Hamarosan érkezhet a ZFS és a Libdvdcss a Debian-ba

 ( trey | 2015. április 17., péntek - 10:29 )

Nemrég lezajlott a Debian Project Leader (DPL) választás. Az eredmény szerint az új DPL Neil McGovern (program).

A leköszönő DPL, Lucas Nussbaum DPL-ként küldött utolsó helyzetjelentésében egyebek mellett beszámolt arról, hogy megérkezhet a Debian-ba a ZFS és a Libdvdcss:

Idézet:
We received legal advice from Software Freedom Law Center about the inclusion of libdvdcss and ZFS in Debian, which should unblock the situation in both cases and enable us to ship them in Debian soon.

A fentiek szerint a Debian jogi útbaigazításért fordult a Software Freedom Law Center-hez a ZFS és a Libdvdcss szállításával kapcsolatban. Az SFLC válasza szerint nincs jogi akadálya annak, hogy a Debian disztribúcióiban szállítsa a nevezett szoftvermegoldásokat, így azok hamarosan bekerülhetnek a Debian-ba.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Remélem algernon legközelebb is megpróbálja.

------------------------------------------------------------------------------
www.woodmann.com/searchlores/welcome.htm

Virágot algernonnak ;)

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

A Libdvdcss-nek úgy 6 éve lett volna értelme. Idejét nem tudom, mikor pörköltem vagy olvastam utoljára lemezeket.

En DVD-t soha se, ugyhogy nem erint, viszont emlekszem hogy meglepodtem amikor kiderult szamomra, hogy a debiannal ellentetben mas major disztroban nincs MP3 dekodolas alapbol. (Enkodolas a debianban sincs asszem, bar mar reg probaltam.) Persze ez sok eve volt, valtozhatott azota.

Így van, pl.: Fedora gyári repoban nincs, csak a külső repoban. Jogi okai vannak, gondolom a dvd libnek is ez volt eddig.
Csak hát na, egy elavult dolgot betenni már felesleges. Szerintem.

Ja, különben az mp3-at is el kellene már felejteni.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Kivéve, hogy az mp3 még mindig az egyik legnépszerűbb formátum a maga kategóriájában, ellentétben a DVD MPEG-2-vel.

ez egy újra és újra visszatérő hoax. Én a slinknél kezdtem a Debian-t, akkor is lejátszotta alapból az mp3 fájlokat, lásd például az mpg123 progit vagy akármelyiket

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Felreertettel, kerlek olvasd ujra.

Lazán kapcsolódik, hogy most, hogy jön az új Star Wars rész, elő akarom venni a díszdobozos Star Wars lemezeimet és meg akarom őket nézni.

Egyetlen probléma van csak, hogy már évek óta nincs asztali DVD lejátszóm. Úgyhogy most azon gondolkozom, hogy az összes lemezt berippelem, hogy a asztali médialejátszómmal le tudjam játszani.

:/

--
trey @ gépház

1. Remélhetöleg még olvashatók a lemezeid.
2. A DVD MPEG-2-es 720x576-os képfelbontása mai monitoron / TV-n nézve közel sem ideális.

Durva egyébként, hogy a mai cuccokon sokszor nincs kedve az embernek pixelhegyekböl álló zseniális filmalkotásokat megnéznie, inkább valami Full-HDs látványcsodát, ami kihozza a vasból a maximumot.

Tök jó, hogy valaki sokezer pezót beleinvesztál egy exkluzív akármibe, ami gyakorlatilag pár év alatt elévül. Mondjuk legalább az eszmei értéke majd egyszer magas lesz, mire kb. senki sem tudja majd semmivel sem lejátszani.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

szerintem jogilag ennyi erovel le is torrentezhetned

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Ez így jogos. Nekem a gépemben még bent a meghajtó, de ki van kötve (emlékeim szerint nem valami fényes a működése). Ami meg áll a szekrényben lemez, mind fent van a neten online is nézhetőként (sok esetben HD-ben).

Kiváncsi vagyok hogy a ZFS-t hogyan tudnák szállítani. Gondolom a userspace tool-oknak nincs akadálya, de a kernel oldali részt a modullal a licencek miatt hogyan? dkms-el és telepítéskor lefordítja?

Valszinu dkms, nem ismeretlen a Debiannal se (emlekeim szerint van mar dkms alapu modul)
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik