[Frissítve] Az Apple csökkentette az iPhone alkatrészekre vonatkozó megrendeléseit

 ( trey | 2013. január 14., hétfő - 17:17 )

A The Wall Street Journal egyik forrására hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple a vártnál gyengébbnek mutatkozó iPhone 5 iránti kereslet miatt csökkentette az iPhone alkatrészekre leadott megrendeléseit. Például az iPhone 5-ben használatos kijelzőkből január-március időszakra fele annyit rendelt csak a vállalat mint azt korábban tervezte. Az Apple nem csak kijelzőkből rendelt kevesebbet. A lépés arra utalhat, hogy az új iPhone eladásai gyengébbek lesznek a vártnál. A hírre a tőzsde is reagált, közel 4%-ot esett az Apple a nyitást követő percekben.

Frissítés: A BGR kicsit másképp látja a dolgokat.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

na, dől a piramis?

szerintem roham tempóban kopik az imázs. lehetetlen egyszerre tömegterméknek is lenni és valami különleges ritkaságnak is. és az imázs nélkül, ha csak a termék marad és az emberek meghatott rajongás helyett ár/teljesítményen agyalnak, akkor ott találják magukat a többi nagy, de nem különösebben izgalmas márka között.

nagyon kellene nekik egy új termék.

Az új termékhez pedig nagyon kellene Steve Jobs.

+1

-------------------------
Trust is a weakness...

A rajongók korábban nem Apple termékeket vettek, hanem Steve Jobs Phone-okat. Ezen van igazából a hangsúly. Mióta Jobs elhunyt, az Apple tömegtermék lett, ami nagyon érzékeny a piaci változásokra.


Androbit.org - Az informatika érdekes oldala

Van valakinek ötlete arra, hogy ő vajon mit tenne?
--
Direp

Ha lenne ilyen, akkor nem hiányozna, nem?:)

Azért én úgy vettem észre, hogy tele vannak a fórumok olyan emberekkel, akik pontosan tudják, mit kellene/kellett volna tenni a sikerhez. :)
--
Direp

A negy trükk ezt előre tudni, és meg is csinálni.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Az USA egy alma ország, ott minden és mindenki alma, nem fog egykönnyen bedőlni.

Nem is olyan régen még blackberry volt és az bizony bedőlt...

A RIM kanadai cég, Kanadát pedig ki veszi komolyan? ;)

Megkopott a varázs. Megboldogult Steve csak eddig taposta az utat az Apple előtt!

Úgy érted: eddig tartott a népbutítás (nem mintha a nép okosabb lenne, csak most szóhoz jutottak az eddig háttérbe szorított marketingesek).
----
India delenda est.
Hülye pelikán

+1 Most hogy nem él Steve Jobs kiváncsi vagyok, mi lesz az Apple következő lépése. A közelmúltban, (több mint 2 évvel a halála után) az Applenek nem volt semmilyen nagy dobása. Hol vannak az izgalommal várt keynotek, amikkel 2-3 hétig volt tele a média?

(Több, mint 1 évvel a halála után.)

Szerintem még nem kopott meg az imázs, már amennyire ezt egy kívülálló egyáltalán meg tudja ítélni.
Egyszerűen csak k drága az iPhone5, akinek már van iPhone-ja, az lassabban vált, akinek meg még nincs, az nem pont most fog beszállni. Majd nemsokára meglátjuk, hogy mennyivel fogy gyengébben az iPhone5. De talán még az is kiderülhet, hogy a tényleges eladások alig maradnak el az elvárásoktól.