Indiai ciganykodas

Csorog a telefon +421 906 516 359, epp varom a futart felveszem.

Indiai akcentus David hiv engem a Microsofttol, hogy van egy szamlam amit nem fizettem be es legyek szives team viewerel megosztani a laptopom es segit befizetni.

Mondom en is a Microsoftnal dolgozom, legyen kedves mondja meg ki a supervisora. Erre kaptam egy fuck yout es lerakta.

Szep mondhatom.

Hozzászólások

Kitboga ilyenek szivatasaval tavaly majdnem 1 millio dollart streamelt ossze :)

Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Ja, ez már egy régen menő, általános indiai scam, a YouTube tele van olyan csatornákkal, ahol ezeket szivatják, meg hekkelik vissza. Egyébként én ezt azzal pattintottam volna le, hogy Linuxot használok, és egyébként sincs TeamViewer-kedés, mert nem Wine-ozunk. Hála istennek a számomat még ezek a scam meg telemarketinges kretének nem találták meg maguknak.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Szerkesztve: 2021. 10. 19., k – 15:41

Wow, szép történet. És ügyesen ráztad le. :)

Akkor a nep neve megsem az, hogy roma? Milyen kulonos..
Egyebkent a cigany szo elobb jelentett torvenyenkivulit, mint hogy a nepcsoport megerkezett volna a regioba. Csak aztan valami erthetetlen ok miatt rajuk ragadt az elnevezes.

(meg mielott: a minimalis allami beavatkozast tartom jonak, en sem vagyok szocialista)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Vajon azelőtt, hogy a kisbajszos elindította volna az őrületét. Az emberek csak tudatlanok voltak? Amikor egy bizonyos viselkedés formát, egy bizonyos népcsoport jellemző szokásaival jellmeztek?
http://ciganykodas.szojelentese.com/

Ha nem hiszel a linkelt oldalnak. Láttál-e már üzletelő lókupec cigányokat? Érted-e a lényegét a mondókájuknak?

nem. te próbálod a dolgot a szélsőségesek kollektív bűnösség gondolatával összemosni.

 

**

Kiváncsi vagyok a cigánypecsenyét hogyan ideologizálod meg, hogy igazából degradáló, bántó kifejezés, kirekesztő..

https://www.xn--cignypecsenye-5db.hu/ciganypecsenye-index.html

**

Rác módra

https://www.mindmegette.hu/racosan-rac-modra-gazdagon-49068/

Erről is mindjárt el fogod magyarázni, hogy mennyire sértő? Nem kell mindenhol ellenséget és igazságtalanságot látni, ahol nincs. Belemagyarázni meg mindenbe lehet.

A cigánykodás egy negatív jelző.

A cigánypecsenye egy közkedvelt étel.

nem. mindkettő jelentéstartalommal bír, a köznyelv részét képezi. (az, hogy a közbeszédbe okkal vagy ok nélkül került be már egy másik vita témája lehet).

**

Nézd csak meg milyen sokféleképp használják:

cigánykodik tárgyatlan ige -tam, -ott, -jék (-jon) (tréfás v. rosszalló)

1. Ravaszkodva hízeleg, rimánkodik, kunyerál, hogy vmit elérhessen. Hiába cigánykodol, úgysem kapod meg.

2. Hazudozva, ravaszkodva alkudozik, igyekszik a másikat rászedni. Egy pár forintért órákig cigánykodott az eladóval.  Egy svájci bikára alkudozott. Tízszer is megnézte …, aztán egy pár forintért tovább cigánykodott az asszonnyal. (Herczeg Ferenc)

3. (ritka) Az igazságot ravaszul igyekszik szavaival leplezni.  Aki beismerte minden bűnét, ne cigánykodjon háromszáz birka miatt. (Móricz Zsigmond)

4. (népies) Veszekszik. Egész nap cigánykodtak (egymással).

