Az NGO-k rémtetteiről

Fórumok

Hozzászólások

A Helsinki az ügyben az Alkotmánybírósághoz fordult, de ők nem vizsgálják érdemben a panaszt, mondván már minden rendben van, hiszen az OIF is visszavonta a kiutasító határozatot. A Helsinki szerint azonban a jogsérelem egyértelmű, hiszen társaihoz hasonlóan a lánynak az egyetemen félbeszakadt a szemesztere, és pszichésen is megviselte a tortúra. Emiatt a jogvédő szervezet a strasbourgi bírósághoz fordult, azt szeretnék, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondja, hogy a kiutasítási eljárás mentes volt azoktól a jogi garanciáktól, amelyek megilletik az itt tartózkodó külföldieket, és hogy a kopipésztelt ítéletet kapó ügyfelüket kollektíve, egy csoport tagjaként, az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve utasították ki Magyarországról.

Itt ugye az NGO-k rémtetteiről van szó, s köszönöm ehhez a demonstrációs anyagot. Tehát noha okafogyott az egész, hiszen az OIF is visszavonta a kiutasító határozatot, mégis a Helsinki emberei azt szeretnék, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondja, hogy a kiutasítási eljárás mentes volt azoktól a jogi garanciáktól, amelyek megilletik az itt tartózkodó külföldieket, és hogy a kopipésztelt ítéletet kapó ügyfelüket kollektíve, egy csoport tagjaként, az Emberi Jogok Európai Egyezményét megsértve utasították ki Magyarországról, tehát már csak a kormányt támadnák, rombolnának. Mert ugye segíteni nem tudnak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2021. 03. 10., sze – 20:01

Most komolyan az eredeti topicban nem offtopic a "Hol van ilyenkor a Helsinki Bizottság?" kérdés, de az, hogy konkrét infóval válaszoltál rá, hogy pl. hol van, már hirtelen az lett? :D :D :D 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

szerintem jó a topic, érdemes összegyűjteni, hogy micsoda galádságokat követnek el ezek a külföldi hatalmak által pénzelt ballib migránssimogató NGO-k! Toljad még!

a KDNP azért iszonyatosan ostoba állatok gyűjtőhelye... oda tényleg az megy aki még fideszesnek is hülye.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Aztak*rva!

Spameket, adathalász-, vírusgyanús vagy nem megbízható forrásból származó leveleket, azok mellékleteit még akkor sem lehet megnyitni a Munkáltató tulajdonában álló számítástechnikai eszközről, ha a magánlevelezési címre érkezett. A hivatali levelezési címre érkezett ilyen tartalmú leveleket az információbiztonsági vezetőnek, ilyen személy hiányában a rendszergazdának továbbítani kell.

Tehát nem nyithatom meg, de továbbítanom kell, ha a tartalma spam, adathalász- vagy vírusgyanús.

Saját számítástechnikai eszköz adattárolást megvalósító elemei, a hozzá csatlakoztatható, adattárolást is megvalósító informatikai, irodatechnikai, multimédiás eszközök, továbbá az adathordozók külső felhasználó általi karbantartásra, javításra, cserére csak a tárolt adatállomány egyén adathordozóra történő biztonságos mentését, majd a saját adattároló eszközről történő törlését követően adhatók át.

Tehát ha összefossa magát a gépem, nem vihetem szervizbe, mielőtt meg nem javítom, és el nem távolítom a munkahelyi adatokat.

A mobiltelefon híváslistáját a Munkáltató akkor ellenőrzi, ha felmerül, hogy az eszközt a Foglalkoztatott harmadik személynek adta tartós használatba vagy kizárólag magáncélra használja.

Az igazi agyfasz! Már mi a halálért nézhetne bele a saját telefonom híváslistájába a munkáltató, ha azt még csak nem is használom munka céljára? (Ha a telefon a munkáltató tulajdonában van, eleve hozzáfér a híváslistához, így az ellenőrzés logikusan a magántulajdonra vonatkozik, értelmetlen szerződésbe foglalni.)

Tehát nem nyithatom meg, de továbbítanom kell, ha a tartalma spam, adathalász- vagy vírusgyanús.

Látom, nem megy az összetett mondatok értelmezése. Segítek:

  • Magánlevelezési címre érkezett levelek esetén:
    • Ha a feladó vagy tárgy alapján gyanús/spam/stb. a levél, nem nyithatod meg a munkáltató által munkaeszközként biztosított gépen.
  • Hivatali levelezési címre érkezett levelek esetén:
    • Ha a feladó vagy tárgy alapján gyanús/spam/stb. a levél, nem nyithatod meg, és továbbítanod kell a munkáltató által kijelölt címre.
    • Ha a feladó vagy a tárgy egyike alapján sem gyanús/spam/stb. a levél, megnyithatod, és ha a tartalom alapján gyanús/spam/stb., akkor továbbítanod kell a munkáltató által kijelölt címre (és a csatolmányt nem nyithatod meg, ha van).
    • Ha a feladó, a tárgy és a törzs alapján nem gyanús/spam/stb. a levél, de a csatolmány alapján igen, továbbítanod kell a levelet a munkáltató által kijelölt címre.

