bacsa81 blogja

Tanulok

Elért minket is a válság a management megszabadult egy külsős munkatárstól. A fickó egy komoly programozó volt, szinte egyedül írt három év alatt négy komoly alkalmazást belső használatra. Egy hónappal ezelőtt megkerestek, hogy látják van MySQL, Oracle, PHP, Bash, Webes tech tapasztalatom, látják csináltam projekteket amik nagyon jók, tudnak ajánlani olyan pozíciót ahol ezt kamatoztathatnám nem lesz support - maintenance, mondom jó.

Karácsony - Megoldva

Minden karácsonyi ajándék elintézve.

Idén még 6 napot dolgozok es Január 7-ig szabadság.

Fát kell csak vennem meg egy jófajta száraz fehérbort.

Addig is valahogy ki kell birni az irodában a irigykedő kollégákat, a stresszes admin asszisztens hölgyeket, a flusztrált scrum mastert, hogy 30 effort ponttal kevesebb lesz a team capacity, de ez menni fog :-)

Szép napot!

Médiaklikk Android kliens - Hulladék

Sokat utazok vonattal és van néhány jó műsor fent, pl. Rejtélyes XX. század stb. A lejátszó viszont egy hulladék, nem lehet letölteni, hogy ne szakadjon meg százszor menet közben, össze vissza ugrál a felbontás, megszakad, lefagy stb.

Elkezdek írni egy klienst Androidra, egy jobbat mint az eredeti.

Diversity mánia

Munkahelyemen csúcsra pörgetik a "diversity" témát. Megkaptam, hogy nem eléggé veszek részt a közösség színesítésében. Nincsenek illúzióim ezekkel a körökkel kapcsolatban. Az ukáz szerint olyan előadást kellett volna tartani ami: "színesíti a céges kúltúrát, új nézőpontot mutat be, hogy a munkatársak jobban megértsék egymást és elfogadóbbá válhassanak".

A témám:
1. Felvidéki és drávaszögi hátárontúli magyarok
2. Autizmussal élni

Mind a kettő rólam szól. Elküldtem az anyagot és öt perc múlva jött a válasz, a határontúli magyarok igazából szlovákok és horvátok, előadhatom, de csak mint szlovák vagy horvát, válasszak. Félig kinyílt a bicska a zsebemben. Másnap reggel jött a levél a másik témára. Nem ért meglepetésként, hogy az se jó. Letoltak, hogy ne reklámozzak mentális betegséget és ez nem munkahelyre való, ha meg én ezzel küzdök kezeltessem magam és ne tolakodjak vele mások arcába. Mivel látják próbálkozok, szívesen hallanának egy gender, lmbtq témát Szlovákiából. Teljesen kinyílt a bicska.

Közhangulat

Munkahelyemen, Pesten, kezd ez a hét az agyamra menni. Mint felvidéki magyarnak aki magyar állampolgárság nélkül nem is szavazhat, önti az észt három kolléga aki magát baloldali európai liberálisnak tartja.

Megkértem őket, hogy az ebédlőbe vagy dohányzás közbe beszéljék meg, mit gondolnak a tőlük eltérően szavazókról és pártokról. Leginkább azért mert undorítóan szitkozódnak és ocsmányul beszélnek. Zavar.

Erre rám támadtak, hogy nem vagyok demokrata meg szólás szabadság stb. stb. Na mondom jó mondják el mi a bajuk meghallgatom aztán kérem négy évig hagyjanak békén.

Raspberry Debian update

Sziasztok,

hétvégén firssítettem a Debiant a RasPin.

Amit leszedtem: minden GUI.
Amit feltettem: Apache, MySQL, PHP, Transmission.

Pozitív:
Asus USB wifi, n-es működött out of box.
Első indulásnál felajánlott az SSH bekapcsolását.
Processzor load kisebb lett, nem benchmarkoltam, csak htop-ban nézem 10-15% helyett most tipikusan 8-12% között mozog..
Stabilabb, az előző image csúnyán fagyott, ha megpörgettem a procit ez egyelőre szépen muzsikál.
Gyorsabbnak érzem SSHn keresztüli munkát, főleg MySQL.

Negatívum:
Nem müködött a Nautilusban a fájlrendszerének felcsatolása, SSHn keresztül. Service restart után megjavult. Nemtudom mi lehett a gond, remélem nem fog megismétlődni.

Škoda Fábia rádió antenna

Letört. Zavar. Vettem helyette pót antennat a töröttet megpróbáltam kicsavarni és ekkor jött a meglepetés. Miután kijött a menetből, csak érzésre mondom mert nem látok bele a borításba, nem tudtam kihúzni. Mintha lenne ott meg valami az antenna végén ami visszatartja.

Amit találtam fórumon mind azt írja, hogy azt bizony kilehet húzni azt, de elbizonytalanodtam és nem igazán szeretnék még nagyobb kárt tenni.

Ha netán valaki cserélt már antennat a Fábián az vezessen rá hogyan kell ezt megoldani.

Csaba

Raspberry PI #2

Megjött a RasPI. Egy nap ment el azzal, hogy végigzongoráztam az összes disztribúsciót, végül az ajánlott Debian mellett maradtam.

Első órák azzal mentek, el, hogy SSH szervert varázsoltam rá, nem volt könnyű szülés, de sikerült, a saját gépemmel is voltak gondok. A második kör a wifi beüzemelése lett Asus N-10 mini USB, az Element14 oldalon ajánlották, kernel modul is volt hozzá a weboldalukon. Ezzel rengeteget szenvedtem, egy este elment mire kiderült billentyűzet, Wifi együtt nem fog menni 700 mA 5 V táppal. Meglepődtem azt hittem ezt azért még elbírja :) Nembaj, sporólni akarunk az árammal :D

Raspberry PI #1

Első

Szerdán Május 23-án feladták Leedsből a Raspberry PI-m.

