LibreOffice 4.1.1

A The Document Foundation (TDF) bejelentette a LibreOffice 4.1.1 megjelenését Windows, Mac OS és Linux rendszerekre. Ez az első hibajavító verzió a 4.1-es sorozatból.

Az új kiadás egy újabb lépés a LibreOffice 4.1 minőségjavításának és stabilizálásának útján. Az intézményi felhasználóknak a TDF továbbra is a LibreOffice 4.0.5-ös verziót, valamint tanúsítvánnyal rendelkező terméktámogatási mérnökök szolgáltatásainak igénybe vételét ajánlja.

A LibreOffice ökoszisztémája töretlenül növekszik, 2013 februárja óta havonta átlagosan 100 aktív fejlesztője van. A projekt 2010 szeptemberi indulása óta 700 új fejlesztő járult hozzá a forráskódhoz, nem számolva az egyéb segítőket (honosítók, dokumentációírók, webmesterek stb.)

A LibreOffice 4.1.1-ben javított hibák listája két részletben érhető el: RC1 és RC2.

Hozzászólások

Trey, azért egy link a letöltésre nem ártott volna, még akkor sem, ha ettől függetlenül megtalálom. :)

Majd máskor beírom a letöltési linket a magyar sajtóközleménybe, mert a libreoffice.hu-n ott a nagy letöltés link, de ha valaki -- nagyon helyesen :) -- átveszi onnan a cikket, akkor már jogos a kifogás, hogy hol a link. Rájöttem, hogy nem szabad kihagyni a redundáns infókat a sajtóközleményből. Az eredetiben benne volt, hogy a spanyolországi Valencia tartomány 120 ezer gépen állt át LibreOffice-ra, az is kimaradt, mert a libreoffice.hu-n volt róla egy külön cikk.

Várom ezen "bug" mihamarabbi javítását.
A lényeg: a LibreOffice-ban nem úgy van tervezve a cellák keretkezelése, mint ahogy a MS Excel, Google Docs, Gnumneric, Calligra, Suite (KOffice), Kingsoft Office, stb. megoldja. Emiatt az interoperabilitásban nagy hátránya van. Csak változtatni kellene egy kicsit az implementáción.

________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

Az ujfajta (Symphonybol atvett) sidebarral egesz formas munkakornyezet alakithato ki:\

http://i.imgur.com/TbWrjwR.png

Experimental sidebar bekapcsolva, formazas toolbar kikapcsolva, sidebar meret, elhelyezes allitgatasa utan igy nez ki. Egy egyszeru szoveges dokumentum (mert nem kiadvanyszerkesztorol van szo) kivaloan megszerkesztheto menuben turkalas nelkul. Stilusok, formazasok, tablazat mind ott van egy kattintasra.

Ha mindez vegre stabil feature lesz, es nem kell allitgatni, hanem telepitestol szepen nez ki, akkor az UI teren sem fog hatul kullogni a LibreOffice.