Tehát ha összefossa magát a gépem, nem vihetem szervizbe, mielőtt meg nem javítom, és el nem távolítom a munkahelyi adatokat.

Az van odaírva, hogy az adatokat tartalmazó adathordozót nem viheted. Szóval ha nem vagy teljesen csökött, a munkával kapcsolatos adatok tárolására preventív jelleggel pendriveot dugsz a gépedbe, vagy SD-kártyát a tabletedbe/telefonodba, vagy nem használod a saját géped munkahelyi célra, vagy leszarod az egészet, mert a gépekhez nem értesz, a szerződések szövege meg nem érdekel, és ha esetleg rajtakapnak, majd teszed (?) a hülyét, ahogy szoktad. :)

Az igazi agyfasz! Már mi a halálért nézhetne bele a saját telefonom híváslistájába a munkáltató, ha azt még csak nem is használom munka céljára?

"A magánélet és a személyes adatok védelme érdekében az ellenőrzés során magántartalmat nem tekinthet meg a Munkáltató" mondat szerintem kizárja, hogy a munka céljára nem használt magán mobiltelefonod híváslistájába belenézzen a munkáltató.

(Ha a telefon a munkáltató tulajdonában van, eleve hozzáfér a híváslistához, így az ellenőrzés logikusan a magántulajdonra vonatkozik, értelmetlen szerződésbe foglalni.)

Az, hogy a munkáltató technikailag képes hozzáférni az általa számodra munkaeszközként biztosított készülék híváslistájához, nem jelenti, hogy ok/cél nélkül meg is teheti. Azért került a tervezetbe az általad idézett mondat, hogy a munkáltató célhoz kötötten megtekinthesse az általa számodra munkaeszközként biztosított mobiltelefon híváslistáját.

Aztakurva!

:)

nem civilek

Nem egészen értem, mit jelent most a "civilek" szó, de a PDSZ nem egy olyan szervezet, mint pl. az NPK (Nemzeti Pedagógus Kar). A PDSZ amolyan "szakszervezet", de van egy másik is, a PSZ (bizonyára ezek nem demokratikusak, mert nincs benne a D betű :) ). Szóval a lényeg, hogy a tagok magánszemélyek.

Ahogy tanárként látom (ha érdekel), a PDSZ elég erősen átpolitizált (az aktuális kormány ellen), és ez miatt sokszor nagy hülyeségeket bírnak mondani (gondolom, az olcsó népszerűség is fontos szempont). A PSZ higgadtabbnak, megfontoltabbnak tűnik, és talán kevésbé ragadtatja el magát. Persze a PDSZ-nek van nagyobb hangja :) Egyébként érdemes a honlapjukat is megnézni, legalább a nyitóoldalt (PDSZ, PSZ), talán látszik, mire gondolok.

Szerencsére van még bátor ember, aki vissza mer szólni egy ilyen elszemtelenedett NGO-nak (okostojások kedvéért: a szakszervezet is civil szevezet, éppúgy mint pl. a politikai párt vagy az egyház)
https://24.hu/belfold/2021/03/27/gulyas-gergely-pdsz-kritika/
Szóval kapják össze magukat, és inkább azzal mutassanak példát, hogy a gyártó által leírtnál (második oltás + néhány hét) sokkal gyorsabban kifejlesztik a vírusrezisztenciát.

azért egyszer megnéznék egy olyan országot, ahol nem folyik szét így a pénz...

 

Ja igen, egyszer már megnéztem, csak aztán hazajöttem onnan. Akkor is tudtam, hogy hiba volt

 

De tényleg, azért évi pár ezer milliárd elmegy korrupcióra meg ilyesmikra, ha abból mondjuk csak évi 1-2 ezer milliárddal kevesebbet lopnának, akkor minden második évben építhetnénk egy új paks2-t. De logikus, hogy azért kell inkább ellopni a pénz, mert annyi atomerőművel úgy sem tudnánk mit csinálni :-)

Arról persze nem emlékezik meg senki, hogy közben pártunk és kormányunk kifejlesztette a jövőbelátást!
„Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot, mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt”

És méghozzá a Föld összes országának belügyeibe beavatkoznak egyszerre!

Ez már majdnem akkora szemtelenség, mintha egy gumiabroncs-gyár beleavatkozna az éttermek belügyeibe... akarom mondani, értékelni merészelnék a konyha minőségét.

Oh wait...

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Guide_Michelin

Ezek mind megannyi politikai nyomásgyakorló eszközök a politikai uniformizálás és az egypólusú világrend kialakításának érdekében. Ennek nyilvánvaló folyománya, hogy a szabadság, vagy legalább is az a szabadság, amelyet ma annak gondolunk, megszűnik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Köztünk az szerintem az alapvető félreértés, hogy szerinted a kormány és az állami intézmények az állampolgárok ellenségei, életük megkeserítői, míg szerintem éppen azért kerültek hatalomba, mert rájuk szavaztak a legtöbben, tehát a népakarat realizálói, akiknek egyúttal országgyűlési többség esetén jogalkotásra is lehetőségük van, ezáltal a külföldi ideológiai nyomásgyakorlásnak ellen tudnak állni. Nem mellesleg ez az ideológiai nyomásgyakorlás éppen a külföldről finanszírozott NGO-kon keresztül valósul meg.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"ezáltal a külföldi ideológiai nyomásgyakorlásnak ellen tudnak állni."

de hát láthatod, hogy pont hogy nem tudnak ellenállni a külföldi ideológiai nyomásgyakorlásnak, mert kína és oroszország módszereit másoljuk, kína hatása annyira erős, hogy feléjük eladósodunk és teljesen fölösleges látványberuházásokat teszünk meg nekik ezermilliárdokból.

