Linus Torvalds: Linux 5.0-rc6

 ( trey | 2019. február 11., hétfő - 10:14 )

A szokásos menetrendnek megfelelően Linus a hétvégén kiadta tesztelésre az 5.0-s Linux kernel hatodik prepatchét. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

És végre bekerült ez a patch is: https://github.com/torvalds/linux/commit/4e35c1cb9460240e983a01745b5f29fe3a4d8e39
Kubernetes használóknak lehet ildomos lesz majd minél előbb váltani erre a kernel fára: https://github.com/kubernetes/kubernetes/issues/56903#issuecomment-462256843
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Ha jol ertem ez kb olyan lenne mint ami vagy 8-10 eve is volt gond dns-el, hogy egyidoben tobb keres ment ugyanazzal a source porttal akkor conntrack eldobta a kesobbire a valaszt?

Anno ez abbol jott hogy ipv4 es ipv6 kereseket (ugyanarra a domain-ra vonatkozo A es AAAA kerest) elkezdtek parhuzamosan kitolni kliensek ugyanazzal a src port-al, amit igy regebbi kernelek nem kezeltek le ha conntrack jatszott valami szerepet a forgalomban es akkor volt olyan athidalo megoldas hogy kliens oldalon single-request vagy milyen parameterrel meg lehetett adni hogy ne parhuzamosan kezelje ezeket.

Most meg a kontenerizaciobol adodoan lehet olyan foleg minnel tobb kontener eseten egy gepen, hogy ugyanazzal a porttal inditja a dns kerest mint egy masik? Mert akkor kontenerizaciot erinti ez es nem csak kubernetest.

Nagyjából jól látod az esetet. Valóban érinti a konténereket is, de Kubernetes annyiból macerásabb, hogy ott a clusteren belül is vannak saját DNS címek (tipikusan dnsmasq-os megoldással), aminek köszönhetően az teljesen valid use case, hogy egy szolgátlatás (stateful set) mögötti POD-okat (containereket) egy másiknak nem kell ismernie, hanem csak a hozzá tartozó clusterIP-t (svc), és az annak címzett csomagokat a k8s cluster automatikusan továbbítja majd valamelyik POD-nak, ami miatt viszont elég durván meg tud növekedni a clusteren belüli DNS lekérések száma
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..