LibreOffice 3.3.3

 ( trey | 2011. június 16., csütörtök - 17:47 )

A The Document Foundation nemrég jelentette be a LibreOffice irodai programcsomag 3.4.0-s verzióját azzal a megjegyzéssel, hogy nem ajánlja azt a kiadást "production", vállalati környezetbe. A vállalati környezetbe szánt release most frissült. A LibreOffice 3.3.3 néhány hibát javít, illetve - ahogy a fejlesztők fogalmaznak - az irodai programcsomag biztonságát növeli. A 3.3.2-es kiadást használóknak ajánlott a frissítés. A 3.3.x ágat a fejlesztők az év végéig karbantartják azért, hogy a felhasználók biztonságosan és problémamentesen válthassanak a 3.4.x vonalra.

A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"az irodai programcsomag biztonságát növeli" - ezen azt kell érteni, hogy nemsokára nyilvánosságra hoznak egy elvben kihasználható biztonsági hibát, amely a Lotus WordPro import filterben volt, ez is javítva lett többek közt.

Én azt nem értem, hogy lehet kiadni egy irodai programcsomagot úgy, hogy hozzáteszik, hogy "hát ezt nem is ajánljuk használatra"...

De szépen magyarul mondtad... ;-)

Napjainkban országszerte el van terjedve az értelmiség körében az a tévhit, hogy a lenni + -va, -ve igeneves szerkezet magyartalan

helyesen:

Napjainkban országszerte el van terjedve az "értelmiség" körében az a tévhit, hogy a lenni + -va, -ve igeneves szerkezet magyartalan

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability

Viszont az értelmiség, bár tudja, hogy magyaros a fenti szerkezet, nem használja; talán ugyanazért, amiért a fasz szót is csak ritkán. Attól még, hogy magyaros, a nyelv használói döntik el, hogy választékos-e… Én ha ilyet hallok, már a hátamon fel van állva a szőr… ;)

int getRandomNumber() { return 4; }  // ← aláírás
//szabályos kockadobással választva. garantáltan véletlenszerű.  xkcd

Elemezd a két mondatot ("El van magyarázva" és "fel van állva a szőr"), ha tudsz olyat, és akkor talán rájössz, hogy mekkora butaságot írtál. Segítek, az elsőben ki a cselekvést végző alany?
Egyébként a magyar "ételmiség" (diplomások) magyar-, illetve helyesírás tudása valahol kettes alá szinten van.

Az a nagyon kemény, hogy ilyeneket tudsz hivatkozni :D Egyébként nagyon érdekes olvasmány volt.

És ebben a 3.3.3-ban már benne van az a javítás, ami miatt hálózatos környezetben sima felhasználóként nem lehetett futtatni a LibreOffice-t. Mert a 3.4.0-ban benne van, csak hát azt meg nem ajánlják élesben használni.

Nekem most lett tele az összes f*szom a libreoffice-szal. Ez szarabb mint amikor open volt...
--
Discover It - Have a lot of fun!

Még szerencse, hogy van másik Office is, amit használhatsz helyette!
Amúgy nagyon hasznos megnyilvánulás volt ez.
Én pont így vagyok a legújabb Audi modellekkel. Szarabb mint bármelyik korábban!
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

Van, az msoffice...
Tegnap egyszerűen képtelen voltam egy táblázatot egyik dokumentumból egy másikba átrakni. Egyszerűen sehogy nem tudtam odarakni, ahova akartam. A beillesztett táblázat előtt mindig lett egy üres oldal, amit sehogy nem tudtam kitörölni.
A táblázat forrása egyébként a calc, mert ott kell megcsinálnom, mivel a writer-es még sum-ot se tud számolni. Továbbá nem lehet calcból writerbe beilleszteni a táblázatot, mert ole objektumként teszi be.. Így aztán már ez a művelet is úgy zajlik, hogy virtuális gép indít, közben ods save as xls, feltöltöm ftp-re, winen letöltöm, megnyitom excelbe, kijelöl, ctrl+c, word, ctrl+v, save doc, felrakom ftp-re, letöltöm ftp-ről writerrel megnyitom, ctrl+c, a megfelelő helyre ctrl+v -> na ez az, ami tegnap sehogy nem sikerült. Egyszerűen nem tudtam úgy és oda tenni, ahova akartam. olyan is volt, hogy ctrl+v után 13 üres oldalt sikerült a táblázat elő tenni, amit szintén nem tudtam sehogy se kitörölni. PI-t benyomtam, az ég világon semmi oldaltörés tabulátor vagy egyéb nem volt előtte.
Ehhez hozzájön még, hogy a writerben a táblázat kijelölése is botrányos, húzom a kurzort bal fentről jobb lentre, a kijelölt terület meg így random. Vagy csak az oszlopok első fele, vagy nincs benne az utolsó oszlop, vagy az utolsó sor... Jobb lent így "satírozni" kell az egérrel a gombot nyomvatartva, hogy ugyan vegyen már észre, és jelölje ki az egészet.

De ez csak így ami tegnap jött... Sokkot kaptam. Átmentettem inkább az odt-t is doc-ba, és Worddel ezt az egész bonyolult procedurát nem egészen 15 másodperc alatt sikerült megoldani formázással, táblázat igazítással, mindennel együtt.
Régóta használok már Libre/OpenOfficet, és tudom mindig voltak apróbb bugjai, hiányosságai, de ilyen orbitális szívásokra nem emlékszek.

--
Discover It - Have a lot of fun!

Ha jól értem a problémádat:

Calc: Ctrl+C
Writer: Irányított beillesztés (Ctrl+Shift+V) -> Formázott szöveg (RTF)

Nekem úgy tűnik, hogy több energiát fektettél a panaszkodásba, mint hogy utánanézz a jó megoldásnak.

Hmm, így valóban táblázatként teszi be... Köszi.
De ott nekem az is volt a problémám, hogy egy másik dokumentumban lévő táblázatot egyszerűen nem tudtam oda rakni, ahova akartam.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Sajnos leggyakrabban innen jönnek azok a "legendák", hogy ... szar, használhatatlan. Bezzeg a ... az meg tök jó. Fatal User Error!

Ez egy dokumentált emberi hülyeség. Ha valami sikerül (ugye napjában százával vannak ilyenek), arról nem fogok írni, de ha egyszer valami nem jön be, arról már igen.

És most nem erre az esetre gondolok, hanem általánosságban véve.

Egy hangos anyazos user story meg mindig jobb, mint, hogy csendben utaljak a szoftvert. Ezzel lehet valamit kezdeni, a masikkal nem.

Akkor nekem sikerült "hibás" 3.3.2-est telepítenem, mert nálam a Writer tud sum-ot számolni. Sőt, ha beszúrok egy sort és abba beírok egy értéket, akkor automatikusan újraszámolja.
Mit rontottam el?

Kieg.: =sum<B2:B4> (nagy "B"!)

"(nagy "B"!)"
Igen, és < >, nem pedig ( )....
Thx.
--
Discover It - Have a lot of fun!