Xoom - Android-os tablet a Motorola-tól

Címkék

A Motorola és a Verizon bejelentette a Motorola Xoom névre hallgató, Android 3.0 "Honeycomb" mobil operációs rendszert futtató tablet számítógépet. Paraméterek:

  • Android 3.0 Honeycomb OS
  • 10.1-inch widescreen HD display
  • Dual-core 1GHz processor
  • Full 1080p HD support with HDMI-out port
  • 5-megapixel rear camera with 720p video capture
  • 2-megapixel front-facing camera for video chat
  • Wi-Fi and 3G connectivity (Verizon Wireless)
  • 4G LTE compatibility with external modem attachment
  • Available Bluetooth keyboard and dock accessories

A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

A Youtube-ról:

"Steve Jobs is watching this video on his iPad and crying."

:D

--
trey @ gépház

Ha-ha! Wishful thinking! Ők legalább pontosabban koppintották az Ipad-et, és 10-es képernyőt raktak rá nem 7-est, ami zsebbe már nagy videózáshoz vagy újságolvasáshoz kevés.
Humoros, hogy a Motorola most Apple consumer terméket másol. Korábban a Macintoshok processzorát adták. (Tudom azóta szétvált a korábbi Motorola)

Én vagyok az egyetlen, akit még mindig nem sikerült meggyőzni, hogy szükségem van egy táblagépre? :P

Hogy is mondjam... :) Nekem van pár hete okostelkóm és látom, hogy miért jó maga az okostelkó. De a táblakütyün én is gondolkodom azóta, hogy vajh, mi a szöszre is tudnám használni?

Kétségtelen, hogy kényelmes lenne használni, mert csak tapizni kellene a képernyőt és aránylagy gyorsan meg is lenne minden, ami kell. Jegyzetek létrehozása, doksik szerkesztése. Nagyon tetszik, hogy két kézzel lehet matatni és nem kell billencs meg egér. Személy szerint nagyon utálom emelgetni a kezem a billencs és egér között oda-vissza.

Viszont a tabletek annyira nem erősek, hogy tényleges munkára tudjam használni. Gondolok itt több alkalmazás egyidejű futtatása (levelezés, böngésző - sok tabbal, fájlok, esetleg fejlesztői környzet, stb.)

Akkor éri meg ilyet venni, ha egy combosabb lapos teljesítményével találkozik a kényelme és a kezelhetősége. Addig... cipelem a lapost, ha megint lesz egy. :)

-- "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" - Cromwell --
-- Sayusi Ando - http://sayusi.hu --

Ha itthon vagyok, akkor inkább a 24"-os monitor és a jóval erősebb gép, teljesértékű oprendszerrel.
Ha utcán/nyilvános helyen vagyok, akkor inkább okostelefon.
Ha dolgozni akarok idegen helyen, egyetemen, akkor laptop. (És nem csak a teljesítmény miatt. Vicces lenne érintőképernyős billentyűzeten kódolni.)

Mikor hasznos egy ilyen? Konyhában reggeli mellé? Ezért csak nem adok ki 200e+ Ft-ot, amennyibe ezek kerülni fognak...

"...First time on android, you got multiple tab browsing..." - Hogymi?

Tegnap tesztelgettem az IPad-ot meg a Samsung "tábláját". Meg kell, hogy mondjam bár az IPad megjelenése kulturáltabb, a Samsung gépe kényelmesebb, kézre állóbb, gyorsabbnak hatott. Ami viszont rettentően nagy negatívum volt, hogy az IPad már a kényelmetlenül nehéz kategória. Kíváncsi leszek erre is...

Korábban e-inkes könyvolvasót akartam venni, de baromi drágák voltak, meg kicsik amik a kezem ügyébe kerültek. Próbálgattam én is az iPad-ot, de ugyanerre jutottam, hogy nehéz és ezen olvasni ágyban nem lehet, mert tartsa akinek hat anyja van. Most az ágyban a notin olvasok ami alá viszont kell egy hűtőpad, azért ez így nem az igazi... Ezért rendeltem egy andoidos tabletet kínából mert pár okostelefonon kipróbálva egész használhatónak tűnt. Bár árban ugyanennyiért lett volna 10"-os szigorúan 7"-ost választottam, mert kevesebb mint fele csak a súlya mint a 10"-esnek vagy az iPadnak. A 3-5 órás üzemidő meg nekem az ágyban való olvasáshoz elég és így legalább színes a kijelző.