Ezt is másképp látjuk. (Bár eredetileg NevemTeve hozzászólására reagáltam, akivel ideológiai vonatkozásokban nem értünk egyet, de szakmai szempontok miatt nagy tisztelője vagyok. Rólad ezt sem tudom elmondani, mert csak trollkodni jársz ide. NevemTeve egyébként nagyon sokat segített nekem úgy kb. 20 évvel ezelőtt online, nyilvános fórumokon, amikor a GNU/Linuxszal ismerkedtem.)

Én úgy látom, hogy a mérgező ideológia Nyugatról jön, az USA és Nyugat-Európa irányából. Ebből az irányból próbálják elszigetelni a társadalmakat a hagyományaitól, kultúrájától, gyökereitől, s igyekeznek beszántani a nemzetállamokat, s fölé, illetve helyette húzni egy magasabb integrációt adó réteget, amelyben szükségképpen kisebb lesz az egyes ember súlya, érdekérvényesítő képessége. Nyugatról bomlasztják a hagyományos családmodellt, illetve próbálják élhetetlenné tenni a bennszülöttek életterét, oda nem illő kultúrájú, szokású emberek betelepítésével, illetve a keresztény egyházakat igyekeznek hitelteleníteni, az embereket elfordítani az értékektől. Ne próbáld tagadni, mert ezek már megtörtént események, nem feltételezések.

Ebből nem következik, hogy a kínaiak, oroszok, törökök szentek lennének. Nyilván a kínaiak, ha következmények nélkül tehetnék, kiirtanának néhány népcsoportot, ezzel a törökök sincsenek másképp. Ilyen a történelem, vannak népeknek sérelmei. A '90-es évek Jugoszláviája sem volt egy szép történet...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Rólad ezt sem tudom elmondani, mert csak trollkodni jársz ide."

elfogytak az érveid vagy mi van?

 

 

"igyekeznek beszántani a nemzetállamokat,"

Én azt látom, hogy egyelőre mindegyik nyugati állam ragaszkodik a saját nemzetállami mivoltához. Vagy volt arra példa, hogy valamelyik állam kinyilvánította, hogy ezt feladná? pl, hogy németország egyesülne olaszországgal pl? Vagy az USA kanadával? jaaa, vagy arra gondolsz, hogy brüsszeli birodalom lesz és mindent ott döntenek majd el?  Nem lehet, hogy ezzel csak rémisztgetnek de nincs is ilyen?

 

 

"Nyugatról bomlasztják a hagyományos családmodellt"

Itt mire gondolsz? hogy vannak buzik? Nem hiszem, hogy az a 3-4% buzi borítaná fel a hagyományos családmodellt. Vagy mit értünk hagyományos családmodell és felbomlása alatt? Hogy a férfi dolgozik, a nő meg az otthoni munkát végzi és gyereket nevel. Vagy hogy a családon kívül egy egyedülálló is érvényesülhet és nem nézi ki a falu, mert nincs pl házastársa? Ha csak kicsit számolok, ha 3% buzi van, akkor még mindig 97% lesz a hagyományos családmodell. Ez a 3% veszélyezteti a 97%-ot? Nekem elég hihetetlennek tűnik. Ráadásul eddig is volt 3% buzi, nem most nőttek ki a földből. Hogy jön ki a matek? Vagy ez az egész csak átverés?

 

 

 

"oda nem illő kultúrájú, szokású emberek betelepítésével,"

Az elmúlt ezer évben számtalanszor volt "betelepítés", amelyekből az ország profitált, vagy akkor ezek szerint azok is rosszak voltak? Van esetleg valami konkrét adatod arra vonatkozóan, hogy ezek az idejen kultúrájú emberek pontosan hányan vannak, akiket a Nyugat ide akar telepíteni? Ezt össze tudjuk vetni az elmúlt ezer év betelepítéseivel?

 

 

 

"a keresztény egyházakat igyekeznek hitelteleníteni"

hát tényleg nincs sok hitelük, de miért is lenne, amikor a hithez nem sok közül van, ezek inkább képmutató vállalkozások amelyek rosszabb helyeken összefonódnak a hatalommal. A pénzért cserébe, nyalnak nekik. Azért azt nem gondolhatod komolyan, hogy az egyházak többsége nem képmutató és a pénzre hajt...

 

 

"az embereket elfordítani az értékektől."

pontosan milyen értékektől próbál a nyugat elfordítani minket?

A beszélt nyelvek, így a magyar sem olyan precíz, hogy ne lehetne belekötni szinte bármilyen kérdésbe, mondatba. Számomra éppen az az elkeserítő, hogy ezek a trójai falovak, külföldről pénzelt nem kormányzati szervezetek igyekeznek demokratikus eszközökkel, mint amilyen a népszavazás, szembe menni, s törekszenek természetellenes társadalombomlasztó elképzelések megvalósítására.

