kikepzo blogja

Csoda történt, jött frissítés a 3 éves Huawei-re.

Nem is tudom már, hogy mikor érdeklődtem itt, hogy a Huawei P smart 2019-re jön-e frissítés a 10-es android után és ha jól emlékszek, mások is lemondtak róla... hát ma jött rá a 12.0.0.3.

Azt gondolom, hogy joggal jött meg, ugyanis ez a mobil, még bőven alkalmas az újabb verziókra is, semmilyen lassulást nem tapasztaltam a 12-es androiddal.

Már kíváncsian fogom lesni, hogy melyik verzióig jönnek még rá frissítések.

[POL] Megszüntethetjük?

Tekintsünk el most attól, hogy ki és kinek hisz az ukrán-orosz háború kapcsán.

Ami tény, hogy egyik ország sem eu tag, így már eleve érthetetlen ez a szankciózgatás.

Azt már meg sem említem, vagy ha igen, akkor csak halkan, hogy amikor az USA eltaposott több országot, akkor nem történt semmilyen szankció az USA-val szemben.

Jól látható, hogy az oroszoknak lesz földgázuk télen is, nekünk meg nem lesz, ha így folytatja a teljesen felesleges keménykedést az eu döntéshozó vezetése. Benzin lesz? Az sem.

Mi eu-s állampolgárok biztos, hogy jó hintában ülünk jelenleg? Ki lehet ebből szállni? Pláne úgy, hogy nem várunk egyik pártra sem, hiszen most nem valamelyik párt bőrére megy a játék, hanem a lakosságéra.

Messze állok a valóságtól, ha azt feltételezem, hogy a magyarságnak akkor sem lesz esze egységesen felemelni a szavát, ha megfagynak télen?

Melyik legyen szerinted?

Előrebocsátom, hogy nem érdekel innen lesz-e tagunk bárki is, vagy sem.

Annak a néhány, valóban értelmes embernek érdekel most a véleménye, akik valódi, jóindulatú érvekkel képesek segíteni.

Az elittag.hu oldalnak felmerült (itt is) a névváltoztatási lehetősége, így pár nevet ideteszek, hogy melyikben éreztek potenciált?

1- hunvagyok.hu : többfunkciós név, Hungary rövidítése, sporteseményeknél is hun+vagyok, a hun származásra is utalhat+vagyok, illetve egy alföldi tájszólásban lehet egy játékos kérdő mondat, hogy hunvagyok? 

2- huspace.hu : szubjektív értelmezések lehetnek.

3- connected.hu : nem túl magyaros, viszont legalább angolos.

4- adj te is ötletet, ha van kedved :)

Háború az Elittag ellen?

Egyelőre úgy tűnik, hogy több fronton harcolnak, az egyik, számomra érthetetlen rész, az az Elittag közösség elleni napok óta tartó túlterheléses támadás. Hogy miért nem értem? Azért, mert ez a közösség valóban nyitott mindenfajta véleményre mindaddig, amíg azzal nem sérti a magyarországi törvényeket. Nincs semmilyen téren megkülönböztetés, vagy negatív diszkrimináció a moderálásban, sem politikai, sem vallási, sem nemzetiségi téren. 

Vagy ma már ez az üldözendő, ha valahol felüti a fejét a tisztesség? Valakik félnek, hogy terjedni fog?

Mi folyik itt Gyöngyösön?

Megdöbbenéssel tapasztaltam azt, hogy segítségkérő posztjaimra, 17 jelentkező volt és ebből csupán 2 ember volt az, aki korrekten, tisztességesen állt hozzá a problémámhoz. Ez azt jelenti, hogy e-mailon folytatott beszélgetésünk után, illetve messengeren élőszóban folytatott megbeszélések után, 2 ember volt., aki állta a szavát, a többi számomra semirekellő módon eltűnt, mint barna fűben a tehénszar. Tényleg ez az arány a magyar IT-ben? Amennyiben igen, akkor nem csodálkozok azon, ha a  nemzeti linuxunk az lett ami. Nem tudom elhinni, hogy erre van igény tanult, szakmailag hozzáértő embereknél. Azért merem ezt írni, mert nagyrészük megmutatta, hogy ért a programozáshoz, csupán amit ígért, azt nem tartotta be. Bizonyára valamit rosszul értelmezek és ez a normális, ennek ellenére, nem vagyok képes elfogadni. Szerintetek?