Linus Torvalds: Linux 5.0

 ( trey | 2019. március 4., hétfő - 11:43 )

Nyolc -rc után Linus kiadta az 5.0-s Linux kernel végleges verzióját. Részletek a bejelentésben. Az újdonságokról részletesen a KernelNewbies Linux_5.0 szócikkéből lehet tájékozódni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Remélem ez nem úgy "öt", mint ahogy a KDE "négy"... :-)

:-)

This release increases the major version number to 5. This change does not mean anything and does not affect programs in any way, it just makes Linus happy.

Winner of "Honest version bump reason" award 2019

+1

5? Öt? Ö-ÖÖÖT? Jesszus, mindjárt elfogynak Linus ujjai, amin számolhatná a főverziókat, hát mit fogunk mi kezdeni ilyen jujjdenagyon hatalmas számokkal? :S :P

- - -
TransferWise

Majd a 9.20 utan kezd el gondolkozni (Ugy 2034 nyaran, 65 evesen), hogy mi lesz igy vele a 20.20-as verzio utan kb 95 eves koraban (valojaban inkabb 112 eves koraban, mert idokozben 70 felett elkezdett faradni meg hisztisebb lenni es a megszokott atlag 8 hetes kiadasi idoszakokbol szep lassan 12-14 hetesek lettek). De akkor jon a felismeres, hogy terjunk at a hexadecimalis szamrendszerre a verzioszamoknal, igy 9.20 utan johet az a.0.
Hogy konnyu legyen ezt szamolni az ujjak es labujjak melle bevezetjuk a testrol "kiallo" testreszeket is szigoruan a nemi diszkriminaciotol mentesen, ezert a labak, kezek es fulek toltik be az A-F szerepeket.

Amikor elkezdtem ismerkedni a Linux-al, akkor még 2.2 kernel ment :O A 2.4-ről pedig még mint egyszer eljövendő újdonságról beszéltek :) Aztán ahogy emlékszem, jóideig a 2.4 volt.

A jó öreg 2.4.17 -es egy vihar gyors kernel volt. Akkoriban fojt a mókolás pl. a devfs-sel stb... .