Jegyzem meg, az érvelés teljesen hibás, hogy az EU joggal szembe mehet a népszavazás eredménye, tudniillik ebben az esetben ki is lehet lépni az EU-ból. Miért ne mehetne bármilyen népakarat szembe az EU-s joggal? Az EU, mint szervezet van az állampolgárért, vagy az állampolgár az EU-ért? Továbbá irreleváns, hogy ez, mint opció, lehetséges. Ezt a problémát elég akkor megoldani, ha bekövetkezik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azok mennek szembe a népszavazással, mint demokratikus eszközzel, akik a nekik tetsző kérdéseket villamgyorsan hitelesítik, a nekik nem tetszőket meg tologatják a végtelenségig és/vagy visszadobják.

Gondolom te is ismersz ilyeneket... :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Ha annyira érzékeny a nózitok, legfeljebb precízebben újra lesz fogalmazva. Ugye, nem azt akarod mondani, hogy kifogásolod a demokráciát, amelyben az emberek maguk dönthetnek közéleti kérdésekben?

Szerintem az a nagy gáz, hogy csak a kutyapárt mozdult rá

 Most akkor mi lesz? Meghasonlás? Kilépsz a DK-ból? :DD

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Te is tudod, hogy ez hazugság, mert kézi vezérléssel kb ezt az egy népszavazási kezdeményezést tették lehetővé és engedték át. Ebből látszik, hogy ez nem jogállam és nem is liberális demokrácia, mert a törvény előtt már nem mindenki egyenlő (ez a liberális demokrácia egyik ismérve).

 

A röfi malacod egyenlőbb nálad is, több joga van, mint neked, mert az ő népszavazási kezdeményezése átmehet. Miközben pl a helyi népszavazási kezdeményezésekre nincs lehetőség.

nem is liberális demokrácia

Szerintem Orbán nem is állított olyat, hogy ez liberális demokrácia. Miért kellene annak lennie? Mert te azt szeretnéd? Ha egy idetévedt tálib sáriát szeretne, akkor meg annak kellene lennie?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A liberalizmus itt ideológiát jelöl, nem egyenlőségről szól. Óvatosan jegyzem meg, hogy a demokráciát is szeretjük valamiféle dogmaként, nyilvánvalóságként kezelni. A demokráciának vannak előnyei, de hatalomtechnikailag nem hatékony. Nézd csak meg, a versenyszférában, ahol fontos a hatékonyság, a management demokratikus vagy diktatorikus elvek mentén vezeti-e a céget? Ebben a nagy liberális demokráciában szemlesütve, álszent módon elfelejtjük a demokráciát a gazdasági életben, a cégek szervezésében, működtetésében, mert fontos a hatékonyság. Hát... ez van.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Úgy emlékszem, mondtam már néhány alkalommal neked, hogy nem te döntöd el, miről írok a HUP-on. Lassan ideje lenne ebbe beletörődnöd.

Amit írtam, nem mellébeszélés. Megmutattam, hogy a demokratikus elvek érdemei elismerése mellett nem hatékonyak. Ha azok lennének, a kapitalizmusban demokratikusan működnének a cégek. Ehelyett hierarchikus felépítéssel, diktatorikusan, eufemisztikusabb megfogalmazásban utasításokon és azok végrehajtásán keresztül működnek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Gyárfás Ágnes azt tanítja, hogy őseink lófej formájú kristálytömbökbe táplálták be a kultúrkincseinket, de a héber írástudók ezt megtudták, és 5000 éve próbálnak minket megrontani."

Illik Káslerhez ez a választás.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Szerkesztve: 2021. 09. 03., p – 11:37

tl;dr:

Arról már van valami, hogy a TASZ érdeklődött-e Cseh Katka ügyben? Ha már olyan aktívak OLAF ügyekben.

trey @ gépház

D. Tamás nyilván ért a gazdasági ügyekhez, de az ügy érdemétől függetlenül egy alternatív tényt közöl, amikor azt állítja, hogy "[Cseh Katalin] pártjával megfúrta a magyar olimpiát 2017-ben". A valóság:
https://index.hu/belfold/2017/02/22/orbanek_eldontottek_magyarorszag_vi…

Vannak. Nem a valódi civil szervezetekkel van bajom, hanem azokkal  a trójai falovakkal, amelyek külföldről pénzeltek, politikai célokat próbálnak megvalósítani, Magyarország kormánya ellenében fejtik ki tevékenységüket, valamint a társadalom szemléletformálását végzik politikai céljaik elérése érdekében. Ezek formailag, jogi státuszukat tekintve ugyan civil szervezetek, valójában viszont egy ország belügyeibe történő beavatkozás eszközei, s mint ilyen, antidemokratikus, hiszen senki sem választotta meg őket, szemben a parlamenttel, s így közvetve a választáson nyertes párttal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minden egyes állampolgárnak joga (sokan úgy is fogalmaznának, hogy kötelessége), hogy beavatkozzon az ország belügyeibe. Neked is, meg a civil szervezetben dolgozó embereknek is. És ehhez nem kell, hogy akár téged, akár őket megválasszon bárki is.

