Az egyik transznemű AI kutató az arcfelismerő szoftverek miatt aggódik

Fórumok

Berlinben a nemzetközi nőnap alkalmából egyes jegykiadó automatákat arcfelismerés általi automatikus nem (férfi, nő) felismerő funkcióval láttak el és a nők kedvezményt kaptak. Az ismert transznemű AI kutató most amiatt aggódik, hogy az így működő automaták milyen negatív kihatással lesznek transznemű vagy nemsemleges társaira, illetve azokra, akiknél nem lehet egyértelműen arcról eldönteni, hogy milyen neműek.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ennek a megoldása egyszerű:
Szerintem akiket nem ismer fel azok ne kapjanak kedvezményt. :)
Ha pedig az AI azt mondja férfi vagy, akkor ideje ezen elgondolkodni. Lehet igaz van.

ps.: szarul érezném magam, ha nekem adna kedvezményt :P

Mondjuk azt nem tudnám hova tenni, hogy egy nőnek született egyén férfi akar lenni, férfinek akar kinézni, azt akarja, hogy a társadalom férfiként kezelje, majd amikor nem kap meg egy nőknek szánt kedvezményt az elváltoztatott kinézete miatt, akkor elkezd raplizni.

--
trey @ gépház

Ne kapjon senki kedvezmenyt nemi, vallasi, politikai, stb. alapon, es akkor nem kellene torni rajta a buksit.

Rohadt szánalmas megoldásnak tartom, hogy na, akkor évente van egy nap, akkor álljunk meg, adjunk ajándékot, kiskutyáknak, földanyának, karbantartóknak, akármiknek. De legyen, csinálják, az önkéntes, eldönthetem, hogy adok-e, sőt, visszautasíthatja valaki, ha nem akarja elfogadni amit adnak. Egy adó, egy automatikus kedvezmény azért nem egészen ez a műfaj.

Ez a kádár korszak hozadéka, hogy a nők nyugdíjkorhatára kevesebb mint a férfiaké. Egyébként ezzel akarták kompenzálni a gyermekszülést/nevelést. Ez volt gyakorlatilag a jutalom. Csak az a gond, hogy manapság egyre több olyan nő van aki nem szül. Ő hamarabb mehet nyugdíjba mint a vele egykorú férfi, valószínűleg 5-6 évvel tovább fog élni a férfinél, és amíg dolgozott valószínűleg addig sem termelt akkora értéket mint a férfi. Tehát kevesebbet rak be és többet vesz ki a közösből.

Még szerencsére, hogy a femináci ideológia szerint itt elnyomják a nőket.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"és amíg dolgozott valószínűleg addig sem termelt akkora értéket mint a férfi"
Majd ha lesz lányod, róla is ezt gondolod majd? Majd arra neveled, hogy minden reggel kérjen bocsánatot a kollégáktól mert kevesebbet ér? Vagy inkább arra, hogy függjön a pasijától és főzzön meg szüljön?

Semmivel sem ér kevesebbet mint egy kisfiú. Élete folyamán viszont kevesebbet "termel" ez is tény. Tényekkel meg nehéz vitatkozni. Ezt is tudom.

Ja és az akkor szerinted rendben van, hogy egy gyermeket nem szült nő hamarabb mehet nyugdíjba mint egy férfi? Korrektnek érzed? mondjuk ha lenne egy fiad, azzal szemben?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Értem. tehát egy nő ugyan olyan teljesítményre képes mint egy férfi. Oké ezt fogadjuk el. Hamarabb megy nyugdíjba, tehát egy férfi tegyük fel 40 év után egy nő meg 35 év munkaviszony után. tehát ugyan azzal a teljesítménnyel megtermeli azt az értéket 5 évvel kevesebb idő alatt. Most azzal ne számoljunk hogy szült-e gyereket, vagy a 35 év alatt szült 3 gyereket és kimaradt a munkapiacról 9 évet, akkor 26 év alatt termeli meg azt amit egy férfi 40 év alatt?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Oké egyébként ezt benéztem, rég nem követem az aktuális politikát, Szóval nincs eltérő nyugdíjkorhatár 20 óta a nők és a férfiak esetében. Annyi van, hogy nők számára létezik a nők 40+ program, hogy ők elmehetnek 40 év munkaviszony után. na jó de a férfiak miért nem? És ha egy férfi nem szeretne dolgozni vagy éppen kirúgják 40 év után milyen opciója maradt? A munkanélküli segély?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Pontosan ezért találták ki a korkedvezményes nyugdíjat a gyermeknevelés kompenzálására.
Na de mi a helyzet azzal a nővel (és ebből egyre több van ), aki nem szül gyereket. Az miért mehet hamarabb nyugdíjba, mint egy férfi. Ez nem diszkrimináció szerinted?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Élete folyamán viszont kevesebbet "termel" ez is tény."
Hol a tény?

Nézzünk egy egyszerű dolgot: te hány gyereket szültél eddig? És hányat fogsz még?
Mivel az adatlapodon nem szerepel, ezért csak a hozzászólásaid alapján megtippelem, hogy biológiailag férfi vagy, így nem vagy alkalmas gyermekszülésre.
Nézzük a „tényed”: ha a termelést ahhoz mérjük (márpedig eddig arról nem volt szó, hogy miben kellene, szubjektív leszek, ahogy te is), hogy ki hány gyereket szül, akkor te semmit nem termeltél eddig, nem is fogsz.
És akkor nézzük a fentiekből levonható (a tieidhez hasonló csúszós lejtős, nem igazi skót, ultrakonzervatív) következtetést: miattad fog kihalni az emberiség!

Ki beszélt nevelésről? A szülést jelöltem meg, mint a termelés mértékegységét, amiben te nullát teljesítesz. Ez tény.

Amíg ezt emészted, addig azon is gondolkodhatsz, hogy ha általánosságban nézzük, mitől lenne tény, hogy a nők kevesebbet termelnek.
Ha rájössz, hogy amit te mondasz, az nemhogy nem tény, de egyszerűen mérhetetlen, mert nincs objektív mérce. A szubjektív mércéd pedig ne akard másokra erőltetni, mert nem kell a propaganda!

"Az viszont, hogy egy nő kevesebbet termel élete során, mint egy férfi, nem az."

Ebből a szempontból termelés = járulékfizetés, tehát azt mondod, hogy a gender pay gap sírás bullshit, mert épp fordítva van, egy nő kevesebb ledolgozott idő alatt befizet legalább ugyan annyi járulékot?

Már bocsánat, de akkor legyünk precízek. Az igaz, hogy kevesebbet fizet be a kasszába, de ugye pont, hogy kevesebbet is kap a munkájáért(ez mindkettő tény).

Az hogy kevesebbet termel (főleg hogy közben ő termeli meg azt aki majd megtermeli neked azt a GDP-t amiből a nyugdíjad lesz) nem tény, mert objektíven eldönteni, hogy mennyit termel szinte lehetetlen.

Régen amikor az asszony otthon volt és főzött/mosott/takarított/gyereket nevelt akkor a nőknek semmilyen járulékfizetése nem volt, mégse lehetett volna mondani, hogy ne termel semmit(v.ö. mennyit adna ki manapság ezekért a szolgáltatásokért egy egyedülálló férfi).

Mármint kihez/mihez képest kap kevesebbet?

Ha jól emlékszem a felvetés abból indult ki, hogy a korkedvezmény minden nőnek jár, függetlenül attól, hogy szült-e, és ha igen hányat. Ha gyerekenként lenne x év, akkor már lehetne az általad felhozott dolgokon vitatkozni, hogy mennyit ért a társadalomnak az otthoni munkája, illetve azt is fel lehetne hozni érvként, hogy az unokáknál besegítéssel a saját gyerekei vagy az ő feleségeik visszatérését segíti a munkaerőpiacra.

A másik probléma a korkedvezménnyel véleményem szerint, hogy nem csak a férfiakkal szemben diszkriminál mindenféle elvárás nélkül, hanem a nők között is aszerint, jártak-e felsőoktatási intézménybe, és ha igen mennyi ideig (főiskola, egyetem, doktori), mert az nem számít szolgálati időnek. Gyakorlatilag bünteti a továbbtanulást és az azáltal statisztikailag elérhető magasabb (járulék)fizetést.

Mármint kihez/mihez képest kap kevesebbet?

Nemzetközi kutatások igazolják, hogy szinte mindenütt a világon ugyanolyan beosztásban lévő nő ugyanannyi munkáért kevesebb fizetést kap mint egy férfi.(Még a Skandinávoknál is.)

Én arra a kijelentésre reagáltam, hogy a nők "kevesebbet termelnek" mint a férfiak. Arra próbáltam rávilágítani, hogy ez kit termel többet nem olyan egyszerű, hogy felütöm a KSH adatait azt beböffentem a tutit.

Attól hogy valakinek nincs gyereke még simán lehet, hogy alacsony fizetése mellett olyan munkát végez ami a társadalomnak hasznos ugyan, de -főleg nálunk- anyagilag nem megbecsült.(Pl beteg rokon ápolása, hajléktalanok, elesettek, gyerekek pátyolgatása stb...-ezeket tipikusan nők csinálják.)

Nyilván ha beköszöntene egy olyan utópia, ahol minden férfi ugyanannyit keres és ugyanannyi házimunkát/pátyolgatást végez mint egy nő akkor lehetne azon rugózni, hegy ezt csökevényt (a korkedvezményt) hagyjuk el.

Első lépésként a többi egyenlőtlenséget kéne csökkenteni, erre válaszul lehetne csökkenteni a korkedvezményt is, vagy egyénenként vizsgálni, hogy jár-e. (Nyilván most is van olyan nő aki nem végez se házimunkát se társadalmilag hasznos munkát, több a fizetése mint nekem mégis előbb mehet nyugdíjba mint én.)

A lényeg, hogy ez egy kialakult társadalmi konszenzus (hogy a nőknek korkedvemény jár). A társadalom lassan változik, nyilván a szabályok is lassan változni fognak.

"A lényeg, hogy ez egy kialakult társadalmi konszenzus (hogy a nőknek korkedvemény jár). A társadalom lassan változik, nyilván a szabályok is lassan változni fognak."

Ez olyan társadalmi konszenzus, mint az európai alapértékek: egyszer összeült pár tucat öregember, és kitalálta, de a zembereket nem kérdezte meg soha senki.

"Nyilván ha beköszöntene egy olyan utópia, ahol minden férfi ugyanannyit keres és ugyanannyi házimunkát/pátyolgatást végez mint egy nő akkor lehetne azon rugózni, hegy ezt csökevényt (a korkedvezményt) hagyjuk el."

Rugózni bármikor lehet bármin, elvégre erről szól a demokrácia.

"Nemzetközi kutatások igazolják, hogy szinte mindenütt a világon ugyanolyan beosztásban lévő nő ugyanannyi munkáért kevesebb fizetést kap mint egy férfi.(Még a Skandinávoknál is.)"

Én eddig még nem láttam olyat, ami valóban igazolta volna ezt, csak balos pártok politikai megrendelésére jóval általánosabb, többnyire szektorszinten hasonlítgató "tanulmányait".

"Attól hogy valakinek nincs gyereke még simán lehet, hogy alacsony fizetése mellett olyan munkát végez ami a társadalomnak hasznos ugyan, de -főleg nálunk- anyagilag nem megbecsült.(Pl beteg rokon ápolása, hajléktalanok, elesettek, gyerekek pátyolgatása stb...-ezeket tipikusan nők csinálják.)"

Ez nálam pont a korkedvezmény elleni érv az előző ponttal együtt, mert így lehet rá mutogatni. Valamint különösen viszás, hogy úgy beszélnek "elnyomásról", hogy egyik oldalon többnyire "az úgy van mert azt mondtam" áll a serpenyőben, másik oldalon meg feketén-fehéren leírt törvények - mármint a férfiak hátrányos diszkriminációjára.

"Nemzetközi kutatások igazolják, hogy szinte mindenütt a világon ugyanolyan beosztásban lévő nő ugyanannyi munkáért kevesebb fizetést kap mint egy férfi.(Még a Skandinávoknál is.)"

Igen a kutatások nagy része megmarad annál, hogy a nőket elnyomják, meg üvegplafon miatt keresnek kevesebbet.

Az viszont érdekes, hogy ezt nem használják ki a gazdaságban. Ha ugyan azt a munkát olcsóbban végeznék el a nők, akkor a túlnyomó részt vagy teljesen csak nőket foglalkoztató vállalatok versenyelőnyre tennének szert a drágább férfiakat foglalkoztatókkal szemben.

Van néhány kutatás, ahol ezek okait is megpróbálják kideríteni:

Régebben olvastam, hogy az egyedülálló nők és férfiak között nincs jelentős eltérés bérekeben. A házasság viszont épp ellenkező előjellel hat a bérezésre, a házas férfiak többet keresenek, mint a házas nők. Persze ez statisztikában már úgy jelenik meg, hogy a nők keresnek kevesebbet.

Más kutatások szerint attól is függ mennyire helyettesíthető egy-egy munkakör:

"Goldin korábbi kutatásaiban arra jutott, hogy a gyógyszerész szakma például az egyik leginkább egyenlőségelvű. A közgazdász szerint ez azért lehet így, mert a gyógyszerészek jól tudják egymást helyettesíteni. Más munkahelyeken viszont, ahol nem ennyire egyszerű a helyettesítés, nagyobb arányban csökkenti a munkaerő értékét a rugalmatlanság."
Forrás: https://index.hu/gazdasag/allas/2014/02/10/megfizetnek_a_nok_a_rugalmat…

Más kutatások pedig mást mutatnak ezzel kapcsolatban.

Pár hete volt hír, hogy a Google csinált egy belső vizsgálatot. Az nézték, hogy a férfi vagy női programozók keresnek-e jobban náluk. És ott a női programozók kaptak több fizetést.
Ezért kompenzációt fizettek a férfi programozóiknak. Nem tudom a férfiak mikor fogok kompenzációt kapni azért, hogy hamarabb halnak meg és tovább kell dolgozniuk?

"Nemzetközi kutatások igazolják, hogy szinte mindenütt a világon ugyanolyan beosztásban lévő nő ugyanannyi munkáért kevesebb fizetést kap mint egy férfi.(Még a Skandinávoknál is.)"

Nagyon vicces, de pont az ellenkezőjét olvastam. Itthon is csinált az Egyenlő Bánásmód Hatóság egy 3 éves kutatást, ott is az jött ki, hogy elenyésző 1-2%-os különbség van, kivéve a csúcsvezetői vagy más, kifejezetten kompetitív szektort. Az igazán faramuci az lett, hogy az állami szektorban dolgozók a mindenféle plusz juttatás miatt még egy hajszálnyival többet is kerestek.

Viszont ha már statisztika. Egyik fél (feminácik) azt bizonygatják, hogy a nők márpedig mindig kevesebbet keresnek, másik meg azt, hogy ez nem igaz. Viszont érdekes módon arról a statisztikáról nem beszélnek, hogy mindezek ellenőre a pénz 57%-át nők költik el. Érdekes kérdés, hogy hogy rendelkeznek a nők több pénz felett, ha mindenféle közvélemény alapján állítólag kevesebbet vagy kb. ugyanannyit keresnek.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Máshol meg elválnak a szülők, van ahol meg a férfi elhúz pénzt keresni, stb
Valamikor ez kizárja a nagyszülők felét, valamikor meg cserébe a nagyszülők ugranak be az apa helyett.
Van az álltad elképzelt ideális család és van a valóság.

Van olyan nő aki elhiszi amit a szappanoperákban lát, a pali rengeteget keres ellenben 10 kor indul dolgozni és ebédre hazaér. Aztán szembejön a valóság sok pénz állt sok munka.

Ha gyerekenként lenne x év

Szolgálati időként kell továbbá figyelembe venni
...
a gyermeknevelési támogatás, a gyermekek otthongondozási díja, az ápolási díj, valamint a gyermekgondozást segítő ellátás, illetve gyermekgondozási segély folyósításának időtartamát, amennyiben az előírt nyugdíjjárulékot megfizették,
...
a terhességi-gyermekágyi segély és a csecsemőgondozási díj folyósításának időtartamát, valamint a gyermekgondozási díj 2000. január 1-jét megelőző folyósításának időtartamát, illetőleg az 1999. december 31-ét követő gyermekgondozási díj

jártak-e felsőoktatási intézménybe, és ha igen mennyi ideig

Szolgálati időként kell figyelembe venni,
öregségi nyugdíj esetén az 1998. január 1-je előtt a felsőoktatási intézményben nappali képzésben folytatott - legfeljebb azonban a képesítés megszerzéséhez a tanulmányok folytatása idején szükséges - tanulmányok idejét.

Gondolom, akik mostanában akarnak nyugdíjba menni és jártak felsőoktatási intézménybe, 1998 előtt tették ezt (néhány kivételtől eltekintve).
1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról

"Ha gyerekenként lenne x év"

Amit írtál az szolgálati időt jelent, nem korkedvezményt.

"jártak-e felsőoktatási intézménybe, és ha igen mennyi ideig"

A nyugdíj kiszámításánál szolgálati idő, de a ledolgozott 40 év megállapításánál nem. Az újabb generációknál meg már abba se számít.

"és főzött/mosott/takarított/gyereket nevelt akkor a nőknek semmilyen járulékfizetése nem volt"

A férfinak se, aki meg a ház körüli dolgokat intézte.

"(v.ö. mennyit adna ki manapság ezekért a szolgáltatásokért egy egyedülálló férfi)."

Most ezzel arra akarsz célozni, hogy egy egyedülálló férfi képtelen főzni, mosni és takarítani?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Arra akartam utalást tenni, hogy a régi világban (mondjuk 100 éve) egy család munkaközösséget alkotott, ahol a férfi ment dolgozni és kapott ezért pénzt, amiből fizette a járulékokat. Míg a nők az otthoni tennivalókat végezték el amiért nem kaptak ugyan fizetést, de nyilván férjük nem tudott volna rendesen dolgozni ha nem végzi el ezeket a dolgokat. Ha a férfinek kellett volna mosni/főzni/takarítani akkor ugye nem maradt volna idő dolgozni(nem volt még fagyasztott pizza meg mosógép!). Tehát a régi világban ezt a férfiak egyszerűen nem csinálták, hanem fizettek valakinek hogy megcsinálja helyettük. (Tulajdonképp most is fizetsz mert a boltba veszed a félkész ennivalót és a mosógépért is fizetsz.)

Ebből azt a következtetést levonni, hogy a férfiak munkája 100%-ot ér (mivel ő fizet a járulékot) a nőké meg 0 az egy kicsit meredek.

A mai világban amikor a mindennapi létfenntartás egy részét a gépek végzik és nőknek van ideje, hogy elmenjenek dolgozni attól még a régi beidegződések miatt még mindig van fenn aszimmetria a keresetek miatt. Egy átlag háztartásban még mindig a nő végzi a házimunkák többségét(ezért arányaiban kevesebbet tud dolgozni) és a férfiak igenis többet kapnak ugyanannyi munkáért mint a nők.

De hogy akarsz változtatni egy szerintem is káros gyakorlaton, ha arra a gyakorlatra szabod a törvényeket? Ugyanakkor ha már ennyire belemásztunk a házimunkába a nyugdíjkorhatár kapcsán, talán amellett se menjünk el szó nélkül, hogy egy átlagos nő az életének 30%-al kisebb részét dolgozik munkahelyen mint egy átlagos férfi a kisebb korhatár és a nagyobb várható élettartam miatt, bármiféle túlórát figyelmen kívül hagyva.

Ez merhetetlen.

Merthogy mi alapjan mered, hogy valaki mennyire ertekes a tarsadalomnak?
Hogy mennyi adot fizetett? Vagy hogy mekkora a vagyona?
Hany olyan pelda van, ahol a 'tulfizetett seggfej' kifejez elojon?

Aki 2-3 gyereket tisztesseggel felnevel, vagy aki tanar es egesz generaciok tanulnak tole tisztesseget, holott a fizetese a beka segge kornyeken mozog, az hol okes?

Miert keres 10x annyit egy informatikus, mint egy acs? vagy egy erdomernok?

Mert a fizeteseket a piaci kereslet/kinalat szabja meg.
A nyugdijat a fizetes szazalekaban fizetik.
Ergo kb. 0 koze van a felhalmozott nyugdijnak a tarsadalmi hasznossaghoz.

Es pont emiatt a legigazsagosabb az egyenlo nyugdijkorhatar. Hacsak nincs valami korszakalkoto otleted a fenti megoldasara.

"Miert keres 10x annyit egy informatikus, mint egy acs? vagy egy erdomernok?"

Erdőmérnökkel még nem dolgoztattam, de azt bizton állíthatom, hogy egy ács vagy kőműves mostanában összemérhető pénzért dolgozik egy informatikussal. Egy kőműves napidíja 40 ezer + ÁFA, ha segédet is hoz, akkor 60 ezer + ÁFA.

--
https://iotguru.live

> Vagy inkább arra, hogy függjön a pasijától és főzzön meg szüljön?

Nyilván, mi másra nevelném? Ha nem szül időben, akkor feleslegesen növeli a gyerek rendellenességeinek a kockázatát, ráadásul várhatóan kevesebb gyereke is lesz. A kor előrehaladtával kisebb az esélye az egészséges párkapcsolati kötődésre is.

Ezek miatt a legjobb, ha minél előbb házasodik. Azt meg nem lehet csak úgy, ha az urára (a pasi kifejezés túl modern számomra) bízza magát. Védőhálóként szeretnék még én is ott lenni neki, de alapvetően az urától fog függeni. Ki mástól függjön? A főnökétől? Az államtól?

Nem tudom a pontos számokat, de a termékenység maximuma, és az egészséges utód legnagyobb esélye valahol 14 és 19 év között van. Az biztos, hogy onnantól lefelé megy.

A nők princípiuma, hogy gyerekeket szüljenek, gondozzanak és neveljenek. Ahhoz, hogy a lehető legkönnyebben és legbiztosabban tudják betölteni a princípiumukat, a legjobb ha még 20 éves koruk előtt házasodnak, és amint összejön szülnek.

A felsőoktatás felesleges időhúzás, amíg kisgyerekek vannak, addig úgysem tudnak dolgozni, meg nincs is értelme. Ezért ésszerűbb akkor elkezdeni tanulni, amikor a gyerekek már nagyobbak. Elvégre az egyetemre járásból nem lehet kiöregedni, de a szülésből ki lehet. Egyértelmű tehát, hogy melyiket kell priorizálni.

Hogy anyagilag kijöjjön a képlet, egyrészt a szülőknek támogatniuk kell a lányukat, másrészt pedig kicsit idősebb már befutott, vagy tehetősebb családból való férjet kell fogni.

Ez az én életpálya modellem :-)

" Ezért ésszerűbb akkor elkezdeni tanulni, amikor a gyerekek már nagyobbak"

Erre nem tudja verni a mellét a femináci, hogy őt annyira elnyomták, hogy gyerekkel együtt járt be órára, ahol nem engedték szoptatni előadás közben.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"Mit lesz ha majd egy M. Richárd-ban találja meg a párját, elvégre befutott tehetős vállalkozó."

Kitagadom, mert cigánnyal kezdett. Meg jó szórakozást kivánok a purdékhoz.

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

LOL. nem ismered a befutott szó jelentését vagy máshogy értelmezzük.
M. Richárd a befutott nézd az kocsikat körülötte, hirdeti is, rendesen.

Közép osztály tol. a 19 éves lánynak min egy mester diplomát szánnak. Te azt mondod szüljön.
Tehetős hát elég kicsi a piac. 20 éves férj és megvan a lakás min 3 szoba +nappali (hátha egy fiú egy lány születik), 19 éves lány tanulást adja fel (csak tanulnia kell, nem munka mellet), ezután nyilván elvárás a hasonló lehetőség megteremtése, azaz takarítónő/bejárónő bébiszitter. Akik ez biztosítani tudják elég kevesen vannak (az ide tartozó fiuknak/férfiaknak ritkán ez a céljuk, húszon x évvel ezelőtt ismertem párat, a mentalitásuk, használd dobd el, nem feleséget kerestek).

Befutott? szerinted egy orvos mikor számít befutottnak? (Nem az aki fogorvos dinasztia legifjabb tagja, az inkább gazdag)
Jogász? (lásd egy sorral feljebb)
Vagy úgy egyáltalán rendszergazda, programozó?
Befutottra megadom az én meghatározásomat.
Önmaga teremtette meg a vagyont (lakás, kocsi, stb. lásd fent)
Mind a befutott mind a tehetősebb férfi részére elvárás lehet a magán egészségügy biztosítása kezdve a szüléssel aztán mindennel. Magán oktatás ovi (Prezi se véletlen csinál magán óvodát értsd egy befutott ember jobb oktatást nevelést szeretne a gyerekének mint az állami) Úgy ezeket egy tehetősebb család illetve egy befutott ember simán megengedheti magának. (Nyilván közbe (legalábbis nálad) az anyuka tanul nem dolgozik azaz viszi a pénzt és nem hozza)

Ezt jellemzően önerőből 35-45 éves korra érik el a férfiak, azt a lányt aki 14 és 19 kor között ilyen emberbe szeret bele te minek nevezed?

Apakomplexusos, jellemzően nem nézi a vagyont se azt, hogy befutott-e a férfi.

Máshogy értelmezzük. Oké, legyen akkor olyan, aki már elért valamit. Nem az a lényeg, hogy 5 luxusmercédesszel pózoljon, hanem hogy képes és hajlandó legyen eltartani egy családot. Nem csak a vagyon a kérdés, hanem a karakter, a tisztesség jelei, illetve a családi mintái is. A lányoknak meg kell tanulnia, hogy ezeket a jeleket felismerjék és értelmezni tudják.

Egy 35 éves férfi még nem öreg, sőt pont akkor van az SMV (Sexual Marketplace Value) tetején. Ideális férjjelölt lehet. De aki mondjuk 27-28 éves korára jó pályán van, már el is ért valamit, az is jó jelölt lehet egy 18 éves lány férjének.

Kb 100 éve ez még alapvető bölcsesség volt, mára pedig elképzelhetetlenül vaskalapos gondolkodásnak tartja a többség.

5 luxusmercédessz szimbólum hogy megvan minden bőven.
Amit leírtam nem tartalmazott 5 luxusmercédessz de pl az egészségügyet és a oktatást igen. ami azért elvihet pár luxusmercédessz nyi pénzt.

Máshonnan nézem az üzenetem az hogy legyen boldog, nem kel megvalósítani a szülők álmait
nem kell az sportolni amit a szülök erőltetnek (nem egyet láttam)
nem azt kell tanulni amit a szülök erőltetnek de ezt nálam sokkal jobban elmondja a Drót egyik epizódjában egy ügyvéd (rég láttam a kikötős történet szálban aki viszi a pénz kb a nagyapja még cipőpucoló volt azért dolgozott hogy a fia egyel feljebb tudjon lépni, az hogy az ő apja mi volt nem emlékszem, nyilván ő a jogász ő azt akarja hogy a gyermekei szabadon választhassanak).

Elért valamit ez mindig nézőpont kérdése szabolcsi zsákfaluból nézve egy pesti külterületi szoba konyha hatalmas emelkedés. (az árából a fél utcát megveheted) Ugyan ez egy 80 négyzetméteres panelból "hát ez nem egy nagy truváj, Pókutca Gazdagrét hát onnan már elég kicsi. Azt hiszem innen már menni fog, család anyagi helyzete határozza meg mi az az elért valami ami már számít. (Nem túl magasról már elindul elért vagy örökölt, nem rég néztem meg egy házat amit mostanában(idén) vettek, eladóknál az apuka meghalt kb 4 éve éppen egy ház vásárlása előtt, azóta a 2 fia 2 házat adott el, most még rendkívül jó parti mindkettő, vagy sem (mindkettőnek van még hol laknia)).

Egyébként nem tudom hol élsz, de ugyebár férfiak egy része arra panaszkodik a nők a pénzt nézik.

Nem az a gond hogy kevés ilyen nő van hanem az hogy magasabbra tették a mércét (ezért nem látod őket) megfordítva nem elég lent keresnek ezek a férfiak lehet ők tették magasra a mércét.

Az az igazság, hogy 18-25 között elkel a legtöbb férfi aki megfelel a mércédnek. A 35-45 évesnek meg jellemzően van egy elvált neje 1-2 gyerekkel. Másrészt láttam már olyan 40 éves férfit akinek a 18-20 éves nők tetszettek csak hát 42 évesen is a 18-20 éves nők tetszettek neki.
Szóval nőkből a kínálati oldal magas a férfiakból van hiány. 40x évesen ritkán rajonganak egy újabb csecsemőért valahogy már tudják az éjjel üvölt, az asszony nem boldog és boldog asszonnyal jobb a Sex.

100 éve hol?
A paraszt a parasztal lehetőleg azonos birtokmérettel, az iparos az iparossal nem árt ha azonos a terület vagy egymás mellet egymás alá dolgoznak (kőműves - ács), nemes a nemessel. De ami ma van az a szerelem.
Nyugodj meg most is kb az azonos vagyon találkozik. Régen is volt hogy a parasztnak nagyon szép lány lett és elvette a nemes, szegény paraszt jó-kiállású délceg fia is feljebb léphetett (azt nézték jól fogja bírni a munkát).

A világ nem változik, asszony is örült volna egy német prof vőnek meg két unokának. Igaz nem így mondta, "nem zavarná".

Hát a 35/18 párosítást én sem tartom jó ötletnek.

A férfi szexuális problémák mondjuk úgy, hogy 60 felett kezdődtek a régi világban (ma 20 év körül).
A feleség ekkor 43 éves és még megvannak benne a hormonok.

Filmek kimeríthetetlen tárháza szól erről (lásd Derrick, francia arisztokrácia), ahol a fiatal nőnek kevés már az idősödő férje és eljár a háztól.

Teljesen másképp viselkedik az ágyban ez 20 és egy 80 éves, ami problémát is okoz a valóságban.

Hát, közgazdaságilag a 40 éves korkedvezményes nyugdíjnál kevés nagyobb baromság van.

- gondolj bele, 40 éve folyamatosan van munkája, szükség van rá
- a legjobb képességű ember, az elmúlt 40 év alatt nem volt munkanélküli

Tehát: lehozod nyugdíjba a prémium munkavállalókat, a maradék meg dolgozhat 65 évig.

Az "igazságosság" és a józan ész nem mindig ugyanazt diktálja. Aki egyébként tud dolgozni, az dolgozzon!

Üdv! Felismerted a felosztó kirovó nyugdíjrendszer egyik hibáját, amit a politika tett bele, megnyugtatlak a többi hibát is.
Sajnos addig nem jutsz el, hogy azt nem a politika tudja kijavítani (Állam). Hanem a magán nyugdíj. Annyit kapsz amennyit betettél. Ha 10 év alatt sokat és nyugdíjba mennél akkor semmi gond.

A 40 éves korkedvezményes nyugdíjat akkor tették még bele amikor "munkanélküliség volt", illetve még nem látszott, hogy munkaerő hiány jön. (kicsit bonyolultabb, nővérek, szociális munkások, állami "hivatalnokok" ugranak bele jellemzően, ott meg cél a létszám csökkenés, nővéreknél nem de az az elfogadott veszteség úgyis magánkórházba járnak ott meg nincs nővérhiány)
Aki 40 éves korkedvezményes nyugdíjat választja az azért jelentősen alacsonyabb nyugdíjat fog kapni mint aki kidolgozza magát.
Arcvesztés nélkül jelenleg nehéz kivezetni, illetve a populisták/demagógok/kommunisták rögtön ráugranának (Azaz kb. a komplett ellenzék).

"Sajnos addig nem jutsz el, hogy azt nem a politika tudja kijavítani (Állam). Hanem a magán nyugdíj. Annyit kapsz amennyit betettél."

Igazából a magán nyugdíj sem oldja meg a problémát, inkább mélyíti.

Régebben a gyerek befektetés is volt, aki majd besegít a gazdálkodásban illetve majd öregségére segíti szüleit. Ezen megfontolásból "népszerűbb" a kínai egyke politikára válaszul a fiú gyermek, mert majd a mennyel költözik a fiús házba.

Ma már a nyugdíj rendszer egyik mellékhatásaként rosszabb "befektetés" lett a gyerek. Anyagilag jobban megéri a gyerekre fordított anyagiakat inkább akár magánnyugdíjra fordítani.

Társadalmi szinten, fenntarthatóbb volna egy felosztó-kirovó rendszer, amelyben nem a saját, hanem a gyermekek befezetéseit forgatnánk visza. Így a biztos nyugdíj forrása a jólképzett gyermekek lennének. Persze nem 100%-ban, mert az egyéni befizetéssel illetve baleseteket vagy egészségügyi problémákat kompenzálni kellene.

Nálunk szerintem jobban megfogalmazta más.
„Amíg munkaerőként értelmeződött a gyerek, addig sokan születtek, amikor már befektetésként, akkor kevesebben.”
Befektetés egyre drágább lett 4 elemi/polgári ha kijártad már a faluba feltörtél. Ajánlott Móricz Zsigmond Árvácska csak hogy meglegyen a kontraszt a munkaerőként szóhoz.
De nem csak ennyi, a nő rendelkezhet a teste felett. (nem a család legidősebb férfi tagja dönt a sorsáról adja cseréli el)
Kinyílt rengeteg szakma a nők előtt.
Leeset a gyermek halandóság. (messzebb mutató, előtte nem igazán érte meg a szülőnek kötődni a gyerekhez)
Megnőtt az életszínvonal.

