A 2023-as iPhone-okhoz is a Qualcomm szállítja majd az 5G modemet

Címkék

A várakozásokkal ellentétben az Apple a Qualcomm-tól szerzi be modemeit a következő iPhone termékvonalhoz, ahelyett, hogy a saját 5G modemet használná. Az elemzők előrejelzése szerint a Qualcomm továbbra is modem beszállító marad az Apple számára – legalábbis a következő iPhone-kínálatig. A Bloomberg szerint a Qualcomm arról tájékoztatta befektetőit, hogy továbbra is modemet fog biztosítani a 2023-ban kiadott iPhone-ok "nagy többségéhez". Az Apple már jó ideje dolgozik saját modem kifejlesztésén ...

Hozzászólások

Az Intel még segítséggel sem tudott jó 5G modemet gyártani!
Utalok itt arra, hogy az Apple átadta nekik azt a Qualcomtól kapott 5G chip dokumentációt ami azért kaptak, hogy tudjanak arra alapozva iPhponokat tervezni.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

MacBook Pro 2022 battery life tested: This is the longest-lasting laptop ever

On the Tom's Guide Battery test, which involves continuous web surfing at 150 nits of screen brightness, the new MacBook Pro 13-inch lasted an epic 18 hours and 20 minutes. This crushes the battery life of any laptop we’ve ever reviewed.

https://www.tomsguide.com/opinion/macbook-pro-2022-battery-life-tested-…

Azt nem néztem hogy a legvadabb intellel hogy áll pariban, gondolom valamivel gyengébb. De ha erős laptop kell brutális akksiidővel, akkor nincs kérdés.

Azért az frankó, hogy két munkanapot végignyomsz akksiról. Ha bejársz dolgozni, nem kell töltőkockát cipelni.

Konkretan az M1 Max ota ott tartunk, hogy a 13 inch-es <2kg kimaxolt MacBook Pro-nak benchmarkokon csak >5 kg-os desktop tapos desktop GPU-s laptop versenytarsa van teljesitmenyben. Sot, inkabb CPU-ban a Xeon vonalnal kell keresni azt, ami elveri, meg a tobbezer dollaros desktop GPU-knal. Es akkor meg csak teljesitmenyt neztunk.

Fogyasztasaranyos teljesitmenyben meg nincs versenytarsa. Elver mindent ami letezik.

mint x64-et elvero processzort tervezni

Tehát, van valamicske előnye battery tesztbe, vagyis a hordozható gépek területén. Akkor, hogy a "x64-et elvero processzort tervezni" kijelentésnek bármiféle köze is legyen a valósághoz, már csak

  • desktop
  • szerver
  • stb.

területen kell elvernie. És nem csak battery life-ban. Mindezt olyan szoftverkompatibilitás mellett, amit az x64 kínál.

HTH

(Gondolom az OCD-d majd itt is rendet tesz)

trey @ gépház

Amit én hozzáteszek ehhez a beszélgetéshez az, hogy kizárólag az apple tud olyan felső kategóriás laptopot lerakni az asztalra, ami több mint két teljes munkanapot le tud fedni úgy, hogy az userek 99%-ának megfelel a teljesitménye.

Tudom, hogy egy high end x64 procival még nem veszi fel a versenyt, tehát a teljesitménykritikus usereknek ez még nem felel meg, de mindenki másnak igen.

Az a "valamicskét" én nem ócsárolnám igy le, de jogod van úgy tálalni a véleményedet, ahogy tetszik.

x64-et elvero processzort tervezni

Ha ehhez hozzávesszük tengelynek a fogyasztást is (mobil eszközöknél fontos), akkor ez már megtörtént. Ha nem, akkor nem történt meg. Egyszerű ez.

(Gondolom az OCD-d majd itt is rendet tesz)

Arra számithatsz! :)