. Így látszólag értelmetlen ezen hozzászólás posztolása is. De nem: pont az értelmetlensége az értelme. Mártont fogadta egy "nagy" ember, és ő faszságokat kérdezett tőle. Legalább egyeztetett volna újságíró-elvtársaival, hogy milyen kérdéseket lenne érdemes feltenni. Szerintem nem tette meg, mert racionálisabb társai mondták volna neki, hogy ezekkel a kérdésekkel Stoltenberg úr tőgyéből egy csepp tejet sem lehet lefejni.

:)

Szerkesztve: 2022. 12. 08., cs – 16:22

Távolról kapcsolódik, a híres nyugati szabadságról egy hír (RT, úgyhogy DNS trükközés, vagy VPN, vagy TOR fog kelleni, köszönhetően az információszabadságnak): https://www.rt.com/news/567860-oxfordshire-climate-change-lockdown-traf…

Cím és az első bekezdések kimásolva: Nem látom, hogy április elseje volna, kiváncsi vagyok sikerül-e debunkolni:

"7 Dec, 2022 20:23
UK city defends new ‘climate lockdown’ policy
A ‘traffic filter’ program that fines residents for traveling outside their neighborhoods too often is raising eyebrows

The city of Oxford has embraced the concept of limiting citizens’ personal travel to fight climate change, an idea once dismissed as a conspiracy theory.

The Oxfordshire County Council’s so-called ‘traffic filter’ system, adopted last week, has gone viral, denounced as the first step toward “climate lockdowns” by climate skeptics and civil liberties activists.

The city will be divided into six “15-minute neighborhoods,” containing all local necessities, with residents required to register their cars so their comings and goings can be tracked by a network of cameras. They are allowed unlimited movement in their own neighborhood, but in order to drive through the filters, they must apply for a permit."

Ja, és hogy miért érdekes még ez a hír? Emlékezzetek vissza, hogy amikor a félelmetes takonykór miatt bezártak minket, akkor mondták az összeesküvősök, hogy a következő a klíma-lockdown lesz, ami ugyanez lesz pepitában. Oszt láss csodát, itt is van.

Ok túloznak de úgy látom maga az ötlet valódi, és a fentebb linkelt BBC cikk pl. azon rugózik, hogy "dehát nem fizikailag leszel meggátolva, csak büntetést kell fizetni", mintha ettől máris minden jobb lenne?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

ezen a szinten az összes nagy olvasottságú magyar nyelvű médium egy kategória az RT vel csak más csomagolású narratívát harsognak. A lényeg, hogy a történés ami a hít alapját képezte igaz; csak a tálalás mosott össze, ferdített el és tálalta adta át még rosszabb fényben a történteket. Pont mint a telex egy jobb napján..

Hát nézd. Én úgy vagyok vele, hogy egy orosz hírportál nyilván megpróbálja lehúzni az ellenfelét, persze, hogy torzítani fogja a dolgokat. A BBC is torzít, mert úgy szabadkozik a részletekről, mintha az lényegileg bármit is változtatna. Minden hírportálon számitok "tudatos megtévesztésre" és általában nem is csalódok. A kommunikáció része, hogy hogyan vágnak össze videókat vagy közölnek információkat.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Egyszeru a leponk, kenyelmes a talpa, egy............................
na eddig finomkodtam. A faszom se akar pedofilokrol, meg erzekenyito buzikrol hallani!

Pont le szarom, de ha elem jossz, haza basszlak. Nem kell fideszesnek vlenned, de legyel hazafi.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Miért hiszed, hogy a deliriumos hablatyolásod érdekel mást? Az elején még megmosolygott az ember, de már inkább kínos. Ez a keménykedés meg szintén szánalmas. Ha van valami komoly problémád, amiért lejtőn vagy, fordulj szakemberhez. Alkoholizmusban csak a gyenge emberek süllyednek el.

Semmi köze a mentális gyengeséghez, bizonyos típusú személyiségeknél alakul ki. Egyébként meg továbbra is egy fórumon vagyunk, akinek dolga van moderálással majd az szelektál ha úgy gondolja.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Hero of the Russian Federation is Hungary

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Már megint a baromság. Terelés körbetekerve szigszalaggal. 

Kérdés (csak az analógiai tévedés bemutatására)

Melyik országokkal volt közvetlen határa a következők közül Oroszországnak a támadás előtt:

- Észtország

- Litvánia

- Lettország

 

Melyek NATO tagok ezek közül? 

A bónusz kérdéseket már fel sem kell tenni sztem.

Visszafele is kérdezhetnék, hiszen Izrael szintén határos Libanonnal és Palesztinával, mindkét országot támogatja Irán, mégis Szíria került terítékre, mert az a legnagyobb fenyegetés. Az ukrajnai közhangulat eddig is oroszellenes volt, hiszen a nemzeti identitás része valahol, ez ilyen mértékben nem igaz az észtekre és litvánokra. Most akkor mi a probléma az analógiával, hogy Izraelnek már megint szabad, amit másoknak nem? 

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

A kettős mércére utaltam. Az, hogy valaki agresszor, bullshit. Geopolitikai érdekek vannak. Az USA a távolkeleti térség kapcsán épp a napokban fenyegette meg Kínát nukleáris fegyverek bevetésével. Izreal rendszeresen végrehajt katonai csapásokat környező országokban úgy, hogy elvileg nincs háborúban velük. Nagyon kellett a drága palagáznak az európai piac, ezért hogy, s hogy nem, az olcsó orosz földgázt szállító Északi Áramlat 1 és 2 felrobbant.

Azon való pörgés, hogy Oroszország agresszor, a gondolkodni nem hajlandóknak szóló érzelmi üzenet, a nyugati propaganda része. Bátran tegyük hozzá, hogy semmilyen információtartalma sincs, mert mindenki agresszor a világban érdekei elérése céljából, aki potenciálisan képes erre. Csak egyesek érdeke valamiyen irányban változtatni a világon, s ehhez az kell, hogy az orosz agresszió rossz legyen, a nyugati agresszió jó legyen. Persze innen nézve. Mert nyilván Oroszországból nézve ez másként van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Az tény, csak nem minősít, nem informatív, ha másokra is jellemző. Ez éppen olyne, mint a Fideszt vádolni korrupcióval, s azzal érvelni, hogy ezért nem kell rájuk szavazni. Viszont változik a kép, ha megnézzük, hogy a korrupció örök, mindenhol van, az ellenzék köreiben is, abban az EP-ben is, amelyik mindenféle erkölcsi alap nélkül vádolta ezzel a magyar kormányt. Éppen így nem rendezőelv, hogy Oroszország agresszor, ha az USA, Nagy-Britannia, Izrael is az.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezek a te igazságaid. Elolvastam a véleményed, ugyanakkor fogadd el, hogy én másképp látom a világot, s erről itt írtam épp eleget. Jegyzem meg, attól, hogy valami igazság, még lehet bullshit. Ha azt mondom, kék az ég és zöld a fű, az igazság, de a legtöbb téma vonatkozásában bullshit.

1. Az USA is, Izrael is, csak azt most valamiért nincs kedvünk vizsgálni, elménk hirtelen ólom nehéz lett.

2. Ez így van, ezért mondom jó ideje, hogy a Nyugat nem a jó oldal. A Kelet sem. A saját, szuverén oldalunk, a függetlenség, a szabadság a jó oldal. Bár ezt is érdemes szofisztikáltabban vizsgálni, mert van az úgy, hogy valakit egyre jobban fenyegetnek, s kikényszerítik, hogy harapjon.

3. Véleményes, mert üzemeltet is. A lopás amúgy is eléggé relatív fogalom. Egyesek szerint már az is lopás, ha közbeszerzéseket nyerhetnek kormányközeli cégek. Az nem lehet, hogy megfelelő ajánlatot tettek?

4. Ez a végképp hülyeség, de bátran szólj, ha a magyar kormány ellenőrizheti és elszámoltathatja az EP-t.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság.
Marcus Aurelius

Talán megérted, talán nem.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Persze. Pontosan tudom mi a vélemény és a tény közötti különbség. A fentiek tények.  De persze van olyan alternatív valóság ahol pl Oroszország nem támadta meg Ukrajnát hanem különleges hadműveletet végez Ukrajna területén. csak arról mindenki (ideértve azt  is aki a kifejezés használatára kötelezte a saját lakosságát) tudja, hogy kamu.

Hát a talán nem jött össze.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Bertrand Russell

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Mivel akkora ember vagy mint megmondó kapitány, gondoltam egy idézetet talán jobban megértesz.

Tévedtem, túl bonyolult volt. Most idézek egy számodra kedves politikai párt kampányából egy egyszerűbbet:

Igen.

:)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2023. 01. 14., szo – 03:43

Hallod. Lemaradtam valamirol?

Nincs hozzasyolas 5 oraja. En meg elek, jelentkezzen aki meg ven. Tudok biztositani alkoholot meg vedelmet. Keresem a tuleloket.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Megszólaltak az emlékműrombolás avatott szakértői:

Melitopol megszállói annyira el akarnak pusztítani mindent, ami ukrán, és erőszakkal bevezetni az oroszok uralmát, hogy a terror az emlékműveket is elérte. Ugyanakkor annyira félnek a nép ellenállásától, hogy az éj leple alatt, patkányként jönnek elő a lyukaikból

https://index.hu/kulfold/2023/01/14/haboru-orosz-ukran-konfliktus-orosz…

A szovjetek a hullákat a terek közepén temették el és rájuk emeltek egy obeliszket.

