Google podcast helyett

Fórumok

Bezar a goole podcast - mit hasznaltok helyette?

 

koszi!

Hozzászólások

Nem hasznaltam, viszont a hwsw-s musorok a YT Music-ra koltoznek at. Szoval tippre abba olvad bele.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2024. 06. 24., h – 08:13

Podcast olyan 2010-es évek elej-közepe...

RSS meg 2000-es évek vége, 2010-es évek eleje..

Amúgy borzasztó visszagondolni, mennyi ilyen akkor jól működő tech-et nyírtak ki valódi alternativa nélkül (google, és tsai).

RSS-t aktívan használom hírek követésére, podcastet is sűrűn hallgatok akár kocsiban, akár egy kis cities skylines-ozás közben. 

Pár éve volt egy kisebb podcast újraéledés, legalábbis én azt vettem észre hogy kilőtt a tartalom mennyisége. Továbbra sem egy mainstream dolog, de megvan a stabil közönsége.

Én windows-on sharpreader-t használtam évekig. 100 fölötti feed volt benne. Csak annak is megállt a fejlesztése elég korán. Aztán már nem bírt mit kezdeni az egyre növekvő mennyiségű tartalommal, és egyre jobban kezdett beledögleni. Aztán már nem emlékszem mi vezetett konkrétan a legyalulásához. Ez már sok éve volt.

Azóta megtört a lendület, már nem használok RSS-t sem lokálisan a gépen, sem klódos változatban.

Szerkesztve: 2024. 06. 27., cs – 08:30

Podcast Addict

pro: több adatbázis (apple, podcastdb), saját RSS feed, nem kell regisztrálni, feliratkozások és progress lokálisan vagy google drive-ba menthető (OPML, automatikusan is)

kontra: youtube támogatás nincs, workaroundom hogy mappa beállítható mint "virtuális" podcast és ami hangfájlt itt talál (newpipe-al hangként letöltött yt videók) azt podcastként kezeli

Nekem a Pocket Casts minden igényemet kielégíti (nincs olyan sok). A Google Podcastból exportált OPML-t szépen behúzta, jegyzi mivel hol tartok, videót is tud, sleep timert is, normálisan is néz ki, nekem kb. ennyi kellett. Discover funkció is van benne, azon keresztül találtam egy-két új podcastot is.

Néztem a YouTube alá betuszkolt valamit is, de hát az inkább a rossz vicc kategória.