Kapucsengő-kapunyitó

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=518Messenger_creation_1ea.jpeg

Valószínűleg megmakkant a kaputelefon beltéri kezelője. Össze van kötve a kapu mágneszárral, h. a kaputelefonról is nyitható legyen. De van 1 billenőkapcsoló is a külső falon.

Zúg hallhatóan a mágneszár a kapunál, és szeretném az elektromágnes részét ennek a setup-nak deaktiválni.

Mit kellene lekötni, kicsavarozni, kivenni a kép alapján? A jobb oldali nagy trafó alján látom a 230V-ot, szóval csak fázisceruzás ellenőrzés után, szigetelt csavarhúzóval?

Vagy a legjobb oldali 2 narancssárga fogalmamsincs mit pattintsam ki?

Hozzászólások

Hát én ezt azzal csináltatnam meg, aki oszzekokanyolta ilyen "szépen", minden vezetékbekötésért egyszer pofanvagni papuccsal :) 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

A két narancssárga az két relé. Jó eséllyel ezzel van leválsztva a mágneszár. Ha kipattintod, meg kellene szűnnie a zúgásnak. Próbáld ki.

Meglepoen jo penzt tud egy villanyasz osszeszedni manapsag. Ismeretsegi korbol van olyan, aki heti szinten hozza az en havi fizumat. Mondjuk nala nem csak a kotodoboz szep, hanem a munkajara (plombalva!) 5 ev garanciat is ad.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Nem gyengén jót! 2023 elején egy mérőhely szabványosítás lakáselosztó cserével (hogy ne kókány legyen mint a régi csak annyi) 430eFt volt anyaggal együtt. Ebből szerintem az ő munkája 300 ezer volt minimum. Regisztrált szerelő kellett és számlával mert teljesítmény bővítéshez papírozni is kellett. Az effektív nálunk szereléssel töltött idő max 3 óra volt és megoldotta, hogy addig míg szerel is legyen a gépeinknek áram itthon, hogy ne kelljen emiatt szabit kivegyünk (full remote toljuk mindketten). Tisztességgel, időre, jó kommunikációval dolgozott a muksó szóval amúgy panaszom nem volt rá, de az ár valóban kemény.

Mottó: Miközben kötöm a 18 kismegszakítós elosztót 3 fázissal - fiatal versenyző:

- Milyen nagy élmény amikor az ember rájön valamire!

- Képzeld el, nekem milyen unalmas lehet, mert pontosan tudom mit  csinálok!

Azért ennek is megvan a maga Turing-tesztje. Ennél sokkal egyszerűbb kötést szétszedve, ha képtelen vagy visszaállítani az eredeti állapotot, akkor ott valami hiba volt. Vagyis a kaotikusnak tűnő bekötések halmazának is lehet értelme.

A fényképen látható ojjektum fő baja, hogy nem látszik rajta a technológia. Egyszerűen a mindenféle drót mindenféleképpen van összekötözgetve. Azt sem értem, hogy a kaputelefonosok miért alkalmaznak kb. színes IDE kábelnek megfelő vezetéket, amiben 0,08mm2 keresztmetszetű vezetékek vannak és ezt kötözgetik mindenféle technológia mellőzésével.

Azt mondod feleslegesen sok dobozt rakott be ide csak h. több pénzt kérhessen el érte? Vagy szimplán kontár volt az ember, ill. több feleslegesen elem sorbakötve h. hamarabb megdögöljön belőle valamelyik? Csak mert a riasztóval is sok baj lett később.

Ezt nem tudom, a képen látható három dobozból kettő egyébként ismerős (a középső és a baloldali), az én kaputelefonomat is ilyenek hajtják meg (pontosabban hajtották). A középső ahogy rá is van írva, egy tápegység, a bal oldali pedig egy busz illesztő, annak a kimenetére aztán már a buszon több eszközt lehet akasztani (nekünk két lakáskészülék és egy kültéri van rajta zárnyitóval együtt). Idén megdöglött a tápom, akkor tapasztaltam, hogy ezeket már nem lehet kapni, készült helyette új, tulajdonképpen ugyanez a két darab, csak fele ilyen széles, és egybe van ragasztva.

Egyébként nem rossz, ezen a két vicikvacak vékony dróton elvan ez a rendszer, akár több lakásos rendszert is fel lehet fűzni, persze egy idő után nagyobb tápegység kell hozzá. Két vezetéken video-kaputelefon úgy, hogy még a zárnyitásnak sem kell külön vezeték, alapvetően nekem megfelelő.

Nekem az a gyanúm, hogy a bal és középső eszköz a kaputelefon tápja és illesztője, a jobb oldali és a relék pedig a riasztóé, de természetesen tévedhetek.

Arra kíváncsi volnék, mi történik ha a szerelőt aki elkövette ezt a gányolást nem akarom többé idehívni, és mást találok helyette aki talán minőségibb munkát végez. Vagy meghalt a szerelőm. 

Anno mikor beüzemelte és lejelentette a riasztó központos cégnek (multialarm), akkor mondta h. neki van valami kódja, azzal tudja beaktiválni a multialarmnál.

Namármost ha jön egy másik Józsi (egyszerűség kedvéért legyen neki is tagságija  multialarm-hoz; kell ilyen egyáltalán h. átvegyék egymás munkáját halál esetén?) akkor fog tudni hozzáférni ehhez a rendszerhez programozó módban? Vagy megy majd a szokásos előadás, mint amikor bármely magyar kontár iparos munkáját a 2.jára kihívott másik magyar iparos megállás nélkül köpködi és kurvaanyázza? Vagy simán bejutnak valami mester jelszóval a vezérlőbe? (én nem tudom ezt a jelszót én csak user szintűt kaptam, amúgy Paragon vezérlő, csináltam róla annó néhány fotót h. kb sejtsem mi van abban a dobozban).