Életciklusának végéhez ért a MySQL GUI Tools

Címkék

A MySQL Workbench 5.2 beta kiadásaival elért életciklusának végéhez a MySQL GUI Tools csomag (Query Browser, MySQL Administrator, MySQL Migration Toolkit). A MySQL Support még 2010. június 30-ig támogatja a MySQL GUI Tools-t és segíti az ügyfeleket a MySQL Workbench 5.2-re váltásban. 2009. december 18-tól a MySQL nem fogad hibabejelentéseket a MySQL GUI Tools csomaggal kapcsolatban és az eddig bejelentett hibák javításán sem dolgozik már. Azt javasolják az ügyfeleknek, hogy váltsanak a MySQL Workbench-re. A MySQL GUI Tools Bundle a továbbiakban is letölthető lesz, de a MySQL Archives szekcióba költözik.

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólások

Javítsatok ki, ha tévedek, de legutolsó emlékeim szerint a Workbench az egy tervezőeszköz, míg például a GUI tools, az adminisztrálásra és queryk végrehajtására GUI. Ergo, marhára nem csereszabatos. És nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a MySQL WB-t nem sikerült még huzamosabb ideig fagyás nélkül használnom.

Magyarán mondva, köszönjük MySQL, kinyírtak megint két olyan hivatalos eszközt, amire legfeljebb 3rd party megoldás van...

Igaz, anno ez volt a MySQL Query Browserrel is, ami ugyan kissé fapadosan nézett ki és hasonlított a PgAdmin III-ra, ellenben jól és kényelmesen használhatóbb volt, mint a Query Browser, csakhát azt sem fejlesztették tovább és kihalt a MySQL4-l együtt.

----------------
Lvl86 Troll

Bevallom őszintén, kb. 3-4 hónapja nyúltam utoljára MySQL-hez, akkor nem láttam benne ilyeneket. Mielőtt a hozzászólást írtam átnéztem a feature listáját, ott se láttam, hogy írták volna, ezért kérdeztem.

De látom, doksiban már benne van ez-az. Mindegy, úgy is kell megint MySQL-t totojgatnom, majd megnézem megint.

----------------
Lvl86 Troll

"With the beta releases of MySQL Workbench 5.2 well under way, we are announcing the EOL of the MySQL GUI Tools Bundle."
eleg vicces, tekintve hogy mennyire frissek ezek a feature-ok a workbench-ben, es maris kukazzak a gui toolst. :)

kivancsi vagyok, hogy mennyire hasznalhato a migration toolkit levaltasara hivatott resze a workbenchnek.

Tyrael

na kiprobaltam volna ezt a szart, de persze miert is mukodne... bezzeg a jo kis mysql administratorral szepen megy minden. ezzel meg egy vacak user managementet nem tudok megejteni, mert azt irja a hulye, h nem fut a szerver, de persze azert szepen frissiti masodpercenkent a statsot...