Ma nem a nyugdíj rendszer egyik mellékhatásaként lett rosszabb "befektetés" a gyerek. Hanem mert az állam az általa magára vállalt (lehetőleg mindenki mást kiszorító) magatartása miatt drága lett felnevelni a jólképzett felnőttet. Magán bölcsőde, magán óvoda, magán iskola, (2 nyelvtudás) stb. Mellé a magán egészségügy csak hab a tortán. (kedves mosoly 20k szülés 1M)

Bár a társadalom mérnökök tudják hogy a társadalom egy komplex rendszer de mindegyik azt hiszi hogy nála van a bölcsek köve.
Társadalmi szinten, fenntarthatóbb volna biztos? Jólképzett gyermekek lehet lelépnek a hanyatló nyugatra (London, Berlin), valamiért elég kevesen a felívelő keletre (Moscow). Mivel a jólképzet gyerek drága tuti út az egykézéshez (magyar vidék egy része ezt előadta igaz a földért).

Kina igen a lány költözik a fiús házba csak várnak érte 20-30M zsetont. (nevezd nyugdíj alapnak, ez kb a társadalom alja még szerencse hogy takarékosak.)

Adok egy egyszerű példát, ép nem nagy örömmel nézem végig elvégre gyerek kori haverom.
Akollista SM család már a nagyszülők is korán haltak, édesanyja még él de dolgozik is, ő 14 éves kora óta alkoholista (villanyszerelő) asszony alkoholista, egyiket se hiszem hogy megéli a nyugdíjat. Egy szem lányuk melyik rendszerben járna jól?

Vagy pl. a nők mi a f*szért mehetnek be ingyen olyan szórakozóhelyekre, ahol a férfiaknak fizetniük kell. Emlékeim szerint 4-5 éve egy srác valami vizsgálatot vagy mit kezdeményezett, meg is kapta sok helyről, hogy nyápic, meg nincs élete, nincs barátnője; pedig a felvetés jogos. (Persze vannak ennél nagyobb problémák is, de na.)

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

> te mi a f*szert mennel be ilyen helyekre?

Egyfelől jogos; nem is tudom, mikor voltam utolára ilyen helyen. Másfelől a visszakérdezés nem változtat azon, hogy ez elég undorító gyakorlat. (Ha egy náci étteremben írnák ki, hogy cigányoknak/zsidóknak +30% felárat számítanak fel, azt is azzal intéznéd el, hogy minek menne/ment oda?)

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

- Ha kinyitom egy csajnak az ajtót és előre engedem - akkor jogtalan előnyre tesz szert ???
Nem rég vonaton utaztam - kb. 10éve nem történt ilyen - egy csajszi rózsaszín bőröndöt próbált felemelni - de 2x is próbálkozott mire oda értem, hogy segítsek...

Megköszönte és mondta, hogy ha lehet lefelé is segítsek - mondtam persze.

5-6 fiatal volt körülöttünk, senkinek nem jutott eszébe..

Aha, ja, persze. Erről még mindig egy két évvel ezelőtti sztori jut eszembe, mikor egy fesztiválon egy lányt "márpedig most velem táncolsz" gondolat mentén húztam el egy másik srác elől és táncoltattam meg rendesen. Valahogy mégiscsak maradt és a nyakamba borult a végén.

Utána látom FB-n, radikális állatvédő, némi feminista aktivista felhanggal.

Szóval valahogy mégsem arra a töketlenkedésre meg behódolásra volt igénye, mint amit hírdet fennhangon.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Én pedig ellenpéldát tudok dobni, előző munkahelyem, multi cég. Épp mentem le kajálni haverommal és láttam hogy jönni akarnak be páran, így kinyitottam az ajtót, mire a betörtető hölgyemény közölte hogy ő is ki tudja ám nyitni, nem kell itt erőlködni hogy bizonyítsam a felsőbbrendűségemet.
Pislogtam vagy két percig magam elé.

> Ha kinyitom egy csajnak az ajtót és előre engedem - akkor jogtalan előnyre tesz szert ?

Sosem értettem, hogy a férfi--női-egyenjogúsághoz hogy jön az előreengedés esete. Ti. utóbbi esetben valakit előre *kell* engedni, hiszen ketten nem férnénk át a nyitott ajtón -- eleve emiatt alakult ki az "előreengedős" illem.

Ezzel szemben pl. nincs olyan elkerülhetetlen körülmény, ami miatt a nőknek korábban *kell* nyugdíjba menniük, "mert ketten nem férfnénk át". (Kb. olyan ez, mintha egy széles kapun való áthaladáskor a férfiakat félreállítanák, és meg kéne várniuk, hogy egy nő áthaladjon; pedig kényelmesen át tudnának haladni egymás mellett.)

- - -
TransferWise refer
Humble Monthly refer

Az ismert jelző talán túlzó. Legfeljebb hírhedt. Van az az évi 42 ezer dollár és ingyen oktatás, amiért törli az online múltját és aggresszív meleg kisfiúból szende transznemű kislány lesz
https://genderdesk.wordpress.com/page/2/

Uh, a társadalom pusztulásra van ítélve... az előbbin egy link arról is szól a genderesdi támában, hogy bannoltak twitterről egy újságírót, aki "he" -ként hivatkozott egy kedves transznemű hölgyre, aki női kozmetikusokat perelgetett be, mert azok diszktiminálták őt azzal, hogy nem voltak hajlandóak bikinivonalat gyantázni a golyóira. De már az is tilos, hogy az igazi nevét használják felvett helyett a magát másnak definiáló entitásoknak. Ha egy bűnöző kitalálja, hogy másnaptól ő transznemű, akkor ő egy új ember, akinek nincs múltja.

Szóval... senkit sem érdekel, hogy ki minek képzeli magát, az csak rá tartozik. De amikor már az ő szabadságának nevében kötelezővé teszik vagy akár törvénybe foglalják, hogy mindenki élje át a pszcihózisát, az talán túlzás. Ha valóban átlagos életet szeretnének élni, akkor nem ugrálnának folyton a középpontba, hogy mindenki rájuk figyeljen, mert el vannak nyomva és aki nem vesz részt a játékukban az elnyomó... ja, hogy ha nem lenne a hiszti, akkor nem lennének középpontban. Ide vezet a populizums.

Honk, honk! Clown world.

Ha ezeket a "problémákat" 20 éve egy bohózatban látom, akkor nem hittem volna el. Azt hittem volna, hogy ezek meghülyültek. Most is azt gondolom :-)

Le kell cserélni ezeket a szar arcfelismerő rendszereket DNS elemzésen alapuló megoldásokra, és akkor rá lehet írni az akciós kuponra apró betűvel, hogy a kedvezmény alapja a biológiai nemi hovatartozás, és problem solved.

> Az a baj, hogy minket sem, csak alattomosan bekúszik az életünkbe ha akarjuk, ha nem.

Az álcivil szervezeteknek hála:

Amnesty International Magyarország
Békés Iskolák
EJHA Emberi Jogi Nevelők Hálózata
Háttér Társaság
Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
Magyar LMBT Szövetség
Melegség és Megismerés
Önállóan lakni – közösségben élni
UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány
MONDO – a TASZ gyermekjogi projektje

Az iskolák mérgezése már folyamtban van.

Ha már idézel a linkelt pdf-ből, akkor itt az eleje is:

" Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) fő célja, hogy az iskolai közösségeket az előítéletes alapú zaklatás elleni kiállásra, "

Ez jó és hasznos dolog.
Bár ha rasszista,homofób vagy akkor úgysem tudod elválasztani ezt a genderes-buzis témától.

Az Óvoda az önfeledt játék terepe és nem arról kellene szólnia, hogy pár éves kisgyerekeknek a még fejlődésben lévő agyát telenyomja a súlyos pszichés beteg a saját téveszméivel.

A "fejlett nyugaton", teljes természetességgel nyomatják a az LMBTQLOFASZ propagandát a Drag Queen elmebetegek a 2-3 éves kisgyerekeknek, és igen, ők is először csak elfogadásról, a másság tiszteletéről beszélnek, aztán jönnek majd a mesék, amikor micimackó ráébred, hogy ő tulajdonképpen kislány.

https://assets.lifesitenews.com/images/made/images/remote/https_www.lif…

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Azt tudom, hogy az egyháztól/papoktól sokkal könnyebben meg tudod a gyermeket védeni. Nem engeded templomba/hittanra/stb...ennyi. De ezek a szerencsétlen pszichés betegek mindenhol nyomulnak/nyomatják őket. Sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben vagy.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Tudom origo meg minden én sem szeretem, de ez nagyjából korrekt:

https://www.origo.hu/nagyvilag/20190128-homoszexualis-es-migrans-propag…

"Nem azzal van baj, hogy a gyerek megtudja, vannak nők, akik a nőket szeretik, és férfiak, akik a férfiakat. Ettől egyetlen gyermek sem válik meleggé. A gond az, ha az információval együtt azt is rákényszerítik a gyerekre, hogy neki erről mit kell gondolnia. Sokan tovább is mennek ennél: azt tanítják a gyereknek, hogy bármi lehet belőle, fiú létére lány és fordítva, mi több, bátorítják is, hogy próbálja ki az ellentétes nemi szerepeket."

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Ez egy úgynevezett csúszós lejtő típusú érvelési hiba. Van a bekezdés elején néhány tényszerű igaz állítás, aztán pedig ezzel való logikai kapcsolat nélküli egyre nagyobb ugrások után jön a végkövetkeztetés, aminek azonban semmi köze a bekezdés első részéhez.

--
https://iotguru.live

A homoszexualitás az egy pszichés betegség, megfelelő pszichoterápiával jól gyógyítható. Na most képzelj el egy pánikbeteget vagy egy kényszerbeteget (szintén pszichés betegségek ), aki bemegy egy óvodába 3-4 éves gyerekek közé és arról beszél, hogy neki mennyire nehéz elhagynia a lakást, szédül ha emberek közé kell mennie, vagy egy nap 10-szer kell kezet mosnia és minden reggel haza kell mennie megnézni, hogy bezárta-e az ajtót. Szerinted ezek mit váltanak ki egy egészséges kisgyermek agyában? Hasznos, jó dolgok ezek, biztosan ilyenekről kell beszélgetniük?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Senki sem kezeli erőszakkal a homoszexualitást mint ahogy a pánikbetegséget és a kényszerbetegséget sem.

Általában a homoszexuálisok más jellegű problémákkal is küzdenek és ha találnak egy jó -módosult tudatállapotokkal jól dolgozó - pszichológust, akkor általában a terápia hatására (mintegy mellékesen) ezek a nemiséggel kapcsolatos zavarok is javulnak vagy megszűnnek.

Nem tudom elégszer linkelni a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=3G2wiFECJmA&t=2040s

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Oké, a hivatalos pszichiátriai álláspont szerint pszichés rendellenesség, véleményem szerint meg betegség. Megengeded, hogy saját véleményem legyen? Köszönöm.

ja a pánikbetegek, kényszerbetegek terápiája is kamu abból a szempontból, hogy sok ember sajnos évtizedekig gyógyszereket szed a nyavalyáira ,amitől jobb esetben stagnál, rosszabb esetben egy nyáladzó zombi lesz. Még jobb esetben eltéved egy pszichológushoz, aki elavult módszerekkel dolgozik aztán járhat terápiára évekig. De találhat egy képzett módosult tudatállapottokkal dolgozó terapeutát is és meggyógyulhat 4-5 terápiás ülés alatt is. na kb ugyan ez a helyzet a homoszexualitással is.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"na kb ugyan ez a helyzet a homoszexualitással is"

Pusztán a véleményed szerint. Az én véleményem szerint meg ezért a véleményedért el kellene menned egy képzett módosult tudatállapotokkal dolgozó terapeutához és meggyógyulhatsz 4-5 terápiás ülés alatt is. Megengeded, hogy saját véleményem legyen? Köszönöm.

--
https://iotguru.live

Gratulálok, gyakorlatilag Magyarország és jelengeg az egész világ egyik legkiemelkedőbb pszichiáterének/pszichológusának a több évtizedes tudományos munkáját minősítetted.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Tudod, létezik olyan, hogy valaki mellett elmegy a világ, ez egy ilyen helyzet. Részedről pedig a tekintélyelvre való hivatkozás is egy komoly érvelési hiba.

A helyzet az, hogy pont olyan sikerrel lehet a szexuális orientáltságot gyógyítani, mint a hetvenes évekig gyógyították a balkezességet, lett egy csomó olyan látszólag jobbkezes, akik amúgy balkezesek voltak. Szerinted a balkezesség gyógyítható? Te át tudnál szokni a másik kezedre?

--
https://iotguru.live

Kérlek legközelebb linkeld, a teervelesihibad weboldalt is. Köszönöm.

Hát igen kurvára elment a világ és nem feltétlenül jó irányba. nyugaton kezdik pedzegetni a pedofília valamilyen szintű legalizálását is. legalább i kicsit tisztára mosni:

https://www.figyelo.hu/v/a-pedofilia-bun-barmennyire-is-szeretnek-tiszt…

Szerinted ezt legalizálni, engedni kellene? Mesélj mit gondoljak erről, mi a hivatalos liberális álláspont jelenleg?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Légy szíves, egy timecode-ot, hogy a videóban hol pedzegetik a pedofília legalizálását!
(A társadalmi elfogadása annak, hogy van, akinek ez a megmásíthatatlan szexuális preferenciája, nem legalizálás. Legalizálás az, ha dekriminalizálják, szóval csak okosan a keresgetéssel!)

Aha, csak a melegházasság is így indult. Először csak fogadják már el őket, aztán házasodhassanak, majd fogadhassanak örökbe (ha már önerőből képtelenek a reprodukcióra), meg támogassák őket ugyanúgy meg a többi, aztán most már jön az összes travi meg mindenféle is, mondván, hogy ha nekik lehetett meg társadalmi elfogadottság, meg a többi, egyébként is, aki nem fogadja el az nááááciiii...

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Most én is felhozhatnám a balkezes példát, mert a topiktársnak is ez a mániája. Régen büntették tessék most elfogadott. A pedofíliát miért büntetik? Büntetni kell szerinted? Legalizáljuk? vagy mit csináljunk vele? és kérlek ne álljunk itt meg mi a helyzet a nekrofilekkel például, hát milyen jogon nem vehetik el feleségül a sírból kiásott nagyanyjukat? Szerinted el kell őket fogadni? Ugye nem mondod azt, hogy nem, mert akkor kénytelen leszek rólad azt feltételezni, hogy egy nyomorult ,homofób,rasszista kis zsebnáci vagy. Azt meg nem szeretném....

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"nyugaton kezdik pedzegetni a pedofília valamilyen szintű legalizálását is"
Ezt próbáltad alátámasztani a Figyelő-cikkel, ami pedig a videóval. Szóval, várom, hol van szó legalizálásról? (Rémisztgetésről van a cikkben, te is ezzel próbálkozol.)

"Most én is felhozhatnám a balkezes példát, mert a topiktársnak is ez a mániája. Régen büntették tessék most elfogadott. A pedofíliát miért büntetik? Büntetni kell szerinted?"
A balkezesség nem okoz másnak sérelmet, a pedofília, nekrofília igen. Mi ezen olyan kurva bonyolult?

Náci kártyára kérsz linket, vagy megtalálod magad?

" a pedofília, nekrofília igen."

Hát a pedofília nézőpont kérdése (mi van, ha a gyereknek is jó?!?!), nekrofília max kegyeletsértés. Mondjuk ha figyelembe vesszük, hogy szándéknyilatkozatra képtelen, akkor kérdés, hogy a különféle műfaszt meg műpinát hova soroljuk, hiszen neki kis a beleegyezésük ellenére történik az aktus!

Egyébként mivel bűntették konkrétan azt, hogy ha valaki balkezes volt? Benne volt a törvények közt, hogy tilos bal kézzel írni?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"mi van, ha a gyereknek is jó?!?!"
Sőt! Minekmentoda, ugye?

"nekrofília max kegyeletsértés."
Szóval sért mást. Akkor ebben megegyeztünk.

"kérdés, hogy a különféle műfaszt meg műpinát hova soroljuk, hiszen neki kis a beleegyezésük ellenére történik az aktus!"
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
Bár, nem, legyen inkább, hogy szimplán hülye vagy.

(A balkezes dolgot ne kérd rajtam számon, nem említettem soha.)

"Bár, nem, legyen inkább, hogy szimplán hülye vagy."

Vagy még inkább: faszom tele van az egésszel, hogy már megint megy egy marginális kisebbség rinyálása.

Tudod, tolerancia nem azt jelenti, hogy automatikusan tapsolok is hozzá. Elfogadom, hogy léteznek melegek, de hadd ne kelljen már hozzá gratulálnom, aszisztálnom, büszkének lenni rájuk és hadd szólhassak már fel akkor, amikor úgy érzem, hogy belemásznak abba, ami nekem érték. stb.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem az evolóció már elég régóta megmutatta, hogy mi az egyetlen értékmérő, szóval ez alapján jöjj nekem, hogy ki mi alapján picsoghat más értékrendje felett.

Buzulás ilyen szempontból zsákutca. Ugyanígy egy csomó minden más is (meddőség, túl késői gyerekvállalás, család ilyen-olyan okon történő szétverése, mindenféle elkényelmeskedés, hogy jaj mi lesz a szabadidőmmel, ha lesz gyerek, stb.)

De mondom, elfogadom, hogy létezik. Gratulálni nem fogok hozzá. Büszkeségi prideolási kérdést csinálni meg végképp nevetséges, főleg annak tükrében, hogy itt ment a nagy bizonygatás, hogy de ez egy adottság. Akkor meg aztán végképp pofa be. Viszont tekintve a társadalomban elfoglalt arányaikhoz képest indokolatlanul felülreprezentált csoportok ezek, kiváltképp a médiában, filmekben. Indokot meg nem kaptam még arra, hogy miért kellene ennyire felülreprezentálni és ennyire megkülönböztetett figyelemmel követni ezeket a csoportokat.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Szerintem az evolóció már elég régóta megmutatta, hogy mi az egyetlen értékmérő, szóval ez alapján jöjj nekem, hogy ki mi alapján picsoghat más értékrendje felett."

Az evolúció meg, bizony. Kár, hogy amióta társadalom van, elvárások vannak meg értékek, azóta nem nagyon rúg labdába az evolúció, tehát evolúcióra hivatkozni ilyen témában faszság.

"Buzulás ilyen szempontból zsákutca. Ugyanígy egy csomó minden más is (meddőség, túl késői gyerekvállalás, család ilyen-olyan okon történő szétverése, mindenféle elkényelmeskedés, hogy jaj mi lesz a szabadidőmmel, ha lesz gyerek, stb.)"

És? Minden jel szerint a homoszexualitás nem örökletes. A család "szétverése" pedig a bigott vallási oldalról már rég megtörtént, aztán meg folytatódott azzal, hogy a szülők választottak házastársat a gyerekeknek (egy csomó kultúrkörben ez még mindig élő szokás) és egy kurvára hosszú időszak liberális picsogásának az eredménye az a házasság- és családmodell, amit te most minden erőddel értékként védeni akarsz.

"De mondom, elfogadom, hogy létezik. Gratulálni nem fogok hozzá. "

Én is elfogadom, hogy létezik a hozzáállásod, de gratulálni nem fogok hozzá.

--
https://iotguru.live

Már hogy a viharba ne lenne része a társadalom (vagy akár a technológiai társadalom) az evolúciónak? Ezek is eszközök, amik a faj túlélését segítik. Evolúció arról szól, hogy ki éli túl. Hideghez lehet úgy is vastag bundát, zsírréteget növesztesz, lehet úgy is, hogy ruhát gyártasz és fűtött lakásban laksz és könnyebb, ha ezt egy csapatban teszed. Megjegyzem, szerintem a vallások is ugyanilyen evolúciós képződmények: Arra a problémára jött válaszuk, hogy hogyan milyen szabályok szerint működjön egy adott közösség. Meg ugyanígy az államok létrejötte. Végeredményben mindegy, hogy Józskapistabá azért nem üti agyon a haragosát a kocsmában, mert a rendőr gumibottal virágoztatja az ánuszrózsáját vagy azért, mert attól fél, hogy pokolta jut: Béke van.

Család ugyanez: Eszköz, az utódlásra és annak biztosítása, hogy az önállóan meglehetősen életképtelen állapotban létrejött poronty eljusson az önálló üzemmódig. Nem azért szociális lény az ember, mert jól esik, hanem mert ez biztosította a nagyobb túlélést. A jól eső inger amolyan szabályozó, amire egy tudatos döntéssel tudsz reagálni. Stb.

Na ezért bassza sokak csőrét az, amikor a családnak mennek neki egyes csoportok: Magának az életnek és annak fenntartásának alapját kezdik ki ezzel még ha ezt tudatosan végig sem gondolják sokan. (Pl. Megállnak a vallási máznál)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Család ugyanez: Eszköz, az utódlásra és annak biztosítása, hogy az önállóan meglehetősen életképtelen állapotban létrejött poronty eljusson az önálló üzemmódig. Nem azért szociális lény az ember, mert jól esik, hanem mert ez biztosította a nagyobb túlélést. A jól eső inger amolyan szabályozó, amire egy tudatos döntéssel tudsz reagálni. Stb."

Egyébként a legjobban nem egy férfi és egy nő tudja eljuttatni az életképtelen porontyot az önálló üzemmódig, hanem egy ennél sokkal-sokkal nagyobb közösség.

"Na ezért bassza sokak csőrét az, amikor a családnak mennek neki egyes csoportok: Magának az életnek és annak fenntartásának alapját kezdik ki ezzel még ha ezt tudatosan végig sem gondolják sokan."

Biztos vagy benne, hogy ez nem csak egy félelmed, ahogy a száz évvel korábbi saxus-nak is megvolt a félelme, hogy mi lesz, ha szerelemből fognak házasodni a fiatalok? Vagy még korábbi saxus-nak is megvolt a félelme, amikor le akarták redukálni a család fogalmát egy férfi és egy nő kapcsolatára?

--
https://iotguru.live

Ja, mert a sokkal-sokkal nagyobb közösség majd valahogy random megszüli és nyilván mindenki mindenki iránt ugyanúgy kötődik, mint a legszűkebb körben. Hát persze.

Ezzel a szerelemből házasodtak dologról: Adjál már forrást arra, hogy régen nem így lett volna. Ne az arisztokráciából légyszi, hanem az emberek 99,9%-át kitevő egyszerű közemberekből. Igen, megvolt az, hogy illett a szülőktől is megkérni az engedélyt meg nyilván azok is próbálták jobb belátásra bírni az ifjakat, ha valami nagy fasságot akart valamelyik csinálni (igazából ez még ma is él), de az, hogy csak és kizárólag kényszer és érdekházasság lett volna az elég nagy hazugság számomra.

Az állító kérdés, mint érvelési hibát meg már unom. Ha nincsenek ellenérveid, ne akarj mást a számba adni.
----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ja, mert a sokkal-sokkal nagyobb közösség majd valahogy random megszüli és nyilván mindenki mindenki iránt ugyanúgy kötődik, mint a legszűkebb körben. Hát persze."

Pont ugyanannyi igazság van benne, mint abban, hogy egy gyerek önállóvá neveléséhez férfi és nő kell... merthogy te erről beszéltél. Miért csapongsz állandóan?

"Ezzel a szerelemből házasodtak dologról: Adjál már forrást arra, hogy régen nem így lett volna."

Fogsz például egy népdalos gyűjteményt és elolvasod. A dalok egyik fele arról szól, hogy nem azzal házasodnak, akit szerettek; a másik fele meg arról szól, hogy épp melyik szeretőjével csalja meg azt, akivel házasodott. A szerelemből házasodás egy liberális találmány, ami ellen az akkori saxus ugyanígy ki volt kelve magából, a mai saxus meg védi, mint hagyományt.

"Igen, megvolt az, hogy illett a szülőktől is megkérni az engedélyt meg nyilván azok is próbálták jobb belátásra bírni az ifjakat, ha valami nagy fasságot akart valamelyik csinálni (igazából ez még ma is él), de az, hogy csak és kizárólag kényszer és érdekházasság lett volna az elég nagy hazugság számomra."

Mert egy rózsaszínű köd van a fejedben, amikor több száz éves távlatba helyezed a házasságról és a családról alkotott képedet. Nézz körül esetleg Indiában, ott ma is széleskörűen elterjedt divat az, hogy a szülők megbeszélik a házasságot, a házasulandó felek pedig sokszor az esküvőn látják egymást először. Ez volt itt is, csak jó pár évtizeddel ezelőtt az akkori liberális söpredék mocskos és aljas módon kiharcolta, hogy te eltartott kisujjal tudjad ma védeni a házasság intézményét a további változásoktól.

--
https://iotguru.live

"Fogsz például egy népdalos gyűjteményt és elolvasod"

Igen, ismerem őket, köszi. Mondjuk ebből azt levezetni, hogy eleve nem is szerelemből házasodtak, jópofa, kiváltképp, hogy a szerető egyes tájegységeken azt jelenti, hogy valakinek a párja. Erdélyi, moldvai népdalokkal ilyen szempontból óvatosan.

India meg őszintén szóval nem érdekel. Nem az én kultúrám. Az érdekel, hogy Európában mi van.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Igen, ismerem őket, köszi. Mondjuk ebből azt levezetni, hogy eleve nem is szerelemből házasodtak, jópofa, kiváltképp, hogy a szerető egyes tájegységeken azt jelenti, hogy valakinek a párja."

Nem ebből van levezetve, ez egy lenyomata, egy jele annak, hogy az érdekházasságok voltak a jellemzőek a társadalom alsóbb szintjein is, nem úri huncutság volt, hanem teljesen közönséges esemény.

"Erdélyi, moldvai népdalokkal ilyen szempontból óvatosan."

Melyik tájegységen törvényes párja valakinek a szeretője?

"India meg őszintén szóval nem érdekel. Nem az én kultúrám. Az érdekel, hogy Európában mi van."

Úgy érted, Európában mi _volt_. Kérlek, nagyjából az, ami most Indiában van.

--
https://iotguru.live

"Melyik tájegységen törvényes párja valakinek a szeretője?"

Tessék, itt egy példa Moldvából:

https://folkradio.hu/radio/album/felvetel/7006/szeretom_e_tancba1

Gondolom pont a félrekufirc alanyának szokás gyűrűt adni.

De ugyanígy, Erdélyben is egy csomó szót máshogy használnak, ezt már többen mondták nekem kintiek. Ugyanilyen félreértett mondat pl. a "medve nem játék, nő nem ember, stb.", mert "magyarra" fordítva ez annyit tesz, hogy a nő nem férfi = másmilyen, mint egy férfi. Mondjuk amennyire tudom Szeged fele is kérdeztek olyat, hogy "gyerek-e a gyerek?" (=fiú-e?). Vagy pl. Gyimesben is jót derültem azon, hogy a tánctábor programjának végére azt írták, hogy "vendégek eltávozása". Mondom felénk eltávozás alatt azt értik, ha valaki meghalt.

Vagy egy másik számomra vicces sztori Szentgyörgyről vagy Csíkból, mikor egy középsulist valamilyen cserediák program keretén belül elhoztak Magyarországra mutattak neki mindenféle dolgot, pl. szüretet. Aztán a szülei kérdezték, hogy és mit adtak enni. Erre mondja, hogy kakast. Erre fel voltak háborodva, hogy mi az, hogy végeztetnek vele mindenféle fizikai munkát és csak kakast adnak neki? Majd kiderült, hogy kakas-pörköltről volt szó. Szentgyörgyön kakasnak ugyanis a pattogatott-kukoricát hívják. (Merthogy "olyan, mint a kakas taréja".)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Tessék, itt egy példa Moldvából: https://folkradio.hu/radio/album/felvetel/7006/szeretom_e_tancba1"

Biztos, hogy jól érted te ezt? :D

"Gondolom pont a félrekufirc alanyának szokás gyűrűt adni."

Nem, egyrészt gyűrűt nem a lány ad és bizony ebben a dalban nem ilyen egyszerű a helyzet, röviden az történt, hogy hogy más csaj lett az ember felesége, amit az éneklő zokon vett. A fogalmak amúgy rendben vannak, a szerető az bárki lehet a házasság előtt, szóval lehet szeretőből házastárs. Házasság után viszont a szerető már nem a házastársat takarja, ha szeretőről dalolnak. :)

Ja, jobbról a második vagyok én, ha már ennyire belementünk a népzenébe és a néprajzba: https://folkradio.hu/kampany/index.html

--
https://iotguru.live

Jó, most nincs időm előkeresni azt a videót is, ahol (ha jól emlékszem) Csángó bál előtt annak kapcsán valaki pont ugyanerről, hogy feléjük mit jelnetett a hitvány (sovány) meg a szerető szó és mekkorát pislogott a magyarországi párja, mikor az anyja azzal fogadta otthon, hogy "milyen hitvány szeretőt hoztál te ide nekem".

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

No, tegnap este volt egy kis időm, egyelőre nem sikerült megtalálni. Úgy emlékeztem, hogy a YT-n láttam, de akkor lehet nem ott. Valami reggeli beszélgetős műsor jellegű izé volt. Majd futok vele még egy kört.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ez volt itt is, csak jó pár évtizeddel ezelőtt az akkori liberális söpredék mocskos és aljas módon kiharcolta, hogy te eltartott kisujjal tudjad ma védeni a házasság intézményét a további változásoktól."

Ezzel vitáznék társadalommérnök szerepe túl van értékelve. Volt egy társadalmi változás I. világháború II világháború a nőket beengedték olyan munkahelyekre amik addig el voltak zárva előlük, lett önálló keresetük. Enyhült a függés sok esetben meg is szűnt. A férfiak egy része teher lett hadirokkant stb. Tiszazugi méregkeverők (társadalomkép, az erős férfi keresi a pénzt, az asszony főz mos takarít neveli a gyereket). Folyamatosan csökkent a mezőgazdaság szerepe, azaz az öreg hiába állt ki a porta elé fel is út le is út, ha nem azt teszed amit parancsolok, mert a gyerek esetleg elment a városba több pénzt keresni. Az hogy ennek a társadalmi változásnak az élére az akkori liberálisok álltak egy dolog (azok ma kő konzervatívnak számítanának), de a hullámot sem a szörfös csinálja legfeljebb csak kihasználja.

ui. Vidéki életszínvonal valamelyik Szent-Györgyi Albert könyvben volt, hogy az apja birtokán egy béres éves fizetése annyi volt mint egy csizmájának az ára. Szóval ezt választhatta a falusi szegény, vagy a városi esetleges meggazdagodást.

Társadalommérnökösködésre van egy mai példa is Kína 1ke politika, behúzták a féket szép lassan vissza is eset a szaporulat, egy ideje elkezdték kiengedni a féket, de nem igen akar megindulni a szaporodás. Szemléletesen behúzták hegymenetben a vonat fékjét, azt amikor közben felértek a közepesen fejlettek lapályára csodálkoznakvárják a hatást, hogy kiengedték a féket és nem indul el a vonat. Mert közben eltűnt belőle a motor „Amíg munkaerőként értelmeződött a gyerek, addig sokan születtek, amikor már befektetésként, akkor kevesebben.” azaz ha nem 1ke mérnökösödnek akkor is visszaesett volna a születésszám (nem lenne akkora gond a férfi többlet).

Szóval a társadalom változik, a politika legfeljebb kihasználja de nem igazán ő okozza, legfeljebb eltéríti.

Ő pedig már szép mozgalmuk és zászlajuk is van:

https://twitter.com/COMMUNIST_FISH/status/1012191868396941313

Sérelem? nézőpont kérdése? Mi van ha a nagyi úgy végrendelkezik, hogy halála után a teste szabadon felhasználható ilyen célokra? Meg hát egy halott testet ugyan már milyen sérelem érhet? Nem gondoltam volna, hogy ennyire maradi vagy!

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Szerinted ezt legalizálni, engedni kellene? Mesélj mit gondoljak erről, mi a hivatalos liberális álláspont jelenleg?"

Nem tudom, mi a liberális álláspont, de ez egy olyan téma, amit nem lehet minden esetben fehéren és feketén megítélni, mert minden ember és eset más. Nyilván vannak olyan esetek, amikor egyértelműen pedofília és vannak olyan esetek, amikor egyértelműen nem pedofília, közötte pedig ott van egy szürke zóna, ami mindig kérdéses, amiről beszélni kell. Ha beszélni kell róla, akkor van az a helyzet, ami a cikkben írva van.

Például Rómeó 19 éves volt, Júlia 13, színházban játsszák évszázadok óta, ez például pedofília? A mai értelmében igen, az akkori helyzetben nem.

--
https://iotguru.live

Egyrészt a belinkelt oldalon nem láttam sehol, hogy kisgyermek előtt kellene a témához kapcsolódó társadalmi vitát lefolytatni...

Másrészt, miért, mi történik, ha kisgyerek előtt beszélsz arról, hogy van pedofília, miről lehet megismerni és milyen egyéb vélemények vannak? Szerintem bőven beleférne például a Rómeó és Júlia elemzésébe az, hogy a szereplők hány évesek voltak és ez mit jelentett akkoriban. Mert ugye amúgy általános iskolában tananyag, sok más korabeli egyéb művel együtt, amelyeknél szintén elő-előfordult hasonló életkori és szerelmi helyzet.

--
https://iotguru.live

Attól függ mekkora az a kisgyerek. Az én értelmezésemben 6 évnél fiatalabb. És igen, nyugaton a női ruhába öltözött férfi transzvesztiták járják a bölcsődéket, óvodákat. terjesztve a propagandát. Ebbe bele férne a pedofília/nekrofília szerinted?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Attól függ mekkora az a kisgyerek. Az én értelmezésemben 6 évnél fiatalabb."

6 évnél fiatalabb is pedofil célcsoport például.

"És igen, nyugaton a női ruhába öltözött férfi transzvesztiták járják a bölcsődéket, óvodákat. terjesztve a propagandát. Ebbe bele férne a pedofília/nekrofília szerinted?"

És a pedofília mellett érvelnek az óvodában? Mikulás is járja a bölcsődéket és óvodákat, térdére ülteti a kölköket és terjeszti a propagandát. Szerinted mi történik, ha látnak a gyerekek transzvesztitát? Fertőző?

--
https://iotguru.live

"Semmi baj nem lesz ha a gyerek lát transzvesztitát. Akkor van baj, ha a transzvesztita a saját patológiáját állítja be normálisnak és erről beszél a gyerekeknek."