5. Hazudozik. Ne cigánykodjál, úgy sem hiszem el, amit mondasz.

Igekötős igék: elcigánykodik; kicigánykodik; visszacigánykodik.

cigánykodás; cigánykodó.

forrás: https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-e…

**

az, hogy bántó-e a kifejezés használata az az adott helyzet kontextusából adódik. a jelenleg politikailag korrektnek tartott kifejezéstárral is lehet személyeskedni, kisebbségeket megbántani. A kulturált, emberi hangnemet nem lehet nyelvi kifejezések korlátozásával és mások lejáratásával, másokra jelzők aggatásával elérni. (persze a hozzád hasonló pl nácizóknak -saját véleményem szerint- nem is ez utóbbi a célja, ezt -is- csak eszközként használják :) )

Nem. Egyfajta kereskedési mód. Nekem sem tetszik, de ne a viszonyom alapján legyen pozitív vagy negatív. Kalvi. Ízlelgessük. Rühellem ezt a mindenhol nácizó ostobát. Ez a viszonyom . Kalvi. Hm  még mindig nincs negatív kicsengése. 

Ha szerinted a cigany szó negatív akkor te vagy a rasszista.

Tessék? Ez egy létező magyar kifejezés.

Sepregess kérlek a saját házad előtt, semmi közöm a nemzeti vagy nemzetközi szocialistákhoz, de a kijelentésed alapján neked annál több közöd lehet hozzájuk.

Ird azt, hogy szerinted ez a kifejezés sértő lehet a cigány emberekre, azt elfogadom. Na de a leninin módszerrel személyre támadsz rögtön, gartulálok.

Csak, hogy megértsd, személy szerint sértőnek találom, hogy kijelented bármelyik szocializmus közöm lenne. Ez ugyanaz mint amikor felvidéki magyarként leszlovákoznak Pesten, szerencsére az ország maradék részén ez már nem jellemző.

Megsértettél, hülyeséget állítottál, illene bocsánatot kérned.

Csaba

Azért mert a környezetedben használják ezt a kifejezést az még nem azt jelenti, hogy helyes.
Írhatnám, hogy sértő a cigányokra (rám?) nézve, de nem nézel ki ostobának te  pontosan tudod, hogy mit írtál. 
De engedd meg, hogy ha ilyen nagyvonalúan fogalmazol akkor én is ilyen pongyolán fogalmazzak és lenácizzalak. Ez felénk ilyen szokás féle, tudod?
Nem kell bocsánatot kérned a cigányoktól.

Rossz környezetben járkálsz Pesten. Nálunk nem szlovákoznának le.

Legyél boldog a véleményeddel, beszélj ezentúl polkorrekt angolul és legyél világpolgár. A tények tények maradnak és a nemzeti szocilisták (nácik) és a nemzetközi szocialisták (kommunisták) ugyannabból a marxista katyvaszból nőttek és édestestvérek akik hol összeborulnak, hogy hátbaszúrják egymást.

Mondhatod fűre fára, hogy náci, de ha te baloldalinak tartod magad, elkesírtlek: több benned a közös a nácikkal mint nekemem valaha volt, van, lesz.

Ezen nem változtat semmi.

Azért mert a környezetedben így reagálnak erre, és mindenkinek meg akarják mondani, mi a helyes, az  még nem azt jelenti, hogy ez az egyetlen és megfellebbezhetetlen igazság.

Azt meg, hogy te mindenkit lenácizol, akivel nem értesz egyet. Már megszoktuk. Nem oszt, nem szoroz.

Vannak itt olyanok páran, akik ha lenáciznának, elgondolkodnék rajta, hogy nem szaladt-e el velem a ló. Te nem tartozol közéjük.

Érdemes megnézni a partizános Wahorn interjút. Nem mondom, hogy egyet lehet teljesen érteni Bandival és tényleg nem szerencsés általánosítani, valamint a bácsi már kicsit öreg mély filozofáláshoz, mindenesetre kicsit tágíthatja a liberálisok látókörét, ha picit is félreteszik az ellenszenvüket.

A cigányok Indiából származó népcsoport,[6] amely a 1315. században vándorolt be Európába.

A cigányok egyébként nem India irányából jöttek? De. Mert ha igen, akkor a cigánykodás Indiában nem pejoratív, hanem olyan dolog, mintha kimennék a Hortobágyra ostort pattogtatni és azt mondanák:

Trey, trey, már megint magyarkodsz!

Mi ezzel a baj? Biz' isten, én ezen nem sértődnék meg!

trey @ gépház

Úgy értelmezem a dolgot hogy a kivándorlás ténye az ami elválasztja a mai cigányságot az indiaiaktól.

