Újabb készülékeket támogat az /e/ smartphone ROM

Gaël Duval bejelentette, hogy új mobiltelefon OS kezdeményezése, az /e/ immár újabb készülékeket támogat: Xiaomi Redmi Note 5 Pro, Xiaomi Mi A1, Xiaomi Mi 6, Xiaomi Pocophone F1, OnePlus 5T, Google Pixel XL.

A támogatott készülékek teljes listája itt.

Hozzászólások

Az ostoba nevek certificate-jet audit nelkul megkapja.

És ez azért jobb mint a LineageOS mert... (??)

A helyzet némileg bonyolult. A LOS-ban nincs gyárilag microG, azt neked kell beleműteni. Ugyanakkor van egy nem hivatalos projekt, ami szállít olyan LOS buildeket, amiben viszont van. ( https://lineage.microg.org/ )

Az /e/ -nek még nem néztem utána, de pepitában ugyanez. A LOS-t azért választották alapnak mert sok device-ot támogat és így nekik már csak fel kell csicsázni - ennek a felcsicsázásnak a haszna, hozzáadott értéke a kérdés.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Arra már van egy rakás megoldás, hogy Google nélkül használjuk az Androidot. Mikor lesz olyan, hogy az Apple ökoszisztéma nélkül lehet használni egy iPhone-t?

Az ilyen amatőr marhaságok vágják tönkre teljesen az opensource szellemét.

--
robyboy

Ez esetben köszi :)

Egyébként az /e/ tipikus példája a töredezett erőfeszítéseknek: olyan cucc már régóta van, ami a lineageOS-t automatán bepatcheli a microG-vel és leszállitja a binárisokat: https://lineage.microg.org/
Az /e/ gyakorlatilag ugyanez, csak annyi hogy a default launcher más, meg fel van téve pár app amit amúgy is simán telepithetnél (pl signal). Ja, és lehet /e/ fiókot regisztrálni, amit ugye épp hogy nem akar megtenni az, aki ennyit erőlködik a privacyjén.
Valószinüleg 1-2 éven belül megy a süllyesztőbe, hacsak nem tesznek valami nagyobbat, pl előremozditják a microg fejlesztését.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Jah. Egyébként tényleg komolyan érdekelne, hogy a sok ifjú programozó titán milyen felelösségérzettel rendelkezik, mielött bármilyen projektjének, startupjának nekiáll?
Szerintem a legtöbben csak vergödésnek, felvágásnak és saját egójuk erösítésére használják a programozási tudásukat, egyéniben tolják, hogy mekkora fasza csávó vagyok, kifejlesztettem ezt-azt, ultimate satöbbi. Kódoldalon gagyi, tele buggal, komoly támogatás nélkül, és a végén abba is hagyja, amikor rájön, hogy nem gazdagodott meg belöle rekordidö alatt.

Èn is tudok házat építeni, kár, hogy jó esetben fél él alatt összedöl.

Másik oldalon meg ott vannak a nagy cégek, ahol struktúrában fejlesztenek, és senki sem tud semmit egyébként.

Szóval nem véletlenül egyre szarabb minden, ami szoftver.

--
robyboy