Jelenleg nincs Szovjetunió, kimentek az oroszok, az a pár obeliszk, ami megmaradt, az nem sok vizet zavar. Pláne úgy, hogy ezek sírok.

A turul sem zavar sok vizet. Az üldözési mániát nem szobordöntögetéssel kell gyógyítani.

Ti pedig, nagy urak, kiknek ma ősi földünkön a hatalom kezetekbe adatott, ne vegyétek rossznéven, hogy mi, kik e földnek őslakói vagyunk, búcsúzunk a turulmadártól. ne vessetek ránk követ azért, ha fáj a lelkünk, mikor a múlt szent madarának sorsára gondolunk. ti is csak így tennétek. és kell jönni időnek, mikor belátjátok, hogy kár volt a turult leszedni, az emlékoszlopot lebontani. jönni fog idő, mikor belátjátok, hogy csak az az ország lehet boldog, nagy s hatalmas, melyben mindenki érzését, minden nép emlékeit tiszteletben tartják.

Munkács című lap 1924. december 28

Szerkesztve: 2023. 01. 15., v – 14:09

Egyesült Államok 50db Bradley M2 gyalogsági járművet küld az ukránoknak - cikk

USA Army 6230db hadrendben.

egy film hogyan is fejlődött a Bradley :-D és hogy milyen problémák voltak vele. 

- de további 3milliárd dollár fejlesztés

- 1.8M USD/db helyett, már 5millió USD/db

- egy kis súly többlet kb. +30tonna 

 

Mind a 6230db-ot odaadnák az ukránoknak csak szabaduljanak meg tőle..

Amíg van az amerikai hadseregnek ilyen "sikeres" harcieszközük, addig tartani fog a háború..

For Whites Only meeting room!

Papucsos AK-s tálibok ellen jó volt, majd most kiderül mit tud igazából...

Hallgattam egy hadtörténészt, arról beszélt, hogy az amcsi kiképzés komoly veszteséget okozott az ukránoknak a COIN (counterinsurgency) támadási taktika. Irakban, Szíriában, Afganisztánban működött (ki csoportban, relatív nagy tűzerővel, gyorsan mozgó egységek támadnak). Csak éppen Ukrajnában az Oroszok nem csak AK-val lőnek, hanem tankkal, tüzérséggel és légierővel is.

Majd most kitalálják, hogy kell harcolni az oroszok ellen, igazán profi más farkával verni a csalánt.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szegény ukránok ott tartanak mint mi a rendszerváltás után. Elhiszik, hogy a nyugat elhozza a Kánaánt. Mi "megúsztuk" a kirablásunkkal és a gyarmati sorral, de ők meg is halnak...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Az életszínvonal nálunk nem lett jobb, mint lett volna a nyugati érdekszférába kerülés által, ellenben a szuverenitásunktól megfosztottak, ami most egyre látványosabban kerül előtérbe. Az ukrajnai háborúnak igen hamar vége lehetett volna, vagy akár el sem kellett volna kezdődnie, de az USA kitalálta, hogy legyűri Oroszországot, meggyengíti Európát, piacot csinál a drága LNG-jének, és amúgy meg kell neki Ukrajna.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Oroszországban felpörgött a fegyvergyártás, a gazdaság sincs padlón.

Európában úgy tűnik gumilövedéket kellene gyártani, mert a lakosság egyre kevésbé vevő a proxy lövöldözésre. Valamivel veretni kellene őket, hogy őszintébben örüljenek az ukrán fegyverszállításoknak. Nehéz lenne a népnek eladni, hogy a befizetett adókból fegyvert gyártsanak Ukrajnának.

Miközben Oroszország nagyüzemben ontja a fegyvereket, Európa feléli a tartalékait. Az idő szerintem az oroszoknak kedvez.

Szerkesztve: 2023. 01. 15., v – 17:26

Ez valahogy kimaradt a nemzetközi sajtóból. Úgy látszik megint a konteósoknak volt igazuk, azaz hogy a pénzelitek mozgatják ezt a háborút, illetve ők a legnagyobb haszonélvezői. 

Odaállítottak egy eladható komikust nulla politikai tapasztalattal, felépítettek egy legendát köré, és Ukrajna hirtelen jogállam, LMBTQ barát és uniós elveknek megfelelő ország lett. Vajon itt is az rendelte a zenét, aki fizetett? 

Mi a különbség a konteó és a valóság között? 6 hónap.

noha nem az

Na én ebben nem lennék olyan biztos :) Szólni kéne a komisszár központban, hogy küldjenek valaki okosabbat a hup-ra, mert ez ide kevés lesz és kontraproduktív, még az pár szerencsétlen maradék normális balos is meg fog inogni, ha ilyenek az elvtársai  :D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nézzük az események sorrendiségét 2014-től kezdve:

Biztos kimaradt még valami, a biolaborokra meg Hunter Bidenre gondolok, de most egyelőre ennyi ugrott be.

  • A konglomerátumok már bejelentkeztek, hogy amikor mindent rommá pusztítottak, akkor majd mi visszaépítjük az egészet
    • (közeljövő) Az adófizetők pénzén építik újra, a hasznot utána viszont a "jótevő építő" cégek zsebelik be, a minta a 2008-as pénzügy válság. A bakok elverik a pénzt, amit az rabszolgák adófizetők "kipótolnak". Esélyes, hogy az EU adófizetők pénze lesz a túlsúly.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Város fölött a légvédelemnek lehetnek mellékhatásai.

- vagy lelövöd, de a sérült rakéta lakóépületet talál el (mint ez esetben)

- vagy nem sikerül lelőnöd, a légvédelmi rakétád irányt téveszt, lakóházba csapódik (mint a Lengyelországban becsapódó S300-as)

Megy a gumicsont rágás, nekem az egész sztori nem ütötte meg az ingerküszöbömet.

Sajnos előfordul az, hogy a légvédelem hibázik, ez pedig város felett halálos áldozatokkal járhat. Nagy hír.

 

Abban meg igazuk van az ukránoknak, hogy ha az oroszok nem lőtték volna ki a rakétát, az eset nem történt volna meg.

Ennél sokkal nagyobbakat is szoktak arrafelé hazudni.

Az ukránok nem lőhették ki a rakétát, mert ha lelövik, akkor a rakéta darabjai nem döntenek romba egy 8 emeletes lakóházat. A valóság az lehet, hogy a ruszkik telibetalálták a házat. Ezekkel az rakétákkal rendkívűl pontatlanul tudnak csak lőni.

https://youtu.be/pp4mheN45Hs?t=66

Ha az ukránok nem képesek kilőni ezeket a rakétákat akkor korábban hazudtak. Ha most kilőtték akkor pedig most hazudnak :). De teljesen zavaros az egész, minden szereplő próbálja védeni a saját seggét. Saját magukból csinálnak hülyét a nyilatkozataikkal. Mondhatták volna, hogy megpróbálták kilőni csak épp nem sikerült, egyik rendszer sem 100%os. Ugyanaz a kommunikációs katasztrófa mint a lengyeleket eltaláló ukrán rakéta esetén. Látványos, hogy amikor előre össze van rakva a szöveg akkor eladható a termék, ha nem amerikai pr cég rakja össze akkor.. ilyen..

Ha az ukránok nem képesek kilőni ezeket a rakétákat akkor korábban hazudtak. Ha most kilőtték akkor pedig most hazudnak :).

Az hogy nem képesek, nem zárja ki a nem lőtték ki kijelentést. Te magad adod meg a választ.

Mondhatták volna, hogy megpróbálták kilőni csak épp nem sikerült, egyik rendszer sem 100%os.

Ugyanaz a kommunikációs katasztrófa mint a lengyeleket eltaláló ukrán rakéta esetén.

Akkora a médiazaj, és azért a dezinformációs hadviselés jelentős. De bezzeg csarnobil esetében mintaszerű volt kommunkiáció ugye?

A fő problémájuk, az amit elhallgatnak. Légvédelmi rakétákkal lőnek földi célpontokat, borzasztóan rossz pontatlansággal. Biztos nem láttad azt a videót, amikor az orosz helikopter légvédelmi rakétával lőtt földi célpontot. Kvázi szőnyegbombázást csinált, amíg volt rakétája.

Te magad adod meg a választ.

Én adok nekik egy lehetséges és egyébként logikus választ: de a saját nyilatkozataik önellentmondásosak és az általam felvázolt esetet nem említik. (elsősorban azért mert akkor a légvédelmet hibáztatnák, hiába minden normális ember tudja, hogy az sem csoda fegyver: épp annak van kikiáltva)

Azért a legvalószínűbb az az, hogy az ukránok képesek ezeket a rakétákat leszedni nagy százalékban, de ezt most nem sikerült. Az oroszok meg szétlőttek egy lakóházat. Vakon lőnek, nem igazán érdekli őket hogy mit találnak el.

És ugye nem az a felelős aki nem tudta hatástalanítani a rakétát, hanem az aki eredetileg kilőtte.

hogyne.

