[KV] A Pfizer megbukott Izraelben, hatásfoka 0

Fórumok

Úgy tűnik, hogy mérföldkőhöz érkeztünk, a Pfizer Izraelben megbukott. Ez nem konteó, sajnos.

Az izraeli hivatalos adatokat innen lehet letölteni.

 

Hét Korcsoport 2X oltott több, mint 20 napja Oltatlan Oltottak aránya
2021-08-01 - 2021-08-07 0-19 774 8022 8,80%
2021-08-01 - 2021-08-07 20-29 2169 746 74,41%
2021-08-01 - 2021-08-07 30-39 2341 653 78,19%
2021-08-01 - 2021-08-07 40-49 2444 492 83,24%
2021-08-01 - 2021-08-07 50-59 1682 298 84,95%
2021-08-01 - 2021-08-07 60-69 1432 176 89,05%
2021-08-01 - 2021-08-07 70-79 925 86 91,49%
2021-08-01 - 2021-08-07 80-89 456 50 90,12%
2021-08-01 - 2021-08-07 90+ 114 22 83,82%

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a vírus győzött, kellően mutálódott ahhoz, hogy elkerülje a Pfizer antitest védelmét.

Minthogy kizárólag tüskefehérjét tartalmaz az oltás, így a halottak is főleg az oltottakból kerültek ki.

A Jeruzsálemi kórház igazgatója, Dr Kobi Haviv is beszélt erről a problémáról.

A videót itt lehet megnézni.

 

A MOK szorgalmazza a védettségi igazolvány visszaállítását az oltakozási kedv emelésére. Ezt milyen idokkal teheti, amikor az izraeli adatokat ismerniük kell? Az oltásokra alapozott járványkezelés megbukott, érdekelne a véleményetek, hogy vajon jogos-e továbbra is a védettségi igazolvány az izraeli adatok fényében?

 

UI: végigelemeztem az izraeli adatokat.

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 08. 13., p – 17:02

Mondjuk ha az oltottak aránya 80-90%, akkor nyilván a halottak 80-90%-ának is közülük kellene kierülnie.. legalábbis ha gondolkodom..

Ha az oltások és a halálesetek megoszlása közt egyenes arányosság áll fent, akkor az azt jelenti, hogy a vakcina - ezúttal a szó legszorosabb értelmében - nem oszt és nem szoroz. Ha a vakcina javítana a helyzeten, akkor 80-90%-os átoltottság esetén a haláleseteknek kevesebb, mint 80-90%-a kellene, hogy az oltottak köréből kikerüljön, ha pedig rontana, akkor pedig több. Az egyenes arányosság azt igazolja, hogy a vakcina nem csinált semmit. Se pro, se kontra.

Van egy cikk:

https://www.virusinfok.hu/2021/07/18/izraeli-adatok-alapjan-a-vakcina-h…

 

Ebben szerepelnek az általad kért adatok, a hitelességét viszont megerősíteni nem tudtam.

Izraeli kormány adatokat közöltem, az hiteles, a többi adat minőségéről fogalmam sincs.

Megértettelek. Ha többlet halálozást csinált volna, az sem igazolna semmit.

 

Gondolj bele: jön a vírus, megfertőzi az összes oltatlant, mutálódik és rácuppan az oltottakra. Az oltottak ilyenkor vezetni fogják a fertőzési és halálozási számokat, de csak azért, mert kinyílt egy kapu a vírus előtt, miközben a szanaszét fertőzött oltatlanok elfogytak. A doktor sem arról beszél a videóban, hogy sosem hatott a vakcina. A mutációk során az ereje elfogyott.

 

Ugyanakkor több probléma is van: egyrészt a mellékhatások, másrészt az oltatlanok kirekesztése egy tudományos hiedelem miatt, amit az élet megcáfolt.

az oltatlanokhoz képest

 

elkapták (milyen eséllyel adták tovább?)

enyhén megbetegedtek (milyen eséllyel adták tovább?)

megbetegedtek (milyen eséllyel adták tovább?)

durván megbetegedtek

belehaltak

szóval van ott néhány fokozat, ami árnyalhatná a képet.

Ez csak a pozitiv esetek szama, a sulyos esetek pont forditva vannak:

https://www.haaretz.com/israel-news/israel-covid-graphs-prove-vaccines-…

50-59 csoportba meg elofordulhat oltott, de az alatt mar nem,

Mig oltatlanok sulyos esettel minden korcsoportban vannak, 60 felett meg kilonek sokszorosara az oltottaknak.

 

szoval ez a felso statisztika a tipikus oltas ellenesek feligazsaga es terelese.

Mennyi idő kell a Pfizer-nek a teljes védettség kialakulásához?

Izraelben januárban kezdték az oltási kampányt. A táblázatban a 2X oltottak mindegyikénél eltelt már 20 nap.

Vannak 1X oltottak, meg mások is, de annyira kevesen, hogy nemes egyszerűséggel kihagytam őket a számításból.

 

Ha letöltöd az eredeti CSV táblázatot, mindent külön kategóriában lelkiismeretesen vezetnek. Az általam említett oszlopban már mindenkinél eltelt 20 nap.

Tehát vannak más oszlopok, de a történet szempontjából egyik sem releváns. Ha van benne 10 csóka, az a végeredményt illetően nem oszt, nem szoroz.

Szerkesztve: 2021. 08. 13., p – 17:15

Az 5G lefedettseg amugy jelentosen nott izraelben 2020-ban es 2021-ben is. Nekem ez gyanus.

Es autista lett a az osszes pfizeres es a gyerekuk is mind oltasserult. Ez csak azert lehet, mert nem ismerik a homeopatiat vagy a Varga gyogygomba peptidjeit!!!

Az autistak szama is nott!!!!

Amugy Melinda azert valt el, mert tudta, hogy Bill szuletesszabalyozast vegez. Csak Bill spermaja gyogyithat fel a pfizer oltasbol es Bill igy a gyerekeket elore megmenti, ne kaphassak el a pfizert.

Lehet hogy a diverzifikált oltás sikeresebb lesz? Mint nálunk, ahol vagy fél tucat különböző oltást alkalmaznak. Reméljük és meglátjuk.

Az lehetetlen! Itthon gyikózó (sic!) sorok kigyóztak (sic!) a mindenható Pfizer-ért!

trey @ gépház

A hivatkozott oldal héberül van, én egy kukkot sem értek belőle! Még a Pfizer nevet sem találtam meg leírva. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nyomd meg a letöltés gombot és kapsz egy CSV fájlt. Az már angol. A kép alapján a gombot felismered.

Ne aggódj, a héber nekem sem megy.

 

Utána kell egy fél óra, hogy értelmezni tudd az adatokat.

 

Mindenesetre az izraeli egészségügyi rendszerre +10 pontot adnék. Nagyon szépen vezetnek mindent.

