OCS Inventory

Fórumok

Sziasztok!

OCS Inventory NG-t használ esetleg valaki komolyabban?

Mi alap dolgokra használjuk, és gondolkodunk, hogy vagy mélyebben beleássuk magunkat vagy keresünk más (professzionálisabb) megoldást.

Ha van(nak) olyan(ok), akik már végigjárták ezt az utat, az sokat segítene a döntésben... :)

Hozzászólások

Egyik ügyfélnél régebb óta használatban van, egy másikhoz meg gyorsmegoldásra HW/SW leltározás ügyében én tettem fel konténeresen. Mindkét helyen csak a leltár részét használják, a távtelepítést nem.

Szerintem eléggé fapados, nem nagyon fejlesztik sem a kinézetét, sem a tudását - legalábbis én így látom. Nem igazán szabható (jól) testre a táblázatok tartalma a képernyőn, keresni sem olyan könnyű benne. A régbbi telepítés "kicsit" elhanyagolt volt, frissíteni kellett volna amikor megnyertem az üzemeltetését (annak is, más mellett), és semmi módon nem sikerült a közvetlen következő verzióra sem léptetni. Így maradt azon a régi verzión azóta is.

Szerintem érdemes megnézni a GLPI-t az OCS-be jobban belemélyedés előtt. Feltettem próbára pár hónapja, néhány ügyfelet ráfűztünk hogy teszteljük. Az nagyságrendekkel komolyabbnak tűnik már elsőre is. Szerintem a leltár modul is több dolgot felismer (és folyamatosan bővítik), valamint a távtelepítést még nem próbáltam, de robosztusnak tűnik a másikhoz képest a tanúsítványos kölcsönös azonosítási rendszerével. Ezen felül az agent tud proxy funkciót, nem kell az adott telephelyen lévő összes berendezésnek egyesével a szerverre kapcsolódnia közvetlenül, elég egyet kiengedni/beengedni. Ezel felül intergált ITIL rendszerben működő ticketing van benne, ami persze össze van kapcsolva a leltárral és szintán nagyon nagy tudású az általunk eddig használt OSTicket-hez képest.

Én több helyen is használom leltárra meg távtelepítésre. Windows klienseket tartok vele naprakészen ott, ahol nincs GPO. Az újabb változatok már tudnak közvetlenül MSI-t telepíteni ami nagyon kényelmes.