"Olekszij Aresztovics, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója kedd reggel beadta lemondását Volodimir Zelenszkijnek. Tette mindezt azután, hogy ellentmondásos nyilatkozatai jelentek meg, amikor egy orosz rakéta becsapódott egy lakóházba Dnyipróban, melynek következtében 41 ember meghalt.
Aresztovics először azt mondta, hogy az ukrán légvédelmi rendszer lelőtte az orosz Kh–22 típusú rakétát. Az orosz sajtó erre úgy reagált, hogy azt kezdte el híresztelni: az épületet egy ukrán védelmi rakéta találta el.
A leköszönő elnöki tanácsadó utóbb megerősítette, hogy az ukrán hadsereg nem tudta megsemmisíteni az oroszok által kilőtt rakétát.
Őszinte bocsánatkérésemet szeretném kifejezni az áldozatoknak és hozzátartozóiknak, valamint a dnyiprói lakosoknak és mindenkinek, akit mélyen megbántottak megállapításaim az orosz rakéta lakóépületbe való becsapódásának okáról. Korán téves következtetéseket vontam le
– közölte Facebook-oldalán Olekszij Aresztovics."

Biztos nem láttad azt a videót, amikor az orosz helikopter légvédelmi rakétával lőtt földi célpontot. Kvázi szőnyegbombázást csinált, amíg volt rakétája.

Helikopteren nincs légvédelmi rakéta, max levegő-levegő rakéta de az oroszoknál az sem. Elvileg a KA-52-re rámegy az R73 de én még nem láttam se videót se képet amin használnák, mert minek, nincs ukrán légi ellen tevékenység. Ha lenne is ilyen rakéta a gépen, "szőnyegbombázni" biztos nem tud 2 darabbal.

Szerintem keverd az S5 és S8-s rakétákkal de azok nem irányítható levegő föld fegyverek.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ugyanaz a kommunikációs katasztrófa mint a lengyeleket eltaláló ukrán rakéta esetén.

Akkora a médiazaj, és azért a dezinformációs hadviselés jelentős. De bezzeg csarnobil esetében mintaszerű volt kommunkiáció ugye?

Nem értem a terelés miértjét. Az, hogy az oroszok mit mondanak/hazudnak éppen, az nem mentség az ukránok hazugságaira. (Pl. amikor ugye Zongorszkij jól azt hazudta, hogy az oroszok megrakétázták a NATO területét, és megint megpróbált másokat is berángatni a háborúba. Aztán hogy, hogy nem, kiderült, hogy ukrán rakéta volt.)

Pl. amikor ugye Zongorszkij jól azt hazudta, hogy az oroszok megrakétázták a NATO területét, és megint megpróbált másokat is berángatni a háborúba. 

Azért az csak a te fejedben létező elmélet, hogy egy rakéta miatt bele lehet rángatni egy országot vagy egy országot a háborúba? Amikor a szerbek Barcsot bombázták, az sem jelentette, hogy beleugrunk a háborúba...

Azért az csak a te fejedben létező elmélet, hogy egy rakéta miatt bele lehet rángatni egy országot vagy egy országot a háborúba?

Pedig pont, hogy ez reális esély volt: nem vélétlenül tisztázták azonnal, hogy a helyzet világos és ezek most az ukránok voltak.

Szerinted ha orosz lett volna a rakéta fel se vetődik, hogy véletlenül vagy épp szándékosan de megtámadott egy nato tagországot? Azért meghalt két ember!

Szerinted ha orosz lett volna a rakéta fel se vetődik, hogy véletlenül vagy épp szándékosan de megtámadott egy nato tagországot? Azért meghalt két ember!

Az oroszok mindeddig sikertelenül provokálták az éppeszű Nyugatot légtér- és felségvízek megsértéssel. Úgy ahogy észak koreai törpediktátor is... És Barcs bombázása is kevés volt a háború eszkalálásához.

Senki sem vitatja a Nyugat prosperitását. A bölcsesség hiányzik. Úgy is mondhatnám, a Nyugat azért veszélyes, mert a technológiai fejlettség az erkölcsi hanyatlással párosodva lényegében kiszámíthatatlan, destruktív. Nem mondom, hogy a világot alakítani, jelentősen befolyásolni képesek nem tudják, mit csinálnak, de a motivációik között az egyének tisztességes életének lehetősége, hovatovább boldogsága nem szerepel. Nagy nyomorúság lesz, s már látjuk ennek a folyamatnak kezdetét.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért az csak a te fejedben létező elmélet,

Gyönyörű szalmabáb. ("Kisze, kisze, villő...") Nem nyilatkoztam róla, hogy szerintem lehet-e; példát adtam rá, hogy az ukránok is eléggé durva kommunikációs dolgokat művelnek, ill. Zelenszkij igenis próbálja kiszélesíteni a háborút, ami nagy baj. A felelőtlen viselkedésre nem mentség, hogy esetlegesen kicsi a valódi károkozás valószínűsége, főleg, ha háborús uszításról van szó. (Mintha Zelenszkij sorozatos kamuzásai nem okoznának így is elég kárt.)

Szerkesztve: 2023. 01. 17., k – 23:09

52 uj. Biztos nem olvasom vegig.

Nyilvan Russia. Es huzzanak fel oszlopra, de, a normalitas mellett vagyok vegig!
^ P.S. Csak, hogy ne bantsak huppert indokolutlanul. Ha meleg vagy, meg ilyen izek. ezzel semmi baj. Nekem tuti.

Tudod, van az a sok divatbuzi. De ha a sima arcot hozod, es jo arc vagy, akkor mi problemam lehetne? Hat az eg vilagon semmi.

Basszus, azt sem tudom, mi a f. keresek gep elott
https://youtu.be/MLy8n7EPB6o

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2023. 01. 17., k – 23:44

BTW, Nem Orosz-Ukran:
https://youtu.be/pziScSSSz_s

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Szerkesztve: 2023. 01. 18., sze – 02:17

rm -r

Kell oda egy f b+

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Ebben azt nem értem, hogy nem éppen maguk mellé kéne állítani a kisebbségeket? Lám nálunk minden szabad, de jönnek az oroszok és betiltanak mindent. Ehhez képes meg az oroszoknál nagyságrendekkel szabadabb a kisességek élete.
Oké, hogy háború van és fel kell tüzelni a népet, hogy ne tízezrével húzzanak el naponta, de tényleg ez jó út?!
Mivel ott semmi hagyománya a szabadságnak, marad a sovinizmus...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ha nem lenne háború, az a gép nem szállt volna fel!!!

Szerintem ki fogják alakítani a számukra megfelelő(nek látszó) narratívát. Aztán egyszer talán kiderül, mi történt. Baleset? Orosz(barát)ok műve? Országon belül akart valaki üzenni? Esetleg egy nyugati üzenet az ukrán vezetés számára? Bármi lehet.

:)

Ha épp minden rendben -> improvizált katonai támaszpont*
Ha épp lövik az oroszok -> civil óvoda ártatlanokkal

*Ilyen csak putyinista lázálmokban és ukránfób víziókban létezhet. Elnézést kérek mindenkitől.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Csak bennem merül fel egyébként, hogy mi a retkes faszért kell Kijevben harci helikopterrel röpködni egy óvoda mellett, hogy belügyminisztert és sleppjét szállítgassák?

Csak benned. Nem gondolom, hogy minden óvoda felett repüléstilalmi zóna lenne.

politikai slepp mi a fasznak röpköd a város felett háborúban

Lehet halaszthatatlan közfeladata volt, vagy biztonsági okoból. Gondolom nem nem ő határozza meg a kormánytagok mozgatásának módját, főleg akkor amikor a ruszkik vadásznak rájuk. Meg az is elképzelhető hogy egy megtámadott ország belügyminisztere van olyan fontos ember, mint egy háborútól mentes 1/6-od akkora ország (orbanisztán) rogántónija, vagy kakaudupetyája.

Ez valami urizálás?

Az Marine One urizálás? A Capitoliumban sem landol soha az Air Force One...

De szép lesz ha még az is kiderül, hogy baráti tűz áldozata lett a gép. Azt írták MANPADS találat érte, az meg Kijev mellett nem Orosz katona volt.

Bocsi Kijiv.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

De még ha nem is ... Háború idején nem röpködünk (védelmi tevékenység kivételével) óvodák, lakott terület felett. Mert háború idején célpontok lehetünk és ha lezuhanunk, sajátjainkat öljük meg. Főleg, akkor nem, ha egyébként mehetnénk a földön is.

trey @ gépház

szerint lakott terület felett kell nagyon fontos* katasztrófavédelmi feladatokat** ellátnia a belügyminiszternek***

Mondtam én hasonlót? Amikor lézerjanó autója megölt egy 37 éves nőt, akkor is előjött a "politikai slepp miért furikázik forgalomban?" gondolat? Baleset volt, vagy más azt majd kiderítik. De nyilván nem a politikai slepp okozta a tragédiát. Vagy tudsz valamit, amit más nem?

Kicsit másabb egy közúti baleset, mint háború idején ködben lakott terület felett jaszkarizni, amikor bármikor lelőhet az ellenség/frendly fire

Biztosan nagyon fontos katasztrófavédelmi feladatra helikopterezett a belügyminiszter, meg a sleppje, gondolom valahol eltört egy víz főnyomócső, aztán mentek megfoltozni :D :D :D

trey @ gépház

Azt mondod, hogy mert az oroszok, onnantól kezdve lehet hibát hibára halmozni, mert az oroszok számláján elfér? :D Nem, ez nem így működik. Egy jogállamban (jaaa, akkor ez lehet!), elvárják a felelősük megkeresését.

