Notch GNOME-ra

Fórumok

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 07:05

Láthatóan, eggyel ismét növekedett a végtelenül hasznos alkalmazások száma. (Kiszámolta már valaki, hogy hány ezrelékkel csökkentettük ezzel a szén-dioxid kibocsátást és "kíméljük" vele a bolygót?)

Majdnem olyan hasznos, mint a DVD visszatekerő kézi készülék.

Jó poénnak tűnt, de a readme alapján sürgősen kéne találnia valami real-life elfoglaltságot.

Egyenként kéne letördelni az ujjperceit annak, aki a notch-idealizmust kitalálta és termék szintre erőltette.

Elég ennyit észrevenned és nyugodtan söpörd be a puffogás™ feliratú skatulyádba, hogy ne kelljen belegondolnod, hová süllyesztette a szakmát ma a kütyük divatdiktatúrája.

Az a problema, hogy latja a tobbi gyarto is, hogy az AAPL szekhazat a sok birka meg ezt latva sem gyujtotta fel - ellenben sokan megveszik, es ebbol azt a kovetkeztetest vonjak le, hogy le kell masolniuk. Idovel nem lesz mas valasztasod. Ahogy telefonnal is egyre kevesebb van.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mestertroll fokozatot adomanyozok a sracnak.

#hiánypótló

I hate those Smurfs!

Az oneples 7 pro telefonomra is kellene. Ja, nem!

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Ugyan már. Erőforrás kímélőbb ha egy darabka fekete szigszalagot a képernyőre ragasztunk. 
Sőt, ezt bárminek a képernyőjére meglehet csinálni!

Jól olvasom, hogy az apple mostmár a laptopokon is notch-ot használ? :-O

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Először lenyomta az ipar a torkokon a 16:9-et, eladva, hogy az a menő™, csakhogy önző, móhó módon költségoptimalizálhasson.

Aztán sokaknak kevésnek bizonyult a függőleges tér, főleg a végtelen paddinggal megáldott materialbuzi felületeken, amiket a designer-diktatúra lassan már egy évtizede küldött világhódító útjára.

Sznobék (Dell, Apple) persze kompromisszumos megoldásként "visszahozták" a 16:10-et. Persze, a monitor sem lehet túl™ magas, mert az már nem™ menő™. Akkor rakjunk rá notch-ot, mert az divatos™. Mindezt az újabb és újabb szériák legyártásához szükséges temérdek erőforrás elpocsékolásával, megannyi környezetszennyezéssel.

Mindez a 16:9-ről való áterőltetések után igencsak ironikus.

"Te mondd, hogy nem éri meg 16:9-től eltérő kijelzőket gyártani, a te hangod mélyebb."

Az Apple notebookok 16:10-es kijelzovel rendelkeznek :) Nem csak most, de 16:10-es kijelzovel tudtal notebookot venni toluk 20 eve(*), 19 eve, 18 eve, 17 eve ... 4 eve, 3 eve, 2 eve 1 eve es most is. 

A 16:10.675 kijelzokkel kezdtek 2001-ben a szelesvasznu displayeket es az elso modelleknel az tortent, hogy a fuggoleges felbontas maradt akkora, mint ami a korabbi G3-as modelljeiken volt, de a vizszintes felbontas megnott, es szelesvasznu lett. 2003-ban jelent meg az elso, valoban 16:10-es modell. Tudnal peldat irni arra, hogy mikor jottek ki 16:9-es geppel (geptipus, ev)? Illetve, hogy ezt a geptipust mikor valtottak vissza 16:10-re (ev? soha?)

A 16:9-cel nekem nincs bajom, nem nagy a különbség a 16:10 ellenében. Viszont a notch az baromság, meg ez a végtelenségig vékonyító, meg kávaspórolós baromság is. Ha valakit zavar a kamera, akkor ne notch-csal oldják meg, hanem hagyják le, ez biztonsági szempontból is tetszene a legtöbb vásárlónak, nem kéne leragaszgassa, ha meg webkamera kell, akkor meg vesznek valami dongle-ös megoldást, az Apple-nél amúgy is mindenhez dongle kell már. Úgyis oltári fos a minősége ezeknek a beépített kameráknak, sose értek semmit. Erre felesleges bármit is áldozni, nem csak notcht.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

majdnem 10 éve használok Apple terméket, de soha nem használtam még dongle-t. főnökömnek van, ő félévente egyszer használja.

a beépített kamerája pedig meglepően jó a macbook próknak :) nekem se jönne be a notch, de pl a legtöbb apple-ös ismerősömet a legkevésbé sem zavarná.

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

majdnem 10 éve használok Apple terméket, de soha nem használtam még dongle-t. főnökömnek van, ő félévente egyszer használja.

Na bumm. A feleségem meg minden nap használ (külső monitor + ethernet).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.