Az Apple dobja szerver termékvonalát

Címkék

Az Apple bejelentette, hogy hamarosan végleg kivonja a forgalomból az Xserve névre hallgató szervercsaládját. Ez azt jelenti, hogy a vállalat a jövőben nem fejleszt újabb Xserve verziókat, a jelenleg elérhető modellek pedig 2011. január 31-ig rendelhetők. Az Apple az összes meglevő Xserve termékre vállalja a garanciát és biztosítja a kiterjesztett támogatási programok által kínált szolgáltatásokat. Az Apple úgy tervezi, hogy a jelenleg 160GB-os, 1TB és 2TB-os méretben Xserve rendszerekhez kínált Apple Drive modulokat 2011, vagy a készletek végéig lehet majd elérni.

Azok az ügyfelek, akik meglevő Xserve rendszerüket Apple által gyártott elemekkel frissítenék, a régit lecserélnék, vagy új taggal bővítenék, két út közül választhatnak. Vagy Snow Leopard Server operációs rendszert futtató Mac Pro-ra, vagy szintén Snow Leopard Server operációs rendszert futtató Mac Mini-re váltanak.

Az Apple szerint a Snow Leopard Server-t futtató Mac Pro az Xserve rendszerekkel egyenértékű vagy azoknál jobb teljesítményre képes, így ideális szerver választás - az 1U mérettől eltekintve - olyan ügyfelek részére, akik a legmagasabb szintű teljesítményt, bővíthetőséget és tárterületet keresik.

A Snow Leopard-ot futtató Mac Mini kis mérete és hatékonysága miatt az Apple szerint tökéletes választás max. 50 ügyfeles kisvállalati / munkacsoportos környezetbe. Függően a terheléstől és a munkacsoport nagyságától, egy xServe rendszer kiváltható egy vagy több Mac Mini-vel.

Részletek az Xserve Transition Guide dokumentumban.

Hozzászólások

Tök jó!
Látott már valaki irbiszt meg(le)fagyni?

azért most elképzelem, hogy a szerverteremben az xserve-ek tervezett helyére betesznek a szekrénybe egy taliga mac minit... :D
vagy felrakják a mac prót a salgópolcra?

Úgy látszik Munkák Pistink nagyon biztos az átlagfelhasználói piacban, hogy ilyen lazán dobja az Xserve-t... Az meg egyenesen nevetséges, hogy egy Xserve helyett a Minit is ajánlják!
Ez kb olyan, mintha elvenné valaki a (egyébként nem létező, és sajna szerintem soha nem is lesz) BMW 740-t, és azt mondaná, hogy eztán járjak egy Suzuku swifttel...(mielőtt bárki megsértődik, nem a swiftet akarom fikázni, mert igazság szerint azok elnyűhetetlenek)
Ugyan nem tudom, hogy az Appfeléknek mennyi vállalati ügyfelük van jelenleg, de hogy hamarosan egy sem lesz az tuti.

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537

Egy tipikus 10-20-30 fős irodába hova kell felskálázódni? Ne legyél write only.. E-mail, __kisebb__ fájl szervernek és esetleg alkalmazásszervernek bőven elég az a 2+ Ghz-s C2D és a 2x500G-s disk.

Nem kell mindenhova 2xQuad nehalem 72G rammal külső diskdobozzal...

----------------
Lvl86 Troll

> felrakják a mac prót a salgópolcra
ezt igy konkretan leirjak a linkelt doksiban, hogy 12U helyen siman elfer ket macpro :)
de az is lehet, hogy csak siman leszarjak a !konzumer reteget, es a sajat szervertermeikben is mar sun^Woracle szerverek vannak, ha mar larry es steve akkora spanok :)

Ezek nem normálisak.
Én ezt a termékvonalat még veszteségek mellett is fenntartanám a helyükben.

Köszönöm, hogy kifejtetted helyettem.:)
Ha ezt nem veszik észre, az már nagyon szomorú. Mondjuk a konkurenciának ez biztosan jól jön, ők meg lesüllyednek a gagyi telefongyárosok szintjére lassan. Tulajdonképpen a szememben már azok (jó telefonokat meg a M***ola gyárt.*)

*=nem akarok reklámozni

Haha.. Az Apple-t egyedül az érdekli, hogy mennyi profitot szereznek. Helyükben én is megnyirbálnám a veszteségesen működő részeket, főleg, ha közvetve sem hoz hasznot. Gondolom aki döntött, hogy Xserve -> kuka, az se úgy kelt fel, hogy hopp, ma ezt ki kell dobni.

