[Frissítve] Az Apple csökkentette az iPhone alkatrészekre vonatkozó megrendeléseit

Címkék

A The Wall Street Journal egyik forrására hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple a vártnál gyengébbnek mutatkozó iPhone 5 iránti kereslet miatt csökkentette az iPhone alkatrészekre leadott megrendeléseit. Például az iPhone 5-ben használatos kijelzőkből január-március időszakra fele annyit rendelt csak a vállalat mint azt korábban tervezte. Az Apple nem csak kijelzőkből rendelt kevesebbet. A lépés arra utalhat, hogy az új iPhone eladásai gyengébbek lesznek a vártnál. A hírre a tőzsde is reagált, közel 4%-ot esett az Apple a nyitást követő percekben.

Frissítés: A BGR kicsit másképp látja a dolgokat.

Hozzászólások

szerintem roham tempóban kopik az imázs. lehetetlen egyszerre tömegterméknek is lenni és valami különleges ritkaságnak is. és az imázs nélkül, ha csak a termék marad és az emberek meghatott rajongás helyett ár/teljesítményen agyalnak, akkor ott találják magukat a többi nagy, de nem különösebben izgalmas márka között.

nagyon kellene nekik egy új termék.

Megkopott a varázs. Megboldogult Steve csak eddig taposta az utat az Apple előtt!

Szerintem még nem kopott meg az imázs, már amennyire ezt egy kívülálló egyáltalán meg tudja ítélni.
Egyszerűen csak k drága az iPhone5, akinek már van iPhone-ja, az lassabban vált, akinek meg még nincs, az nem pont most fog beszállni. Majd nemsokára meglátjuk, hogy mennyivel fogy gyengébben az iPhone5. De talán még az is kiderülhet, hogy a tényleges eladások alig maradnak el az elvárásoktól.