Az NGO-k rémtetteiről

Fórumok

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 10., sze – 20:01

Most komolyan az eredeti topicban nem offtopic a "Hol van ilyenkor a Helsinki Bizottság?" kérdés, de az, hogy konkrét infóval válaszoltál rá, hogy pl. hol van, már hirtelen az lett? :D :D :D 

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

szerintem jó a topic, érdemes összegyűjteni, hogy micsoda galádságokat követnek el ezek a külföldi hatalmak által pénzelt ballib migránssimogató NGO-k! Toljad még!

Aztak*rva!

Spameket, adathalász-, vírusgyanús vagy nem megbízható forrásból származó leveleket, azok mellékleteit még akkor sem lehet megnyitni a Munkáltató tulajdonában álló számítástechnikai eszközről, ha a magánlevelezési címre érkezett. A hivatali levelezési címre érkezett ilyen tartalmú leveleket az információbiztonsági vezetőnek, ilyen személy hiányában a rendszergazdának továbbítani kell.

Tehát nem nyithatom meg, de továbbítanom kell, ha a tartalma spam, adathalász- vagy vírusgyanús.

Saját számítástechnikai eszköz adattárolást megvalósító elemei, a hozzá csatlakoztatható, adattárolást is megvalósító informatikai, irodatechnikai, multimédiás eszközök, továbbá az adathordozók külső felhasználó általi karbantartásra, javításra, cserére csak a tárolt adatállomány egyén adathordozóra történő biztonságos mentését, majd a saját adattároló eszközről történő törlését követően adhatók át.

Tehát ha összefossa magát a gépem, nem vihetem szervizbe, mielőtt meg nem javítom, és el nem távolítom a munkahelyi adatokat.

A mobiltelefon híváslistáját a Munkáltató akkor ellenőrzi, ha felmerül, hogy az eszközt a Foglalkoztatott harmadik személynek adta tartós használatba vagy kizárólag magáncélra használja.

Az igazi agyfasz! Már mi a halálért nézhetne bele a saját telefonom híváslistájába a munkáltató, ha azt még csak nem is használom munka céljára? (Ha a telefon a munkáltató tulajdonában van, eleve hozzáfér a híváslistához, így az ellenőrzés logikusan a magántulajdonra vonatkozik, értelmetlen szerződésbe foglalni.)

Tehát nem nyithatom meg, de továbbítanom kell, ha a tartalma spam, adathalász- vagy vírusgyanús.

Látom, nem megy az összetett mondatok értelmezése. Segítek:

  • Magánlevelezési címre érkezett levelek esetén:
    • Ha a feladó vagy tárgy alapján gyanús/spam/stb. a levél, nem nyithatod meg a munkáltató által munkaeszközként biztosított gépen.
  • Hivatali levelezési címre érkezett levelek esetén:
    • Ha a feladó vagy tárgy alapján gyanús/spam/stb. a levél, nem nyithatod meg, és továbbítanod kell a munkáltató által kijelölt címre.
    • Ha a feladó vagy a tárgy egyike alapján sem gyanús/spam/stb. a levél, megnyithatod, és ha a tartalom alapján gyanús/spam/stb., akkor továbbítanod kell a munkáltató által kijelölt címre (és a csatolmányt nem nyithatod meg, ha van).
    • Ha a feladó, a tárgy és a törzs alapján nem gyanús/spam/stb. a levél, de a csatolmány alapján igen, továbbítanod kell a levelet a munkáltató által kijelölt címre.

Tehát ha összefossa magát a gépem, nem vihetem szervizbe, mielőtt meg nem javítom, és el nem távolítom a munkahelyi adatokat.

Az van odaírva, hogy az adatokat tartalmazó adathordozót nem viheted. Szóval ha nem vagy teljesen csökött, a munkával kapcsolatos adatok tárolására preventív jelleggel pendriveot dugsz a gépedbe, vagy SD-kártyát a tabletedbe/telefonodba, vagy nem használod a saját géped munkahelyi célra, vagy leszarod az egészet, mert a gépekhez nem értesz, a szerződések szövege meg nem érdekel, és ha esetleg rajtakapnak, majd teszed (?) a hülyét, ahogy szoktad. :)

Az igazi agyfasz! Már mi a halálért nézhetne bele a saját telefonom híváslistájába a munkáltató, ha azt még csak nem is használom munka céljára?