Igy nem teljesen jó az analógia, hiszen amig ott voltak, még nem voltak cigányok, a mai indiaiak pedig szintén nem azok.

Gondolom kellene az önálló identitás hozzá meg valami hangzatos név (pl. pirézek :)) ). Addig simán magyarok vagytok.

Én csak azt mondtam hogy identitásban a cigányság elvált az indiaiaktól, még ha a gyökereik közösek is.

Az szavazzon itt aki vagy akinek a családja itt él, dolgozik, tanul, adózik és viseli szavazatának következményeit. Határon túli magyarságtól elnézést kérek, de én sem szavazhatok az ő országukban. Ezzel egyet tudok érteni.

A nyugatra vándorolt fiatalnak 90% feletti eséllyel itt maradt a családja.

 

Tehát szerintem félremagyarázod ezt. Kettős mérce pedig pont ott van, amikor a határon túliak könnyebben leszavaznak, mint a kivándoroltak. Véletlenül direkt ugye.

Nem a család helyett kell szavazni. De egy fiatal inkább szavazzon Londonban a magyar politikában, mert a családja itt él, tehát nagyobb felhatalmazása van rá az én szememben mint egy Romániában élő magyarul beszélő családnak, akik sem nem dolgoznak, sem nem adóznak, sem nem viselik a kormányzás következményeit Magyarország területén. Semmiféle ellenérzésem nincs a külhoni magyarokkal szemben, de ha szavazni akarnak, költözzenek ide, velkám!

"és tudsz más által választott kivándorlási célországban szavazni?"

Nem értem.

A nyugatra vándorolt fiatalokkal nincs gond. Európa van, 21. század van, EU van, menjenek és próbálják ki magukat. Akár mosogassanak, akár szörnyülködjenek azon hogy London hogy néz ki, akár legyenek sikeresek. Töknyolc. A jórésze úgyis hazajön. (az én ismerősi körömből rengetegen kimentek, és mindenki visszajött miután realizálta hog kint is dolgozni kell). Aki meg fixen kint marad, azt is el tudom fogadni. De mondom, hiába megy ki rövid időre vagy fixen, a családi kötelékei akkor is Magyarországon maradnak (testvérek, szülők, nagyszülök, barátok, rokonok), ennélfogva pedig közvetlenül érintett egy szavazásban.

Nem az a lényeg hogy ki van a határon innen vagy túl, hanem hogy itt éljen, dolgozzon, tanuljon, adózzon, vállalkozzon, vállaljon gyermeket (lassan kitalálok erre valami röviditést :), vagy ha véletlenül külföldön is él, legyen egy családja aki még itt van. Ez biztositja ugyanis a felhatalmazást arra, hogy mégis beleszóljon az ország sorsába. Az én szememben. Nem univerzális iránymutatást adtam ki, csak a saját értékrendemet a kérdésben.

Ez onmagaban akkor sem eleg indoklas ahhoz, hogy megallapitsuk, hogy melyik csoportnak jogosabb a szavazati joganak letezese.

Raadasul az anyja lakcimere bejelentett de TB-bol kijelentkezett "londoni mosogato" szavazhat orszagos listara ES egyeni korzeti kepviselore. A szekely csak orszagos listara. Viszont utobbi szavazhat csak levelben.

Ez egyaltalan nem ennyire binaris kerdes. A mandatumok alakulasanak nagyobbik felebe mar most is csak az szolhat bele, akinek van Magyarorszagon lakcime (ami korrelal azzal, hogy van csaladtagja otthon). Talan nem tartod igy igazsagosnak?

Úgy gondolom hogy kell valamilyen valódi kapcsolódás egy országhoz azért, hogy jogosult legyen egy ottani szavazásra. Fent leirtam, hogy számomra mi fér bele ebbe a kötődésbe.

Persze nem akarom az országunk önkényes átszabását legitimizálni vagy degradálni. Én a mai viszonyokat veszem alapul.

Senki sem állitotta hogy soha nem volt semmilyen kapcsolata az anyaországi magyarságnak a külhoniakkal.

Ez egy rosszindulatú ferdités volt. Gratulálhatsz magadnak.

