wladek1 blogja

Kalandok OTP modra

Eloljaroban: soha semmi bajom nem volt az OTP -vel. Eddig.

Adott egy lakashitel, egy bankszamla es a hozza tartozo takarekszamlak. A koncepcio nalam az, hogy hitelkartyaval vasarolok, a bevetelek a bankszamlahoz kapcsolt takarekszamlara erkeznek es addig nem is tavoznak onnet, amig vagy csopbesz -en nem keri le valamelyik szolgaltato/ a bank a torlesztesre, vagy nem fizetem be az epp aktualis hitelkartya osszeget.

Minden honap vegere szoktam idoziteni bankon beluli utalast a honap utolso munkanapjan a lakashitel torleszto osszegere, vissza a foszamlara; ezt aztan az OTP minden honap elso munkanapjan lerantja.

Most azonban elfeledkeztem errol. Szombaton elinditanek utalast, de -bar torvenyileg kotelezo- az azonnali atutalas nem mukodik a takarekszamla es a sajat bankszamlam kozott, ezert aztan atutemeztem hetfore.

Hetfon reggel azonban latom, hogy mindenfele ertesites nelkul nem lett vegrehajtva az utalas (egy az egyben fel is szivodott a tranzakcio), viszont az OTP mar vinnyog, hogy nem fizettem ki a hiteltorlesztot.

Ok, atutalom azon nyomban a szukseges osszeget, ami szoren szalan eltunik, nem jelenik meg a szamlan, mikozben a konyvelt egyenlegben ott van.

Netbankon belepve a chat -en mar a kerdes leirasa elott lezarja a beszelgetest az ugyintezo azzal, hogy hat o nagyon nem illetekes a kerdesben (amit meg fel sem tettem) es telefonalgassak boszen, majd valaki valaszol.

Este aztan megjelenik az uj tranzakcio: hatralek befizetes. 

Hatralek befizetes, mikozben az esedekessegi napon tortent a teljesites es az elozo alkalommal is csak azert lett sikertelen, mert az OTP ugyesen eltuntette a hetvegen rogzitett tranzakciot...

 

Kedves OTP, Anyatok ...ajat.

húszhúsz

Kicsit keresgéltem az emlékeim között, melyik eset jellemezte legjobban ezt az évet mind szakmai, mind egyéb szempontból.

A cca. 20 alkalommal, egyre erőteljeseben megenterelt és  "de mia...szomvanmár?!" felkiáltásokkal kiadott

systemctl restop exim4

úgy gondolom biztos dobogós.

Vagy: nagyonhosszufajlnev.php debugolasa nagyonhosszufailnev.php néven és csodálkozás az eredménytelenségen másfél órán át.

Futott még:

ip route flush

cache argumentum nélkül.

gmail nem szeretni ipv6 venni levél

PTR: pass, SPF: pass, DKIM: pass; gmail pedig behányja a levelet spambe. 

Mivel perzisztensen spambe kerülnek a levelek ipv6 -on küldve, ezért meg kellett erőszakítani az eximet:

dns_ipv4_lookup = gmail-smtp-in.l.google.com : *.gmail-smtp-in.l.google.com

Probléma megoldva, örülök, hogy az ipv6 terjedésének egyik legnagyobb támogatója a G; legalább hitelesek az erőfeszítéseik.

Vicces (utólag...) :)

...
May 20 11:33:14 [ 1084.493999] This should not happen!! Data will be lost
...

És így megjelent a szemeim előtt, ahogyan a kernelt elkapta a fosás...még jó, hogy a syslog szerver tartotta a markát hozzá...:)