Már beszereztem hozzá pár dolgot:
- Blackberry micro usb töltő
- 4GBs SD kártya
- DVB-T Usb televíziókártya
- USB 500 GB merevlemez
Ami kell még:
- USB Wifi N-es
- HDMI kábel
- Ház

Mi lesz belőle?
Kis Apache+MySQL server Debian alapon es stream szerver. (Foci EB es Olimpia streamelése Androidos mobilra.)

Nem vagyok informatikus, csak hobbikertész, szóval ezzel elfogok pampogni jóideig. :) Na de ezért vettem.

Csaba

FTC #2

A Nemzeti Vagyonigazgatóság hazodott amikor azt állította az Angolok nem akarják megfizetni a vételárat. Jog lépéseket fontolgat McCabe, ez nagyon nem a sportról szól! Habár ezt idáig is tudtuk, de a komrányzat legalább titkolta, de most megint hazugságon kapták őket.

Jobb helyeken a hazugoknak kivágják a nyelvét a tolvajoknak meg a kezét vágják le.

Hajrá Fradi!

Csaba a dühös szurkoló

FTC

Kedvenc csapatom és rettenetesen felidegesítt az amit a Fradival művelnek.

-Jogtalanul kizárják az NB1ből
-Megzsarolták a Fradit, hogy az elsőfokon megnyert pert az MLSZ ellen szüntesse meg
-Tudatosan szabotálják a tendereket
-Nem akarják, hogy szakmi befektető ide merje jönni
-Szét akarják verni a szurkolótábort

Ahogy én ezt a felvidékről látom a harmadik magyar köztársaságnak is megvannak a maga oligarhiái akik most tudatosan akarják elpusztítani a Fradit és megszerezni az ingatlanait.
A legszörnyűbb az, hogy ezt nem csak a Fradival teszik hanem az egész országgal, és ha mindez nem lenne elég a nép megszavazza ezen oligarhák, cégek, pénzemberek pártjait akik a parlamentből kinyalják a seggüket ezeknek.

Buli után

Tegnap Rocktogon Salvus koncert, a héten sikerült új állást találni, az öcsémnek tegnap ajánlottak fel egy előléptetést, egy üveg Unikum, két üveg Staropramen, egy Baileis, egy nagy Guiness és valam 80%os nemtom mi, de azt rásóztam a Salvus dobosára.
Ma reggel irdatlan nyaki izomláz, súgó fülek, égő gyomor és mikor hoztak munkába keresztény rocknak nevezett förtelemet kellett hallgatnom...
Miért nem lehet a másnapos embert békén hagyni?

Bacsa

Nick Cave

The Boatman's Call-t hallgatom hát ilyen rossz időben nagyon nyomasztó tud lenni.. Nincs kedvem dolgozni :D

Csaba

Másnapos vagyok

Volt tegnap felvidéki magyar sörözés a Szimpla Kertben,aminek apropóján mindenki borozott én meg megittam unokatesómmal meg haverommal egy absinthot, 3 jägert, 1 fröccsöt és és egy szar ameriaki sört.
Most meg doogozni kellene, de a monitoron folynak össze a betük....
Ma aludni fogok... Meg egy picit PSP-zek :D

Bacsa

Skystar2

Szivok vele mint az állat....

Ha valakinek van akkor írjon :D Lenne pár kérdésem...

Eddig semmi az ég egy adta világon nem jött be rajta...

De most aludni megyek vagy nézek még egy kis Star Warst.. ;)

Üdv

Csaba

Felvidéki régiófejlesztés

Sziasztok!

Ez nagyon kifog esni a hup témáinak köréből, de beírom ide is.

Elindult egy régiófejlesztéssel kapcsolatos blogom, ahol majd logisztikai témában is fogok egyet kettőt alkotni.

A lényeg, hogy a felvidék, itt értsd a magyar lakta terület, gazdaságának fellendítéséről irok.

Akit érdekel látogasson el a blogomra:

http://voroscsaba.blogspot.com/

Szivesen veszek minden hozzászólást, ötletet, szeretnék ezzel komolyabban foglalkozni.

Üdv

Csaba

Megszünik a rádió kabaré

Nemértem miért szüntetik meg a Rádió kabarét?
A Petőfi rádión annyi jó műsor volt köztük ez volt a kedvencem, de emlékszem, hogy annak idején mikor csütörtök (vagy szerda) este az összes Deep Purple lemezt leadták.. És most mi lesz belőle? Fiataloknak szóló könnyűzenei adó....
Emberek mint határontúl magyar mondom nektek, Magyarország kezd nagyon elqurvulni...
Na mindegy...
Csak felvagyok pöccenve megint..

Csaba

Választások 2006

Ma voltak választások a felvidéken..
Szarul áll a szénánk, úgy néz ki a magyarellenes pártok alakítanak kormányt.. alkotmányos többséggel, róluk annyit kell tudni, hogy az SNS http://www.sns-slota-malikova.sk/ volt már kormányon a 90es években kétszer is, beakarták tiltani a magyar nyelvet, de olyan szinten, hogy büntethető lett volna ha valakit meghallanak otthon magyarul beszélni a gyerekével, ezen kívül még az összes magyar iskolát be akarták záratni. Nem tudom mennyien emlékszenek rá, de az ő kezük van abban is amikor kiküldték a kommandósokat a Slovan Fradi BEK meccsre és gyerekeket meg nőket ütöttek vertek. A másik párt a HZDS akikvel ezt a két kormányt alakították. Akik újak ebben az a SMER, ez egy populista balodali magyargyűlölő párt, na meg a kommunisták, habár azokból minden pártban van..
A magyar párt hozta az elvárt 10%ot..