Azt állitottam, hogy 2021 Magyarországában nem tartom jogosnak, hogy szavaznak, hiszen nem viselik a szavaztuk következményeit, mert nem.

- élnek

- dolgoznak

- tanulnak

- adóznak az országban

- és legtöbbük esetén a közvetlen családjuk sem

 

A Londoni magyarok családja viszont általában igen. Tudom hogy egyszer közös országban éltünk, és számomra sem pozitiv érzés hogy megcsonkitották az országot, de figyelembe kell venni a realitásokat is. Szerintem.

Lehet ezzel egyet nem érteni, de rosszindulatú vagdalkozással és a mondandóm hazugságba forditásával nem fogsz semmit elérni.

A valódi kapcsolódást pedig leirtam: költözzenek ide, és máris lehet szavazni szerintem.

"Ez egy rosszindulatú ferdités volt."

Valahogy senki nem igy latja rajtad kivul. Rosszindulat az itt beloled jott latvanyosan, de olyan szinten, hogy kb. visszasirjuk Kalvi naci kartyajat, mert megmutattad, hogy van lejjebb.

Veled ellentetben o legalabb elengedte ezt a szalat. Te meg akkorisaddigcsavarodhathaigazadlesz (hint: nem lesz).

"De egy fiatal inkább szavazzon Londonban a magyar politikában, mert a családja itt él, tehát nagyobb felhatalmazása van rá az én szememben mint egy Romániában élő magyarul beszélő családnak, akik sem nem dolgoznak, sem nem adóznak, sem nem viselik a kormányzás következményeit Magyarország területén."

Tobben jeleztuk nemtetszesunket, es hogy ez rosszindulatu, foleg, hogy a szovegkornyezet alapjan annak is elvenned a szavazati jogat, aki szekelyfoldon lakik, de az unokatestvere vagy testvere Magyarorszagon.

Az egesz olyan, mintha egy meglevo agenda annyira becsipodott volna neked, hogy gyartottal hozza egy magyarazatot.

Az érvelésem alapján az szavazzon le akinek például családi kapcsolata van az anyaországgal (tudod, az az ország amiről a szavazás szól...), tehát ha van családi kapcsolata, nyugodtan szavazzon le.

Lehet mindenre random példákat hozni, szerintem egy ilyen döntés meghozatalában az átlagot kell nézni, abban pedig úgy gondolom igazam van. A külhoni magyarokkal (a bocsánatot kérek és a nincs semmi gondom velük után... bár mivel szerinted rosszindulatú vagyok, láthatóan nem olvasol el mindent..) ismét leirom, hogy semmi gond nincs, a történelmi örökségünkre tekintettel a kettős állampolgárságot is abszolút elismerem és támogatom, de a szavazást ahhoz kötném személy szerint, hogy költözzenek ide, és/vagy mutassanak fel olyan helybeli családi kapcsolatokat, mint a frissen kivándorolt fiatalok, akik a rendszeresitett skatulya szerint nem jó magyarok például.

"Az egesz olyan, mintha egy meglevo agenda annyira becsipodott volna neked,"

Milyen meglevő agenda?

Ha már agenda, pont az a baj hogy politikai tőkét és kapcsolatot teremtettek a közös történelem, nyelv és kultúra jelszavaival és a szavazati joggal, és innentől kezdve magyarellenesnek van titulálva az, akinek egy kicsit más a véleménye.

Talán meg fogsz lepődni, de hosszú évek óta hallgatom a kossuth rádióban a külhoni magyarsággal foglalkozó műsorokat, mert érdekel a téma. Csak a politikai játék nem tetszik, amit ráhúztak.

“a kettős állampolgárságot is abszolút elismerem és támogatom”

December 5-én némi mesterségesen programozó politikai sugallatra sokan nem így gondolták. Szép nagy plakátokra emlékszem 2x nem felirattal. Dehát ez is el lett számoltatva. Majdnem. Úgy értem szájjal lett elszámoltatva.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

vagy csak a hithű kommunisták szavazhassanak. Az is jó lenne.

Mindegy, hogy van-e magyar állampolgársága. Sőt, az iskolázottsága sem számít. Csak az, hogy hithű kommunista, baloldali és liberálkommunista.

