Bevált az USA-ban a Netflix jelszómegosztás letörésére irányuló törekvése

A Netflix az USA-ban is bevezette a háztartások közti jelszómegosztás letörésére irányuló intézkedéseit. Ugyan - ahogy arra számított - megnőtt az előfizetés-lemondások száma, de az új regisztrációk száma is kilőtt:

Netflix did see an increase in subscription cancelation following the policy change, but the number of people canceling did not beat the number of new signups that the company received.

A cég szerint bevált az elképzelése. Más országokban, pl. Magyarországon is tervezi bevezetni a jelszómegosztás-tiltást.

Részletek itt.

Hozzászólások

Nem tervezi, hanem bevezette. Tegnap kérte a telefonos és emailes regisztrációt a másik háztartásban, csak az után lehetett műsort nézni. A fő előfizetői szerződés magyar, a fő állomás Németországban és a második háztartás  magyarországi helyszínen. Persze a nemzeti VPN ezt megoldaná, de nem azért vagyunk itt, hogy az adatgyűjtőknek adjuk ami nem az övék. 

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Én viszont meg vagyok róla győződve, mert nálunk is eltörött 2 napja. 3db eltérő háztartás, mindegyik Pest vármegyében, kettőnél még a szolgáltató is ugyanaz (Digi).

Egyébként nem elvették a lehetőséget, hanem legalizálták, ugyanis mostantól 990Ft-ért cserébe lehet guest account egy fő előfizetés alatt, összesen 2db-ot enged ebből. Tehát most ugyanott vagyunk ahol voltunk, csak ~2kHUF-al többet fizetünk.

Lényegi limitációk:

  • Csak 2db guest accountot lehet meghívni (nekik nem kell fizetni, és ugyanazt a csomagot kapják amit a fő előfizető).
  • A guestek egyszerre csak egy eszközön streamelhetnek (a saját accountjukon belül természetesen).
  • A guesteknek csak 1db profilja lehet, a +1 kids profil sem játszik.

Még profil migráció featuret is csináltak amúgy e mellé, szóval mindenkinek maradt a watch history, kedvencek, stb..  Szerintem még tisztább is így, mindenkinek saját loginja van, a limitációk minket meg amúgy sem érintenek.

Nálunk is előjött már napokkal ezelőtt, de tiltani még nem tiltotta a második TV-t. Nekünk egy háztartásban van két TV készülék, de külön internet-előfizetés van mindkettő TV-re. Fogalmam sincs, hogyan fogják kiszűrni, hogy ez attól még egy háztartás, és nem két külön cím.

Nagy Péter

Szerkesztve: 2023. 06. 10., szo – 12:49

Engem már nem érint. Két hónapja lemondtam az összes rohadt streaming előfizetésemet (Netflix, Disney+, Discovery+, Paramount+). Megtartottam az Apple TV+ és az Amazon Prime előfizetéseket, mert azok csatolva jönnek más előfizetésekkel.

Mondjuk azóta újra előfizettem a Paramount+-ra a Star Trek TOS miatt, de valószínüleg lemondom megint.

Netflix, Disney meg mehet a fenébe a szar woke filmjeikkel, engem nem érdekel a propagandájuk.

Tudsz olyan streaminget, mint az analógban volt annó a Spectrum, Discovery, Doku? Amúgy igen, már nem találni olyan filmet amiben ne lenne előtérbe hozva olyan téma amit nem látsz lépten-nyomon az utcán. Kicsit túltolták mindenfelé...

„Niemand ist unnütz! Man kann immer noch als schlechtes Beispiel dienen!”

dzsolt

Én is lemondtam a Netflixet, még úgy 3 éve kb. Szopattak állandóan valamivel, és meguntam, hogy azért nem fizetek, hogy ezzel hálálják meg. Spotify-t szintén, ott a rossz hangminőség miatt. Jelenleg nekem is Amazon Prime van, de nem is használom, csak Amazon-ról történő ingyenes kiszállításokhoz, már azon visszahozza az árát. Ezen kívül már csak Tidal előfizetés van, de azt is tervezem lemondani. Nem rossz szolgáltatás pedig, csak elég drága, és nem használom annyit, hogy megérje.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az amazon prime keptelen levonni a havidijat a meszaros banktol, ugyhogy egy ideje mar nem is probalok elofizetni, amikor meg akarok nezni valamit, akkor kezdemenyezek egy elofizetest, ekkor megvan a hozzaferes, majd eszbekap hogy nem jon a zsozso, de meg kb ket hetig megy az elofizu, mielott leallna. :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Igen kb. 1 hete volt mailben az egy háztartás alá tartozó eszközök megerősítése. Ez rendben meg is történt.

Tegnap meg a TV-m azt mondta, hogy nincs Netflix regem.

Kértem Netflix reg. frissítést, de az se segített - majd azt választottam, hogy utazom erre ezt kaptam:

Ez a kód utazás alatt vagy a Netflix háztartásodon kívüli ideiglenes hozzáféréshez használható. Kérjük, ne küldd el másnak.

Ezzel elindult - volt egy kérdés még: gyakran tartózkodik ezen a helyen - mivel otthon voltam - megkockáztattam és azt mondtam, hogy igen. Azóta is megy.

A Netflix profilomat kitakarítottam (Hozzáférés és eszközök kezelése) minden régi belépéseket: Chrome PC (Cadmium), iMAC, Android Tablet stb.. ezeket mind töröltem, csak Samsung Okostévé és Hisense Okostévé maradt bent.

aquila non captat muscas

A Prime majdnem ugyanaz a szar. Mondjuk ott a jó filmeket meg lehet venni. Én néha megrendelem egy hónapra, amikor úgyis kell a vásárlások miatt és gyorsan megnézem a jó sorozatokat (Grand Tour, Clarkson's Farm, The Boys). Abból a rekord drága gyűrűk urás szarjukból fél órát se bírtam végignézni, de a legtöbb saját gyártásos műsoruk már a reklámbannernél elbukik.

Hétvégén a Netflixen találtam egy kis sorozatot, ami nézhető volt - s egy buzi, trans, LMBTQZ - viszont:  egy nő lehet iszlamista burkában és ugyan olyan geci, mint a szakállas Mohamed férje - de

igazán rohadtak a politikusok, aki mozgatják a rendőrséget és a hatalmi harcukban érdekszövetséget kötnek az alvilággal és a terroristákkal - hogy ami szar az legyen még szarabb és az egészet a kisember szívja meg - de

az is menti meg, mert a bőrére megy és tudja, hogy mi helyes és mi nem.

Bodyguard (BBC - ITV Studios, 2018.)

hasonló filmek:

The Dimplomat, 2023. - Az USA elnöke öreg, szenilis - akit úgy kell irányítani - mint az életben..

Treason, 2022.

The Recruit, 2022.

aquila non captat muscas

Addig komplikálják, amíg elveszti az egyetlen előnyét a torrenttel szemben, a kényelmet (nem kell hozzá VPN, meg tudni mi az a torrent).

Az nem fű-fa, ha egy család akkor is egy háztartás, ha nem egy házban laknak, mint Don Corleone-ék. És nem csak ez a baj vele, hanem hogy kell hozzá szirt-szart telepíteni, amit frissíteni is kell, úgyhogy a néhány éves "okos" tévé már nem kompatibilis. Utána pedig menüben kapod a cuccot, kapsz 6*10^23 olyan műsort, ami nem érdekel, cserében az 5, ami igen, el van osztva 3 streaming szolgáltatóra. Amin utána addig van fent, amíg nekik tetszik, szóval igazából a szépen meghámozott lufit vetted meg.

Ezzel szemben a torrentezett cuccot lejátszhatod a kedvenc lejátszóprogramoddal, egy 20 eurós chromecast-ot kell csak bedugni a tévédbe, és sokáig kompatibilis marad. Az egyetlen kényelmetlenség, hogy tudni kell, honnan szerzel torrentet, és milyen VPN-t használsz, hogy békén is hagyjanak.

"kell hozzá szirt-szart telepíteni, amit frissíteni is kell, úgyhogy a néhány éves "okos" tévé már nem kompatibilis"

Erre ugyanúgy jó a Chromecast, de egyébként +1 az egészre.

Azért, hogy csak saját magamnak fizessek elő azért, nagy nehezen rátaláljak valami jó műsorra a sok trágya között, nem igazán éri meg egyik sem az árát, ezzel az erővel kocsiba is ülhetnék, hogy havonta egyszer moziba menjek (persze nem jelenik meg havi egy jó film manapság) és ahhoz elég megnéznem pár trailert. 

Szuper. Engem nem zaklat, pedig három különböző lakcímen + külföldön nézem. Nézem okos TV-n, mobilon, laptopon, Chromecast-on.

Sose érdekelt a torrentezés. Egyszer kaptam egy nCore meghívót, de inaktivitás miatt kibasztak. Mert a faszom volt tele a keresgélés, torrentezés, felirat guberálás, nem jó, elcsúszik, megint felirat guberálás stb. bohóckodással. Inkább nem is használtam.

Netflixen mindig találok valamit magamnak, sőt, inkább az van, hogy több a cucc, mint amire időm van.

A Netflix azzal érvel, hogy a jelszómegosztók miatt kisebb a bevétel -> nincs pénz jobb, minőségibb anyagra. Kevesebb lesz a potyautas, több jut új stuffra. Kíváncsi leszek.

trey @ gépház

Sose érdekelt a torrentezés. Egyszer kaptam egy nCore meghívót, de inaktivitás miatt kibasztak. Mert a faszom volt tele a keresgélés, torrentezés, felirat guberálás, nem jó, elcsúszik, megint felirat guberálás stb. bohóckodással. Inkább nem is használtam.

Angol/német megfelel felirat nélkül, legalább gyakorolja az ember.

A Netflix azzal érvel, hogy a jelszómegosztók miatt kisebb a bevétel -> nincs pénz jobb, minőségibb anyagra. Kevesebb lesz a potyautas, több jut új stuffra. Kíváncsi leszek.

Jól hangzik, csak hogy lehet, hogy kevésbé csilivili cucc, jó (nem a legdrágább, azok sokszor szarokban játszanak, mert velük akarják megmenteni) színészekkel, jó forgatókönyvvel feltörli a padlót ezekkel a nagy költségvetésű filmekkel. Milos Forman filmjei, A Sakál napja (Fred Zinneman), a Macskafogó, a BBC dokujai (Jim Al-Khalili-vel vagy Dawkins-szal) nem az effektektől meg a 4000 helyszíntől voltak jók.

Mitől lenne egy háztartás?

 

Vagy éppen áram és gáz alapdíjból is egyet akarsz fizetni, mert egy háztartás, csak éppen két telepítési hely? Na, a Netflix pont ugyanez ám. Két háztartás, két account. Nem olyan bonyolult ez.

 

És nem, nem addig van fenn, amíg nekik tetszik, hanem amíg megszerzik a jogtulajdonos engedélyét. Tessék a jogalkotóknál kopogni, ha szerinted szar a szerzői jogi törvény.

nem addig van fenn, amíg nekik tetszik, hanem amíg megszerzik a jogtulajdonos engedélyét

Ez csak részben igaz. Ahol a jog eredendően az övék, ott is leszedik. Olvass utána. Nagyon gáz, szerintem, de ha jogtulajdonos vagy, akkor is lehet költsége annak, ha a kínálatban tartod. Az HBO ezért szedett le egy rakat saját gyártású címet miután a VIA felvásárolta.

Konkrétan a jog az övék, de az alkotót nem egyszeri díjjal vagy nézettség alapján fizette, hanem az elérhetőség lapján. Vagy valami hasonló konstrukció miatt költség a saját jogú tartalom is. Vagyis pont addig van fent, amíg nekik tetszik.

Az HBO nem ezért szedte le ezeket a címeket, mert az alkotónak kell fieztni. Hanem azért, mert ezeket a tartalmakat eladta a SkyShowTime-nak (az ő streaming platformjukon érhetők el ezek a sorokatok, pl. a Besúgó is) , és a szerzői jog bizony olyan, hogy ha eladtad a közvetítés jogait másnak, akkor te nem közvetítheted, még akkor sem, ha tied a copyright.

Ezért volt az, hogy a Magyarországon frissen bevezetett Netflixen 2016-ben nem lehetett jelen a House of Cards, mert annak magyar közvetítési jogait megvette az AXN a Netflixtől még 2015 előtt.

Amúgy a Viacom hogy jön ide? Az HBO tulajdonosa a Warner Brothers Discovery, ami a WB és a Discovery egyesüléséből jött létre, előtte is a WB tulajdonában volt a HBO, sosem váltott tulajdont. A Viacom meg mai nevén Paramount Global, sosem volt semmi köze az HBO-hoz.

Pedig de, az csak ilyen kellemest a hasznossal, hogy a mellett hogy nem termelt egy egy cim koltseget pluszban meg ertekesithetove is valt bizonyos regiokban.

A WBD nem a WB + Discobol szuletett hanem a WarnerMedia+Discobol, technikailag az HBO nem volt WB "tulajdona", mert a piaramis tetejen a WM allt.

A telefonodon is van kulon netflix elofizetes?

Ez megint arrol szol, hogy ujabb bort huzzanak le rolunk.

Van egy 4 stream-es elofizetesunk. Miert ne oszthatnam meg? En a 4 slot-ert fizetek nem is szoktuk tobben nezni. Raadasul nalunk 2x annyiba kerul az elofizetes min mo-on. Ha nalunk is korlatoznak akkor szepen elkoszonunk egymastol es majd atmegyek mashova.

Először akkor definiáljuk a háztartást. A gáz/villany nem jó példa, ott fogyasztásra fizetsz. A netflixnek hálózat-fenttartási költségei nincsenek.

Itt most többet fizet egy család, ha két helyen laknak és megnéznek heti egy-két filmet, mint ha egy helyen éjjel-nappal nézik. Viszont továbbra sem megveszed a cuccot (mint a DVD-t), mert kölcsön nem adhatod.

A másik: és azt ki döntötte el, hogy mennyi időre vegyék meg a jogtulajdonos engedélyét? Ha ők, akkor miért máshol kopogtassak? A törvény változtatásáért meg lobbizzanak ők.

A netflixnek hálózat-fenttartási költségei nincsenek.

Már hogy ne lennének?

Szerinted az ISP-knél jelen levő Netflix szervereket ki tartja fenn?

https://openconnect.netflix.com/en/appliances/

Ezt a Netflix fizetni, az ISP-nek nem kerül pénzbe.

Our appliances are provided free of charge for ISP partners who meet our basic requirements, but they are not for sale to other parties.

Hogy érted, hogy bérli felhőben? Szerintem nem tudod, hogy mire jó ez az appliance. Arra, hogy neked gyorsan és olcsón legyen elérhető a tartalom, ne kelljen az adatnak USA-ból jönnie, és az ISP-nek se kelljen plusz pár 10 gigabit kapcsolat a Netflix felé. A Netflix által adott tartalmat az ISP-nél elhelyezett appliance szolgáltatja ki feléd, ezt ingyen biztosítja a Netflix az ISP-nek (és így közvetve neked). Szerinted mi értelme lenne itt a felhőnek?

Gondolom nem a netflix az egyetlen, akinek ilyesmi megoldásra van szüksége. Szóval megsaccolhatná, hogy nagyjából ilyen cuccból mennyire van szüksége, és kiegészíti valamilyen felhőalapú bérelt megoldással, ha kifogy (még abban sem vagyok biztos, hogy annak is a saját ISP-dnél kell lennie, legfeljebb egy kicsit jobban terheli a netet). De mindegy, okés, elfogadom, hogy felső becslést kell adnia a felhasználók számára. Mivel tudja, hogy mik a felhasználók szokásai, azt még mindig tudja hangolni, szóval nagyon nem csak fix költségei vannak.

hihetetlen hogy ilyen igény van a genderrmocsokra.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerintem nincs igeny ra. Toljak anelkul is. Raadasul nem is netflix sajatossag. Szinte minden uj film/sorozatban van kvota buzikra, toloszekesekre, transzbuzikra, toloszekes transzbuzikra, stb. Amugy genderhullam elott is volt kvota. Csak akkor feka + egyebek darabszamra meglegyenek.

Ugyan az mint a buzikkal, folosleges hetero szexszel, traszokkal, negerekkel, feherekkel, stb. Ha latvanyosan kvota miatt teszik be egy oda nem illo helyre, akkor az a film ertekebol vesz el. Ha megfelelo helyen megfelelo idoben van hasznalva, akkor semmi gond vele. Peldaul X-men ben nem zavaro a toloszekes prof. De egy Star trek discoveryben meg igen.

Bevált == Sikerült a felhasználók egy részét a Putlockerre terelni? :D

Netflix - The Playlist (Spotify story)

aquila non captat muscas

csak Netflix filmajánlóként írtam - lehet hogy blogba kellett volna - de ha már Netflix a cím, akkor ide tettem.

ééés nincs benne egy LMBTQ szörny se - pedig svéd - akkor még normalistás volt a divat. A programozó srác (kocka) csajt (original)  válaszotott magának..

aquila non captat muscas

Még mindig semmi. Úgy látszik, hogy tényleg csak a potyázókat találják be.

trey @ gépház