Mindenki aki mást hisz, annak ki van mosva az agya. :)

----------------
Lvl86 Troll

Igazából, nekem nem fog hiányozni...

Az Appfel átment (sz)iPhone gyártóba....
Szerintem most nem nagyon tudják merre lépjenek, mert egymás után jönnek az értelmetlennek látszó döntések.
pl:
iTunes ping ki-> ping vissza
Mobile Me szolgáltatások megnyírbálása
most meg az xserve

Há mindegy, majd csak kitalálja a mi Pistink, hogy mi legyen a jövő ámerikán drímje..

http://taklertamas.deviantart.com/ || registered Linux User #518773 || Dell Studio 1537

'This License allows you to install and use one copy of the Mac OS X Server software (the "Mac OS X Server Software") on a single Apple-labeled computer. You may also install and use other copies of Mac OS X Server Software on the same Apple-labeled computer, provided that you acquire an individual and valid license from Apple for each of these other copies of Mac OS X Server Software.'

Apple-labeled szerver vas pedig a jövőben nem lesz.

Vicces ez a szemellenzős hozzáállás.
- Pistike: Összeraktam a hétvégén egy szuper-frankó linux szervert: Supermicro alaplap 16Gb ECC FB-DIMM Core i7 ...
- Apple-fan Nerd: Kiröhögöm a belemet! Dzsunka Pistike-Pécé Salgó polcra, mi?
(... egy hónap múlva ...)
- Apple-fan Nerd: Na Pityu! Már működik az új Isten-Mac-OSX-Server incredible masinám!!
- Pistike: De hisz Sztivi maga jelentette be, hogy megszűnt az Apple Xserve termékvonal??
- Apple-fan Nerd: Nem értesz te ehhez! Te mindig megmaradsz az igénytelen dzsunka-pécé világban! Ma már Mac mini A trendy SZERVER!!
- Pisike: És azt hogy rakod be a szerverterembe?
- Apple-fan Nerd: Ejj te hülye! Hát modern Mac-Salgo™ polcokra!

:-))

Az Apple a saját szervereit mire fogja lecserélni?

Sírással küszködve olvastam a bejelentést. De tényleg.

--
When your mind is empty of prejudices you can see the Tao.
When your heart is empty of desires you can follow the Tao.

Én röhögéssel küszködve a kommenteket

Szerintem azért dobták a vonalat mert egyszerűen nem vették a népek és kész.

2 mac mini 1u rackben:
http://mk1manufacturing.com/www.mk1manufacturing.com/MMR-2G-1U.html

Ha nem kell a dvd nyílás, akkor 4 db mac mini elfér egy 1u rackben, azok azért teljesítményben már képesek nyújtani valamit.

--
A tehén egy olyan szerkezet, ami ihatóvá teszi a füvet.

Nem mintha nagyon tájékozott lennék a szerverpiacon, de még senkiről nem hallottam, aki Apple szerverekkel szolgáltatott volna. Kik és milyen szolgáltatásokat nyújtottak eddig ilyeneken?

eddig sem volt hosszútávon megbízható az apple server fronton. Még anno (1997) vett a cég egy Apple Network Servert amin AIX futott (powerpc alap). Volt vele sz*pás rendesen de nem volt rossz anno, sokan bevásároltak aztán az apple viszonylag gyorsan kihátrált mögüle. Azóta sem lehet azt mondani, hogy elköteleznék magukat hosszú távú támogatás mellet.

ha valami nem hozza a számokat azt dobják, ennyire egyszerű: DolgosPista megmondja mi a jó aztán ha nem tetszik akkor keress mást.

tegye fel a kezét, aki itt eddig bármire is használt apple servert élesben

Mi használtunk ilyeneket. 600 körüli Mac-es deszktop kiszolgálására 60 ilyen XServe-t használunk. Ezzel a lépéssel a probléma igazán az, hogy nem adtak meg menekülési utat. Az Apple által felvázolt megoldások egyike sem használható.
Talán ha az Apple engedné VMWare infrastruktúrán a szerver szoftverük futtatását, az életképes alternatíva lenne, de így most kirugták alólunk a sámlit.

TimeMachine szerver, fileok szerver oldali madatada alapú indexelése (kép, videó, pdf stb.), Mac-es userek roaming profile-ja, Mac-es gépek központi managementje, hogy csak a legfontosabbakat, és a legnehezebben kiválthatókat említsem. Semmi varázslat nincs benne, Mac-es deszktopokat könyebb Mac-es szerverekről kiszolgálni.