Te mihez köznéd a szavazati jogot, hogy igazságos legyen?

- állampolgárság?

- magyarország területén munkaviszony.

- iskolázottság

-vallás

- ideológiai beállítottság

-attól függ, kire szavaz, azaz kékcédulás-e vagy nem?

Én nem találkoztam sehol ilyen fentartással. Az én ismerettségi köreimben ez pont olyan jellegű mint a covid korlátozások tematikája: a klasszikus pártokéval egybeeső agyatlan mantrázó droidok helyett sokféle egyéni véleményt hallottam, általában személyes tapasztalatokat alapul véve.

a dk-s retorika egyértleműen arra épít amire korábban a maszop-szdsz is: hogy azzal szerez több szavazatot, ha nyíltan támadja a határon túli magyarokat. Ez régen nem volt így előtte inkább nem akartak róluk tudomást venni: nem is foglalkoztak velük:fogalmuk se volt arról, hogy ki-merre mennyien, mondanivaló stb.. Mostanra több -kis m.o.-i-  szavazót remélnek ettől ha, pl okolható bűnbakként felelőssé tehetők pl a saját hazai vereségükért.

Megszokott panel: nem kell felelősséget vállalni, lehet inkább másra hárítani. Nem az étel volt pocsék, hanem a vásárló ízlése rossz ha nem hajlandó megenni :). (hiába objektíven nézve is mócsing)

Ja, ez a része már hidegen hagy. Gyurcsi akárhol is bukkan fel (MSZP, DK, whatever), nálam felejtős kategória. Az hogy véletlenül egy dologban egyetértünk, egy dolog. (bár én nem vagyok sem belföldi sem határon túli magyar-ellenes, ellenkezőleg).

Megirtam a listát, hogy szerintem ki szavazzon Magyarország sorsáról. Nyugodtan szavazhat bármilyen külhoni magyar is, ha a lista alapján belefér. Sőt, ha megfigyeled, magyarnak sem kell lennie.

Rossz kaput döngetsz, ha olyan gondolatokat keresel nálam, hogy embereket megkülönböztessek azért, mert máshol született, más a bőre szine, whatever. Inkább a másik thread-ben magyarázd el a barátodnak, hogy ne tartson gyűlöletbeszédet a szlovákok ellen.

A romantikával megfűszerezett ősmagyarkodó gondolkodást, ahol a külhoni magyar magyarabb és értékesebb, csak mert külhoni, már nem.

Nem értékesebb és nem is értéktelenebb. 

A romantikával megfűszerezett ősmagyarkodó gondolkodás

stop. Nyugodj le, nem kell túltoltni. Nem kell semmit semmivel fűszerezni, nem kell "ősmagyarkodó"-nak titulálni valakit. Ez egy egyedi nemzeti tragédia. Nem visszafordítható (már) a folyamat vagy legalábbis nem életszerű. Viszont a döntést teljes joggal meg lehet kérdőjelezni, mivel a szöveg miszerint etnikai összetétel alapján húzták meg az új határokat egyszerűen hamis állítás volt. Gazdasági alapon húzták meg a határokat.

De ez már történelem. A jelen korban azt tudom javasolni, hogy ha úgyis szeretsz utzani, érdemes a hátron túli magyar közösségeket, településeket felkeresni és a szokásos túrista látványosságokon túl, helyi programokra is benzéni, beszélgetni az emberekkel.

Azt a marhaságot, hogy "nem tudják az emberek x km-el arrébb, hogy MO szerte mi történik" meg ne puffogtassuk már. Halovány dunsztom nincs, hogy szegeden, debrecenben mi történik, max ha az ott lakó ismerősöktől rákérdezek. A lakóközösségem, kerületemen túlmutató szintű dolgokból meg ugyanúgy a neten tájékozódok, mint mindenki más: Clevelandtől Londonon, Székelyudverhelyen át Pusztina-ig.

***

Ami nekem lejön abból amit magyaráztok az annyi, hogy a határontúli magyarokat egységben egy párt agyatlan szavazóinak tekintitek. Ebből annyi igaz, hogy van egy párt aki a határon túli magyarokkal szemben kifejezetten támadó, rémisztgető propagandát folytatott. A fiatalok ugyanúgy az internetről tájékozódnak mint itthon: meglehetősen vegyes a véleményük. 

