CrossOver on Chrome OS Beta

 ( trey | 2018. február 18., vasárnap - 9:42 )

A CodeWeavers bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a CrossOver on Chrome OS termékének béta kiadása. A CrossOver on Chrome OS lehetővé teszi Windows programok futtatását az Intel-alapú Chromebook gépeken.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ennek mi értelme van? Az MS Offife licenc mellé még egy másikat is megvenni? Lifetime update 475 euró. Nem semmi!

Ezzel a pénzzel a valódi wine fejlesztőket támogatod. Lifetime update 475 euró különben nem annyira sok. De természetesen akkor ha nem kell gyűjteni erre a pénzt. Van ingyenes út is. Chrome OS-re teljes Ubuntu vagy bármilyen asztali Linux telepíthető abba pedig a szokásos wine és kiegészítői.
MS Office-ből pedig különben is jól használható a webes ami kiegészítő tool-ok nélkül működik Chrome OS-en.

Szóval szerintem itt a célközönség a 1200+ dolláros Pixelbook vásárlók mint magánszemélyek. Illetve nagyobb vállalatok, ahol csak néhány windows program kell működjön. Ha ezt támogatja a CrossOver ez lehet az utolsó akadály Chrome OS eszközre migrálás előtt. Vállalatnak már anyagilag is megérheti, mert Chrome OS gépekkel nem lesz szükségük külön rendszergazdákra, akiknek a bére egy hónap alatt is magasabb.

"Ennek mi értelme van? Az MS Offife licenc mellé még egy másikat is megvenni?"

Nem értem mi nem tiszta. Két egymástól független fizetős szoftverről van szó, annyi csupán, hogy egyik arra való, hogy a másikat futtasd.

A Windowsért is fizetni kell, annak a licencét is meg kell venni az Office mellé. Sőt, a számítógépet is!

Lehet nem írtam le érthetően... Miért fizetnék ezért, mikor kb. ugyanannyi összegért Windowst is tudnék vásárolni?
A ChromeOS-es notebook egy speciális eset, de egy desktop vagy normális laptop esetében nem látok benne semmi fantáziát önszopatáson kívül.

nem kötelezett rá senki..
vagy igen? :))

Milyen speciális eset? Az egész cikk arról szól, hogy a cucc Chrome OS-re érhető el. Konkrétan ott van a válasz az értetlenkedésedre. Windowst hiába vásárolsz ha Chrome OS alatt futtatnád az Office-t.

Vehetsz egy verziót $30-ért, vagy éves előfizetést $50-ért. Az office 365 előfizetéssel összemérhető árak, nyilván egy Lifetime licensz drága (Office lifetime licensz árral kéne összehasonlítani, de ugye olyan nincs) ezzel nem csak office-t tudsz futtatni, hanem egy rakás másik windows-os alkalmazást. Értelme pedig annyi, hogy ha történetesen ChromeOS-es notebookod van és kell az Office, akkor ezzel meg tudod oldani. Amit megspórolsz a notebook+win10 licenszen, azt elköltheted erre, és még marad fagyira is bőven.

--
openSUSE - KDE user