Timberwolf Alpha 1 - Firefox port AmigaOS-re

Címkék

A Timberwolf projekt célja az, hogy a Mozilla sikeres böngészőjét portolja AmigaOS-re. A a port jogi okok miatt kapta a Timberwolf nevet. Thomas Frieden tegnap bejelentette, hogy elkészült a Firefox első bináris kiadása. Az alpha 1 bejelentése itt olvasható. A teszteléséhez AmigaOS 4.1 Update 2 szükséges.

Hozzászólások

Nem is tudtam hogy van meg ember aki meg amiga-t hasznal
c64 -es port mikor jon?

Mi itt a hupon nem értjük minek dolgoznak ezen, elvégre fles nincs rá, anélkül meg - mint tudjuk - nem böngészés a böngészés :))

[ #FreedomFlotilla ]

Gratula az OS4-eseknek a porthoz. Ennyit a pozitív hozzáállásról.

Most a negatív: Egyébként nincs igazság a Földön. Ha a MorphOS (ami egy a 68k-s AmigaOS-sel binárisan kompatibilis rendszer, mint tudjuk) alá kijön egy nativ GUI-s, WebKit alapú, HTML5-öt H264-gyel, Ogg-gal, tokkal-vonóval támogató gyors és használható browser, amiért a készítője szándékosan nem kér egy fillért sem, ráadásul az 5 évvel ezelőtti MorphOS 1.4-en (ezzel együtt valódi classic Amigán, nem csak nextgen klóngépeken) is fut, az maximum a margóra kerülhet. Ha a közvetlen konkurencia AmigaOS4-re kijön egy féllábas, kettővel ezelőtti forrás bétán (3.5beta4 Shiretoko) alapuló Firefox port alfa verzió, ami jelenleg többet fagy mint nem, kb. a világ összes memóriája és swap területe sem elég neki, nativ GUI helyett a default XUL widget készletet használja Cairo-val lassítva, plusz még refresh bugos is az egész renderingje, csak a legeslegutolsó OS verzión fut (ennek megfelelően classic gépen nem) és mindezért 5000+ EUR bounty-t fizettek az userek *előre*, az bekerül a hírekbe a legutolsó siteon is, csak mert szerepel a newsitemben a szó, hogy Amiga.

Igen, savanyú a szőlő. Én kérek elnézést.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-

Ennek a hirnek a terjedeseben nyilvan benne a Firefox hatas is. De a trend azert ennel szeleskorubb. Pl. az elmult 5-6 evben vagy 4-5 "uj Amiga" gepet hirdettek meg a mindenfele jogtulajdonosok es/vagy random probalkozok, mind tele is volt vele az IT media. Ezekbol jo ha 1db megvalosult vegul, abban a formaban amiben eredetileg akartak, es annak a neveben pont nem szerepelt az Amiga, ennek megfeleloen alig lehetett rola olvasni az amigas hiroldalakon kivul.

-=- Mire a programozó: "Na és szerintetek ki csinálta a káoszt?" -=-