Pont ugyanolyan hiba ez, mint amikor a magát pallérozott, városi, "vezető" értelmiséginek képzelő réteg megvan győződve róla, hogy minden igazság letéteményese és eredendő forrása, aki rajta kívül áll az meg csakis iskolázatlan, buta megvezetett idióta lehet. Az a lehetőség, hogy valaki az övétől eltérő véleményen legyen és ezt tiszteletben tartsa ezekben a körökben botránykő.

***

Ne üljetek fel semmilyen irányból a hangulatkeltésnek. Pláne nem érdemes "haladó gondolkodónak" és szűk látókörűnek lenni egyidőben. (mivel a kettő -számomra- kizárja egymást :) )

Ez egy meglepően józan és elfogadható szösszenet volt, nem is veszem magamra azokat a részeket, amik nem ingem. De a véleményem sziklaszilárd. A fenti logika alapján a világ lakosságának egyharmada szavazhatna a következő elnökválasztáson, mert a fél világ követi az amerikai politikát is. Szóval, nyehhh. Nem. Éljünk is ott, ahol szavazunk.

De a véleményem sziklaszilárd.

Nincs ezzel semmi gond. Örülök, ha megfontoltál egy a tiedtől eltérőt is. Nem kell szükségszerűen "leuralni", "átállítani" a másikat, hiszen a vita célja egymás álláspontjának megismerése. Az csak a politikai térből jövő folyton sulykolt háborús felállás eredménye, ahol szükségszerűen a "másik" fél helyből ellenfél sőt kifejezetten ellenség is :).

**

Azért várj egy kicsit, lehet hogy nincs mindenkinek annyira sok ideje hupperkedni mint nekünk ;)

Ez felénk ilyen szokás féle, tudod?

pontosan merre fele szokás ez? Mert vannak szélsőbalos barátaim is, feléjük sem szokás ezt a kifejezést össze-vissza aggatni mindenféle emberre. Inkább IQ kérdése, hogy a kifejezéseket jelentéstartalmuknak megfelelően sikerül-e alkalmazni. Ismerettség legalább fele BP és környéki :).

Mert hova náculás ez? Ténylegesen, szó szerint cigányok és spam-mel cigánykodnak átvitt értelemben is, próbálnak gyanútlan, hozzá nem értő emberekből pénzt kihúzni. Ja, igazad van, óvatosabban kell fogalmazni, meg polkorrektebbnek kéne lenni, csak hogy ne bántsuk meg szegényeket. Az egy dolog, ha te annyira szereted őket, akkor költözz közéjük, és élvezheted a társaságukat.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Ha felvetted sokaig fognak meg hivogatni, mert ezek eladogatjak egymasnak a listakat.

Ha nem veszed fel akkor meg eladjak, hogy "kicsongott, valid szam".

Tudsz erre valami forrast adni, vagy ezt csak te igy gondolod?

A listak akkor ernek sokat ha vannak nevek a szamokhoz, leiras a targetrol stb... Sokszor "sikerdijas" az elszamolas a scammerek kozott a listakkal kapcsolatosan.

Szoval, ha kinyomod es nem veszed fel megprobalnak felhivni ujbol, valamikor maskor. Ha blocklistre rakod vagy utana se veszed fel, akkor nagy az esely ra, hogy nem fognak hosszu tavon zaklatni. Ezt mondja a Jim Browning is, aki hat nem keveset fogllalkozott ezzel a temaval.

Ezen felul nalunk a csaladban sem ez a tapasztalat.

Nem angol nyelvteruleten vagy.

Angol nyelvteruleten a scam-spam callok tobbsege mar gepi hangon indit es nem erdekli ki vagy, akkor is kiszed beloled valamit.

Forrast azert nem tudok adni, mert amit a neten irnak ezekrol, teljesen ellentetes a talasztalataimmal: uj telefonszam, sehol nem volt meg megadva es gyorsan "kisorsolta" az egyik gepi hangos probalkozo, konkretan egy het eleg volt hozza. Randomgeneralason kivul egyedul "szolgaltato hibas adatkezelese" elkepzelheto.