"Microsoft Lumia 650: kifinomult, fém dizájn és Windows 10 kétszáz dollárnál kevesebbért"

A Microsoft tegnap jelentette be legújabb okostelefonja, a Lumia 650 megérkezését.

Az új készüléket Nyugat-Európában február 18-tól lehet megvásárolni, Magyarországon pedig március első felében jelenik meg a boltokban és a mobiltársaságok kínálatában.

A fémkeretes, elődjénél könnyebb és vékonyabb Lumia 650 az ismerős és egységes Windows 10 élményt nyújtja prémium minőségben, mégis elérhető áron. Az új Lumia készüléket a személyes és a munkahelyi adatok nagyobb biztonsága érdekében beépített adatvédelmi, titkosítási megoldásokkal látták el, ezért kiválóan alkalmas üzleti célokra.

A Microsoft hosszútávon elkötelezett újrapozícionált telefonüzletága mellett, amely a piacon egyedülálló adatbiztonságra és hatékonyságra fókuszál, ezért mind a Windows rajongóknak, mind az üzleti felhasználóknak hasznos Windows-os telefonokat kínál.

Részletek itt.

Vélemények, tesztek, elemzések:

Hozzászólások

Nekem valahogy nem áll össze a stratégia lényege. Üzleti felhasználókra próbálnak célozni low-end telefonokkal?

Miért kéne a legutolsó aktatologatónak felsőkategóriás hardver?
Viszont neki is fontos lehet biztonságosan megtekintenie a céges e-maileket, csoportmunkaszoftvert használni stb. Ez az üzleti felhasználás, nem az, hogy a CEO villog a telefonjával a többi másik CEO előtt. Mert azt reprezentációnak hívják, nem üzleti felhasználásnak.

Azért jobb szeretném ha az alkalmazottaim melóznának nem a retvedék hardverrű telfonra várnának munkaidőben, hogy bármit is beizzadjon (meg is lenne a kifogás). Engem ezzel az optimalizáltuk a gyenge foshoz a szoftvert dumával többet nem etetnek meg.

--
honlapom http://dyra.eu/

Annyi a titok, hogy megnézed a speckókat. Ha látod, hogy egy 2 - 3 éves cucc van benne ami ráadásnak sosem volt csúcs cucc, akkor már sejtheted a végeredményt. Nekem ez a módszer bejött a számítógépeknél is. Így tudok venni olyan gépet amin pl futnak a játékok és még ki sem kell próbálnom. Fantasztikus dolog ez ám! De bicóknál is alkalmazom a módszert, ha látom, hogy gagyik az összetevők akkor nem veszem meg a csúcs gépemre mert a képzelőerőmnek hála sejtem a végeredményt.

--
honlapom http://dyra.eu/

Munkatársam itt bent céges iPhone-t használt, mondta, hogy hulladék, volt egy Android-ja, nem dicsérte, most egy Lumia 535 DS-e van és dicséri, hogy milyen jó. Nőjének is iPhone-ja volt, váltott Lumia-ra és ő is dicséri, hogy jobb. Nem tudom a paramétereit a többinek, de alapvetően ugyanezt mondta, hogy sokkal jobb felhasználói élményt nyújt a Lumia, mint a korábbi készülékek. Én apósnál nyomkodtam, tényleg gyors, de nem tetszett a felület.

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

Nem nagyon ismerem a lumiákat. Lecserélhető rajtuk a csempés felület? Esetleg lehet rá androidot tenni?

Ezzel elég sokan vagyunk így. Eldöntöttem, hogy életemben egyszer kérek OEM Windows-t a gépemre, erre előálltak a csempékkel. Kérdeztem, hogy nem lehetne Windows 7 esetleg? Azt mondták, azt már nem árulják.

Szóval várat még magára az, hogy Windows-t vásároljak. Az árból le kellene húzniuk egy nullát, a kinézetet meg fel kellene turbózniuk. Nem ártana valami brutális verseny a desktop os piacon sem, mert akkor nem provokálná az MS a népet az eszed nem eszed nem kapsz mást kampányával.

Sajnálom, de amikor meglátom a Settings meg a Control panel ablakokat egymás mellett megnyitva, elfog a hányinger. Két tool egy célra, de önmagában egyik sem használható, kétféle, teljesen különböző design, még az ablak kerete is más, mintha az egészet úgy lapátolták volna össze innen-onnan.

Ezen a területen tényleg elég látványos még, hogy a Windows korszerűsítése egy hosszú folyamat, mely még nem zárult le. Az átépítés, mint mindenhol, járhat rendetlenséggel és kényelmetlenséggel is. A Windows 8-8.1-hez képest a konzisztencia szerintem sokat javult, de igazad van, szerintem is van még teendő.
Ha jól látom, a Settings előbb azokat a funkciókat kapta meg, ami több környezeten átível (pl. PC és telefon).
Az is fontos szempont, hogy a Windows funkcionális frissítései sokkal sűrűbben érkeznek (a nyári 10240 óta éles már az őszi 10586), ami lehetővé teszi ezen kétarcúság fokozatos megszüntetését.

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

Nézegettem, Ubuntu alatt akár meg is csinálnám, mert ingyér van. Viszont ha már fizetek érte, akkor legyen már jobb, mint az ingyenes.
Ennél nagyobb probléma volt, hogy akkor 30-ért adták, annyi pénzt meg a büdös életben nem adtam volna érte.

10-nél többet nem adnék oprendszerért. Még az is túl van fizetve, de ugye nincs konkurrencia, ezért ilyen büdösül drága.

Az asztali gépen én is így voltam vele a legelején, rosszul voltam tőle, de az a múlté es a 10 hibrid megoldása nagyon jól sikerült, na, ez az asztali.

A mobil eszközök eseten, telefon, tablet a legjobb felület, szerintem. A bb alapelvét követve minden pont elérését x mozdulaton belülre helyezték, a felület teljesen átalakítható, az összes program közt meg lehet abc sorrendben ugrani az alkalmazások közt, ahogy nyomod úgy indulnak és már nem találok olyan alkalmazást ami hiányozna. 36 hónapos szofterkovetes és frissítés, hopp.

Amiről kiráz a hideg a droidon, kibaszott ikonok tömege, laggolo rendszer, szoftver követés teljes hiánya. Soksok évig csak droidot használtam, egyszer talan újra fogok. Egyszer.

Nem jellemző, szerintem az Apple saját tervezésű cuccokat is rak a telefonba, de a kérdésnek némi alapja van, egy példa:

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/detail?model=PIXI%203…

"Multiple OS options

Grab the popular and versatile Android KitKat, the colorful and easy to use Windows Phone or the open source and adaptive Firefox version. Whichever you choose, it’s guaranteed to please."

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."
"Vajon mit várok a sorstól, ha hányok az édestől, és izzadok a sóstól."

hm. ez a tizes biztos nem kuldozget semmit az ms-nek ?

ha mar szoba jott a biztonsag, egy microsoft termek sok szempontbol hiheto, hogy biztansagosabb mint az android, tekintettel, hogy a droid telefonokhoz egesz egyszeruen nem erkeznek a megvetel utan security peccsek, nyilvan a nehany kivetelt leszamitva...holott a google mar publikalja azokat, csak a gyartok nem foglalkoznak vele...ilyen szempontbol az ms egy sokkal kevesbe tordezett rendszer, sokkal egysegsebb verziokovetessel...de ne feledjuk, ms, a biztonsagos telefon a blackberry szamomra, akarmi lesz is a bb10 sorsa.

--
FBK

Mondjuk azért ehhez hozzá kell tenni, hogy a 735ömre szerintem legalább 3 hónapja nem jött semmi update. (Gyanús, hogy előtte sokáig sem, csak már a fene se emlékszik, de az tuti, hogy mióta ígérgetik a mostmár becsszó mindjárt w10, azóta nyet, az meg november volt). Elképzelhető, hogy a mobil win annyira sokkal faszább, mint az asztali, hogy itt nem kell patch tuesday, de azért élnék a gyanúperrel, hogy mégsem :)

Erősebb akkumulátor kellene bele. Így számomra nem felel meg. Talán majd a 750. :)