A nehéz gazdasági helyzet ellenére is jól szerepelt itthon a Sun

 ( trey | 2009. június 11., csütörtök - 18:19 )

"Az IDC 2009. első negyedéves szerverpiaci adatai alapján a Sun Microsystems 22%-ban részesedett az x86-os szerverek értékesítési árbevételéből Magyarországon. Ezzel a részesedéssel a második legnagyobb x86-os szervergyártó lett a hazai piacon. Néhány éve mikor a nulláról indultunk ezen a területen, sokan nem értették hogy a Sun miért lép be egy olyan piacra, amin már leosztott kártyák vannak, és óriási az árverseny."

"A Sun jelent meg először a 2.5” belső merevlemezekkel, amit annak idején nagyon sokat kellett magyarázni, hogy nem, ezek nem laptop winchesterek. Mi kínáltunk először 8 socket-es AMD Opteron alapú szervert – az X4600-ast. 48TB belső diszk kapacitás 4RU-ban az X4540-essel, vagy az X4450, mely 4 db Intel Xeon processzort tartalmaz, de az iparágban szokásos 4RU helyett fele akkora méretben. A koncepció beigazolódott: a nagygépes rendszerek szakértelmét sikeresen honosítottuk az x86-os piacon és oltottuk be innovatív ötletekkel. Hozzátéve egy versenyképes árazást, folyamatosan törünk előre a nehéz körülmények ellenére is."

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Magyarországon minden bukás szélére került, korábban legenda IT cég jól szerepel. korábban a Digital aka DEC is már mindenütt totál veszteséges volt, de a magyar leány az utolsó percig szárnyalt.
imho nekünk van igazunk és a világ hülye:)

A második bekezdésben micsoda bullshit-generator szövegfordulatok vannak... :)
Főleg az utolsó két mondat.

Igen, az utolsó két mondat rendkívül modoros.

Hozzátehetjük, hogy talán a dzunkaszerverek terhére, ugyanis egyre másra látok ilyenek helyett Dell, IBM, SUN, HP cuccokat.
Mondjuk örülök is neki...

szürkehrteg
azenoldalamponthu