Megjelent a Theia IDE 1.0-s kiadása

Címkék

Az Eclipse Foundation kiadta a Theia nevű, nyílt forrású, gyártósemleges projektvezetéssel rendelkező, "Visual Studio Code alternatíva" IDE-je 1.0-s kiadását. Az 1.0-s kiadásról részletesen itt lehet tájékozódni.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 04. 05., v - 17:22

"rendes" desktop verzió (még) nincs.

docker image lehúz, browserrel csattan localhost:3000 -re

vim extension-t nem találtam (10sec alatt nem került elő)

terminal van benne

végülis reszponzív, szerintem ki lesz próbálva élesben

---

szerk: bugreportból kitalálható, hogyan kell vimesíteni

"Az Eclipse Foundation"

run you fools

Szerkesztve: 2020. 04. 05., v - 18:50

Interested Parties:
...
Gunnar Wagenknecht (Salesforce)
...

Fognak még csuklani. Az Eclipse szép emlékeket idéz a Salesforce fejlesztői közösségben.

<3 openSUSE, Ubuntu, KDE <3

Nincsen olyan nap, hogy ne omlana össze az eclipse, vagy ne írná ki, hogy nem sikerült legyártania valami tooltipet és bumm exception popupban. Broáf. Nem véletlen volt ihateeclipse.com.

Hát ha a VS code alternatívája, akkor nem kell: Hogy lehet refactoring funkció nélkül IDE-nek nevezni valamit?

Itt én nem látom a hűdenagy innovációt. Ez egy újracsomagolt VS Code, kicsit lemaradva.

A VS Code egy új generációs IDE. Ellentétben pl. az Eclipse / IntelliJ régebbi single process architektúrájával, itt külön processzben futnak az egyes komponensek. A UI Electron alapú, ami teljesen jól működik. A különböző nyelvi támogatások külön extensionként vannak megvalósítva, általában a Language Server Protocol-on keresztül, mindenhez azt használva, ami a legjobban passzol (pl. C/C++-hoz Clang alapú, Javahoz van Eclipse és Javac alapú is, .NET-hez is van saját ... stb.)
 

Támogat remote developmentet, ahol a UI a gépeden fut, a backend meg egy másik gépen - vagy a gépeden futó docker containerben, így nem kell szétszemetelned a host rendszeredet 1000 fejlesztői csomaggal.

Biztos van sok feature mondjuk IntelliJ-ben, amit a VS Code Java extensionjei nem tudnak, de az alap dolgok (code completion / navigáció / debuggolás) már működnek teljesen jól. Sőt ugyanez megy C++-ban, JS/TS-ben, Pythonban hogy csak azokat említsem, amiket napi szinten használok.

Elég nagy workspace-eket is jól elvisz (pl. Linux kernel + Android + Unreal + Qt + Qemu + összes dependency forrásai egyben).