Milyen baj? Mikulást is lát minden évben, mégse válik mikulássá. Neked annyi a bajod, hogy megragadtál azon a szinten, hogy valaki attól lesz homoszexuális, mert megtetszik neki a dolog; ha meg beszélget egy jó pszichológussal, akkor majd elmúlik. De ez nem így működik, soha nem is működött így.

--
https://iotguru.live

Ne ferdíts! Egy normális szerető családban ahol mind a két szülő jelen van és szeretettel fordulnak a gyermek felé, ott nagyon kicsi az esély, hogy a gyermek homoszexuális lesz. Egy csonka családban, vagy ott ahol pl. az apuka nem foglakozik eleget a gyermekkel, nincs testi kontaktus, nincsenek közös játékok, nincs közös birkózás, hanem az apuka munkamániás, szigorú, elutasító ott a gyermek pszichésen sérülni fog. nem fogja tudni megélni a saját "férfiasságát" vagy éppen tudat alatt büntetni fogja magát a saját "férfias viselkedéséért" és igen elindul a homoszexualitás irányába. Ez egy hosszú folyamat és nagyon rásegít majd, ha megjelenik az óvodában vagy az alsó tagozatban a női ruhába öltözött bácsi, aki kb. egy hullámhosszon lesz ezzel a már félig meddig sérült pszichéjű kisgyerekkel.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Attól, hogy van apa meg anya az még nem biztos, hogy egy szerető teljes család. Írtam: az apának nagyon fontos szerepe van a szexuális orientáció kialakulásában. A homoszexuálisok apja nagyon sokszor elutasító, rideg, szigorú, munkamániás stb.. na most, hogy az ismerőseidnek milyen volt az apjukkal a kapcsolatuk te sem tudhatod, meg én sem, de lehet, hogy tudatosan ők sincsenek ezzel pontosan tisztában.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Peched van, ugyanis van, amelyiknél tudom, milyen a kapcsolata az apjával, szóval ez első állításod buktad.

"Egy csonka családban […] a gyermek pszichésen sérülni fog. nem fogja tudni megélni a saját "férfiasságát" vagy éppen tudat alatt büntetni fogja magát a saját "férfias viselkedéséért" és igen elindul a homoszexualitás irányába."
Arra, hogy a csonka családban felnőtt ismerőseim között nincs homoszexuális, hogyhogy, nem reagáltál? Összedőlne a kis képzelt világod?

Egyébként miért pont az apa (hiánya) miatt lesz valaki homoszexuális? Ez lesz a 4. kérdés, amit tényszerűen állítasz, de semmivel nem támasztod alá.

Hangzott el ebben a topicban már hasonló kaliberű következtetés:
https://hup.hu/node/164023?comments_per_page=9999#comment-2343700

SUM:
Aki csonka családban nő fel, ráadásul ellenzi a melegpropagandát = buzi

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Már megint félrebeszélsz és terelsz. Egyrészt ki beszél arról, hogy MOST milyen a kapcsolatuk az apjukkal? A lényeg, hogy gyermekkorukban kb. 6-8 éves korukig bezárólag milyen VOLT és ami még fontosabb, ezt ők hogyan élték meg.

Nem csak és kizárólag az apa hiánya (vagy érzelmi elhanyagolása ) miatt lesz valaki homoszexuális. De ez egy jelentős tényező. Szívesen levezetném neked, de tényleg látszik, hogy nem vagy azon a szinten, hogy kilépjél a komfortzónádból és új ismeretekre tegyél szert a témában.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Szívesen levezetném neked"
Mondjuk egy metaanalízissel alátámasztani nem lenne rossz, ha már... nem hiszem hogy ne lettek volna ezirányú kutatások. (illetve ha nem voltak, akkor mire is hivatkozol?)
Bár még így sem egyszerű, mert például nem könnyű olyanoknák vizsgálni a homoszexualitást, akik maguk sem ismernék be... ami viszont tényleg visszavezethető bizonyos nevelési paraméterekre.

"Szívesen levezetném neked, de tényleg látszik, hogy nem vagy azon a szinten, hogy kilépjél a komfortzónádból és új ismeretekre tegyél szert a témában."
Nem kell levezetni, elég egy ezzel foglalkozó tudományos vizsgálat linkje. (A korábbi három kérdés megválaszolása után.)

Közismert, hogy sokkal nagyobb az LMBTQ közösségen belül a depresszió, a droghasználat, az öngyilkosság, stb... én egy gyors guglizás után rögtön egy ilyenbe botlottam bele:

https://www.liebertpub.com/doi/pdfplus/10.1089/trgh.2015.0001

"Transgender identity was associated with higher oddsof reported discrimination, depression symptoms,and attempted suicides. "

Ezek mind ismert dolgok és most lehetne bólogatni, hogy igen hát szegények rengeteg a homofób, aki nem fogadja el őket és ezért ilyenek. Pedig sajnos az az igazság, amit már többször mondtam. Ezek az emberek sajnos csomagban kapják a rosszat kisgyermekkorukban. Akinek a nemiségével van problémája azt rengeteg más pszichés probléma is gyötri általában. És épp ezért tartom károsnak a homofóbiát, mert mint látható rendkívül érzékeny populációról beszélünk. Ugyan akkor a társadalmi elfogadás, a nem-átalakító műtétek, a hormonkezelések sem hozzák majd el a lelki békéjüket ezeknek az embereknek. A dolgok kisgyermekkorban csúsztak félre csak kisgyermekkorban lehet őket gyógyítani (megváltozott tudatállapotban, különféle erre szolgáló technikákkal)

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"És épp ezért tartom károsnak a homofóbiát, mert mint látható rendkívül érzékeny populációról beszélünk. Ugyan akkor a társadalmi elfogadás, a nem-átalakító műtétek, a hormonkezelések sem hozzák majd el a lelki békéjüket ezeknek az embereknek."
Hát, bazmeg, nekem sem hozná el a lelki békémet, ha homoszexuális lennék, és úgy gondolnák, hogy ezért melleket kell növesztenem és levágni a farkamat.
Ja, hogy nem sikerült a guglizás: már megint transzgenderre hozol cikket, nem a homoszexualitásról.

"Ne ferdíts! Egy normális szerető családban ahol mind a két szülő jelen van és szeretettel fordulnak a gyermek felé, ott nagyon kicsi az esély, hogy a gyermek homoszexuális lesz."

Ez faszság, kérlek alássan. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy ilyenkor kicsi az esély arra, hogy a gyermek balkezes lesz. Neked annyi a bajod, hogy felületes ismereteid vannak és ezen felül az a katasztrófa, hogy ezeket az ismereteket nem vagy hajlandó se bővíteni se átgondolni újra újabb tények ismeretében.

--
https://iotguru.live

A balkezességnek ehhez semmi köze. Értem én, hogy direkt nem akarod megérteni és folyamatosan almát hasonlítasz a körtével, de hidd el ez nem viszi előre a témát.

Oké akkor zárjuk rövidre: tehát véleményed szerint: egy felnőtt emberre semmilyen kihatással nincs, hogy gyermekkorában milyen volt a kapcsolata a szüleivel, hogy kisgyermekkorban milyen hatások érik? Ez olyan kb. mint ha azt nem értenéd, hogy az a nő akit gyermekkorában megerőszakoltak az ugyan már miért frigid, aszexuális. Gondolom egy ilyen nőnek is azt magyaráznád, hogy ugyan már dobja le a azt butyit a balkezesek is ledobják.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"A balkezességnek ehhez semmi köze. Értem én, hogy direkt nem akarod megérteni és folyamatosan almát hasonlítasz a körtével, de hidd el ez nem viszi előre a témát."

Tudod, az a helyzet, hogy a homoszexualitás pont olyan, mint a balkezesség. Értem én, hogy van egy régi kialakult képed a dologról, de azt a képet kicsit meghaladta a tudomány.

"Oké akkor zárjuk rövidre: tehát véleményed szerint: egy felnőtt emberre semmilyen kihatással nincs, hogy gyermekkorában milyen volt a kapcsolata a szüleivel, hogy kisgyermekkorban milyen hatások érik?"

De van, sehol nem írtam, hogy nincs hatással rá. De azoktól a hatásoktól nem lesz se balkezes, se homoszexuális a gyerek, ha amúgy nem balkezes vagy homoszexuális. Az állatok között is azért jelenik meg bizonyos szórásban nagyjából azonos százalékban a homoszexualitás a muslicától az orangutánig, mert gyerekkorukban más volt a kapcsolatuk a szüleivel vagy ilyen hatások érték őket, ugye? Akkor is, ha az a nyomorult szülő adott esetben csak lepetézett és még aznap elpusztult.

Nem lesz attól egy örökbefogadott jobbkezes gyerek balkezes, mert a nevelőszülei balkezesek; ugyanígy nem garantálható, hogy két jobbkezes szülő gyereke is jobbkezes lesz. Ugyanez igaz a szexualitásra, ha tetszik neked, ha nem. Mi lenne, ha próbálnál csak egy kicsit továbblépni és friss tények alapján újraértékelni a világról alkotott képedet?

--
https://iotguru.live

Az a helyzet, hogy igaz, amit ír.

Vannak emberek, akik azzal foglalkoznak, hogy a szexuális irányultságot hetero irányba módosítsák.

A terápia része az azonos nemű szülővel való békülés. A homoszexuálisoknál kimutatható statisztikailag a rossz kapcsolat az azonos nemű szülővel. Eddig tényekről beszélünk, a terapeuták tudják. Megpróbálják a sérült apa-fiú, anya-leány kapcsolatot helyrebillenteni, mert a szíve mélyén apát/anyát keres magának, amit nem kapott meg. A szülőkapcsolat rendezése gyakran vezet a szexuális irányultság helyrebillenéséhez.

A problémát persze fokozni is lehet, mert a homoszexuálisoknál a kiskorú megrontás is szép számban kimutatható. A homo/hetero arányt megnézed kiskorú megrontás alapján, messze a homo viszi a pálmát. Zömében sérült emberekről beszélünk, ahol a normális irányultság egy trauma miatt irányt változtat. Nem genetika, homoszexualitásért felelős gént még nem találtak.

Ha a papa homoszexuális kapcsolatot folytat a fiával és pénzt ad a gyermeknek, hogy hallgasson az anyja előtt, felnőttként is ezt fogja a gyermek csinálni. Pénzért szexuális szolgáltatást fog nyújtani. Durva, de generációkról generációkra száll az egész. Terapeuták mesélik, hogy apa megrontja a fiát, őt megrontotta apja, az apját meg a nagyapja.

A prostituáltak döntő többségél kimutatható, hogy gyermekként megfizették a szexért és a hallgatásáért. Tanult dolgokról van szó, amit ügyes terápiával gyakran helyre lehet rakni, csak az okát kell megtalálni.

"Vannak emberek, akik azzal foglalkoznak, hogy a szexuális irányultságot hetero irányba módosítsák."

Ja, vannak. Pont olyan sikerrel, ahogy a balkezes irányultságot tudták jobbkezes irányba módosítani, vagyis az eredményeket tekintve nagyjából sehogy. Ami sikert elértek, azok szinte kivétel nélkül kétkezes emberek voltak, akikből sikerült jobbkezest "módosítani".

"A problémát persze fokozni is lehet, mert a homoszexuálisoknál a kiskorú megrontás is szép számban kimutatható."

Mint ahogy heteroszexuálisoknál is. Van forrásod arra, hogy pontosan milyen arányok vannak? Szeretnék látni egzakt számokat, úgy látom, neked vannak ilyenek a tarsolyodban.

"A prostituáltak döntő többségél kimutatható, hogy gyermekként megfizették a szexért és a hallgatásáért. Tanult dolgokról van szó, amit ügyes terápiával gyakran helyre lehet rakni, csak az okát kell megtalálni."

Értem, de ennek meg nincs köze a homoszexualitáshoz, nyilván van egy csomó hatás, ami befolyásolja az emberek viselkedését, de könyörgöm, végtelen sok kutatás van már lassan a témában és mindegyikből az derült ki, hogy nem tudod befolyásolni a homoszexualitást és nem tanult viselkedés. Ha másképp gondolod, akkor mutass kérlek forrást arra, hogy a homoszexuális muslica mikor, hogyan és kitől tanulta meg.

--
https://iotguru.live

> végtelen sok kutatás van már lassan a témában és mindegyikből az derült ki, hogy nem tudod befolyásolni a homoszexualitást és nem tanult viselkedés

Más kutatási eredményt tudn'illik nem lehet lehozni. Olyan világban élünk, hogyha te az ellenkezőjét állítanád, a munkahelyedről is kirúgnának.
Ez minden szegletét behálózza a világnak, a legapróbb részletekig. Lásd német sajtó, migráns válság. Nyikkanni nem mernek olyan témában, ami nem PC.

Bizonyos USA államokban nem lehet egy ételre ráírni, hogy GMO mentes-e, mert rontja a GMO-s termékekbe vetett bizalmat...

Minden kornak megvannak az ideológiái: a Föld lapos, a szovjetek fölszabadították Magyarországot, a homoszexualitás egészséges, a migráció hasznos, a GMO ártalmatlan,...

Vallásról van szó, amit ha nem hiszel, akkor a rendszer megbosszul. Az államvallás téziseit nem kérdőjelezheted meg. Manapság nem máglyahalálra ítélnek, max. ha sokat ugrálsz, elmehetsz csövezni.

"Más kutatási eredményt tudn'illik nem lehet lehozni. Olyan világban élünk, hogyha te az ellenkezőjét állítanád, a munkahelyedről is kirúgnának."

Nyilván. Laposföld hívők is pont ezt mondják, miben különbözöl egy laposföld hívőtől?

Próbálták megcáfolni már a tudomány állításait sokan a homoszexualitásról, de úgy jártak, mint legutóbb a laposföldhívők, akik nem várt módon azt bizonyították, hogy görbül a Föld felszíne...

"Vallásról van szó, amit ha nem hiszel, akkor a rendszer megbosszul."

Mitől van abban biztos, hogy nem te vagy egy vallás áldozata, aki nem vesz tudomást azokról a tudományos tényekről, amelyek nem támasztják alá a hitét?

--
https://iotguru.live

Ha ennyire képben vagy, akkor írd le az eredményeket:

- a homoszexualitás génjét, ami miatt kialakul
- kutatási eredményt, ami bizonyítja, hogy az orientáltságot nem lehet megváltoztatni
- kutatási eredményt, amelyik bizonyítja, hogy nem tanult magatartásformáról van szó

Minthogy nem vagy laposföld hívő, gondolom tudod, hogy mi az a HOCD.
(Homosexual Obsessive Compulsive Disorder)

Érdemes pornófüggőek véleményét a www.nofap.com-on elolvasni. Szimpla pornóval kezdik heteroszexuális emberek, egyre keményebb pornóig eszkalálódik a függés, végül megállás nélkül melegpornót néznek, vagy leszbikus nőket. Ekkor a pornófüggő bizonytalanná válik a saját szexuális orientációjában is. Ez persze visszafelé is megtörténhet, a pornó homoszexuális orientációt is képes elbizonytalanítani, olyan embereknél is, akik már 10 éves korukban is a saját nemükhöz vonzódtak.

A HOCD az elég komoly állapot, orvosilag is kezelni szokták egyébként.

Tudom, a nofap-ról is vannak kutatási eredmények: "a pornó nem káros". Meg van több 10.000 gyógyult ember, akik nagyon boldogok, hogy meggyógyultak a placebo-tól. Nekik a gyógyulás fontosabb, mint néhány amerikai seggfej "tudományos" kutatási eredménye.

"- a homoszexualitás génjét, ami miatt kialakul"

Nem genetikai eredetű, a például a balkezességnek sincs génje, nem lesz két balkezes szülőnek balkezes gyereke és két jobbkezesnek se lesz feltétlenül jobbkezes gyerek, ez ennél egy picit bonyolultabb dolog.

"- kutatási eredményt, ami bizonyítja, hogy az orientáltságot nem lehet megváltoztatni"
"- kutatási eredményt, amelyik bizonyítja, hogy nem tanult magatartásformáról van szó"

Írtam korábban másnak, kezdjed innen az ismerkedést a témában: https://www.apa.org/about/policy/sexual-orientation

Idéznék az első bekezdésből:

The longstanding consensus of the behavioral and social sciences and the health and mental health professions is that homosexuality per se is a normal and positive variation of human sexual orientation (Bell, Weinberg & Hammersmith, 1981; Bullough, 1976; Ford & Beach 1951 ; Kinsey, Pomeroy, & Martin, 1948; Kinsey, Pomeroy, Martin, & Gebhard, 1953 ). Homosexuality per se is not a mental disorder (APA, 1975). Since 1974, the American Psychological Association (APA) has opposed stigma, prejudice, discrimination, and violence on the basis of sexual orientation and has taken a leadership role in supporting the equal rights of lesbian, gay, and bisexual individuals (APA, 2005).

Pár hetet el tudsz tölteni az olvasgatással, örömteli tanulást kívánok a témában.

"A HOCD az elég komoly állapot, orvosilag is kezelni szokták egyébként."

Ahogy például a heteroszexuális szexfüggőség is komoly állapot és orvosilag szokták kezelni. Oszt?

"Nekik a gyógyulás fontosabb, mint néhány amerikai seggfej "tudományos" kutatási eredménye."

Ja, laposföldhívők is pont így vannak azokkal a seggfejekkel, akiknek "tudományos" kutatási eredményeik vannak, amely szerint a Föld nem lapos...

Szóval már ott tartunk, hogy tudományos evidenciákat vetünk el, amelyek nem illenek a hitvilágunkba? Tényleg gondolkodj el, hogy mi különböztet meg téged a laposföld és a chemtrail hívőktől vagy az oltásellenesektől. Ugyanazokat a paneleket használod, csak más területen.

--
https://iotguru.live

Már az idézett "kutatások" a címe is hülyeség, bocs, de nem fogom elolvasni. Inkább értelmes dolgokat fogok olvasni, meghagyom az APA "tudósainak", hogy a saját faszságaikat olvasgassák. Vannak értelmes könyvek is a témában, csak nem jutnak el az APA-ig, mert nem trendi másként gondolkozni.

- a kerekes-szék normális
- a kerekes-székesnek lenni pozitív
- a kerekes-szék az emberi mozgás egy más kifejezése, de az is gyönyörű
- a kerekes-szék nem stigma, nem betegség, hanem önkifejezése egy mozgásformának

Semmi érteme egy kerekes-székes embert meggyógyítani, mert mozgássérültnek lenni egészséges.

Csinálok róla disszertációt, megveszem az Orczy-n a diplomámat hintem a nép közt a baromságokat, mint "neves" tudós.

Konkrétan az APA-t seggfejek gyülekezetének tartom, szóval hiteles forrást létszi. Amerika nyomja a melegpropagandát. Olyan, mintha "neves" iráni, orosz, vagy iszlám tudósokat idézgetnék, hogy miért elvetemültség a homoszexualitás.

"- a kerekes-szék normális
- a kerekes-székesnek lenni pozitív
- a kerekes-szék az emberi mozgás egy más kifejezése, de az is gyönyörű
- a kerekes-szék nem stigma, nem betegség, hanem önkifejezése egy mozgásformának"

Cseréljük ki a kerekes-széket arra, hogy balkezes. Szerinted a balkezesség normális dolog vagy kezelni való betegség?

"Csinálok róla disszertációt, megveszem az Orczy-n a diplomámat hintem a nép közt a baromságokat, mint "neves" tudós."

Csinálj... semmi akadálya nincs ennek. Tele van a világ azzal is, hogy a Föld lapos, még egyesületeik is vannak.

"Konkrétan az APA-t seggfejek gyülekezetének tartom, szóval hiteles forrást létszi. Amerika nyomja a melegpropagandát. Olyan, mintha "neves" iráni, orosz, vagy iszlám tudósokat idézgetnék, hogy miért elvetemültség a homoszexualitás."

Pont így állnak hozzá a témához például a laposföld hívők. A tudomány nem hiteles forrás nekik, a téma szakértői nekik seggfejek gyülekezete, akik nyomják a propagandát, hogy a Föld gömb alakú. Te pont olyan vagy, mint egy laposföld hívő, csak más a témád.

--
https://iotguru.live

Semmi köze a témának a balkezességhez. A homoszexualitás rendellenes viselkedés.
Walt Heyer exférfi, aki olyan emberekkel foglalkozik, akik megbánták a műtétet (róluk nem ír az APA, ilyen nincs).

https://vigyazo.blog.hu/2016/03/13/akik_megbantak_ferfibol_no_majd_ujra…

A pszichológiai beszélgetés helyett átoperálták.

Ezt a traumát például Walt Heyer esetében a nagymamája okozta, aki minden hétvégén vigyázott rá kisgyermekkorában, amíg a szülei dolgoztak. A nagyi állandóan lányruhába öltöztette az alig pár éves kisfiút, és csak akkor dicsérte meg, amikor ezeket a ruhákat hordta – a szülei tudta nélkül. Walt később hazacsempészte a ruhát, és otthon is előszeretettel viselte. Amikor a szülei rajtakapták, keményen igyekeztek elejét venni a további „keresztbeöltözködésnek”.

"Semmi köze a témának a balkezességhez."

Annyiban van, hogy azok a seggfej kutatók szerint teljesen más útvonalon ugyan, de hasonló mechanizmusok eredménye a balkezesség és a homoszexualitás kialakulása. Egyik se örökölhető, nem tanulható, nem fertőző és egy csomó egyéb szellemi és testi adottsággal jár egy csomagban, amely során másképp huzalozódnak az agyféltekék, más területek dominánsak, másképp fejlődik az agy, az idegrendszer és a test.

És ahogy jobbkezes szülőknek is lesz balkezes gyereke, illetve balkezes szülőknek is többnyire jobbkezes gyereke lesz; pont ugyanez a helyzet a homoszexuális gyerekkel, egyszerűen strict heteroszexuális szülők boldog és idilli családjában is születik homoszexuális gyerek. És igen, a születés pillanata előtt már eldőlt, hogy egy gyerek balkezes vagy homoszexuális lesz-e, nem későbbi hatások eredménye. A későbbi hatások annyit tesznek hozzá, hogy mennyire kell elnyomnia a balkezességet vagy a homoszexualitást. Mennyire vállalja be, hogy egy ügyetlen jobbkezes vagy aszexuálisnak tűnő heteroszexuális lesz-e belőle.

Tudományos szempontból pont ugyanúgy mondhatod egy balkezesre, hogy rendellenes viselkedés, mint egy homoszexuálisra. És a tudománynak megvan az az előnye, hogy attól nem lesz a Föld lapos, hogy a népesség többsége úgy gondolja. Szóval értem én, hogy te inkább hiszel valamiben, mint elfogadsz tényeket, de ezzel csak a laposföld- és a chemtrail hívőkkel vagy az oltásellenesekkel kerülsz egy ligába, csak a rögeszmétek különbözik.

"A homoszexualitás rendellenes viselkedés."

Ahogy a balkezesség is az volt évtizedekkel korábban errefelé és még mindig az a világ nyomorultabb részén, amit kezelni akartak, nem sok sikerrel.

"A pszichológiai beszélgetés helyett átoperálták."

Értem, de ennek nincs köze a homoszexualitáshoz. Szerintem te is kevered vagy direkt összemosod a homoszexualitást és a transzneműséget.

--
https://iotguru.live

"Ebben te biztos vagy? :D"

Szerinted a balkezesség tanulható? Kicsit tudod ügyesíteni a bal kezedet jobbkezesként, de a közelébe nem fogsz érni a jobb kezed ügyességének. Kivéve, ha ún. kétkezes vagy, csak nem tudtál róla.

Ugyanez igaz a homoszexualitásra, hiheted úgy a kutatási eredmények ellenére, hogy tanulható, de ennyi erővel hiheted azt is a kutatási eredmények ellenére, hogy a Föld lapos.

--
https://iotguru.live

Tanulható, gondolj csak az amputáltakra (akár a lábaddal is megtanulhatsz enni, irni...). Ugyanez igaz a homoszexualitásra is. Ha a fogékony korban a gyerek azt látja otthon hogy apu és apu falják egymást, akkor az lesz a követendő példa. Magyarázhatsz mást, de attól még ez van. Pl. Akit gyerekkorában szexuális abúzus ért, az nagyobb eséllyel lesz felnőtt korában maga is bántalmazó (erre mit mondasz?).

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"Tanulható, gondolj csak az amputáltakra (akár a lábaddal is megtanulhatsz enni, irni...)."

Nyilván tudod használni most is a bal kezed, nem lóg élettelenül, ugye? Egyszerűen nem lesz soha olyan ügyes, mint a domináns kéz, minimálisan tudod csak fejleszteni.

"Ha a fogékony korban a gyerek azt látja otthon hogy apu és apu falják egymást, akkor az lesz a követendő példa. Magyarázhatsz mást, de attól még ez van."

De nem ez van baszki, linkeltem egy csomó dolgot a témában, nem ez van. Félhetsz ettől a dologtól, mert nincsenek ismereteid a témában, az ezzel foglalkozó kutatásokat pedig figyelmen kívül hagyhatod, de ettől még nem lesz az alaptalan félelmed valós. Pont olyan a hozzáállásod a témában, mint az oltáselleneseké az oltásokkal kapcsolatban.

"Akit gyerekkorában szexuális abúzus ért, az nagyobb eséllyel lesz felnőtt korában maga is bántalmazó (erre mit mondasz?)."

Ennek mi köze a homoszexualitáshoz?

--
https://iotguru.live

Nem, nem velem nem értesz egyet, hanem a témában történő kutatásokkal és szakmai konszenzussal nem értesz egyet. Ha szeretnéd vitatni ezeket, akkor megteheted, csak ki kell állja a tudományosság próbáját a véleményed.

Te hova teszed azokat, akik például a Föld lapossága elleni összes tudományos tényt és eredményt lesöprik azzal, hogy "igen, de szerintem..." vagy azzal, hogy "azok a seggfejek részei az összeesküvésnek, ezért nem számítanak..."? Ugyanezeket a paneleket tolod, mint ők, csak más a rögeszméd, másban nem tudod felvenni a fonalat és eljutni odáig, ahol és amiért a tudomány tart...

--
https://iotguru.live

> Félhetsz ettől a dologtól, mert nincsenek ismereteid a témában

Neked is csak melegpropaganda ismereteid vannak. Ha szükségét érzed, küldök neked egy-két bibliai idézetet, hogy bővítsd a látóköröd.

Javaslom keresztény, iráni, iszlám, vagy orosz oldalak olvasását is ugyanebben a témakörben, hogy ne csak propaganda anyaggal bővítsd a tudásod.

Lehet, hogy az ő tudósaik más eredményre jutottak. A másság pedig fontos.

"Neked is csak melegpropaganda ismereteid vannak. Ha szükségét érzed, küldök neked egy-két bibliai idézetet, hogy bővítsd a látóköröd."

Küldjél. Aztán én is küldök egy-két bibliai idézetet, meglátjuk, hogy azokat mennyire tartod be. Áll az alku?

"Javaslom keresztény, iráni, iszlám, vagy orosz oldalak olvasását is ugyanebben a témakörben, hogy ne csak propaganda anyaggal bővítsd a tudásod."

Ahja, tehát mert a vallások szerint a világ kora ~6000 év, ezért a seggfej tudósok hiába beszélnek milliárd évekről meg evolúcióról, inkább olvasson az ember egy-két ezer éves szentírásokat a témában. Te amúgy ezt komolyan gondolod? Kezdek kételkedni a józan eszedben.

"Lehet, hogy az ő tudósaik más eredményre jutottak. A másság pedig fontos."

Fontos, ahogy az is, hogy a kutatások eredményei függetlenül reprodukálhatóak legyenek. És ebben egyelőre nem nagyon vezetnek az vallási alapokon szerveződő tudósok, se az orosz tudósok.

--
https://iotguru.live

> boldog és idilli családjában is születik homoszexuális gyerek.

Elvétve előfordul, csak nem jellemző. Rendszerint súlyos traumákat hordoznak magukban, ami a családban gyökerezik.

Egyébként nem a homoszexualitás az egyedüli rendellenes szexuális orientáció, ami trauma eredménye.
Az aszexualitás sokkal gyakoribb (sosem kezd párkapcsolatba), szintén rendellenesnek mondható, csak sokkal elfogadottabb.

A legtöbb gyermek amikor megszületik a teljes egészséges nemiséget magában hordozza. Növekedés közben maradandó behatások érhetik, az egészséges szexualitás sérül, aminek következménye az orientáció megváltozása, vagy megszűnése.

"Elvétve előfordul, csak nem jellemző. Rendszerint súlyos traumákat hordoznak magukban, ami a családban gyökerezik."

Nem, nem elvétve fordul elő, hanem elég gyakran és nincs köze a súlyos traumákhoz. Ezt már rég meghaladta a tudomány.

"Egyébként nem a homoszexualitás az egyedüli rendellenes szexuális orientáció, ami trauma eredménye."

Nyilván nem lehet egyedüli, mert nem trauma eredménye.

"Az aszexualitás sokkal gyakoribb (sosem kezd párkapcsolatba), szintén rendellenesnek mondható, csak sokkal elfogadottabb."

Az aszexuális nem azt jelenti, hogy sosem kezd párkapcsolatba.

"Növekedés közben maradandó behatások érhetik, az egészséges szexualitás sérül, aminek következménye az orientáció megváltozása, vagy megszűnése."

Én értem, hogy képtelen vagy befogadni a témában kurrens tudományos eredményeket, de az orientáció nem változik meg, az már a születés pillanata előtt kialakul. Ha tetszik neked, ha nem. Pont olyan vitázni veled a témában, mint a Föld laposságáról egy laposföld hívővel, hited és hiedelmeid vannak a témában, amelyeknek ellentmondó tényeket képtelen vagy feldolgozni. Beszélj homoszexuális emberek teljesen átlagos szüleivel, és nekik mondd el ugyanezt, hogy biztos valami trauma okozta a dolgot...

--
https://iotguru.live

Az államvallás-nak nem része a tudomány.
Államvallás amikor azt hiszed hogy az állam meg tud oldani egy problémát és rá vársz. Illetve amikor azt mondod tegyen valamit mert itten van ez a probléma oldja meg.

Pár példa VI. - VII. kerület X millió forintos parkoló-mérleg díj. Véletlenül sem az a gond hogy (tippelem) van a kerületbe 30k parkoló és kiosztottak a lakosoknak 50k engedélyt á nem. Most majd lesz hely.
Aztán ebből jönnek olyan ölteket, hogy az albérlet kérdés a airbnb szabályozásával oldják meg. Mennyit is tett ehhez a helyzethez pont az állam? pl mennyi vendégmunkás jelent meg Budapesten? Építettek nekik Munkásszálast? (Már épülnek csak a toborzást államilag kicsit hamarabb kezdték támogatni, helyes sorrend építem a munkásszálast majd kezdek toborozni de hát én nem vagyok olyan okos mint az Állam), Felsőoktatás kertszám feltornázása épült hozz kollégium? Szűkítése, röghöz kötés, reakció közép osztály elkezdte nézni az EU egyetemeket, hatás a gyerek kimegy ott marad ugyan az üres szobája, amit nem adnak ki, ellenben a Budapesti egyetemre a helyére jön egy vidéki annak viszont kollégium vagy albérlet kellene. Az államvallás az amikor azt hiszed, hogy az állam megoldja a problémákat és nem maga a probléma.

Az államnak van helye de túl sokat várnak tőle és túl sokra mondja, hogy majd megoldja.

Kicsit más végről megfogva a történetet: ha valakinek valami örökletes betegsége van, akkor se azt mondjuk, hogy á, ez a tök normális, egészséges állapot, elfogadni, együttélni lehet vele, de nem ezt tesszük meg normának.

Ezt kellene már megérteni, hogy ez veri ki a biztosítékot sokaknál, amikor egy, az élet normalitásának ellentmondó dolgot próbálnak beállítani normálisnak.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Kicsit más végről megfogva a történetet: ha valakinek valami örökletes betegsége van, akkor se azt mondjuk, hogy á, ez a tök normális, egészséges állapot, elfogadni, együttélni lehet vele, de nem ezt tesszük meg normának."

Senki nem akarja normává tenni.

"Ezt kellene már megérteni, hogy ez veri ki a biztosítékot sokaknál, amikor egy, az élet normalitásának ellentmondó dolgot próbálnak beállítani normálisnak."

Azt kellene megérteni, hogy ez nem fertőző, jórészt magzati korban ért különféle hatások eredménye, kis részben anyai ágon örökletes, és nem lehet eltanulni (eljátszani és elnyomni tudod, hogy nem vagy homoszexuális és viszont). Az élet normális velejárója, szinte minden kétivarú állat populációban előfordul néhány százalékban, teljesen természetes, mint ahogy a balkezesség is az, ami szintén hasonló hatások eredménye és nem olyan rég még ezen a környéken is hasonlóképpen vélekedtek róla.

Nem lesz attól egy örökbefogadott jobbkezes gyerek balkezes, mert a nevelőszülei balkezesek; ugyanígy nem garantálható, hogy két jobbkezes szülő gyereke is jobbkezes lesz. Ugyanez igaz a szexualitásra, ha tetszik, ha nem.

Egyébként mit szeretnél? Mi a célfüggvényed? Magzati korban elvégzett több vizsgálat után szakítsák meg a 3-6 hónapos terhességet? Vagy lőjék a Dunába, amikor kiderül, hogy homoszexuális? Vagy az élet van annyira szent, hogy szülessenek meg, nőjenek fel kitaszítottként és húzzák meg magukat életük végéig?

--
https://iotguru.live

"Pedofil az, aki olyanhoz vonzódik, akinek még nem jelentek meg a másodlagos nemi jellegei."

Ez technikailag igaz, de a közbeszédben azért jóval tágabb ez a fogalom, szóval ha összefutsz vele (mikor jellemzően nem pszichiáterek beszélgetnek róla), nem feltétlenül ezt kell érteni alatta.

