Már Európában is kapható a Sputnik 2 ubuntus Dell ultrabook

Címkék

A Dell nemrég bejelentette XPS 13 Developer Edition ultrabookjának 1080p-s változatát, amely Sputnik 2 kódnéven fut. A bejelentéskor az USA-ban és Kanadában volt elérhető. A Dell-nél dolgozó Barton George pénteken bejelentette, hogy a gép immár Európa több országában is elérhető. Hozzánk legközelebb Ausztriában kapható, ára nettó 1049 euró.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

MacBook Air hasonló konfigban bruttó 1600-ra jön ki az apple.at-n, ha jól értelmezem: € 1.598,99 inkl. MwSt.

Nem rossz ár, meggondolandó. Bár nekem pillanatnyilag a Samsung Series 9 jobban bejön, na meg az matt kijelzővel van, csak ott ennyi pénzért nem kap ekkora teljesítményt az ember. Másfelől viszont csábító, hogy ha eleve Ubuntuval jön a cucc, akkor valószínűleg problémamentes a Linux support.

Bár rendes videókártya ebben sincs, szóval nem akármilyen fejlesztőknek célozzák ezt a gépet.

hat nem hinnem, a baratnomnek is van macbook airje, az is ilyen, a z ocsem baratnojenek, az is ilyen, sot, en eddig csak ugyan ilyen macbook airt lattam, akarkinel is volt.
szeritnem inkabb valami felreertes lehet a dolgoban.
lehet, hogy az apple ezt is glossynak mondja, annak ellenere, hogy nincs rajta uveglap, amitol glossy lesz, csak ez ilyen "markanev", mint a retina display?!
nem tudom.minden esetre nem fenylik, nem tukrozodik, nincs rajta uveglap, mint a macbook pro glossy kijelzojen, ezert batorkodom mondani,h ogy ez rohadtul nem glossy kijezlo, barhogyan is hivjak....

A macbook air tovabbi elonye, hogy kaphato, legalabbis rendelheto attol kezdve, hogy az apple.com oldalra kirakjak. Es nem kell arra varni, hogy ilyenolyan magyar kft behozza-e, ha behozza, akkor minden valaszthato konfiguracioval, vagy csak a legalapabbal.

Es nem sokkal az oldalra kirakas utan boltban meg is tapogathato. Szemben a Dell-el, amibol boltban csak a legalja, consumer-kategoriaju vackokat rakjak ki.

--
"Never trust a computer you can't lift."

A linux felhasználóknak ez az árképzés való? Értem, hogy aki nagyon szereti a linuxot, annak instant get, de a többség ennyiért már inkább MacBook Airt vásárol. Én is inkább macet vennék ennyiért.

Nem átlagfelhasználónak szánt gép, a nevében szerepel: fejlesztői gép. Ha valaki Linux fejlesztő, Linuxra fejlesztő, miért venne inkább helyette Mac-et?

BTW: Linuxozás != olcsójánoskodás

Nem hiszem, hogy mindenki anyagi okokból használ Linuxot.

--
trey @ gépház

+1

Én Mac-ről váltottam (vissza) Linuxra, azaz Dell laptop+éppen aktuális kedvenc disztróm.
- A Linuxot bátrabban buzerálom, mint az OS X-et, no meg sokkal jobban testre szabható (gyorsbillentyűk pl.)<- ugyan én utoljára Tigert használtam, azóta csak boltokban taperoltam néha kíváncsiságból az Apple gépeket, hogy mi változott... De arra emlékszem, hogy Tigerben még nem lehetett változtatni, vagy új billentyűparancsokat beállítani az alaprendszerben, grafikus felületen. Mivel anno még nem merészkedtem a mélyére a rendszernek, ezért nem tudtam, hogy van -e rá egyéb megoldás. Most sem tudom. Azt viszont tudom, hogy Linux alatt van megoldás, és ha grafikus felületen nem, máshogyan is meg lehet oldani.
- Nem érdekel, és egyre jobban idegesít a hype az Apple körül. (helyesbítve: egyre jobban idegesít)
- Nem tetszenek a szabadalmi perek.
- Nem fontos számomra az OS X.
- Ha Apple gépem lenne ismét, akkor tudom, hogy azon nem használnék Linuxot. Linuxot akarok használni.

Nem mindegy, hogy egy 300-400 000 HUF értékű Dell(vagy Lenovo, Hp, Acer, stb.) géphez adnak 3 év helyszíni garanciát, vagy még úgy kell plusz 70-80 000 magyar forintért megvenni a plusz két évet az egy év gyártói mellé az Apple-nél. A csatlakozók terén pedig még mindig elég rossz a helyzet.