Ha jól tudom, a napokban folyósított EU-s lóvét is valami ilyesmihez kötik, ugye?

trey @ gépház

mi a retkes faszért kell Kijevben harci helikopterrel röpködni egy óvoda mellett

Azt mond már meg hogy melyik szabálykönyveben van leírva, hogy nem lehet lakotterület vagy óvoda felett repülni? Több mint 20 éve repülök motoros gépen, de még hasonlót soha nem láttam leírva sehol.

Tehát háborúban repülési tilalom van?

Nem tilalomról beszélünk itt, hanem józan észről, pontosabban, annak hiányáról + felelősségről és kellemetlen magyarázkodásról. Végső esetben az oroszokra fogásról, mert ahogy néztem, már megkezdődött a mutogatás. 

trey @ gépház

C.2.2.2. Az útvonal nem tervezhető, városok, települések sűrűn lakott területei és szabadban tartózkodó embercsoportok felett, a légijárműtől mint középponttól számított 600 m sugarú körön belül található legmagasabb akadály felelt 1000 lábnál alacsonyabban.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Idézed itt a Magyar Repülő Szövettség üzemeltetési útvonalrepülési szabályzatát. Szerinted egy katonai, rendőrségi, vagy mentő helikopter nem repülhet lakotterületen? Még Bessenyeiék is a belvárosban szoktak parádézni. Na meg a F1-es köcsögök is a hotel tetejéről repkednek minden nyáron Mogyoródra...

Szerkesztve: 2023. 01. 19., cs – 11:38

Egy kis demokrácia Bulgáriából:

 

Kiril Petkov volt bolgár miniszterelnök szerint kormánya a háború első néhány hónapjában az Ukrajnában elhasznált szovjet lőszerek megközelítőleg 30%-át adta az országnak, a műveletet azonban titokban kellett tartani, mert az országban „sokan oroszbarátok”.

 

Érdekes, hogy az újságírónak nem tűnt fel, hogy probléma lenne azzal, hogy a politikusok az országot titokban háborúba keverik a lakosság megkérdezése nélkül.

Végülis teljesen normális az, ha egy ország vezetősége titokban tesz valamit, amit a lakosság amúgy ellenezne. Úgy tűnik, hogy más országban is kezd jellemzővé válni, hogy a politikusok nem a lakosság igényeinek kívánnak megfelelni, hanem teljesen más érdekcsoportok követeléseit szolgálják ki.

 

https://www.portfolio.hu/global/20230119/kiszivargott-titkon-egy-varatl…

Persze, mert az emberek hülyék, ők meg okosok és ha azt csinálnák amit a nép akar akkor még populisták is ráadásul. A populista politikus meg mint tudjuk a legrosszabb, mert nem nép kedvére kell tenni, hanem ... [mindenki töltse ki tetszés szerint]

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Hát ugye egy szabad országban, egy szabad ember, azt mond, amit szabad, ez a liberáldemokrácia lényege :)
Egyébként meg sosem értettem a populizmus pejoratív értelmezését. Olyan szinten van, mint a náci/fasiszta (olyan apróságokkal, hogy elég komoly különbség van a kettő között, most elegánsan ne foglalkozzunk). Röhejes ahogy az ukránok és az oroszok egymást fasisztázzák. Kiüresedett és szánalmas.
Na ide jutott a populista jelző is...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ortodoxok nem szoktak tudatmódosítókat szedni, de ha az öreg nem áll tudatmódosítók alatt akkor vagy folyékonyan hazudik, vagy komoly gond van az elmeállapotával. A tények szerint senki nem támadta meg Oroszországot, fordítva viszont ez megtörtént. 

tények szerint

Mert mást értenek ők a támadás alatt, mint te. Szerintem elvitathatatlanul támadás az is, ha olyan társadalmi változásokért küzdenek az amerikaiak, amely az oroszokat is beállítaná a nyugati fősodorba.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Sajnos de. Az NGO-k itt is befolyásolják a közbeszédet, kikezdik a kormány intézkedéseit, az amerikai nagykövet megbeszélést folytat a kormánytól független, de USA-tól nem független hazaáruló bírókkal, folyamatosak a destabilizációs kísérletek, ott van például a tanártüntetés, miközben az EP korrupciós botrányát a sajtó a kezdeti fellángolás után elhallgatja, hasonlóképpen az Északi Áramlat 1 és 2 felrobbantásához. Úgy került az is le a napirendről, mintha a világ legtermészetesebb eseménye volna, mint például Hollandiában egy buziházasság.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ambivalens érzéseim vannak. Egyrészt tanítottam fiatal koromban közoktatásban, tehát értem a problémát, annak idején kb. arra nem volt pénzem, hogy vegyek egy pár új cipőt, pedig nem vettem mindenféle jól csillogó hülyeséget, nem jártam rendszeresen étterembe, nem költöttem alkoholra, cigire. Másfelől az egészségügy, nyugdíjrendszer, közszféra a világ összes pénzének felemésztése után is hiánnyal küzdene mindig. Sajnos ez ilyen. Tehát van egy valós elégedetlenség, de ez az, aminek örülnek azok az erők, akik kormányváltást szeretnének annak érdekében, hogy az igényeik kerüljenek kiszolgálásra a nemzeti érdekekkel szemben. Ennek érdekében azonnal előkerülnek szónokok, aktivisták, akik hogy, s hogy nem, kormányellenes hangulatot igyekeznek szítani azzal a reménnyel, hogy kiszélesíthetik a tüntetéseket, bevonhatnak másokat is a közszférából, aztán az ellenzéket függetlenül attól, hogy semmi közük a tanarakhoz, végül szélesítve a cirkuszt, hogy utcáról döntsék meg a kormányt. Maidani tüntetések recept, csak ott egy kicsit nagyobb erő is megmozdult annak érdekében, hogy Ukrajna egésze ne kerüljön nyugati befolyás alá. Ebből lett ez az Ukrajna területén zajló háború.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2023. 01. 21., szo – 20:57

Aresztovics elmondta, hogy ukrán légvédelmi rakéta csapódott egy lakóépületbe, több embert megölve. Aresztovicsot emiatt kirúgták.

 

Aresztovics ismét nyilatkozott:

Nagy az esélye az ukrán vereségnek, Ukrajna hamarosan eltűnhet ... Én már nem vagyok hivatalos személy, azt mondok, amit akarok. Ha mindenki azt hiszi, hogy garantáltan megnyerjük a háborút, 14-e óta ez már nem így van” – mondta.

 

Idáig teljesen más nyilatkozatokat tolt ugyanez az ember, szemrebbenés nélkül állította az ellenkezőjét az ukrán kormány megbízásából.

https://oroszhirek.hu/aresztovics-nagy-az-eselye-az-ukran-veresegnek-uk…

Alapvetés, hogy Ukrajnában nincs korrupció, hiszen ezt a dogmát Z elvtárs kinyilatkoztatta.

hír:

Az ukrán korrupcióellenes hatóság (NABU) őrizetbe vette Vaszil Lozinszkijt, az közösség- és területfejlesztésért, valamint infrastruktúráért felelős minisztérium miniszterhelyettesét. 

Valaki ideológilag képzett segítsen már megérteni, hogy lehet ez...

A lengyel miniszterelnök szerint országa a németek nélkül is szállítana fegyvert Ukrajnának

Mateusz Morawiecki elfogadhatatlannak tartja Németország magatartását, miután nem szavaztak a Leopard-2 harckocsik szállítása mellett – írja az MTI.

A lengyel miniszterelnök szerint Berlin folytatja az Oroszországhoz közeledő politikát.

[...]

🤔 🙄 🤣🤣😭😭😭

Lassan kiderül, hogy a németek is Putyin-bérencek!!!!

trey @ gépház

Küszöbön a végső ukrán győzelem.

Gyurex! Józanodj ki, hogy a győzelem ünneplésekor rendesen be tudj rúgni! :)

:)

:D
En annyira nagyon szeretlek!

Amugy jol el basztam. Pentek reggel (nem is meloztam), majd pentek este alvas utan, es most aszem szombat este vagy delutan van.

Vannak melysegek, de az nem ide tartozik.

Na mind1. bolond, en mindig nagyon szeretlek.

BTW, en Orosz parti vagyok. A tobbi csicska.
Am ertetlenul allok azelot, h ezt mondanom ell.

