Elérte életciklusa végét a Debian 6 "Squeeze"

Címkék

A Debian Long Term Support (LTS) Team nevében Markus Koschany ma bejelentette, hogy a Debian 6 (kódnevén "Squeeze") öt évvel a 2011. február 6-i kiadása után, 2016. február 29-én elérte életciklusa végét. A bejelentés egyben azt is jelenti, hogy mostantól kezdve a Debian 6.0 semmilyen biztonsági támogatást nem fog már kapni.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Kíváncsi leszek. Egyik üffél nem fizetne a frissítésért, és sajna nagy meló lenne frissíteni, én meg ingyen nem fogom, és különben sem állhat meg. Úgyhogy úgymarad, kinnt van hostingban.

Hmmm, ez már a sokadik infó, hogy mások pénzt kérnek a frissítésért. Nálam ez benne van a havi átalányban, hogy pár évente tolok egy dist-upgrade-et. (pedig nem egyszerű némelyik) Lehet én csinálok valamit rosszul? Esküszöm kiírok egy szavazást. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Igen, ez így lenne normális, ha fizetnek a felügyeletért akkor az elég tág kéne legyen ahoz hogy az 5 évi frissítés benne legyen.

Van viszont olyan mikor egyszerűbb az egészet újraépíteni esetleg más felépítésben és más hardverre. Ez viszont már nem tudom hová tenni. Balfékként nálam ez is benne van.

Van rajta egy vmware server 2.03, ami újabb rendszereken tudtommal nem fut. Abban van 3db windows, 1db windows server 2003, és 2db xp. Ezekkel mind kellene vmit csinálni, rengeteg adat, sql, ez alsó hangon 3 napos munka. Leginkább le kellene cserélni windows 2012-re, amit pláne nem fizetne ki, plusz rá az sql szerver (expresst kinőtte rég), ami horror pénz, és pláne nem fizetné ki.
Nem csak egy dist-upgrade. Azt megcsinálom ingyen ofc. Adminolok vagy 50 linux szervert, ez az egy maradt ki. Kaptak levelet, árat, már vagy 3 éve először.
Plusz a vas is ennek megfelelő korú, pláne desktop alkatrészekből összelegózott, amit illene cserélni. Erre is kaptak árat.
Ja, és kiesés ne legyen... Ez nekem ingyen nem megy, nagyon röstellem.

Amikor telepítve lett, akkor volt pénzük, és felfelé ívelt a pálya, oszt kb 2008 után erőst lefele. Hát ez van. Ezen kívül nincs velük baj, de ezt be fogják majd opni lehet. Egy mákjuk van, h tűzfalon csak fix ip címekről van engedve bejövő kapcsolat, ez adhat némi biztonságot nekik.
Legutóbb kihullott az egyik wd re lemez a raid10-ből, mondtam nekik, h legyen inkább 3-4db ssd helyette raid1-ben, de nem, inkább hoztak 2 wd re lemezt, egyik legyen a spare. Hát jó, nekem mindegy.

Na igen. Rengeteg olyan cég van, akik meg sem érzik, ha kihullik alóluk a rendszer. Nekik valójában nincs szükségük IT-ra, csak azt hiszik.
Azok meg, akik adatot vesztenek, mert nem költenek semmire, mert nincs miböl, azok utólag akarnak csodát, amiért még fizetni is hajlandóak.

--
robyboy

Mentés nincs, ne is aggódj. Ezek olyan érzékeny adatok, h nem merik vinni sehová ezen kívül, itt is titkosított lemezen van minden. Viszont erőst tökön szúrnák magukat, ha elveszne az adat. Ez ügyben is próbáltunk köröket futni, de nem lett hatása. Levelezés megvan, mikor bedől (mert egy 6 éves gép be fog dőlni), tudom küldeni, részemről ennyi.

Szerencsére a Debian 7 Wheezy-nek van még egy kis ideje. :)

Gyorsan telik az idő. Nemsokára már a Dzsesszitől is búcsúzni kell.