Te is politikai célokat valósítasz meg, mikor bizonyos civil szervezetek ellen agitálsz, miközben téged sem választott meg senki. 

A kormány nem egy érithetetlen, kritizálhatatlan, tökéletes szent tehén. Bátran kritizáljátok, bátran agitáljatok ellene, ha nem tetszik, és bátran támogassatok olyan civil szervezeteket, amelyek jó munkát végeznek. Még akkor is, ha az állam munkáját végzik el (pl. védik az állampolgárok jogait).

 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Akkor mégis mi a fene a prüszkölés tárgya, amikor is a kormány átláthatóságot követelt meg? Hadd lássa az átlagbéla, hogy honnan jönnek a támogatások! Értem, hogy ez nem tetszik annak az EU-nak sem, amelyik deklaráltan azért jött létre, azért küzd, hogy megszüntesse a nemzetállamokat, de valami zavar van az erőben, ha van „jó” és „rossz” átláthatóság. Nem mellesleg a hozzászólásod sem sikerült túl kiegyensúlyozottra - nem, mintha ez követelmény lenne -, hiszen írhattad volna mindezek mellé, hogy bátran támogassátok a kormány törekvéseit, ha már egyszer a legtöbb szavazatot kapták.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Akkor mégis mi a fene a prüszkölés tárgya, amikor is a kormány átláthatóságot követelt meg?"

Ezt meg konkrétan elég jól kifejtették a civil szervezetek.

"hogy bátran támogassátok a kormány törekvéseit, ha már egyszer a legtöbb szavazatot kapták."

A kormánynak megvannak az erőforrásai, nekik nincs túl sok szükségük támogatásra (bár néha csinálnak fura dolgokat, pl. az aláírásgyűjtés az ellenzék ellen :) ), amúgy meg bárkit támogathatsz, de egy amúgy is az erő pozíciójában lévő szervezetet szerintem eléggé fölösleges. Rengeteg dolog van Magyarországon, amit az állam szarul csinál, és a legtöbb esetben van civil szervezet, aki ezen megpróbál segíteni. Szóval ha őket támogatod, mintha az államot támogatnád :) 

FYI: Egyébként meg a magyar kormány is támogat külföldi civil szervezeteket, melyek más országokban politizálnak (egyébként erősen átláthatatlan módon), szóval itt is előjön a más szemében a szálka & a gerenda.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

"Tehát konkrétan nem válaszoltál."

Tényleg nem fogom leírni, amit egy google keresés után sokkal összeszedettebb/hosszabb/érthetőbb formában elolvashatsz.

update: de kereshetek neked pár írást, amivel én is egyetértek, ha ez a lépés nem menne.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Ebben igazad van, s ez nyilván nem helyes. Ha más is lop a boltban, akkor nekem is szabad? De nyugodtan visszatérhetünk erre, ha nem lesz majd elvárás, hogy az olcsóbb orosz földgáz helyett a drágább amerikai palagázt vegyük, hivatalosan csökkentendő az energiafüggőséget, valójában pénzek átcsatornázásáról van szó Oroszország felől az USA felé, mi meg rosszul járunk. Vagy ugyanez a fegyvervásárlások terén.

Azt gondolom, ebben az esetben egy gesztus volt a kínaiak felé éppen annak érdekében, hogy ne legyünk teljességgel kiszolgáltatva az USA vezette Nyugatnak, s így ne legyünk könnyen zsarolhatóak. Hogyan kommunikálnád ezt elegánsan úgy, hogy hirtelen ne kezdődjön NATO hadgyakorlat Magyarországon mintegy figyelmeztetésképpen? Egy út marad: a titkosítás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azt kellene észrevenni, hogy kormányok jönnek-mennek, de a belátható jövőben a hatóságok és hivatalok nem szűnnek meg packázni a polgárokkal, tehát van társadalmi igény jogvédő szervezetekre.

Pl.: https://24.hu/belfold/2021/09/03/kuria-magyar-helsinki-bizottsag-ismetl…

Ez is érdekes dolog. Rettentő ostoba az a munkáltató, amelyik efféle indoklást ad. Mondja azt, hogy elfogyott a munkavállalójában a bizalma, vagy szervezze át a céget úgy, hogy szűnjön meg az adott pozíció, s ajánljon fel olyan pozíciót, amelyet nem fog elfogadni a munkavállaló, vagy, ha elfogadja, ahhoz tartozzon alacsony munkabér.

Ne érts félre, alapvetően a munkavállalók érdekei mellett szeretek kiállni, a magánélet, a gyermeknevelés, a család fontos, védendő értékek, ugyanakkor a munkaadó - ahogy a nevéből is következik - munkalehetőséget ad, azaz munkát vár bérért, nem pedig semmittevést bérért. Valahol érthető szerintem, ha a munkáltató a pénzéért elvégzett munkát szeretne kapni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ahhoz azért kell magabiztosság, hogy valaki bérleményre építsen, mintha az a tulajdona lenne. Kb. olyan, mint a Google vagy a Microsoft felhőjére bízni saját adatokat, majd meglepődni, ha változnak a feltételek, s már nem lesz meg. Vagy ahhoz hasonló, mint a Római-parton megvenni ártéren telket olcsón, oda ingatlant felhúzni, majd picsogni, hogy jaj, kell a mobilgát, mert jön az árvíz. Jé, az a Duna nem volt ott, amikor olcsóért megvetted a telket? Nem, a Római-part maradjon csak érintetlen, aztán felőlem mossa el a Duna a házát annak, aki vakmerő volt.

