Végtelen reboot ciklust okozott Windows 7-en a KB3033929 frissítés

 ( trey | 2015. március 15., vasárnap - 11:43 )

A kedden kiadott KB3033929 Windows frissítés számos Windows 7 felhasználónál okozott végtelen reboot ciklust. A probléma főként a dual-boot rendszerrel rendelkezőket érinti, de nem korlátozódik kizárólag rájuk. Brian Krebs szerint a legjobb amit tehetünk, hogy egyelőre tartózkodunk a KB3033929 telepítésétől.

Aki már belefutott a problémába, az a hibaelhárításhoz segítséget találhat itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Fantasztikus.

Update-ek központosított telepítésére a System Center-en kívül van még valami amit érdemes lenne ismerni?

WSUS. A SC is erre épít és ingyenes.

Üdv,
Marci

szal akkor most minden peccskedden oroszrulettet jatszunk? :)

sokan winxp/win7 sp1 megjelenes utan telepitettek rendszer, ok most peccsjovokedd-en fogjak felrakni a havi frissitest :D

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Eddig nem orosz rulett volt a windows update?

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Igazi kihívás így használni. :)
Még szerencse, hogy smucig cégnél dolgozom, és még mindig XP van a gépemen. Szar az is, de legalább már nem frissül. ;)

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

:-)

Annyira nem, mint az elmúlt 6 hónapban.

Jaja, nem tudom, mit csinálnak, de nem tesztelnek olyan alaposan, mint mondjuk 5 éve, az tuti.

Ezt Ballmer nem hagyta volna!!444

vegyé' win n+1-et. az tuti megoldja ,) ez csak finom utalás a részükről, hogy tedd be a telepítőmédiát, addig meg nézegesd a boot ciklust :)

--
xterm

A péntek 13 után a második szerencsétlen nap a "Foltos kedd". :)

Frissítesz, a géped meg összecsinálja tőle magát: fostos kedd.

Business as usual.

Amelyik (éles rendszert üzemeltető) IT-s nem tanulta meg az elmúlt 2,5 évben a leckét az MS-től (azaz hogy éles szerverre nem rakunk fel kiadás után legalább 1 hétig SEMMIT), az csak szívjon továbbra is.

Otthoni user gépén meg szimplán le kell tiltani a windows update-t, az a legbiztosabb! /s

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Idézet:
Otthoni user gépén meg szimplán le kell tiltani a windows update-t, az a legbiztosabb!

Király vagy!

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Hogy biztos vagy sem, ezt most nem járnám körbe, de hogy értékes órákat veszt az ember gyereke vele, az biztos. Persze lehet ütemezni, hogy csinálja éjjel, ébressze fel a gépet, stb, de ez mondjuk egy virtuális gépben nem sokat segít.

Idézet:
Otthoni user gépén meg szimplán le kell tiltani a windows update-t

Idézet:
Persze lehet ütemezni, hogy csinálja éjjel, ébressze fel a gépet, stb, de ez mondjuk egy virtuális gépben nem sokat segít.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Otthoni user virtuális gépén, és még dolgozni is szoktam rajta. Mit nem értesz? :)

jezus szent peniszgyuruje

Reméltem h. a /s-t senki nem veszi észre a sor végén :)

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ezt a leckét nem a MS-től kell(ene) megtanulni, mert első órai anyag a rendszergazdaképzőn. Nem rakunk fel teszteletlen patch-et (vagy bármit, tbh.) éles rendszerre. Nincs "de".

Ez itt egyszeru kockazatelemzes szerintem.

Melyik eshetosegnek nagyobb a valoszinusege es az okozott kar.

Teszteletlen patch miatt beborul a rendszer, vagy patch hianya miatti biztonsagi resen at bejutnak.

Es ez alapjan mindenki eldonti, hogy az o rendszerere melyik a veszelyesebb. Bar eleg keplekeny a hatar a ketto kozott.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Esetleg alternatívaként a patch tesztelése erre szánt tesztgépen?

Persze, de ugye az is idobe telik.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Szóval, ha windowst akarok használni akkor kettesével vegyem a laptopokat? :)

Hali!

Ennél sokkal rosszabb a helyzet: annyi laptopot vegyél ahány szoftver környezetben lesznek használva... most nincs kedvem guglizni, de volt már olyan win frissítés ami a HP nyomtatókat nyírta ki... tehát ugyanazon a vason egy epson nyomtatóval tesztelhetetlen, illetve semmi hibát nem okozott :-D

Üdv:
Feri

Az ilyen meg so-so.
Nekunk volt egy bug az update-ben amit kikuldtunk ugyfelnek. Annak az eselyes, hogy elojojjon a bug (persze nem tudtuk, hogy letezik) kb a lottootos eselye volt.
De a lottot is meg szoktak nyerni kisebb-nagyobb idokozonent. Az ugyfel teljes rendszere osszeomlott az update utani elso ujrainditasnal (windows kornyezet, hetente 1 ujrainditas). Managerek nagyresze sikitva vette a levegot amikor csorgott a telefon...
Mi meg nem ertettuk mi a lehet a baj amikor masik 10+ ugyfelnel hibatlanul megy.

Erre meg en is azt mondom, hogy elofordul, bar felettebb idegesito.
--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Azért mondjuk egy Cisco Anyconnect-et hazavágó Windows Update-nek illene előjönnie a tesztelés alatt.

No és mi van az átlagfelhasználóval? Gipsz Jakabbal, aki így járt.
Mi a fenét mondjak neki, most mégis, ha megkérdezi, hogy mit tehet azért, hogy az ilyen jellegű hibákat elkerülje? Mert ő annyit lát hogy frissítés = rossz, mert elcseszi a gépét? Azon kívül, hogy álljon át Linuxra..

Ha kikapcsolja a Windows Downgrade-et, akkor egyértelműen nagyobb veszélybe sodorja magát, de ha bekapcsolva marad, akkor lehet hogy egy csütörtök reggel nem bootol szeretett gépe, mert elcseszte az MS a frissítéseket.

Gratulálok, ez ám a felelős szoftverfejlesztés. Lehet, hogy lassan itt a Win10, lehet hogy ezen pörögnek a tesztszerverek, az pedig pláne lehet hogy az MS a lehető legrövidebb távon egységesíteni akarja a platformját és vágyálmaiban más sem szerepel, mint hogy mindenki átáll Win10-re egy éven belül..

A rendszer-visszaállítás és a biztonsági mentés XP óta alapfunkciók.

Álljon át Linuxra? Miért, ahhoz nem kell sem minimális informatikai ismeret, sem backup?

:)

Igen, de ebben az esetben a rendszer-visszaállításhoz is kell Windows lemez, arról be kell bootolnia, meg kell találnia a menüpontot. Nem atomfizika, de r=1 user nem fogja tudni megcsinálni, főleg ha a BIOS-ban nem optikai meghajtóval kezdődik a boot sorrend.

Egy rendszeresen frissített Linuxon jóval kevesebb az ilyen jellegű gond. A böngészőt megtalálja, az LO nyílik ha kell és a Totem is egyszerű mint az 1×1, tehát nem kell több ismeret hozzá, mint egy Win-hez.
Biztos vannak olykor Linux földjén is elcseszett frissítések, persze. De nekem sokat mond az, hogy egy teljesen kezdő felhasználóm már évek óta tök magától csinál disztribúció frissítéseket. Magától = ha a frissítéskezelő felajánlja neki. Mivel számára a Firefox és az Opera az két külön "internet", biztos vagyok benne hogy egy dpkg-reconfigure se menne neki. :)

Backup? :D Kellene, igen..

"Egy rendszeresen frissített Linuxon jóval kevesebb az ilyen jellegű gond. "

Egy rendszeresen frissített, korszerű Windows-on van rendszerindításnál 1-kattintásos Factory Reset. Az még egyszerűbb.

"a rendszer-visszaállításhoz is kell Windows lemez"

Nem kell.

Üdv,
Marci

A lemezt benéztem, valóban.

Jó dolog ez a factory reset, de még jobb lenne, ha legalább az MS miatt nem kellene használni. Van ezer más dolog, sajnos.

Nem kell.

Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az utóbbi kb. 10 évben, és legalább kétszer-háromszor ennyi, általam "üzemeltetett" consumer eszközön hányszor _kellett_ újratelepíteni OS-t a vendor közvetlen hibájából. (Ennek mondjuk háromnegyede Windows-os eszköz, a többi ilyen-olyan Linux, dualboot, akármi)

Ezért állok mindig kicsit megdöbbenve az ilyen threadek előtt... Cégnél illik tesztelni a frissítéseket, mielőtt azok kimennek a gépekre. Az otthoni gépeimen pedig soha nem berheltem semmit a Windows Update-en, de {ennek ellenére|éppen ezért} nem is romlott el úgy istenigazából soha.

Felhívnám a figyelmed, hogy azzal indítottam, hogy átlagfelhasználó. A céges rendszer az tökre más káposzta, ott vannak eszközeim arra, hogy megvédjem a felhasználóimat és minimalizáljam a hibás frissítés okozta kellemetlenséget. Más kérdés ugye, hogy valahol mégis szomorú a dolog az, hogy arra kell készülni hogy mi fog megint gallyra menni, de legalább tudok rá készülni, ez pedig fontos előny. :)

Attól függ, mit értünk közvetlen hibának. Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy frissítés után teljesen használhatatlan lett a gép (BSOD, folyamatos reboot mint itt és a többiek) akkor szerencsére nem jellemző. Bár az utóbbi idők frissítéseiből kiindulva ezt inkább nem kiabálnám el..

A félreértés elkerülése végett, sosem volt szó berhelésről, gányolásról vagy egyéb nem támogatott taknyolásról. Viszont volt már frissítés után korrumpált registry, órákon át tartó, automatikus frissítés -> reboot -> frissítés visszavonása -> reboot -> frissítés -> reboot ciklus is. Aztán ha a felhasználó megunja a mókuskereket és kilövi az egész kócerájt, akkor még valami korrupt lesz és esélye van annak, hogy el sem indul. Ilyenkor jöhet a rendszer-visszaállítás, rosszabb esetben újratelepítés. Közelről nézve ez nem az os vendor közvetlen hibája, hiszen a felhasználónak csak végig kellett volna várni a folyamatot.. távolabbról mégis, mert szívatta a felhasználót, az pedig jogosan begurult.

Szóval tudnám értékelni, ha az MS jobban tájékoztatna arról, hogy mit csinál a Windows, mert a "felkészülés a frissítések telepítésére" és az "egy pillanat" vagy az "újraindítás..." felirat nem igazán tájékoztatás. Ahogy az is jó lenne, ha jobban tesztelné a frissítéseit.

A windows logban minden kérdésedre választ kapsz. :)

Ismeretlen hiba történt ismeretlen helyen ismeretlen okból? :)

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

Boot során F8, majd: http://thewindowsclub.thewindowsclubco.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/07/boot-safe-mode-window-7-vista-1.jpg?b6a4bd

Mivel a windows update a frissítések telepítése előtt csinál egy system restore pointot, arra kapásból vissza is lehet állni.

A linux disztrók is ezt csinálják a maguk fapados módján, amikor kernel frissítéskor meghagyják az előző kernel verziót. Viszont ha valami más frissült és amiatt nem megy tovább a boot, akkor mit csinálsz?

Saját rendszernél:

1. Nem szokott előfordulni
2. Ha mégis, nem csak egy hibakódot kapok, amiről netes keresés után sem jövök rá, hogy mi okozza a gondot, így azonnal javítani is tudom, nem kell Súgóban a "dugja be a billentyűzetet"-típusú ökörségeket olvasnom, meg support után kajtatnom.

1: Windowson sem ;)
2: Attól, hogy több infót kapsz, még nem biztos, hogy használhatóbb. De még ha az is, egy átlag usernek single user modeból javítani egy olyan problémát amivel most találkozott először elég esélytelen feladat. Ellenben visszaállni a legutóbbi snapshotra egy picit egyszerűbb.

1.) Hajjaj. Most kínlódtam a napokban nem települő updateekkel. Aztán hagytam végül, nem ért nekem annyi időt, úgyse használom a Windowst.
2.) Nem tartom magam átlag usernek :-)

Idézet:
Viszont ha valami más frissült és amiatt nem megy tovább a boot, akkor mit csinálsz?

A boot menüben kiválasztom a snapper által készített valamelyik korábbi snapshotot és elindítom azt. ;)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

dupla