Apámmal megpróbálták a hatvanas évek derekán. Az lett a vége, hogy mindkét kezével ugyanúgy tudott mindent: írni, szerelni meg ilyesmi. Ugyanaz volt az aláírása mindkét kézzel, max nagyítóval tudtad volna meglátni melyikkel írt, mert a görbületekben biztosan a másik oldal felé lett volna nyomva a toll. Nem tudom, hogy jó-e vagy sem, csak érdekességképpen mondtam.

Jah mivel kérdés lesz, gyorsan válaszolok is: szerelni forrasztani műszerészkedni jobb kézzel dolgozott, amíg dolgozott. Írni szinte mindig a balt használta. És mivel ez is kérdés lesz, a leszoktatás módszereit ő eléggé zokon vehette, mert erőszakként mesélte el meg ilyesmi - mindenki más meg azt mondja aki látta akkortájt a sztorit, hogy faszság az egész, mese habbal. Semmilyen erőszakos dolog nem volt benne, tehát nem ütötték, nem rugdosták és nem is terrorizálták. Fene tudja, hogy van ez. Én arra hajlok, hogy apám agyréme a körítés.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Apámmal megpróbálták a hatvanas évek derekán. Az lett a vége, hogy mindkét kezével ugyanúgy tudott mindent: írni, szerelni meg ilyesmi."

Persze, vannak ún. kétkezes emberek, ő egy ilyen kétkezes, aki mind a két kezét egyforma ügyességgel tudja használni. A nagy többség viszont vagy a jobb kezére vagy bal kezére sokkal ügyesebb, a másik kezére meg ügyetlen. Valamennyire fejleszthető a másik kéz, de a többségnél a közelébe nem tud kerülni ügyességben, bármennyit is gyakorol.

--
https://iotguru.live

Bár valószínűleg nem elérhető de érdekelt volna 1970-1990 mit gondolt a válásról. Egy elég alap propaganda volt hogy a szülők ne váljanak el, mert az iskolába kisebbségbe kerül a gyerekük és az rosszat tesz a fejlődésnek. Mert ugye ebből ma az következne hogy elég sok iskolába kellene propagálni, hogy aki még nem vált el az iszonyat gyorsan tegye meg hisz kisebbségbe került a gyereke.

"Bár valószínűleg nem elérhető de érdekelt volna 1970-1990 mit gondolt a válásról."

Lehet 20-30 év múlva, őskövület lesz, hogy a gyerek-szülő kapcsolat egy életre szól. Régebben csak kivételes esetekben váltak a szülők, ahogy ma csak kivételes esetekben "válik" a gyerek, kerül "lelenc házba" vagy nevelőszülőkhöz.

Ahogy valakinek érzelmi kötődése megkophat házastársa irányába, úgy megkophat szülő-gyerek relácicóban is. Ma megszólnának valakit, hogy lemond a gyerekemről mert már nem szereti vagy nem tud vele együtt élni, ahogy régebben megszólta a falu, ha valaki válni akart.

Biztosan nem pszichiátriai inkább pszichés, és attól függ mit tekintünk homofóbiának, ez azért elég tág fogalom. Annál aki a homokosok "halálát kívánja" vagy a pride felvonuláson ott áll szélen és gyalázkodik, biztosan nincs valami rendben. Aki nem szeretne homokos propagandát az óvodákban, az nem hiszem ,hogy pszichés beteg lenne.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Jaj... A gyerekek szerintem megállnak a fejlődésben, miután egy ilyen kinézetű valakit látnak. Azért valami önkritikája lehetne. Szerintem függetlenül a beállítottságától, ami nem érdekel, ez ripacskodás magamutogatás, ami szerintem egy tök másik kérdés.

Önkritika? A homoszexualitás az csak egy dolog abban a csomagban amilyet egy ilyen beteg ember útravalóul kapott. Ezek általában súlyosan sérült pszichés betegek sok társult pszichés betegséggel. Azt hiszem az ilyenre mondja a köznyelv, hogy deviáns. Egy ilyentől vársz önkritikát?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Az ismerőseim között tudok homoszexuális emberekről, többről is, és teljesen normálisak egyébként. Pl: Széles ívben tesz rá, hogy más mit gondol róla, nem mutogatja magát, nem érzi úgy, hogy nem fogadják be, nem gondolja, hogy hátrányos megkülönböztetés éri, vagy bármit ki kellene harcolnia, meg van békélve saját magával. Ha valaki mégsem fogadná el, tudja, hogy az nem az Ő baja. Normálisan öltözködik, beszél, nem akar senkit megtéríteni. Az ismerősei kedvelik, jó melóhelye van, stb... Akiket én ismerek, azok ilyenek, teljesen rendben vannak.

Ezért gondolom, hogy ha a pride-on papnak öltözve, vagy tangában angyalszárnyakkal lóbálja pöcsét valaki egy kamionon, hogy megmutassa végre, hogy Ő más, akkor ott tényleg gond lehet, pl teljesen hülye az illető. Ezt próbálja meg úgy beállítani, hogy ez teljesen normális dolog, hisz Ő csak más mint a többi ember, és szegényt nem fogadják el. Ez veri le a biztosítékot sokaknál. Érthető, ha valaki nem akarja, hogy pl ezt a gyereke akár csak a tv-ben végignézze vasárnap ebéd után, pl én sem szeretném, mint ahogy a fenti óvodát sem, ezzel a kikent faszival.

"Senki sem kezeli erőszakkal a homoszexualitást mint ahogy a pánikbetegséget és a kényszerbetegséget sem."

És a balkezességről mit gondolsz? Az is megjárta az útját az utóbbi évtizedekben az erőszakkal kezelendő pszichés betegségtől addig, hogy nem már betegségként kezelik, mert nem betegség... nem betegség itt, ezen a környéken, mert vannak a világnak olyan részei, ahol bizony még mindig erőszakkal "kezelik" a balkezességet.

"Általában a homoszexuálisok más jellegű problémákkal is küzdenek és ha találnak egy jó -módosult tudatállapotokkal jól dolgozó - pszichológust, akkor általában a terápia hatására (mintegy mellékesen) ezek a nemiséggel kapcsolatos zavarok is javulnak vagy megszűnnek."

Bocsánat, de ez faszság, bármennyiszer is akarsz linkelni egy videót, ami épp alátámasztja a véleményedet, olvass és nézelődj kicsit szélesebben. A nemi orientáció nem egy bináris tulajdonság, merthogy a természetben nincsenek bináris tulajdonságok, mindenki egy skálára feltehető a különböző tulajdonságai mentén, amin tud valamennyit mozogni külső hatásokra. Az, hogy mennyi mozgástere van, az változó, egy balkezesből egy jó pszichológus tud faragni egy kétbalkezest, ahogy egy homoszexuálisból is tud faragni aszexuálist. Ha az ember épp kétkezes vagy biszexuális, akkor persze lehet belőle egy kiváló jobbkezes vagy heteroszexuális, csak ez ritka dolog.

--
https://iotguru.live

Az hogy milyen nemi szerve van az bizony bináris. ha ő nem tud azonosulni a biológiai nemével az bizony patológiás, bármennyire is tagadod.
Ha neked két lábad van és te azt hajtogatod, hogy neked bizony 3 van és nem hisznek neked akkor is ők jönnek szembe az autópályán ugye?
----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Az hogy milyen nemi szerve van az bizony bináris. ha ő nem tud azonosulni a biológiai nemével az bizony patológiás, bármennyire is tagadod."

Egyrészt ez se ilyen tiszta dolog (tényleg olvass kicsit utána, nem fog megártani), másrészt ugyanez az érv volt a balkezesség ellen, hogy van jobbkeze, használja azt, ha meg nem tud ezzel a helyzettel azonosulni, akkor bizony patológiás.

"Ha neked két lábad van és te azt hajtogatod, hogy neked bizony 3 van és nem hisznek neked akkor is ők jönnek szembe az autópályán ugye?"

Én értem, hogy a szemedben ez egy ilyen helyzet, de ez meg tud változni, hogy kicsit is utánanézel a tényeknek és nem egy ismerethiányban kialakított prekoncepciót próbálnál ráerőltetni a helyzetre.

--
https://iotguru.live

Ismét leírom, ( a nyugati társadalmakban )manapság egy balkezest sem kényszerítenek jobbkezességre. Mint ahogy egy homoszexuálist sem heteroszexualitásra. Egy homoszexuális fejéhez sem tartanak pisztoly, hogy másképp élje meg a szexualitását. Ez az ő pszichés betegsége, mint ahogy a kényszerbetegnek vagy a pánikbetegnek is meg van a saját nyomora.

A gond akkor van, amikor a patológiás ember a saját nyomorát erőlteti az egészséges szexualitással rendelkező emberre. Ő azt látja normalitásnak és szerinte a normális a nem normális. Furcsa lenne látni a kényszerbetegek méltóság vonulását, ahogy büszkén masíroznak a Budapest utcáin és közben folyamatosan egy lavórban csutakolnák a kezüket. Ez még oké ezen max egy jót mosolyogna az ember, de ha ezek az emberek óvodákba járnának és egészséges kisgyerekeknek beszélnék tele a fejüket azzal, hogy 10 percenként természetes kezet mosni, 2 percenként meg kell nézni, hogy jól áll e a szalvéta az asztalon, az már nálam kimeríti és a gyermek veszélyzetetés fogalmát.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Mint ahogy egy homoszexuálist sem heteroszexualitásra."

De te személy szerint mégiscsak ezt szeretnéd, már többször leírtad.

"A gond akkor van, amikor a patológiás ember a saját nyomorát erőlteti az egészséges szexualitással rendelkező emberre."

Nem erőlteti, annyit kérnek, mint amennyit a balkezesek is kértek pár évtizeddel ezelőtt. Csak a balkezesség már ezekben a kultúrkörökben elfogadott, mert pár emberöltővel korábban megvívták ugyanezeket a harcokat, az akkori "jailhouse" pedig ugyanígy érvelt, hogy a balkezesség egy kezelendő patológiás eset.

Tudod, írtam már, hogy a hozzád hasonló konzervatívok mindig azt a világot védik, amikor két-három emberöltővel korábban az akkori liberálisok kivívtak.

--
https://iotguru.live

Végigolvasva a hozzászólásaid, a te érvelési rendszered szerint gondolkozva az a helyzet, hogy ha találnál egy jó szakembert, akkor ő 5-10 alkalmas terápia segítségével át tudna téged nevelni homoszexuálissá. Mert ezek szerint a homoszexualitás egy felvett, tanulható tudatállapot, egy pszichés betegség, nem pedig szexuális irányultság.

Azonban, ha szerinted téged nem lehetne homoszexuálissá tenni, átnevelni, akkor mégsem tanulható?

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Nem. A heteroszexualitás egy természetes állapot, a homoszexualitás egy pszichés betegség. Ugyan úgy hogy az a normális ha nem kapok pánikrohamot a zsúfolt liftben, és valószínűleg szociális fóbiám van, ha a liftben légszomjam van és kalapál a szívem. És igen egy képzetlen vagy rosszindulatú szakember módosult tudatállapotban képes normális emberekből pánikbeteget csinálni, vagy pánikrohamokat triggerelni. Ugyan úgy el tudom képzelni, hogy akár a homoszexualitás irányába is el lehet indítani a pácienst.

És pont ezért káros, amikor a gyermekek agyát (akik nem formális-reflexív tudatállapotban vannak, mint a felnőttek) bombázzák a homoszexuális és transzgender propagandával. (A különböző pszichés betegségek is úgy gyógyíthatók, ha módosult tudatállapotban visszamennek a pácienssel a gyermekkorba a fantazmikus-érzelmi, vagy éppen a leképező elme szintjére)

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Nem. A heteroszexualitás egy természetes állapot, a homoszexualitás egy pszichés betegség."

Ilyenkor tedd hozzá, hogy szerinted. Mert egyébként pont annyira pszichés betegség, mint a balkezesség.

"Ugyan úgy el tudom képzelni, hogy akár a homoszexualitás irányába is el lehet indítani a pácienst."

Elképzelni el tudod, csak ez nem így működik. Nem tudsz egy balkezesből jobbkezest faragni, a világ boldogabbik felén erre már rájöttek.

"A különböző pszichés betegségek is úgy gyógyíthatók, ha módosult tudatállapotban visszamennek a pácienssel a gyermekkorba a fantazmikus-érzelmi, vagy éppen a leképező elme szintjére"

Ja, hogy neked van egy ilyen becsípődésed. Igazán kár, hogy a szakterület kutatóinak erről más véleménye van, a világ sajnos nem ilyen egyszerű.

--
https://iotguru.live

"Ilyenkor tedd hozzá, hogy szerinted. Mert egyébként pont annyira pszichés betegség, mint a balkezesség."

Továbbra sem tudsz elszakadni a balkezességtől. Almát hasonlítasz a körtével. Ha van egy biológiai nemed és azzal nem tudsz azonosulni akkor bizony pszichésen beteg vagy. Ha van két kezed és te ezzel a biológiai felállással nem tudsz azonosulni mert van ilyen is( amikor pl. valaki nem tud azonosulni az egyik végtagjával és inkább levágatja ) akkor is bizony pszichés beteg vagy és senkinek nem tudod megmagyarázni, hogy normális vagy.

A balkezesség az egy tulajdonság. Ennyi. Semmi köze a pszichés betegségekhez.

"Nem tudsz egy balkezesből jobbkezest faragni, a világ boldogabbik felén erre már rájöttek."

Nem is akar senki.

"Ja, hogy neked van egy ilyen becsípődésed. Igazán kár, hogy a szakterület kutatóinak erről más véleménye van, a világ sajnos nem ilyen egyszerű."

Pár hozzászólással feljebb linkeltem egy videót a téma egyik legnagyobb szakértőjétől. Akkor jöttel az érvelési hibámmal, hogy a tekintélyelvűséggel hozakodom elő. Akkor mesélj már mihez kezdjek a szakterület kutatóinak a véleményeivel?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Nem én próbálok tényszerűen hazudni a vélt igazam érdekében.
Továbbra is várom tényként közölt kijelentéseid igazolását:

"A heteroszexualitás egy természetes állapot, a homoszexualitás egy pszichés betegség."
Ha betegség, akkor van BNO kódja, megadnád?

"Az viszont tény, hogy rengeteg pszichoterápiával gyógyult homoszexuális van."
Ha tény, akkor ezekről az eredményekről nem gond egy összefoglaló tanulmány linkelése, ugye?

"[Egy nő] Élete folyamán viszont kevesebbet termel [mint egy férfi] ez is tény."
Erről valamilyen objektív kimutatással még mindig adós vagy.

""[Egy nő] Élete folyamán viszont kevesebbet termel [mint egy férfi] ez is tény."
Erről valamilyen objektív kimutatással még mindig adós vagy."

Mondjuk "ti" sem reagáltatok arra a felvetésemre, hogy ha nem igaz, hogy az átlag nő kevesebbet termel kevesebb ledolgozott évvel, akkor a gender pay gap nem létezik, illetve pont hogy létezik, de ellentétes előjellel.

Nyugdíjból indult a téma, így a termelésnek egyetlen fokmérője van: a befizetett nyugdíjjárulék, ami egyenesen arányos a munkabérrel és a ledolgozott idővel. Illetve kevesebb lehet, ha sok a gyerek és kicsi a fizetés. Az ugyan igaz, hogy a befizetett járulékoktól függ a várható nyugdíj összege, viszont a várható életkorra semmilyen korrekció sincs, így az átlag nő sokkal többet kap vissza a befizetett járulékaiért mint az átlag férfi.

Értem. tehát a gender pay gap miatt kevesebbet termelnek a nők. Logikus. Ja, nem, faszság.

Továbbra is áll a kérdés: ha a nők termelése akkor érné el a férfiakét, ha nem szülnének (hiszen az az állítás, emiatt dolgoznak kevesebbet, így ezért termelnek kevesebbet, akkor kihalna az emberiség. Igaz? Akkor lehet-e _a_ fokmérő a ledolgozott idő?

"Értem. tehát a gender pay gap miatt kevesebbet termelnek a nők. Logikus. Ja, nem, faszság."

Ez valóban faszság, de nem is ezt írtam. Fuss neki még párszor, talán menni fog.

"Továbbra is áll a kérdés: ha a nők termelése akkor érné el a férfiakét, ha nem szülnének (hiszen az az állítás, emiatt dolgoznak kevesebbet, így ezért termelnek kevesebbet, akkor kihalna az emberiség. Igaz? Akkor lehet-e _a_ fokmérő a ledolgozott idő?"

És erről sincs szó. Arról van szó, hogy minden nőnek jár korkedvezményes nyugdíj, függetlenül attól, hogy szült-e gyereket. Ráadásul mivel az egyetem nem szolgálati idő, ezért bünteti a továbbtanulást, és az ezzel korreláló magasabb járulékfizetést is.

Pedig nem nehéz, csak értő olvasás képessége kell hozzá. Abból indult ki, hogy triggerelve lettetek, mert valaki leírta, hogy kevesebb év alatt kevesebbet termelnek a nők. Erre írtam, hogy vagy igaz az állítás, amire rábuktatok, mint gyöngytyúk a takonyra, vagy nem igaz, de akkor a gender pay gap nem hogy nem létezik, hanem fordított irányú, mert csak úgy jön ki a matek. Tessék választani.

Gyanítom onnan indult a gender pay gap, hogy a feministák jönnek azzal, hogy egy nő kevesebbet kap a munkájáért, akkor nem lehet igaz az az állítás, hogy a nők nem termelnek kevesebbet, mint a férfiak. Vagy fordítva, ha a nők, ugyanannyit (vagy többet) termelnek, mint a férfiak, akkor a gender pay gap mítosz nem igaz**.

(*Ami globálisan nézve igaz, adott szakmán belül nézve nagyon nem, a különbség jellemzően inkább abból van, hogy a nők többször választanaok olyan szakmát, ami kevesebbet fizet, mint a férfiak, de emiatt már hadd ne a férfiak legyenek a hibásak, ha így döntenek)

(** Ami valóban több soron meg lett cáfolva, hogy úgy, ahogy a feministák megpróbálják letolni, fasság.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Tényleg olyan kurva nehéz felfogni, hogy a nyugdíjrendszert nem én hoztam bele? De rajtam próbáljátok számonkérni?

Ez egy önkényes mérce, nincs kedvem kikeresni, ki által. Többször kérdeztem: ha a nő nem szül azért, hogy ugyanannyi nyugdíjjárulékot fizessen be, akkor mi van? Nyugdíj tekintetében: az utánpótlás nélküli társadalom egyéni nyugdíjszámlák híján ugyan honnan teremti elő a nyugdíj összegét? Szóval leszarom, hogy egyesek szerint a termelés a befizetett nyugdíjárulékkal arányos, ugyanis ez egy akkora faszság, hogy beszélni sem érdemes róla.

Mi lenne ha elkérnéd az egyik transzgender barátodtól a zárójelentést a nemátalakító műtét vagy a hormonkezelések után. Tele lesz BNO kódokkal, aztán azokból mazsolázhatsz.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Azt ugye tudod, hogy a transzgenderség nem homoszexualitás? Transzgenderek között vannak a heteroszexuálisok, a homoszexuálisok, a biszexuálisok és az aszexuálisok is egyaránt, ez egy teljesen más dimenzió... ezért is lenne hasznos, ha kicsit utánanéznél a témának, mert nem írnál nekifutásból mindenféle faszságot.

--
https://iotguru.live

Tudom. A transzgender az pszichés beteg aki azt hiszi más a neme mint ami a biológiai neme. Nem olyan bonyolult ez, bár lehet neked ez nagy felfedezés volt.

Tehát kicsit játszunk el a gondolattal.

Tegyük fel van egy 30 éves fehér férfi:

- Azt gondolja ez a férfi, hogy neki 3 lába van, akkor beteg? Igen, beteg.
- Azt gondolja ez a férfi, hogy neki 1 keze van akkor beteg? Igen, beteg.
- Azt gondolja ez a férfi, hogy neki a lába helyén kezek vannak? Igen, beteg.
- Azt gondolja ez a férfi, hogy ő Jézus? Igen, beteg.
- Azt gondolja ez a férfi, hogy ő egy nő? Nem, nem beteg.

Tényleg kurvára logikus. Azt hiszem be is iratkozom valami gender gyorstalpalóra. Lehet nap végére még a diplomát is megszerzem.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Tudom. A transzgender az pszichés beteg aki azt hiszi más a neme mint ami a biológiai neme. Nem olyan bonyolult ez, bár lehet neked ez nagy felfedezés volt."

Nem, még mindig nem jól tudod és bizony ennél ez egy sokkalta bonyolultabb dolog, ráadásul nem is vezethető vissza egy okra. Frissítsd egy kicsit a tudásod, hasznodra válik.

Még mindig azt a kérdést kell feltennem, hogy ha egy muslica homoszexuális viselkedést mutat, akkor ott is úgy gondolod, hogy annak egy nem túl bonyolult pszichés oka van?

--
https://iotguru.live

Mi olyan kurva bonyolult ezen? Ha egy 30 éves férfi azt gondolja magáról, hogy ő egy pillangó akkor beteg, ha azt, hogy ő egy nő, akkor is beteg. Semmi bonyolultság nincs benne.

Felesleges az állatokkal példálózni, mert az állati viselkedés rengeteg mindenben eltér az emberi viselkedéstől. Azt jól írod: az adott állat homoszexuális viselkedést mutat, de ezt még senki sem bizonyította, hogy ez valóban homoszexualitás.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Felesleges az állatokkal példálózni, mert az állati viselkedés rengeteg mindenben eltér az emberi viselkedéstől. Azt jól írod: az adott állat homoszexuális viselkedést mutat, de ezt még senki sem bizonyította, hogy ez valóban homoszexualitás."

De, bizonyították, hogy az. Tényleg ülj le egy nyugodt sarokba és a 70 éves korára meghülyült balfasz ömlengései helyett olvasd át a kurrens szakirodalmat a témában, aztán térjünk vissza a dologra, oké? Ez így nem vezet sehova, hogy nagyjából 50 évvel ezelőtti ismerethalmaz alapján próbálsz érvelni és beszélsz faszságokat.

--
https://iotguru.live

Hogyan bizonyították? megkérdezték a tücsköt, hogy tessék mondani: homoszexuálisnak tetszik lenni, vagy csak ilyen viselkedést tetszik mutatni? Tessék mondani amikor közösülést imitált a másik hím tücsökkel, tetszett érezni valamit iránta vagy csak egy jót szórakoztak? Tényleg érdekelne az ez irányú kutatómunka. Én már láttam olyan kiskutyát ami próbált meghágni egy seprűt, de elfelejtettem tőle megkérdezni, hogy milyenek is az érzései a seprű irányába.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Te már nem tudod hová terelni a témát. Próbálkoztál balkezességgel, állatok vélt homoszexualitásával, csak azt nem tudod megmagyarázni miért lenne az normális, ha egy férfi azt gondolja magáról, hogy ő egy nő.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Én nem terelem sehova. Hoztam példákat, amelyek alapjaiban döntik meg az elméleteidet, te ezeket próbálod relativizálni, hogy a szakemberek vajon hogyan figyelték meg az állati homoszexualitást. Hoztam konkrét linket arról, hogy a homoszexualitás nem betegség, egyszerűen létező jelenség a teljes állatvilágban, amit nem tudsz rábeszéléssel gyógyítani, se propagandával előidézni. Rajtad a sor, hogy átgondold a dolgot, de ehhez valószínűleg túl erős a rögeszméd.

--
https://iotguru.live

"70 éves korára meghülyült balfasz"

Ez a mondatod meg a mai liberalizmus mintamondata is lehetne. Igazán toleráns megnyilvánulás. Fogadjuk el a másságot, a homoszexualitást, a feminizmust, a menekülteket, stb.. De egy 70 éves öregember akivel nem egyezik a véleményed -pedig maxiumum 30 percet szántál rá az életedből-, az csak egy vén szenilis hülye balfasz. Gratulálok, ha újra alakulna az SZDSZ azt hiszem első dolguk az lenne, hogy tiszteletbeli taggá választanának.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Miért kellene toleránsnak lennem olyan szakemberrel kapcsolatban, aki évtizedekkel a szakmája mögött kullog? Ez olyan, mintha idén is még kátrányos szövetszigetelésű alumínium vezetéket húzna be nálad a villanyszerelő, a kötéseket kézzel összetekerné és gézzel szigetelné, közben morogna, hogy mekkora faszság a műanyag szigetelésű rézvezeték és az oldható rugós kötés.

Vannak szakemberek, akik 30-35 éves korukig fejlődőképesek, attól kezdve pedig képtelenek befogadni bármi új tényt, pláne olyat, ami miatt rosszul kellene érezniük magukat a múltbéli döntéseik miatt, a végletekig kiállnak a tévedhetetlenségük mellett.

"De egy 70 éves öregember akivel nem egyezik a véleményed -pedig maxiumum 30 percet szántál rá az életedből-, az csak egy vén szenilis hülye balfasz."

Nem az én véleményen nem egyezik az övével, hanem a pszichológus szakma véleménye nem egyezik az övével, ráadásul nagyjából négy évtizede.

--
https://iotguru.live

"Miért kellene toleránsnak lennem olyan szakemberrel kapcsolatban, aki évtizedekkel a szakmája mögött kullog?"

Már megint félrebeszélsz. Ez a szakember a pályafutása alatt közvetlenül emberek ezreinek segített, közvetetten meg megtippelni is nehéz, hogy hány ember köszönheti neki, azt hogy gyógyult vagy jobban lett bármilyen pszichés betegségéből. Ugyanis rengeteg pszichoterapeutát képzett az évtizedek alatt. Magyarországra rengeteg hatékony, modern módszert hozott be és ültetett át a mindennapi terápiás gyakorlatba. nem hiszem, hogy sok olyan szakembert találsz, aki nála modernebb módszerekkel dolgozik. Ennyit arról, hogy a szakmája mögött kullog.

Az meg különösen szép, hogy szerinte SEM betegség a homoszexualitás és mégis nekifutásból fikázod.

Szóval csak, hogy egyszerűsítsük a képletet: van egy 70 valahány éves szakember, aki vitátlanul sokat tett a szakmájáért. Egy olyan kérdésben ami az ő szakterületeshez valószínűleg sokkal közelebb van mint a te szakmádhoz más a véleménye mint neked és ezt kulturáltan megfogalmazza. És ezt a szakembert részedről nem illeti meg a tolerancia, de azt elvárod, hogy a társadalom legyen toleráns azokkal, akik pávatollal a seggükben a Bibliával közösülést imitálva felvonulnak, vagy éppen férfi létükre női ruhákban beszélnek a saját szexualitásukról az óvodákban?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Ez a szakember a pályafutása alatt közvetlenül emberek ezreinek segített, közvetetten meg megtippelni is nehéz, hogy hány ember köszönheti neki, azt hogy gyógyult vagy jobban lett bármilyen pszichés betegségéből. Ugyanis rengeteg pszichoterapeutát képzett az évtizedek alatt."

Semmelweis professzor kollégáinak is egy csomó ember köszönheti azt, hogy meggyógyult vagy jobban lett, sokan fedeztek fel közülük új betegségeket vagy új gyógymódokat. De ugyanakkor sokan meghaltak vagy megnyomorodtak, mert ezek a professzorok nem voltak hajlandóak műtétek előtt kezet mosni, nem voltak hajlandóak egy tényeken alapuló új szemléletet befogadni, mert nem hittek benne.

"Az meg különösen szép, hogy szerinte SEM betegség a homoszexualitás és mégis nekifutásból fikázod."

Ó, szerinte nem? Nahát, tudod, ő maradt annál az ismerethalmaznál, amit akkor tanítottak, amikor a iskolapadot nyomta a segge. A tudomány meg elment mellette.

--
https://iotguru.live

Hát én egyre inkább úgy hiszem, hogy a te analógiád szerint bizony Dr. Daubner itt a Semmelweis professzor. A módszerei előtt sokszor évekig jártak a páciensek terápiára különösebb javulás nélkül. Manapság egy kényszerbeteg, pánikbeteg, szociális fóbiás meggyógyulhat 1-2 hónap vagy még kevesebb idő alatt...(persze csak akkor ha felismeri, hogy beteg és szeretne is meggyógyulni)

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"A módszerei előtt sokszor évekig jártak a páciensek terápiára különösebb javulás nélkül. Manapság egy kényszerbeteg, pánikbeteg, szociális fóbiás meggyógyulhat 1-2 hónap vagy még kevesebb idő alatt...(persze csak akkor ha felismeri, hogy beteg és szeretne is meggyógyulni)"

És ennek mi köze a homoszexualitáshoz?

--
https://iotguru.live

> És ennek mi köze a homoszexualitáshoz?

Pedig ez bizony emberi jogi kérdés. Jogában áll-e egy homoszexuálisnak meggyógyulni a homoszexualitásból?
Kereshet-e egy homoszexuális szakértőt - ha akar - hogy segítsen átállítani az irányultságát heteroszexuálisra?

Kereshet-e megoldást az orientáció-problémájára, vagy mindenhol azt kapja, hogy így a jó?

"Pedig ez bizony emberi jogi kérdés. Jogában áll-e egy homoszexuálisnak meggyógyulni a homoszexualitásból?"

Egy balkezesnek is jogában állhat jobbkezessé válni? Ezt gyógyulásnak tudjuk nevezni?

"Kereshet-e megoldást az orientáció-problémájára, vagy mindenhol azt kapja, hogy így a jó?"

Egy buta ember is kereshet megoldást, hogy okos legyen, bár ehhez sokszor elég, ha az ember olvas és tanul belőle. Nem mindenkinek megy, van, aki buta marad. Tényleg, a butaság az szerinted betegség?

--
https://iotguru.live

Igen! Ellenben másnak őt erre kényszerítenie nem szabad.
Azaz cselekvő, döntésképes felnőtt aki szabadon,....szabad akaratából cselekedjen....

Kereshet-e megoldást az orientáció-problémájára, vagy mindenhol azt kapja, hogy így a jó?
Az első felére a válasz igen, a második felére meg hogy te most itt komolyan azt nyomod hogy ne keressen megoldást az orientáció-problémájára, mert ha nem akkor a saját mondatodban hazudtoltat meg magad.
Mindenhol halmaz része a HUP, meg a mólinyi vallás károsult oldal.

> meg a mólinyi vallás károsult oldal.

Annyi köze van a történetnek a valláshoz, hogy Isten a vaginába 28 sejtből álló védelmet rakott, a végbélbe meg 1 sejtből állót.
Éppen ezért a nemi betegségek 28x valószínűséggel mennek át végbélen keresztül, mint hüvelyen keresztül.

Az a büdös nagy helyzet, hogy a tested nem a liberalizmusnak engedelmeskedik, hanem a több százezer év alatt kialakult természetes szelekciónak.

Sajnálatos tény, hogy a természet úgy találta, hogy a végbélben nincs különösebb szükség fizikai védelemre.
Ráadásul neuronok is csak elvétve vannak, amik a szexuális ingert tovább vinnék. A természet az érzékiséget a péniszbe és a csiklóba rakta.
Minden értelmes ember tudja ezt, csak a liberálisok gondolják másképp.

"Annyi köze van a történetnek a valláshoz, hogy Isten a vaginába 28 sejtből álló védelmet rakott, a végbélbe meg 1 sejtből állót. Éppen ezért a nemi betegségek 28x valószínűséggel mennek át végbélen keresztül, mint hüvelyen keresztül."

Te amúgy honnan gyűjtöd össze ezeket a hülyeségeket? Szoktál azért mondjuk a témában orvosokkal konzultálni vagy szerinted az orvosok is olyan seggfejek, mint a többi szakértő, akik nem azt hozzák ki tudományos konszenzusként, ami kipattan a fejedből?

--
https://iotguru.live

"Józan paraszti ész."

Ja, értem. Ha nem tudsz valamit a teljességében felfogni, akkor addig egyszerűsíted a kérdést, amíg megérted. Aztán, ha ez az egyszerű modell már nem fedi a bonyolult valóságot, az már nem zavar, benned már rögzült a hülyeség.

--
https://iotguru.live

"A tényekkel azért vigyázz, nehogy összezavarják az éles elmédet."

Nézd, én legalább a tényekkel tisztában vagyok, de mi lenne, ha mondjuk te utánanéznél legalább nagy vonalakban az alapoknak, mielőtt oltári hülyeségeket írsz egy témában?

Például menj el orvoshoz, mondjuk bőrgyógyászhoz és mondd el neki is, amit megosztottál velünk: "Annyi köze van a történetnek a valláshoz, hogy Isten a vaginába 28 sejtből álló védelmet rakott, a végbélbe meg 1 sejtből állót. Éppen ezért a nemi betegségek 28x valószínűséggel mennek át végbélen keresztül, mint hüvelyen keresztül."

Aztán kérlek meséld el, hogy mit válaszolt, oké?

--
https://iotguru.live

Nem és például a harci repülőgépek fejlesztésében egy komoly hátráltató tényező volt nagyon sokáig pont az ember, mert ugyan lehetne gyorsabb, fordulékonyabb gépet is tervezni, épp csak nem lenne pilóta, aki ájulás nélkül túlélné.

Rakéta ugyanez. Egyes rázkódásokat még egy műhold elvisel, ellenben az űrügynökségek valahogy mégsem örülnének neki, ha az űrhajóba beleültetett ipse törött gerinccel landolna.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Arra hogy élvezd is?
A párzás mint élvezet hány fajnál is van jelen?

Arra hogy valakinek a szájába?

Egyébként a vasércet sem arra találták ki hogy kiszedd belőle a vasat. Biológia semmit nem talál ki, a mutáció "talál ki", utána a (természetes) szelekció elbírálja, ha jó fennmarad ha nem kihal. Innentől kezdve meg nyugodtan rábízhatod.

Az anál és az orál között azért van különbség.

