Popszakma, hackerek, menőzés

Címkék

Ebben a podcast-adásban Kevin Mitnicktől kezdve a Lapsus$-ig bezárólag végighaladunk a hackertörténelmen, azt vizsgálva, hogy a hackereket hogyan ábrázolták a popkultúrában, illetve ezzel párhuzamosan módszereik társadalmi vonzatai hogyan alakultak.

Mi motiválhatta Kevin Mitnicket a '80-as, '90-es években és mi motiválja, azaz most már jobbára csak motiválta a Lapsus$ tagjait? És miért nincsenek hackerek a Csillagok háborújában? Na és az Anonymous lassú relevanciavesztésében mi játszott vajon szerepet?

Ebben az adásban a hackerkaraktert helyezzük a középpontba, illetve megpróbáljuk feltérképezni, hogy miként jelent meg ez a karakter a popkultúrában, illetve milyen társadalmi hatással járt a tevékenységük. Vendégeink Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal és a Hackerspace társalapítója és Michaleczky Péter, sci-fi író, újságíró, informatikus.

Az adásban elhangzott cikkek, videók, tartalmak a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten.

Hozzászólások

Csak az nem derült ki (klikk nélkül), hogy ki az a mi?

És miért nincsenek hackerek a Csillagok háborújában?

Nem értem. Amikor R2D2 átveszi az irányítást a szemétprés meg az ajtók felett a Halálcsillagon, az mi? Vagy a "ti nem ezeket a droidokat keresitek" tán nem social hacking? És a vettem-vettem rohamdroidok átprogramozása?

Popkultúra? Mi kell a hackernek?

Sok melegszendó és Xéna videó! És még a kungfuja is jobb.! :-D