Lemaradt a zene:
https://youtu.be/e9xeM-faEtU

Mind1, hogy kertvarosi vagy ltp.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Krisztus markába szöget vertél
Dózsa húsából ebédeltél
Hitler taktusra meneteltél
Nemet mondani sose mertél

Demagóg. Itt is vitázunk arról, mi a helyes választás, értékrend. A történelmet a győztesek írják, az utólag fog kiderülni, mi lett volna a helyes választás a gyakorlatban, s ettől is eltérő lehet, hogy az egyes személyek ezt erkölcsileg hogyan élik meg. Orbán mer nemet mondani arra, hogy az USA érdekei szerint belesodorjon a háborúba, kérdés, meddig tudja ezt megtenni, s mire lesz ez elég.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Lengyelekben van egy történelmi sértettség, s nem veszik észre, hogy az érzelmileg túlfűtött revans által viszik magukat a háborúba, s rántják bele Európát is. Az a baj az érzelmekkel, hogy nem hagy teret a mérlegelésnek, a következmények elemzésének. Lehet gyűlölni Oroszországot, nem mellesleg a megszállás miatt nekünk is van rá okunk, de ez az érzés nem ér annyit, hogy alternatívája a lerombolt otthonunk legyen, víz és élelem nélkül kóboroljunk az utcán koszosan, nincs hol megmelegedni, nincs hova menni, de még lőnek is ránk, orrfacsaró hullaszag terjeng, miközben épp a szomszéd elszenesedett holttestét léped át. Ja, és a saját hatóságunk is vadászik ránk, mert vinnének a frontra garantáltan kínok között meghalni.

A magam részéről inkább békében, visszafogottan fortyognék a múlt sérelmei felett egy csésze meleg teát szürcsölve.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én pl, ezt megkérdeztem a jelenleg kint élő ismerősömtől (egy hölgy). Válasz: hangulatkeltés. Általános hadkötelezettség van, aki hadkötelezett és nem megy azt viszik. Nincs "magyar/ukrán" kérdés. Sok az ellenőrzés, egyre gyakoribb, de véletlenül sem erről van szó. Trey, látod csak ennyit kell tenned, Origo-t nem igazán érdekli az igazság, csak az, hogy olyat írjon ami kelti a hangulatot olyan irányba ahogy épp az a kormánynak tetsző. 

Nekem több is, nem tartom velük a kapcsolatot, nem 2020 után lettek kollégák már jóval előtte. Magyar kollégám van aki Ukrajnából jött át. Vele szoktunk beszélgetni, viszont neki nem maradt ott senki, nem is megy vissza, de így nem is tudja mi van most ott. Cserében van olyan ismerős aki nem akar eljönni és tudja mi van. De mi az Origo hazugságairól beszéltünk, azt gondolom.

aki hadkötelezett és nem megy azt viszik.

Eddig pl egyedulallo szulokent(edesanyat elvitte a covid) mentesult az edesapa. Most munkabol hazafele megfogták és vitték. 3 gyerek várta otthon. Szomszéd özvegyasszony vette magához a csemetéket, de jogilag ilyet pl elvileg nem lehetne. Csak hat mas a gyakorlat. Elvileg ugye korrupcio sinca mert hat Z. megmondta.

**

Az teny h elvileg nem valogatnak. De kelloen nagy penzosszegert 1-1 begyujtes meguszhato. A karpataljara bekoltozott keletiek joresze valoszinu ezert nem lett elvive.

**

Ahol először "toboroz"-tak, majd kényszersoroztak ott most karhatalmi erővel teljesen véletlenszerűen az utcán ránézésre megfognak és akkor mondhatsz amit akarsz, mutathatsz bármiféle hivatalos igazolást visznek lesz ami lesz. Akkor is ha törvényellenes.

Ott él, szemben az Origo/Pesti srácok/M1 bármelyik alkalmazottjával és nincs érdekében, hogy hazudjon nekem. Beszélget emberekkel, van a családjában olyan aki a fronton van és olyan is van aki elszökött előle. Milyen részleteket akarsz, név, cím telefonszám? Ember...

Ott él

Ez aztán komoly érv. Pl. a fideszesek is Magyarországon élnek, de egy átlag "haladó" külföldi mégsem őket kérdezné arról, mi a helyzet Magyarországon. Hanem mondjuk téged.

szemben az Origo/Pesti srácok/M1 bármelyik alkalmazottjával

Ha szemben áll, nem egy alkalmazott állítása áll szemben az egymagad hozta egyetlen fő állításaival, hanem több szerkesztőség és ezek ukrán forrásainak információi.

és nincs érdekében, hogy hazudjon nekem

Vagytok olyan őszinte viszonyban, hogy rendszeresen felhívja a figyelmed a nyilvánvaló rossz oxigénellátottságoddal kapcsolatos tüneteidre?

Beszélget emberekkel, van a családjában olyan aki a fronton van és olyan is van aki elszökött előle.

Az egyes hétköznapi emberek (beleértve a rendőröket, a fronton lévő katonákat vagy a kiszolgálószemélyzetet) bizonyos méret felett nem látják a nagyobb képet, pláne nem az országosat. Ráadásul pl. a hadműveletekben vagy azok támogatásában résztvevők bizonyos dolgokról egy ideig nem beszélhetnek. Tehát a kérdés továbbra is az, hogy az ismerősödnek vannak-e ~objektív információi arról, hogy a különböző országrészekben kiket és hogyan toboroznak, vagy pletyka jellegű értesüléseket szintetizált önmagának egy képpé, melyet igaznak hisz és megosztott veled.

Milyen részleteket akarsz, név, cím telefonszám?

Véleményem szerint ha az ismerősöd releváns információkkal rendelkezne, akkor megosztanád velünk, hogyan fér hozzá ilyen információkhoz. Az ismerősödnek elég sok átlagemberrel kell beszélgetnie ahhoz, hogy ~valós képet kapjon a különböző ukrajnai régiók toborzási helyzetéről, mely alapján te kijelentheted, hogy X régióban ugyanúgy toboroznak, mint az összes többiben. Az általad eddig elmondottak alapján ez nem túl reális forgatókönyv.

Ember...

Szerintem nem vontam kétségbe, hogy az ismerősöd ember.

:)

Véleményem szerint ha az ismerősöd releváns információkkal rendelkezne, akkor megosztanád velünk, hogyan fér hozzá ilyen információkhoz.

Ha neked nem elég az, hogy helyben él (azaz jóval több infója van mint az említett Origo,PS...)  és nincs indoka, hogy hazudjon, akkor nem hinném, hogy téged bármi is meggyőzne. Én hiszek neki.

Bájos ahogy kedved szerint fogadsz el bizonyítéknak valamit. Ha valami szerinted igaz, akkor a bármi alátámasztja, ha meg nem akkor a világ össze bizonyítéka sem elég, és mindenki hülye aki azt állítja.
Cuki.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Ukrajnában élő magyarul is beszélő díszpinty az ukrán. Nem de? Én német felmenőkkel rendelkezem, németül és angolul beszélek mégis voltam katona Magyarországon. Aztán még nem is óbégattam. Kötelessége megvédenie a hazáját. Nekünk is az lenne, de orbánék nagyon tolják a magyarellenes ruszkibarát retorikát. Pedig nekünk csak az a szerencsék, hogy az ukránokon nem tudják átverekedni magukat a ruszkik, de az volt mondva hogy: "Ukrajna a a tataminra, Magyarország felkészül!"

Állampolgárként mindenkinek van ilyen kötelezettsége: előírja a törvény. A probléma attól van, hogy az ukrajnában ismert mértékű korrupció miatt életerős emberek ücsörögnek a hátországban, és olyanokat pedig elvisznek akiket jogszabályok szerint nem lehetne. A sokból egy ilyen esetet kifejtettem itt is.

Az egy másik kérdés, hogy az ukrán-orosz egy kutya abból a szempontból, hogy a húsdarálóba vezényléssel egyesek úgy gondolják könnyen orvosolható a "kisebbségi probléma".

A háború hizlal? Olyan hízott disznó feje lett ennek a Zelenszkijnek, hogy rossz nézni....

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 01. 29., v – 16:15

Az ukrán védelmi tanács titkára Miamiban bújtatja a fiát a sorozás elől

Ukrán ellenzéki aktivisták kiderítették, hol bujkál a mozgósítás elől Olekszij Danilov, az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának fia.

Elmondásuk szerint a különleges művelet kezdete, 2022 februárja óta Makszim Danilov az apja által vásárolt luxusvillában lakik Miamiban – írja a Moszkovszkij Komszomolec.

Miközben magyarok harcolnak a hazájukért.

trey @ gépház

A kisebbségeket elég veszélyes frontra vinni. Megpattannak, amint tehetik. A csehek sem jártak élen az első világháborúban.

Ebbe az ókori Róma is belebukott. Személyesen komplett hülyeségnek tartom fontos szakaszok védelmét ellenséges kisebbségekre bízni.

Ennek az ostoba ukránnak szövegértési nehézségei vannak. Orbán nem szidalmazta Ukrajnát, csak megállapította, hogy az ukrán közigazgatás nem tud működni a háború és részleges megszállás miatt, tehát senki földje. Ezek tények, ha tűzszünet, majd valamilyen békeszerződés lenne, s helyreállna a közigazgatás, akkor már nem lenne így. Erre ez a buta ukrán azt hiszi, becsmérelték Ukrajnát.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nyilván, ugyanarról az Orbánnal beszélünk aki közel egy éve ilyenkor kisietett Putyinhoz majd közölte, hogy háború na az nem lesz. Most pedig siet megosztani gondolatait arról amit tesz és nem amit gondol Putyin? Nyilvánvaló, hogy pusztít. De nem azért mert ez volt a terv, hanem azért mert így sikerült. Senki nem gondolja, hogy ő elengedné ezt a csontot, csak mindenki mást gondol arról mit okoz ez Oroszországnak, illetve, gondolkodhatna, hogy milyen következményei vannak annak amit ő javasol, de pontosan annyit tud erről mint tavaly ugyanerről a kérdésről. A véleménye erről olyan mint a fing, lehet, hogy muszáj kieresztenie, de attól még talán tehetné illedelmesen és nem az étkezőben. De láttatni kell mekkora "zseni".

