[megoldva] Huawei HG8147X6-10 port forward

Az eszköz port forwardjával küzdök.
Digi internet -> Huawei HG8147X6-10 (router üzemmód) -> Mikrotik router -> Wireguard

Csak akkor tudok WG-re csatlakozni, ha a digis Huawei HG8147X6-10 routeren a mikrotikot DMZ-re állítom. Ezt nem szeretném.
A Huawei eszközön minden securitys beállítás ki van kapcsolva. Egyedül a IPv4 Port Mapping alatt van a WG UDP portja konfigurálva a Mikrotik felé.

Mit kell még kipipálnom hogy működjön?

Hozzászólások

Miért nem kapcsol(tat)od bridge módba a DIGI modemet? Onnantól kezdve tiszta száraz érzés, mindent a mögötte lévő router csinál.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

A szolgáltatók eszközei általában tele vannak mindeféle sebezhetőséggel, nem érdekli őket, nem javítják, nem frissítik. A WIFI is sokszor elég ramaty, szóval nálam alap hogy bridge mód.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

Ha a mikrotik mint DMZ szerepel a digis eszközben, akkor majd minden kintről érkező kérést tovább tol oda - és működik a wireguard.
Amikor csak egyetlen portot forwardolsz, akkor nem működik a wireguard.
Ezekből az én tippem, hogy valami nem ér célba akkor, ha csak egyetlen port van betolva.
Lehetőségek:

  • rossz portot tolsz be (nem feltétlenül a port szám van elnyesve, az is probléma lehet, ha tcp-t tolsz be udp helyett),
  • valami másik port is kéne még a wieguardnak (vagy nem. nem ismerem a wireguardot.)

Esetleg ha tcpdump vagy valami hasonló jósággal megnéznéd a forgalmat, hogy mi közlekedik akkor, amikor felépül a kapcsolat és mi akkor, amikor nem, a különbségből kiderülhetne, miért nem megy akkor, amikor csak egy port van betolva a routeredhez. (a más forgalom is van közben, akkor érdemes lehet a kliens IP címére megszűrni a forgalmat.)

A wireguard ISP oldali konfigurálása egyszerű. A listen UDP portot kell forwardolni a mikrotik felé. És kész.

Amit sikerül elrontanom (Nem is értem miért hogyan. Lehet kevés volt a kávé.) az az volt hogy az External source port numbert is kitöltöttem az Internal port number értékével.