Én is teljesen így vagyok vele, mint te. Az ebook readerek nem tudnak pdf-et normálisan ezelni, kicsi a kijelzőjük és ronda feketén felvillan a teljes képernyő, ha változik a tartalom. Ekkor jutott eszembe nekem is a tablet, mint alternatíva. Nekem főleg pdf-ek olvasására, weben a hírek böngészésére, esetleg zenehallgatásra kéne.
Még nem sikerült döntenem mi lenne a jó választás, ezért valószínű megvárom az iPad2-t, ill. a HTC is kijön egy tablettel a pletykák szerint.
Ha megjön a géped, megoszthatnád a tapasztalataidat!

-=ElveteMedve=-

Az e-book olvasó véletlenül sem konkurencia. Mindenki meg kell kösse a maga kompromisszumát, figyelembe véve, hogy mire akar használni valamit. A tabletgépek (biztos) szépek és jók, de a szép színes képernyő és a gyors processzor agyonvágja az üzemidőt (és/vagy nagyobb akkumulátor, ami miatt viszont garantáltan nehéz a cucc). Ha neked csak ágyban olvasásra kell a gép, akkor jó választás lehet a tábla, de nálam már az is kiveri a biztosítékot, ha kétnaponta rá kell dugni a mobiltelefont a töltőre, márpedig ha nem csak telefonnak használom, akkor ez sajnos követelmény.

Így aztán megalkudtam magammal, beszereztem egy ebook-olvasót, ami (viszonylag) könnyű, elfér a kabátzsebemben, és mégse bélyegméreten kell olvasni, mint a mobilon (3,7" vs 6" közt szám szerint nem túl nagy, a gyakorlatban viszont nagyon nagy a különbség), és legrosszabb esetben is hetente egyszer rádugom a legközelebbi elérhető usb kábelre. Nem lehet vele internetezni, videot nézni, stb, viszont olvasni igen, és sokáig. Nekem pedig ez fontos. Kisebb kütyünek ott a mobil, nagyobbnak a netbook, nálam a tabletnek nincs igazán létjogosultsága, nem használnám ki.

Mivel munkába autóval járok, nem tömegközlekedem mint régen amíg Bp-n laktam, így buszon már nem olvasok. Itthon már 2 gyerek vár, szóval az olvasás mint tevékenység csak úgy opció már ha ők alszanak, persze kivétel az esti mese alvás elött :)
Amiért a tablet mellett döntöttem az e-book olvasó helyett, az a mangák, képregények olvasása, illetve amit vettem azon van HDMI kimenet és távirányító is jár hozzá, így a monitorra dugva egy kis médiaboxom is van. Meg persze az sem hátrány hogy ha csak híreket akarok olvasni, ahoz sem kell elővenni a notit, habár nem gondolom hogy ezen fogok netezni, de alternatívának jó. Mivel nem akarom hordozni és mindenhol használni, ezért az 1-2 naponta töltés nem volt akkora negatívum, hogy ezért e-book olvasót vegyek.
Járt nálam több e-book olvasó is, de valahogy engem nem győztek meg. Az egyikkel a tulajnak folyton gondja is volt, bár szerette (de szerintem kicsi volt, olyan 4-5" körül lehetett ), ő vissza is küldte az USA-ba cserére.
Netbook van itthon, a feleségem azt használ, raktam rá ubuntut neki, de valahogy nekem sosem jött el az az érzes a netbokkal kapcsolatban, hogy nekem az kéne, általános gépnek kicsi és gyenge, netezni kényelmesebb a 14"-os DELL-en, ezért nálam meg ennek nincs létjogosultsága :) De ez így jó, legalább mindenkinek van választása. Mobilban idáig kerültem az okos telókat, bár lassan kikerülhetetlenek lesznek, mert nem lesz más. Az a pár dolog ami kell a mobilon, az a bluetooth, hogy az autó kihangosítójával működjön és az ébresztőóra. Ezen felül csak telefonálok a készülékkel.
Végsősoron még az is a tablet fele billentette a mérleg nyelvét, hogy "hack" barátabb eszköz az e-book olvasónál. :)

igen, igen... ránézésre mintha valami könnyed kis cucc lenne, aztán ér a meglepetés mikor felakarod kapni! De kétlem, hogy display lenne a súly, inkább az akku, vagy az OSX miatt talán nagyobb hűtés kell ezért van valami fém benn +-ban. Nem tudom, de nem vennék én sem iPad-ot.

Ui: Az én laptopomnak "nem kell az extra levegő", így nyugodtan az ágyban is hagyhatom, alátámasztás nélkül. Sosem melegszik túl, akár a kernel is foroghat. Persze így is választottam gépet, pár év tapasztalat után...

Nekem ez céges vas... úgyhogy eszi nem eszi alapon van :) :(
Bár lassan cserés lesz, mert ez a tipus hullik rendesen egy ismert hiba miatt. A D620-as DELL gépeknél, a vga vezérlő chip 3-4 év után feladja a harcot, már 3 db hibás van bent a cégnél ami elindul ugyan de nincs kimenet még a külső vga csatlakozón sem... (kis háziszervernek még talán használhatóak)

Ipad-nál maradva, van itt 5 db a cégnél. Jól néznek ki, de nekem nem jönnek be, ráadásul szerintem nagyon nem céges környezetre készültek.
Nincs java, a képernyőt nem lehet kirakni a VGA (tv-out) kimenetre, így a vezetők a PPT-iket sem tudják egy konferencián lejátszani, stb apró bosszantó dolog. Én mondtam az elejétől fogva hogy játékszer, de mégis engem találnak meg ha nem megy valami, hogy legyen rá megoldás... A céges IBSz meg smafu...

-Mr-

"Most az ágyban a notin olvasok ami alá viszont kell egy hűtőpad, azért ez így nem az igazi..."

éppen most írtam egy másik cikknél,
attól még, hogy Magyarországon hozzászokatták az embereket az informatikai ipari hulladékhoz, még léteznek normális notebookok is, amiken nincs semmiféle hűtőventilátor. siralmas, hogy hypermarketekben már olyan kötelező kellékként árulják a notebook hűtőpadokat, mint az egeret. ebből jól látszik, hogy az átlag magyarnak fos minőségű notebookja van:(

már vagy 8 éve is olvastam ágyban könyveket Sharp Zaurusról. semmi hibája nem volt, és nem vibrált feketén ha görgettem a .PDF fájlt. a képernyője ugyan csak akkora volt, mint egy mostani nagyobb smartphoneé, de ezt megoldottam a könyv szövegének áttördelésével az asztali computeren. nekem elég négy, öt inch is, és egy akkora telefon vagy pda természetesen nem is nehéz, lehet órákig tartani.
az lcd háttérvilágítása szerintem csak jó a szemnek, nem kell erőlködnie a fókuszálással, és nem megy tönkre. nekem még máig nem volt szükségem szemüvegre. lekopogom:D
szerintem ez annak is köszönhető, hogy évek óta szinte mindent csak valamilyen lcdről olvasok.

A 4-5 inch-ről jut eszembe, hogy kapott az asszony GPS-t is, mert untam már hogy ott eltéved kocsival ahol már járt korábban töbször is. Mondjuk ezt GPS-el is képes elkövetni, mert mikor mondja a "navigátor" hogy 100 méter után fordulj jobbra, akkor mindig pánikba esik hogy mennyi az a 100 méter és mindig elöbb elfordul...
Szóval probáltam én az olvasást GPS-en is, de valahogy a 4,3" vagy a felbontás kevés volt nagyon. Az üzemideje sem egy világbajnok a GPS-nek, meg mivel mostanában rákaptam a mangák olvasására, azt görgetve olvasni, kis felbontáson nem élvezet, ott kell hogy az oldalt egybe lásd.
Az LCD-vel nekem sincs gondom, a notit ágyban 35-40 cm-ről nézem, és ugyan szemüveges vagyok (már 20 éve), de nem romlik a szemem tovább. Most is ugyanolyan szemüveg kell mint 15 éve.

Szerintem nem Te vagy az egyetlen, akit nem hat meg a dolog!

Én is kacsingatok a táblagépek felé, de majd akkor veszek, ha akkora lesz a teljesitménye, hogy a laptopom helyett tudom használni! Az meg még egy pár év, mire megerősödnek és árban is elérhetők lesznek!

Nekem tetszenek, de egyelore en sem erzem szukseget hogy vegyek.

Azon gondolkodtam hogy lehet hogy ertelmesebb kombo egy minosegi de rendes mobiltelefon ami birja jopar nap keszenlettel es egy 7"-os androidos tablet, mint egy felso kategorias androidos telefon. Valahogy mindegyik alkalmasabb arra, amire kitalaltak oket, mint osszegyurva.

instant get. vagy ez, vagy a kno 14 collos tabja....

most még azt kellene megoldani, hogy össze lehessen tekerni, mint egy papírlapot v. egy rugós mechanizmussal egy hengerből ki lehessen húzni a kijelzőt, hogy összecsukva zsebre lehessen rakni.
akkor már majdnem tökéletes lenne.

Ahogy forgatta a csávó, az Istennek sem akart elfordulni a kijelző tartalma....
Vagy csak én láttam rosszul?
Ez most bug vagy fíícsőőr?

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537 #! Statler Alpha2

Józan emberi számítás szerint egy tablet nem lehetne drágább, mint egy hasonló kategóriás netbook.
Egyszerűen nincs miért.
Addig sznobi lehúzós divatcikk.