Az oszlopnevek angolul vannak az oldalon is. De miből derül ki, h itt Pfizerrel oltottakról van szó?  Csak annyi van h több mint 20 nappal a 2. oltás után. De arról, h milyen oltást kaptak nincs semmi. Vagy Izraelben csak Pfizerrel oltottak? 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tehát: 9 millió lakosságból több mint 5 millió van beoltva 2 dózissal. A csak egy oltással rendelkezők száma kb 400.000 .  Legyünk nagyvonalúak és mondjuk h fele-fele (tehát: vagy nincs beoltva vagy megkapta mindkettőt)! Akkor a statisztikából az következik, hogy potencionálisan könnyebben fertőződik meg az, akit már kétszer beoltottak Moderna v. Pfizer vakcinával, mint aki nem kapott oltást! Stimmel?

 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Igen, a 20 év alatti korcsoportnál fordított a helyzet. De csak ott. 

Tehát az normálisnak lenne tekinthető, hogy a sok oltott ember közül többen fertőződhetnek meg, mint kevés oltatlan közül (mivel nincs garantálva, h nem fertőződik meg, csak a lefolyása lesz valószínűleg enyhébb - legalábbis ez szokott lenni a duma). Na de ha közel azonos az oltottak és az oltatlanok száma, akkor azért nagyon nem normális, hogy az oltottak fertőződnek meg sokkal inkább és nem az oltatlanok! És az adatok ezt mutatják sztem a 20 év alattitól eltérő összes korcsoportban. 

De vessük el a korábbi nagyvonalúságot! Akkor legyen 5,5 millió második és 0,5 millió első oltással rendelkező. Ők együtt 6 millió beoltott legyen! Akkor ez aránylik a 3 millió oltatlanhoz. Tehát ha az oltás placebó lenne, akkor 2 x annyian kéne az oltott fertőzötteknek lennie, mint az oltatlanoknak. De nem így van, hanem annak ellenére, h elvileg valami védettséget kéne az oltásnak adnia a sokszorosa az oltott fertőzöttek száma az oltatlanokénak! A számok alapján úgy tűnik, hogy azok vannak nagyobb biztonságban akiket nem oltottak be! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Portfolio a Reuters alapján arról írt, hogy a Pfizer számításai szerint az emlékeztetőoltást 6-8 hónappal a második dózis beadása után kell majd beadni, majd utána folyamatosan hasonló időközönként.

Forrás: https://infostart.hu/kulfold/2021/08/13/ilyen-utemezessel-adna-a-pfizer…

Nincs is értelme kommentelni, akit már lassú tűzön megfőztek mint békát az üstben, annak úgy is mindegy.

Boros G László csinált egy durva számítást és megjegyezte, hogy kb. 24000 vakcina után az összes mutációtól védve leszel.

 

Az ugye világos, hogy ha egyszer a vírus kikerülte az antitesteket, akkor az emlékeztető oltás inkább árt, mint használ. Elveszi az erőforrásokat és olyan antitesteket termel, ami a vírust a legkevésbé sem zavarja.

Ha kicserelik az oltasban a tuskefeherje kodjat az epp elterjedt mutans (most epp a delta, esetleg lambda variansok) tuskefeherjeere, akkor hasznal. Ha jol emlekszem, a Pfizer ezt pont igy gondolta.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Mire vége a járványnak, sikerül is 5.5 millió embert újra oltanod. Izraelben is ez volt. 2 hónap alatt alakult ki a védettség, a járvány meg 3 hónap alatt végetért.

A következő felvonás új mutáns lesz.

Talán faszkalapok helyett virológusoknak kellene átgondolni a helyzetet. Ráadásul az oltott barátaink töke is ki van az egésszel, egyre nehezebb lesz őket "önként" oltakozásra bírni.

Nekem igen. Nekem az az álláspontom, hogy az egészséges immunrendszer a kulcsa az egésznek. Arra nincs hatással a vírus, viszont az oltás megzavarhatja. Persze legyengült immunrendszernek segítség lehet egy-egy oltás, de nem a folyamatos. Az a baj, hogy az 'orvostudomány' azt sem tudja megmondani, hogy kinek gyengébb, kinek erősebb az immunrendszere. Csak találgat mindenféle tévképzetek alapján.

Alapjaiban rossz helyen van a hangsúly az egész pandémiának nevezett cirkuszban. Ahelyett, hogy a vírus kontra immunrendszerről szólna, vírus kontra oltásról szól. AZ oltás semmit nem fog megoldani. És a gyógyszerlobbit, a megvásárolt- és a buta politikust be sem emeltem a képbe.

Minden elhangzott már az ügyben, meg az ellenkezője is. Korábban azt mondták, hogy a lakosság kétharmados védettségénél beáll a nyájimmunitás. Már meg van, mégis elvileg félévente oltani kell.

Bohóckodássá vált az egész.

"Minden elhangzott már az ügyben, meg az ellenkezője is. "

Ujabb variansok jonnek. A virus valtozik. Az evszakok valtoznak. Az emberek szokasa valtozik. Egy emberiseg szamara uj helyzetbol keszult uj statisztikak alapjan vonnak le kovetkezteteseket. Igy valtoznia kell a kommunikacionak is az uj adatok alapjan. Nem lehet  mindig ugyan az. A tudomany is valtozik. Az elejen azt mondtak, hogy a fold lapos, aztan az ellentetjet is mondtak. Ossze vissza beszeltek. Azt se tudjuk mit gondoljunk... Biztos lapos..

Ez így van. Csak ha tudom, hogy minden változik, akkor nem állok ki, hogy én tudom a tuti és megmásíthatatlan frankót, mert én 'tudós' vagyok. Az arrogancia és a tolerancia teljes hiánya a baj. Nem csak itt, klíma és egyéb területen is. Felelőtlenül fröcsöghetnek mindent, mert ők 'tudósok'. Nem számít, hogy ezzel embereket sokaságát nyomorítják meg.

Mellesleg a Föld biztosan olyan amilyennek most látjuk? És ha van még néhány eddig nem ismert és látott dimenzió?

Az adott virus ellen a kornak megfelelo leheto legjobb oltast gyartottak a szakterulet tudosai. Soha nem mondtak, hogy megmasithatatlan lenne barmi. A tudomanynak pont az a lenyege,  hogy uj info eseten valtoztatsz.

Sztem kevered a bibliaval a dolgokat vagy a sarlatonokkal/politikusokkal :)

Minek a gyakorlata ter el es mitol? Vannak peldaid, ami alapjan elmondhato, hogy a gyakorlat nagyobb reszt elter?

 

Ez volt a commentem: "Az adott virus ellen a kornak megfelelo leheto legjobb oltast gyartottak a szakterulet tudosai. Soha nem mondtak, hogy megmasithatatlan lenne barmi. A tudomanynak pont az a lenyege,  hogy uj info eseten valtoztatsz."

Sajnos még elég sokáig basztatnak minket a laposföldes-vakcinázós, statisztikailag kimutathatatlan járvány-kezelésükkel, mire belátják, hogy a Föld gömbölyű.

 

Olyan jó lenne megérni, hogy számokat mutassanak: lásd bazmeg, ennyit ér a vakcina. Nagy kérés lenne ez a tisztelt tudós uraktól?

Azert el lehet nezni neki. Gondolom autista gyereke szuletett vagy a csaladban meghalt vki muhiba miatt. Annyi ilyennel talalkoztam mar. De keptelenek belatni, hogy a sajat+parjuk genkombinacioja selejt. Ilyenkor jon, hogy biztos a gyerekkori vakcinak a hibasak, aztan utana mar minden vakcina. Google/FB/YT neki mar csak vakcinatagadokat ajanl, igy mas szuron keresztul latja a temat.

Hihetetlen, hogy 2021-ben azért lettem lebaszva, mert hivatalos adatokat közöltem a vakcina "hatásosságáról".

Ráadásul igényemet fejeztem ki, hogy jó lenne olyan vakcinát osztani, melynek hatása számokban kimutatható.

 

Mi van itt? Kuruzslás? Nanorészecskés energiákon alapuló mágneses vakcinagyógyászat?

 

Amíg nincsenek adatok, addig kizárólag a vakcinahívők vallásáról beszélünk. Sajnos a vallásuk egyre agresszívabb, az inkvizíció egyre erősebben sújtja a gyaur oltatlanokat.

Akkor lefordítom mérnök nyelvre. Ki mondta, hogy _kell_?
 Ha meg kell, akkor majd kelleni fog, mert ez lesz a szabály.  Minden más csak pro-kontra fingreszelés. 
Fun fact, lassan több ilyen vakcina van, mint üdítőital, ha akarsz, olyat veszel fel, amit akarsz.  

 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Nyár elejére térdre vittük a brit variánst az oltásokkal. Én Magyarországon legalábbis azt láttam hogy amint elkezdték a tömeges oltást, a harmadik hullám bezuhant.

Ezen kivül az EÜ dolgozókat beoltották december-januárban, és úgy tudom gyakorlatilag tökéletesen megvédte őket.

"Aztan uj varians/masik betegseg ellen nem biztos annyira jo, ezert folosleges volt beoltani az embereket?"

Egyelőre még ott tartunk hogy de, igaz kicsit csökkentett mértékben, de az oltás még mindig megvéd a deltától. A súlyos betegségtől mindenképpen. A kollegák odalent vitatkoznak hogy nagyon nulla vagy nagyon jó-e az oltás jelenleg, de az egy másik kérdés, majd megegyeznek.. :)

Ahol gáz van, ott nincs megfelelő oltottság (Japán, Ausztrália például). Az ausztrálok alig egyharmada van beoltva.

Szerkesztve: 2021. 08. 16., h – 07:25

Sehol nem látom az adatait között a második oltást is megkapott covid áldozatok számát.

Azt sem látom, hogy a statisztikájuk az elsődleges covid áldozatokat tartalmazza-e vagy pedig egy pozitív teszt elég ahhoz hogy bekerüljön valaki. Tudjuk, hogy az új mutációk esetén a betegség kialakulását egyre kevésbé képes az oltás megelőzni, tehát egy hullám tetején - mint most - magas lehet az oltottak és koronavírussal meghaltak száma, ha egy pozitív teszt elég ahhoz, hogy társbetegségnek tüntessék fel.

Az izraeli egészségügyi miniszter múlt héten kiadott közleménye szerint a súlyos lefolyás esélyét ötödére csökkenti az oltás a 60 év feletti populációban:

https://www.timesofisrael.com/among-older-israelis-serious-covid-rate-s…

Ezzel összecseng, hogy amíg napi új pozitív tesztek száma már lassan eléri a korábbi csúcsokat, a halálozás továbbra is töredéke.

Izraelben szinte mindenki megkapta a második oltást. Nézz utána, hivatalos adatok, megteheted.

Amikor van 2000 kétszer oltott és 10 egyszer oltott, akkor nem fogok külön oszlopot szentelni rájuk.

Ráadásul a linkelt CSV-ben is benne van, nézd meg magad. Az oltottak zöme kétszer oltott.

 

 

Szerencséd van, végigelemeztem az izraeli adatokat. Nyunyókával ellentétben mindent leközölnek.

 

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

Levont következtetés: 90%-os átoltottság mellett az új fertőzöttek 90%-a oltott

90% körüli átoltottság mellett a halálesetek és kórházi kezelések 70%-a oltott (a 39%-os hatékonyság jogos lehet)

Viszont: az oltási kampány alatt az oltottak nagyobb százalékban haltak meg, mint az új fertőzöttek.

Kérdés, hogy aki az oltást túlélte, a betegséget is túlélte volna.

 

A védettségi igazolványt a fenti adatok a legkisebb mértékben sem támasztják alá.

Izraeli adatok végigelemezve:

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

Források:

 

Oltások:
https://raw.githubusercontent.com/owid/covid-19-data/master/public/data…

Kórházi kezelés, halál:
https://data.gov.il/dataset/covid-19/resource/8a51c65b-f95a-4fb8-bd97-6…

Új esetek:
https://data.gov.il/dataset/covid-19/resource/9b623a64-f7df-4d0c-9f57-0…

Limitációk:
Kevés esetnél az izraeli adatok "<5" értéket tartalmaznak. Ilyenkor véletlen számot generálok 1-4 között.
Ez némi zajt okozhat az eredményekben.

Program:
https://github.com/kamutelapo/covid/izrael

Ezek közül egyedül ez a relaváns adat, a többi mind feltételezéseken alapul.

Ezek szerint 2020.12.20.-a óta 298 egy vagy két dózis oltást kapott ember halálában volt {valamilyen} szerepe a covidnak, eközben ebben az időszakban 3790-en haltak meg Izraelben covid fertőzés következtében.

Közelebb van a szuperhez, mint a nullához. :)

Az elmúlt 8 hónapban 3800 halálesethez volt köze a koronavírusnak, közölük csaknem 300 áldozat kapott legalább egy oltást.

Nyilván inkább az utóbbi 4  hónapban "lett volna ideje meghalni" az oltottaknak, ez jelentősen torzítja a statisztikát, de összességében szerintem masszív, ha nem is teljes védelmet jelent.

Miért az elmúlt 8 hónap adatait használod? A második oltást felvevők száma 2021-01-01-én pontosan 0 volt, az első oltást felvevőké meg 1,061,467. Tudod egy 9.3 milliós országban, ha 1 milliót oltasz, akkor zömében oltatlanok fognak megbetegedni, függetlenül attól, hogy milyen hatása van a vakcináknak.

 

Második oltással 2021-02-21-én érték el a 3 milliót, 2021-03-10-én a 4 milliót, 2021-04-21 az 5 milliót.

 

A járvány 2021-04-01-én már durván végetért. Mire mindenkit végigoltottak, már nem volt járvány.

 

Valós adatok (halálozások):

Dátum Összes oltatlan Összes oltott 50 év felett oltatlan 50 év felett oltott
2021-04-01 - 194 186 169 192
2021-07-01 - 48 99 36 97

 

Látható, hogy az oltásnak volt haszna, ha áprilistól nézed, de ha már a júliusi adatokat veszed, érezhetően gyengül hatása.

Izraelben másként kezelték a járványt, nem a félnótás Nyunyóka osztotta az észt, rendelt 17.000 lélegeztetőgépet, hazazavart 39.500 beteget a kórházi ágyakból, majd csinált 30.000 covid halottat.

