Hogyan lett biztonságos fejlesztői gép a 169 dolláros Chromebookból

 ( trey | 2017. augusztus 15., kedd - 14:13 )

Egy sztori arról, hogy a pók hogyan csinált biztonságos fejlesztői gépet a 169 dollárért kapható Samsung Chromebook 3-ból.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ki az a pók?

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

:)

Nagyon badass. Összevett valami Atom-szintű, már most elavult hardverű, használhatatlan és bővíthetetlen Chrome-szart, amin szétgányolta az OS-t. Ennyi pénzért vehetett volna egy elég erős, használt üzleti laptopot, meg bele egy normális, 256 gigás SATA3 SSD-t (a 16 giga, amit írt, az vicc ma már 2017-ben, szerintem elírás, SSD helyett valami beépített SD kártya lehet), kijött volna ugyanennyiből, alapból TPM-chippel jött volna az is, meg 4 helyett 8 giga RAM-mal, régebbi i5 vagy i7-es procival, max. az aksiidő nem lett volna neki 8-10 óra névlegesen, de legalább jó lett volna a gépe valamire Quake1-ezésen kívül, meg feltehetett volna rá rendes Linuxot. Persze az nem lett volna menő, csak a Schönherz-koliban, ahogy a nép bölcsesség tartja. Értem én, hogy a vízálló billentyűzet meg az androidos appok killer feature, de azért na.

Screenshotok alapján először Win10-nek néztem a rendszert.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

+1, amikor kb 5 évvel ezelőtt fejlesztőként dolgoztam, az úgy nézett ki, hogy a laptopomról remote desktoppal bementem egy olyan gépre amiben ha jól rémlik negyvenvalahány giga ram volt, meg 10+ CPU core

ja, és így is elviselhetetlenül lassú volt a fordító és a debugger

VS-t ismerve el is hiszem. :D

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

fair enough, volt, hogy kódrészlet copypaste-jénél megjelent a progress bar :D

Nézd a jó oldalát, Windows-os normákat követve kerülhetett volna percekre tetszhalott állapotba is. :)

+1

Ha hozzáteszem hogy hogy a chrome bővítmények/alkalmazások épp most élik botrányos kálváriájukat a beágyazott malwarek kapcsán..