Egyik sem úgy van használva, ahogy a biológia megalkotta, de az orál monogám kapcsolatban legalább ártalmatlan.

Sokkal nagyobb a lyuk a szádon, komoly védelem van, de mondjuk foggal véletlenül tudsz sérülést okozni, ha ügyetlen vagy.

Az AIDS-et a jogvédők előtt melegpestisnek hívták, mert táptalajként szolgálnak a homoszexuális kapcsolatok a terjedésnek: gyakori partnercsere és a végbél védelem hiánya.

Megnyugtató, hogy ha én heteróként megfektetek 5000 nőt gumi nélkül, de sosem seggbe, aztán megházasodok és életem végéig hűséges vagyok, akkor kisebb valószínűséggel lettem AIDS-es, mintha egy homokos összesen két partnerrel fekszik le életében, de a második az együttélés felénél „esik be”.

Nem foglak a hitedben megingatni, legyen igazad. Egészséges a homoszexualitás, az anális szex, a guillotine, a heroin, az infarktus és az AIDS is.

Az AIDS-et főleg azért a homoszexuális férfiak kapják el, mert pechesek. Igazából mindent pontosan ugyanúgy csinálnak, mint a heterók.

Valószínűleg az AIDS is homofób és kirekesztő.

"Nem foglak a hitedben megingatni, legyen igazad."

Hited neked van, ezt már megbeszéltük.

"Az AIDS-et főleg azért a homoszexuális férfiak kapják el, mert pechesek."

Nem tesznek érte, ahogy a heteroszexuálisok is, lévén szexuális úton terjedő betegség.

--
https://iotguru.live

"Az AIDS-et főleg azért a homoszexuális férfiak kapják el, mert pechesek."

https://www.unaids.org/sites/default/files/media_asset/unaids-data-2018…

2017-ben napi 5000 megbetegedésből 600 volt gyerek, a maradék 4400-ból 1900 nő. A főleg homoszexuális férfiak feltételezésed ennek fényében nem állja meg a helyét.

Az USA-t néztem, nem az idióta afrikai félnomád társadalmakat, ahol az AIDS-et szűz lányok erőszakolásával gyógyítják.

Afrikát vond le, mert az elég zűrös. A drogosokat is, az más probléma és a gyermekeket is, mert nem szexuálisan kapják.

Meg vannak, akik tűvel szaladgálnak és szándékosan fertőznek.

Kijön a homo hetero arány (4x körül). Homoszexuális nőknél az AIDS nem mérhető, olyan alacsony. Kisebb a heteronál.

Sztereotípiák ellen Sztereotípiával.
Befutott homoszexuális (AIDS es) jellemzően a fiatal (14 és 19) fiukat viszi.
Átneveled a társadalmi státusza marad az (AIDS is) azaz befutott, fiatal fiuk helyett viszi a fiatal lányokat. Hurrá siker.

Kérdés ha van vagy lesz lányod hányadik szenzuális élményének szánod az átnevelt befutott homoszexuálist?
(ha sehányadiknak akkor hagyd meg a saját térfelén) (ha meg fiad van neveld úgy, hogy ne egy befutott patrónussal akarja megoldani az életét)

Az AIDS melegpestis.
Barabási Albert László valamelyik könyvében kifejti vizsgálták az AIDS tejedését, mert nem illet a képbe nem így kellet volna terjednie (fertőzőképessége alapján), egy steward találtak, aki szépen ahol járt húzott le a meleg bárba vakszeg mivel jól nézet ki ezért sok sok kapcsolatot tudott kialakítani, és történetesen AIDS volt. De ez heretoknál is hasonlóan zajlana van egy társaság (meleg bárba helyett legyen DISCO) ott a nagy kanok előbb utóbb meghúzzák a nagy ribancokat.

Monogám kapcsolatban, ha az egyik fél sem fertőzött, a legtöbb nemi betegség ártalmatlan tök mindegy kivan-e használva az összes testnyílás vagy sem. Ellenben ha az egyik fertőzött akkor mindegyik testnyílás veszélyes. Ha elmész egy kommunába, ahol divat a partner csere, ha senki sem fertőzött és nem kacsingat kifelé akkor nem fog hirtelen megjelenni az AIDS, sem a szifilisz se semmilyen nemi-betegség.

"Holland statisztika a hűségről (nagyságrend):"
Meg mindig kérdéses ki mit számol bele swinger klub, a prostik megcsalás, egy orál megcsalás? (Ovális iroda)

"Sztereotípiák ellen Sztereotípiával."

Typok ellen helyesirás ellenőrzövel. Nyelvtani zagyvaságok ellen nyeltvannal.

Szóval: nehezen olvasható az irományod, központozás, typok, ragozások a mondat elején és a végén eltérnek ...stb.

Na de, dobd be hogy "diszes" vagy és akkor hagylak. Vagy amennyiben "te nem lenni magyar", akkor meg szégyellje magát a GTranslate...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Igen, ez egy érdekes kérdés, hogy exmeleghez hány nő menne önként feleségül. Ha pedig hazudik róla, garantált a válás.

Valószínűleg ezért is válik a helyzet kezelhetetlenné és visszafordíthatatlanná. Minthogy nincs visszaút, kiélveznek amit tudnak -> AIDS -> halál.

Ami az anált illeti, engem visszataszít, de monogám kapcsolatban teszek rá, hogy ki csinálja.

"érdekes kérdés, hogy exmeleghez hány nő menne önként feleségül"
Miért? Hiszen megingathatatlan heteró, nem? Hát nem erről papoltok itt páran, hogy a melegség gyógyítható? Ha így van, miért jelentene egy nőnek ez problémát? Jobb, ha előtte 50 nőt fektetett meg, mintha 30 férfit és 20 nőt?

Ép ez az nem a lányod helyett kel döntened hanem magad helyet.
Ha azt mondod neveljék át, akkor viszi az oltár elé a lányod, ha nem akkor nyilván nem hisz nem nevelődött át.

Kérdés az neveljék-e át?

Az átnevelendő pedig a legborzalmasabb homoszexuális akit csak el tudsz képzelni. Befutott homoszexuális (AIDS es) stb.

Az átnevelés sikeréről sincs szó lehet 1 év múlva újra visszatér a fiukhoz.

Szerintem máshonnan tájékozódunk, illetve másként használjuk a fogalmakat.
Amit én elfogadok, hogy a férfiak vonzódása nem két állapottal írható le. Szóval nem 100% hetero, nem 100% homokos. 99,99999 % létezhet.
Na most aki középen van és éppen meleg oldalon játszik, szerintem simán áttéríthető a hetero oldalra.
Kérdésem nem az, hogy ezt kivitelezhetőnek tartom e, hanem az hogy kell e egyáltalán?
Minek ha nem érzi jól magát magától vállt. (Inkább ne váltana)
Fajfenntartás, épp túlnépesedés van. (meg amúgy se azokból van hiány akik elvinnék Marit egy körre, hanem azokból akinek Mari hajlandó lenne szülni)

Akkor hány % tól homo?
51% homo kezdhet úgy, hogy az első 10 évében csak homo kapcsolata van akkor mindenki homonak látja, majd jöhet a sikeres térítés. Onnantól tiszta télapó.

Bi akinek egymás után volt két nője, majd csak palik? (az két kis csajt letudta durván 1 év alatt, az elmúlt kb 5 évben "tartós" párkapcsolatban a 2. férfival él)

"Fajfenntartás, épp túlnépesedés van."

Ja, valahogy éppen nem ott, ahol a buzulás különösebben toleráltabb (meg ahol be van depizve a társadalom, hogy minden szar). Szóval az, hogy mi van Ázsiában meg Afrikában, az lehet, hogy irreleváns Európa számára.

"(meg amúgy se azokból van hiány akik elvinnék Marit egy körre, hanem azokból akinek Mari hajlandó lenne szülni)"

Meg a szülni hajlandó Marikból is, merthogy mi az már, hogy neki szülnie kellene, hogy képzeli ezt a világ, de ez egy másik téma.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ja, valahogy éppen nem ott, ahol a buzulás különösebben toleráltabb"
Biztos vagy benne hogy az összefüggés ennyi? Szóval ha betiltanák a buzulást egy törvény gondolom elég, akkor a termékenységi arányszám rögtön 2,2 re ugrana.

pl Mohamednek volt 6-9 éves felesége akkor azt lehet? Lennénének akiknek bejönne az tény, csak hát ahol a buzikat elfogadják ezt jellemzően nem.
Ne feledd csomagban kapod. Na meg az életszínvonalat is.

Az embereknek a be depizett a társadalom jobban tetszik mint az általad nagyra tartott, ahol a buzulás nem különösebben tolerált.
Legegyszerűbb megnézni honnan hova vándorolnak be az emberek. (Az hogy mit mondanak lényegtelen mindenki tartós jó mosógépet akar, azt Mielét vett, a fenéket a legolcsóbbat, az emberek mondanak valamit majd kifejezik a valós preferenciáikat.)

Ázsiában mintha lecsengene a népesség boom.

Magyarországon évente 16.000 gyermek vetél el spontán (szülők akarják, de a gyermek mégis meghal).
Nagyon magas szám, Nyugat-Európában sincs ennyi.

A magyar orvosok meg szarnak az egészre: próbáld újra, hátha túléli.

Az egészségügyben rohadt nagy gondok vannak. Ha egy nő veszélyeztetett terhes szokott lenni, akkor kvázi orosz-rulettezik az életével.
Mit ugrál a kedves beteg, amikor nem is halt meg? Valóban rosszul diagnosztizáltuk, de láthatóan mégis jól van...

Szerintem a nőgyőgyászatba, andrológiába lenne még helye bőven erőforrásoknak.

Ez most mire volt válasz?

Egyébként ennek az éremnek van egy másik fele is.
Mennyien születnek eleve nyugdíjasnak?

Meg van egy mélyebben megbúvó probléma ami nem túl PC. "Megmentett gyerekek idővel felnőnek" majd újabb megmentendő, gyerekeket szülnek akik szintén megmentendőket fognak szülni kb itt tartunk.

Csecsemő halandóságnak azért sok oka volt, de kiszelektálta a gyengéket, ezt a szelekciót 3 generációval ezelőtt elkezdtük kikapcsolni.

Filozófiai problémáról van szó.

Melyik faj fog fennmaradni?
- amelyik a rossz génállomány dacára sem adja fel és próbálkozik
- vagy amelyik csak akkor nemz utódot, ha minden klappol

Általában az invazív fajok nem a "minden klappol" kategóriába tartoznak.

Vesd össze az esőerdei gorillát (minden klappol) a márványpoloskával (kiírtani nem tudod).

Mi az hogy rossz génálomlány? gorillát ööö tisztában vagy a természetes szelekcióval? Ki menti meg a korszülött gorillát? Senki Egyéb problémával születettet senki.
Gorillák az ember miatt vannak bajban elfogy az élőhelyük. Nem azért mert csak akkor párzanak ha minden kalppol.
A márványpoloska szintén az ember miatt került nyerő helyzetbe, ha az országban mindent lebetonoznánk (bocsánat térkő) azonnal kihalna.

A természetes szelekció több szintű. Az iskolák az egyén természetes szelekcióját tanítják, de van társadalmi szelekció is, amit nem csak a génállomány, hanem a viselkedés is meghatároz.

- tigrisből kevés van
- szarvasmarhából több 100 millió is lehet, pedig többet eszik, mint a tigris és nagyobb

A szarvasmarha együtt él az emberrel, haszonállat. A tigris génjei felülmúlják a szarvasmarha génjeit jóformán mindenben, csak a tigris öntörvényű. A bénább házimacska rokonából megint milliók élnek, pedig egy tigris azért más szint.

"Biztos vagy benne hogy az összefüggés ennyi?"

Nem, de érezhetően nem ott van túlnépesedés, ahol a buzulás nagyon menne.

"pl Mohamednek"

Mi van vele? Az a társadalmi elvárás, hogy legyen gyereke, nem pedig az, hogy "hát hogy képzeli bárki is megmondani, hogy mi a dolgom!".

" volt 6-9 éves felesége akkor azt lehet? [...] Ne feledd csomagban kapod."

Próbáltad már azt, hogy megülöd a lovat és nem a két oldala között ficánkolsz? Extrém példákat én is tudok hozni, ettől még van olyan, hogy normáleloszlás. Őszintén baromira unom már, hogy mindig az extremitások a mérce.

"Na meg az életszínvonalat is."

Masszívan túlértékelt az életszínvonalon való picsogás, főleg, hogy a növekvő életszínvonal jellemzően alacsonyabb születési rátával jár. Tudod, amikor 4-5-600 ezer forint nettót kereső embereket hallok picsogni az életszínvonalról és a jaj mi leszről, akkor azért szerintem el van romolva néhány dolog a fejekben. De ugyanúgy hozhatnám példának azt is, amikor egy holland fesztiválon voltam részese annak, amikor egy huszonéves holland srác meg egy lengyel lány elkezdett panaszversenyt rendezni, hogy mennyire szar az élet. Mondtam is nekik, hogy ezt azért gondolják már át, úgy, hogy a világ felső 1/7..1/8.-ába tartoznak épp és per pillanat még arra sem lehet panaszuk, hogy langyos lett volna a víz a zuhanyzóban, nem, hogy van-e egyáltalán iható ivóvíz a csapban, ami Európában sem feltétlen mindenhol alapvetés.

"mint az általad nagyra tartott"

Aranyos, hogy azt mondod, hogy szerintem tök oké minden innen keletebbre. Nem baj, próbálkozz még.

"megnézni honnan hova vándorolnak be az emberek. "

Ja, aztán szarért-hugyért végzik a fos munkát, ami az ottaniaknak büdös. :) Tudod, nem midnenki az IT-be vándorol be. De ha már úgy is szereted az extrém példákat, hozzak neked Japán építészmérnököt aki a 90-es évek elején úgy döntött, hogy inkább Erdélyben folytatná? Vagy hollandokat, akik elmentek szintén oda kecskét tenyészteni?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Túlnépesedés és a nők jogai között szorosabb az összefüggés mint a túlnépesedés és a buzulás között.

"Próbáltad már azt, hogy megülöd a lovat és nem a két oldala között ficánkolsz? Extrém példákat én is tudok hozni, ettől még van olyan, hogy normáleloszlás"
Ok hozz példát onnan ahol a lovon ülnek. Buziknak szar, embereknek jó azaz bevándorlás van és nem ki, + van a nőknek joguk (10-15 országot). Normál eloszlás szerint ide neked elég sokat kéne felsorolnod hisz ez a közép.

Ezt a buzikra és a női jogokra, hogy értelmeznéd az egyik széle a kivégzi a buzikat, 7 évesen elveheted a lányt. Másik véglet Europa Kanada USA. A normál eloszlásban középen kellene legyen a csúcs.
Ahol a nőknek kevés a joga ott jellemzően a buziknak is. Egyébként általában az emberek jogai csökkennek.
Ha meg nem így értelmezed akkor, esetleg tudsz hozni 10-15 országot példának ahol a buziknak nagyon szar ellenben a nőknek nagyon jó?

Törvényeket ne idézd nagyon szigorú törvényeket lehet alkotni majd nem betartatni.
Nigéria pl a buzikat kivégzik ellenben gyerekeket hány évesen lehet eladni egy gazdag férfinak feleség gyanánt? Törvény szerint min 18. Betartatás 0, érveket biztos megérted "nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani"

De ha már úgy is szereted az extrém példád kitűnő, csak mire is?
Mennyi holland megy Erdélybe, és mennyi erdélyi Hollandiába, (a holland nem egy Román kecsketenyésztőnél fog dolgozik, mint napszámos). Szóval igen kevés holland szavaz arra hogy Erdélyben jó élni ellenben igen sok erdélyi arra hogy Hollandiában jó élni. Pedig ott aztán vannak buzik meg migránsok is, meg valószínűleg migráns buzik is, meg szaré hugyért dolgozhat ráadásul olyan munkát amit otthon meg se csinálna. Most komolyan normális aki Erdélyből pont Hollandiába vándorol ki.

Egésszel arra utaltam, hogy a gyerekszámra a buzulás tiltás kb 0 hatással van ellenben ha 12 éves lányokat férjhez lehet adni, a befutott emberekhez, ott a születésszám magas lesz.

Extrémitás azért mérce lassan csak ott nem lesznek a nőknek jogai ahol extrém módon üldözik a buzikat.

A homoszexualitás nem genetikus.

Ahol szabad, ott könnyebben eszedbe jut, mint ahol felakasztanak érte.

Keresztény embert nem látsz a pride-on, mert ha homoszexuális hajlama van, akkor inkább visszafogja.

A legdurvább, amikor papot letartóztattak, mert buzi pornó DVD-t lopott. Nem mert az eladó szemébe nézni, fizetni, inkább ellopta.

Ilyen körülmények között a melegek aránya igencsak alacsony, biszex nincs.

Meg a szülni hajlandó Marikból is, merthogy mi az már, hogy neki szülnie kellene, hogy képzeli ezt a világ, de ez egy másik téma.

Nem.
Egyszer Mari szülne csak magasra tette a mércét pl 3 évesnél nem idősebb 4 karika, 3 szoba + étkező.
10 db ilyen Marira csak 1 ilyen pali jut. A többi kilencet úgy látod nem szülne, aztán egy része lejjebb adja, de volt olyan ismerősöm aki 40 éves koráig várt, aztán amikor megjött a 4 karika, nagyon gyorsan meglett a 2 gyerek.
De ha lemennél oda ahol, 14-15 évesen már szülnek, akkor még ha az a 4 karika 10 éves is, meg a Pesti lakás csak szoba konyha, akkor is azt tapasztalnád hogy 10 Mariból 10 szülne neked.

Marik érzéke kiváló, prog verseny győztes fiuk körül már ott vannak, nem egyetem, azt hogy a fiú észreveszi e az egy más kérdés.

Ő bajba lehetsz mivel akárhova nézel jó eséllyel liberálisokat látsz.

A természet az érzékiséget a péniszbe és a csiklóba rakta.
Szóval akit orálisan elégítettek ki az liberális mind a férfi mind a nő.
Aki egy nővel a hátsó bejáratott használta az buzi? De mindenképpen liberális az tuti.

Valláskárosultak még olyanokba is hisznek hogy csak gyermeknemzés céljából, böjt idején szintén tilos (rengeteg böjt van ám), misszionárius póz, meg kivágott hálóruha, nem az elvezetett szolgálja csak a gyereknemzést. Hisz a természetben is csak ez van. Kivéve a bonobók meg a delfinek. De hát nekik a hód az hal.

A több százezer év alatt kialakult természetes szelekciónak azért néha vannak ügyes húzásai. Két hím egy tojó őőő hogy is van ez? Ja és az USA vallás károsultjainak pechére ez nem valami jelentéktelen kis állatka hanem pont Egyesült Államokat a saját címerállata.

Neked meg.
Lehet épp az a természetes szelekcióban a következő lépcsőfok?

Természetes szelekció, ugye a gyerekeidnek nem adatsz be semmilyen oltást?
Semmilyen orvosi kezelést nem veszel igénybe? (gyógyszer is az)
Remélem nem csak hirdeted hanem magadon alkalmazod is.

Eddig azon kardoskodtál, hogy a homo meg a transzizét nem lehet csak úgy elkapni. Semmelweis felfedezése pont az elkapható dolgokra vonatkozott. Csak, ha már betegségekről beszélünk, akkor legalább ne hülye példát hozzunk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem, de amikor kis mintán is _reprodukálható_, hogy nem halnak meg a műtétek után a betegek, ha az orvos kezet mos és ennek ellenére is halálukig kitartottak a kézmosás szükségtelensége mellett, akkor azért érdemes elgondolkodni ennek a hátterén.

--
https://iotguru.live

Onnan indultunk, hogy van a Daubner, aki elismert szakember, remek terápiákat hozott be az országba mentális betegségek kapcsán, a homoszexualitás kapcsán viszont valahogy nem tudta felvenni a fonalat, dacára a mára már több mint 40 éves szakmai konszenzusnak, amikor is kivették a mentális betegségek közül a homoszexualitást és meg sem próbálják gyógyítani.

Az analógia innen van, hogy Semmelweisnek voltak tudományos igényességű kísérletei a műtét-kézmosás relációban, tényekkel és evidenciákkal, amelyet a kor remek orvosai egyszerűen nem tudtak és nem akartak átvenni, mert nem hittek benne. A tudományban viszont az a jó, hogy akkor is működik, ha nem hiszel benne.

--
https://iotguru.live

Nagyszerű, csakhogy itt a topicban már elhangzott egyszer-kétszer az is, hogy volt, akinek mégiscsak sikerült feltárnia azt, hogy sok homo és transzbasz visszavezethető más okokra (gyerekkori dolgok, stb.).

Továbbá az, hogy valamit most nem kezelnek, az nem jelenti azt, hogy külön támogatni kell (ld. agenda szerűen tolt diverzitás mánia) vagy plusz előnyöket kell miatta biztosítani (Hiéna egyszer valahol írt egy nagyon szép kommentet arról, hogy a diverzitás erőltetése mennyire jól felhasználható arra, hogy plusz előnyöket szerezzen magának szemben azzal, aki nem akar kitűnni valami fassággal).

És orvosok ide vagy oda, egy társadalomnak még mindig lehetősége van eldöntenie azt, hogy tolerál egy viselkedésformát vagy sem.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Nagyszerű, csakhogy itt a topicban már elhangzott egyszer-kétszer az is, hogy volt, akinek mégiscsak sikerült feltárnia azt, hogy sok homo és transzbasz visszavezethető más okokra (gyerekkori dolgok, stb.)."

Tudok mutatni topic-ot, ahol elhangzott egyszer-kétszer az is, hogy a Föld lapos.

"És orvosok ide vagy oda, egy társadalomnak még mindig lehetősége van eldöntenie azt, hogy tolerál egy viselkedésformát vagy sem."

Ja, ez jól hangzik egészen addig, amíg az ütlegelő bot jó oldalán gondolod magad. Mi van akkor, ha a te viselkedésformádról döntenek úgy, hogy nem tolerálják?

--
https://iotguru.live

"Mi van akkor, ha a te viselkedésformádról döntenek úgy, hogy nem tolerálják?"

Képzeld, rengeteg viselkedésforma van, amit nem tolerál a társadalom. Van, amit törvénybe is foglaltak, hogy talán nem kellene és van egy halom hallgatólagos, kultúrális dolog. Kezdve mondjuk a BTK által bűntetett dolgoktól, pl. lopás, gyilkosság, stb. az egészen illembeli dolgokig, mint teszem azt, nem fújjuk a másik arcába a cigifüstöt.

Ezek általában nem holmi heccelésből jöttek létre, hanem azért, hogy egyben tartsanak egy csoportot (legyen az család vagy egy egész ország) és biztosítsák annak a zavartalan működését, fennmaradását. Aláhúznám a fennmaradást. Egy homo párból nem lesz utód, ne csodálkozz, hogy sokakban kivált egy természetes érzést, hogy nem normális. Az, hogy egyesek a kialakult normálisnak tekintett viselkedésmintákkal szembe menve viselkednek, mert ugyanúgy szembe megy a közösség által általánosságban értéknek tekintett dolgokkal, az is. Ezek az érzések, reflexek nem azért alakultak ki, mert valaki tudatosan eldöntötte, hanem mert ez vezetett eddig a fennmaradáshoz.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Képzeld, rengeteg viselkedésforma van, amit nem tolerál a társadalom."

A hozzáállásod egy témához például viselkedésforma. A homoszexualitás, a balkezesség vagy a bőrszín nem viselkedésforma.

"Egy homo párból nem lesz utód, ne csodálkozz, hogy sokakban kivált egy természetes érzést, hogy nem normális."

Miből gondolod, hogy a homofóbia egy természetes érzés? Továbbá miért gondolod, hogy egy természetes érzést tolerálni kell? A felindulásból elkövetett gyilkosság alapja nem egy természetes érzés? Mit értesz természetes érzés alatt?

Miért természetes például számodra, hogy a társadalom a monogámiát tolerálja, amikor teljesen természetes a poligámia? És miért gondolod rossznak azt a társadalmat, amelyik a poligámiát (is) támogatja?

Én egyszerűen azt látom, hogy te a saját értékrendedet tartod minden alap nélkül abszolút érvényesnek és azt akarod másra erőltetni. Az egyetlen érved a témában az, hogy hányan állnak mögötted és szerinted az a tömeg a többség. A többi érved bullshit, hiedelem és a tudományos eredmények közötti mazsolázás.

"Az, hogy egyesek a kialakult normálisnak tekintett viselkedésmintákkal szembe menve viselkednek, mert ugyanúgy szembe megy a közösség által általánosságban értéknek tekintett dolgokkal, az is."

A '70-es évekig ez a mondat ebben az országban maradéktalanul megállt a balkezességre és vannak olyan közösségek a világon, ahol még mindig maradéktalanul megáll.

"Ezek az érzések, reflexek nem azért alakultak ki, mert valaki tudatosan eldöntötte, hanem mert ez vezetett eddig a fennmaradáshoz."

A fennmaradáshoz vajmi kevés köze van, mert nagyrészt minden homoszexuális élőlény heteroszexuális szülők utóda; és homoszexuális párok esetén ugyanúgy többségében heteroszexuális utódok születnek, ha gyereket vállalnak (ugye ez leszbikusok esetén jóval egyszerűbb).

Az a helyzet, hogy ez bizony egy tudatos döntés, aminek a tudatlanság az alapja.

--
https://iotguru.live

"A homoszexualitás, a balkezesség vagy a bőrszín nem viselkedésforma."

A bőrszín valóban nem (bár nem tudom, hogy ki beszélt róla), az viszont nagyon is, hogy valaki homokosként viselkedik.

Jó, látom, továbbra is a balkezes szalmabábodon pörögsz. Meguntam.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"az viszont nagyon is, hogy valaki homokosként viselkedik"

Nézd, a tudomány kicsit több mint 40 éves konszenzusa az, hogy a homoszexualitás nem viselkedési forma. Szóval szokj hozzá, hogy nagyjából a laposföld hívőkkel vagy egy szinten, csak más a rögeszmétek és a hitvilágotok.

--
https://iotguru.live

Melyik ország 40 éves konszenzusa?

Oroszországé? Iráné? Egyiptomé? Kínáé? Szaud-Arábiáé? Magyarországé?

A te általad hangoztatott 40 éves tudományos megállapításokat a föld országainak a fele nem fogadja el, vagy fenntartásokkal kezeli.

Ugyanezek az országok 100%-ban elfogadják a laparoszkópos vakbélműtétet, az antibiotikumokat és az ultrahangot.

Szerinted miért?

"Melyik ország 40 éves konszenzusa?"

A reprodukálható kísérleteken alapuló tudomány konszenzusa.

"Oroszországé? Iráné? Egyiptomé? Kínáé? Szaud-Arábiáé? Magyarországé?"

Ezekben az országokban is érvényesek a reprodukálható kísérleteken alapuló tudomány eredményei, függetlenül attól, hogy egyesek nem _hisznek_ ezekben és ezekből a hiedelmekből politikai tőkét kovácsolnak.

Továbblépve: attól, hogy például egy országban nyerne a választáson egy laposföld hívő párt és kineveznének laposföld hívőket tudományos pozíciókba, attól még a Föld nem lesz lapos. Ennyit kellene csak megérteni.

"Szerinted miért?"

Azért, mert az emberek szeretnek hinni valamiben, ami nekik kényelmes világképet ad. Sokkal jobban esik a kényelmes hazugság, mint a kényelmetlen igazság.

--
https://iotguru.live

Ugyanezt el lehetne mondani rólad. Kialakult társadalmi konszenzust szembe pisálva lobogtatsz pár weboldalt, aminek épp hiszel. Ráadásul egy nagyságrendekkel kevésbé bizonyítható, reprodukálható témakörben. Mert egy dolog, hogy akármikor fogsz fellőni egy műholdat, a Föld geoid marad, viszont egy társadalmat nem fogsz tudni reprodukálni.

Ezen logika mentén téged is laposföld-hívőzhetnénk.

Mindegy, ameddig a laposföldezéseddel meg a balkezes szalmabábjaiddal kellene vitatkozni meg azzal, hogy egy cselekedet végrehajtása viselkedést ír-e le számomra komolytalan, szalmabábozás az egész.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Ugyanezt el lehetne mondani rólad. Kialakult társadalmi konszenzust szembe pisálva lobogtatsz pár weboldalt, aminek épp hiszel."

Nézd, hiába van kialakult társadalmi konszenzus arról, hogy lapos a Föld, attól még nem lesz lapos a Föld.

"Ráadásul egy nagyságrendekkel kevésbé bizonyítható, reprodukálható témakörben."

A Higgs-bozon még ennél is nagyságrendekkel kevésbé bizonyítható és reprodukálható témakör, azzal például hogy állsz?

"Ezen logika mentén téged is laposföld-hívőzhetnénk."

Fura egy logikád van. Tehát mivel az én álláspontom a témában reprodukálható vizsgálatok eredményeképp több évtizede született változatlan tudományos konszenzuson alapul, míg a tied szokásokon, érzéseken és babonákon, ezért én vagyok inkább a laposföld-hívőkhöz hasonló...

Még egymással se értetek egyet, hogy a mi a homofóbiátok racionálizálható alapja, mindahányan vagytok, másképp magyarázzátok. Szerintem gondolkodj egy kicsit, az nem szokott megártani.

--
https://iotguru.live

Tehát akkor még egyszer: arra, hogy a Föld milyen alakú viszonylag elenyésző ráhatása van az embernek. Arra, hogy létezik-e Higgs bozon, arra is meglehetősen kevés ráhatása van.

Egy társadalom működése viszont nem egy megmásíthatatlan fizikai törvény vagy tény, amit bizonyít az is, hogy meglehetősen sokféle társadalmi berendezkedés alakult ki, ami adott körülmények közt vagy működött vagy kihalt, átalakult. Ezt kellene már megértened. A Föld mindig is geoid marad, akármit gondolnak róla. Az, hogy egy társadalom hogyan marad fenn, hogyan őrzi meg kultúráját, identitását, stb. arra több út is van, ebből letettem egy mellett a voksom.

Az, hogy más mivel magyarázza a "maga homofóbiáját", azt telibeszarom. Mindenkinek a magánügye. Amúgy hozzáteszem, nem tartom magam homofóbnak, azért, mert nem tartom követendőnek és támogatandónak viselkedésmintának és nem értek egyet azzal, hogy mesterségesen odatolják mindenhova és/vagy előnyszerzésre használják fel ezt. Olyan, mintha én is lebuziználak azért, mert véded a homokosokat, tranyókat. Emlékeim szerint nem tettem ilyet. Mindenesetre kössz.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Tehát akkor még egyszer: arra, hogy a Föld milyen alakú viszonylag elenyésző ráhatása van az embernek. Arra, hogy létezik-e Higgs bozon, arra is meglehetősen kevés ráhatása van."

Nem a ráhatásról volt szó, hanem a tudományos alapokon nyugvó evidenciák megértéséről vagy jobban mondva a befogadásáról, amikor azok ellentmondanak a világképednek.

"Egy társadalom működése viszont nem egy megmásíthatatlan fizikai törvény vagy tény, amit bizonyít az is, hogy meglehetősen sokféle társadalmi berendezkedés alakult ki, ami adott körülmények közt vagy működött vagy kihalt, átalakult. Ezt kellene már megértened."

Én teljes mértékben értem, hogy sok társadalmi berendezkedés alakult ki, alakult át, illetve alakul éppen most is. Ezért kérdeztem például, hogy miért és milyen jogon akarsz abszolút erkölcsi mértékként tekinteni arra a társadalmi berendezkedésre és konzerválni azt, amiről egyszerűen csak úgy hiszed, hogy az a legjobb... mert objektív érveket nem tudtál hozni a témában.

--
https://iotguru.live

Amit te homofóbiának gondolsz, az biológia. Az evolúció nem támogató a homoszexualitásban.

A feleségem jobban kiszúrja a melegeket, mint én. A nők elemi érdeke százezer éven át az volt, hogy ne legyen meleg férje, mert nem lesz gyermeke. A férfiak a frigid nőket szűrik ki ilyen hatásosan.

Az, hogy emberek millióiban visszataszítást kelt a homoszexualitás, megint biológia.

Természetes védekező rendszer, hogy a gyilkosságtól, pedofíliától, homoszexualitástól írtóznak emberek.

Evolúciós szempontból a homoszexualitás nem érték. Ezt nem fogod liberális szólamok hangoztatásával megváltoztatni. Minthogy nem genetikai okú, az evolúció a felismerésben és elkerülésben támogat.

Valójában a vallás ítélte el először, egészen konkrétan a Héber Bibliában, avagy Ószövetségben olvashatsz először homoszexualitást elítélő szöveget.
És ha már megalapozták, a középkorban homoszexuálisnak beállítani a politikai ellenfelet egy nagyon kényelmes vád volt.

Még napjainkban is vannak nyilvános kivégzések, de tudom, az „elmaradott” területeket ne vegyük ide, ezért európai példa: 80 éve volt az utolsó nyilvános kivégzés Franciaországban. Ha azóta evolúciós előrelépés, hogy ma már viszolyognak tőle az emberek, akkor nagyon gyorsan történt, hiszen még van élő, aki láthatta.

A gyermekpornográfia betiltása Japánban még csak 5 éve történt, de a rajzolt jelenetek továbbra is törvényesek (elég baj), és elég nagy a rajongótábor.

Szóval kurvára nincsen köze a hozzáállásnak a biológiához.

"Az evolúció nem támogató a homoszexualitásban."

Ennek ellenére minden ivaros állati populációban jelen van néhány százaléknyi homoszexualitás, szóval százmillió éveken át fennmaradt, még az is lehet, hogy van evolúciós előnye.

"A nők elemi érdeke százezer éven át az volt, hogy ne legyen meleg férje, mert nem lesz gyermeke."

Miért ne lehetne gyereke a homoszexuális férjétől? Te időnként nagyon meg tudsz lepni, olyan oltári hülyeségeket tudsz összehordani a nagy igyekezetedben.

