kikepzo blogja

Megérkezett az Amazfit Band 7 okoskarperec

Az ára 16.990 Ft volt futárnál is fizethettem. Külsőre nekem teljesen rendben van, kitűnően látszanak rajta az írások, számok még napfényben is. Amikor töltőre tettem és feltelepítettem a play store-ból a zapp appot, kicsit nehezen találtak egymásra a karkötővel, de a párosítást utána könnyen megoldottam. Kínaiul. Ugyanis volt egy rakat kínai jel és alul egy pipa, mellette a kuka jel. Tökéletes kínai nyelvtudásomnak köszönhetően, a pipára nyomtam, így létrejött a kapcsolat az appal. Minden csupa öröm és bódoccság, annyi aprócska zavarral, hogy bármerre nyomiszgáltam a kijelzőt, minden karakter kínai volt a számok kivételével. Gondolkoztam mit tegyek, így arra jutottam, hogy vagy megtanulok kínaiul, vagy ránézek már az applikációra, hátha onnan is lehet nyelvet állítani. Jó ötletnek bizonyult, de előtte kérte az app, hogy tegyem fel a legújabb frissítést. A frissítés közben, valami olyasmit írt ki az app, hogy elvesztette a kapcsolatot a karpereccel, de a frissítési% szépen ment a karperec kijelzőjén, így abban bíztam, csak ki és visszakapcsol a frissítés miatt és ismét egymáséi lesznek az appal. Úgy is lett, amint lement rendben a frissítés, rögtön azzal kezdtem, hogy beállítások-magyar nyelv... úgy csaptam neki oda az ujjamat, mintha el akarna szaladni, annyira nem tetszett a kínai írás a kijelzőn. 

Annyit érdemes tudni, hogy az app, az első induláskor megkérdezte, milyen nyelven szeretném használni és tud magyarul is.

Mágneses töltéscsatlakozója van, ami engem nem zavar. Most keresek egy olyan számlapot, ami a legjobb nekem és igyekszek minden felesleges funkciót kikapcsolni, mert bár baromira sportos vagyok, de azért olyan sportelem nincs a menüknél, hogy futás a kutyákkal, ugrálás a kutyákkal, valamint nyomkövetés a kutyákkal :) Egy igazi sportolónak viszont tényleg jó dolgok vannak ahogy elnéztem, ugyanakkor jelzem, nem értek ehhez a műfajhoz.

Kényelmesnek érzem a karperec viselését, az akkuidőről és egyebekről még nem tudok beszámolni, csak arról, hogy nekem jó érzés egyelőre a viselése. 

Amennyiben kihagytam valami fontosat, legyetek kedvesek rákérdezni és igyekszek válaszolni rá.

Ami durva még, hogy nem először vásároltam már ennél a cégnél és minden esetben nagyon gyorsan megkaptam a termékeket, árban is szerintem nagyon jók. Amennyiben ez engedélyezett, megírom melyik cégről van szó.

Csoda történt, jött frissítés a 3 éves Huawei-re.

Nem is tudom már, hogy mikor érdeklődtem itt, hogy a Huawei P smart 2019-re jön-e frissítés a 10-es android után és ha jól emlékszek, mások is lemondtak róla... hát ma jött rá a 12.0.0.3.

Azt gondolom, hogy joggal jött meg, ugyanis ez a mobil, még bőven alkalmas az újabb verziókra is, semmilyen lassulást nem tapasztaltam a 12-es androiddal.

Már kíváncsian fogom lesni, hogy melyik verzióig jönnek még rá frissítések.

[POL] Megszüntethetjük?

Tekintsünk el most attól, hogy ki és kinek hisz az ukrán-orosz háború kapcsán.

Ami tény, hogy egyik ország sem eu tag, így már eleve érthetetlen ez a szankciózgatás.

Azt már meg sem említem, vagy ha igen, akkor csak halkan, hogy amikor az USA eltaposott több országot, akkor nem történt semmilyen szankció az USA-val szemben.

Jól látható, hogy az oroszoknak lesz földgázuk télen is, nekünk meg nem lesz, ha így folytatja a teljesen felesleges keménykedést az eu döntéshozó vezetése. Benzin lesz? Az sem.

Mi eu-s állampolgárok biztos, hogy jó hintában ülünk jelenleg? Ki lehet ebből szállni? Pláne úgy, hogy nem várunk egyik pártra sem, hiszen most nem valamelyik párt bőrére megy a játék, hanem a lakosságéra.

Messze állok a valóságtól, ha azt feltételezem, hogy a magyarságnak akkor sem lesz esze egységesen felemelni a szavát, ha megfagynak télen?

Melyik legyen szerinted?

Előrebocsátom, hogy nem érdekel innen lesz-e tagunk bárki is, vagy sem.

Annak a néhány, valóban értelmes embernek érdekel most a véleménye, akik valódi, jóindulatú érvekkel képesek segíteni.

Az elittag.hu oldalnak felmerült (itt is) a névváltoztatási lehetősége, így pár nevet ideteszek, hogy melyikben éreztek potenciált?

1- hunvagyok.hu : többfunkciós név, Hungary rövidítése, sporteseményeknél is hun+vagyok, a hun származásra is utalhat+vagyok, illetve egy alföldi tájszólásban lehet egy játékos kérdő mondat, hogy hunvagyok? 

2- huspace.hu : szubjektív értelmezések lehetnek.

3- connected.hu : nem túl magyaros, viszont legalább angolos.

4- adj te is ötletet, ha van kedved :)

Háború az Elittag ellen?

Egyelőre úgy tűnik, hogy több fronton harcolnak, az egyik, számomra érthetetlen rész, az az Elittag közösség elleni napok óta tartó túlterheléses támadás. Hogy miért nem értem? Azért, mert ez a közösség valóban nyitott mindenfajta véleményre mindaddig, amíg azzal nem sérti a magyarországi törvényeket. Nincs semmilyen téren megkülönböztetés, vagy negatív diszkrimináció a moderálásban, sem politikai, sem vallási, sem nemzetiségi téren. 

Vagy ma már ez az üldözendő, ha valahol felüti a fejét a tisztesség? Valakik félnek, hogy terjedni fog?

Mi folyik itt Gyöngyösön?

Megdöbbenéssel tapasztaltam azt, hogy segítségkérő posztjaimra, 17 jelentkező volt és ebből csupán 2 ember volt az, aki korrekten, tisztességesen állt hozzá a problémámhoz. Ez azt jelenti, hogy e-mailon folytatott beszélgetésünk után, illetve messengeren élőszóban folytatott megbeszélések után, 2 ember volt., aki állta a szavát, a többi számomra semirekellő módon eltűnt, mint barna fűben a tehénszar. Tényleg ez az arány a magyar IT-ben? Amennyiben igen, akkor nem csodálkozok azon, ha a  nemzeti linuxunk az lett ami. Nem tudom elhinni, hogy erre van igény tanult, szakmailag hozzáértő embereknél. Azért merem ezt írni, mert nagyrészük megmutatta, hogy ért a programozáshoz, csupán amit ígért, azt nem tartotta be. Bizonyára valamit rosszul értelmezek és ez a normális, ennek ellenére, nem vagyok képes elfogadni. Szerintetek?