2022. FEBRUÁR 1. 21:00

A mostani moszkvai látogatás békemisszió is, mert "elmondhattam, hogy az Európai Unió egységes és nincs olyan európai vezető, aki konfliktust akarna Oroszországgal" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában.

Innen: https://kormany.hu/hirek/bekemisszio-is-a-moszkvai-latogatas

2022. FEBRUÁR 4. 9:38

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő beszélt arról is: a rezsicsökkentést fenn tudják tartani, mert megvan a gazdasági alapja, ami a hosszú távú orosz gázszállítás.

Innen: https://kormany.hu/hirek/magyarorszag-jegtoro-lehet-oroszorszag-es-a-ny…

2022. FEBRUÁR 8. 18:13

Sikeresnek bizonyult Orbán Viktor miniszterelnök előző heti találkozója Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, azóta ugyanis jelentős párbeszédhullám indult el Oroszország és a Nyugat között, ami az ukrán helyzet békés megoldásának egyetlen útja - közölte a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

A tárcavezető arról számolt be az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) online külügyminiszteri ülését követően, hogy hétfőn Emmanuel Macron francia elnök öt órán keresztül tárgyalt orosz kollégájával, de a napokban Moszkvába látogat a brit külügyminiszter és a védelmi miniszter is, jövő héten pedig a német kancellár.

Innen: https://kormany.hu/hirek/szijjarto-peter-sikerrel-jart-orban-viktor-min…

Az állítás az volt, hogy "közölte, hogy háború na az nem lesz". Nem csak az oxigénhiányos mondja ezt, hanem a fajtád különféle elemei is ezzel hakniznak jó ideje. Kérlek, mutasd be azt az idézetet, ami alapján megbizonyosodhatunk, hogy igazat állítotok arról, mit mondott Orbán e háborúval kapcsolatban.

:)

Persze, hogy fáj, hogy a hozzád hasonló hazug szardarabok bármiféle érdemi retorzió nélkül onthatják magukból a hamisságokat a közösségi médiában, a médiában és a politika színterein.

De, tudnátok segíteni, ha befejeznétek a hazudozást, a térdelést és a többi szart, amit nagy kedvvel csináltok, és helyette gondolkodni képes és hajlandó, tisztességes emberek lennétek.

:)

Én nem írtam semmilyen hazugságot.

?

Orbán azzal flexelt, hogy sikerrel járt a békemissziója.

Térdelésben is elvtársad linkelte, milyen kontextusban hangzott el a "siker" kifejezés.

Ez nálam azt jelenti nem lesz háború

Úgy tűnik, nálad azt jelenti, hogy oda kell hazudnod, ami nincs ott.

:)

Sikeresnek bizonyult Orbán Viktor miniszterelnök előző heti találkozója Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, azóta ugyanis jelentős párbeszédhullám indult el Oroszország és a Nyugat között, ami az ukrán helyzet békés megoldásának egyetlen útja 

Ezt te tényleg nem tudod értelmezni? És ez csak az amit ott is mertek hagyni, nem az amivel a napokban akkor roadshowztak. Én emlékszem, hogy még a támadást megelőző napon is azzal rukkolt elő, hogy a háborús konfliktus nem valószínű. 

Shrek tudsz olvaskodni?

Sikeresnek bizonyult [...] ugyanis jelentős párbeszédhullám indult el Oroszország és a Nyugat között[...]

Elindult egy targyalas hullam amig elotte alig volt kommunikacio. Szerinted ez siker? Amit számonkérsz az a totális győzelem.

Azt is kérdezhetném, hogy az ukránok által visszafoglalt területek megszerzése siker? (Az is csak 1 eredmény és nem a totalis gyozelem)

  1. Azt állítod, hogy saját maga büszkélkedett. Ez téves. A linkelt oldal alján ott a forrás megjelölés (MTI). Egy példa kedvéért, teljesen komolytalanul: azt állítom rólad, hogy hülye vagy, majd kijelentem, hogy bevallottad, hogy hülye vagy. Gondolom fel tudod fogni, hogy problémás a helyzet, hogy valaki kijelent rólad valamit, majd azt a kijelentést a szádba adja. Ez helyből az első probléma azzal amit mantrázol.
  2. Csak hogy tisztázzuk a siker definícióját:

siker [e] főnév -t, -ek, -e [ë, e], (tájszó) süker

1. Vmely cél elérésére irányuló cselekvésnek, tevékenységnek eredményes véghezvitele, észlelhető foganata. Anyagi, tudományos siker; az elért sikerek; kiemelkedő, óriási, példátlan, teljes, világraszóló siker; biztos, váratlan, véletlen siker; a siker biztosítéka; siker reménye nélkül; sikerének titka; a népgazdaság fejlesztésében, a szocializmus építésében elért sikereink; a Szovjetuniónak az űrkutatás terén elért kimagasló sikerei; az ötéves terv sikere; politikájuk sikere; sikerekben gazdag pályafutás; siker esetén; siker kíséri fáradozását, munkáját stb.; siker koronáz ← vmit; sikerekben bővelkedik; a siker vkin, vmin fordul meg; sikerre juttat, visz vmit; sikerre van kilátás, remény; sikert ér el vmiben, vmivel; kivívja a sikert; vkinek sikert kíván vmihez; sikert könyvelhet el; sikert mutat fel; sikert remél, vár vmitől; biztosítja, előmozdítja, veszélyezteti vminek a sikerét; sikerrel alkalmaz vmit; vmely vállalkozás sikerrel biztat, kecsegtet; sikerrel végződik, zárul; sikerrel dolgozik vmin; sikerrel visz végbe, old meg vmit.  A templomban az erényt magasztalják, a közéletben a sikert. (Kemény Zsigmond) Három év alatt … négy nagyobb dolgozatot fejeztem be, több-kevesebb sükerrel. (Arany János)

2. Az a kedvező hatás, visszhang, amelyet vmely befejezett cselekvés, mű, alkotás a nyilvánosságban kelt, ill. ennek kedvező következményei. Erkölcsi siker; olcsó siker; sikerekben gazdag írói pálya; elkapatta fejébe száll a siker; sikert sikerre halmoz. A regény világraszóló sikert aratott.  Ha már le kell mondani … az erkölcsi sikerről, legalább az anyagi sikert akarta biztosítani. (Ambrus Zoltán) Oly elismerés morajlott föl, hogy a sikert szinte sokallta. (Kosztolányi Dezső) Tudta, hogy olyan sikere lesz evvel a prédikációval, amilyen még sose volt. (Móricz Zsigmond) || a. Az a tetszésnyilvánítás, amellyel a közönség vkinek a szereplését v. vminek az előadását kíséri, jutalmazza, ill. ennek kedvező következményei. Forró, kirobbanó, tomboló siker. A darab a bemutatón nagy sikert aratott. A csapatnak szép sikere volt.

3. (bizalmas) Sikere van vkinél: tetszik vkinek, hatással van vkire.

Szóösszetétel(ek): 1. sikerhajhászás; sikersorozat; sikerteljes; 2. balsiker; bombasiker; kasszasiker; könyvsiker; közönségsiker; világsiker.

sikeredik; sikerű.

https://www.arcanum.com/en/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-e…

A kiindulási helyzet az volt, hogy megszakadt a párbeszéd, ezt sikerült újraindítani. Pl ennek lehetett az eredménye, hogy magasabb szintre emelték a konzultációt (Macron látogatás). Ez szerinted a siker ellentéte? Szerintem (+) előjelű fejlemény volt a korábbi helyzethez képest. Ahogyan időben halad előre a konfliktus mondhatjuk adott történésekre, hogy azok tovább mélyítik és fokozzák a konfliktust (eszkalálják) vagy épp valami megoldás felép mutató lépést jelentenek. Előbbire példa pl a tankok átadása (és már vadászgépeket követelnek az ukránok), utóbbira egy példa volt amíg az ukránok érdemben tárgyalásokat folytattak az oroszokkal a konfliktus elején.

**

Számodra -a harctéri példáknál maradva- (ha jól értem a fejtegetéseidet) egy-egy megnyert csata, sikeres előre törés nem is siker, csak ha az egész háború totális győzelemmel végződik. Szerintem a siker mindig csak azon múlik, hogy valaki milyen célt állít maga elé; és akár feladatról feladatra is érhet el sikereket.

Nem tudok azzal mit kezdeni, hogy te el akarod magyarázni nekem, hogy nem is azt mondta hanem ezt mondta, amiről te is tudod, hogy politikusi nyitott beszéd. 
Az egész kormány sajtó tele volt azzal, hogy Viktor elintézte a békét, én nem vagyok olyan rövid emlékezetű, hogy ezt tudjam. Akkor ezeket a szavakat így értelmezték. Keressek esetleg rá, te hogy értelmezted akkor? 
Na most ha a kormany.hu-n azzal töltik fel, hogy "békemisszióra megy" majd az eredményben "sikerről" számolnak be akkor a "békemisszióhoz" valami közének kellene lenni ugye? Ha nincs, akkor mi az az "siker értékelés"? 

Ha pedig köze van és erőltetjük az általad sulykolt "részeredményt ért el" verziót, akkor mit ért az a részeredmény? Van értelme vele büszkélkedni? 
Persze értem én, jobb körömollózni, és játszani a "dehát nem is azt mondta" és idézgetni nyilvánvaló szavak jelentését hosszan, miközben nem a szón van a vita hanem a környezetén. 

Jó karban vannak az orosz–magyar kapcsolatok, de a nemzetközi feszült helyzet miatt különleges volt a Vlagyimir Putyinnal való találkozó – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint a magyar modell azt mondja, hogy uniós és NATO-tagok vagyunk, de ettől függetlenül lehet jó viszonyt ápolni Oroszországgal, és ha a gazdasági kapcsolatokat nézzük, akkor hasonló a hozzáállás Németországban és Franciaországban is.

A miniszterelnök elmondta, hogy az ilyen feszült pillanatokban Magyarország egyfajta jégtörőként tud működni. „Sokat és hosszan fogunk tárgyalni még az oroszokkal, és ebben az első lépést Magyarország tette meg” – tette hozzá Orbán Viktor.

Innen: https://hirado.hu/belfold/belpolitika/cikk/2022/02/04/orban-viktor-magy…

Hat a hangfelvetel alapjan szerintem eleg meredek kijelentes, hogy nem buszkelkedett jegtoro onagysaga.

nem buszkelkedett

Elmondta, hogy mit csináltak és mit terveznek csinálni. Mi ezen a "büszkélkedés"? 

Orbán Viktor hangoztatta, hogy békekövetként megy Putyinhoz a találkozó előtt. Majd a találkozó után arról nyilatkozott, sikerrel járt.

Ezt a részt idézzétek be ahol a találkozó után elmondta, hogy sikerrel járt.

Próbáltam komplexen állni a kérdéshez ( https://hup.hu/comment/2881515#comment-2881515 ) erre 1bites válasz érkezett. Most megpróbáltam a válaszoló színvonalához mérten tovább vinni a beszélgetést, erre számon kéred, hogy ez 1bit :).

Nem én vagyok az, csak úgy tűnik ez a kommunikációs szint ami feldolgozásra bír kerülni..

https://jatekpszichologia.hu/wp-content/uploads/2021/04/gyerekjatek-fa-…

Szerintem félreérted. Tisztában vagyok vele, hogy nem közvetíted az üzenetem, hiszen rossz fényt vetne a teljesítményedre a gazdád előtt. Gesztust gyakoroltam feléd azzal, hogy úgy tekintettem rád, mintha lenne benned a vállalt szereped jól végzésével kapcsolatos-, ill. az önkritikához való tisztesség. Az ilyen gesztusok éppoly fontosak, mint szarás után letisztítani a WC-t. Igaz, utóbbinak lényegesen több értelme van.

:)

Nem ismerem a helyzetet, ezért tegyük fel úgy van ahogy azt leírták a cikkben. Akkor már csak azt kérdem szerinted van a fehér és a fekete? Úgy gondolod, hogy attól, hogy az ukránok hazavédelme jogos mindenki jó ember lesz köztük? Ez a sugallat? (azt meg se próbálom pedzeni, hogy az adott cselekedet megítélése embertől emberig más más)

Nyilván nem lehet köztük mindenki jó ember, amikor az EU felszólította Zelenszkijt, hogy igyekezzen a korrupció és az uram-bátyám rendszer felszámolásával, mert amit eddig tett az édeskevés ... Inkább te szeretnéd azt sugallni, hogy ott mindenki jó ember.

trey @ gépház

Általános nézet felétek, hogy "jaj szegény ukránok", mert megtámadták őket. Vagyis, mert belementek, hogy ők lesznek az amerikaiak proxyja egy oroszok elleni háborúban, minden alól fel vannak mentve. Egy nagy lófaszt.

Erre tessék:

Az Ukrajnában magas szinten elkövetett korrupció csökkentése: léteznek uniós kezdeményezések, de eredményeik még elégtelenek

https://op.europa.eu/webpub/eca/special-reports/ukraine-23-2021/hu/

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 01. 30., h – 10:51

Nem mindenki hisz a fényes ukrán győzelemben...

Kárpátalján is zajlik a brutális kényszersorozás, Belső-Ukrajnából jött több száz embervadász. Gyermekeik szeme láttára, az utcákon lecsapva hurcolják el az embereket Ukrajnában - és sajnos Kárpátalján is.

https://vk.com/video207753182_456240121

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Rossz példa, mert Románia nem nagyhatalom. Meg hogy megoldottuk mi is Trianonnál mi? Na ez vár rájuk is, csak őket még ki is irtják.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Gondold át. Kétlem, hogy képes vagy rá, de ha németes kitartással próbálkozol, talán sikerülni fog.

Inkább te próbálkozz vele!

Az egyezményben az USA, Nagy-Britannia és Oroszország hat pontban biztosította Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán politikai függetlenségét és szuverenitását, cserébe a három állam csatlakozott az 1968-as Atomsorompó-szerződéshez és vállalták atomfegyvereik leszerelését. A Budapesti Memorandumban a három aláíró a következő hat vállalást tette:

  1. Fehéroroszország, Kazahsztán és Ukrajna függetlenségének és szuverenitásának tiszteletben tartása a meglévő határokon.
  2. Tartózkodnak Fehéroroszországgal, Kazahsztánnal és Ukrajnával szemben az erőszakkal való fenyegetéstől vagy annak alkalmazásától.
  3. Tartózkodnak a Fehéroroszországra, Kazahsztánra és Ukrajnára gyakorolt, politikai indíttatású gazdasági nyomásgyakorlástól.
  4. Ha az említett három államból valamelyiket atomfegyverrel támadják meg, akkor az aláírók azonnal segítséget nyújtanak az ENSZ Biztonsági Tanácsán keresztül.
  5. Tartózkodnak a nukleáris fegyverek Fehéroroszország, Kazahsztán és Ukrajna elleni alkalmazásától.
  6. Konzultálnak egymással, ha e kötelezettségvállalásokkal kapcsolatban kérdések merülnek fel.

link

A memorandum mellett később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozattal állt ki. 

2014 óta Ukrajna háromszor próbálta összehívni a budapesti memorandumot aláíró államainak egyeztetését. Mindháromszor sikertelenül. Utoljára teszem ezt. Konzultációkat fogok kezdeményezni a budapesti memorandum keretei között – jelentette be 2022 februárjában az ukrán államfő. Volodimir Zelenszkij úgy fogalmazott: Ha a budapesti memorandumról szóló egyeztetések nem jönnek létre vagy nem hozzák meg a kívánt eredményt, akkor Ukrajna úgy ítéli meg, hogy az nem működik, és az összes 1994-es döntést megkérdőjelezik.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és az orosz vezetés ezt úgy értelmezte, hogy szerinte Ukrajna ismét szert tenne atomfegyverre. Mint mondta,

ehhez megvan a felszerelése, technológiája, szakemberei, akik révén komolyabb képességre tehet szert, mint Észak-Korea vagy Irán.

 

Ha vakkantasz egy frappánsat, kaphatsz kutyakekszet is!

2014 óta Ukrajna háromszor próbálta összehívni a budapesti memorandumot aláíró államainak egyeztetését. Mindháromszor sikertelenül. Utoljára teszem ezt. Konzultációkat fogok kezdeményezni a budapesti memorandum keretei között 

jelentette be 2022 februárjában az ukrán államfő.

Kik írták alá azt a szaros papírt? Kik vállalták a felelősséget a leírtakért? No, ha érted, mit jelent az, hogy a nyugati államok felelősséget vállaltak az írásba foglalt dolgok teljesüléséért, akkor még egy magadfajta parancsuralmilag szívesen térdelő is képes felismerni, hogy mely államok aktív közreműködésével szűnt meg annak a darab papírnak az érvényessége.

:)

Annyira undorítóan aranyos, hogy az aláírással vállalt kötelezettség jelentőségét és felelősségét elutasítod, miközben emlékeim szerint pont te voltál az egyik, aki valamelyik korábbi háborús topikban a jog meg a szerződések valóság ellenében mindent eldöntő szerepéről fantáziált. Gyomorforgató a valóságtagadás, amit előadtok. Meg az is, ahogy.

:)

Annyira undorítóan aranyos, hogy az aláírással vállalt kötelezettség jelentőségét és felelősségét elutasítod

Mit szívsz ember!? Pont hogy te vagy az aki az aláírt memorandumot megsértő oroszok ellenében áldozathibáztatást végzel. Mert ugye "Zselé" szólt, hogy össze kéne hívni a BT-t, erre a tigrissimogató elindította 60km-es hadoszlopát Kievbe. Na ezt lőtték szét "Zseléék" a határ innenső oldalán már. Mert nem Kievbe hívta őket, hanem a ENSZ BT-be.

LOL. Ha te kezességet írsz alá valaki adósságával kapcsolatban, akkor ha az adós nem fizet, te válsz azzá. Az említett sajtpapíron a nyugatiak aláírása hasonlót jelent: felelősek azért, hogy Oroszországot tárgyalásra bírják. Nem tették meg. A 2014-es amcsi puccsal pedig az első és a harmadik pontot sikerült megszegni. Stb.

:)

felelősek azért, hogy Oroszországot tárgyalásra bírják

Bazd+, te elég sajátságosan értelmezed a történelmet. 

