Kihagyott üzleti ziccer

A Nintendo játékok és gépek örökzöldek, tisztességes mérnöki munka akár évtizedeken keresztül is tökéletesen működnek.

Viszont a Nintendo mint cég elengedi a kezét és egy idő után lehetetlen alkatrészt vagy garantáltan jó minőségű kiegészítőt venni.

Most a gyerek GC konzolját kellett bütykölni, most már működik, de kétes eredetű kínai pótalkatrésszel, de az irányítón is megértek a karok egy cserére és oda is vadászni kell.

Szerintem sok ember, cég lenne vevő eredeti vagy kvázi hivatalos termékekre. Gameboy-hoz, NES, GC, stb. Mindenki a fenntarthatóságról dumál, na az lenne az igazi fenntarthatóság ha minden régi gépükhöz lenne alkatrész és nem a szemétben landolna. Nem hiszem, hogy a jelenlegi HW eladásokat rontaná.

Csaba

Hozzászólások

Szerintem ők ezt nem érik fel ésszel, csak azt akarják, hogy dobd ki a régit és vedd meg az újat. Az eszükbe sem jut, hogy esetleg megtartod a régit is és úgy is megveszed az újat. A Nintendo jelen pillanatban már olyan mélyre süllyedt - mind morálisan, mind intelligencia szempontjából - hogy már nem csak a - lassan 40 éves - játékokat vetetik le "kalózkodás" vádjával az abandonware oldalakról (köztük olyanokat is, amikhez sem fejlesztőként, sem kiadóként nincs közük, csak Nintendo gépen fut), de az emulátorokat is, amihez aztán végképp nincs semmi joguk (és ami aztán végképp nem fér bele a kalózkodás fogalmába).

Szóval IMHO ne várj tőlük belátást, észt, vagy bármit. :(

Szerkesztve: 2022. 06. 13., h – 13:46

Eltekintve a politikától és üzlettől, tisztán technikai szempontból nézve mekkora erőfeszítés ilyet csinálni? Például ha egy alkatrész nem beszerezhető tovább, akkor komoly mérnöki munka lesz pótolni, mert valami újat kell tervezni ami a régivel kompatibilis. Szerintetek elvárható ez, hogy megtegye ezt egy cég a zászlóshajó termékekhez képest töredék bevétel érdekében?

Nekik zéró mérnöki munka pótolni, mert a) van raktáron visszamaradt készlet, vagy b) tudnak utángyártani. Nincs tervezési költség. Gyártási költség az a "b" esetben van, de senki nem mondta, hogy ne kérjék el az extra árat érte.