Greg Kroah-Hartman aktualizálta Linux Kernel Release Model írását

Címkék

This post describes how the Linux kernel development model works, what a long term supported kernel is, how the kernel developers approach security bugs, and why all systems that use Linux should be using all of the stable releases and not attempting to pick and choose random patches.

Olvasható itt.

Hozzászólások

Továbbra is zseniális találmány ez a twitter. Mivel egy retardált, limitált szar, ezért mindenki képeken oszt meg szöveget. Éljen a fejlődés és a haladás \o/

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Magyarán, fősodratúéknál az egységsugarúságtól az egyklikkiségig terjedő, mindent azonnal akarok toporzékoló kisgyerek archetípusából kibontakozó kényelmeskedési kényszer erősebb, mint a valódi kíváncsiság.

Ellenkező esetben nettó 39 karaktert kellett volna beírnod, a 171 karakteres toporzékolás helyett, de jelen példában a linkre is elég lett volna kattintanod.

De, de a 16 magos Xeon nem segít abban, hogy kijelölhető legyen a képen linkelt szöveg.

Dehogynem. Ráeresztesz egy OCR-t, az meg se kottyan a Xeon-nak, kevesebből megoldja, mint a .NET-bloatware-jeid bármit, vagy a modern™ HTML5/JavaScript/CSS csiligány szarkupacok a korszerű™ Internetezés élményét™.

Vindóztizet nem használ magára adó fősodratú mérnökasszony. Xeon az jöhet, ha nem a legújabb modell, nem is drágák már a régi modellek, és durván jó procik, egyedül a lap nagyon drága alájuk, meg akkor már lehet ECC RAM kell bele, meg ilyen hülyeségek, úgyhogy lehet nem a legolcsóbbra jön ki, de miért ne. A 16 mag, 32 szál azért nem hangzik rosszul, csak átlag felhasználással nem sok mindennel használható ki. Az OCR talán ilyen műfaj. Lehet neked is jó kis Xeon kéne a Turion meg a P3 helyett, és egyből nem sírnál, hogy ez lassú, amaz bloat.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Úgy értem, hogy a többihez képest. A Meltdown/Spectre téma föl lett fújva. Van már rá patch, és nem lassít túl sokat a legtöbb felhasználási területen. Ahol mégis van több lassulás, ott azt is kell nézni, hogy elég magas órajelből, magas TDP-ből, 16/32-szálból, brutális cache mellett van hová lefelé lassulni. 16 magosakat nem nézegettem mennyiért mennek, csak azt mondtam hajbinak, hogy a felvetése lehet nem is olyan morbid, ha tud, ajánlott lenne neki is a turionozás helyett lőni egy ilyen bloat procis gépet, ha hozzájut megfizethető áron (nem muszáj a 16 maghoz sem ragaszkodni). Úgyis az a mániája, hogy jajj, a feladatkezelőben az egyik alkalmazás 5-10%-kal jobban terheli a procit, egy ilyen Xeonon nem fogja tudni ezt kimutatni. Lehet normálisabb gépe lenne, leszokna az XP-zésről, és fősodratúvá válhatna végre.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

tök jól kereshetôek a képek manapság ;)

Hátha nem néznek ki, ha a témához is hozzászólok ...

Pontosabban kérdezek. Tudja valaki, melyik lesz a következő 6 év support-os LTS kernel? Pillanatnyilag a 4.4-esnek a leghosszabb a támogatása, 2022-ben jár le: https://www.kernel.org/category/releases.html
Vagy lesz egyáltalán újabb 6 évig támogatott release? Elvileg idén jöhetne, mert lejár a 3.2-es támogatása.