 

2014.03.01.:

Az Ukrajna területén végrehajtott orosz katonai akció sérti a nemzetközi jogot

állapítják meg vasárnap este kiadott közös közleményükben a NATO-szövetségesek.

 

Az orosz fegyveres erők által Ukrajna ellen végrehajtott katonai akció sérti a nemzetközi jogot és ellentétes a NATO-Oroszország Tanács, valamint a Partnerség a békéért elveivel

jelentette ki a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár.

 

A közös nyilatkozat felszólítja Oroszországot, hogy tartsa tiszteletben vállalt nemzetközi kötelezettségeit, az ENSZ alapokmányában lefektetett szabályokat, az 1994-ben Budapesten aláírt, biztonsági garanciákat tartalmazó orosz-amerikai-brit memorandumot és az 1997-es orosz-ukrán barátsági szerződést.

A nyilatkozat emellett arra is felszólítja Moszkvát, hogy vonja vissza csapatait bázisaikra, tartsa tiszteletben a fekete-tengeri flotta működését szabályozó jogi keretet, és tartózkodjon a további beavatkozástól Ukrajnában. A dokumentum felszólítja Oroszországot a feszültség mérséklésére, valamint mindkét féltől azonnali hatállyal azt követeli, hogy nemzetközi közvetítéssel, az ENSZ Biztonsági Tanácsa vagy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet közvetítésével kezdjenek kétoldalú tárgyalásokat a kialakult helyzet békés rendezése érdekében.

A NATO felszólítja Oroszországot és Ukrajnát, hogy párbeszéd útján keressék a békés megoldást az ENSZ BT vagy az EBESZ égisze alatt

mondta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár Brüsszelben, az Észak-Atlanti Tanács rendkívüli ülése után.

 

A tanácskozás után Anders Fogh Rasmussen szervezési és praktikus okokra hivatkozva gyakorlatilag kizárta, hogy külügyminiszteri szintű tanácskozást tartsanak hétfőn Brüsszelben a NATO-szövetségesek. Kitért viszont arra, hogy Oroszországgal szeretnének egyeztetni a tagállamok, a NATO-Oroszország Tanács keretében. A tanácskozást követően úgy nyilatkoztak, hogy ha Oroszország pozitív választ ad, akkor a NATO-Oroszország Tanács ülését már a következő hét hétfőjén meg lehet tartani.

És Ukrajna 4 alkalommal kezdeményezett az egyeztetést az oroszokkal, sikertelenül. Ruszkik nem hajlandóak tárgyalni a 2014 utáni ukrán kormányokkal.

 

A 2014-es amcsi puccsal pedig az első és a harmadik pontot sikerült megszegni.

A fő pénzügyi támogatók a Janukoviccsal szembeni ukrán oligarchák voltak, habár Janukovics barátai is csatlakoztak a tüntetőkhöz. Február 18-ával csatatérré változtak az ukrán belváros utcái a Függetlenség (Nezalezhnosti) terének környékén, miután 20 ezer tüntető indult el a parlament felé. A demonstrálók hamarosan áttörték az egyik rendőrségi ellenőrzőpontot, a belügyi erők, a Berkut egységei pedig a könnygáz- és hanggránátok után éleslőszerrel kezdték el lőni a tüntető tömeget. Több mint 100 tüntető halt meg. Janukovics menekülőre fogta... Ez inkább forradalom, mint puccs.

A fantáziálásod arról ki állt a kormány megdöntése mögött, megdöntötték. Az ukránok. Semmi közöd hozzá. (bocs szerintem van, de te ragaszkodsz általában a nemzeti önrendelkezés ilyen mértékű tiszteletben tartásához)

Menjünk tovább 2x volt választás azóta, valamiért még mindig nagy előnnyel nem az oroszbarát politikusi réteg nyert. (tudom, erről is megvan a fantazmagória, de olyan nem lehet, hogy a szakadár területeken katonai ellenőrzés alatti szavazatot valaki legit-nek tekinti de egy szabad választást pedig nem)

Szóval mi is támogatja a te elgondolásod? A nap végén semmi.

Józanul se sok értelmes dolgot olvastam eddig tőled, de mikor megszáll az "ihlet" kifejezetten érthetetlen vagy. Majd ha elszállt az "ihlet" mond meg mit sáfárkodom és miért pont az én felelősségem lenne, hogy az oroszok embereket ölnek és áldoznak fel?

Mit tehet erről a nyugat? Belefantáziáljátok, hogy akkor minden sokkal jobb lenne, ha Putyin csak úgy fehér lovon bevonul Kijevbe és megnevezitek a segíteni nem rest államokat, hogy ők felelősek a háborúért. Holott, katona és ukrán akarat, valamint az orosz galád támadás nélkül ez a háború nem lenne, akármennyire is "rohad a nyugat" szerinted.

Egy 3-4x akkora lakosságú ország támadja őket, mégis mit kéne csinálniuk hogy megvédjék magukat?

Hát ez az, esélytelenek, ráadásul az USA morális fenntartások nélkül öleti meg az ukrán férfiakat a saját érdekei miatt.

Idéznék egy ukrán traktorost egy riportból még a háború előtti hetekből:

-Leszarom, hogy a kormány orosz vagy amcsi segget nyal, csak engem hagyjanak békén.

A zsidó bohóc, aki mellesleg valahogy tuti túl fogja élni, kiirtatja az ország használható lakosságát, a bátor eltérős férfiakat és teszi ezt egy másik hatalom érdekei miatt. A gyávábbja meg elmenekül és esélyes, hogy vissza se tér. Most vetik vissza 100 évvel, vagy rosszabb esetben örökre magukat és nem lesz ország. Rettentő okos nekimenni egy atomhatalomnak de tényleg.

Mit kéne csinálniuk? Okosan politizálni és nem háborúzni. Mondjuk ha az elején nem állnak neki arcosodni, semmi bajuk nem lenne, csak maximum nem nyugat, hanem az oroszok gyarmatosítják őket. Az átlag prolinak tök mindegy. Vagy mondjuk nem törvénytelen puccsal kellene a vezetőket hatalmon hagyni.

Egy biztos, ami most megy az egész biztosan szívás az egyszerű, szerencsétlen átlagnak aki semmit sem fog nyerni akár mi is lesz a vége. Csak bukhatnak rajta, nagyot, vagy még nagyobbat.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

csak maximum nem nyugat, hanem az oroszok gyarmatosítják őket. Az átlag prolinak tök mindegy.

Azért annyira mégsem tökmindegy nekik, ha tényleg az lenne már rég megadták volna magukat az ukránok szerintem.

Legalábbis ahhoz képest hogy az elején heteket jósoltak nekik, elég jól tartják magukat így közel egy év után. Értem én hogy felfegyverezik meg pénzelik őket, de ehhez azért a harcolni akarás is kell.

"Everything fails, all the time."

Csak a holtak látják a háború végét.

Igen nehezen érthető és összetett idézet, de tökéltessen leírja ami most történik.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A férfiakat a húsdarálóba küldik, a nők pedig elmenekülnek. És várhatóan nagy részük nem tér vissza. De legalább az elfogadás és diverzitás jegyében betelepíthetnek majd afrikából vagy innen-onnan menekülteket és így az ukrán nép lecserélése néhány év alatt meg tud történni. Amit a legtöbb nemzettel évtizedekig tartott megcsinálni - hogy kisebbségbe kerüljenek a saját hazájukban -, azt az ukránokkal pár év alatt véghezviszik. Teljesen félreértelmezett hazaszeretet ezért harcolniuk, a többség gondolom önszántából nem is menne. El tudom képzelni, hogy a fronton hasonló a rendszer, mint a Call of Duty Stalingrad küldetésében: https://www.youtube.com/watch?v=5tGB0qq2-28

Sosem értettem igazán, miért ölik meg egymást ismeretlen emberek. Egészen kretén állatfajta az ember, ez egója gigantikus, a tudása meg semmi.

Frankón sajnálom az ukránokat, hogy ennyire be tudták hülyíteni őket. A valóságipar elképesztő szinten van, bármit bemesélnek a többségnek, szörnyű járványtól, a gonosz ellenségen át, a klímavilágvégéig tényleg bármit.

Milyen érdekes, hogy nem nyomják padlón az LMBTQ baromságot náluk. Gondolom a buhersereg nem túl hatékony, meg a fronton nincs gendersemleges retyó. Ha marad Ukrajnának nyugati fele, ott úgyis csak azok maradnak, meg a betelepített afrikai értelmiség.

Call of Duty Stalingrad küldetésében:

Azt az "Ellenség a kapuknál" ihlette, egész jó film is lehetett volna: https://youtu.be/SdIufxD8VXY?t=333

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Szerkesztve: 2023. 01. 31., k – 19:53

Bocsanat mindenkitol amikor jovok!

Dolgozok rajta, es higyjetek el, ez pokol amikor ilyen vagyok. Nagyon nehez feldolgoznom.

Ido kell, es jol leszek.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Esnek az üzemanyag árak idehaza is, közben bezuhant az orosz költségvetés. Januárban 46%-al kevesebb bevételük volt gáz és kőolaj eladásból. Az urals nyersolaj átlagára januárban 49,48 dollár volt hordónként, ami jóval alacsonyabb a 2022 januári 85,64 dolláros ártól.