"A magánélet és a személyes adatok védelme érdekében az ellenőrzés során magántartalmat nem tekinthet meg a Munkáltató" mondat szerintem kizárja, hogy a munka céljára nem használt magán mobiltelefonod híváslistájába belenézzen a munkáltató.

(Ha a telefon a munkáltató tulajdonában van, eleve hozzáfér a híváslistához, így az ellenőrzés logikusan a magántulajdonra vonatkozik, értelmetlen szerződésbe foglalni.)

Az, hogy a munkáltató technikailag képes hozzáférni az általa számodra munkaeszközként biztosított készülék híváslistájához, nem jelenti, hogy ok/cél nélkül meg is teheti. Azért került a tervezetbe az általad idézett mondat, hogy a munkáltató célhoz kötötten megtekinthesse az általa számodra munkaeszközként biztosított mobiltelefon híváslistáját.

Aztakurva!

:)

nem civilek

Nem egészen értem, mit jelent most a "civilek" szó, de a PDSZ nem egy olyan szervezet, mint pl. az NPK (Nemzeti Pedagógus Kar). A PDSZ amolyan "szakszervezet", de van egy másik is, a PSZ (bizonyára ezek nem demokratikusak, mert nincs benne a D betű :) ). Szóval a lényeg, hogy a tagok magánszemélyek.

Ahogy tanárként látom (ha érdekel), a PDSZ elég erősen átpolitizált (az aktuális kormány ellen), és ez miatt sokszor nagy hülyeségeket bírnak mondani (gondolom, az olcsó népszerűség is fontos szempont). A PSZ higgadtabbnak, megfontoltabbnak tűnik, és talán kevésbé ragadtatja el magát. Persze a PDSZ-nek van nagyobb hangja :) Egyébként érdemes a honlapjukat is megnézni, legalább a nyitóoldalt (PDSZ, PSZ), talán látszik, mire gondolok.

Szerencsére van még bátor ember, aki vissza mer szólni egy ilyen elszemtelenedett NGO-nak (okostojások kedvéért: a szakszervezet is civil szevezet, éppúgy mint pl. a politikai párt vagy az egyház)
https://24.hu/belfold/2021/03/27/gulyas-gergely-pdsz-kritika/
Szóval kapják össze magukat, és inkább azzal mutassanak példát, hogy a gyártó által leírtnál (második oltás + néhány hét) sokkal gyorsabban kifejlesztik a vírusrezisztenciát.

azért egyszer megnéznék egy olyan országot, ahol nem folyik szét így a pénz...

 

Ja igen, egyszer már megnéztem, csak aztán hazajöttem onnan. Akkor is tudtam, hogy hiba volt

 

De tényleg, azért évi pár ezer milliárd elmegy korrupcióra meg ilyesmikra, ha abból mondjuk csak évi 1-2 ezer milliárddal kevesebbet lopnának, akkor minden második évben építhetnénk egy új paks2-t. De logikus, hogy azért kell inkább ellopni a pénz, mert annyi atomerőművel úgy sem tudnánk mit csinálni :-)

Arról persze nem emlékezik meg senki, hogy közben pártunk és kormányunk kifejlesztette a jövőbelátást!
„Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot, mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt”

És méghozzá a Föld összes országának belügyeibe beavatkoznak egyszerre!

Ez már majdnem akkora szemtelenség, mintha egy gumiabroncs-gyár beleavatkozna az éttermek belügyeibe... akarom mondani, értékelni merészelnék a konyha minőségét.

Oh wait...

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Guide_Michelin

Ezek mind megannyi politikai nyomásgyakorló eszközök a politikai uniformizálás és az egypólusú világrend kialakításának érdekében. Ennek nyilvánvaló folyománya, hogy a szabadság, vagy legalább is az a szabadság, amelyet ma annak gondolunk, megszűnik.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE