Unreal Engine 4.1 Update előzetes - We love Linux!

 ( trey | 2014. április 4., péntek - 13:21 )

Epic Games - We love Linux!

Az Epic Games bejelentette, hogy hamarosan érkezik fejlett játékmotorjának legújabb kiadása, az Unreal Engine 4.1 Update. A bejelentés régóta várt jó hírt is tartalmaz!

Idézet:
Az emberek már érdeklődtek a korai Linux erőfeszítéseink és a Valve Steam OS-ének és Steam Machine-jeinek támogatása felől. Jó hírünk van számotokra! A 4.1 forráskód kezdeti támogatást tartalmaz a játékok Linuxon és Steam OS-en való futtatásához és azokhoz való csomagolásához. Szeretjük a Linuxot!

További részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

lassan eljutnak oda, ahol mar 10 eve is voltak ... mindenesetre orvendetes hir ;)

+1

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

A régi Unreal-ok SDL alapúak voltak és tökéletesen mentek Linux alatt. Sajnos az UT2004 volt a legutolsó. Ez pont 10 év :-)

Örvendetes hír, az biztos!

Az egyetlen szomorú dolog, hogy a legtöbb már meglévő és mondjuk jó játék forráskódját nem fogják kiadni, hogy legalább lelkes fejlesztők portolhassák őket. A Jedi Academy mondjuk egy nagyon pozitív kivétel volt, de olyan nagy címek, mint pl Star Wars Kotor és társai, sosem fognak jól menni linuxon. :(

Mindenesetre a korábbi évekhez képest már az is hatalmas dolog, amit a Valve felmutatott és most itt az UE is végre. Reméljük megéri majd nekik is és még többen csatlakoznak!