Mindamellett, hogy ezek a cölöpházak jól néztek ki, kár értük. Viszont nekem úgy tűnik, a móló nem azoké volt, akik rátették a házat.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Magyarországon ahhoz kell magabiztosság, hogy valaki azt higgye, hogy az állam betartja a saját törvényeit :/

Most se sikerült...

Jogállam, aha....

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Ez ugyan filozófiai kérdés, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy a jogot be kell tartani. Lehet azt áthágni, legfeljebb vállalni kell a következményeket. Teszem azt, ha valaki nem ad elsőbbséget, amikor kellene, akkor ott egy 3 m sugarú körben megszűnt a jogállam? Szerintem nem. A következmény lehet baleset, lehet büntetőpont, s lehet simán megúszás minden nélkül.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"nem vagyok meggyőződve arról, hogy a jogot be kell tartani."

Ez oké, ha ez a meggyőződésed,  de ha egy kormány egyszerre
- nem tartja be a jogot (komoly ügyekben/sokszor)
- és üvöltve sír ha azt mondjűk róla, hogy nem jogállam

ott van egy elég durva ellentmondás.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Nem, az látszik, hogy valamiért hirtelen úgy érezted, hogy személyeskedned kell egyet, pedig ez tényleg egy fölösleges dolog, mit ahogy te is tudod, ezért voltam kíváncsi hogy ezt mi indította be egy egyszerű, logikus hozzászólásban...

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Egyáltalán nem személyeskedtem. Rosszabbat tettem: összemostalak egy csoporttal, és rajtad keresztül fikáztam a csoportot. Ahhoz hasonlóan, ahogy ti szoktátok treyt, meg a többi nektek nem tetsző felhasználót, embert.

A hozzászólásodban nem volt logikus összefüggés azon kívül, amit írtam. Ha szerinted tévedtem, és az általad leírt ellentmondást valódi ellentmondásnak tartod, akkor nagyon hülye vagy, hiszen a színjáték köztudottan a politika szerves része. Szerintem nem vagy annyira hülye, hogy ezt ne tudnád, szóval maradok amellett, hogy inkább aljas vagy (és élvezed:). Egy "kormánykritikus" aljassága Orbánnak jó. Ha neked ez oké, akkor nagyjából nekem is, viszont szívesen olvasnék arról, miért kampányolsz "kormánykritikus" ruhában a Fidesznek. Sokan csináljátok, de eddig még nem derült ki, miért.

:)

" inkább aljas vagy (és élvezed:)"

Ebből az elsőt nem tudom megitélni, mert elég elfogult vagyok, de a második igaz, nem vagyok mazochista, hogy itt szenvedjek olyan dolgokkal, amit nem élvezek.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Erről eszembe jutott egy vicc (bocs, ha kicsit hosszú, és ráadásul antiszemita - sok volt a sör):

A katolikus pap, a református lelkész és a rabbi azon vitatkoznak kinek erősebb a hite.

A pap: Képzeljétek amikor a múltkor az a nagy jégeső kezdett volna esni, elkezdtem imádkozni, hogy a

termést ne verje el a jég, sikerült, a jégesőfelhőt elfújta a szél, a falu termése megmenekült.

A lelkész: Egyszer kigyulladt egy csűr, elkezdtem imádkozni, hogy ne terjedjen tovább,

és képzeljétek nyári zivatar támadt felhőszakadással és eloltotta a tüzet.

A rabbi: Múlt szombaton sétáltam az utcán, és megláttam egy tömött erszényt a járdán.

Arra gondoltam felveszem, de szombat volt, azon a napon nem érinthetek pénzt,

elkezdtem imádkozni és képzeljétek, hirtelen öt méteres körzetben péntek lett.

 

Még egyszer elnézést kérek :)

Lassan a németek is ízelítőt kapnak a Soros-szervezetekből.

Egyszerűen csak Stazi-adó / besúgó oldalnak hívják a németek az egymás felnyomására tervezett portált, amit a Transparency is támogat:

Nagy port kavart egy új, állami netes portál, amelyen bárki névtelenül tehet bejelentést feltételezett adócsalásról. A kezdeményezést az egykori NDK rettegett és gyűlölt titkosszolgákatának a módszereivel vetették össze. A tartományi pénzügyminisztert gyalázkodások sorával, sőt rasszista sértésekkel támadják.

[...]

"Stasi-adó"

[...]

"Az állampolgároknak kémkedniük kellene a szomszédok után – ez az előszele a Zöldek hatalomra kerülésének és államfelfogásának"

[...]

"Az adóspicli mentalitás állami ösztönzésének"

[...]

„Amire most nincs szükségünk, az a szomszédok feljelentésének állami uszítása”

[...]

https://index.hu/kulfold/2021/09/10/nemet-kampanyhajra-stasi-modszerekk…

trey @ gépház

Na igen, nagyon gonosz módo segítenek az embereknek, hogy azok tudják, mit csinál a saját kormányuk...

