20 millió dollárnyi befektetés érkezett a SkySQL-hez a MariaDB fejlesztésére

 ( trey | 2013. október 26., szombat - 15:15 )

A SkySQL, ami áprilisban egyesült a MySQL-alapító Michael ‘Monty’ Widenius igazgatta Monty Program Ab-vel, bejelentette, hogy 20 millió dollár értékű "Series B" befektetést kapott. A befektetés az Intel Capital-tól, a California Technology Ventures-től, a Finnish Industry Investment-től, az Open Ocean Capital and Spintop Private Partners-től érkezett. A vállalat a pénzt a nyílt forrású MariaDB-re fogja fordítani.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez a csávó nem semmi!
Eladja 1 milliárd $-ért a MySQL-t, majd forkolja a GPL-es változatot és ennek fejlesztésére még leakaszt 20 millió $-árt..

Michael ‘Monty’ Widenius for president!

Ezek után mondja valaki még egyszer, hogy a nyílt forrású, GPL-es programokból nem lehet megélni. :D

--
trey @ gépház

hulyeseg, ez a csavo a lanyai nevebol el.
--
zsebHUP-ot használok!

Névnepper!

Idézet:
“The MySQL database is named after my first daughter, My. The MariaDB database is named after my second daughter, Maria. With this merger and my own role in the MariaDB Foundation, I’m ensuring that the MariaDB project will remain ‘open source forever’, while knowing that enterprise and community users of both the MySQL & MariaDB databases will benefit from best-in-breed products, services and support provided by SkySQL. And who doesn’t want the best for their children?”

--
trey @ gépház

Reméljük a lánya nem marad örökre OpenSource... XD

végre egy életképes üzleti modell :D)

Mennyire "drop in replacement" egyébként a MySQL-hez képest? Azt tudom, hogy azt írják a mariadb honlapon, de a tapasztalat jobban érdekelne. :)

Túl vagyok egy ilyen migráción elég nagy adatbázison, 1 optimalizációs switchet kellet defautból kiaktatni. Klienseken semmi meló nem volt.
Semmi más eltérés.

Ja. Kb ennyi vele a teendő.

Melyiket ?


Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Érdekelne engem is :)