Társasházkezelő rendszer - Melyiket? (vagy melyiket ne?)

Fórumok

Milyen onine társasházkezelő rendszereket ismertek, ajánlanátok akár lakó-/felhasználóként, akár fejlesztő-/üzemeltetőként (de ha akad itt közös képviselő, akár arról az oldalról nézve is)?

Saját közös képviselő, számvizsgáló bizottság van, "alájuk" szeretnénk egy XXI. századi megoldást tenni, a "Szerződtessetek olyan közös képviselőt, akinek van bejáratott rendszere!" egyelőre csak B terv.

Ami elvárt lenne:

- A közös képviselői, könyvelési oldalt nem ismerem, de ez - úgy gondolom - alap

- Lakók és a ház közötti csoportos és privát, dokumentált, hivatalos kommunikációs felület

- Szintén hivatalosnak, hitelesnek tekinthető szavazási rendszer, hogy a jelenlegi agyonkorlátozott időkben akár egy lakógyűlés is online levezényelhető legyen

- Lakók számára természetesen hozzáférési lehetőség a jogosult naprakész adatokhoz (társasházi könyvelés, szerződések, saját folyószámla, stb.)

- ...és még ami szerintetek hasznos lehet.

+1 - NEM szeretném (meg szerintem más sem) on prem. üzemeltetni, úgyhogy mindenképp valami SAAS megoldást keresek.

 

Google viszonylag sok (alsó hangon 15+) találatot ad ilyen rendszerekre, párhuzamosan ezeknek a dokumentációit, demóit is bújom, de azért minden javaslatot szívesen fogadok.

Hozzászólások

nemreg jott email a dijnettol hogy mar a kozos koltseg is fizetheto a dijneten, ha XY KFT a kozos kepviselod. ha van ra igeny en olyan rendszert valasztanek ami ezt tudja vagy van hajlandosag a kiepitesere.

neked aztan fura humorod van...

>  Szintén hivatalosnak, hitelesnek tekinthető szavazási rendszer, hogy a jelenlegi agyonkorlátozott időkben akár egy lakógyűlés is online levezényelhető legyen

Biztos, h ilyet egyáltalán lehet?  Amennyire rémlik van a Ttv-ben szó az írásos szavazásról, de h az online szavazás mennyire érthető abba belel azt nem tudom! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Minek szavazó modul, zoom közgyüli, aztán ott is lehet csápolni :) (miután az SZMSZbe bekerült)
A probléma csak az lesz, hogy miután nem kell sehova menni, qrva kényelmesek lesznek a népek, és se vége se hossza közgyűlések lesznek... szerintem az írásbeli szavazás tökéletes, nem kell hallgatni a süketelést. Az egyetlen kockázata, hogy azt a mentőövet nem lehet gyorsan bedobni, hogy én csak ezzel a módosítással szavazom meg, mert lassú az átfutása írásban.

Én úgy gondolnám (saját logikám szerint, a jogi hátterét, lehetőséget nem teljesen ismerem, lehet hogy még kialakítandó) hogy az online rendszer előnye, hogy nem kell egy kimondott közgyűlést tartani, ahol mindenkinek adott pillanatban ott kell lenni és hallgatni a véget nem érő vitákat. Helyette online közzé lehet tenni a napirendi pontokat, sőt akárki sokkal könnyebben javasolhat újat is, arról nyugodtan lehet hetekig szabadon vitázni, értekezni hozzászólásokban, aztán egyszer lezárni a diskurzust, szükség esetén pontosítani a napirendi pontot és kitenni szavazásra ~1 hetes határidővel. Mindenki akkor kattint, amikor akar (nem kell ekkor és ott jelen lenni a közgyűlésen), a rendszer azonnal és pontosan tulajdoni hányadot számol (nem csak sacc/kb., mint élőben), a szavazás lezárultával pedig kimehet a hitelesített jegyzőkönyv, ami még mindig fellebbezhető (ha esetleg a szavaazási rendszer hitelességében kételkedne valaki)

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Én erről hallottam jókat: https://webhazmester.com/

Ki lehet próbálni ingyenesen is, most indul a felhő alapú üzemeltetés is náluk, és már több, mint 10 éve a piacon vannak.

Nagy Péter