--
https://iotguru.live

Honnan tudod mi a társadalmi konszenzus?
Egyenlőre az derül amit te mit gondolsz. Társdalalom eltérő rétegei eltérően gondolkodnak melyik a mérvadó?
Vannak akik erről a magatartásról azt gondolják látens buzi, kell egy erős társadalmi gát különben elszabadulnak a lappangó vágyak. Emlékeim szerint szerencsére nem feltételeztem rólad ilyet.

Akkor mégis mi a jófaszomnak nevezed?

Wikipedia ezt mondja: "A viselkedés az ember látható és hosszabb ideig észlelhető megnyilvánulásainak jellemzése. A viselkedést meghatározza a környezet, a személy motivációi, attitűdjei, mentális és testi állapota. A személy tettei, verbális, nem verbális vagy metakommunikációján keresztül észlelhetjük viselkedését. " Magyar értelmező kéziszótár meg ezt: " a. (lélektan) az ember v. az állat magatartása vmely inger hatására. "

Na most szerintem az, hogy ha egy faszinak arra áll fel a farka, hogy egy másik faszi szőrős seggébe lógathatja a pélóját arra ezen definíció alapján igencsak rá lehet mondani, hogy homoszexuális viselkedés.

De még az angol Wikipedia is a behavior szót használja rá: "Homosexuality is romantic attraction, sexual attraction or sexual behavior between members of the same sex or gender."

Szerk.:

De ugyanúgy érdekelne, hogy a tranyóság is szerinted mi. Mégis mi a tökömmel írod le, hogy ha valaki adott módon viselkedik?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Képzeld, rengeteg viselkedésforma van, amit nem tolerál a társadalom."
Sajnos csak néhány nők verése, gyerekek verése, gyerekek szar nevelése, elhanyagolása stb.

Nézzük keményen toljuk el a falig a biciklit csak a társadalom szempontjából vizsgálva.
Fennmaradást szolgálná az is ha a nők 3 gyereket szülnének (gondolom kötelezővé tennéd) ha a gyerekek megfelelően lennének nevelve (mi a megfelelő?), megfelelően lennének oktatva (minden gyereknek járjon 2 min középfokú nyelvvizsga [ha egy iskolába a gyerekek > 10% nem lesz meg a szülő a hibás ha 10% < az iskola már csak a büntetési tételekben kell kiegyezni]), megfelelő egészségügy, ha a fennmaradás a cél akkor, hogy szelektálnád a nem megfelelő utódokat (spárta?, erőforrás pazarlás a társadalom részéről a felnevelésük). Ugyan ez az aprófalvak x éven belül elnéptelenednek pazarlás bármit rájuk költeni fenntartani az iskolát, körzeti orvost, utat, postát, stb. Szigorúban nézve minden olyan települést ami több támogatást kap mint amennyi az onnan befolyó adó.

Fennmaradás aszt hiszem egyébként ezt már tisztáztuk, mivel az álcavilágban is van homo kapcsolat ezért azoknak a fajoknak ki kellet volna halniuk, pofátlanul tesznek az általad megállapított törvény szerűségekre.

Társadalmi szabályoknak nem volt célja a pop növelése (az ilyen jelegű ösztönzők a Ratkó-korszakkal érkeztek), sőt inkább a csökkentés minden apró cseprő dologér kivégzés, kényszermunka, hosszú börtön.

"Társadalmi szabályoknak nem volt célja a pop növelése (az ilyen jelegű ösztönzők a Ratkó-korszakkal érkeztek), sőt inkább a csökkentés minden apró cseprő dologér kivégzés, kényszermunka, hosszú börtön."

A Ratkóhoz azért tegyük hozzá a másik oldalát is, ne csak azt hogy tilos volt az abortusz ...stb, hanem azt is, hogy a háború után 1 millió magyart kellett visszatermelni, amit 10 év alatt sikerült is (nem csak a Ratkónak köszönhető, nélküle kb 20 év lett volna).
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nem mindenki akarja betiltani a homoszexualitást.

A társadalom feladata, hogy újratermelje önmagát. Aki ebben foglalatoskodik, adókedvezményeket kap.
Az állam jutalmaz bizonyos magatartásformákat, másokat meg nem.

Amikor meleg párok örökbefogadásáról beszélünk, a legtöbb ember számára olyan, mintha alkoholisták, drogosok, prostituáltak örökbefogadásáról beszélnénk. Egyértelmű nem.

Azt a magatartás formát jutalmazzuk, amelyik újra termeli hosszú távon a népességet.

A többi forma létszámarányához képest kevesebb állami támogatásban kell, hogy részesüljön.
Magyarul: melegek adójából finanszírozod a felnevelendő gyermekeket.

"Amikor meleg párok örökbefogadásáról beszélünk, a legtöbb ember számára olyan, mintha alkoholisták, drogosok, prostituáltak örökbefogadásáról beszélnénk. Egyértelmű nem."
Mégis, jelenleg az említettek közül csak a meleg párok nem fogadhatnak örökbe. Akkor hogy is van ez?

Amikor meleg párok házsasságáról+örökbefogadásról beszélünk a legtöbb ember úgy képzeli el, hogy a meleg pár összeházasodik, majd bevonul a gyermekotthonba, ahonnan elviszi a gyereket (vadabb elképzelésekben a sokkal inkább megfelelő hetero pár elől). Na ez egy álomkép, az örökbefogadások száma iszonyatosan alacsony (okkal), és jól megválogatják, hogy ki fogadhat örükbe, és ezen a meleg párok örökbefogadása sem változtatna, sokkal inkább a meglévő családok hivatalosítására lenne jó.

Egyébként jelenleg Magyarországon egyedülálló ember fogadhat örökbe, szóval még meg is kerülhető a dolog, hogy még kevésbé legyen a tiltásnak értelme.

Egy gond van az egésszel.
Nem szőke kétszemű (Atomfizikus apától és hárfaművész anyukától származó gyerekek várják a kedves örökbefogadókat).
Egyik oldalt gyerek hiány van, legjobb örökbefogadók ezek közül választanának ha lennének. Ha nincs sokan inkább nem kérnek.
A másik oldalt gyerek többlet van na őket meg nem igazán akarják örökbe fogadni.

Szerinted egy örökbefogadásra váró gyerek miért kerül Dániába?
Mert még mindig jobb ha kerül valahova mintha ide kerülne.
Ha demagóg akarnék lenni akkor feltenném neked a kérdést.
Te mit kívánsz a gyerekeknek egy pl dán örökbefogadást (leszbikus lett), homokos pár, vagy azt ahova sokan kerülnek az örökbe adhatatlan gyerekeknek közül azaz ezt .

"Sajnos csak néhány nők verése"

De tudtam, hogy el fogja tolni valaki kreténbe. Mintha a nők verését a törvény bűntetné. Megjegyzem, a férfiakét is, más kérdés, hogy a jellemző fizikai adottságok miatt a bántalmazás általában nem fizikai.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Oké tehát akkor aki transzgender az beteg. Ezt kijelenthetjük. Gratulálok! Ezzel már előrébb vagy mint a kis barátod, aki még mindig küzd. Bár mondjuk nem volt nehéz megugrani ezt a szintet.

Na akkor mi is van a homoszexuálisokkal? Akkor aki egy homoszexuális párkapcsolatban férfiként a női szerepet vállalja fel, akkor az most beteg vagy nem beteg?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Define "női szerep", pls."

Nő: aki kapja a rudat
Férfi: aki adja a rudat

Nemár, pls! Vágom én, hogy kezdünk lemenni a Zéta utáni mélységekbe, de ne azon akadjunk fenn, hogy a szaporodás folyamatát alapul véve kié a nőstény és kié a hím szerepe és miért. De kérlek cáfolj meg, szerinted mi számit női szerepnek?

De csak hogy megkapd a "hivatalos" választ:
-főz, most, takarit, vezeti a háztartást
-neveli az utódokat

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

A szerepvállalás nem biológiai kérdés, és nem a szaporodás a téma, hanem, hogy betegség-e a homoszexualitás.
De definícióid alapján érdekes kérdések merülnek fel:

Két nő homoszexuális kapcsolatában akkor ők milyen szerepet töltenek be, ha se nem férfit, se nem nőit, hiszen nincsen rúd?
Ha én főzök, mosok, takarítok, akkor valójában a feleségemmel leszbikus kapcsolatot tartok fenn?

Bónusz: fentebbi „ténymegállapítások” alapján ha a szerinted női szerep miatt én férfiként nem nevelem az utódomat, akkor belőle homoszexuális lesz. Ez bizony egy hatalmas dilemma: ki legyen buzi, én vagy a fiam?

"Két nő homoszexuális kapcsolatában akkor ők milyen szerepet töltenek be, ha se nem férfit, se nem nőit, hiszen nincsen rúd?"

Hagy ne nekem kelljen megadnom a megfelelő keresőszavakat a pornhubhoz neked. Vagy, hogy a topicban már oly divatos dologgal éljek: műveld magad!

"Ha én főzök, mosok, takarítok, akkor valójában a feleségemmel leszbikus kapcsolatot tartok fenn?"

Ugye tudod, hogy faszságot mondtál mert ahhoz hogy leszbikus legyél, ahhoz női ivarszervek kellenek mindkét félről. Ha te a férfi tested ellenére nőnek érzed magad, erre van a transzxylófütty, még választhatsz is mi szeretnél lenni.

Továbbá engem ne keverjetek bele az "apa nélkül nőtt fel, buzi lesz" témakörbe, abból a szálból még az elején kiszálltam.

PS:
Define neveli az utódokat:
-gondozza őket (eteti, itatja, öltözteti), fizikai szükségleteiket kielégiti

De igazából kurvára mindegy hogy mit mondok. A konzervativok nem fogják elfogadni a libsi érvelést, a libsi meg a konzervatívot. Ennyi, tolhatjuk még itt körbe körbe a szekeret, de nem leszünk közelebb semmihez.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Mit definiáljak?

Neked kb mindent szájba kell rágni, mint egy 5 éves kisgyereknek? Tudod ha két bácsi papás-mamást játszanak és aki a mamát játssza, az a bácsi beteg vagy nem beteg?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Nézd, homoszexuálisok többsége esetén mind a két férfi megéli a férfiasságát, ahogy mind a két nő is megéli a nőiességét; mindössze az a helyzet, hogy a saját nemükhöz vonzódnak, de közben egyáltalán nem akarnak nemet váltani, nem viselkednek úgy, mintha más neműek lennének. Szerintem te erősen kevered, hogy mi a transzneműség és mi a homoszexualitás...

--
https://iotguru.live

A születéskor a nem eldőlt: XX, vagy XY (esetleg: XXX, XXY, XYY), ezen módosítani nem lehetséges semmilyen módon. Aki XY-nak születik, az férfi.

Egyébként a leginkább a szexuális szokásokon lehet mindezt lemérni (pornónézés).
- a férfiaknak a csinos nők tetszenek pornónézés közben
- a nők szintén a nőket bámulják, mert olyanok szeretnének lenni, mint a hölgy a képernyőn
- a homoszexuális férfiak a csinos férfi testhez vonzódnak, egyedül ők kíváncsiak a meztelen férfiakra

Durva, de egy homoszexuális férfi és egy hetero nő nemisége a legkevésbé sem hasonlít egymásra.

"A születéskor a nem eldőlt: XX, vagy XY (esetleg: XXX, XXY, XYY), ezen módosítani nem lehetséges semmilyen módon. Aki XY-nak születik, az férfi."

Figyelj, lehet, hogy meglepő, de a homoszexuális emberek nagy része is férfi vagy nő. És úgy viselkedik, mint egy férfi vagy egy nő.

"Durva, de egy homoszexuális férfi és egy hetero nő nemisége a legkevésbé sem hasonlít egymásra."

Miért is kellene? Te még mindig kevered a transzneműséget a homoszexualitással, ugye?

--
https://iotguru.live

> Te még mindig kevered a transzneműséget a homoszexualitással, ugye?

Hát, nehéz fejben tartani az összes általad egészségesnek tartott férfi szexuális orientációt.

LMBTQI

Még lehetne folytatni a listát az aniszexuális (állattal), nekroszexuális (halottal), pedofil (gyermekkel),... szóval a tárház kimeríthetetlen.

Az emberek képesek a problémát drasztikusan leegyszerűsíteni, hogy van az egészséges szexuális viselkedés, meg a többiek: LMBTQIABCDEFGHIJKLMNOPQRTUVWXYZ.

"Hát, nehéz fejben tartani az összes általad egészségesnek tartott férfi szexuális orientációt."

Egyrészt nem csak férfiakat érinti a homoszexualitás; másrészt szerintem nézz kicsit utána, mert komplett hülyeségeket írsz, ahogy jailhouse is. Ha nem is akarsz egy oldalnál többet olvasni, mert van egy kicsontosodott véleményed, amin nem tudsz és nem is akarsz változtatni, akkor is érdemes a fogalmakkal tisztában lenni.

--
https://iotguru.live

Erről azért érdekelne a forrás
- a nők szintén a nőket bámulják, mert olyanok szeretnének lenni, mint a hölgy a képernyőn.

Eddigi tapasztalataim azt mutatják hogy nem igazán szeretik a konkurenciát.

Igaz változik a világ de régebben, valahogy mindig kirúgtak,fenyegettek,mindenféle megvonást helyeztek kilátásba, sírtak, ha konkurenciát szimatoltak.

CD - DVD írásos időkből olyan rémlik hogy nő kért meleg pornót (természetesen nem tőlem ismerősömtől) kérése az volt hogy jó testű férfiak legyenek amit sajnos nem lehetett garantálni (nem volt aki belenézzen).

"A balkezesség az egy tulajdonság. Ennyi. Semmi köze a pszichés betegségekhez."

Na, pont ugyanígy nincs köze a homoszexualitásnak sem a pszichés betegségekhez. Ennyi. Te megragadtál és nem tudsz továbblépni az ügyben, mi lenne, ha felkeresnél egy hozzáértő terapeutát?

--
https://iotguru.live

Abból a szempotnból viszont az, hogy az ilyen emberek pszihés okból meddők.

Ha Kati és Józsi hosszú ideje próbálkozik, de nem jön a baba, akkor legalább az egyikük meddő. Ezt szokták az orvosok megpróbálni kezelni, hormonokkal, művi megtermékenyítéssel, lobik programmal, stb.

Ennek megfelelően, ha pszihés okból Kati Józsi helyett Ágival, vagy Józsi Kati helyett Bélával probálkozik, akkor ugyan úgy nem fog jönni a baba mint a meddő Kati-Józsi esetében.

Akkor lenne összehasonlítható a balkezesség a homoszexualitással, ha a balkezességnek is lenne valamilyen korlátozó hatása, mert pl. a balkezesek nem tudnák mozgatni a jobb kezüket vagy nem látnák a piros színt.

Inkább ahhoz lehetne hasonlítani ezt, ha valaki pszihés okból nem mer kimozdulni a szobájából. Erre is lehetne mondani, hogy nem betegség, mert lehet távmunkába dolgozni és a pizza is befér a küszöb alatt, de attól ez az állapot bizonyos szempontból hátráltatja az illetőt.

Az már egy teljesen más kérdés, hogy kell-e vagy akarja-e valaki megváloztatni ezt az állapotot. Ha Kati és Józsi nem akar gyereket, akkor meddőségük nem szorul kezelésre, de ettől ez még létezik.

""Ugyan úgy el tudom képzelni, hogy akár a homoszexualitás irányába is el lehet indítani a pácienst."

Elképzelni el tudod, csak ez nem így működik."

Erről amúgy van bizonyíték? Megtalálták a hormonális/idegrendszeri hátteret, és az azt szabályozó géneket, vagy csak ezt illik gondolni?

Btw létezik szerzett balkezesség és annak fordítottja is.

És gondolom a föld is lapos, jézus pedig téged is szeret, az oltások meg autizumus okoznak.

Egyszerűen nem értem, a huszonegyedik században hogyan hihetnek emberek ilyen baromságokban, amikor tudományos tény az ellenkezője? Azt a szenilis vén pöcsöt meg ne hozd fel példának, az csak egy pszihobácsi véleménye, nem tudományos tény.

De nem éred meg a további hozzászólásokat, részemről kiszáltam.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"Azt a szenilis vén pöcsöt meg ne hozd fel példának, az csak egy pszihobácsi véleménye, nem tudományos tény."

Hát ha neked nem autentikus egy olyan pszichoterapeuta véleménye aki kb. 50 éves szakmai pályafutása során számtalan ilyen esettel találkozott, akkor tényleg nem maradt más hátra mint, hogy megkérdezel egy 2 éves gender gyorstalpalón végzett "szakembert", hogy tulajdonképpen te mit is gondoljál erről.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

A tény az, hogy agykutatók kimutatták fizikailag, tudományosan bizonyítva, hogy a homoszexualitásért az agy egy apró területe felel. És az bizony nem a homloklebeny.

Sarkítva: a tudományos tény az, hogy feketén fehéren le van írva, hogy ha az agy egy része ilyen, akkor az illető alap nemi vonzódása a saját neme felé fog irányulni.

Családtól, apától, neveléstől, bármitől függetlenül.

Az, hogy egy vénember mit hadovál a youtube-on, az nem tény, maximum vélemény. Mert nincs rá bizonyíték.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

"A tény az, hogy agykutatók kimutatták fizikailag, tudományosan bizonyítva, hogy a homoszexualitásért az agy egy apró területe felel."

Azt meg ugye te tudod, hogy a pánikbetegeknél, a depressziósoknál és szinte mindegyik pszichés zavarnál az idegsejtek közötti térben alacsony szerotonin koncentrációt találnak. Most biztos csodálkozol, hogy hogyan térhet el egy pszichés beteg agya a normálistól. De mondok jobbat: erre ad a doktor bácsi jó kis SSRI-t ( antidepresszáns ) tehát szelektív szerotoninvisszavétel-gátlót.És még ennél is tudok jobbat: a gyógyszertől a beteg nem fog meggyógyulni egy beteg sem gyógyult meg a gyógyszertől jobb esetben, amíg szedi tünetmentes lesz, rosszabb esetben egy nyálcsorgató zombi lesz évről-évre egyre komolyabb cuccokat tolva a végén az antipszichotikumoknál kikötve (vagy egy kórházi ágyon kikötve.)

Na és várjál, mert még ennél is tudok jobbat: Megfelelő pszichoterápiával ezek a betegségek is gyógyíthatók és a gyógyult betegnek ismét normális lesz a szerotonin szintje az agyában, úgy hogy semmiféle kemikáliát nem szedett. Hogy lehet ez kérdezed: én meg csak annyit válaszolok ne irkálj faszságokat egy fórumba ha lövésed nincs hozzá.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Na és várjál, mert még ennél is tudok jobbat: Megfelelő pszichoterápiával ezek a betegségek is gyógyíthatók és a gyógyult betegnek ismét normális lesz a szerotonin szintje az agyában, úgy hogy semmiféle kemikáliát nem szedett. Hogy lehet ez kérdezed: én meg csak annyit válaszolok ne irkálj faszságokat egy fórumba ha lövésed nincs hozzá."

Egyrészt ez csak kis részben igaz, másrészt például a homoszexualitásnak nincs köze a szerotonin szintekhez. Hibás alapokra próbálsz elméletet építeni.

--
https://iotguru.live

"másrészt például a homoszexualitásnak nincs köze a szerotonin szintekhez."

Senki nem állított ilyet, megint terelsz. Arra reagáltam, hogy egy pszichés betegség is képes agyi elváltozásokat okozni, a topictárs hozta fel, hogy a homoszexuálisoknál agyi elváltozások vannak. Bár nem is tudom mi lenne ha nem lennének az agyukban ELVÁLTOZÁSOK. Lehet akkor lennének normálisak?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Bocsánat, de te terelsz, hozol be olyan dolgokat a témába, amelyeknek semmi köze a homoszexualitáshoz.

"Bár nem is tudom mi lenne ha nem lennének az agyukban ELVÁLTOZÁSOK. Lehet akkor lennének normálisak?"

Nálad is lehetne némi kutatómunka utáni elváltozás az agyadban, amit köznyelvben tanulásnak hívunk és akkor nem alapoznád az elméleteidet rég elavult ismeretekre.

--
https://iotguru.live

Mondjuk keresel angol szakcikkeket friss kutatások kapcsán, nem olyan nehéz.

Például kezdjed innen az ismerkedést a témában: https://www.apa.org/about/policy/sexual-orientation

Idéznék az első bekezdésből:

The longstanding consensus of the behavioral and social sciences and the health and mental health professions is that homosexuality per se is a normal and positive variation of human sexual orientation (Bell, Weinberg & Hammersmith, 1981; Bullough, 1976; Ford & Beach 1951 ; Kinsey, Pomeroy, & Martin, 1948; Kinsey, Pomeroy, Martin, & Gebhard, 1953 ). Homosexuality per se is not a mental disorder (APA, 1975). Since 1974, the American Psychological Association (APA) has opposed stigma, prejudice, discrimination, and violence on the basis of sexual orientation and has taken a leadership role in supporting the equal rights of lesbian, gay, and bisexual individuals (APA, 2005).

Pár hetet el tudsz tölteni az olvasgatással, örömteli tanulást kívánok a témában.

--
https://iotguru.live

https://www.hrc.org/blog/flashbackfriday-today-in-1973-the-apa-removed-…

Értem, tehát 1973-ig az APA úgy gondolta a homoszexualitás az egy betegség, aztán 1973-bat úgy döntöttek, hogy mégsem az. Gondolom, ha már éltél akkor és nem csak a falepkédet csattogtattad az udvaron, akkor te már másnap Up To Date voltál a témában. Általában az egyházi zsinatokon szoktak amúgy egy tollvonással új dogmákat létrehozni és a régieket lesöpörni az asztalról. Ennyit a "tudományról"

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Értem, tehát 1973-ig az APA úgy gondolta a homoszexualitás az egy betegség, aztán 1973-bat úgy döntöttek, hogy mégsem az."

Igen. A balkezesség is betegség volt sokáig, amit kezelni próbáltak, vajmi kevés sikerrel. Szerinted kezelendő betegség a balkezesség?

"Gondolom, ha már éltél akkor és nem csak a falepkédet csattogtattad az udvaron, akkor te már másnap Up To Date voltál a témában."

Nézd, 1973 óta eltelt 46 év. Ha 1974-ben - vagy tudod mit, legyünk megengedőek: akár 1978-ban még úgy gondolja egy szakember, hogy a homoszexualitás betegség, akkor még el lehet nézni a dolgot, nem volt ideje szakirodalmat olvasni vagy még el se jutott hozzá a nyomtatott szakirodalom. De 46 évvel később, az online böngészhető és olvasható szakirodalom korában már nincs rá semmi mentség arra, ha egy szakember betegségnek gondolja a homoszexualitást.

--
https://iotguru.live

Az a szakember a DSM-et hozta fel példaként, hogy ott sem betegség a homoszexualitás és szerinte sem az. De mutatok neked jobbat:

"https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_DSM"

" After a vote by the APA trustees in 1973, and confirmed by the wider APA membership in 1974, the diagnosis was replaced with the category of "sexual orientation disturbance".[5]"

Szóval az történt, hogy 1974-ben találtak neki egy szép másik nevet nem homoszexualitás a betegség neve, hanem besorolták a szexuális orientáció zavara kategóriába. Tudod haladtak a korral, de a lényeg változatlan. Buzinak sem illik hívni őket már elég régóta, de ha valaki kimondja, hogy buzi mindenki tudni fogja, hogy mire gondol az illető.

Tudod kicsit sarkítva ez olyan, mint ha azt mondanád, hogy egy cigány bűnöző sincs az országban, mert még soha nem hallottad, hogy ezt így nevén nevezik a hírekben, közleményekben, körözéseknél. Én meg azt mondanám, hogy keress arra, hogy kreol bőrű,

Ez a szép új liberál PC világ. Attól, hogy nem a nevén nevezzük a dolgokat attól még léteznek.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Szóval az történt, hogy 1974-ben találtak neki egy szép másik nevet nem homoszexualitás a betegség neve"

Nem, nem átnevezték, átsorolták. Ahogy a balkezesség is anno betegség volt, aztán átsorolták. Nem szűnt meg ettől a balkezesség, de nem számít betegségnek, ezért gyógyítani se próbálják.

"hanem besorolták a szexuális orientáció zavara kategóriába"

Igen. És?

"Buzinak sem illik hívni őket már elég régóta, de ha valaki kimondja, hogy buzi mindenki tudni fogja, hogy mire gondol az illető."

Senki nem titkolja, hogy ne létezne homoszexualitás.

"Ez a szép új liberál PC világ. Attól, hogy nem a nevén nevezzük a dolgokat attól még léteznek."

Így van. És attól, hogy valamiben hinni próbálsz, attól még nem fog létezni. A Föld geometriai jellegét nem befolyásolja, hogy éppen kik vannak többségen, a lapos vagy a gömb hívők.

--
https://iotguru.live

A balkezesség soha nem szerepelt a DSM-ben, soha nem gondolták, hogy egy pszichés kórkép lenne.

""hanem besorolták a szexuális orientáció zavara kategóriába"

Igen. És?"
Tehát akkor elfogadod, hogy a homoszexualitás az a szexuális orientáció zavara?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"A balkezesség soha nem szerepelt a DSM-ben, soha nem gondolták, hogy egy pszichés kórkép lenne."

Akkor "szakmai" véleményed szerint milyen kórképnek gondolták és miért akarták például hazánkban is a hetvenes évek végéig jobbkezességre erőltetni a gyerekeket?

"Tehát akkor elfogadod, hogy a homoszexualitás az a szexuális orientáció zavara?"

Nyilván, mert létező dolog és eltér az átlagostól... és továbbra is az a helyzet, hogy nem fertőző, nem tanulható, nem gyógyítható és nem öröklődik.

--
https://iotguru.live

Kurvára nem tudom minden gondolták a balkezességet és őszintén szólva nem is érdekel. Szerintem egy egyszerű tulajdonság és ennyi. Te pörögsz nagyon ezen a témán.

"Nyilván, mert létező dolog és eltér az átlagostól..."

Tehát akkor kijelenthetjük, hogy nem normális, azaz abnormális. Nehéz volt, de tudtam én, hogy veled is eljutok ide, bár a kis barátod ügyesebben vette az akadályokat. Már csak azt kellene megbeszélnünk, hogy a társadalom (ebből a szempontból) normális része miért is tolerálja mások abnormalitását? Illetve mi keresnivalója van az abnormalitás propagálásának a kiskorú gyermekeknél?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Kurvára nem tudom minden gondolták a balkezességet és őszintén szólva nem is érdekel. Szerintem egy egyszerű tulajdonság és ennyi. Te pörögsz nagyon ezen a témán."

Képzeld el, pont ilyen egyszerű tulajdonság a homoszexualitás is. Amin ennyire pörögsz, főképp egy transzneműséggel foglalkozó témában, aminek nincs köze a homoszexualitáshoz.

"Tehát akkor kijelenthetjük, hogy nem normális, azaz abnormális."

Pont annyira, mint a balkezesség is, az se normális, mert a többség nem balkezes, nemde?

"Már csak azt kellene megbeszélnünk, hogy a társadalom (ebből a szempontból) normális része miért is tolerálja mások abnormalitását?"

A társadalom a hozzád hasonló abnormalitást is tolerálja.

"Illetve mi keresnivalója van az abnormalitás propagálásának a kiskorú gyermekeknél?"

Mint írtam volt, nem leszel homoszexuális attól, hogy mesélnek arról, hogy van homoszexualitás. Értem, félhetsz a dologtól, mint ahogy bármi mástól, de mi van akkor, ha ez a félelmed abnormalitás? Reprodukálható kutatási eredményeket miért akarsz attól függővé tenni, hogy éppen mennyien hisznek benne vagy az ellenkezőjében?

--
https://iotguru.live

"Képzeld el, pont ilyen egyszerű tulajdonság a homoszexualitás is. Amin ennyire pörögsz, főképp egy transzneműséggel foglalkozó témában, aminek nincs köze a homoszexualitáshoz."

Benne van a balkezesség a DSM-emben? Nincs. Benne van a homoszexualitás a DSM-ben? Igen, mégpedig a "szexuális orientáció zavara" csoportban. Mondtam már rengetegszer. Almát hasonlítasz a körtével!

"Mint írtam volt, nem leszel homoszexuális attól, hogy mesélnek arról, hogy van homoszexualitás."

Látod, egyetértek. Mint ahogy attól sem lesznek az ovis kislányok bulimiások, ha megtudják, hogy van ilyen. Az már sokkal károsabb, ha bemegy a bulimiás az oviba és arról mesél az ovisoknak, hogy micimackóra néha falási rohamok jönnek, de ha sokat eszik csak ledugja a torkán az ujját és meghánytatja magát.

Na most, ha a szexuális orientáció zavaros mehet az óvodába, akkor gondolom az étkezési zavaros is, vagy tévedek? remélem nem, mert mindkettő szerepel a DSM-ben. Ismét leírom, a balkezesség nem!

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Olvass már vissza párat, de tudod mit segítek:

"https://en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality_in_DSM"

" After a vote by the APA trustees in 1973, and confirmed by the wider APA membership in 1974, the diagnosis was replaced with the category of "sexual orientation disturbance".[5]"

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Benne van a balkezesség a DSM-emben? Nincs."

Már nincs. Illetve ilyen szempontból benne se volt, mert szerencsére korábban kikerült a pszichológia/pszichiátria látásteréből, hogy a DSM-et kiadták volna először.

"Benne van a homoszexualitás a DSM-ben? Igen, mégpedig a "szexuális orientáció zavara" csoportban."

Nincs benne. Benne volt. A DSM-3 után már nincs benne (DSM-5 a jelenlegi legújabb). Ettől még a homoszexualitás egy létező jelenség maradt, de kikerült a pszichológia/pszichiátria látásteréből, mert a pszichológia/pszichiátria nem tud mit kezdeni a homoszexualitással, mert se rábeszéléssel, se gyógyszerezéssel nem gyógyítható.

--
https://iotguru.live

Önálló betegségként nincs benne. De a katiszofóbia sincs benne konkrétan, mégsem normális, ha valaki attól fél, hogy leül. De gondolom te azt is a balkezességhez hasonlítanád.
----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Önálló betegségként nincs benne."

Hát milyen betegségként van benne?

"De a katiszofóbia sincs benne konkrétan, mégsem normális, ha valaki attól fél, hogy leül."

Aham. És a butaság benne van konkrétan? Mert mégsem normális, hogy valaki képtelen nyugodtan leülni és átolvasni pár oldalt a témában, hogy okosabb legyen és ne állítson mindenféle hülyeséget válogatás nélkül, ami épp az eszébe jut.

Én a saját szakmámban tapasztalom, hogy az ember simán a felső tíz százalékba kerül pusztán azzal, hogy el tudja olvasni és meg tudja érteni a dokumentációt, de kezdem úgy látni, hogy ez generálisan igaz a populációra tetszőleges témában...

--
https://iotguru.live

"Nyilván, mert létező dolog és eltér az átlagostól... és továbbra is az a helyzet, hogy nem fertőző, nem tanulható, nem gyógyítható és nem öröklődik."

Már azt hittem, hogy sohasem jutsz el ezek felismeréséig. Már csak azt kell hozzátenned saját konklúziódhoz, hogy az adott egyén előzményes, hosszabban fennálló szocializációs folyamatának zavara, amely ugyan nem gyógyítható, - mert, ugye nem (biológiai eredetű) betegség a szó hagyományos értelmében, - de tanulással, akár segítség igénybevételével (akár önmotivációval,) leküzdhető lenne. (Akár a dohányzás, akár a többi függőségnek nevezett, normalitástól eltérő viselkedési forma. Csak az a kérdés, van-e az adott egyénnek akarata rá.) - Számtalan aberrált emberi viselkedési forma hosszútávon korlátok közé kerülhetne, csak döntés kérdése. - Az emberi gondolkodás kimeneteinek társadalmi viszonyoknak megfelelő mederben tartása. - (Legtöbbünknek sikerül is.)

- (Az embereknek a mai világban is sokszor lenne kedve pl. ölni, legtöbben mégsem teszik, satöbbi, satöbbi, - pedig valamikor az ölés az ember fejlődéstörténetében abszolút normálisnak tekinthető viselkedési forma volt...)

És máris megérkeztél a tiszteletlenül "ekézett" Daubner úr korrekt, valós, egy élet tapasztalatán alapuló felfogásához.)

"Már azt hittem, hogy sohasem jutsz el ezek felismeréséig."

Hol írtam, hogy ne létezne?

"Már csak azt kell hozzátenned saját konklúziódhoz, hogy az adott egyén előzményes, hosszabban fennálló szocializációs folyamatának zavara, amely ugyan nem gyógyítható, - mert, ugye nem (biológiai eredetű) betegség a szó hagyományos értelmében, - de tanulással, akár segítség igénybevételével (akár önmotivációval,) leküzdhető lenne."

Na, ez az, ami egyáltalán nem igaz.

"Számtalan aberrált emberi viselkedési forma hosszútávon korlátok közé kerülhetne, csak döntés kérdése."

Az döntés kérdése például, hogy leülsz-e és átolvasod a téma kapcsán a szakirodalmat, vagy tovább folytatod az alaptalan képzelgést a témát illetően.

"És máris megérkeztél a tiszteletlenül "ekézett" Daubner úr korrekt, valós, egy élet tapasztalatán alapuló felfogásához."

Meg lehetne érkezni, de épp a homoszexualitásra nem működik... ezzel közel 50 éve tisztában van a szakma és konszenzus van ebben a kérdésben.

--
https://iotguru.live

"Meg lehetne érkezni, de épp a homoszexualitásra nem működik... ezzel közel 50 éve tisztában van a szakma és konszenzus van ebben a kérdésben."

Még szerencse, hogy egyesek nem így gondolják és sikeresen gyógyítanak pszichés betegeket, miközben mintegy mellékesen a nemi zavaraik is gyógyulnak.
De tudod mit lehet élni abban a tudatban is, hogy minden rendben ez nem betegség. a skizofrén sem éli meg magát betegnek.

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

"Még szerencse, hogy egyesek nem így gondolják és sikeresen gyógyítanak pszichés betegeket, miközben mintegy mellékesen a nemi zavaraik is gyógyulnak."

Igen, van egy csomó nemi zavar, ami betegség és gyógyítható, de a pont homoszexualitás nem ilyen. Szerintem túlbeszéltük, nem fogod megérteni, illetve nem akarod megérteni, sérülne a világképed. Kellene keresned egy jó szakembert, akivel fel tudod dolgozni a valóság és a világképed közötti disszonanciát.

--
https://iotguru.live

> egy csomó nemi zavar, ami betegség és gyógyítható, de a pont homoszexualitás nem ilyen.

Te már csak tudod. Londonban kitettek egy plakátot: "meleg vagyok és nem szégyellem".
Nemsokára másvalaki kitette: "Már nem vagyok meleg és nem szégyellem", mondanom sem kell, a plakát eltávolításra került, a liberális "jogvédők" miatt.

Miközben a heterok szarnak az egész témára, liberális barátaid elképesztő intoleranciát mutatnak az exmelegekkel szemben.

Nekem három meleg szomszédom halt meg AIDS-ben. Tudom, hogy hogyan éldegéltek édes hármasban: kanbulik, szexpartik, üvöltözés, verekedés, erőszak.

Kettőnek felesége is volt, elváltak, utána csak a férfiak jöttek. Igazából sajnáltam, amikor meghaltak, mint embert mindet kedveltem.
Amit csináltak attól a hideg rázott és igazából az AIDS sem lepett meg. Hozzá tartozik az életükhöz.

Jaj, ez a sok ellenőrizhetetlen sztori... miért érzed úgy, hogy mesével kell mindig alátámasztanod a véleményed?

Én teljes mértékben meg tudom érteni, ha nem tetszik a homoszexualitás, az egy érzés, amivel vagy tudsz kezdeni valamit, vagy nem. De ne kezdjed el oltári nagy hülyeségekkel megindokolni és racionalizálni magadban ezt az érzést, mert abból csak a butaságod és a hiszékenységed derül ki. Tényleg csak annyi a különbség közötted és egy laposföld hívő között, hogy más a hit tárgya, amely kapcsán ignoráltok tudományos tényeket.

--
https://iotguru.live

Azért van arcod. Laposföld hívőnek nevezel másokat, indoklás meg semmi. Max. APA-s propaganda anyagot osztogatsz.

Több téma is volt, a válaszod mindre a laposföld volt:
- evolúciósan a végbél nem szexre lett kitalálva -> laposföld
- vannak emberek, akik hetero-k akarnak lenni -> laposföld
- liberális intolerancia másokkal szemben (diversity topic) -> laposföld
- 3 meleg szomszédom AIDS-ben meghalt -> laposföld
- ebből 2-nek felesége és gyermeke is volt (ex hetero) -> laposföld
- megbánt nemváltó műtét, pszichiátriai kezelés helyett -> laposföld

Én bevallom hiszek Istenben, de látom te sem vagy kevésbé vallásos mint én.
Ha valamire nem tudsz válaszolni, valaki nem osztja az APA-s inkvizítorok véleményét, máglyára küldöd.

Szóval üdvözöllek a vallásos emberek között, bár más Istenben hiszünk úgy látom.

Hogy is lehetne másképp. Nem fér bele a világképedbe, hogy valaki nem homofóbiás és alapvetően képes elolvasni a témában pár oldalt a kurrens tudományos állásponttal kapcsolatban, ugye? Milyen heteroszexuális az ilyen...

Apropó, a homofóbia, ahogy a legtöbb fóbia is - gyógyítható, szóval keress egy jó szakembert és beszélgess el vele.

--
https://iotguru.live

"Azért van arcod. Laposföld hívőnek nevezel másokat, indoklás meg semmi."

Itt az indoklás: "Max. APA-s propaganda anyagot osztogatsz."

Van a témában egy közel 50 éves tudományos szakterületi konszenzus, amit egyszerűen ignorálsz vagy néha propagandának hívsz, mert nem illik a világlátásodba. Kérlek, ez ugyanaz, amit a laposföldhívők művelnek, csak más területen. Én értem, hogy ez neked disszonanciát okoz, de attól még sajnos ez a helyzet.

"Én bevallom hiszek Istenben, de látom te sem vagy kevésbé vallásos mint én."

Nagyszerű. Hiszel a teremtéstörténetben vagy el tudod fogadni, hogy a világ több milliárd éves és evolúció eredménye a jelenlegi élet?

"Ha valamire nem tudsz válaszolni, valaki nem osztja az APA-s inkvizítorok véleményét, máglyára küldöd."

Az APA-s inkvizítoroknak nem véleménye van, hanem úgynevezett tényeken alapuló konszenzusa a témában, amelyet nem azzal lehet vitatni, hogy "szerintem nem úgy van", hanem azzal, hogy megcáfolod olyan tényekkel, amelyek egymástól függetlenül reprodukálható eljárások eredményeképp esnek ki.

Ja, és egy másik tudományterület tényeken alapuló konszenzusa szerint utoljára máglyára eltérő vélemény miatt a papok küldtek valakit. Ezen kicsit gondolkodj.

--
https://iotguru.live

És nem mind ilyen.

A másik hogy ellenőrzöd a "Már nem vagyok meleg és nem szégyellem" valóságtartalmát? Meg ugye ez agy olyan folytamra utal amit illene utánakövetni nem egy "gyógyult" meleg volt akiről azért kiderült mégse gyógyult. (választott egy kaput ha lehet maradjon ott ne akarják már rávenni a másik kapura)

Engem spec a lakásunk mellet lakó drogos zavart, teljesen tehetetlen volt a ház, jelmenő gyermekorvos anyuka mindentől megmentette csak saját magától nem tudta. Speciel nem kedveltem az édesanyát sajnálom akkor nem sajnáltam. De nem neki kellet mellette laknia igaz nekem sem.

Az hogy a szomszédod milyen nem attól függ homokos e. Kifoghatsz egy kívülről nézve minta családot akik heti kétszer/sokszor 4 órát üvöltöznek veszekednek.

Hát, az ösztrogén-tartalmú ételek a férfiaknál nem válnak be.

Már a bencés szerzetesek is tudták, mert a fiatalokat sörrel itatták, hogy ne fájjon annyira a szex hiánya.

A komló is ösztrogént tartalmaz. A feleségem itta is az alkoholmentes sört, hogy legyen elég tej szoptatásnál.
Minden vackot felírt az orvos, tej nem volt. Szomszédunk ajánlotta, hogy sörözni kellene, a mennyiség utána azonnal megkétszereződött.

A sok sörtől nem csak a hasad hízik, hanem a cicijeid is.

http://magyarno.com/sor-es-potenciazavar/

Ez nem úgy megy, hogy homoszexuális lett felnőtt létére. Az volt mindig is, csak a környezete nem volt ebben a témában befogadó közeg. Valószínűleg ugyanolyan nyomás volt rajtuk, mint azokon a balkezeseken, akiket jobbkezesnek neveltek, aztán rájöttek felnőtt fejjel, hogy nem diszgráfiás és ügyetlen emberek, hanem balkezesek.

Szerintem beszélgess el velük a dologról, ha amúgy is az ismeretségi körödben vannak, szerintem tanulságos dolog lenne, sokat tudnál tanulni a témában.

--
https://iotguru.live

Az a gond, hogy jössz ezzel a balkezességgel folyamatosan, de továbbra is szalmabáb és hamis okozat.

Ráadásul viszonylag érdektelen és a társadalmi hatása elenyésző mértékű a homo-, transz- és más egyéb izékhez képest, ugyanis nem akarják a balkezességre hivatkozva szétverni a társadalom egyik legalapvetőbb egyéségt a családot.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Az a gond, hogy jössz ezzel a balkezességgel folyamatosan, de továbbra is szalmabáb és hamis okozat."

Ez egyáltalán nem szalmabáb.

"Ráadásul viszonylag érdektelen és a társadalmi hatása elenyésző mértékű a homo-, transz- és más egyéb izékhez képest, ugyanis nem akarják a balkezességre hivatkozva szétverni a társadalom egyik legalapvetőbb egyéségt a családot."

A társadalom egyik alapvető egységét pont azok verik szét, akik mindenáron meg akarják mondani, hogy mi a család és mi nem az.

--
https://iotguru.live

"Ez egyáltalán nem szalmabáb."

Oszt miért? Irreleváns a témában. Nem szerveznek felvonulásokat, nem akarják megváltoztatni a családról alkotott fogalmat, stb. Azon kívül, hogy vannak jobb kezes emberek számára tervezett eszközök, nagyjából 0 vizet zavar az, hogy léteznek.

Ezzel szemben a mindenféle homo- és transzbaszok, akik nagyon is kézzel tapintható változásokat akarnak eszközölni és eszközölnek a társadalmon.

"A társadalom egyik alapvető egységét pont azok verik szét"

Miért is? Kialakult erre az évezredek folyamán egy fogalom, ami külsőségeiben változott, alapjaiban viszont nem. Most jön pár marginális kisebbség, akinek ez nem tetszik. Nem a többségi társadalom akar ezen változtatni. De várom az érveid.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Irreleváns a témában."

Egyszerűen hasonló utak vezetnek a balkezességhez.

"Nem szerveznek felvonulásokat, nem akarják megváltoztatni a családról alkotott fogalmat, stb."

_Már_ nem szerveznek felvonulásokat. A családról alkotott fogalmat pedig például te akarod megmondani, pedig pont annyi közöd van hozzá, mint bárki másnak.

"Kialakult erre az évezredek folyamán egy fogalom, ami külsőségeiben változott, alapjaiban viszont nem."

Ez bullshit.

"Most jön pár marginális kisebbség, akinek ez nem tetszik."

Ha népszavazunk a család fogalmáról és véletlenül te leszel a marginális kisebbség, akinek nem tetszik az új fogalom, akkor mi a terved?

"De várom az érveid."

Én is várom az érveidet.

--
https://iotguru.live

"Egyszerűen hasonló utak vezetnek a balkezességhez."

A lekvárt meg a pálinkát is főzik, ráadásul mindkettőt gyümölcsből. Oszt' az egyiket mégsem adják oda gyerekeknek...

"Ha népszavazunk a család fogalmáról és véletlenül te leszel a marginális kisebbség, akinek nem tetszik az új fogalom, akkor mi a terved?"

A fizika törvényeiről is népszavazni akarsz? Evolúció már egyrészt eleve eldöntötte, hogy a fajfenntartáshoz kell egy férfi és egy nő is. Ennek megfelelően alakult a család fogalma is, mert az embereknek ez működött. Ebben a kultúrkörben legalábbis mindeképp.

"Ez bullshit."

Jó, hát szerintem meg a Föld lapos. Ja, hogy esetleg érv is kellene hozzá nem elég csak úgy kijelenteni?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"A lekvárt meg a pálinkát is főzik, ráadásul mindkettőt gyümölcsből. Oszt' az egyiket mégsem adják oda gyerekeknek..."

Na, _ez_ a szalmabáb és a hamis okozat.

"A fizika törvényeiről is népszavazni akarsz?"

Nézd, te hoztad fel, hogy marginális kisebbség, akkor gondoltam számít a többségi vélemény, ezek szerint mégse a többség véleménye dönt? Mert például a homoszexualitásnak vannak tudományos alapokon nyugvó paraméterei, amelyeket ignorálsz.

"Evolúció már egyrészt eleve eldöntötte, hogy a fajfenntartáshoz kell egy férfi és egy nő is."

A fajfenntartáshoz nem kell család, miért kevered a fogalmakat?

"Ennek megfelelően alakult a család fogalma is, mert az embereknek ez működött. Ebben a kultúrkörben legalábbis mindeképp."

Na, a kultúrkör és a kultúrtőke idővel változhat, ahogy például a kínvallatás anno része volt a kultúrkörnek nem is olyan rég... akkor most evolúció, tudomány vagy szokás határozza meg a család fogalmát? Vagy egyszerűen az van, hogy nincs objektív érved a témában és ezért terelsz mindenfelé?

--
https://iotguru.live

Nézd, korabeli szaktekintélyek, kb. ugyanennyi éves szakmai pályafutással nem hitték el Semmelweis-nek, hogy minimum kezet kellene mosni a műtétek előtt, akkor se, amikor egyszerűen csak meg kellett volna nézni, hogy kinél mennyien halnak meg az amúgy sikeres műtét után. Van az úgy, hogy a tudomány meghaladja bizonyos területeken a szaktekintélyeket, azok meg túl önérzetesek ahhoz, hogy ezt elfogadják.

--
https://iotguru.live

"Az hogy milyen nemi szerve van az bizony bináris. ha ő nem tud azonosulni a biológiai nemével az bizony patológiás, bármennyire is tagadod."

Egy homoszexuálisnak konkrétan semmi baja a nemével. Egy homoszexuális férfi továbbra is férfinek tartja magát a nő meg nőnek. Már ha erre vonatkozott a mondatod, mert kicsit szétszaladtak a témák.

Kibaszottul elegem van már abból, hogy az EU egyik legelmaradottabb, legszegényebb német gyarmatában folyamatosan reszketünk a világ legfejlett országainak jövője iránt.

A cikk alapja a gender oktatás lenne, csak az egyszeri origo olvasó számára lebutitották arra a szintre, hogy az azt jelenti, hogy apuka vagy anyuka rúzsozza-e magát.

Igazából én már az ovis gyermekeimnek is azt tanítom, hogy mindenki egyformán értékes. Nem arról van szó, hogy mutatok nekik lmbtqistb képeket, vagy elmagyarázom, hogy ki kinek hova teszi. Arról, hogy csak azért mert valaki barna, vagy kék, vagy fél lába van, vagy akárkit is szeret, azzal neki nem kell foglalkoznia, mert nem az ő dolga, és ha hazajön cigányozva, vagy buzizva, mert ilyesmi előfordul, akkor megbeszéljük, hogy ilyet nem mondunk, mert 1, nem csúnya szó, 2, naésakkormivan.

Belegondoltál abba, mi van akkor, ha a gyereked is drag queen lesz, vagy leszbi? Vagy fűnyíró? Mert van rá esély. Szar ügy, én sem erre vágyom, de ha esetleg hazajön, és azt mondja majd, hogy ő traktorlánc, akkor titkon azért szomorú leszek, de ez van, nem mindig az jön össze amit szeretnénk. Szeretni fogom úgy is, és örülni fogok, hogy egy olyan világban él, ahol szabadon lehet traktorlánc. Ez így van jól.

"Igazából én már az ovis gyermekeimnek is azt tanítom, hogy mindenki egyformán értékes"

Ezzel csak a természetes kiválasztódást gyengited. A legnagyobb faszság, amit csak mondhatsz az utódodnak, hogy mindenki egyenlő.

De tudod, https://steemitimages.com/p/2BCfkBKbeaWmPixwJhSVFmyRxVgF1MTX51iw2kzSjzH…
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ebben a kommentben gyönyörűen példáztad a mai "liberalizmusban" megjelenő ellentmondást. Szeress mindenkit (kivéve a jobbosokat, merazfujj), de azért bevallod, hogy van amit te sem szeretnél annyira, de csakis titkon, mert még megszólnak a liberális haverjaid. Márpedig abban semmi nehéz nincs, hogy elfogadj valakit, akit szeretsz. Melegként a melegjogok támogatásától nem lesz valaki se felvilágosult, se liberális, csupán csak a saját érdekei köré épít egy ideológiát. A liberalizmus inkább arról szól, hogy azokat sem baszogatod, azoknak sem akarod megmondani, hogy éljenek, akiket nem kedvelsz. Nem kell szeretni a kisebbségeket, nem kell átszemmelült mosollyal nézni a szakállas nőt a tévében, hogy hurrá, diverzitás, és ha nem szereted amit látsz, akkor érezd magad rosszul, mert szar ember vagy, ezért kifelé a másikat licitáld felül a nyiltságoddal.

Én magamat régivágású liberálisnak tartom, például nem kedvelem a melegeket, nem barátkoznék nyíltan meleg, "páváskodó" emberrel. De nem akarnám se megkövezni, se beleszólni, hogy mit csináljon, sőt támogatom, hogy ők is házasodhassanak, legyenek egyenlő (de semmiképp sem több) jogaik. Az a valami, ha azt is elfogadod, akit nem szeretsz, legyen szó melegekről, vagy épp konzervatívabb gondolkodásúakról. De ebben a modern vallásban ha valaki semmi rosszat nem tett az életében, csak kiírja pl tinderre, hogy nem akar feketékkel ismerkedni, akkor nyilvánosan meghurcolják, hogy rasszista, ilyen meg olyan fób. Ez nem liberalizmus, ez baloldali nácizmus. Ebben nincs lehetőség racionális ellentmondásra, egy dogmarendszer van, amibe nem fér bele például, hogy nem akarsz milliónyi bevándorlót az országodba engedni. Vagy elfogadsz mindent, vagy mehetsz amerre látsz. És mi van a túloldalon? Egy teljes szélsőjobbos dogma, homofóbia, EU-ellenesség, elborult konzervativizmus, ahol szintén nincs helye elhajlásnak, ha nem akarsz bevándorlókat, akkor kapod csomagban a többi eszmét is, mert a modern "vallások", moralitások és dogmák mentén politizálás megölte a racionális közepet, nem érvek ütköznek, hanem pár szavas jelmondatok, és mindkét oldal gyakorlatilag arra épít, hogy a kinézett választói csoportot ők, és csakik ők fogják megvédeni a gonosz náciktól, bevándorlóktól, patriarchális társadalomtól vagy épp Sorostól.

"Én magamat régivágású liberálisnak tartom," más meg legfeljebb nem, megvédheted a tulajdonod, és nincs segély nincs bevándorló.

Én magamat sehova nem sorolnám. Fejlődés történet Szélsőjobb, Anarchista, mostanra talán a Klasszikus liberalizmus.
A melegekről alkotott véleményedet osztom csak más miatt, sőt amiatt védem is őket. Egy barátom elhívott segíteni egy költözésnél a Nővére 2 barátja költözött, mentem segíteni hisz a nővértől szerettem volna valamit, egyszer csak a haverom megkérdezi nem gyanús e nekem hogy két férfit költöztetünk, Szélsőjobbosként azért rögtön leesett mire gondol, két emelet közt leraktam a szekrény és végiggondoltam ha mind a kettőt lerugdosom akkor a nővérnél az esélyeim ugrottak, de milyen szerencse hogy nem versenytársak a nővére kapcsán, sőt az lenne a jó ha a nővérének csak ilyen barátai lenének. A nővér nem lett meg. De azóta egyáltalán nem zavarnak a melegek, akik két kapura játszanak azok eléggé, egy férfitestbe született nő aki leszbikus hát az is.

Ha traktorláncnak született volna akkor még-még okés lenne - de ha mondjuk meggyőzték arról, hogy az mekkora divat, meg amúgy is próbáljon meg elsőre traktorlánc lenni, pláne az utcán mennyi boldog traktorlánc van közszemlén, akkor én nem is tudom mit csinálnék bánatomban. Biztos szar érzés lenne, hogy én is benne vagyok a képletben, szóval az ilyen fene nagy megengedéssel talán inkább óvatosabban bánnék.

Értem én, hogy végletesen megengedőek vagyunk mára, dehát ez nem szabadság. Akarom mondani nem ez a szabadság, és nem ettől kél életre a szabadság. Azt hiszed, hogy szabadon élne? Nekem nem tűnik szabadságnak, sokkal inkább kirakatba szánt @3rdparty manipulációs szar eredményének, keverve családon belüli defektekkel. Mármint legtöbbször. Ahol a családon belüli defektek [egy része] is korábban betöltött manipuláló programok eredménye. Illetve utóbbit csak remélem, mert ha mégis maguktól és zsigerből ilyenek a szülők, akkor én tényleg feltartom a kezem és megadom magam.

Illetve egy dolgot egyáltalán nem értek: ha hazajön a gyerek buzizva akkor nem lehet és korrigáljunk rögtön, de ha traktorláncnak öltözik akkor végül is okés? Nem vagyok nagy formában, szóval tényleg lehet csak ebben a pillanatban nem értem, de ha kisegítenél azt megköszönném.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Svéd gyerekkönyv:
https://www.tanum.no/_farfar-har-fyra-fruar-oscar-trimbel-9789179107543

Nagyapának 4 felesége van

Most hirtelen nem találom azt a felvilágositó könyvet (szintén Nordic régióból), ahol általános iskolásoknak illusztrálják bi-racial/homo párokkal a dolgokat.

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"....Asli soha nem volt Szomáliában, de most végre el kell mennie az apjával, hogy találkozzon a nagyapával és az összes nagymamájával."

Ha jől értem ez egy kedves kis gyerekkönyv, amiben megmutatják egy másik kultúra érdekességeit. Ja hogy valószínűleg iszlám/nigger/migráncs, ircsukki gyorsan.

Egyébként én simán megvenném, ha a tartalma is olyan érdekes mint a bemutatója... és tudnék svédül.

A haladó szellemű nyugaton ha az iskolaóvodapszichológus megállapítja, hogy a gyerek transznemű, de a szülő megpróbálja erről lebeszélni a _saját_ gyerekét, akkor az bántalmazásnak minősül és elveszik tőle a gyerekét.

Aztán teletömik hormonokkal és levágják a faszát. Ez nem minősül bántalmazásnak.

Ezzel csak az a baj, hogy az öcsémnek 5 éves korában egy fogyaték szemorvos felírt hibásan egy erős szemüveget, azzal, hogy azért nem figyel orán, mert nem látja a táblát. Közben pedig csak leszarta. Sem akkor, sem azóta nem kellett neki szemüveg, ezt utána több orvos is megállapította.

Szerencsére ezt a tévedést viszonylag egyszerű volt javítani. Az általad említettet - ha igaz - elég macerás lenne.

--
trey @ gépház

Eközben...

- Kanada átírja a himnuszát nemsemlegesre
- Jönnek a „semleges” illemhelyek New Yorkban
- "Semleges nemű" kisbaba született Kanadában
- Német alkotmánybíróság: be kell vezetni egy harmadik nemet
- New Yorkban ezentúl sem az előre felvett szövegekben, sem a metrószerelvény vezetője által bemondott közleményekben nem lehet utalni a megszólítottak nemére.
- Osztrák miniszter az operabálban
- „összecserélte” a „he” és a „she” angol megszólítást ezért letartóztatták
- Megfelelési kényszer a kultúrmarxizmusnak...

stb.

Nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább...

Túlkapások mindíg is voltak minden oldalon.
Ettől függetlenül nekem semmi bajom a a kanadai himnusz átírásával, a semleges illemhelyekkel , a német alkotmánybíróság döntésével, vagy az osztrák miniszteres dologgal.

Azért kicsit hitelesebb lennél ha nem egy közismerten szélsőjobboldali és rasszista portált linkelnél.

> Ettől függetlenül nekem semmi bajom a a kanadai himnusz átírásával, a semleges illemhelyekkel , a német alkotmánybíróság döntésével, vagy az osztrák miniszteres dologgal.

De nekem és még sokan másoknak lehet problémája ezekkel? Megengeded? Köszi.

> Azért kicsit hitelesebb lennél ha nem egy közismerten szélsőjobboldali és rasszista portált linkelnél.

Nálatok ez az aduász ami mindent (a valóságot is) üt ==> Jaj hát nem a zindex meg a négynégy írta így hiteltelen...

Csak neked itt egy másik "közismerten szélsőjobboldali és rasszista portál" ==> NÁCI weboldal!!

"De nekem és még sokan másoknak lehet problémája ezekkel?"

Csak nyugodtan. Kívánom, hogy legyen ez a legnagyobb problémád.

"Nálatok... "
Kiknél? Objektivitásra törekedő emberekre gondolsz?
Miért gond, ha az elfogulatlan (vagy kevésbé elfogult) hírforrásokat preferálom?
(444-et pont emiatt nem olvasok.)

Hehe, értem én, hogy trollkodsz a dailymaillal, de pl. egy ilyen után röhögés nélkül nem bírom, ki ha valaki rájuk linkel és komolyan gondolja:
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2159692/Womans-mouth-fa…

> Kiknél? Objektivitásra törekedő emberekre gondolsz?

Azokra gondolok akik az elfogadásról fröcsögnek, miközben rögtön elkezdik köpködni a másikat mert más a véleménye bizonyos dolgokról.

> Hehe, értem én, hogy trollkodsz a dailymaillal

Másik náci weboldal, mert szereted... ==> bbc.com :)

Az objektivitás és az elfogadás két külön fogalom.

A BBC egy fokkal hitelesebb forrás.
A dailyszeméttel ellentétben itt relative objektív a tájékoztatás, és linkelve vannak a források.
Ez a hír igazából a (vélt vagy valós)rendőri túlkapásról és szólászabadságról szól, nem a genderesdiről. Gyűlöletbeszédet postolt a csóka és ráhívták a zsarukat.

Két kattintással eléred a helyi rendőrség oldalát, ahol utánanézhetsz az ügy hátterének.

Jelen esetben a konkrét ügy ez:

“In this case, there were more than 30 tweets reported to us of a transphobic nature, not just a liked or retweeted limerick as some reports have suggested."

... döntse el mindenki, hogy itt most rendőrőri túlkapás volt -e vagy nem, de ez a post nem arról szól amit te mondani akartál.

"A BBC híradója viszont nettó agymosás"
... hallok mást is panaszkodni a BBC-re, bár jómagam nem nagyon nézem. Mondjuk most a portálról van szó, és nem a híradóról, és az , ismétlem, "egy fokkal hitelesebb hírforrás", mint az a "bulvár szemét".
A közszolgálati itthon is agymosás - és egy ideje már fake news is. de ez már tényleg off.

https://www.gaystarnews.com/article/mom-11-year-old-drag-queen-defends-…

Ja. 10 éves kislánynak öltözött kisfiú. A meleg bárban vonaglik a nyáladzó buzik előtt. Nincs itt semmi látnivaló, a szülőket semmi féle retorzió nem éri. Na képzeljük el mi lenne, ha egy 10 éves kurvának öltözött kislány adna egy rúdtáncot egy fehér férfiak által látogatott helyen. Ki érne oda hamarabb a feminácik, vagy a gyámhivatal?

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Bocs nem néztem bele. Valahogy nem érdekel. Ahogy Pride se mentem soha, amióta nem nézek TV azóta maximális biztonságba vagyok a látványtól. Pedig a lenegén öltözött leszbikusokkal semmi bajom. De ma már az összevissza műtöttek korába ki tudja így hát veszélyes.
De ha ez igaz remélem rájuk rohad a műanyaglakat. Ugyanis egy 10 éves nem hozhat ilyen döntést, cselekvő, döntésképes felnőtt aki szabadon,....szabad akaratából cselekedhet.... dönthet ilyet bár nem tudom mi az az ilyen.

Az a baj, hogy minket sem [érdekel], csak alattomosan bekúszik az életünkbe ha akarjuk, ha nem.

Márpedig ennek ellent mond az a tény, hogy ideposztoltál egy számomra ismeretlen embertől egy blogposztot és egy cikket, melyeket egyébként önszántunkból soha el nem olvasnánk, mégkevésbé véleményeznénk.

Legyen ez a legnagyobb veszélye az AI használatának.

ez a transznemű kifejezés valami alternatív név a genetikailag sérült, idegbeteg, elmebeteg, aberrált jelzőkre? meg ne sértsük? nem értem. attol hogy más a neve, attol még nem változik. hím van meg nőstény. egyes esetekben hímnős de az fajtajelleg. minden egyéb fajtajellegtől eltérő dolog életidegen. mondhatni hulladék, amit a természet kivet magábol, pl hogy szaporodni képtelen. de van pár hülye, aki meg dédelgeti ezeket. és emelett kisgyermekekre erőlteti, mondván ilyen környezetben élni semmivel nem különb. idióta barmok.


------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

" amit a természet kivet magábol"

Ja, a természet, de a társadalom nem a természet törvényei szerint működik. Csordaszellem van, a hangos kisebbség ráerőlteti az akaratát a csendes többségre. A többség ráhagyja, de a végén már késő lesz megállitani ezeket a folyamatokat. Sajnálom, hogy rossz korba születtem, mert a belém nevelt társadalmi normák egy letűnőben lévő világ normái. Manapság már mindent el KELL fogadni (lmbtqxyzlófütty), ha eltérő véleményen vagy, akkor már egy szar ember vagy ...stb.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"...egy letűnőben lévő világ normái"

Nézd, régen az volt a társadalmi norma, hogy a paraszt otthon túrja a földet, fizeti az adót a földesúrnak, és ha lop levágják a kezét.

Kicsit később az volt a társadalmi norma, hogy a melós belép a pártba, és a kommunista szombaton meg vasárnap túlórázik, hogy 300%-ot termeljen - és megdöglött vagy alkoholista lett nyugdíjas korára.

A világ változik, a normák is változnak. Nincs ezzel gond.

"ha eltérő véleményen vagy, akkor már egy szar ember vagy"
... vagy áruló és sorosbérenc a hivatalos politika szerint.

"már késő lesz megállitani ezeket a folyamatokat"

Milyen folyamatokar? Kinek lesz hátránya abból, hogy anyu anyuval házasodik?
Buzi akkor sem lesz a gyerekből ha melegek nevelik fel, ugyanúgy minthogy hetero pár gyerekeiből lesz a legtöbb meleg.
Az, hogy elfogadom, és tolerálom, ha valaki eltérő mint én, miért baj?

A szélsőséges "hangos kissebség" nem a csendes többségre erőlteti az akaratát, hanem az előítéletes szintén kisebség(bár lehet, hogy nem annyira kisebbség) hozzáállását akarja megváltoztatni. Néha engem is zavarnak, de szerintem ha nem lenne annyi homofób, akkor nem is lenne ennyi habzószájú meleg aktivista.

Térjünk vissza az eredeti - itt eléggé ontopik - számítástechnikai problémára, mert egy kicsit elkalandoztunk.

Tehát, ha jól értem, szerinted is az lenne a megoldás, hogy ha a nőnek maszkírozott férfit (bocsásd meg nekem, hogy ezt a transz izét én maszkírozásnak nevezem) egy szoftver - egyébként helyesen - férfinak detektál, akkor e elenyésző kisebbséget zavaró, egyébként előremutató technikai fejlesztéstől szabaduljunk meg?

--
trey @ gépház

szvsz jelen esetben ha nagyon píszík akarunk lenni akkor eula és jogi móka ahogy írták fentebb, accept gomb hogy dns/arcfelismerés alapon működik, ha nem fogadod el lemondasz a kedvezményről, cserébe mx-el írjuk a nevedre a teljes árú számlát.

Onnantól meg majd eldönti a delikvens hogy mit szeretne.

Amúgy ez az egész topik elég necces. Én személy szerint tolerálok bármit amíg nem hangoskodnak és követelnek extra jogokat emiatt (ő hülyesége, ha neki erre van ideje felőlemaztán). Viszont ha nagyon bevadul a helyzet akkor átiratom magam apacs helikopter neművé és hangosan fölvonulok az Andrássy utat lezáratva hogy le a vitorlázórepülőkkel, helikopterz FTW.

Az eredeti "technikai" probléműból fakadó vita szerintem vihar egy pohár vízben.
Maga a műszaki "probléma" egyébként igen érdekes, és szerintem az ügy még akár lendíthet is azon, hogy minnél jobb arcfelismerő rendszerek készüljenek, ami a nemi identitást is detektálni tudja, amennyiben ennek látható jelei is vannak. (Szerintem semmi sértő nincs a szóban, amennyiben nem sértés céljából használja az ember.)

Ezt a vihart a pohár vízben nem a <nem tudom mi itt a megfelelő PC szó a hagyományos? normális?> emberek kavarták. Ha nőnapra kitesznek egy ilyen arcfelismerés alapú kedvezményt a nőknek, még talán el is mosolyodok, hogy milyen kedves gesztus, pedig nem nagyon szoktam ilyeneken meghatódni, sőt.

Itt megint az kisebbség kezdett kavarni, FYI.

--
trey @ gépház

Ja, hát mindig ez a védekezés jön, de ha csak egy-egy tagok lennének, akkor ez a téma el sem jutna az emberek többségéhez. Komoly politikai és egyéb hátszele van ennek a dolognak.

Pl. a hírforrásaim szigorúan le vannak szűrve IT témára. Valahogy mégis rendszeresen betalálnak ezek a hírek. Hidd el, én nem megyek utánuk. Akkor ez hogy?

--
trey @ gépház

"Ja, hát mindig ez a védekezés jön,"
Talán azért, mert igaz. Lehetnek ettől más vélemények is az adott kisebbségben, de hát ugye néma gyereknek...

"Komoly politikai és egyéb hátszele van ennek a dolognak"
És ha így is van, akkor sem értem ez miért baj.

"Akkor ez hogy?"

Talán azért mert ez egyrészt műszaki (IT) probléma, másrészt jogi/etikai probléma?
Utóbbi esetben arra gondolok, hogy milyen (mellék)hatásai vannak egy technológia (jelen esetben arcfelismerés) bevezetésének.

Belekeverted a politikát meg a vallást. Ott valaki megmondja hogy mit csináljanak (pap, pápa, elnök/miniszterelnök) és miért menjenek. Itt meg azért mennek, mert "el kell végre fogadtatnunk magunkat a ZeMBeReKKel!!" Annyira már nem futja, hogy a "a ZeMBeReK" kibaszottul leszarták őket eddig is, és ezután is. Azzal vonják magukra a népharagot, hogy ilyeneket csinálnak, vonulnak és hirdetik a "békét", miközben a valóságban csak megosztják a közvéleményt.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ha mindenki leszarna, megis vonulnanak, lenne nepharag. Szoval ez eleg keplekeny talaj. Vagy csak nem jol fogalmaztal.

Ahogyan anno lehetett: 200 csendes ferde hajlamu ember fejere szart mindenki, csakhat bevaghattak a durcit kozuluk kb. ketten: miert kell nekik csendben lenni, hiszen osszesen mar vannak kemeny 200-an. Biztos baj volt, hogy nem latszanak a negy fal kozott. Szoval csinalni kellett a 200 utan ket tovabbi nullat es jolmegmutatni. Ime, az eredmeny.

Talan azokra lenne erdemes bizni ezeknek a kerdeseknek a megvitatasat elso korben, akik kromoszomalis okokbol kenytelenek elviselni amit rajuk mertek es emberolton at figyelniuk kell, hogy pl. csaladpolitikailag sehol sem lesznek. Soha. A muvi es programozott buzulassal nekik aztan boven lehet artani. Szoval az igy szuletetteknek mondom: sok erot kivanok nektek, nem lennek a helyetekben. Egyszer majd ti fogjatok blokkolni a felvonulokat - remelem inkabb elobb, mint utobb.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Gyakorlatilag az, hogy manapság csak egy maréknyian mennek ki (a "minőségük" se a régi) nemtetszést nyilvánitani, az egyenlő azzal, hogy mindenki leszarja. Nézd meg az arányokat, mondjuk a 10 évvel ezelőtti ellentüntetésekről és a tavalyiról.

Segitek:
2008:
https://index.hu/belfold/2018/07/07/budapest_pride_2018/tamadasok_a_mel…

2018:
https://index.hu/belfold/2018/07/07/budapest_pride_2018/60-70_tiltakozo…

Szóval igen, mindenki leszarja, mégis vonulnak. Ezt hivják propagandának.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Okes nevezzuk propagandanak, bar en mast sejtek: a homokos-uzlet tobb teren is kifizetodo. Akar a politikaban, akar mashol. Az, hogy ezek az emberek ezt igy beszopjak (marmint a szineszaszlos felvonulok) az nem gyenge. Meg az sem, hogy nincs egy valos munkat vegzo homokosszervezet aki lefekezne ezt az oruletet. Szerintem a homokosoknak is jobb lenne hosszu tavon. Mint mindenutt, itt is az ertelmesebbjet kell keresni es megkerdezni, hogy akkor most mi a tosz van es mi a tosz legyen. Hatha egybevagna par helyen azzal ami mondjuk nekem is tetszik a masik oldalon. Okes, ha igazam van, ezt a fent emlitett uzlet ellehetetlenitene mert meghalna maga az uzlet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Akkor mos tegy pillanatra idézzük meg a rózsaszín bibliával és reverendával pózoló buzit is a prideról, aki bevallottan provokálni akart. Nem mondom, hogy nem lenne miért ütni és mit reformálni a katolikus egyházon, de azt a faszit(?) miért nem baszták ki a prideról, egy "viselkedjé' má'" felkiáltással?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Nézd, régen az volt a társadalmi norma, hogy a paraszt otthon túrja a földet, fizeti az adót a földesúrnak, és ha lop levágják a kezét."

most is ez van. mellesleg most durvább dolgok vannak. nem a változás a gond, hanem az irány.


------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Cseréld ki például a "transznemű" szót arra, hogy balkezes vagy akár arra, hogy kétkezes. Ha ettől úgy érzed, hogy kellemetlen állítás lett ugyanez a bekezdés, akkor gondolkodj el a dolgon. Ha pedig nem érzed úgy, hogy kellemetlen lett, akkor is.

--
https://iotguru.live

Most hogy kérded not sure. 18 a beleegyezési korhatár. Felnőttnek 21-től számitasz, szóval tág értelemben véve 21 éves korodig (amig teljesjogú tagja leszel a társadalomnak) nem nézhetnél pornót.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

A faszlevágás csak egy példa volt. Lányoknak ragasztanak egyet, meg a mellüket vágják le.

Oké, önkéntes, bele kell egyezniük. De szerinted aki éveket él hormonokúrán, és a pszichomókusok puhítják az agyát, az mibe nem fog beleegyezni? A gyerekek totál befolyásolhatóak, és a szülők meg sem próbálhatják megvédeni őket.

a transznemű és a balkezes/kétkezes példa valahogy tulmutat az elmém határán. valahogy kurvára nem passzol a példa. élet/élés szempontjábol irreleváns a jobbalkéz, és még nem is sérti az általános közizlést, köze sincs hozzá, mások szellemi/lelki fejlődését nem zavarja. mellesleg felvonulásuk sincs, meg nem is háborognak, mikor ballkezes ollot kurvanehezen találnak. alkalmazkodnak, és használják a jobbkezeset.

------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Ezzel azt akarod mondani, hogy a szálban kommentelő többgyerekes családapák, házas férfiak a valóságban látens homoszexuálisok és félnek attól hogy "megtérnek"? Ugyanmár, ez eléggé BS szagú....
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Csak azt akarom mondani, hogy van egy szürke zóna.
És van olyan a pszichológiában, hogy ha valaki felfedez magában egy olyan tulajdonságot amit a közvetlen környezete megvet akkor teljesen átcsap a másik oldalra. Lehet akár kleptomániás is aki kikerülve a lopást elítélő közösségből lopni kezd..
De tudom, hogy egy ilyen fórumon belül minden egyszerűen oldódik meg mint a colosseumban, ezért nem is megyek bele. Maradjunk a felszínen.

Írott történelmünk során a család fogalma mindig is egy férfiből meg egy nőből állt. Voltak még mellette egyéb kevésbé lényeges, kultúránként némileg különböző sallang, de azok viszonylag lényegtelen részletek. Ez az alapelv eddig sosem lett kikezdve.

Az, hogy ez a visszakérdezésed ellenérvek felsorakoztatása helyett mekkora érvelési hiba, most ki sem térnék.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Írott történelmünk során a család fogalma mindig is egy férfiből meg egy nőből állt."

Mutatnál erre példát az írott történelmünkből?

"Az, hogy ez a visszakérdezésed ellenérvek felsorakoztatása helyett mekkora érvelési hiba, most ki sem térnék."

Pedig hasznos lenne, ha kitérnél ilyesmire, mert ugye úgy indultál neki az érvelésnek, hogy semmivel nem támasztottad alá, csak kijelentetted.

--
https://iotguru.live

"Mutatnál erre példát az írott történelmünkből?"

Ne kúrjál már fel hülyeségekkel. Voltál irodalom órán? Tanultál az első írásos emlékeinkről? Ott is nőt kértek feleségül a faszik maguknak vagy sem? Pedig az ógörögök AFAIK elég "liberálisan" álltak a buzuláshoz, a férj mégis férfi volt a feleség meg nő az ógörög írásokban. Többit meg ásd elő az irodalom-könyvekből. Gondolom érettségiztél.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Te is megfogtad a lényeget. Nem a házasság a lényeg, hanem, hogy egy férfi meg egy nő alkotott egy családot + a gyerekek később. Házasságkötés max. abban jelentős itt, hogy kifejeznek a párok egy elköteleződést egymás fele. Mellékesen: Házasságkötés ma - sajnos - tényleg sokszor csak egy papírozási ceremónia. Viszont, ha belegondolnál, hogy mit jelent az a szó, hogy "házasodás", akkor hamar rájöhetnél, hogy az pont azt jelentette nem olyan régen, mikor a pár összekötötte életét, összeköltözés is akkor történt és ez családalapítás céljából történt, aminek következménye a gyerek. Nem kell sokat visszamenni, 50-100 éve még simán szokás volt. Az egyházi ceremónia (meg később az állami) ilyen szempontból mellékes.

És ok, nem volt ez mindig így, nyilvánvalóan a jurtában lakó ősök picit máshogy oldották meg a dolgot, már csak azért is, mert ház helyett jurta volt pap helyett meg semmi meg volt válás is, lényegtelen. Családot ugyanúgy egy férfi meg egy nő alapított. Belegondolsz, semmi más nem alkalmas arra, hogy az életet fenntartsd. (Egyébként ez nagyon szépen látszik a nyugati világ 1.3-1.5-ös szaporodási rátáján, hogy halódik és a csodás szép új világ nem képes önmagát fenntartani.)

(Mi van a meddő párokkal és hasonló edge-casekkel kíméljetek.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Nem a házasság a lényeg, hanem, hogy egy férfi meg egy nő alkotott egy családot + a gyerekek később."

Te hoztad bele a házasságot... nézd, ez soha nem volt a család definíciója és most sem ez a definíciója, ezt szeretik mostanában hagyományos modellként definiálni, de egy új keletű dolog, nagyon kevés ideje létezik. A család mindig is egy életközösséget jelentett, függetlenül attól, hogy kik voltak a közösségben és volt-e épp gyerek.

Egyébként a család szó szláv eredetű; cselédséget, háznépet jelentett, és a családba tartozott mindenki, aki egy birtokon élt.

--
https://iotguru.live

Vannak genetikai hátterű viselkedések, mint pl. a mosolygás és a vicsorgás. Ezeket a világ minden taján ugyan úgy értik/értelmezik az emberek. Ezekre az alapokra épülnek a szociális struktúrák, ám ezek nagyon sokfélék lehetnek, és a majmos banános kísérlet óta tudjuk, hogy szokásoknak nagy hatása van ezekre.
Amit te a család fogalmáról alapvetésnek érzel, csak egy adott csoport számára az. Vannak más csoportok, ahol a többnejűség a természetes, sőt, létezik matriarchális felállás is, többférjűséggel fűszerezve.
Pont ez az ahová a nyugati társadalmak eljutottak, hogy itt az ideje az eddigi családmodell megkérdőjelezésének, mert amit a keresztény múltunk diktál, nem (biztos, hogy) az ideális felállás, és sokaknak megkeseríti az életét. Ennek a vadhajtásai köze tartozik a topik indító cikkben leírt sztori, illetve probléma felvetés, hogy egy AI genetikai alapon el tudja e "igazságosan" dönteni, hogy egy nemi identitás alapján osztott kedvezmény jár e. Illetve részben ide tartozik az is, hogy a nemi identitás genetikai alapú e, illetve, hogy egyáltalán mi az.

A helyzet az, hogy mindig jellemző volt, hogy az egymással kapcsolatba kerülő embercsoportok kulturálisan hatottak egymásra, és ennek eredménye egy kulturális homogenizáció lett, azaz a több különállóból egy közös kultúra alakult ki, vagy legalábbis ebbe az irányba haladtak a dolgok. (Pl. nekünk is van megbecsült uralkodónk aki külföldi katonai segítséggel változtatta meg jelentősen a magyar kultúrát.)
Mivel a technikai vívmányoknak köszönhetően sokkal több ember "él együtt", illetve van egymásra hatással, ezek a folyamatok manapság több konfliktust szülnek.
A tudomány próbál igazságos megoldást keresni a különböző kultúrájú emberek együttélésére, és keresi a "kinyírlak mert mi nem így szoktuk" érvelésnél intelligensebb alapokat. A hagyományos családmodellt ez nyírja ki, és hála a jó istennek, hogy ez beindult. Ma már nem attól vagy nő, hogy főzni meg szülni tudsz, és nem tartozol a szexualitásoddal a férjednek. Ma már nem nevezik az egyszülős családot "csonkának" és nem tartunk senkit szörnyetegnek, mert a saját neméhez (is) vonzódik. És mindezeket tudományos alapokon tesszük. Legalábbis haladó körökben. :)
Persze arról lehet, és kell is vitatkozni, hogy hol vannak/kell legyenek ennek a folyamatnak a határai. Pl. ha már AI a téma alapja, vajon milyen hatással lesz egy jövőbeli "nevelőnő" robot a családra? A mai világban csak a reprodukció az érték, vagy pl. a használható tudású felnőtté érő ember? Ha az előbbi akkor ugye jöhetnek a képzetlen bevándorlók dögivel, ha az utóbbi akkor egy akármilyen nemű pár + a nevelő robot, jobb család lehet, mint a hagyományos.

"Amit te a család fogalmáról alapvetésnek érzel, csak egy adott csoport számára az."

Ezzel tisztában vagyok. Megengeded, hogy azon a véleményen legyek, hogy azért, mert egy másik (meglehetősen marginális) csoportnak hangos a pofája, ne engedjem már széttúrni azt, amire jelenleg épül az a csoport, amibe tartozok?

"Ennek a vadhajtásai köze tartozik"

Ok, tehát egyetérthetünk abban, hogy vadhajtás?

"A tudomány próbál igazságos megoldást keresni a különböző kultúrájú emberek együttélésére"

Valóban a tudomány? Miután a multikultizmus fő szószólója sokszor épp a multik, erről nem vagyok meggyőződve.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

"Megengeded, hogy azon a véleményen legyek, hogy azért, mert egy másik (meglehetősen marginális) csoportnak hangos a pofája, ne engedjem már széttúrni azt, amire jelenleg épül az a csoport, amibe tartozok?"

Miből gondolod, hogy csak egy marginális csoport gondolja másképp? Miért gondolod úgy, hogy ha a többség például úgy gondolja, hogy a Föld lapos, akkor a Föld lapos?

--
https://iotguru.live

Azt hiszem, evvel a dologgal mindketten elmentünk a falig.

Szerinted a család évezredek óta a nő + férfi + gyerek, és ez szent és sérthetetlen, mert biológiailag így van jól, ez a természetes. Azt azért elismered, hogy a család fogalma kultúránként eltérő lehet, de aki nem úgy gondolkodik amint te, az csak "egy másik (meglehetősen marginális) csoportnak" a tagja, és így nem lehet igaza.

Szerintem érdemes, sőt izgalmas megkérdőjelezni és vizsgálni a család fogalmát. Tapasztalatom szerint szokások alapján élni gyakran vezet hibás döntésekhez, és mindig nyitottnak kell lenni rá, hogy az ember felülvizsgálja viselkedését. Azt hiszem a baj sosem a kérdésfeltevéssel, illetve útkereséssel van. A gondok ott kezdődnek amikor mások számára állítunk fel szabályokat a saját korlátaink miatt. Pont ez zavar a családdal kapcsolatos megnyilvánulásaidban, és ugyan ez zavar egyes gender forradalmárokban is (pl. a python -os (vagy Linux kernel volt?) master/slave történet).

Ő a házsaság (nagy és látványos esküvő azt a célt szolgálta később ne lehessen letagadni, mindenki emlékezzen rá)
Nem kell keresni az apát biztosan a férj az. (ha otthon se volt akkor is)
50-100 éves távlat pont rossz közben épp erősen változott.
100 éve a cél az "örökös" a gyerek de az örökös mint a neve is mutatja a vagyonegyesítést szolgálta, akár a két zsebparcella egyesítését is. Feleslegre is megvoltak a módszereik, "Ez a bűnöző most megpróbálta elbaltázni a házasságomat. Csak egy szót kéne szólnom, rámutatni az istállóra, és mind a börtönben végeznék. De nem teszem. Gyermekkori barátom. Az anyja pedig az apám szeretője", segítek lehet hogy pont a féltestvére.

A házsaságról kicsit leegyszerűsített és idealizált képed van. Dátumra mielőtt ráugrasz menyivel is vagyunk lemaradva Nyugat mögött?

Ez sajnos tényleg így volt. Az emberek egész életükben 100 ellentétes neművel ha találkoztak, eggyel összeházasodtak, néha nem azzal, akit feleségül akartak venni.

Ha meg már nem akartak gyermeket, a férfi a kupiban vígasztalódott, a nő meg élte világát egy másik szobában, kikerülve egymást.

Arról ne is beszéljünk, hogy a fiatal csajokat 20 évvel idősebb pasihoz adták, mert ott volt a pénz, meg az egzisztencia. Jóformán emberkereskedelem volt az egész.

100 évvel ezelőtt, hány szülő járatta a gyermekét 8+4+5=17 éven át iskolába? Hány szülő fizette 5 gyermekének a taníttatását 17 éven át?
Csinálták a gyermekeket egyfolytában, 4 évig járatták suliba, azt utána beálltak dolgozni.

17 évesen a csajok már szültek 100 évvel ezelőtt, ma ennyi ideig taníttatod a gyermekedet.

A 6 éves kölyök egyedül elsétált a falusi iskolába, ami nem az M0-s mellett feküdt, napi 100.000 ej forgalommal.

A szexen kívül jóformán semmit sem csináltak. Szülték a gyermekeket, azt élték a világukat. Így működik a sok gyermekes modell. Nem úgy, hogy 17 éven át 5 gyermeket 5 helyre fuvarozod iskolába, házifeladatot írsz velük, különórára járatod,...

Alapvetően nem reagálnék rá csak mivel bagatellizálsz mégis.
néha nem azzal, akit feleségül akartak venni.
Igen ritka és kivételes szerencse kellet ahhoz hogy azzal akit feleségül akartak venni.

Egy egy faluban több nemzetiség lakott nem véletlen maradtak fenn évszázadokig ugyanis nem keveredtek. (kivételek mindig vannak)
A 10 holdas gazda minimum 10 holdas férjet szeretett volna, (+-mennyire csinos a menyasszony, +- mennyire daliás a legény).
Tanulatlanok voltak de nem buták ha neked jobbra 2 órára van 10 holdad a másiknak meg balra, hát jobb szerették a közeli birtokrészeket 4 óra felesleges mászkálás nem fér bele. (persze a szomszédos falvak hasonló közeli birtokosai játszanak parasztokról beszélünk)
100 ellentétes nemű kor összetételét meg ne is vizsgáljuk :D

Balogunyom falutörténet.
100-500 fős közösségekben amiből csak egy része szaporodóképes + nemzetiségek +eltérő vagyon helyzetűek nem házasodnak mennyi idő a genetikai degeneráció?

Valamiért mégse volt jellemző vajon miért?

Félnek mert a gépek az igazat mondják el az emberről és ezzel veszélybe kerül a társadalmilag felépített kis buborékjuk ami kiemeli őket a többi ember közül, mert hát ő más és több joga van.

Valahogy nem tudom komolyan venni a munkásságát, főleg ha már a honlapja bemutatkozásánál írja, hogy az ő megszólítása Mx, másra kb nem hajlandó válaszolni, vagy Doctor, hiába hogy még meg sem szerezte a doktoriját...

Na meg azért a munkássága... Tulajdonságokkal felvértezett számítógépek... A nyitó témához kapcsolódó munkája, azaz az arcfelismerők "hibás" működése a fajtájánál... WikiPedia adománygyűjtő banner-ének előrelátható sikeressége...

Én valahogy ezeket nem tartom komoly munkának, de sajnos nem én döntök, így az ilyeneknek van létjogosultsága, mert bár baromságok, mégis elfogadják őket, mert ha nem akkor az ilyenek jönnek azzal, hogy csak azért nem fogadták el, mert hát ők mások...

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Ettől függetlenül az első mondat nagyon is betalálós.
Húzni kéne egy vonalat hogy mikortól őrület amit művelnek egyesek, személy szerint én úgy vélem hogy ezt a határt már át is sikerült ugrania egyeseknek.

A biológia ilyen, aminek születtél az vagy, ezt dobta a gép, deal with it. Lehet itt operálgatni (ami nem kicsi orvosi bravúr amúgy), hormontablettát szedni, hangosan kiabálni ha nem tetszik valami de akkor se leszel 100% másik nemű, más a gondolkodásmódod, a múltad, hiába akarod letagadni hogy a másik oldalról jöttél, akkor is az egész egy hazugság lesz még ha PC körítés van körülötte akkor is.

Remek példa erre munkatársam pl, ő meleg de egyáltalán nem hangoztatja meg semmi, pontosan ugyanúgy beszél velünk és mindenki mással mint bárki más a haveri körben. Annyi hogy ő nem azt mondja sztorizáskor mint mi hogy "asszony, bnő, házisárkány" hanem azt hogy "párom". És ennyiben megállt, nincs hangoskodás, felvonulásra járás, köpködés az övétől eltérő gondolkodásuakra, semmi. Ja és persze esze ágában sincs másnak kinézni, ránézésre tuti nem mondod meg róla hogy meleg.

Egy klasszikus:
https://pics.me.me/Facebook-yes-they-do-but-most-of-b33273.png

"Annyi hogy ő nem azt mondja sztorizáskor mint mi hogy "asszony, bnő, házisárkány" hanem azt hogy "párom"."

Pontosan! A normális társadalom kompatibilis melegek igy viselkednek, velük semmi baj nincs és nem is volt az elmúlt x évtizedben. (A "párom" pont annyira szókimondó mint az újságokban a "tragikus hirtelenséggel". Nem mondja meg direktbe, de tudtodra adja). Van 1-2 itt az irodában, nem köpöm le őket, még munka után se, bár van itt olyan diszbuzi aki pont a sztereotipiát erősiti (undoritó öltözködés, szűk farmer, bokalibbentős szárral). Egyszer hallottam egy szivfájdalmát elsirni a konyhában, miszerint mekkora kibaszás már, hogy a férfiak öltözködési lehetőségei nem olyan szélesek mint a nőké.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nekem is van több ismerősöm, mind nő, mind férfi, aki nem heteró, viszont ők is olyanok, hogy ránézésre és viselkedésre meg nem mondaná az ember.

Szerintem ez lenne a megfelelő viselkedés forma. A környezetükben élők sem úgy állnak hozzájuk, hogy "mocskos b*zik", mindenkivel jól kijönnek.

A legnagyobb probléma azokkal van akik azt hiszik mert ők mások így azt a világ felé hangoztatniuk kell, felvonulásra kell járniuk rózsaszín tangában, meg egyebek... Én az olyanokra használom a b*zi kifejezést.

Még az sem zavarna, ha egyik másik férfi minimálisan nőiesebben viselkedik (főleg, hogy manapság már a fiatalok körében ez az elfogadott), de amikor fullba nyomja a díszp*csát, ne akkor már ütném legszívesebben.

Ugyanezen véleményen vagyok a többi kitalált baromsággal (queer, pán, asszexuális, apacs helikopter, ec.). Ha tud tartani egy szintet, akkor tőlem akár tengeri moszatnak is azonosíthatja magát, de a szint átlépése fölött már irritáló és saját maga ellen uszítja az embereket. Ha nem olyan megnevezéssel illetik, mint ami a saját képzeletében illik rá, akkor ne az legyen az első hogy mindenkit diszkriminálónak és aljas embernek titulál, hanem egyszerűen fogadja el. Gyermekkoromban volt időszak mikor egy kicsit hosszabb hajam volt és egyszer kétszer lánynak hittek (főleg hátulról), mégsem akadtam ki rajta, röhögtem egyet, megfordultam és látták mi a helyzet. Külsőleg senki nem fogja megmondani egy férfiasan öltözött lányról, hogy ő akkor most úgy határozza meg magát, hogy szárazföldi lamantin a Marsról.

Most így csak egy jutott még eszembe amit a neten láttam: Egy olyan generáció, ami South Park-on és Family Guy-on szocializálódott, hogy jutott el odáig, hogy a legkisebb apróságon megsértődik?

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"A legnagyobb probléma azokkal van akik azt hiszik mert ők mások így azt a világ felé hangoztatniuk kell..."

Viszont ez igaz bármilyen szélsőséges gondolkodásra, legyen az identitás, vallás, politikai nézet, zenei ízlés, autó típus fanatizmus, estébé, a lista kb végtelen.

A társadalomban az élni és élni hagyni elv működne szélsőségek nélkül (szerintem). Természetesen mindenkinek legyen meg a maga kis véleménye, de ha én nem vonulok az utcán barátnőmmel és nyáladzunk undorító módra (erre van az otthonunk), akkor szerintem joggal várom el hogy az aktuális helikopter pride se bénítsa már meg a várost. És nem azért mert csorbítani akarnám az xy csoport tagjainak a szabadságjogait, egyszerűen lesajnálom őket hogy ahelyett hogy normális életet élnek és vinnék előre a társadalmat, helyette parádéznak, felhúzzák a többi szélsőséges csoport tagjait, szükség nélkül feszültséget generálnak. Arról nem is beszélve hogy mennyire durván kettős mérce van ezen a téren, gondoljatok bele mekkora balhé lenne ha lenne hetero pride (amivel amúgy szintén nem értenék egyet, felesleges rongyrázás + mások életének megkeserítése pl lezárások miatt), egészen biztos vagyok benne hogy megjelenne egy réteg "le a homofóbokkal" plakátos emberke és ugyanúgy dobálózás lenne mint amikor a kevéshajú jobbos gondolkodású emberek dobálóztak a színeszászlós vonuláson.

Szummázva: Mindegyik oldalon vannak normálisak és hangos idióták és kb mindig a hangosakkal van a baj mert nem tesz azért hogy jobb legyen neki hanem csak hangoskodik és panaszkodik hogy neki nem jó és tessék őt sajnálni mert derosszneki.

Felnőtt férfiak csámcsognak egy olyan cikken amiben leírták, hogy transznemű. Igazi alfák. (legalább is ezt gyűlölködéssel bizonygatni kell)

Ha valaki kiérdemli, úgy fogom hívni, ahogyan csak szeretné. Ha meg nem, akkor nem :)

Nyilván én vagyok a hülye, de ha egyszer valaki (véletlen) nem köszönt fel valamilyen alkalomból, az legyen a legnagyobb problémám. Komolyra fordítva: szerintem pár év múlva sokkal jobban megmondja majd az AI, mi újság, mint egy élő ember. (de szerintem ezen lehet is aggódni)

Penzugyekben mar most is megmondja, mar regota az AI a penzvilag fekete doboza, es ugy futtatja a gazdasagot, ahogy ember nem hogy nem tudna, de erteni se fogja soha. Meg a szakemberek is csak sejtik es nem merik bevallani, hogy nem ertik. A kereslet-kinalat valtozasokhoz valo igazodast szinten AI csisnalja a leghatekonyabban.

Bankrendszer vezerleseben es profitmaximalizalasban mar megtortent. Mashol nem szabad ezt hagyni.

Sajnos van benne ráció. Volt egy barátom aki a Morgen Stanley-nél dolgozok mint programozó. Mesélte, hogy olyan automatizált kereskedőrobotokat irnak, akik több millió dollárt mozgatnak, adnak, vesznek részvényeket, egy több száz oldalas kritériumlista alapján.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ja, de mar egy kisebb startupnal is van olyan, hogy a legtobb penzt csinalo "fekete input-output doboz"-hoz nem mernek hozzanyulni, mert "tavaly februarban felmondott, aki irta". Meg olyat is lattam, hogy ajax call html-t returnolt, es csak azt mertek visszairni adatbazisba, hogy ne bukjanak penzt. Sajat magukat scrape-eltek, pedig megvolt a forraskod.

Corporate-nel meg nehezebben fognak ilyenhez nyulni. Meg olyan is elofordulhat, hogy mar senkinek nincs access-e a forraskodhoz, ami amugy a cege, mert annyira kilepett mindenki aki dolgozott rajta, es azota senki nem mert hozzanyulni.

Nocsak, amikor a gépeket butítani kell mert a default algoritmus kevésbé szépnek találja a feketéket, majomhoz hasonlítja őket, és férfinek nézi a transznemű férfiakat :)

Working as intended.

Tuti kipróbálnám úgy, hogy előtte a sales-en kisminkelnek a csajok. :)

Mindig azon szoktam gondolkodni, hogy a transzférfi, vagy a transznő az micsoda? Miféle szerzet?

Sokat gondolkodtam rajta, és megtaláltam a megfejtést: a transz előtag mindig azt jelenti, hogy nem az, de annak képzeli magát. Tehát:

transz-férfi -> nem-férfi, de annak képzeli magát -> nő, aki férfinek képzeli és mutatja magát (kivéve, ha nőként öltöző transz-férfi :-)
transz-nő -> nem-nő, de annak képzeli magát -> férfi, aki nőnek képzeli magát

Ezt csak azok segítségére írtam le, akik ettől a transz előtagtól rendszeresen összezavarodnak - ahogy én voltam vele a megvilágosodásomig.

Azért jó egy ilyen poszt, mert könnyen be tudom vele kalibrálni a Hupper trollszűrőt: mehet minden hozzászóló a levesbe...

Azért szerintem ez így ahogy van baromság lenne.

Azok akik itt ebben témában hozzászóltak vagy veszekednek egymással, azok többségét meg lehet nézni, hogy igenis pozitívan adnak hozzá a HUP közösséghez, ha szakmai a téma.

Itt most csak felmerült egy téma, ami nem szakmai, viszont mindenkinek megvan róla a véleménye, ez kb mintha politika lenne a téma indító. Ott is ezt tapasztalnád. Ezek olyan dolgok amiben nem lesz mindenki között egyetértés... Ám egy ilyen téma miatt azt mondani, hogy akkor mindenki aki itt hozzászólt, akkor annak a tényleges szakmai tartalmait is blokkolod, az hülye hozzáállás.

Ennyi erővel szerintem könnyebb lenne ha tiltanád a hozzászólások szekciót az összes témánál. Sőt a fórumot is. Sőt az egész HUP-ot. :D

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Volt itt arról szó, hogy a homoszexualitás betegség-e vagy sem és hogy gyógyítható-e vagy sem.

Most olvasgattam a legújabb Magyar Hangot amiben írnak az "Eltörölt fiú" című könyvről. Lusta voltam sokat gépelni, ezért lefényképeztem a bemutatót, akit érdekel elolvashatja itt.

Dióhéjban: a könyv megtörtént eseményt dolgoz fel, egy meleg fiúról szól akit vallásos szülei beradtak egy átnevelőtáborba. "Elérték, hogy megkérdőjelezzem a saját ép eszemet"

Spoiler alert: a módszertől nem lesz minden melegből heteró.

A módszer "feltalálója" azóta már bevallotta, hogy "34 év házasság után elvált feleségétől és ezentúl melegként éli az életét. Azt is elismerte, hogy a homoszexuálisok túlnyomó többsége számára ez a heterósító átalakulás nem foglalja magában a szexuális irányultság megváltozását, legfeljebb elnyomják magukban valódi énjüket."

Attól, hogy többször linkelődik valami, még nem lesz igaz.

Ha ez tűnik rendezett és világos gondolatnak a témában, akkor az komoly probléma. Nagyjából olyan súlyosságú, mintha Semmelweis korából való orvost hallgatnál, amint az mellett érvel, világosan és rendszerezetten, hogy nem kell kezet mosni műtét előtt. Volt bőven ilyen nagy tekintélyű professzor, nem is egy.

--
https://iotguru.live

Ez már a Te bajod, hogy párhuzamot vonsz egy kézmosással-kéznemmosással, - azaz a "nem-választásban", ha jól értem, - genetikai meghatározottságot feltételezel, - tudod még ez is lehet, de a legújabb kutatások szerint a genetikai kódjainkra is hatással van a gyerekkori neveltetés. (Számomra e videóban előadott gondolatok mértékadók, és a témában a valóságtartama több mint 50 %-osnak tűnik, ez pedig már elég jó a többi, ettől eltérő meghatározottság-feltételezéséhez, hithez képest.)

Párhuzamot azzal vonok, hogy Semmelweis szaktekintély kortársai komplett idiótának tartották a műtét előtti kézmosás miatt. Amúgy jó szakemberek voltak mind, csak faszságnak tartották az újabb tényeket, ez kérlek színtiszta párhuzam.

"tudod még ez is lehet, de a legújabb kutatások szerint a genetikai kódjainkra is hatással van a gyerekkori neveltetés"

Igen, csak nem úgy, ahogy gondolod. :)

"Számomra e videóban előadott gondolatok mértékadók, és a témában a valóságtartama több mint 50 %-osnak tűnik, ez pedig már elég jó a többi, ettől eltérő meghatározottság-feltételezéséhez, hithez képest."

Ja, akkor oké, ne is tájékozódj a témában, a végén még kénytelen leszel revideálni az álláspontod.

--
https://iotguru.live

Ezt az egész kedvezményesdit nem értem. Az EU évekkel ezelőtt kurva nagy büntetések terhe mellett gendersemlegességre kötelezte a cégeket.
Ezek után nem az AI-n kellene aggódni, hanem jól feljelenteni az automata üzemeltetőjét, amiért nemi alapon osztogat kedvezményeket.

(Lehet, hogy más már írta ezt, de képtelenség mindent elolvasni...)

Egy alapvetőbb probléma van: mi történik, ha egy nem transznemű esetén téves az ítélet? Van több ismerősöm mindkét estere: férfias arcú nő és nőies arcú férfi, amikor pusztán egy fotó alapján egy ember se igen tudna dönteni, az AI meg tuti elhibázza jó eséllyel.

Kár pénz (kedvezmény) osztást AI ercfelismerőre bízni. Messze nincs ott még a technológia.

Baszki itt mindenkinek ultra wide monitora van, hogy már napok óta hosszú függőleges vonalakba írkáltok? :D

Hát, én ezért nem tartom meg sem a nő, sem a férfi napot. Semmi értelme, semmilyen elért eredményen nem alapul, inkább felesleges feszültséget okoz.

Van helyette Apák napja, Anyák napja, Gyereknap. Ezek legalább olyan napok, amik valami elért eredményen alapulnak.

Ez már ennyire súlyos?
Lehet csak én vagyok öreg és genderszakilag alulképzett, de akinek lóg valami a lába között, függetlenül attól, hogy férfinek vagy nőnek néz ki, minek megy a női öltözőbe? Úgy gondolja attól lesz nő, hogy odajár vagy mi? Illetve ha bemegy és a többiek látják, hogy kilóg a rudi, miért nem dobják ki a francba? Ez nem a konkrét esethez kapcsolódik, hanem ahhoz hogy "Some teen girls are wearing sweaty gym clothes all day to avoid changing in front of biological males identifying as females (one girl complained of being exposed to another student’s penis in the girls’ bathroom.)"

Hogy kapcsolódjak a linkelt esethez is: az a bíró se piskóta. Gondolom ott csápol minden melegfelvonuláson.

Én helikopternek érzem magam, emiatt állandóan diszkriminálva vagyok értékrendem miatt az automatáknál.

-----------------
10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.