Az helyett, hogy tartanák a pofájukat meg a lépést, mint minden rendes stockholm-szindrómás...

Még a végén itt elkezdenek az emberek gondolkodni ilyen dolgokon, azt meg senki nem szereti...

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Ez sokkal egyszerűbb. Volt egy COVID járvány, amely veszélyesebbnek tűnt, mint eddig volt. Azt még most sem látjuk, fog-e eszkalálódni. A döntéshozók nagyobb bajra készülve szereztek be eszközöket, amelyek nyilván pénzbe kerülnek és feleslegessé váltak. Megváltunk egy részüktől, ez veszteség. Jövőre választások lesznek, nyilván a TI-t most érdeklik ezek, mert ezzel lehet ekézni a kormányt, mondván pazarlók voltak, sok közpénz égett el a semmire.

Ne feledjük, amikor a döntés született, nem tudtuk, milyen lesz a COVID lefolyása. Ha takarékos beszerzéseket eszközölnek, s a COVID eszkalálódik, akkor meg az lenne a hiszti tárgya, hogy a kormány nem készült fel a járványra, felelőtlen, nincs elegendő orvosi eszköz a betegek ellátására, s ezért a rengeteg ellátatlan beteg és sok halott.

Véleményem szerint jó döntés volt, hogy nagyobb bajra készültek, s szerencsénk volt, hogy nem lett akkora a baj, mint amire készültek.

Veszteség lett így belőle? Igen. Van ezzel bármi probléma? Nincs, mert a döntés meghozatalakor nem lehetett tudni, mivé fajul a COVID járvány.

Éppen ezért fenntartom, hogy a TI bizony egy kártékony szervezet, amely semmi egyébbel nincs elfoglalva, mint azzal, hogy ártson a jelenlegi magyar kormánynak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez nagyon szép volt, de ettől még a közpénz sorsa a közre tartozik, még rongyos félbilliárd félbillió forintot sem illik kifelejteni a beszámolóból.

Off: bár azért a feledékenység is hasznos néha, pl.

... az Origo és a Ripost azonban megúszta, pedig Hadházy a rágalmazó cikkek újságíróit is beperelte. Ennek oka, hogy az Origo és a Ripost szerkesztősége a rendőrségi nyomozás során azt állították, hogy nem tudják, kik írták a náluk megjelent ominózus cikkeket.

Szerintem érti a lényeget, csak nem tud érdemben hozzátenni a locsemege-világnézeti kérdéshez. Igen, locsemege nézetei néha furák. Én nem tudnék önszántamból az ő elvei szerint élni. Néha vitatkozunk is egy-egy ötletén. És? Mi a topik lényege?

Jó, de ezen mi volt a kontextusba helyezés? Én is leírhatom, hogy szerintem Szánthó  azért ír ilyeneket, mert egy fóbiákkal teli beteg fasz, ami lehet igaz, lehet hamis, de az hótzicher, hogy nem helyez semmit kontextusba, pont úgy, mint Szánthó véleménye Kovácsról.

" megmutatva, mennyire elfogult Kovács András."

Hát, most végigolvastam, de konkrétan ezt semmivel nem támasztotta alá (nem hogy bármilyen jogi érvvel). Annyi derült ki, hogy Kovács nem úgy döntött, ahogy az Szánthó szerette volna. Ez oké, értem hogy ez miatt Szánthó  szomorú, de ennél többet azért ne lássunk bele.

Kontextusba helyezés pédául az (hogy pozitív példa is legyen), hogy Szánthó véleménye mellé odatesszük (minden minősítés nélkül), hogy ki is fizeti őt, illetve az  Alapjogokért Központot.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Azáltal helyezte kontextusba a történteket, hogy leírta, Kovács már korábban is igen elfogult kijelentéseket tett.

Kovács Andrásról azt is írta: „Nem ismeretlen a politikai jellegű döntések meghozatalában, a szintén általa vezetett tanács 2018-ban érvénytelenített több ezer határon túli voksot az országgyűlési választásokon, egy mandátumtól éppen megfosztva a Fideszt és odaadva azt a Jobbiknak.” Szánthó szerint Kovács egy 2019-es konferencián azt mondta, hogy: „Magyarországon nincs jogállam”.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, említett egy másik esetet, amivel szintén nem értett egyet. Nem írta le, miért lenne ez politikai döntés, azt sem, hogy szerinte jogilag miért nem volt helyes döntés, csak egyszerűen leírta, hogy egyszer Kovács egy olyan döntést hozott, ami nem volt jó a Fidesznek. 

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Erre gondoltam:

Szánthó szerint Kovács egy 2019-es konferencián azt mondta, hogy: „Magyarországon nincs jogállam”.

Ez a bulváros kijelentés elmegy egy politikai nagygyűlésen a közönség összekovácsolásának céljából, de nincs rendben egy magát komolyan gondoló jogtudóstól. Mondjuk úgy, hitelteleníti magát ezzel Kovács.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Pontosan mit is mondott Kovács?

