A Samsung bejelentette a Galaxy S9/S9+ készülékeit

További részletek itt. Magyarul itt.

Hozzászólások

Headphone jack ftw
(sz)ARmoji (remélem lesz beszélő szar is) :(

Se Notch, se ujjlenyomatolvasó kidobása?

"When we released the Infinity Display, most people had never seen anything like it. Its ground breaking design offered more screen in less space, and quickly set a new industry standard.

With the S9, we’ve built on this foundation, taking the same immersive end-to-end display, and refining it even further. We’ve created a design so sleek and unified, you can hardly tell where the screen ends.

And as always, you know, there’s no notch."

és

"Take the fingerprint scanner for example, which we all know is one of the most popular ways we like to unlock our phones. Which is why we didn’t get rid of it. Instead we listed carefully to your feedback and we moved the fingerprint scanner directly below the camera."

Brühühü.

--
trey @ gépház

Itt is a háromdés mósün kepcsör emojik... A kipróbáláson kívül használja ezeket bárki is, hogy ennyi mérnökórát beléjük ölnek?

Esetleg valami MMO játékba látnám értelmét, de értelmesebb felhasználás még csak fel se merül, csak a gügye animációk chathez.

Rengetegen chatelnek és van igényük gügye animációkra. Lásd miért jelent meg egy csomó alkalmazásban, sőt, közvetlenül billentyűzetekbe építve gif küldési lehetőség. Valamiért tömegeknek van igényük arra, hogy egy odapasszoló animációval fejezzék ki a gondolataikat, amiket lusták négy-öt billentyűlenyomással szavakba önteni.

A logikát értem, de a környezetemben senki nem használja ezeket. Anno MSN-es időkben volt divat az ilyesmi, de aztán szépen "kinőtte" az emberiség, nem véletlenül kopott ki minden chatprogiból. Nincs igazi hozzáadott értéke mezei smiley-kon túl, inkább csak zaj szerintem.

Kíváncsi lennék statiszikákra, vajon a felhasználók hány százaléka használja ezeket?

Attól még, hogy a te környezetedben nem használják nem jelenti azt, hogy nincs valós, és nagy igény ezekre. Egyszerűen csak nálunk fiatalabb korosztályoknak szól a dolog.

Az MSN-es hülyeségekkel sem az van, hogy az emberiség nőtte ki őket. Egyszerűen az MSN használók nőttek fel, és helyettük a következő generáció tolja most ugyanazokat a hülyeségeket, csak épp más platformon.

"Valami problémád van?"

Igen, az hogy baromságot beszélsz. "igényük gügye animációkra"

Előttem van, ahogy síró gyerekek százezrei petíciókkal bombázták az Apple kreatív osztályát, hogy innováljon nekik beszélő szart. Ezért az Apple, mivel igény jelentkezett rá, megcsinálta!

Ja, nem.

--
trey @ gépház

"Rengetegen chatelnek és van igényük gügye animációkra."

Hát, miről? Mit értsek itt "gügye animációk" alatt? Nem emberfejre feszített beszélő szar, hanem emberfejre feszített beszélő sajt?

Ettől változik valami?

"agresszív"

Kezdesz evonei magasságokba (ja, nem, mélységekbe) jutni.

--
trey @ gépház

"Hát, miről? Mit értsek itt "gügye animációk" alatt? "

Konkrét példát is írtam, de sebaj.

De elég volna, ha csak megnéznél 1-2 im-et, és hasonló appot, mint a Messenger, Line, Whatsapp, Snapchat, amit tömegével használnak a fiatalok. GIF küldés alap, és már támogatni se kell, hiszen ott van beépítve a billentyűzetekbe. Mindenféle emoji generáló appok léteznek (lásd bitmoji és társai), amik szintén valamennyire integrálódnak az üzenetküldőkbe. Sticker packokat lehet venni aprópénzért, és durván nagy piaca van. Videó chat közben magadra húzhatsz mindenféle effekteket, cicafület, maszkokat, sminkeket.

Az apple semmit nem innovált az általad oly utált beszélő szarral, sokadik gimmick az AR cuccok közül, amire úgy rá vannak cuppanva.

Láss már ki a szargyűlöleted mögül :)

És, hogy jön ez ide? Azt kérdezted mi van még a szaron kívül, válaszoltam. Az, hogy ki generálja az egy dolog. Attól még igény.

"és van igényük"

Nem nincs. Generáltatnak rá. Kurvára nincs a világnak erre igénye. Belebeszélik, hogy ettől leszel trendi. Persze. Meg ettől felejt már el írni, olvasni, gondolkozni.

Aztán ráfogják az iskolákra, hogy szar a tanmenet. Közben a hülyegyerek karakterek helyett ezt csinálja:

Marad(DJ-s animgif) otthon.

Ahol a Maradj otthon üzenetben egy félnótás, fejére fülhallgatót szorító DJ csillámpónis-szivárványos háttérben adja a "dj" betűket.

Óriási. Tapsikolj hozzá.

(Én meg csodálkozok itt, hogy küzdök a szövegértés elégtelen emberekkel.)

--
trey @ gépház

az alkoholra és a cukorra sincsen szükséged mégis iszod és eszed, mivel vagy jobb?

fejlődik a világ, hol erre, hol arra.

nekem sincs szükségem az animojira, csak én nem vergődök pusztán a létezése miatt hónapok óta mint egy hóldkóros, hanem csak szimplán nem használom ezt a funkciót. ennyire kibaszottul egyszerű.

akkoriban miért nem vergődtél, amikor az ubuntuéknál lemásoltak az Apple PhotoBooth appját? (hozzáteszem igen gány fosadékra sikerült)

javaslom neked ezt a számot: Belga - Bezzeg régen

szerintem tetszeni fog! hiszen bezzeg régen minden jobb volt!

úgy viselkedsz mint egy megszállott... de ne is válaszolj, hiszen érved nincs egy se. :)

ize nem akarok belefolyni a csendes kis tarsalgasotokba, de a cheese miert es hogyan masolta le a photobooth-ot? Kerestem mindenfele forrast erre, de nem talaltam. Vagy az mar masolas, hogy valaminek van hasonlo funkcioja? Es attol mar gany szar, ha minden funkciot nem masol le?

Mert akkor en lemasoltam a ferrarit a bringammal. Van ket kereke, meg aramvonalas, van rajta kormany. Hat jo nem piros, meg minusz ket kerek, meg nem is megy olyan gyorsan, meg a hangja se akkora. De vegulis eleg gany fosadek ferrari klonnak elmegy. :D

Szoval idemasolnad a forrasaidat?

> Mi a holdkóros fasszal lehetne eladni egy elhibázott döntés során telefonba beleépített, méregdrága front oldali kamera és projektor együttest?

Nem gond, hogy nem vagy intuitiv, de legalabb ne hangoztasd :)