Összesen 6600 halott van Izraelben, az adatok 3800-at mutatnak dec 20-óta.

Ráadásul CSV-ben releváns adatokat közölnek Nyunyóka böffenései helyett.

A kutyaütők és egészségügyi rendszerek között van különbség.

Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én hamisítottam. A vírus terjedését nem előzi meg a vakcina, ezért a védettségi igazolvány jogellenes.

Akkor lenne jogszerű, ha komoly mértékben csökkentené a vírus továbbadásának lehetőségét. Ez nem történik meg.

 

Amikor az idősek 90%-a oltott, viszont a halottak 70%-a oltott, akkor nem 90%-os hatásfok. Ez hazugság.

Nézd meg az ábrát:

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

90%-os hatásfoknál durván annyi oltatlan halottnak kellene lennie, mint oltottnak. Ez ránézésre sem így van.

 

Az oltatlanok halálozási aránya durván 4-szer nagyobb, mint az oltottaké. Hol van ez a 90%-os hatékonyságtól?

Maga Izrael is 39%-os hatásfokot vall be. Ez hivatalos adat...

Találtam egy rövid (3 perc az egész) videót erről a paradoxonról (ez teljesen covid-mentes, tekintve, hogy 11-évvel ezelőtti, és még nagyon kiforratlan stílusa van a fickónak, azóta sokkal jobb videókat csinál), de nem rossz tudni róla, hogy, mi is ez, és talán segít, hogy kevesebben essenek bele a csapdába...

https://www.youtube.com/watch?v=wgLUDw8eLB4

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Rákeresel guglin arra, hogy Israel covid cases.

Nagy valószínűséggel a 4. hullám lesz a legnagyobb hullám.

 

Náluk 8624 körüli esetszám volt a csúcs, most 6549-nél tartanak, viszont nem keztett a járvány még tetőzni.

Lepattan a vírus az oltottakról, mi?

 

Egyébként 0%-ban a megfertőződéstől "véd" a Pfizer, a halálozási adatok jobbak. Simán terjesztik orvosok, ápolók, tanárok,...

A fejlett orszagok kb fele halkan elismerte, hogy csak az szamit nekik, hogy az orvosok birjak kapacitassal. A lockdown nalu(n)k arra van, ha mar nincs szemelyzet, aki kezelne a meg mentheto Covidosokat. Par ember kicsit hangosabban sir, amit valahol komolyan vesznek (Uj-Zeland es Ausztralia, ahol most ennek eredmenyekent 6-9 korul lenne a delta R-je lockdown nelkul, mert se oltva se atesve nem nagyon vannak), valahol nem vesznek komolyan (Svedorszag, nyar kozepe ota UK)

Ezt a problemat ugy nez ki, hogy megoldja az oltas es a termeszetes nyajimmunitas kombinacioja. Ha nem kell telen ettermeket es kocsmakat zarni, maris megerte, hogy a tobbseg felvette az oltast: az oltas ara es a minimalis egeszsegugyi mellekhatasa igen keves oltottban ugyanis egy lockdown altal okozott gazdasagi karnak, valamint egy telekorhazas Covid-hullam altal okozott egeszsegugyi karnak a toredeke.

UK adatokbol kiindulva nem tunik kizartnak, hogy megusszuk a zarast. Naluk lassan megall a novekedes es otododannyian kerulnek naponta korhazba, mint a teli nagy lockdown csucsan.

A magyar termeszetes nyajimmunitas talan meg a britnel is nagyobb. Az atoltottsag se rossz.

Ironikusan abban az egy esetben kene a matek szerint zarni a kocsmakat, amennyiben "megis lenne szezonalitasa" a virusnak (van amugy, kerdes mennyire befolyasolja az R-t, ha nagyon, akkor van baj), de ne feledjuk, hogy a delta 30 C folott is boven terjedt Mumbaiban.

Ne gyere nekem járvány számokkal légyszíves, ne légy gyerekes!

Ne az adatokból indulj ki, hanem abból, amit látsz! Láttad, hogy Ausztráliában egyetlen idős ember halála után lezárták egész Sydney-t külvárosostul? Azt hiszed, hogy csak ők tudnak (látszólag) hülyék lenni? Ne keress logikát az intézkedésekben (mármint vírusos logikát), hanem csak nézd meg hogy mi volt eddig, mit szajkóz a sajtó, hogy mi várható, ki az aki eddig is meg tudta jósolni, hogy mi lesz, ők mi alapján tudtak jósolni, és ezek mit mondanak most.

Aztán vond le a következtetéseket, és készíts be pár havi hideg élelmet és pop-cornt. Elképzelhető, hogy szükség lesz rá.

> A fejlett orszagok kb fele halkan elismerte, hogy csak az szamit nekik, hogy az orvosok birjak kapacitassal.

 

Erről beszélt Schiffer András is. Mondd ki az igazat és csak akkor zárj, ha leáll az eü. rendszer. Most sem mehetsz koncertre birkakártya nélkül, pedig van vagy 10 beteg ellátva a kórházban.

 

Most indok nélkül diszkriminál a kormány. Elkülöníti a reakciósokat kibaszás végett, szórakozásból és ebből van elegünk.

 

A kibaszósdit utáljuk, nem a járványellenes intézkedéseket.

Baromság. Szerinted a koncert a veszélyesebb, a buzi felvonulás, a labdarúgó EB kivetítőn, vagy a kormányellenes tüntetés, esetleg a szabad strand?

 

Igazából nyáron a légúti megbetegedések kevésbé terjednek. Nincs ok, okozati összefüggés a koncertről való kizárás és a vírus terjedése között.

 

Szép ábrát is kapsz:

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/k%C3%A9pek/K%…

 

A kórházak, egészségügyi intézmények és az öregek otthona voltak a járvány gócpontjai. A fenti képen is látszik, hogy az új fertőzések és kórházi kezelések száma együtt nő. Egyenes korreláció van a két görbe növekedési szakaszaiban.

Azért alacsony a kórházi ápoltak száma, mert tájfutó versenyre kizárólag védettségivel lehet menni?

 

Próbálj meg gondolkozni is. Izraelben a 4. hullám lehet, hogy nagyobb lesz mint a többi.

A vírusnak a védettségi apróbb kényelmetlenséget jelent az izraeli adatok szerint.

Mi lenne ha, az analizáló képleteidbe belekalkulálnád azt a tényt is. Miszerint a jelenleg forgalomban lévő összes vakcina "szivárgó" vakcina. Ami annyit tesz, hogy a beoltott is tud tovább fertőzni! Nincs olyan vakcina most ami a beoltottat abban is védi, hogy nem tudja tovább adni a fertőzést.
Nem gond hogy ennyire analizálsz, csak valamivel nem számolsz és mindig elgondolkodtató eredményeket kapsz.

Pontosan tudom, hogy szivárgó vakcina és hogy szart sem ér az egész.

 

Miután szivárgó a vakcina, így nem akadályozza meg a fertőzést, amitől a mutációk ugyanúgy kialakulnak, mintha oltva sem lennél és a vakcina előbb-utóbb hatástalanná válik. Nincs új a nap alatt, 2015-ben már volt arról tanulmány, hogy a szivárgó vakcinák nagyobb kárt csinálhatnak mint hasznot.

 

Az influenza oltások hatásfokával vetekszik az egész.

Pontosan a mutáció az amire a szakemberek várnak, ugyanis a virus fejlődési mechanizmusa szerint egyre fertőzőbb és egyre veszélytelenebb lesz az emberre nézve.

A kérdés - és emiatt oltunk - hogy közben hány ember betegszik meg súlyosan és hal meg, hány covid osztály dugul be, mennyire működik a gazdaság és a társadalom. Ezekben pedig óriási segitséget ad a vakcina.

Ha mar itt tartunk, a mutacio veszelyet nem csak a fertozottszam noveli linearisan, hanem olyan immunhianyos szervezetekben tud a leginkabb kialakulni a legtobb "mutans", ahol honapokat tolt komolyabb ellenallas nelkul, mikozben az immunhianyos ember testeben okozott kart a posztmodern egeszsegugy honapokon at mitigate-eli, hogy aztan munkat adjon egy evre az amugy erosen elcsuszott backlogu rehabosoknak es fiziosoknak.

Bonusz, ha az immunhianyos betegnek van egy "pereskedos Karen" rokona, aki miatt az orvosoknak minden szabalyt, protokollt, eloirast be kell tartani.

Egy 28 napos lelegeztetogepes eutanazia-timeout elso ranezesre segithetne, ha nem lenne annyi mar meglevo szabaly ellene, meg kicsit "zombi-apokalipszis" hangzasa van. De tovabb gondolkodva rajossz, hogy a delta Indiaban alakult ki, ahol meg mindezekhez hozzajott a tuladagolt szteroidok es a gyenge higienia.

Érdekes, hogy mennyire másként látjuk a világot.

 

Izraelben a lakosság zöme S protein immunitással bír az átoltottság miatt. Elkapják az emberek a fertőzést, de ha véletlen olyan mutáció alakulna ki, amelyik elsöpri az antitestes védelmet, akkor az egyeduralkodó lesz a magas átoltottság miatt. Magyarul: az oltás okozza a mutációt, azért mert gyengíti a közönséges COVID-ot a mutánst pedig felerősíti.

Miért terjedne el a mutáns, ha az alapvírus legalább ugyanolyan jól fertőz? A kóbor kutyákat is kasztrálni szokták, nem pedig kiirtani. Ha kiirtod, jön a helyére másik kóbor kutya. Viszont ha kasztrálod, az zabál, de nem szaporodik. Elveszi a kaját a többi egészséges szapora egyed elől.

 

Mikor csökkentik az oltások a mutáció esetét? Akkor, ha megakadályozzák a megfertőződést. Ez persze csak Cecília álmában valósul meg: az izraeli adatok azt mutatják, hogy oltottak is simán elkapják a deltát.

Gondolatebresztonek nem rossz, de van itt mas is:

  • A legproblemasabb S proteint (tuskefeherjet) valaszttottak ki az oltasok kifejlesztesekor. Ha "abba nem jo mar az antitest", akkor valoszinuleg az is igaz, hogy a virus mar nem olyan kartekony
  • Eddig megjelent mutacioknal az volt, hogy "kevesbe ved" az oltas, nem pedig "nem ved". Az antitest jo volt, csak nem volt belole eleg. Beta varians ellen csak ket oltas ert kb. barmit is (de ugyanarra a tuskefeherjere).
  • Delta variansnal meg van hogy 100-1000x annyi virustest van. De ez nem influenzavirus, es nem is rhinovirus, ugy tunik a fo alkotoeleme nem valtozik olyan konnyen (joval bonyolultabb szerkezet is a masik kettonel, es hat ket virustorzs kozt nagyobb a kulonbseg mint ket bakteriumtorzs kozt). Masfel ev alatt nem lett olyan mutacio, amire ne lenne valamennyire jo az ismert es egyetlen vizsgalt antitest.
  • Izrael mellett erdemes UK-t is nezni: 3 fele oltoanyag 1 helyett + atesett emberek tomege, akiknek talan nem vizsgalt modokon is emlekezhet az immunrendszere. Magyarorszag meg erdekesebb tanulmany lesz a 6 fele oltoanyagaval. Onmagaban Izrael adatai csak arra eleg, hogy azt mondd, "ez csak a tomeges korhazba kerulest elozi meg, a terjedest mar nem annyira". Es ezt is leginkabb a Pfizerre.

Nézd meg magad az izraeli képeket.

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

Az ábrán ránézésre 75%-ban csökkenti a Pfizer az oltottaknál a súlyos eseteket (kórház + halál), de a fertőzéstől minimálisan véd.

Ezt tippeltem, mert 90%-os átoltottság mellett 70%-os halálozás az oltottaknál durván 75% körüli hatásfokot eredményez.

A legnagyobb gond, hogy annyi népmesét hallottunk már a történettel kapcsolatban mindkét oldalról, hogy a nép érdeklődését vesztette.

https://444.hu/2021/08/23/a-harmadik-pfizer-oltas-jelentosen-csokkenti-…

"A tárca összesített adatai szerint a harmadik vakcina beadása után 10 nappal négyszeresére nőtt a megfertőződéssel szembeni védettség a kétszeresen oltottakéhoz képest, míg a komoly megbetegedéssel és kórházba kerüléssel szembeni védettség 5-6-szorosára nőtt. (Ezt úgy kell érteni, hogy a háromszor oltottak negyedakkora része bizonyult fertőzöttnek és ötöd-hatodakkora százaléka került kórházba súlyos állapotban.)"

Szerkesztve: 2021. 08. 25., sze – 22:44

A polkorrektség jegyében leközlöm, hogy van elmozdulás az izraeli adatokban.

A 3. oltás kimutatható a statisztikáikban.

 

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

A kórházi ápoltak és halottak esetén az oltottak aránya lefelé mozdult el.

Lehet szaladni oltakozni félévente, akit ez a hír megnyugtat. :)

Tobb ismerosom sem kert oltast. Nem csak Pfizert, semmilyen Covid ellenit. Volt olyan, akit csak a kinaira tudtam rabeszelni ("elolt virus, majdnem olyan, mintha atesne ha attol nem fel, miert pont ettol" ervelessel). Volt, akit arra se sikerult. En is probaltam nem mRNS oltast felvenni, de valami mast felvettem tobb honappal az atesesem utan. En se siettem el.

A toleranciam es a tiszteletem nem ott veszett el, hogy "nem kersz Pfizert". Mint irtam, sok emberrel tolerans vagyok es tisztelem attol meg, hogy nem vett fel oltast, Pfizerert meg en se rohantam. Ott veszett el a tiszteletem (nem a toleranciam), hogy komolyan gondoltad oltas elleni ervkent, hogy "azert nem mukodik, mert vallba adjak es nem a vallunkon lelegzunk". Ne haragudj, de ez annyira unscientifical (bocs Hevi), hogy az mar egyreszt sirvarohogos, masreszt rak egy eros feket arra, hogy az ember kozelitse a valoszinuseget 1 fele barminek, amit biologia kerdeskoreben irsz. :)

A szorzom igy sem 0. Nem tartok ott, mint Franko velem, vagy mint xclusiv Trumppal vagy mint kilvadi Orbannal, hogy "barmi, amit mond, annak 0-val kell szorozni a valoszinuseget". :)

Bocsánat, de tényekről beszélünk.

 

Az mRNS 25%-a marad az izomban, 75% a véráramba kerül, az érfalakban csapódik ki a hajszálerekben. A vírus nem így működik, teljesen más sejteket támad. Sajnálom, hogy képtelen vagy ezt megérteni.

 

Ráadásul az elmúlt 120 év vakcinái egészséges sejteket nem fertőztek és gyilkoltak. Ezt csak az mRNS és a DNS teszi.

 

A gyermekek csak a legszarabbat vehetik fel, ott nincs kínai. Amíg a gyermekeket mRNS-sel vegzálják, annak ellenére, hogy ezt a WHO sem ajánlja, szerintem nekem nincs miről beszélni. Semmiféle együttműködésre nincs lehetőség.

Én megértem az etikai problémáidat, bár egy kissé légbőlkapottnak érzem, a sejtjeid igy is úgy is újratermelődnek, és csak egy nagyon kis részüket veszi igénybe az oltás a tüskefehérje gyártáshoz. És azok helyett is lesz új. Van, aki meg azt mondja, hogy ne fecskendezzünk igazi virust emberekbe. Mi van, ha nem sikerült az inaktiválás? Ugyanannyira légbőlkapott, mint a te verziód.

Annyi a kulonbseg, hogy inaktivalt es vektorvakcina eseten legalabb a "tipushibak" ismertek. Volt mar jonehany gyartmany, 5-10 even at tarto "negyedik fazisos teszteredmennyel".

Azt tudjuk, hogy az mRNS vakcina is mukodik. Barmit is magyaraz Csab arrol, hogy 25% az izomban marad, a maradek 75% alapjan elegendo mennyisegu antitestet kezd el termelni az immunrendszer, amit mar egysegesen oszt szet a veraramban.

Amit nem tudunk: hany no termekenyult meg mRNS vakcina utani honapokban / evekben es volt-e barmilyen gyakoribba valo komplikaciojuk az igy szuleto gyerekeknek. Itt is inkabb "teszteredmeny hiany" van, amit egy oltasellenes mar ugy interpretal, hogy "meddoseget okoz", ami ebben a formaban mar igen valoszinutlen, hogy igaz.

Maradjunk annyiban, hogy f@szt nem érdekel a vakcina hatásfoka. Együtt akarna az ember működni az állammal és túl is akarja élni az oltást. Nem azért oltakoznék, mert beláttam, hogy kell COVID ellen, hanem mert basztatnak...

Hollandiában leállítottak egy influenza oltást, mert 5-en meghaltak tőle. Ezt várom el egy vakcinától. Amikor Magyarországon bevallottan 461-en haltak bele a vakcinába, nincs miről értekezni.

Maradjunk annyiban, hogy két dolog fix az életben: az adó és a halál.

Olyan dologban vársz el 100%-os bizonyosságot, amit sem ma, sem 50 éve nem tudott senki garantálni. Sőt, a jövőben sem fog tudni. Az emberek 99,99%-a megelégszik a 99,99%-os biztonsággal cserébe a közel 100%-os igéretért abban, hogy nem fog lélegeztetőgépen meghalni a Covid-osztályon. Nekem ez a felfogásom. Pedig én is kényszeres vagyok, sőt.. Szartam is rendesen hónapokig az oltás után. Azt vártam és attól féltem, hogy milyen egzotikus módon patkolok majd el, és leszek a ritka mellékhatásos esetek egyike. De szerencsére - igy kb 4 hónappal később - talán már nem lesz semmi. :)

Egy pár esetet irt a magyar sajtó, amik rendre úgy zajlottak, hogy az oltottak nem várták meg a második oltást sem, vagy épphogy, és úgy kapták el a betegséget. Netán oltáskor már lappangó volt. Olyan Magyarországi esetről, hogy valaki megkapta az oltást, és az oltásra adott reakció következtében súlyos mellékhatások léptek volna fel, én nem emlékszem.

Ráadásul az elmúlt 120 év vakcinái egészséges sejteket nem fertőztek és gyilkoltak. Ezt csak az mRNS és a DNS teszi.

Háát ez az állítás nem teljesen fedi a valóságot. Most lusta vagyok referenciákat keresni, de az elmúlt 120 évben igen sokféle módosított/legyengített - de élő! - vírust tartalmazó vakcinát használtak/használnak, amiket a szervezetbe juttatva bizony megfertőz(het)nek egészséges sejteket is, sőt még "le is gyilkolhatják" őket, de összességében a leküzdendő betegségnél sokkal enyhébb tüneteket okoznak, és olyan immunválaszra késztetik a szervezetet, amely a későbbiekben megfelelő védelmet ad.

Speciel ilyen volt az első vakcina is a himlő ellen ;)

lásd pl. https://www.origo.hu/tudomany/20210513-az-elso-vedooltas-225-eves.html

Mostanában olvastam olyat is, hogy ha véletlenül eret ér a szuri, akkor jelentősen növekszik az érrendszeri problémák esélye (mivel "szüretlenül" direktben megy a vérbe a cucc, gondolom arányaiban több jut az erek sejtjeibe végül, mintha jelentős rész az izomban maradna). Nem tudom, hogy igaz-e, de az tény, hogy nem véletlenül az a protokoll, hogy izomba adják. Ebből következik: valóban nem mindegy, hogy hová kerül a szuri, ennek jelentősége van. A különböző szöveteink eltérően reagálnak. Ezért aztán annak is lehet jelentősége, hogy a valódi fertőzés először az orrban és nyálkahártyákon jön át, majd a tüdőn. Más lehet a szervezet reakciója.

Az, hogy számodra valami hihetetlen még nem alap arra, hogy emiatt a másikat hülyének nézd! Inkább gondolkodj el rajta, hogy hátha van benne igazság. Nem baj ha az jön ki, hogy nincsen, de ne zsigeri legyen a reakciód, mert azzal magadat vezeted félre. Hadd ne mondjam, hogy az évtizedes agymosást hagyod érvényesülni ahányszor gondolkodás nélkül, zsigerből utasítasz el egy gondolatot.

Akkor lássuk azt a bocsánatkérést.. csak aztán ezek szellemében - idézet tőled : "Tudod én toleráns ember vagyok, abszolút nem zavar, ha.."

"Úgy néz ki, sikerül megállítani a delta variánst a harmadik oltással Izraelben.. Izraelben a koronavírus járvány megfékezését jelzik az adatok, bár a fertőzöttek száma továbbra is magas – írja az MTI."

Tudod én erősített matematikára jártam gimnáziumban és villamosmérnöki karra egyetemen.

Nehéz eladni nekem a járvány "megállítását".

 

https://www.google.com/search?q=israel+covid+cases

 

Azt gondolná az ember, hogy a járvány megállítása az esetek csökkenését is magában foglalja a heti átlagban.

Nos ez jelenleg nem olvasható ki a görbéből. Egyelőre kissé féloldalas a haranggörbe, ebből csak az MTI-s idiótáknak sikerült levonni, hogy a járvány tetőzött.

Frissítettem a kedvedért az izraeli járványadatokat:

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

A legkevésbé sem lehet leolvasni, hogy az oltás megállította volna a járványt, amikor 70%-ban oltottak fertőződtek meg 20 év fölött.

A fiatalok és az oltottak járványa volt Izraelben.

Azt látni, hogy a halálozások és a kórházi kezelések elmozdultak az oltatlanok kárára a 3. oltás után.

 

Láthatod, hogy a Pfizer 6 hónap után placebo, eltűnnek az antitestek, 3. ismétlő oltás nélkül szart sem ér az egész.

Nos ezt kellett volna az MTI-nek leírnia.

Amit nem vettel figyelembe:

Azert vannak ilyen magas esetszamok, mert nem kell a fele ekkora esetszamokra lockdown.

Azert nem kell nemhogy a feleekkora, de az ekkora esetszamokra se lockdown, mert nincsenek leterhelve a korhazak annyira, mint oltas nelkul fele ekkora esetszamnal.

Azert jut joval kevesebb halott es korhazban apolt 10000 esetre, mert az oltas - ha a fertozest nem is (feletlen/nem valami hatekonyan) akadalyozza, a korhazban apolt es halott fertozottek aranyat jelentosen csokkenti. Nem nullara, de csokkenti.

UK szamait is erdemes megnezni: ugyanezt igazoljak.

A statisztikai adatokban csak az látszik, hogy a kórházi kezelésekben és halálozásokban segít az oltás. A megfertőződés tekintetében oltottak és oltatlanok ugyanakkora arányban kapják el a vírust. Talán egy kicsit segít, de túl sokat nem. Nézd meg a képet alaposan.

Az oltottakat nem szokták túlságosan tesztelni. Legalábbis a hazai tapasztalatok alapján nem.

Ha oltott, akkor van tünet, ha oltatlan nem biztos, lehet, hogy kötelező PCR teszt szűri ki.

 

Amikor 90% oltott betegszik meg, az sokat elárul a történetről. Az oltatlanokat minden állam nagyobb arányban teszteli.

 

Látni, hogy a 3. oltás hatására megnőtt az oltatlanok aránya az új fertőzöttek között, de max felére ha csökkent a fertőzés valószínűsége oltottaknál.

 

Nem prémium kategóriás 5 csillagos oltóanyagokról beszélünk. Igazából az összes kötelező oltásnál silányabb minősége van a COVID vakcináknak, amit járvány nélkül kizárt, hogy beadnának egészséges embereknek.

Az oltottakat nem szokták túlságosan tesztelni. Legalábbis a hazai tapasztalatok alapján nem.

Magyar ember nem jar tesztelni. Ez kb. az egyetlen "hungarikum" volt meg az este 8-as kijarasi tilalomhoz valo honapokon at ragaszkodas. Minden mast kb. pont annyira basztunk el, mint a legtobb masik orszag.

Meg olyat is ismerek, aki felhivta a haziorvosat 8 nap laz es szaraz kohoges utan, es tesztre beutalas helyett antibiotikumot kapott. Masnap visszahivta az orvost, hogy dehat tobben javasoltak neki, hogy csinaljon Covid tesztet, es az orvos ezutan is megprobalta lebeszelni. Ilyet tenyleg csak Magyarorszagon lattam. Ahogy "nem megyek el tesztelni, mert ezeket a munkakat mar megrendeltek" kisvallalkozot is (tomegevel).

A magyar jarvanykezeles es jarvanyhoz valo hozzaallas europai nagyatlagban kb. atlagos. De a teszteles es teszteltetes es tesztelesi hajlandosag egy kivetel: magyar ember nem megy tesztre, magyar nem kuld masik magyart Covid tesztre, de meg a tanar is felhaborodik, ha elkuldik tesztelni. Ez tenyleg hungarikum, az egesz tersegben sehol nem volt ilyen.

Lenyeg: magyar tesztelesi es CFR adatokbol ne kovetkeztess semmit. Felesleges.

Ezt ne a magyar polgároknak ródd fel. Itt sosem volt ingyenes PCR teszt, senki sem fog 20k-t zsebből egy köhögésre kifizetni. Nem szoktak hozzá a vizsgálathoz.

Ráadásul a kormányzat is sokat tett azért, hogy hülyére vegyük az egészet. Itt főleg a kontakt kutatásra gondolok, kvázi semmi logika nem volt benne, hogy kit tesztelnek és kit nem.

Ebből az jött le az átlag polgárnak, hogy ha már négykézláb mászik a betegségtől, akkor tesztelni kellene...

Konkrétan senki ne turkáljon az orromban. Rohadt veszélyes agyig felnyúlni, simán baj lehet belőle. A vírus, ami annyira ragályos, hogy az egészséges embereket el kell különíteni, de annyira nehéz kimutatni, hogy agyig fel kell nyúlni hozzá. Én meg most jöttem le a falvédőről.

Az egész teljesen nonszensz. Ha valaki beteg, akkor mi a tökömnek tesztelje magát mikor úgysem adnak gyógyszert csak ha már fetrengésig jutott. Ráér akkor tesztelni. Ha volna gyógymód, akkor talán volna értelme tesztelni is, de konkrétan mindenhonnan azt hallottam, hogy nem adnak semmi gyógyírt, ameddig nem jutsz kórházba a dologgal. Ha meg nem beteg, akkor hülye lesz magának keresni a bajt, örüljön az ember ha lyuk van a seggén és békében hagyja a rendszer.

agyig felnyulni

Nem kell, kb 1 centi melyen az orrszort kell simogatni (de kellemetlen erzes, az teny, en mar 10+ ilyenen tul vagyok, ebbol az egyetlen pozitiv eseten magamnak nyultam fel es kuldtem postan hogy ertekeljek ki)

mikor úgysem adnak gyógyszert csak ha már fetrengésig jutott

Igen, ez valoban benne volt, a magyar rendszerszintu kommunikaciobol ez egyenesen levezetheto volt, mint kovetkezmeny. A britbol is le lehetett vezetni, de konnyebb volt hozzaferni ingyenes tesztekhez. Amugy egy ideje ez nem igaz: favipiravirt ismeros vegre felkaphat gyogyszertarbol enyhe tunetek eseten is.

Ha meg nem beteg, akkor hülye lesz magának keresni a bajt, örüljön az ember ha lyuk van a seggén és békében hagyja a rendszer.

Ezt aboszult megertem. Az egyetlen oka annak, hogy januarban megcsinaltam enyhe tunetekre az akkor pozitiv tesztemet az volt, hogy legyen papirom az atesesrol, es hatha bekenhagynak, utazhatok, stb. (A tobbi tesztemet is mind utazasi szabalyok miatt, vagy idos rokon latogatasa elott csinaltattam). 

> agyig felnyulni

>> Nem kell, kb 1 centi melyen az orrszort kell simogatni

Én eddig úgy tudtam, hogy feldugják ameddig csak lehet kb.

 

Elhatároztam, hogy soha nem csináltatok orrba nyúlós tesztet. Nyaraláshoz sikerült egy torokból mintavevőset találni, azt még bevállaltam, de abban sem vagyok biztos, hogy jó ötlet volt. Mi van, ha a pálcával kerül be valami szar?

Most nézd meg az izraeli adatokat:

https://www.google.com/search?q=israel+covid+cases

 

Úgy tűnik, hogy némi megtorpanás után ismét belehúzott a járvány.

Igazából aki életében látott már járványgörbét, az tudja, hogy nem teljesen haranggörbe, hanem lehetnek lokális maximumai.

Baromira függ az egész az időjárástól.

 

Az, hogy a görbe ismét felfelé vette az irányt, nem kimondottan a harmadik oltások hatásosságát igazolja.

Természetesen erről az MTI nem fog beszámolni. Az ilyen eretnek tanítások nem férnek bele a propaganda anyagba, akkor se, ha történetesen tényekről beszélünk.

Fogalmi zavar. Az oltás nem véd a fertőzéstől. Az oltás felkészíti az immunrendszered, hogy legyőzze a vírust és ne halj meg vagy ne legyél nagyon beteg. Értelmetlen grafikonokat rajzoltál.

Kérlek csinálj egy ábrát, az oltott-oltatlan halottakról és oltott-oltatlan kórházban kezeltek és lelegeztető gépre kötött emberekről, annak van értelme.

Soha semmi szakember nem állította, hogy az oltás megvéd attól, hogy elkapd a vírust, ha jól tudom nem létezik ilyen oltás semmi egyéb betegségre sem.

Rendben akkor megpróbálom neked leírni a logikai lépéseket.

  • Oltaltlanok között magas a halalozási arány, sokan kerülnek kórházba és sokan kerülnek lélegeztetőgépre.
  • A jelenlegi kórházi kapacitás és humán erőforrás nincs felkészülre ekkora terhelésre.
  • Az oltottak nem fogják terhetlni a korházi ellátó rendszert, az oltatlanok viszont igen.
  • Az egészségügyi rendszer működőképességének megőrzése végett az oltatlanok esetében szükséges a fertőződés megakadályozása.
  • Oltottak esetében mivel nem terhelik le betegen az ellátórendszert nem kell akkora hangsúlyt fektetni a megfertőződésre.

Ennyi. Mit nem lehet ezen érteni? A kormány és a szakértők nem azt akarja elkerülni, hogy beteg legyél, hanem, hogy minden kórházi ágy foglalt legyen oltatlan covidos beteggel és hullahegyek legyenek mindenhol.

Ha megígéred, hogy oltatlanul covidos betegként nem mész kórházba és otthon meghalsz, bármely virus szakértő vagy epidemiológus egyet fog veled érteni, hogy ne oltasd be magad. Ha viszont ragaszkod ehhez az élethez és szeretnéd, hogy legyen elég kórházi kapacitás neked és másoknak is, most regisztrálsz és beoltatod magad.

Ez a közösségi felelősségvállalás, minden polgár minden döntésében felelősséget kell vállaljon az egész társadalommal szemben.

Lehetsz ezzel szemben indvidualista liberális, akinek a személyes szabadság a fontos, de annak ÁRA VAN. Tapasztalatom szerint az ilyen emberek véres szájjal védik a "szabadságot", de amikor az önzőségük árát kell megfizetni, bőszen követelik a kórházi ágyat, lélegeztetőgépet, egy ágyas szobát, vegán menüt szójatejes lattéval.

Elfogadod az árát a döntésednek? Nem fogod meggondolni magad amikor fulladni fogsz és nem fogod hívni a mentőket?

>> Az oltottak nem fogják terhetlni a korházi ellátó rendszert, az oltatlanok viszont igen.

ez az egész topic izraeli adatokról szól

"Of 514 patients in Israel hospitalized with COVID-19 as of Aug. 15, 59 percent were fully vaccinated"

 

>> Kérlek csinálj egy ábrát, az oltott-oltatlan halottakról és oltott-oltatlan kórházban kezeltek

korábban csinált ilyent

A 60 évesekre megcsináltam, a 12 év alattiakra nincs adat.

 

https://raw.githubusercontent.com/kamutelapo/covid/master/izrael/izrael…

 

Izrael fiatal ország, kevés a fertőzött 60 év felett, a vakcina hatásfoka itt minimális, főleg 60 év felett halnak meg.

Nem tudom, hogy van-e új a képen. Szerintem sok info nincs rajta. Ezt eddig is tudtuk.

Ja persze, ezért kell 18 évesen oltatni magad, ha rendezvényre mész.

A kórházba kerülés valószínűsége 0,0001%. Népmese, az a lényeg, hogy Cecília megkapja a dugi pénzét a vakcinagyártóktól.

Nem lenne igazságosabb életkor alapján kirekeszteni az embereket? Tudod, kórházba kerülés...

Random cikk:

https://www.science.org/news/2021/08/grim-warning-israel-vaccination-bl…

As of 15 August, 514 Israelis were hospitalized with severe or critical COVID-19, a 31% increase from just 4 days earlier. Of the 514, 59% were fully vaccinated. Of the vaccinated, 87% were 60 or older. 

Idősebb emberek immunrendszere két oltassal se tud mit kezdeni a vírussal. Ezért megy a harmadik oltás.

Más a gyerek, aktív felnőtt és a 60 év felettiek immunrendszere.

>> Idősebb emberek immunrendszere két oltassal se tud mit kezdeni a vírussal.

amikor a borászati lakmuszpapírt lobogtatták a videoton 20 darab 60 év feletti beoltottjánál, hogy lámlám a kínai csak sóóoldat, akkor ez nem volt szempont

most, hogy a csodapotionnel duplán beoltottak lassan nem is számítanak oltottnak, már természetes

> Kérlek csinálj egy ábrát, az oltott-oltatlan halottakról és oltott-oltatlan kórházban kezeltek és lelegeztető gépre kötött emberekről, annak van értelme.

Nahát, van valami, amiben egyetértünk! Szerintem is erre az ábrára volna szükség. De ne csak a Covid-ot nézzük, hanem mindent, különös tekintettel az érrendszeri problémákra! Nagyon szívesen megcsinálnám neked ezeket az ábrákat, csak sajnos valamiért ezeket az adatokat nem közlik... Vajon miért?

Frissítettem. Sok információ nincs benne.

Az oltottak fertőznek, viszont az oltatlanok könnyebben meghalhatnak.

 

https://github.com/kamutelapo/covid/blob/master/izrael/izraeli-j%C3%A1r…

 

Ha túlélted a vakcinát, jó eséllyel a vírust is túl fogod. Ennyit látsz az ábrán.

 

Itt láthatod a 3. oltás hatását. Csodát nem művel.

https://github.com/kamutelapo/covid/blob/master/izrael/event-among-vacc…