Ez a mondat azt jelenti, hogy nincs szükség közigazgatási bíróságokra, egészen pontosan azt jelenti, hogy Magyarországon nincs jogállam

És milyen mondatról is beszélt Kovács? Lássuk:

a jog uralma az állam felett, mint például az Egyesült Államokban, nem jó út. A bíróságok számára ez persze népszerű, de nem járható út.

Na, és ezt ki mondta?

Ki is hiteltelenítette magát ezek szerint?

(És ha már: Szép dolog egy mondat egy részét kiragadni a környezetéből, és önálló mondatként idézni, de ez nem is hiteltelenné teszi Szánthót, hanem hazuggá.)

Miközben tombol az erőszak Magyarországon, és a főváros egyes kerületeiben, illetve számos vidéki településen no-go zónák alakultak ki, a létszámhiánnyal küzdő rendőrségnek még arra mindig van ideje, hogy a magyar hazafiakat zaklassa. November 19-én - külföldi parancsra - egy nemzetközi ügynök-szervezet, a TASZ bejelentésére hallgatta ki László Attilát a IX. kerületi Rendőrkapitányság Központi Szabálysertési Előkészítő Osztálya közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés ügyében.

https://www.youtube.com/watch?v=OQBW5HI3PUc

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Ez az "én csak újságíróként voltam ott" az új "én csak parancsot teljesítettem"? :)

(akinek nincs kedve végighallgatni, László Attila a MÖM vezetője így magyarázza részvételét a MÖM akcióin :) )

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

A hivatkozott videoban arról van szó, h a TASZ-t nem a bűnözés, hanem az azzal szembeni fellépés zavarja. Ezért jelentgeti fel a rendőrségen az önvédelmi mozgalom vezetőjét. A videonak nem az a tartalma amit állítasz/hazudsz!

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

Szándékosan állítottál be valamit a videó a tartalmának, ami nem az - ezzel próbáltad félrevezetni a HUP olvasóit.  A video arról szól h a TASZ elkezdte vegzálni az önvédelmi mozgalom vezetőjét mert az megvédi az embereket a cigánybűnözőktől - ugyanis az állam nem védi meg őket, pedig annak lenne a dolga. Miért közérdekű bejelentést és miért nem feljelentést tettek ha szerintük jogellenes amit történt?

A TASZ miért nem azért emeli fel a szavát, hogy állam nem teszi a dolgát és védtelenül hagyja az embereket a cigány bűnözőkkel szemben?  Talán mert az egybevág a TASZ valódi küldetésével?

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

A videó arról szól, hogy a TASZ feljelentett pár önbíráskodó faszt. Nagyon helyesen.

Az a rész, hogy a MÖM vezetője arra hivatkozik, hogy ő csak tudósiítói minőségben volt ott, ahol a MÖM önbíráskodott, meg szimplán vicces :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Semmi vicces nincs benne! Az illető komoly munkát végez, nem ér rá ilyen jogászfaszkodásra - amire te, meg a hasonszőrű társaid recskázni szoktatok

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

"Ezért jelentgeti fel a rendőrségen az önvédelmi mozgalom vezetőjét."

Nem, nem ezért jelentette föl.

Ezért jelentette föl: https://tasz.hu/cikkek/kozerdeku-bejelentest-tettunk-az-orszagos-rendor…

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

Nagyon érdekes h nem a rendőrség ellen tesz közérdekű bejelentést a TASZ, hogy az nem végzi el a dolgát, és hagyja garázdálkodni a cigánybűnözőket! A társadalom bomlasztása a TASZ első számú feladata,  bármi más tevékenységük ennek az első számú feladatnak az elfedése érdekében történik. A bűnüldözés és az igazságszolgáltatás lezüllesztésére van akarat azok részéről akik a TASZ-t is pénzelik. Napi gyakorlat vérlázítóan enyhe vagy épp felmentő ítéletek meghozatala a bíróságokon, olyan ügyekben amik társadalmi felháborodást váltottak ki. Ennek demonstratív célja, hogy tökéletesen aláássa a közbizalmat. Sem a rendőrségben, sem a bíróságban nem lehet megbízni. Ez már valóságként értékelendő. Ilyen körülmények közt az emberek egymásra vannak utalva, ezért szervezik meg saját védelmüket. Ami probléma az olyan 'jóakaróink' szemében, mint a TASZ. Hisz nekik egy olyan helyzet előállítása a küldetésük, amikor az egyes állampolgár senkire nem számíthat. Ők erre a mestertervre szerződtek a 'támogatóikkal' - hogy jogászkodással fellépjenek minden restaurációs kísérlettel szemben, ami rendet akarná helyreállítani! 
 

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

"Nagyon érdekes h nem a rendőrség ellen tesz közérdekű bejelentést a TASZ ..."

Annyira nem érdekes, hiszen valószinűleg azért a MÖM-öt jelentették fel önbíráskodásért (meg a többi dolog miatt), és nem a rendőrséget bármi másért, mert a MÖM önbíráskodott.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.”

De nagyon is érdekes! Nem feljelentést, hanem panaszt (közérdekű bejelentést) tettek.  Vajon miért? Talán mert a.) semmi közük hozzá; b.) nem bírták rávenni a cigányokat, h bízzák meg őket a képviseletükkel? c.) ?

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán