Novemberi útmutató iPhone vásárlóknak

Címkék

Azoknak, akik elvesztek az aktuális iPhone kínálatban ...

Hozzászólások

Esetleg még kiegészítettem volna egy "már ha lehet kapni" megjegyzéssel ott, ahol az érdekes :D

trey @ gépház

Vajon a Plus-t miért nem simán Max-nak hívják?

mondjuk lehetne ilyen random androidos telefonokról is. mert ott szerintem nagyobb káosz van

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Szerintem nem annyira bonyulult. Addig használom a régit, amíg gazdaságosan javítható, vagy van valami olyan konkrét feature, aminek a nem megléte ténylegesen blokkol valamiben (pl az, hogy tudjak fizetni vele nem ilyen, mert tudok kártyával is és kb nulla kárt okoz nekem, hogy nem. szóval eddig soha nem volt olyan, hogy valami feature miatt akartam váltani). És ha eljött az idő cserére a megnézem mobilarénán mi az ajánlott vagy megkérdezem a fórumban és egyet megveszek a néhány szóbajövőből. ígyekszem nem annyit költeni rá, hogy nagyon kutató munkát kelljen végezni és mindenféle komoly összhasonlításokat. Szerintem elég nehéz így csalódni.

 

(Amúgy vicces, hogy mostani csapatomban senkinek sincs horror árú flagshipje. Érdekes, hogy tök független racinális emberek kb hasonlóan kezelik. Nyilván a választási mód eltér.

Ja meg van egy iphone se céges dolgokhoz, mert nem akartam sajátra adni akármilyen kicsit kontrollt cégnek, de azt igazából már sajnálom, hogy kértem, mert nem működik ez a két telefonos rendszer, ráadásul nekem ennyire kicsi képernyőn gépelni is vicc.)

“Azoknak, akik elvesztek az aktuális iPhone kínálatban ...”

Úristen, micsoda káosz! 😂 
8 típusból lehet választani az elmúlt 2 évből. Inkább 6, mert a Mini meg az SE annyira kilóg, hogy 2 agysejttel is el lehet dönteni, hogy az a méret kell vagy nem.  

Akkor most kerunk egy ilyet Samsungra meg Xiaomira is :D

Tehát, nem értem miért andoidoztok.

Ki androidozott?

Múltkor írtam egy threadben, hogy megkérdeztek, milyen androidos telefont vegyen az illető. Mivel nem követem, nem tudtam neki segíteni. Gondolom neki hasznos lenne egy ilyen szájbarágós guide Samsung, Oneplus, stb. márkákra.

Ezt en sokkal inkabb erzem poennak/enyhe trollkodasnak.

Azt tudom mikor par eve a Mi8 utodjat kerestem, ledobbentem milyen brutalis kaosz van telefon-fronton. Belottem magamnak az igenyeket (MIUI, Amoled, jo kamera), de mire megtalaltam az ezeknek megfelelo telefonokat a kinalatban... nem egyszeru.

Ehhez kepest az iPhone tokeletes. Van ketfajta meret, mindegyikbol egy gyengebb es egy erosebb modell, 'sztkesz :)

az, az egész borzasztó, elolvasod a cikkeket is kiderül, hogy mindenhogyan szopás, illetve nagyon nehéz leszűrni az autós újságíró hatást (ugye azok is hosszan tudnak nyeffegni a műanyag minőségén, meg rajta a minta kidolgozottságán, meg a jó ég tudja min, és kevéssé derül ki, hogy a valóságban egyébként melyik milyen)

 már ha lehet kapni

Ajaj:

Zavargást jelentettek a legnagyobb iPhone-gyártónál

A Reuters birtokába jutott, nem hitelesített felvételek szerint szerdán a reggeli órákban több száz feldühödött Foxconn-dolgozó vonult a gyárnegyed irodaépületeihez botokkal felfegyverkezve. A Kínában meglehetősen szokatlannak számító zavargás során az elégedetlen munkások ablakokat törtek be és biztonsági kamerákat vertek szét, míg más felvételeken az látszott, hogy vegyvédelmi ruhába öltözött, gumibotot markoló biztonságiak veszik körbe a tüntetőket. Más képsorok arról árulkodtak, hogy a zavargás során könnygázt vethettek be.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 11. 23., sze – 17:43

A képen 8 darab telefon van ami legalább 3 évnyi release -t foglal magában.

A GSM arena csak Samsungból, csak 2022 évre 28 darab telefont listáz: https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2022&sMakers=9

Ha igazságosak leszünk, és 3 évet engedünk itt is, akkor pedig 115 darabot. (mindig is tudtam hogy a samsung klasszikusan minden egyes részpiacra nagyágyúval lövöldöz, de azért az kemény hogy 3 év alatt kifostak 115 darab telefont).

Azért a samsungot emeltem ki, mert az ottani flagshipek klasszikus iphone ellenlábasok, ha engednénk egyéb márkákat is, könnyen a többszázas listák tengerében találnánk magunkat.

És ezt kéne 8 darabbal összehasonlitani.

 

Azoknak, akik elvesztek az aktuális iPhone kínálatban ...

Aki 8 (vagy ha a régieket nem nézzük, 4) darab telefonból nem tud választani, az konkrétan analfabéta, és a legkisebb lövése sincs arról hogy mit vásárol és az mire való.

“Ha igazságosak leszünk, és 3 évet engedünk itt is, akkor pedig 115 darabot. (mindig is tudtam hogy a samsung klasszikusan minden egyes részpiacra nagyágyúval lövöldöz, de azért az kemény hogy 3 év alatt kifostak 115 darab telefont).”
 

Nézd meg a sziamónit is, pláne az átcímkézett  sub-brandjeivel együtt.